- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Érdekességként ide is bemásolom, meglepő márkakereskedes látogatásunk volt.
A kérdés hamar eldőlt a dci vs tce témát illetően, ugyanis a márkakereskedés közölte, hogy dieselt egyáltalán nem hoznak már újonnan, még ügyfél kérésére sem, teljesen elhatárolódnak a gázalajos autóktól. Hiába konfigurálható online, a valóságban nem rendelhető.
Anglia egyik legnagyobb Renault és Dacia márkakereskedése, a tegnapi látogatás és tesztvezetés során.
Itt délen csak ők vannak, összesen asszem eleve csak 3 cég van országszerte. Egyébként nem először hallom ezt, más márkáknál is olvastam hasonlót, ha valahonnan mégis sikerülne, az nem hiányzik hogy pár év múlva problémáim legyenek az eladással. Már 2 évvel ezelőtt is, amikor az akkor 3 éves BMW F10 520d adtam el 80 ezer km-rel, csomó helyről elhajtottak, hogy dieselt nem vesznek. -
Ck.
addikt
Namiva, nincsé senkinek 150 lotyós, EDC váltós csodálatos Dácsiája? Pedig azt mondták, hogy a magyarok 3. legkeresettebb SUV-ja.
-
Ck.
addikt
Tiszteletem az egybegyűlteknek,
Van vkinek tapasztalata az új Duster 150 lovas benzinmotorjával 6 fokozatú EDC váltóval kombinálva? Sokkal többet fogyaszt, mint a 115 lojjerős dci?
-
Ck.
addikt
Tiszteletem,
Épp mostanában készülünk venni egy használt Zoet és az egyik Renault márkakereskedésben van két kiszemelt. Egy árban vannak, azonos felszereltség, akku kapacitás és még a szín is megegyezik (asszonykának utóbbi a legfontosabb :D).
Az egyik egy volt bemutatótermi kiállított darab, 2013-as és mindössze 800 (igen, nyolcszáz) km van benne, a másik pedig szintén ugyanennyi pénzért egy 2016-os példány, amiben 40 ezer km van. Azonos ár, szín, felszereltség, akku méret, minden stimmel, garanciás mindkettő, az akksi szintén garanciás, bérletes mindkettő esetén. Angliában ebben az évjáratban csak ezek a konstrukciók terjedtek el, de ez nem probléma. Ti melyiket választanátok? -
Ck.
addikt
Üdv,
Lehetne ezt a topikot vagy “Dácsiástalanítani” vagy pedig a jelenleg is aktív különálló Dacia topikot megszüntetni? A jelenlegi megoldás így eléggé kusza. -
Ck.
addikt
válasz
LamerGyuri #55095 üzenetére
Ámátör kérdés, de mire jó ez az Update list-es rádió? Mindig ezt olvasom, h csak olyannal szabad venni, de én sose vettem észre semmi különbséget egy mezei rádióhoz képest.
-
Ck.
addikt
Renőéknél van vkinek tapasztalata ótomata váltóval? Elsősorban Megane 2-nél érdekelne, hogy milyenek.
-
Ck.
addikt
válasz
Mágus2 #38414 üzenetére
A-a, nem utód, Ódi marad, csak otthoni auto lesz sajnos.
Amúgy tényleg csak vergődök, egyik se tetszett igazán, minden nap más a kiszemelt. De sajnos ebben Asszonypajti is vastagon benne van, övé a végső szó.
Köszi srácok a tippeket, egyelőre még várok amig megjön az ihlet. -
Ck.
addikt
Fiúk, fix pénzből történő Megane 2 CC vásárlása esetén megéri a dizliséget beáldozni a faceliftesség oltárán?
Konkrétan, ugyanannyiért 2004-2005-ös fl előtti diesel, vagy 2006-os fl utáni benzin?
Éves futás 45-50 ezer km jelenleg, de ez bármikor felére csökkenhet munkahely váltás esetén, szoval nincs kőbe vésve.
Maga a facelift tud annyit, ami elfeledteti velem a benzines alacsonyabb nyomatékát és többlet fogyasztását?
Az árból csak 1.9 dCi és 2.0 16V jönne ki, de utóbbiból csak a szívó.
A keret fix, a többi a vásárlás utáni teendőkre kellene, ha asszonyka a kabriós élet mellett döntene. -
Ck.
addikt
Üdv Srácok,
Remélem minden oké ideát.
Mitaszondtok arra a kérdésre, hogy ugyanannyi pénzért 2003-2005-ös Megane CC szívó benzinest (1.6-2.0) vagy sima Megane 2 (2006-2007) ráncfelvárrott, 1.5 dci-t érdemesebb-e venni?
Az évi 45 ezer km-t most ne vegyük figyelembe, inkább az ár-érték, élmény arányt. -
Ck.
addikt
válasz
rob210 #37881 üzenetére
Gondolkodtam is sokat, hogy megéri-e lecserélni a jó öreg, adagolós, ótomata, fincsi állófűtéses 2.5 V6 TDI Ódit vmi új nagynyomású, halkan kerregő, üzemanyagot termelő common rail csodára, aztán végül most azon vagyok, hogy lehet nagyon nem kéne bolygatni a csere témát, 15 év ide vagy oda.
-
Ck.
addikt
válasz
FerNandor #37580 üzenetére
Nem tudnád levideózni ezt a hangot? Komolyan nagyon érdekelne...nem tudom elképzelni milyen lehet.... érdekes az is, hogy ha tényleg vátócserés, akkor vajon mivel tudta így kinyírni az előző tulaj...nem egy öreg autóról beszélünk, még 10 éves sincs.
Nem egy huszonéves autót ismerek még eredeti váltóval. Nagyon ritkán szokott ez fogyócikk lenni. -
Ck.
addikt
Igazából 3 kérdésem lenne:
1. A kormány maradt-e a gyári, ill. milyen alkatrészeket kellett összevásárolnod és mennyibe kerültek?
2. Magadnak kötötted be, vagy szerelő intézte? Időben kb. mit jelentett? A felprogramozás mennyire volt bonyolult?
3. Soha nem vezettem még kézi váltós tempomatot, úgyhogy ez magára a rendszerre vonatkozó kérdés.
Mennyire buta? Ha 5.-ben mész 60-al tempomattal és hirtelen jön egy 40 fokos emelkedő, akkor képes-e lefulladásig erőlködni és akár 1000 rpm-en felküzdenie magát, vagy van annyi esze, hogy leold a tempomat, ezzel is figyelmeztetve, hogy válts vissza? -
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #37496 üzenetére
De igen, kőkemény 350 ezer forintért.
-
Ck.
addikt
válasz
-=Tiger=- #37371 üzenetére
Időközben az Ódi meggyógyult és hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, Ő marad.
A Renőt szükségből vettem, mert nem találtam akkoriban itt kint szerelőt, aki adagoló elektronikát javított volna, csak komplett adagolót akartak cserélni 1200 fontért. De mivel a probléma már megoldódott, így 2 autó nagyon nagy luxus lenne.
Az Ódi pedig már családtag régesrég, ezért nincs szívem megválni tőle, örök szerelem. Egyébként is minden meg van benne, amire szükségem van, erős, nyomatékos, kényelmes, automata, nem eszik sokat, télen fűt, nyáron hűt, tempomat, ülésfűtés, allófűtétéstől a prosztata masszázsig mindent tud és emellett muzsika a fülemnek, amikor beröffen és hallgathatom, ahogy kerreg a drága.
Rengeteget megéltünk már együtt és még legalább 100x ennyit meg is fogunk, az utolsó porcikáig fel fogom apránként újítani.Ettől függetlenül jó szolgálatot tett a kis Renő is nagyon, ha bárki autóvásárlási tippeket kér és egy fiatalabb autót fog keresni kis ráfordítással, bátran fogom a vaspuncit ajánlani.
-
Ck.
addikt
Gyerekek, lehet hogy elköszönök a hétvégén.
Két autót luxus fenntartani. -
Ck.
addikt
Irigyellek Titeket, Rob-ot és Tresh-t úgyszintén, akik egy motorcsere kivételével szinte mindent maguknak szerelnek. Én sajna sose tanultam ilyet, anno teljesen más irányba szakosodtam, de egyébként is hülye voltam mindig hozzá, a mai napig.
A minap egy tőcsavart néztem messziről gyertyának.Egyszóval, respect.
-
Ck.
addikt
Vásárlás óta az alapjárat alulról all be. Na persze nem kell semmilyen fulladozasra es ingadozásra gondolni. Egyszerűen amikor indítok reggel, akkor azonnal stabil 800ra ejti a fordulatot, majd onnan kezd el szépen felfelé kúszni 1000 körülre, aztán ahogy old le a hideg indító, kezdi el szépen visszaejteni a normál 800 körüli stabil értékre.
Miért igy csinálja? Eddig minden autóm eleve magasan kezdett es onnan ment vissza. Itt meg fordítva. -
Ck.
addikt
A 2.5 TDI Audi ezen az úton 9-9.5 körül kér.
Viszont amikor megyek haza akkor 7.2
Tényleg szarul van megcsinálva az tény.
Turbós benzinesből sok alternatíva elérhető árban nincs sajnos.
1.8T vagy Volvo T5. Vszinu utóbbi lesz egyébként.
Bár Rob véleménye után lehet mégis dízel kene. Ezek szerint nem tudom, hogy egy benzinest hogyan kell vezetni. De ha elmagyarázza, hátha raerzek a megfelelő kezelésre. -
Ck.
addikt
válasz
rob210 #37131 üzenetére
Nincs itt semmi vér, a masik is ilyen.
Leírtam a napi rutinomat, merre megyek es hogyan. Kiváncsi vagyok mit mondasz, nálad mennyit enne ilyen körülmények között. 0-120, aztán 3 km vezetés, majd újabb megállás, ismét 0-120, mindez 60 km-en at, kb 20 szor. Mennyi lenne? Emelkedőn hogy gyorsulnal fel 120-ra a 0-ról, ha 80-nál megáll a tudomány? Szurnad vissza 2-3-ba és nyomnád tovább?
Vhogy azt sem tudom elhinni h 4000-es fordulaton 6 litert eszik. Inkabb 7.5De nagyon kiváncsi vagyok tényleg, hogyan kell egy benzinest érezni? Hogyan kell vezetni? Es főként...hogyan kell élvezni?
-
Ck.
addikt
A pillangó szelepet mennyire könnyű/nehéz elérni M2-nél 1.6-nál? Ha ismerősi körben nincs Clip, akkor nem is érdemes hozzáfogni egy pucoláshoz? Vagy be fog az állni egy idő után?
Milyen tünetek vannak, amikor érdemes? Esetleg üzemanyag adalékolás hozhat hasonló eredményt, vagy teljesen el vagyok tévedve? -
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #37126 üzenetére
Igazából lényegtelen, 1500 felett ha indulok hidegen, akkor minden oké. Melegen meg alapjáratról indulva se rángat. De mondom, a másik 2 kollégámé is ilyen.
Igazából nem foglalkozom a dologgal, 300 ezer forintomba volt az autó, költeni nem tervezek rá mostanság, mert már szemezgetek az utódjával, kevés nekem amit ez az 1.6-os motor tud. Olajat 3000 mérföld múlva kellene cserélni, azt már próbálom nem megvárni és addig egy erősebb gépet nézni. Jelenleg Volvo V70 T5 a befutó. -
Ck.
addikt
Igen, de más a 7-8 liter M2 1.6 16V-vel vegyesben és megint más városban, ahol van lámpa is, meg forgalom is, meg néha dugó is, az lehetetlen. A katalógus szerint sincs városi 7 liter.
Más:
Van az enyém mellett 2 másik benzines M2 itt az ismerettségi körbe. Első hideg indításnál, ha 1-esben elindulok csúsztatott kuplunggal és nem tartom 1500-1700 felett folyamatosan a fordulatot, akkor úgy berázza a kasztnit, hogy majd kiesnek a fogaim. Csakis hideg motornál. Ha bemelegszik, akkor már semmmi ilyen nincs 1500-as fordulat alatti elindulásnál.
Kérdés, hogy mi az az alkatrész, ami hidegen berázza az egész kasztnit 1500 alatt mindhárom autónál?Ja és még egy dolog:
Az elektomos gázpedál egy vicc. Fix gázpedál állást megtartva x fordulaton, pár mm-t táncol a mutató és értelemszerűen a motor fordulatszáma is picit váltakozik. Magyarul a gázpedál pontatlan és érzéketlen. Mindhárom autónál. Baromi idegesítő. -
Ck.
addikt
válasz
rob210 #37122 üzenetére
Nézd, én napi oda-vissza 65 km-t megyek melóba meg vissza, ez nagyrészt 4 sávos autóút, ahol 120 a megengedett sebesség és van kb. 20-22 körforgalom, ahol meg kell állni, majd ismét 120-ra felgyorsulni, aztán 2 km múlva megint körforgalom. Itt minden fokozatban 3500-4000-nél váltok.
Emellett heti 100-150 km városi használat, itt normálisan közlekedek, 2200-2500-nál váltok.
Így az átlagfogyasztásom 35 mpg, ami 8.1 liter/100 km-t jelent.
Megane II 1.6 16V kombi
-
Ck.
addikt
válasz
szőröscica #37120 üzenetére
Városfüggő így van. Pesten és egy nagyobb városban a 10 literhez sem kell csoda.
A katalógus adatok vegyes 7-8 literről szólnak egyébként, azt lejjebb vinni VÁROS-ban egy igazi művészet. -
Ck.
addikt
Találtál az angol ebayon jobb árban turbót? Sajnos más boltokat nem ismerek én sem, de ha találok még vmit, jelzem, nincs elfelejtve.
Lehet nekem is egy kisebb felújítás kellene az A6-on az eladás és típusváltás helyett. Kb. 200-300 ezret kellene rákölteni és egy új autó lenne. De már 16 éves lesz idén viszont. Nem tudom megéri-e.
Igazából 4 db vezérműtengely + szelepek + himbák, hidrotőke, ezeket kellene cserélni. Nem sürgős, még nem vészes, de már a vezérműtengely bütykökön látszanak a bemaródások. Egy új szett kb. 400 font és az autót darabokra kellene bontani. Viszont utána lenne egy tökéletes gépem.
Vagy eladom idén nyáron, hozzácsapok némi zsetont és veszek vmi mást.
Rengeteget gondolkodok, mit kellene csinálni. -
Ck.
addikt
válasz
rob210 #37034 üzenetére
Mi érteleme van a kormányzárat kattintgatni parkolás után? Volt már egy pár autóm, de sosem szoktam és mást sem láttam ezt művelni. Ez nekem egy picit fura.
Ha valaki feltöri az autót és tekergeti a kormányt, akkor is ugyanúgy bekattan a kormányzár...anélkül, hogy én azt külön tekergetném leállítás után. -
Ck.
addikt
A szíjak 40.000 mérfölddel ezelőtt lettek cserélve, de egyébként sem az. Csak akkor sír néha, ha kinyomott kuplunggal indítok. Ha a kuplungot békénhagyom, akkor meg se szólal. De kuplunggal is csak nagyon ritkán hidegben, az első indításnál egy negyed pillanatra.
De ahogy páran már írták, sokat el lehet vele így menni, így megnyugodtam. Egyébként is nemsoká jön a turbós rém.
-
Ck.
addikt
Újabb felfedezés a Renővel: van benne riasztó!
Hihetetlen, hogy mindig találok benne vmi új extrát.
Először a kísérőfény, aztán a távirányítóval felhúzható ablakok, majd a sebességfüggő hangerő, most meg a riasztó.
Már csak tempomat hiányik...meg egy turbó. -
Ck.
addikt
válasz
szőröscica #36986 üzenetére
Na, hát pont ez a baj...lehet, hogy mégis dízel kéne. Imádom melegíteni és hallgatni, ahogy alapjáraton ketyeg.
-
Ck.
addikt
válasz
szőröscica #36984 üzenetére
Annyi elég is, csak a totalcaron riogatják nagyon az embert, hogy a benzinmotort tilos járatni.
Másik dolog, hideg, nyirkos időben, néha a kinyomócsapágy felsír egy fél másodpercre a legelső hideg reggeli beindításnál, de azonnal el is hallgat, ahogy beröffen a motor - már vásárlás óta ilyen. Nem szándékozom emiatt megkuplungoztatni az autót, már folyamatban van az utódkeresés, nem bírok véremmel úgyse.
A kérdés, hogy ha ennyi az összes jelenség és melegen semmi, hidegen is csak néha és csak egy pillanatra, akkor azzal meddig lehet még így eljárni? A kuplung egyébként jó, az nem csúszik. Lehet már tavasszal összejön az autó csere, de legkésőbb nyáron tervezném.
Ha esetleg mégis családban maradna, akkor meddig lehet elodázni a dolgot egyébként? Egyelőre a használatot nem befolyásolja, ezért kérdem. -
Ck.
addikt
Fiúk,
Biztos, hogy a túldúsított benzin lemossa az olajfilmet a hengerfalról és ezért tuti nem szabad melegíteni a benzines motort 10-30 mp.-nél tovább? Az autó azt érezteti velem, hogy igenis kell amikor hideg van.
Egyszerűen nem tudom elviselni a kemény, rideg, rángató váltásokat, a durva, érzéketlen elektromos gázpedált, amivel jéghideg motorral nem lehet szépen adagolva a gázt elindulni, 5 fok alatti hőmérsékleten.
Ez nem az autó hibája, ezek ilyenek, néha van szerencsém egy 2014-es benzines Kia-hoz, ami hasonlón érzéketlenül, ridegen viselkedik hidegen, dettó ugyanilyen. Ha pár percet jár hidegben, akkor már sokkal jobb a helyzet. Ég és föld a teljes autó karakterisztikája hidegen és melegen.
Szeretném a benzinest is egy picit melegíteni, az a cirka 20 mp. nem mindig elegendő hidegebb időben.De ha szépen lassan kinyírom vele, akkor inkább elindulok 10-20 mp.-en belül minden esetben, de nagyon utálom úgy vezetni az autót.
-
Ck.
addikt
Én is kifizettem annó minden díjat. Amikor megvettem az autót, ugye a régi tulaj nevén volt. Mivel lízing volt, ezért a bank tulajdonába került, én lettem az üzembentartó, de tulajdonosváltásnak minősült jogilag az is, tehát egy teljes átírási költséget kellett fizetni. Nekem. Holott csak üzembentartó lettem. Most ugyanez jön pepitában. Ezt nekem anno el is mondták. 2x kell fizetni.
Ha lízing helyen hitelt vettem volna fel, akkor nem lenne dupla átírás. Viszont az autó hitelnek a kamata majdnem 1%-al magasabb volt, anno én ezért választottam a lízinget.Át kell íratni, mert jelenleg jogilag nem vagy tulajdonosa az autónak. Ha nem teszed, az illetékes önkormányzat fog felszólítani rá.
-
Ck.
addikt
Vsznű ki kell fizetni igen. Nekem is most telik le az Audiról.
Mivel jelenleg nem vagy tulajdonos, csak üzembentartó, így kell fizetned vagyonszerzési illetéket, törzskönyvet, meg egy új forgalmit. Elvileg az eredetiségvizsgát megúszod.
Igen, tudom, vicc.Ezért nem veszek többet magyar autót. Míg itt az emberről az utolsó bőrt is lehúzzák, addig kint nincs olyan, hogy átírásért fizetsz.
-
Ck.
addikt
Persze mycso, igen tudom, van válszték bőven, de ha már az Ódit és a Megane-t eladom, akkor szeretnék vmi másik modellbe átülni, nem ugyanabba csak erősebb motorral.
Ezért jött mostanában számításba még T5/D5 motorral V70/S60, A6 3.0 TDI, E60 530d/i, de még az ufó Civic is.
Igazából minden azon múlik, hogy az Ódiért mennyit kapok kereskedésben. Nagyon szeretnék 800-at, de félő, hogy nem lesz annyi. -
Ck.
addikt
válasz
Doki16 #36893 üzenetére
Köszi srácok, ezeket akartam hallani, ill. ezekre számítottam.
Megöli az autózás elmenyet nálam is ez a kis 1.6-os szívó.
4 literes benzinmotort nem tudok tankolni, úgyhogy megyek vissza dízelre.
Esetleg Volvo T5, de szerintem egy turbó benzin se tud akkora nyomatékot előállítani. Lehet hogy megy mint állat, de maga a nyomatéka a dízelnek lesz nagyobb.
En meg ahhoz vagyok hozzá nőve, akar hogy is próbálom megszokni a benzint. -
Ck.
addikt
Uraim,
A 106-os 1.5 dCi hogy megy az 1.6 16V-hez képest Megane 2-nél? Számháborúk nem nagyon érdekelnek, inkább az, hogy van-e vki, aki vezette már mindkettőt.
A dizlivel egy-egy zsúfot körforgalomnál, keresztesődésnél sokkal jobban ki lehet ugrani? Jobban autózható? -
Ck.
addikt
válasz
FrankMonzano #36882 üzenetére
Fals, nem falls.
Gratula amúgy, minden jo ha a vége jo.
-
Ck.
addikt
válasz
rob210 #36875 üzenetére
A cikkszámot es az alkatrészt en is megtaláltam, este átturtam egy halom külföldi fórumot es megint írtak pár helyen, h bizonyos kasztni/motor/évjárat kombónál a tankba van építve a szűrő es házilag nem cserélhető.
Onnan indult a tema, h mások is megvettek es nem találták, hogy hol kene cserélni. -
Ck.
addikt
válasz
rob210 #36831 üzenetére
Rendben, lenyugszom.
Amúgy hogyhogy egy 4 hengeres autóban 1 vagy 2 trafó van 4 helyett? Ez nekem új. Enyimébe ugye 4 van, minden egyes gyertyához 1-1. A Megane 1 ph2 1.6 16V gépemben is így volt.
Tényleg nem értek a benzines gépekhez, 5 év dizlizés után olyan ez nekem, mint a kínai nyelv. -
Ck.
addikt
Megane 2 tulajok:
Nektek is van egy enyhe, max fél centis oldalirányú holtjátéka a váltó karnak? Remélem ez ilyen volt amikor megvettem és nem én b@sztam el azzal tegnapelőtt, hogy nem tudom kezelni a kézi váltót és 2-es helyett fél2-be váltottam. Csak most vettem észre, amikor a bénázásom után nagyítóval elkezdtem nézni, hogy lett-e vmi baja. -
Ck.
addikt
Ááá, nekem nem való kézi váltó, béna vagyok. Megyek vissza ótomatára, mielőtt tönkreteszem az autót.
Ma 1-es után fél2-be váltottam. Csúnya reccs, kuplung azonnal be, váltókar ki, majd 2-be rendesen be és fél óra anyázás utána.
Remelem a váltó belülről nem sérült. Ilyesmiben soha nem szoktam hibázni. -
Ck.
addikt
Gyönyörű: [link]
Lehet, hogy hülye vagyok, de ha elmenne az Ódi és a Megane + hozzá dobnék némi kp-t, akkor ha most kéne döntenem, inkább ebbe ülnék át, mint egy 2004-2005-ös E60-ba vagy A6-ba. Ugyanannyi pénzért.
-
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #36689 üzenetére
Milyen az a torziós rugó? Nem is tudtam, h olyan is van hátul.
-
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #36674 üzenetére
Van igen, az 1.6-os és 2.0 szívó Megane 2-esek már változó szelepvezérlésesek.
-
Ck.
addikt
válasz
rob210 #36670 üzenetére
Jaja, reméljük ezzel már nem lesz (és mással se) gond.
Egy kicsit más téma:
Mire jó a gyakorlatban ez a változó szelepvezérléses 1.6 szívó motor a Megane1-ben lévő sima szívóhoz képest? Tudom, hogy az okoskerék állít a vezérműtengely pozícióján és ezáltal nagyobb nyomaték/teljesítmény érhető el kisebb fogyasztás mellett. Na most ez így szépen hangzik, de a gyakorlatban mit kéne ebből észrevenni pl. az előző Megane 1-hez képest?
Kéne egy bizonyos fordulatnál vmi lórúgásnak is történni, vagy ez nem Honda vtec?Nem megy rosszul az tény, de kell neki azért a fordulat.
-
Ck.
addikt
Gyerekek, emlékeztek a 2 héttel ezelőtti rúgótörésemre. Mondtam, hogy megvettem őket párban, de elkezdett szakadni az eső, így csak a törött lett kicserélve. Mára volt lebeszélve a szerelővel a találkozó a másik oldal cseréjéhez is.
Szépen begurultam hozzá, felparkoltam a felhajtóra, tolattam még kettőt hátra, alászedtem a kormányt, egyszer csak hatalmas durranás, reccs és kopp. A másik oldali rúgó is eltört, ki is fordult az egész toronycsapágy, majd pedig leállítottam a motort, mint aki jól végezte dolgát, kiszálltam és kicseréltük ezen az oldalon is. Így kell időzíteni.
Mentem vele az utóbbi 2 hétben kb. 1000 km-t, minden oké volt, erre most begurulok a szerelőmhöz, és mielőtt leállítanám a motort, reccs. Ha nem velem történt volna, el se hinném. -
Ck.
addikt
Teljesen megértelek. A nyomaték az bizony nyomaték.
Nálam még a végén az lesz, h nem veszek mást hanem marad az Ódi és a Renő.
Erős, nyomatékos motor, 170le, 350nm, automata, ülésfűtés, álló fűtés, minden megvan benne ami kell.
Csak épp most halott es eljött egy nagyobb felújítás ideje.
De lehet igy is sokkal okosabb döntés lenne, mint a BMW. -
Ck.
addikt
Persze, de eleve nem ilyeneket nézegetek, ennyi pénz a világon nincs.
Előbb el kene adnom az Ódit, de ahhoz előbb kész kell, h legyen.
Aztán hazavinni es bízni benne, h vmelyik kupec megveszi azért 800-ért. Ha mindez megvan, utána lehet nézelődni komolyabb kategória fele. -
Ck.
addikt
válasz
rob210 #36582 üzenetére
Jól van, akkor nem lesz BMW...egyelőre.
Hallgatok rátok és az eszemre, nem tudnék megengedni magamnak még egy Audihoz hasonló halált, ha vmi komolyabb dologgal megállna alattam, akkor nem csak a munkába jutás kerülne veszélybe, hanem az is biztos, hogy az autó hosszú hetekig mozgásképtelenné válna és párom is szétrúgná a seggem.
Viszont tesód hibalistája és motor típusa érdekelne azért.De ha már ilyen jó fiú voltam, EZT azért szabad? Nem turbós ugyan, de némivel erősebb a mostanitól és megvan a feelingje is.
tresh: Nem rossz gondolat ez a kis Clio sem, de nem tudom, hogy ebben a pici kasztniban hogy érezném magam. Meglátjuk.
-
Ck.
addikt
Köszönöm srácok a tanácsokat, fejmosást, egy kicsit már kezdek tisztábban látni, de azért ott van még a bugi a seggemben.
Ha megengeditek és offban még elfér, akkor megmutatok még pár jelöltet, amik beleférnének az Ódi felújítás mellett a szűkös keretekbe:Konkrétan ők lennének azok: E39 I E39 II
E46 I E46 II E46 IIIÉs egy ilyenem lenne cserébe (ez nem az enyém): [link] mínusz tempomat
-
Ck.
addikt
Kaptam ma egy ajánlatot, szőrt szőrért a 2006-os 1.6 Renőt cserélni egy fullos, vajbőrös 97-es E39 523iA-ra.
Szerk.: Illetve egy 2000-es 323Ci-re.
Tudom nem mai csirke, de bömbi és hátul is hajt. Gondolkodási időt kértem egyelőre.
Tőletek meg érveket ide-oda. -
Ck.
addikt
Na megnéztem, mostmár az enyém is búg.
Csak bekapcsolt klímával, csak az utastérbol. Síró, búgó halk hang, amit nők egyáltalán nem hallanak.
A kompresszor hangja lenne?
Ha kinyomom a klímát, azonnal elhallgat.
Audiban is ilyen es az előző Nissanban is ilyen volt. Korábban nem érdekelt, de mostmár tudni akarom mi ez es mennyire normális.
Nem kell semmi fulsuketito csorompolesre gondolni, csak halk, alig hallható morgó sírás. -
Ck.
addikt
válasz
#10726912 #36466 üzenetére
Köszi.
Ma mentünk egyik kollégámmal, szintén Megane II és bekapcsolt klímánál, a motor fordulatszámával arányosan változva az utastérben egy enyhe morgó, búgó hang hallatszott, a szellőzőnyílás felől. Abszolút nem vészes, a hölgy észre sem vette, csak én figyeltem fel rá. A motor térben nem hallatszik, igazából csak az utastérben, ha fülel az ember. Nem tudom jobban körülírni a hangot, mint hogy morgó hang. Egyértelműen csak klímánál van, ha kikapcsolta az A/C-t és csak a sima fűtés ment, azonnal megszűnt a hang. Mi lehet ez és szerintetek vészes?
-
Ck.
addikt
Egy csonttá merült akksiról van szó. Reggel raktuk fel. Ha azt mondjátok, hogy egészségesebb fektetett csipesszel tölteni, akkor átköltöztetjük egy másik helyiségbe ahol elfér és éjszakára még úgy töltjük tovább. Kérdés, hogy ha megszakítom emiatt pár percre a töltést, aztán folytatom, azzal károsodik-e...
De ha jó így is, akkor marad állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest