- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #61315 üzenetére
Vedd le az aksiról a negatívot.
Zsugorcső, kábel megforraszt zsugorcső ráhúz rámelegít.
Aztán a tartóbakon látható kicsi lukhoz gyorskötegelőzd hozzá, vagy vegyél egy kábeltartó patentot itt.Jelen esetben, elvágta a hosszbordás szíj a vezetéket, ez látszik a szíjon is, ott az a sok szál az a szíjból foszlott le.
Amíg nincs megforrasztva ne indítgasd a kocsit!!!! -
-
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #49008 üzenetére
sos-ben semmiképp, max annyi a dolog pikantériája, hogy közel van a kipuff leömlő és ha azt eléri az olaj, akkor elég égett olajszagot tud majd kiadni és ezen túl engem nem töltene el nyugodsággal, hogy esetleg ki is tud gyulladni.....
Kézzel(csiszolóvászonnal) húzz utána és várd a csodát!
-
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #49006 üzenetére
meg, max fogsz egy darab csiszolópapírt és azzal fogsz rá, én is úgy szoktam meghúzni, eddig még sosem lazult meg, sőt 1 év múlva még így is elég leműteni!
ronggyal sokra nem mégy vele, mert a rozsdából az olajat nem tudod kitörölni, max húzol rajta és vársz.....
nem nagy olajveszteség, ez pár cent lehet csak, csak a rozsdában szépen kapaszkodik, még a nívón sem látszik a hiánya....
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #49001 üzenetére
Ez pedig olajsár.
Vagy kifúj a leömlőnél.
Féktisztítóval tisztísd meg de teljesen tisztára ez valószínűleg egy flakon lesz.
Aztán kezd el nézni, hogy mennyi idő alatt lesz nedves a felület.
Ha azonnal elkezd nedvesedni akkor az a kipofogógáz ami azt jelenti tömítést kell cserélni, bár ez a hangján is kéne, hogy halladszódjon.A másik amit diablo is írt az olajszűrő nem lett megkenve amikor felrakták, és szivárog a tömítőgyűrű alatt az olaj.
Ez nem jelentős mennyiség, csak bosszantó.
Két olajcsere között nem lehet észrevenni a nívón. -
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #47979 üzenetére
Ez nem lesz előrelépés a Thaliahoz képest.
Mármint teljesÍtményre.
Kényelemre biztosan.
De azt jó ha tudod, hogy ez gyenge lesz a sedan kaszniba.
A thalia gyengébb motorja lényegesen kisebb súlyt cipel.
Ráadásul még ha a 75 lovas 1.4 8V ről beszélünk se lesz előre lépés, mert a 16 szelepes jobban megy, de jobban is kell pörgetni.1.2 millionál többet nem adnék érte, most kell rajta majd egy csomó mindent cserélni.
100.000 kilométert elérve igen komoly összegeket tud felemészteni.Ha csak nincs vezetett szervÍzkönyve számlákkal igazolva, mert akkor az évszázad vétele is lehet.
-
mycso
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #47547 üzenetére
Ez egy borzasztó gyengén felszerelt modell...értem én, hogy kevés km, de ennyit biztosan nem ér.
Ilyen 1.4, 1.6 benzin vagy 1.5dci-ért, ha szép és jól frlszerelt, olyan 1.2-1.3M, amit talán nagyduzzogva kiadnék. (2007-8 körül).
Bár ez utóbbi a saját véleményem, nyilván a piac áraz. -
mycso
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #47389 üzenetére
Szia, ez 2008-ban jött be, igazából alapfelszereltséget takar, csak valami limitált széria volt. Elég nehéz követni a renaultnál a felszereltségi szinteket, elnevezéseket, mert akár évjáraton belül is volt, hogy teljesen megújultak.
Egyébként pont van egy 2008-as brosúrám, megtalálsz benne mindent: [link]
felszereltség megane
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #47350 üzenetére
Ha beárazásról van szó, ezzel a motorral és felszereltséggel sajna az 500.000.- valóban a plafon, de nem sokan fognak érdeklődni érte csak aki kifejezetten thaliat akar venni.
Egyszóval Pesten és környékén ennyiért nem megy el az biztos.
Ha Clio lenne simán menne ennyiért, de a thalia a török összeszerelés miatt sokkal kevesebbért megy el.
-
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #47346 üzenetére
szia
nem kötekedésképpen írom, de szerintem kissé túl van árazva, klíma sincs benne, így szerintem 100-150ezer minusszal még el is menne, de szerintem a nagyon max 500érte!
tudom, hogy sokat költöttél rá, de mindenki abból indul ki, hogy az összes használtautóban ez mind meg van csinálva, pl spirálrugó valszeg törés miatt lett cserélve, amiben nem törik, abban is jó van, fék is ha elkopott, cserés, stb-stb!
és tényleg nem bele akarok ugatni, de ennyiért már a jó faceliftesek is vannak, klímával is akár, tudom, hogy ezzel a motorral agyonüthetetlen, de akkor is!ha sürgősen el akarod adni, akkor engedj a hirdetett árból, ha próba szerencse alapon árulod, akkor majd idővel úgyis engedsz!
-
baluka6
aktív tag
válasz
SG3rg0 #47317 üzenetére
Nekem a Megane átlagfogyija 4000 km-re levetítve 6,7 liter. Ebbe van nyári klímás pályázás, meg minden nap ezzel járok a vonathoz, ami kb 1 km oda és ugyan ennyi vissza.
Egyébként élhető az 1.4-es motor és kevesebb a hibaforrás, mint az 1.6-ban (nincs okos kerék, nem jellemző a gyújtótrafó hiba), csak tényleg érezhetően gyengébb.Az Octavia szerintem nem nagyobb egyébként (picivel hosszabb, de a Megane annyival szélesebb), viszont komfortban a Skoda nagyon le van maradva...
-
baluka6
aktív tag
válasz
SG3rg0 #47309 üzenetére
Én 1 éve vettem Megane 2 limuzint, 1.6 benzin motorral.
Próbáltam az 1.4-t, ha csak városba mész vagy 5 ajtóst veszel, akkor jó, de kombi vagy limuzin kivitelhez szerintem kevés. Azért kevés, mert az 1.6 is hamar "kiautózható". 4 személy+csomagok még hazsnálható, de már ésszel kell előzni... Szóval ha benzin, akkor szeirntem 1.6 vagy 2.0. -
FerNandor
őstag
válasz
SG3rg0 #47298 üzenetére
én a dieseleket ismerem, benzinesből annyit tudok, hogy a trafókra kényes, de ha jó van benne, akkor azzal sincs probléma, az 1.6-osban van vezérlésmódosító kerék (okoskerék), ami plusz kiadás tud lenni. de majd a többiek jobban felvilágosítanak
benzinesek árát nem tudom, de 1,7m semmiképp sem, inkább talán 1,2 körül max, ha tényleg kevés a km, szuper állapotban van és gazdagon felszerelt, de tényleg nem tudom pontosan.
-
Sanyi19
őstag
válasz
SG3rg0 #47187 üzenetére
Nekem egy Megane 2-esem van, kb. 4 hónapja vettem. Mikor hazahoztam akkor villant ki a környezetvédelmi lámpa, felhívtam a kereskedőt azt mondta, hogy valószínű le lett mosva a motor és lett egy kis beázás. Ki fog száradni és elmúlik. Két nap alatt nem tűnt el, felajánlotta, hogy menjek akkor be, megnézik, bevittem a kocsit és mire odaértem pont kialudt. Azóta nem villant fel sose.
-
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #47189 üzenetére
az ékegyszerű technika valszeg megint valami szonda kínlódik! tesóméknak is kicserélték, dobálta a hibát, utána egyszer abbahagyta és azóta is jó!
egy hibakód olvasás nem árt azért, műszakikor hibakód mentesnek kell lennie a járgánynak, azért nem árt átnézetni(övékét is megrántották műszaki vizsgán mikor így odaálltak). -
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #47187 üzenetére
szia
a motor piktogramm az a check engine, az egy szondától kezdve bármi lehet, ami a motor működését befolyásolhatja!
tehát nem környezetvédelmi cucc, ki kell olvasni a hibakódot az agyából, az megmondja, hogy hol a hiba!
milyen autó, milyen motorral? mert hátha tudunk itt rá tipushibát, hogy mi szokott lenni! működésben nem változott semmi?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
SG3rg0 #46004 üzenetére
Sose értettem hogy egy ilyen modern kocsiba miért van elöl nem elektromos ablakemelő? Oké, olcsóbb kiadás mint a többi de lehetne simán alap...
Mint egy 2013-as Fiat Punto vagy mit láttam nem oly rég. Szervón kívül semmi se volt benne. Még klíma se meg elektromos tükör se...
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #44108 üzenetére
Természetesen a vezérműszíj nem tud csúszni, más szíj meg nincs a kocsiban.
Illetve nadrágszíj, de az jó ha lecsúszik.Na szóval igen.
Van egy feszítőgörgő egyszerűen crovával elkezded tekerni közben a szíjat forgatod amikor nem tudsz rajta 90' nál többet tekerni akkor jó a feszessége. -
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #44105 üzenetére
Egy csapágy hang.
Legyél szÍves hosszú csavarhúzóval elballagni a kocsi jobb elejéhez, és a generátorra rátenni a végét a nyelét meg a füledhez szorÍtani.
Ha nem visÍt, akkor ugyan ezt tedd meg a vÍzpumpa és egyébb forgó alkatrészekkel, valamelyik csapágya kezdi megadni magát, esetleg, de ezt tartom kevésbé valószÍnűnek csúszik az ékszÍj.Jobb elől csak forgó alkatrész van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #43940 üzenetére
Nincs, de nekem még a gyári van benne.
Időszerű cserélni és mivel egy azon cucc és ugyan azt az erőhatást kapja, nem sok eltéréssel halt meg az előző meganeomon is.
Szóval mivel egy ilyen kicserélése 15-20 perc nem fogom 2-3 hetente szétszedni kicserélem egyszerre aztán csókolom újabb 16 évre -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #42274 üzenetére
Nem ugyan az de az ioncserélt vÍz jó bele.
Viszont ha valóban 3 liter tömény fagyálló ment bele a gépbe akkor méresd meg egy kúton és kurv@ gyorsan higÍts rajta.
Ilyet én még nem is hallottam.Az, hogy menet közben áll be a szint az normális, figyelgesd egy 2-3 napig.
Igaz azt is be lehetett volna állÍtani, ha levegőtlenÍtik a rendszert. -
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #40125 üzenetére
2006tól tolták az újabbakat, elvileg megbízhatóbbak(igaz ezzel a benzines motorral nem feltétlen egy ipari hibaforrás fészek), gyakorlatilag hibák azoknál is lehetnek, az aranyból is cseppen alapon.
amúgy ebben az időszakban 2000-2006ig gyártott rönók(clio, megane, laguna, főleg a jobban felszerelt példányok) miatt sütötték rá a márkára, hogy szar francia, szar az elektronika benne, az ez előttiek ék egyszerűek voltak, nem is volt gond velük, az ez utániakra sem annyira jellemző, de előfordul elektromos hiba(VW-knél pl ez utáni időszakra igaz ugyanez).
-
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #40123 üzenetére
hűtőmaszkból, belsőből, a frissített megane 2 ph2, ez a képen a ph1-es! asszem 2006tól(vagy 2005 év végétől) tolták a ph2-eseket. probléma ezzel a gyújtótrafókkal lehet(minden renaultra érvényes ekko), igaz ha egyszer normálisra ki van cserélve a gyári, akkor azzal többet nem lesz gond! jellemzője még az elektromos ablak meghibásodása, a bowden elszakad, ablak beesik az ajtóba(akkori lagunákra is jellemző), valamint univerzálisan lehetnek különféle elektromos hibák(nem feltétlenül, de jellemző), lehet csak kontaktos csatik miatt, de meg tud kergülni bennük az elektronika(laguna, clio, megane).
amúgy a világból kimegy ezzel a motorral, viszonylag igénytelen, csak az olajcserét kell betartani!
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #30560 üzenetére
Ez való a váltódba ha jb1es akkor 3.4 liter. ezt ne is helyettesítsd mással, mert bazi hárklis a renault váltó, az olajra. (esetleg a total szintén 75W80asa jöhet szóba mert az szinte egy gyártó.)
Fékfolyadék az 1 liter elég is.
Szervoolaj, ebből nem tudom mennyi kell a te gépedbe de szerintem 1 liter elég.
Valami katalógusba nézz utána mennyi kell bele. Az enyémbe tudom, hogy 0.9 dl. -
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #30535 üzenetére
A 90.000. az nem sok 120körül érdemes, a 10 év viszont brutál, mert 5 évet ír elő a gyár.
Hűtőfolyadékot vezérléssel együtt cserélted gondolom így az most ha jól van a hőfok beállítva 3 évig elvan.
A fékfolyadékot én 2 szer cseréltem az ugyan ilyen motoros megane I emben 4 és fél évig volt nálam.
A szervó folyadékot is érdemes cserélni meghosszabbítja az életét.
A váltót 150ezernél illik cserélni de ha akadozik a váltó vagy hangja van a difinek akkor azonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest