- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vallas
őstag
Kedves Tagok.... sajnos holnaptól "elhagyom" a topickot, bár mostanában inkább csak olvastam, mert nem volt semmi a Clióval, de az új céges autó már nem Renault lesz...
Először úgy tűnt, hogy az új Capturt kapjuk, de változtak a szelek a cégnél, és most egy Skoda Scala 1.0 tsi lesz a következő verda... örültem volna nagyon a Capturnak, de ez van... azt kell hajtani amit adnak, mert az van ingyen....
-
vallas
őstag
válasz
LamerGyuri #76010 üzenetére
Igen az az... egy elég szar körforgalom ... de itt most nem az átkelő gyalogos volt a hunyó, szerintem a srác örült, hogy kiért a körforgóból, és nem számolt a zebrával...
-
vallas
őstag
Hát ma elvesztette a kocsi a szüzességét...
Fehérváron egy körforgalom után 100m-re megálltam egy zebra előtt. ahol jött a gyalogos, és hátulról belém jött egy Renault Clio 2-s.
Szerencsére senkinek semmi baja...
a hátsó most rosszabbul járt....viszont sikerült egy 15 millás Clióval hazajönnöm az eset után....
27 laptop+dokkoló+táska+3 asztali gép kb 12M plusz 3-ba számoltam a Cliót...
-
vallas
őstag
Szia ΞΔGLΞ
Hát még nem tudtam nagyon kipróbálni, de szerintem biztos, hogy van ennek is hővédelme, de nem hiszem hogy a kocsi hőmérsékletétől függ.
A gyári ülésfűtés lehet tud ilyet, de ez szerintem csak annyit tud, hogy két fokozatban fűt, és ha eléri a fokozat hőfok maximumát, akkor valószínűleg kikapcsol ez is, de ezt még nem tudtam kipróbálni.
-
vallas
őstag
válasz
kisgyerek85 #61434 üzenetére
Igen... köszi kisgyerek85
Hát bruttó 62 lett a vége, de ez a számlás ára, ha nem kellett volna semmi akkor 35 ezer lett volna.
Ez hivatalos Renault szerviz ár...
Volt 10% kedvezményem, mert ismerős ott dolgozik ...
anélkül 23.000 az ülésfűtés, és 36.000 a 3 óra munkadíj...+ 2db patent 95 Ft+ÁFÁ-ért...
mycso ezt találtam Miskolcra... [link]
-
vallas
őstag
Hali,
Pénteken indul az ülésfűtés projekt....
Renault szalonban, számlásan sofőr ülés bruttó 50-60 között lesz....
Majd beszámolok, milyen lett..
-
vallas
őstag
polonic/rob210 köszönöm...
Philipsről nem tudtam, hogy jók, lehet az lesz....
-
vallas
őstag
Sziasztok!
"lassan" jönnek majd a hidegek reggelente, és az én kis Cliómból a zsugori ALD kifelejtette az ülésfűtést...
Tudtok javasolni valamilyen utólagos megoldást, nem 100 ezerért ahogy ma a Renault szervízbe ajánlották a 30 ezres szervíznél....
Mondjuk ez számlás ár volt....
Mennyire bonyolult meló betenni egy ilyet? Nem én akarom, csak érdekel...A másik, ki milyen emelt fényű H7-s égőt javasol...?
-
vallas
őstag
Tegnap óta már egy Renault Clio IV flottánk van otthon.
Lecserélték az asszony 312 ezret futott G astráját alias: fostalicskát egy Clio Van-ra
Szóval most jól nézünk k,i ha egymás mellé parkolunk...
Még csak ültem benne, 75 pacis, sima rádiós, meg nem olyan felszerelt, de legalább új ... ami feltűnt, hogy a rádiója jobbnak tűnik mint az enyémnek
, bár azért a városba az enyém sem gáz, inkább csak akkor ha országúton megyek...
majd dobok fel pár képet egymás mellet róluk, ha jobb lesz a idő....
-
vallas
őstag
Na az első 1000 km után kezdi bejáratni magát a gép...
most már érezni rajta hogy erősebb mint a régi 75 lovas, de ez lehet , hogy hosszútávon sokba kerül...
Nagyon lazán 110-120-n van országúton, szóval figyelni kell majd, hogy ne az államkasszát gyarapítsam...Az tűnt fel, hogy sokkal gyengébbnek tűnik a rádió, mint a Skodáé volt... találtam valami cikket, hogy a kapcsolóüzemű tápok , mint a telefontöltő okozhat ilyet, kihúztam, és mint ha jobb lenne, de lehet csak placebo...
egy hosszabb antenna segíthetne ebben szerintetek?
Ezen kívül nagyon jó kis autó....
-
-
vallas
őstag
Nos ahogy ígértem, pár kép az új verdáról...
Ne várjatok művészi alkotásokat, azt majd ha jobb lesz az idő...
Navit már frissítettem rajta, de csak 2017Q2 az utolsó elérhető.... de ez is jobb mint a semmi...
Armster könyöklőt beletettem , szerencsére azon a részen nem változtattak.
Ami feltűnt, hogy a rádiója gyengébbnek tűnik, mint a Skodáé volt, azzal lehet kezdeni kell valamit...
Még nagyon bejáratós, de majd belejön, azért 160-t már ment a pályán...
A középkonzol egy kicsit minőségibb lett, meg lecserélték a tükörállító gombokat, de egyébként olyan mint a régi volt...
Van benne Start stop rendszer, ki lehet kapcsolni, de minden indításnál visszakapcsol...
Van rajta egy vak kapcsoló, azt hiszem oda megpróbálok beköttetni egy ülésfűtést, mert az nagyon hiányzik a Skoda után, ha van tippetek akkor jöhet, és szerintem kelleni fog egy alufelni rá majd a nyári gumikhoz...röviden ennyi...
Kinek kell küldeni képet a kocsiról ,hogy kicserélje az első hozzászólásnál?
-
vallas
őstag
Múlt héten vezettem a kollégám új Megane Grandcoupe -ját...
Hát nem rossz egy gép az biztos...
1,5 dci 110 paci elég jó felszereltséggel, de nem a legnagyobb navis cucc volt benne csak a kisebb...
Jó kis gép, de már szinte túl sok benne a technika...
Head up display, de nem volt rajta célkereszt...
Sávelhagyó, ami idegesítően szól ,ha nem indexelve mész át a felezővonalon...
Elektromos kézifék... by by drift....De azért kéne...... de nem lesz, még a Clio Kombiról sincs semmi hír....
majd írok, ha meg jött, szerintem még kb 1 hónap.... és dobom a képeket...
-
vallas
őstag
válasz
Gombinyó #55140 üzenetére
Szép gép....
Remélem az enyém is lassan megérkezik, bár csak január vége, február elejére ígérik a gépészeten....
Meg tudod nézni, hogy megy e együtt a nappali menetfény csökkentett módban, és a tompított?
A régin ez nem ment, de az új verziósból már láttam olyat amin ment együtt, csak nem tudom, hogy ez felszereltség függő, vagy nem.
Köszi!
-
vallas
őstag
válasz
Gombinyó #54770 üzenetére
Nem ez flottás ALD-s kocsi, ők a tulaja, a cégünk bérli tőlük, és ha lejár eladják nagy tételbe aztán előbb utóbb kikerülnek autókereskedésekbe használtként.
Onnan lehet megvenni magánszemélynek....
Láttam már másik ilyen leadott Cliot "neppernél" 2,5 milliót kértek érte kb 130.000 km-el
-
vallas
őstag
Hát el jött ez a nap is....
Lejár a Clio IV 3 éves lízingje, hétfőn viszem leadni BP-re....
1 hónap híján 3 év 145.000 km, 3 *30 ezres szerviz, 2 szett első fékbetét valamint egy parkolóba történt kis koccanás után egy időre elválnak az útjaink....
Igazából egyszer volt, hogy kb 1 óráig nem vette be az 5. sebességet az asszonynál, és utána nálam sem, de fél óra állás után újból lett 5., ezen kívül soha semmi gond nem volt a kocsival, jött ment , indult, megállt.
Nem volt egy rakéta az 1,5 dci 75 HP, de nekem mindenre elég volt....
Szerencsére már megrendelték az új gépet, ami szintén egy Clio IV csak most Grandtour lesz és 90 pacis...
Sajnos csak jövő év elején lesz meg addig meg lesz valami bérautó, Škodát emlegettek, de majd kiderül....Ma utoljára azért kapott egy alapos külső/belső tisztítást, mert megérdemelte....
köszi az együtt töltött időt.....
-
vallas
őstag
válasz
meroly #52210 üzenetére
Én ezt eljátszottam egy olyan Clioval mint a tied, és egy Clio4-l is
ég és föld a különbség... a régivel csak akkor tudtam megfogni, ha tudtam, hogy merre fog rántani a pad, mert no ESP... az újjal, meg simán megfogtam, és megfogja bárki...
Most voltunk céges, autópálya tempós vezetéstechnikai tréningen, mert safety week volt a cégnél....
Állat volt, ha tudjátok próbáljátok ki.... [link]A legnagyobb gond az volt, hogy alig gyorsult fel 130-ra a 75 lovas 1,5 dci 500m-n...
ilyen is volt szlalom 100-100 kmh -l kéz és lábsúllyal...
-
vallas
őstag
Hát eljött ez a nap is....
Bár már múlt héten, de csak most jutott eszembe....
2 év 2 hónap...meg sajnos le is koccoltam egy BMW-s kollégával a hidegben...
Mindketten tolattunk, és hiába a radar, összekoccantunk.....kiegyeztünk egy döntetlenbe...
kíváncsi vagyok, hogyan forgatja.... hát nem jól, de ez már így marad....
-
vallas
őstag
válasz
rob210 #37339 üzenetére
Igazából eddig sem használtam, be kellett volna taníttatni a fedkomppal, de marhára nem érdekel ez a ficsőr, szóval ha nem jelez a műszerfalon, az már elég lesz.
Be fogok menni a helyi Renault szervizbe, megkérdezni, hogy le tudják e tiltani ezt a funkciót, csak félek, hogy azt mondják, hogy 1 óra munkadíj, pedig gondolom max 10 perces meló lehet a clippel ezt beállítani.
állítólag kb 5 évet bírnak ezek a szenzorok, utána mindenképpen csere, és ha csak 20 ezerrel számoljuk darabját, már az is 80 pénz , szóval ez kicsit lehúzás gyanús, mert nem hinném, hogy ennek akkora baleset megelőző szerepe van.
-
vallas
őstag
Egy gyorsban lőtt kép, az új felniről.... kicsit koszos már a gép, de majd hétvégén kap egy kis ápolást
mondjuk, most meg a keréknyomás jelző rendszert kell majd letiltatnom, hogy ne jelezzen feleslegesen, mert ezen nem olyan szelep volt amire át lehetett volna tenni a szenzort...
A franc se gondolta volna, hogy egy felni ennyi gonddal jár.....
-
vallas
őstag
Urak, ha valakit érdekel 15-s alufelni, akkor hajrá!
4*100-s 60 agyátmérő 7 coll széles 195/-s gumi jó rá, ezért is eladó, mert nekem 185-s a gumi...
Pár apró padkanyom van rajta, de igen minimális , kérésre lefotózom egyenként is a kerekeket.
Az ár 35.000 Ft.
Csere is érdekel 15-s felnire ami max 6,5 coll széles.
-
vallas
őstag
A 195/60-s már simán felmenne rá, csak hát ugye itt nem nagyon lehet semmit csinálni, mert flottás kocsi, szóval az van rajta amit küldenek, a felniért is külön könyörögni kellett, meg azért is hogy beletehessem a könyöklőt.
megpróbálok egyezkedni a gumissal,akitől vettem, remélem lesz neki másik és akkor becserélem...
Ha nem akkor jövök ide hirdetni.... -
vallas
őstag
Úgy látszik lehet csúszás lesz a felni projektemben...
Ma voltam a gumisnál, és megkérdeztem milyen gumit küldenek majd, meg mekkorát, mert a téli az 185/65 R15
Azt mondta hogy Bridgeston-t kapunk és az is 185/65 R15-s lesz, ami szopás, mert a felnim meg 7 col széles, és azt mondta, hogy 5,5 és 6,5 col közötti felnire lehet ezeket a gumikat tenni.
Szóval ha valakit érdekel lehet eladók lesznek a felnik 15 col 4*100 60-s 7 coll széles, vagy akár csere is szóba jöhet, ha van keskenyebb valakinek.
-
vallas
őstag
-
vallas
őstag
Mivel elvitték a 14-s alufelnimet, én is keresek valami szép 15-s felnit a gépre max 40 ezerig, szóval,ha van eladó, akkor rakjátok csak fel ide is, ki tudja....
-
vallas
őstag
válasz
diablo1984 #35595 üzenetére
-
vallas
őstag
válasz
diablo1984 #35593 üzenetére
merre felé jársz?
mert sok felé járok......
Hajdúböszörmény az nincs közel....
-
vallas
őstag
Na ma átléptem az 5000 Km-t
Más, még mindig eladó, a 14-s Taurus clio felnim, ha érdekel valakit topiklakóknak 20.000 pénz.
Nem üt nem ráz, viszont a peremeken vannak karcolások, 2 db új kupak,és 2db régi amik repedtek voltak, de megragasztottam őket.
kérésre küldök képet minden felniről külön külön...
-
vallas
őstag
válasz
rob210 #35482 üzenetére
Nem önmetszős a csavar, a felső meg az alsó részt 4 hosszabb csavar fogja össze, az alsó részen meg két két lyuk van oldalanként. Feltettem a középső konzolra, bejelöltem a helyét, és egy hegyes tűreszelővel kiszúrtam a műanyagot, aztán simán behajtottam. Elvileg azt írják hogy 2mm fúróval elő kell fúrni, de az pont nem volt nálam
Neked az Armster 1-t lehet a kocsidba tenni : [link]
Szerintem ha nincs gyári a könyöklő, akkor ezek a legjobbak.
-
vallas
őstag
Megrendeltem az első kiegészítőt az új Clio-ba
Ha megjön, és beépítettem, akkor dobok majd képeket ...
-
vallas
őstag
Ez itt van Egerszegen ahol lakom....
elmenjek körbefotózzam hétfőn, vagy kedden....?
-
vallas
őstag
-
vallas
őstag
Na akkor pár alap infó a gépről....
1,5 dci 55 kw@75 lóerő, 5 gang kézi váltó, 7 colos multimédia egység, Bluetooth, full EU navi, USB, tolatóradar, első hátsó ködlámpa, és van benn sebességhatároló, és tempomat, meg nappali menetfény.
Első tapasztalat, hogy jó benne ülni, sokkal jobb az ülés mint a régiben, a kormány is fasza, mélységben is állítható, nem csak fel/le. Még nem biztos hogy az ideális pozícióban ülök , de majd csak meg lesz.
Az eleje még furcsa, mert sokkal nagyobbnak érződik, mint a régié.
Osram silverstar H1-és H7 már bekészítve a cseréhez, de mióta elhoztam, esik....
A Navit már sikerült lefrissíteni, nem volt bonyolult,jól működik, szerintem valami Igo. Nem vagyok nagy audiofil, de szerintem jól szól a rádió, hétfőn veszek hozzá egy pici pendrive-t, és rámásolom a zenéimet.
Motor még bejáratós, de azért pályán már mentem vele 140-t, szerintem jó lesz, az előző 68 lovasnál erősebbnek érződik mindenképpen.
Ami hiányzik, az a könyöklő, de szerintem jövőre beszerzek egyet, csak le kell beszélni a flottás céggel.
-
vallas
őstag
Uraim úgy néz ki, hogy péntektől egy új clio kezdi meg a pályafutását alattam, és mivel biztosan örülnétek neki, majd leírom a tapasztalataimat, de addig is még 4-t kell aludni.
röviden, ma hívott a flotta manager, hogy menjek pénteken fel a kocsiért
ez egy igazi mikulás clio lesz.
-
vallas
őstag
Na kisebb küzdelem árán, én is téli gumikon futok....
Barum Polaris3-t küldtek a gépre.... de ezért is úgy kellett szinte könyörögni...leküldték, és felrakatták a tavalyi szar maloya davost, és nem javult meg egy nyár alatt ugyan úgy jobbra húzott vele a gép, de úgy , hogy 100 méter alatt leesett volna a kocsi az útról. A gumis vissza akarta küldeni először...
Aztán leveleztem egy kicsit, hogy akkor ha valami lesz,a kocsival, akkor nem vagyok hajlandó önrészt fizetni, ez legalább hatott...
Azt kell mondjam ég és föld a különbség a két gumi között.... jöhet a tél....
-
vallas
őstag
Photoshoppold rá a képet a saját kocsidra......
Szerintem nem lehet rossz, meg az tetszik benne, hogy nem olyan gyakori felni, kb 3 ilyen felnis kocsit láttam, abból egyet Bulgáriában....
igazából úgy terveztem, hogy lefestetem fehérre a felnit, és a kupakokat, meg valamilyen elütő színűre fújatom, de aztán elmaradt a dolog
ma majd lefotózom a 4 kereket külön, és aki kéri elküldöm nekik, vagy felteszem ide, csak nem tudom, lehet e ebben a topickban .
-
vallas
őstag
Valaki nem tervezi, hogy megveszi a 14-colos gyári Renault felniimet?
a képet az autóink menüpontban megtaláljátok...
[link] alulról a 3.
nemsokára megjön az új Clio, és arra már 15-s felni kell, baráti árban adnám....részletek pü-ben
-
vallas
őstag
Na ma elértük a 250.000 KM-t.....
-
vallas
őstag
Na srácok, meg volt a vezetéstechnikai tréning.....
nagyon állat volt, aki el tud ilyenre jutni, mindenképpen próbálja ki, örök élmény, és segíthet is biztos esetekben.
Ami biztos, a kocsi/k általában tovább bírják , mint az ember, úgy értve, hogy ahol már nem szívesen kanyarodtam volna el a vizes műgyantán, ott még elfordult a gép, és a vészfékezésnél is ilyen volt.
ami még át jött, hogy az esp hasznos dolog, mert azzal simán meg lehet elsőre fogni a rántópadon, de a sima kis cliomba amibe nincs csak 4.-re tudtam a sávba maradni...
ami volt:
döntött kanyar, műjégen, kikerüléssel
vészfékezés műjégen különböző sebességgel, féktávok érzékeltetése végett.
Kézifékezés vízfalba, játékként
Jávorszarvas teszt
jávorszarvas teszt, jobb előre parkolás, szlalom tolatva versenyként...
a végén pedig pálya autózás,jó pár bójás lassítóval egyre gyorsabban, egy felvezető gép mögött, itt a végén már nyikorogtak a gumik rendesen...
oda vissza úttal 540 km-t mentem, reggel tankoltam, mire haza értem, már csak 3 osztás maradt a kijelzőn.ez is ott volt, beleültem, de nem vezethettem....
Clio rs monaco edition 1,6 tfsi 220 paci...
és a link:[link]
-
vallas
őstag
Srácok, jövő hétfőn meg lesz hajtva a kis Renault....
Céges biztonsági képzés lesz, és megyünk a Zsámbéki vezetéstechnikai pályára gyakorolni.....
nagyon kíváncsi leszek milyen lesz.... ha tudok, majd lövök képeket, meg videót....
szerintem egyszer kétszer sokszor fog a kocsi pörögni.....
-
vallas
őstag
Srácok, én olyan 80-90 ezret szoktam eltankolni a cég pénzéből/hó....
ez olyan 4000 km-t szokott átlagba kitenni...
Asszony olyan 60k-t szokott azt sajnos sajátból napi 120 km oda vissza a meló, és csak olyan 45 van beépítve a bérébe...
de van olyan kollégám, aki olyan 6-7 ezer km-t megy havonta...
-
vallas
őstag
Volt már ?....
-
vallas
őstag
-
vallas
őstag
Na nekem is felkerültek a nyári gumik meg az alufelni végre....
Hát mit mondjak, ég és föld a különbség, megszűnt a kocsi jobbra húzása, halkabb, könnyebb kormányozni...
Kaptam rá két új gumit előre Hankook kinergy eco-t, de mákom volt, mert a régiek is ilyenek, szóval négy egyforma gumi lett a kocsira, csak az elsők újak, a régin, meg még kb 3,5-4 mm a profilmélység.
lenne egy kérdés is a felni középső kupakját be szeretném festeni valamilyen színűre, ti mit ajánlanátok?
Én valami arany színre gondoltam, mint a Subaru felni színe szerintetek?
-
vallas
őstag
Na ma meg jött a számla az injektor javítás 190.000 +ÁFA volt...
Eddig minden pöpec, de ma 10 percet ott maradt az autó, hogy benn volt az Asszony, és ment a motor, meg égett a lámpa, mondtam neki állítsa le, de a lámpa rajta maradt, és 10 perc után már nem indult el....
pedig mondtam a szervizbe, hogy szerintem az akksit is ki kéne majd cserélni, de szerintük jó volt....
-
vallas
őstag
Na srácok szombat reggel elhoztam a kocsit a szervizből, és eddig nagyon jók a tapasztalatok.
Pöcc röff, és indul egyből, jobb a hangja is, ez mondjuk lehet a tűzkarika kicserélése miatt van, és mintha érzésre kicsit fickósabb lenne.
Mivel ilyen jó gyerek volt, ma kap egy kis külső belső ápolást
Számlát még nem kaptam, de ha lesz, akkor bedobom, hogy lássátok.
-
vallas
őstag
Na az már kiderült, hogy injektor felújítás lesz, nem újak, mert ma azt mondták a szervizbe, hogy még nem kapták vissza őket, és rákérdeztem,, és mondták, hogy felújítják....
ha kész lesz, akkor szerintetek tegyek bele ilyen Xadot ?
emlékeim szerint egyszer már használtam ilyet, lehet ezért húzták eddig...
Ezt egyszer kell, vagy mondjuk érdemes félévente egyet egyet beletenni ismerve a magyar üzemanyagok minőségét?
-
vallas
őstag
válasz
SocketA #28450 üzenetére
Hali!
igen céges az autó, szóval anyagilag nem érint a dolog szerencsére...
Azt mondták, hogy egyet meg lehetett volna menteni, gondolom felújítani, de az meg hülyeség, hogy 3 új, meg egy felújított, szóval 4 új lesz szerintem, de majd megszerzem a számlát.
Amúgy egy Suzuki szalon szervize csinálja, mert azzal van szerződés....eddig amit csináltak, azzal nem volt gond, remélem ezzel sem lesz, mert még ezzel a kocsival akarunk nyáron Bulgáriába menni....
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest