- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhgm
tag
válasz
Hugo85 #37182 üzenetére
Nincs BKV...
Gyalog, kerékpár vagy dci van. Hát nálam is volt 0 estétől reggelig garázsjáratban. Reggel indulás előtt fél órával egy kicsit megfűtöm a motort közel üzemmeleg állapothoz, ami igencsak hozzájárul a jó fogyasztási adatokhoz.Egyébként ragozhatjuk a dolgot, eltalált motor ( FOGYASZTÁS SZEMPONTJÁBÓL IS) az 1.5 dci.
Szerencsére nem én vagyok az egyetlen aki így vélekedik róla.Általában úgy szokott lenni,az kérdőjelezi meg akinek soha nem volt.
Meg ugye általában azoknak is szokott a francia fosh lenni, akinek soha nem volt. De hát ő azt hallotta, akkor biztos úgy is van
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #37135 üzenetére
Jó mondjuk az alapok nálam adottak.
Én nem hanyagolom el a kocsit.
Mint írtam "verseny"olajjal megy.
A váltóban xado a motorban xado és a kerekeim is csoffadt szar nokianok.
Az 1.4 el ilyen fogyasztást én se tudtam elérni, szóval én nem hasonlítanám össze a két motort.
Oké, hogy a clio jóval könyebb, de más a váltó ahogy írta tresh is.
Az is biztos, hogy egy piros lámpás rajtnál, otthagyna az 1.4 clio csak aztán elfogyna a váltóáttételed.Ez sem egy erő bajnok ez sem versenygép, de "mi" nagyon összeszoktunk a jelek szerint.
140-nél pontosan 4000 volt a fordulatszám mérő.
A fedcomp szerint ilyenkor 6-7 között eszik tereptől és széltől függően.
Hegymenetben 18-19 be is belenyal. Szerintem ebben semmi csodálatos nincs, csak én nem pirostól pirosig közlekedek, és a sávokat is épeszűen váltom.Ha elgurul a gyógyszerem én is ki tudom taposni belőle a 8.8 as átlagot.
Igaz olyankor igen csak szépen szedi a lábát és sokan nyugtázzák, hogy már megint egy barom vesedonor.
Városban 3.-ban elforgatva igen kényelmesen lehet vele előzgetni akár még audit passatot is. -
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #37135 üzenetére
Kevesebbet jóval mint a clio .kb 300 rpm tuti van 5ikbe .Más a váltó áttétele clioba legendásan rövidek a fokozatok. Nyomaték is valamivel hamarabb van alatta mint az 1.4 be. Ezért tud jó fogyasztást összehozni vele. Meglepő lenne de ha átülnél az 1.6 16v clioba fogyiba max fél literrel lenne több az 1.4 nél normál használat mellett, viszont erőbe mint ha az a 9-10 le inkább szor 2 lenne
-
mycso
Topikgazda
válasz
Hugo85 #36919 üzenetére
A forgalmiban csak az én nevem szerepel, viszont mint üzembentartó. De rajtam kívül senki más.
De egyébként tisztán emlékszem, hogy annó minden sz@rt kifizettünk rá, mert 400K-t vittem magammal, 300-at toltunk az autóba 100K-ból meg a többi jóságot fizettük ki. Viszont ezekről semmi számlám-csekkem nincsen, mert nem én intéztem.Egyébként mi van akkor, ha most lejár ez a lízing, én meg nem csinálok semmit, marad így a forgalmi.
Az biztos, hogy egy 50-60-100k körüli összeget nem fogok benyelni. -
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #36779 üzenetére
Ettől még ez drága mert a jelen esetben csak ki kellett volna mérni 2 szenzort.
Azért ez 15 perc alatt megvan, magyarán jófajta órabérrel dolgoznak.
Azt nem kérdőjelezem meg, hogy hozzáértők, hallottam már jókat róluk én is de mindig ott volt a mondat végén, "csak rohadt drágák!"De most, hogy belinkelted át is tanulmányozom az oldalt
-
-
-=Tiger=-
tag
válasz
Hugo85 #36104 üzenetére
Jajaja. A tányér alján tört el. És valóban: rommá van az egész rozsdásodva belülről. Kívül meg teljesen normális.
Most viszont, hogy ki van véve a törött rész, így nem kopog.
Más... elvileg ki van a két alsó gömbcsuklóm is... és ami még fura és vagy ez okozhatja szerintem vagy a hibás kormányösszekötő, mikor meg van emelve két kézzel oldalról ( három és kilenc óránál fogva a kereket) jobbra balra lötyög... :S Más is okozhat még ilyen jelenséget?
Ha sikerül jó árasítva szereznem rugót akkor új lesz.
Köszi a tippet!
-
rob210
Topikgazda
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Hugo85 #35931 üzenetére
Elhoztam. Végül a felújított pumpa ment bele (pont ugyanolyannal tűnik, belefér, pedig cikkszám alapján nem stimmel) a bontott szíjtárcsával. Egyelőre ékszíjat direkt nem cseréltek, hogy ne azért hallgasson el mert új az ékszíj.
Nem cicereg, kicsikét nyekereg, plusz cserébe most már jobban hallatszik a fordulatszámfüggő hörgés/rezonancia, ami csak 2.000 rpm körül jön elő és csak minden második indításra. Erről már tényleg ötletem sincs, hogy mi lehet, lehet a kipuf környéke.
A kormányzás kicsit könnyebb lett.Még azon gondolkozom, hogy melyik szivattyút vigyem vissza a felújítottért cserébe, a bontottat, amiről nem tudom milyen vagy ami a kocsiban volt és icipicit már szivárgott a szimmeringnél.
-
dhgm
tag
válasz
Hugo85 #35931 üzenetére
Lehet nem mondok valami k..rva okosat, meg sztem valamennyire Te is szakértesz hozzá...
Egy szívhajtásnál kopik a tárcsa is. A visító nyikorgó hang akkor jön elő amikor a szíj teljesen beleül a tárcsába ( értsd.: a szíj alja felfekszik a szíjtárcsában) nem jön létre az ékhatás, Ilyenkor megcsúszik.Szerintem ha mindkét szíjtárcsa cserélve volna talán kiküszöbölhető a gond.
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #35805 üzenetére
Ki kell venni és no more problem
(#35804) .
ristian:.: általában a negatív vélemények vannak csak jelen , ami ugye nagyban köszönhető a hozzá nem értésnek és típus ismeret hiányának.. aztán jön a szokásos sz@r francia bezzeg a német..
Nekem most német vasam van de semmivel se került kevesebbe mint a francia autóm. Igaz előbbi 305k km-nél jár éppen szóval kell vele foglalkozni -
Hugo85
aktív tag
-
Josi
aktív tag
válasz
Hugo85 #35757 üzenetére
Próbáld meg náluk:
szervoszivattyúAz enyém is cicereg közben, így én is keresek megoldást.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Hugo85 #35732 üzenetére
Na, a cincogás oka a szervószivattyú, üt/lóg.
Most 3 lehetőség van:
- bontott szervószivattyú (kockázatos, hogy milyen kb 10-30 ezer Ft.)
- felújított például innen ezzel van valakinek tapasztalata? Elvileg 3 hónap garancia van, ami mondjuk nem sok, de kijön ha eleve hibás.
- Új 123.000 Ft (nincs az az Isten)A szerelő azt mondja talán tud szerezni bontottat de 30-ért, a felújítottat nem ajánlja, mert nincs hozzá felújítószett így minden külön gyártanak le hozzá, az új biztos jó, de annyi pénzért...
Szóval a helyemben mit tennétek? Én hajlok a felújított felé...
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #35339 üzenetére
Adalék anyagok..hígítják vagy nem tudom.. én csak OMW ha az nincs MOL és ha az sincs akkor Schell. Nekem ugye a gázolaj hűti az adagolómat így a minőségen nem spórolok. De pl omw-s nyálat nagyon szereti és ilyen hidegben is 5,8-6,1 között járok vele és néha azért temposan. pl most osztrákoknál voltam kint 5 fő pályán átlag 150-el csomagokkal megmerve 6 litert evett
de amúgy ezt a minimálisan többet nyel az autó azt én is megfigyeltem már.. persze nem az én autómba de lukoilnál tankolt gázolajjal többet evett a céges mint pl a szokásos schell kútnál kb fél literrel
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #35337 üzenetére
is-is
pl enyém max 5 mp izzítás -9 be és start
tehát ha jó a rendszer akkor nem kell bohóckodni az izzításnál.
haver TDI-je amikor épülés alatt volt poénból kikapta belőle az izzító gyertyákat -5 reggel 2-3 tekerés és indult
Gázolajból szerintem mindegy mit tankolsz csak jó helyen tedd.. ez a kamu cucc hogy ilyen olyan adalék van benne stb meg jobb mint a mezei... inkább no komment... múltkor shellen tankoltam az volt közelbe és ott ugye nem mindegy hova állsz pont a prémium dieseles oldalra álltam ...reggel volt nagyon
aztán mondom nem cigánykodom nem állok át jó lesz az.. hát semmi különbség nem volt a sima és a sz*rrá hypolt prémium között .... paraszt vakítás mint a 98 szuper evo +100Le-öt adó benya és társai
Bár giigz-nek anno 98-al javult vagy 2 mp-t a 0-100-ra
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #35335 üzenetére
Illetve mert a diesel nehezebben indul hidegben, mivel ugye nincs benne gyertya és magától kellene belobbannia a keveréknek (izzítógyertya) ami egy jéghideg hengerben, kisebb kompresszióval problémásabb.
Ezt senki se cáfolta bár egy jó kondiba lévő diesel ugyan úgy pöcc-re fog indulni mint egy benzines. ráadásul az újabb dieseleknél ez már rég nem probléma. 25-30 ével ezelőtt még az volt
-
dhgm
tag
válasz
Hugo85 #35253 üzenetére
Maga a turbó pedig igen gyorsan bemelegszik tekintve hogy száz fokos kipufogógázt.: Meg szívóoldalról a turbó másik lapátkerekéről a még interkúlerrel is visszahűtött - 9 fokos levegőt. Rohadt jó lehet neki egyik oldalról az 500 fokos kipuf gáz a másik oldalról a -9 fok. Csak úgy görbül a turbótengely, Nyomjátok neki hidegen...
Lehet az 1.5 dci üzemmelegre melegszik alapjáraton: nem melegszik az üzemmelegre, még kánikulában is csak igen nehezen, akkor hallom a hűtőventillátort, ha be van kapcsolva a klíma ketyeghet egy helyben órákig a venti akkor sem fog bekapcsolni...
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #35253 üzenetére
Ennyi erővel parkettázhatód is indítás után a dieselt mert terhelésnél melegszik fel csak rendesen..
de sokan panaszkodnak modern kis dízelekre, hogy városban 15 km után sem kezd el fűteni, alapjáraton ketyegve meg hűl.
persze mert beül indul és már tekeri csutkára a fűtést...kezdjük ott hogy dieselnél amikor beindítod és melegíted kár kapcsolni fűtést, mert akkor tényleg lassabban fog melegedni hisz csóri próbál minden meleget a fűtőradiátorba tolni.. ellenben ha 5 percig hagyod ketyegni majd utána teszel rá egy kis fűtést szépen el kezd dolgozni és 5km után már meleget fúj be és üzemin van a hőfok is. De lehet az én autóm hibás (-12 foknál)
Maga a turbó pedig igen gyorsan bemelegszik tekintve hogy azonnal kapja a több száz fokos kipufogógázt
Ha ez így lenne a turbóval fűteném a kocsit
Amit írsz az pályatempónál igaz , és ezért kell járatni leállítás előtt is hogy vissza tudja magát hűteni.
Nem tudom lehet én vagyok tudatlan de fordítsuk meg a kérdést. Mi tesz jobbat a motornak ha hagyod bemelegedni majd utána terheled? Vagy ha terheled hogy hamarabb melegedjen be ?
Szívó benzinél természetesen lényegtelen ezek a pontok de turbó benya/diesel-nél én elpöfögök inkább 0,2-0,3 dl üzemanyagot de legalább meghálálja a motor. Lehet ezért van hogy 300ezer után is hozza a gyári értékeket az autó és még az egr szelepem is fent van +katalizátor is van alatta gyári. De tudom köcsög büdös környezet szennyező dieseles vagyok
-
diablo1984
veterán
válasz
Hugo85 #35253 üzenetére
persze, a turbó hamar megmelegszik, de a sűrű olaj nem jut el a kenési ponthoz és kukázhatod is a turbót! gondolom az is megvan, hogy mikor melegen nyáron kitaposom a szemét, utána minél hamarabb állítsam meg az autót, nehogy globális felmelegedést okozzak! persze a turbónak ez esetben sem kell több.....
hidd el, alapjáraton is megmelegszik az, amiben a temosztát jó, nekem volt tdi és cdti is, 5 perc alatt már fűtött a kocsi, pedig akkor még az ég alatt telelt télen is!
persze, hogy a kis dízel nehezen melegszik, mert jéghidegen megütnek vele 3-5 km-t, mire melegedne hopp megérkeztem a munkahelyre, 8 óra múlva, ugyanez előadva visszafelé, és hát nem fűt az ebadta, de cserébe még a motor is kinyikkan, mert szar dízel.......
maradjunk annyiban, hogy amit szabad a benzinessel(azzal sem teljesen, hideg blokknál lecsapódik a henger falán a pára, a víz nem ken, stb....), jó akaratú ember, azt nem teszi a dízellel!
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #35247 üzenetére
Bátran oda merek állni pl egy 2 literes benzin mellé és biztos vagyok benne hogy alapjáraton max egy hajszállal fog jobb értéket mutatni.. nem azt mondtam hogy megvárom míg bemelegszik, de hagyok időt hogy felépüljön benne pl az olaj nyomás..-9 be nem hiszem hogy jót tenne a turbónak se ha indítok és már go még ha elváltogatok 2000-nél is (főleg hogy kb 1750 től már dolgozik). Ráadásul kb 3km van a nullás amin közlekedek nap mint nap tuti meghálálná hogy 2 perc múlva már a pályán 100-110-el haladok
Benzinesnél ez nem téma de dieselnél szerintem 4-5 perc melegítéssel nem irtod ki a fákat nem hal meg a mögötted sétáló kutya se, ellenben meghálálja.. mondom ezt úgy hogy világ életembe benyás autóm volt csak most szükség volt a kedvező fogyasztásra a teljesítmény megtartása mellet mert rengeteget megyek kb 8 hónap alatt belevertem 30-35k-t.
AthlonXP: hívd fel őket úgy könnyebb lesz
-
diablo1984
veterán
válasz
Hugo85 #35247 üzenetére
hát persze, az 1,5 dci motornak az tesz jót, ha menet közben melegíted a motort, mert kívánja! nekem a dízeleim eddig kivétel nélkül üzemmelegre tudtak melegedni alapjáraton, pont az a fos, ha hideg turbós motorral jársz...... aki az auro4-es füstjére a környezetet hozza fel mentségnek, az járjon villanykecskével vagy gyalog!
-
dhgm
tag
válasz
Hugo85 #34996 üzenetére
Hugo85: Azt pedig hogy valamit a régi Dáciákban 30 évig használtam nem túl jó érv a modernitás vagy a minőség mellett...
Volt olyan modern ill. minőségű mint annak idején a keleti blokkban bármelyik kocsi.
A modernséghez csak annyit, hogy attól, hogy egy motort keresztbe építünk be nem lesz még modernebb, pláne úgy, hogy hozzá sem lehet férni semmijéhez...
Az emissziós előírások miatt minden gyár bevet mindenféle trükköt, ettől lesz modern egy autó
Azután meg nem győzik meghamisítani a fogyasztási értékeket amivel minket is átvernek, a CO kvótát kiadó EU-t is.Kérdem én mitől lesz modern egy kocsi?
R25, R21, R12 ( Dacia 1300
) a maga idejében nem kicsit számított annak. R19-et a svábok a 80-as évek közepén csak katalizátorral engedték be németországba amikor az Isten II. Golf azt sem tudta mi az a katalizátor a modernségről szerintem ne beszéljünk.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #34996 üzenetére
Hát srácok én nem tudom mi a baj azzal, hogy bólogat a váltókar.
Beveszi a sebességet be, nyöszörög nem, szétveri a boxot nem.
Akkor most mi is a baj ezzel?Vannak dolgok amibe bele lehet kötni, na de minek, ha tökéletesen működik.
Engem nem zavar, hogy őszinte legyek. Hagy bólogasson ha egyszer ennyire igen igen
-
dhgm
tag
válasz
Hugo85 #34955 üzenetére
A váltókar mozgásának oka, hogy a motor váltó együttese rugalmasan van felfüggesztve a kasztnihoz, a váltó rudazat a váltóhoz pedig egy vas csődarabbal...
Ettől van az, hogy amikor a balfék sofőr ugrál a gázpedálon ( mint egy barom) akkor a váltókar a nyomaték növelókedéssel illetve csökkenéssel követi a rugalmasan felfüggeszett motor bólintását, ez ilyen konstrukció, későbbiekben ezt küszübölték ki a bowdenes váltó mechanizmussal.
Már a Daciakban is ilyen volt 1969-ben úgyhogy tényleg fos lehet, ha 30 évig gyártották.Egyébiránt ha mély hóban próbálták volna rájöttek volna ennek a konstrukciónak még egy gyenge pontjára...
A lényeg ha így ugrál a sofőr a gázpedálon az ajnározott Astra motortartó bakjai mondják be az unalmast.
Balffék teszt
természetesen a német autók a legjobbak...
-
Toobee
veterán
válasz
Hugo85 #34568 üzenetére
4 emberrel, csomagokkal gyengén muzsikál az 1.4, egyedül viszont nagyon fürge. Tegnap volt céges buli, úgyhogy Bp-ről az 1-esen mentem le, késésben voltam, alá is raktam az ujjam az üzemanyag szintjelzőnek, elkapta a gravitáció. 5 ezer körül elváltva elég haladós a kicsike.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #34498 üzenetére
Nem csak a szervó marad.
A szíjtárcsákat át kell nézni, mert azok is kopnak, nekem pl. a főtengej ékszíj tárcsám volt kikopva, cseréltem és a régi szíjjal is rögtön kusba lett, de azért cseréltem a szíjat is 2 hét múlva.Magyarán át kell nézni a dolgokat.
A szervóról vedd le a szíjat és forgasd meg rögtön kiderül szorul-e.
Egyébként meg, ha a szervó szorul azt meg fogod hallani a csavarhúzóval, mert csúnya morgó hangja lesz. -
mycso
Topikgazda
válasz
Hugo85 #34499 üzenetére
Én is a főtengely szíjtárcsára tippeltem volna, de írtad, hogy azt cseréltétek, így ötletem nincsen.
Az tud jókat csinálni, mert az is ilyen "kéttömegű sz@r" gumi-fém, bár az inkább zörögni tud, ha megadja magát.
Egyébként látom pesti vagy, keresd fel Maglódon Zoltánt, valószínűleg pik-pak megmondja, hogy mi okozza, csak az időpont egyeztetés nehézkes, mert rengeteg melója van. -
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #34493 üzenetére
Igen van trükkje ne a szervó szivattyút okold a hangért.
Ez nem szervó szivattyú.
Hanem az okos szerelők hozzáértése volt.
Az ékszíjat legyél szíves kicserélni egy odavaló ékszíjra.
Ha ez meg volt, mert valami ilyesmit is írtál, akkor szépen kezd el meghallgatni, hogy honnan jön a tücsök.
Ehhez semmi más nem kell mint egy hosszú szárú csavarhúzó, vagy egy fém pálca.Ráteszed szépen egyesével mindenhova a csavarhúzó végét rászorítod a füled és hallani fogod felerősödve, hogy honnan jön a hang.
A szervó szivattyút kizárnám főleg ha be is xadoztad, mert ugyan te azt írtad szart se ér, de nekem már 4 kocsiban hozta vissza a döglött szervót.
Ahol én magam mondtam azt, hogy hát ez necces csereérett de próbáljuk meg a xadot és azóta 34.000kilométert ment a kocsi a valóban döglött szervóval.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #33883 üzenetére
Mint írtam a fúvókáknál.
Közvetlen a motorháztetőnél a fúvóka után ahogy a nyomás abbamarad ugye amikor megszűnik a spricc.Szerinted hogy bizonyítaná be hogy az okozta?
Mondhatja a gyártó, hogy nem engedte le a nyárit rendesen és a két szer keveréke okozta vagy akármit.
Mire abból kártérítés lenne egyszerűbb volt lefóliáztatni a motorháztetőt mint pereskedni. -
-=Tiger=-
tag
-
-=Tiger=-
tag
válasz
Hugo85 #33725 üzenetére
Szüleim Thaliájába (2003) raktam be 1-2 éve utángyártottat, mert az évek alatt a gyári nagyon csúnyán megkopott.
Előtte én is megpolíroztattam 1-2x a fényezőmnél, de mindig visszamattult és csak csúnyább lett. Végül a két gyatyára mentet, de ugyanakkor szerkezetlieg tökéletes állapotban lévőt eladtam egy tizesért (2db)Kecskeméten mikor háztűznézőben voltam. ( mert ugye a kellemeset a hasznossal
)
Nyílván ez is kopik egy fólia biztosan sokat dobott volna az élettartamán. (bár én erről most hallottam először, de ettől még biztos jó)
Szerintem vállalható, de ha gondolod csinálok majd róluk képet, hogy milyen állapotban vannak.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Hugo85 #33727 üzenetére
Az a baj, hogy ha sz@r izzó volt benne, akkor belülről opálosodik be, azt me ugye nem tudják polírozni (max. ha szétszedhető lenne a lámpa).
A másik baj, hogy lehetséges a vetítőlencse is már feladta a harcot (szokásuk megfáradni, főleg a nem megfelelő izzótól), akkor meg egyértelműen egy másik lámpát van értelme venni.Én nemrég játszottam el ezt, én lámpát vettem, bár használtat, de jó állapotút.
-
-
tresh
veterán
válasz
Hugo85 #33727 üzenetére
5-6k / db a normál ára az reális ha tényleg jó munkát akarsz amúgy vannak házi módszerek is.
Igazából 3féle megoldás van:
1. polír+védőfólia (jobb mint a lakk szerintem)
2. te megcsinálod nem lesz olyan profi de sokat javul
3. depo utángyártott lámpát veszel bele +rá fólia -
Savanya
addikt
válasz
Hugo85 #30437 üzenetére
Bizony hogy teljesíti és egy " kopottabb " motorba tökéletes a 10W/40 . Főleg azért mert kicsi sűrűbb is .
Meleg nyár lesz és akkor teljesen mindegy melyiknek jobb a hidegindítása , de ilyen 30 fok feletti nyár ami várható nem vennék / 30-as olajat . Kicsit a kánikulában túl folyóssá válik ami majd a 35 fok fölött lesz probléma .
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #30448 üzenetére
No comment, nekem 5w30 van benne ez a gyári előírás.
Az idő meg majd igazol.Mint írtam mindenki azt locsol a kocsijába amit akar, de utána ne a renaultot szídja, mert nem a mérnök volt a hülye leírta mi kell bele!
Ebben igazad van nekem a kocsi terén fekete és fehér megoldás van ezzel nem is vitatkozom.
Fehér a jó megoldás és fekete az összes többi. -
Hugo85
aktív tag
válasz
Hugo85 #30447 üzenetére
Kis olvasnivaló az ACEA szabványról, a lényeg, hogy 2002-ben vezették be az A5 és B5 és 2004-ben az A5/B5 szabványt, de biztosan ezzel jött ki a gyárból
illetve az ELF olajok igen jelentős része nem tudja, viszkozitás ide vagy oda. Arról nem is beszélve, hogy ezek már kifejezetten Longlife olajok...
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egyrészt a viszkozitás önmagában nem jár egyértelműen kéz a kézben a szabványokkal és megfelelőséggel, illetve, hogy nem kellene a frászt hozni az emberekre félinformációk alapján, főleg nem olyannal, hogy tönkre fog menni a motorjuk.
Még mielőtt belemagyaráznál valamit, dolgok amiket nem állítottam egyszer sem:
1. Természetesen egy 5w30 olaj jobb a motornak két okból is, jobb hidegindítás/hidegben indítás és kedvezőbb fogyasztás. (amúgy egy nagyon kihegyezett motorba vagy folyamatos üvegelés mellé nem jó a melegoldali viszkozitás miatt)
2. Amely olajat Ő rakta az autójába nem felel meg 100%-osan, de főként nem a viszkozitás, hanem az RN0700 tanúsítvány hiánya miatt. Ettől persze jó eséllyel nem lesz baja tőle egy csereperiódus alatt.Nem kötekszem, de azért
egy kicsittúl fekete-fehér az álláspontod ebben az olaj témában (is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple MacBook
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó KTM női bicaj!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest