- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babcola
tag
válasz
Babcola #37829 üzenetére
Jelentem sikerűlt a műtét, kicseréltettem a fojtószelepet. Az elején volt egy kis alapjárat ingadozás, de aksisaru levétellel + nem clipdiag hibakód tőrléssel egyenlöre jónak tűnik. Végre nem ránt a kocsin 2700-3000 közötti fordulaton, elsőre csak egy kis próbakőr volt, meg a hazafelé 6 km, de a pirosnál már nem ingadozott. Remélem egy ideig csak kopó alkatrészek beszerzésén kell gondolkodnom. :-)
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Babcola #37813 üzenetére
Dehát én nem is ezt linkeltem neked
Ez a fojtószelep pozíció jeladó amit te vettél, nem a fojtószelep.A gépet jól szétkaptad, még a szívósort is levetted
Neked ez kellett volna.Ahogy azt előszőr is linkeltem.
De a folytószelep házat fotózd már le több szemszögből légyszíves, hogy tisztán lássunk.Neked 1.6 clio II van jól emlékszem nem?
-
rob210
Topikgazda
-
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Babcola #36876 üzenetére
Igen baj (2 cm eltérés van átmérőben) és igen meghülyítheti (a rendszer fejlettségétől függ) . Illene 4 ugyanakkora méretű kerékkel járni, ha csak nem hátsókerekes sportautód van.
Egyébkent is praktikus gyári vagy gyári váltómérettel járni. Na meg az élesebb szemű rendőr sem dícsér meg, meg ugye vizsgán sem OK. -
imyourfriend
őstag
válasz
Babcola #32593 üzenetére
Van benne pár paripa az biztos. Nekem a legerősebb gép amivel mentem egy subaru foraster volt a maga 140 akárhány lóerejével de már az is elég rendesen húz. Mondjuk személy szerint annyira nem szeretem kínozni a technikát, ilyen állórajt meg ilyesmit hanyagolok. De ettől független egy élmény volt már azzal a 140 akárhány paripával is közlekedni. De remélem idővel lehetek utas egy ilyen Clioban mégha a vezetést egyelőre hanyagolnám is.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Babcola #32009 üzenetére
nekem ha "verseny" tempóval kell indítani akkor 31liter a pillanatnyi fogyasztásom, igaz ilyenkor megtekeri még a nokianokat is
ha normális tempós indulás akkor 16liter a pillanatnyi.
De ezt szerintem kár figyelni, most így nyaralás alatt 6.2 az átlag fogyasztásom, de ez nem Pest nagyon nem.
Mindig megállapítom, hogy a pesti fogyasztás plusz egy liter a sok buzeráns miatt akik a forgalomban lézengenek.De hogy giigz érdeklődését is kielégítsem, mértem 0-100at 8.9 mp alatt megvolt ez nagyon tetszett és meg is lepett, igaz az autó most ki volt pakolva azaz se szerszám se csomag és csak én ültem a kocsiban. (ez nálam nagyon ritka)
80-120at nincs értelme mérnem ezt nem tudom mire enged következtetni, meg itt 110 es tábla van mindenhol és minden fűszál mellett van egy trafi nagyon rámentek a nyaralókra.
a fogyit már írtam remélem kielégítettem a vágyaidat.
-
giigz
veterán
válasz
Babcola #31245 üzenetére
Érthető a hozzászólásod, viszont a részletekkel nem vagy tisztában, így nem is helyénvaló amit írtál, de ami az egésznek az üzenete, az igaz, és a vezcsere egy fontos dolog, fontosabb, mint egy kis rozsdafolt. Viszont az én helyzetemben most ha már nekiestem a rozsdának, akkor nem hagyom félbe, és először ezt tudom le, viszont így váratlan kiadás is lett, ami a vezcserét tolhatja egy kicsit, de ez nem jelent problémát, ugyanis az egyébként szokásos havi 1000-1500 km helyett júl-aug-ban fogok megtenni kb. 1000 km-t, azt is csak rövidtávokon, főleg városban, ennyit már remélem kibír, de nem látok rá okot, miért ne bírna. Ha a következő 20.000 km-en nem cserélnék vezérlést, akkor sem szabadna szakadnia, a 100.000 km-s határ még odébb van, igaz már 5 év körüli a vezérlés, de nem érzem, hogy időzített bomba lenne.
A nyár folyamán meglesz csináltatva a vezérlés... További teendők: középső dob, hátsó merevítő, rozsda, injektor, fhp jeladó. Jelenleg csak ennyi, opciósan kormány bőrőzése, de van egy olyan sejtésem, hogy az most nem lesz meg...
(#31247) rob210: Egy nagy lyuk tátong most a kocsi alján, ezt már nem nagyon lehet glettelgetni meg üvegszálas hálózni, lehet sikerülne, de nagyon csúnya lenne, legalábbis nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám jól megcsinálni, és mihez rögzíteném az egészet... Ez lesz a legjobb, hogy odahegeszteni egy fém lemezt, bár még agyalok a megoldáson, de most ez tűnik a legjobbnak. Hétfőn elnézek egy karosszériáshoz, és megkérdezem mennyiért csinálná kb., mert amit a múltkor kaptam árat egy másik karosszériásnál, az vicces volt. Igaz ott javítóíves megoldás lett volna, fényezéssel, minden egyébbel együtt.
-
giigz
veterán
-
rob210
Topikgazda
válasz
Babcola #28672 üzenetére
Szerintem kint leszünk.
Eleve megvacsorálok valami tescos péksüteményt
Aztán beszélgetünk és én is 18:30 ra megyek.-o-
Addig szervizeljük a kis erőművet
Pont most jött meg az összes szűrő meg olaj, ezek lesznek holnap cserélve.
Már csak a szíjak maradnak, azok is megvannak már, csak az időpontot kell leegyeztetnem -
Babcola
tag
válasz
Babcola #21507 üzenetére
Nem szakadt meg semmi
Kis 12V-os aksimmal nagyszerűen bevilágítja az egész lábteret + a középső lámpát egyszerre. A kocsi csatlakozójából 12.20 - 30 V jön ki + a kapcsoló utáni fémlapon is ugyanennyi. muszáj pont 5 wattot fogyasztania az lenne a baj? Nem értem egyszerűen mi lehet
-
rob210
Topikgazda
válasz
Babcola #21429 üzenetére
Ahogy Tresh is írja, a led attól függ hogyan vezérled.
Tud az mindent vibrálni le fel kapcsolni és halványodni isSokkal több mindenre alkalmas mint egy izzó.
Az egyetlen baj csak az vele, hogy ha speckó funkciókat akarsz akkor kb. 6-7ezer forint a legolcsóbb nem kínai vezérlő. -
rob210
Topikgazda
válasz
Babcola #21426 üzenetére
Kilőni nem fogja, de továbbra sem értem a két métert, rohadt zavaró lesz a fénye.
Cimborámnak 40-40 cmert tettünk be a borába lábtér világításnak és le kellett belőlle vágni,mert erős volt a fénye.
Kis túlzással egy szobát be lehet világítani 1 méterrel!!!
Szóval én a mennyiséget továbbra is sokallom, egyébként elbírja a rendszer, főleg ha a többi izzót is cseréled, mert akkor kb ugyan ott leszel fogyasztásban nem lesz plusz terhelés szinte semmi. -
Nordik
őstag
válasz
Babcola #11121 üzenetére
Kerekcsapagyra lehet jellemzo az ilyen, azt olvasom tobb helyen. Sajnos fogalmam sincs, hetfon elviszem szerelohoz, remelem azert ezek a dolgok nem veszes osszegek. Szeptember elejen megy muszakira is, de addig inkabb nem huzom, ott igyis-ugyis meg kellene ezt csinaltatni. Egyebkent az a furcsa, hogy tegnap ota hallom amikor is jobban meg lett pakolva az auto. Nagybevasarlas stb...
-
benvolio
őstag
válasz
Babcola #8224 üzenetére
Mindegy mit változtatnak, pénzlehúzás az egész. Ha már ennyire szükség van a "hova tartozás megjelölésére", miért nem elég egy filléres matricát legyártani és kiadni mindenkinek, mint régen a "H" betű volt vagy most a regisztrációs matrica elől a szélvédőn. Legyen felragasztva a kocsi hátuljára jól látható helyen oszt kész. Vagy még jobb, ha a rendszámon lévő zászlóra lenne ráragasztva, mint a műszaki címke, mert akkor nem "csúnyul" a kocsi se. Ráadásul eladásnál egyszerűbb cserélni is /lekaparod a régit, felteszed az újat/. Majd vásárlásnál/átírásnál várhatjuk, majd az új rendszámot, hogy legyártsák nekünk, csak mert más megyébe/városba lakunk, röhej. Igy sem olcsó átíratni szerintem, nemhogy még majd két új rendszámot is megfizetni. Amit meg írnak, hogy hatékonyabb rendszám felismerés miatt, stb. stb. az mind blablabla, hogy megmagyarázzák, hogy miért jó ez nekünk. De közben csak nekik jó, hogy továbbra is ehessék a szarvashúsos pizzát az ebből befolyt pénzből.
-
Grafiqs
őstag
válasz
Babcola #8206 üzenetére
Megköszönöm ha megadod a számát meg a címet.
rob210: Neked is köszi.
Igazság szerint voltam már árajánlatért egy karosszériásnál, de sok jóval nem kecsegtetett ráadásul ö leginkább minden esetben az elemcserét preferálja. Holott arra nem feltétlen lenne szükség, csak kalapálni kellene 2 tenyérnyi lemezt.
G
-
g.gergo
senior tag
válasz
Babcola #7913 üzenetére
Sajnos a traffisok nem a te órádat veszik alapul, hanem a sajátjukat.
Mert ha óra szerint mész 50-el, valójában 60-al mész és az kezd határeset lenni. És most erre figyelgetni mindig ...
Egyébként én inkább az óracsoportra gyanakodnék, már csak azért is, mert a ford. szám mérő sem a helyes értéket mutatja. Köss rá diagot, indítsd be és nézd meg, hogy mekkora fordulatot mutat a diag. Ha normális értéket mutat, tehát olyan 8-850-et, akkor rosszul mutatja az óra. Ha meg akkor értéket, mint az óraegység, tehát 500-at, akkor máshol lesz a gond és nem az órában. -
g.gergo
senior tag
válasz
Babcola #7908 üzenetére
Általánosságban kb. 4-6 km/h órát szoktak tévedni az órák, a 8-10-et kicsit soknak vélem. Valamilyen szinten hihetsz a GPS-nek ha egy ideig tartod a sebességet és úgy nézed meg a sebességet. Nincs másfajta gumi az autón mint a gyári méret? Ford. szám is kevés, 500-nál már azért rázna eléggé.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Babcola #7902 üzenetére
Hali, valami ilyesmire gondoltam először én is, hogy hátha csak valamelyik bak (motro/váltó tartó). Lehet akkor tényleg az lesz, egyelőre nem használja, majd hétfőn lejön a szerelőhöz, ennyi.
Hát, hogy pontosan hogy vannak a fokozatok passz, mert én nem néztem, csak telefonon beszéltem faterommal.
Viszont amit írtál, hogy a kipuffal is lett nálad valami, az itt is megvan, mert aszondja ezután az effekt után a kipuffnak is elkezdett hangja lenni, mintha valahol megrepedt/szétjött volna....Hát remélem valamelyik bak, meg egy kis hegesztés...
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest