- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
just
aktív tag
Ki milyen elemet használ a Megane 2 kártyájába? Nekem 2025-s van de mostanában a hidegben szórakozik.
Two things what i hate. People that can't count...
-
tresh
veterán
-
-
Hugo85
aktív tag
válasz zsizsef #34191 üzenetére
A gáztöltet valóban lehet más (kripton, xenon keverékek, stb.) de ezek rendes izzószálas, halogén gázzal töltött izzók nem ívkisüléses "xenon izzók".
A felvett teljesítménye szabvány és mivel elvileg több fényt ad (valójában ha minden igaz csak jobban fókuszálható és más színhőmérsékletű mivel a megadott fényteljesítménye is szabványos érték vagy ez hozza a szabványt, a többi meg nem) így nem adhat le több hőt mint egy bármelyik szabványos izzó, így biztosan nem károsítja a foncsort/búrát.
Illetve a GE és Osram izzók biztosan minőségi, UV szűrős kvarcüvegből vannak, ami nem feltétlen igaz a kínai vackokra, pedig polikarbonát lámpaburához kötelező az UV szűrő.
[ Szerkesztve ]
-
Josi
senior tag
3.
Nem fogsz ilyen rádiót találni.
Bizonyos típusoknál a kormányról vezérelhetőség megoldható egy illesztő elektronikával 15-20 ezer pénzért.
A rádióknak van saját kijelzőjük, én nem ragaszkodnék a központi kijelzőhöz.
(én már több mint 10 éve nem is ragaszkodok hozzá, sőt a kormányvezérléshez sem )''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
ice9
tag
Sziasztok,
megörököltem egy 2004-es Thaliat kazettás tuner list rádióval és update listesre akarnám pimpelni az aux miatt. Melyik variáció a költséghatékonyabb?
1. Update list rádió + kijelző csere (plusz kábelezés szükséges?)
2. CD-s tuner list rádió + ebayes cd tár emulátor (ha valaki tud megbízható eladót az kérem, linkelje)
3. Esetleg nem gyári rádió ami támogatja a kijelzőt+távvezérlőtill. a cd tár emulátornál támogatott a Bluetooth A2DP? tehát telefonról kapcsolódnék rá és úgy küldeném a muzsikát.
Válaszokat köszi,
Balázs -
-
zsizsef
senior tag
Megane 2-höz (2007) milyen izzó ajánlott tompítottnak? A H7-en belül.
( világitas.eu-ról rendelek.)[ Szerkesztve ]
-
-
Josi
senior tag
válasz zsizsef #34176 üzenetére
De igen.
Én épp kifogtam azt a szériát a PX4-ből aminek a vezérlője zavarhatja a rádiót.
Viszont jó fej a csapat, díjmentesen cserélték a PX5-re. Csak még nem volt időm átszereltetni.
Viszont most van nakik megin PX4, és ez elvileg nem zavar.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
-
Toobee
veterán
2.0 Turbós Lagunákról (2001-2007) mit lehet tudni? Jó motor? Láttam, hogy abban már 6 sebességes váltó van. Mégiscsak kezd kicsi lenni ez a Megane
-
myk94
csendes tag
Helló-helló,
Esetleg valaki otthon van gyári rádió Tuner List-Update List témában?
Tuner List rádiót cserélném ki Update List-re.
Az új rádió már megvan,annyit tudok,hogy ehhez kompatibilis kijelző is kell.
Esetleg valaki tud arról,hogy a működéshez egyéb alkatrész cseréje szükséges lehet?
(gondolok itt kormánykapcsoló,átalakító vagy egyéb)
Egyáltalán működésre tudom bírni gyári Tuner List-es autóban az Update List-et?Előre is köszi!
-
tresh
veterán
-
rob210
Topikgazda
válasz FrankMonzano #34169 üzenetére
Az alapjárat sok minden lehet leginkább fojtószelep elkoszolódás.
A másikra meg azt tudom mondani, hogy vagy toronycsapágy, vagy lengőkar, vagy kormánymű kopás.
Látatlanban ennyi.
Renault power
-
FrankMonzano
őstag
Helohalo.
A cliomon,ha hidegen allo helyzetben jobbra-balra forgatom a kormanyt egy ponton kattano hangot ad ki,amit a kormanyon is erezni. Mi lehet ez ?
A masik pedig,hogy hidegen az alapjarat,ha gazt adok es elveszem a labam ingadozik le fel le fel.
Ez eltart akar 15 percig is. Ha megallok a pirosnal,csinalja megint. -
-
FRENK1988
veterán
Na a mai nap megtörtént a téliesités.
Teli gumik felpattintva ( az egyik szelep cserés volt). Téli szelvedomoso feltöltve. Fagyálló bemérve (-29 fok) lemosvaNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
AthlonXP
őstag
Nagyon jó, bőséges leírás és ismertető is van, ahogy látom, bár tényleg van ára...
Mondjuk ez még amúgy is majd vmikor jövőre lesz esedékes, de jó tudni, hogy mégis hogyan kezdjen hozzá az ember és mi a jogi háttere ennek.Köszi a segítséget még egyszer, neked és mindenkinek!
-
Josi
senior tag
válasz AthlonXP #34161 üzenetére
Onnan vettem, ahonnan belinkeltem az izzókat is. (www.vilagitas.eu)
A króm keret gyári felszereltség volt nálam (1.4 RT Cool)
Van nekik drágább is, azt lehet helyzetjelzőként is használni.
A dobozban van pontos bekötési rajz és leírás is.
Osram-LED-DRL-401''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
-
Josi
senior tag
válasz AthlonXP #34157 üzenetére
Ha nem akarsz a rendőrséggel problémát, akkor normális, mindenféle engedéllyel rendelkezőt vegyél, kerüld az olcsó kínai vacakokat.
Nekem most Osram LEDriving DX4-van a kocsin.
Nem épp olcsó, de remélem sokáig nem lesz vele gondom. (3 év garancia van rá)
M I-be szépen be lehet építeni. A szerelő tehette volna ki a legszélére, de azért ott sem rossz, ahol van.[ Szerkesztve ]
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
AthlonXP
őstag
Köszönöm válszokat!
Ha már itt tartunk, szeretnék esetleg a kocsira egy kis LED-es nappali fényt. Viszont nem tudom hova is kéne ( vagy lehetne, mert úgy hallottam nem mindegy ez sem ) beszerelni, ill. készen érdemes venni ilyen szettet ( LED sor, stb ), vagy inkább csinálni ilyet?
-
AthlonXP
őstag
H4-es 55/60W Tungsram van benne most....
-
AthlonXP
őstag
Megane 1 2001-hez kéne vmi jó izzó a tompított helyére, mert elég gyenge és sárga fénye van ( gyári... ). Tudtok ajánlani vmi jót ( persze emberi árban azért ).?
-
mycso
Topikgazda
Csinálhatok képet, de semmi extra..olyan mintha semmi baja nem lenne, a tető ajtófelőli részén látszik pár nyomódás, ahogy a pajszert odafeszítették.
Igazából az elcseszett ajtóval csinálhattam volna képet, de azt elfelejtettem. Ott elállt az ajtó is az autó oldalának a síkjától, meg az ajtó keret sem záródott a helyére, az is kissé kifelé állt. Illetve bezáráskor olyan érzés volt, mintha nem sikerült volna bezárni. Aki beszállt mellém, csapkodta is az ajtót, hogy miért nem záródik --> mondom ez ilyen, be van zárva
Aztán most úgy záródik, mintha nem is lett volna bántva.
Talán még a szín kopottsága is jó, egy 2003-as 5ajtós m2-ről van egyébként. Annyi, hogy az autóm csupa retek, az ajtó meg teljesen tiszta, ezért furán néz ki.
Ja h igen és még egy infó: m2 grandtour, sedane és 5ajtós első ajtói egyformák.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
Topikgazda
Végre kicseréltem a jobb első ajtómat, sikerült egy tökéletes állapotú feketét találnom elfogadható áron.
Maga az ajtó kicserélés (nem túlzok) 5perces művelet, 2ember kell hozzá (tartani a le-fel rakásnál).
Viszont utána még jött egy jó órás szerelgetés...régiről a tükör, kárpit le, vezetékek szét. Majd a felrakott ajtóban a vezetékek elrendezése, bekötése, kárpit fel....ebben a kellemes időben jól szórakoztam.De, megérte, most már úgy záródik, mint újkorában, szerencsére a "svédek" által okozott behatások következtében a tartó konzol és a zár nem vetemedett.
-
myk94
csendes tag
Sziasztok!
Láttam,hogy többen beszéltetek már anno a gyári rádiókkal kapcsolatban,
csak nem szeretnék semmi infót kihagyni a témából.Megköszönném,ha valaki tudna segíteni!
Olyan kérdésem lenne,hogy:
van egy 2004-es Megane II-m gyárilag szerelt Tuner List rádióval.
Ugyebár az nem támogatja az AUX-ot.
Mi a menete,hogy a rádiót kicseréljem egy másik,de Update List rádióra?
Olvastam,hogy cserélni kellene a központi kijelzőt az autóban,szintén Update List-hez való kijelzőre.
Valahol azt olvastam,hogy a kormánykapcsolót is cserélni kéne.Valaki jártas a témában,és tudna segíteni,hogy a folyamat hogyan megy,vagy megoldható-e egyáltalán?
(Mit kell hozzá cserélni,hogy működjön,mire érdemes figyelni,fontosabb tudnivalók,stb..)Nagyon köszönném,ha valaki szánna rám egy kis időt!
Előre is köszönöm!
Szép estét!Üdv.:
Márk -
mycso
Topikgazda
+ műszerfalon a km-óra és a fordulatszámmérő megvan cserélve.
+ első lökös és annak rácsai sem egyformákA toronycsapágy az sajnos gyengéje a ph2-nek is.
Más: múltkor kérdeztem a díszléc leszedést...M2
Nos megvan, az első ajtón semmilyen csavar nincs, viszont van 2 biztonsági pöcök, amit az ajtó belső feléről kifelé meg kell nyomni (a díszléc belső oldalán) és ezeket benyomva kell tartani, majd ekkor az ajtó hátulja felé meghúzni a díszlecet. Természetesen a mutatvány előtt az ajtókárpitot le kell venni.Megoldhatták volna úgy, hogy az ajtó hátulja felől egy csavar fogja, aztán jónapot.
[ Szerkesztve ]
-
-
rob210
Topikgazda
Hölgyek urak jelentem ha kell valakinek innen nyugodtan rendelhet.
Én már vettem tőlük ezt azt.
Ez pedig most igazán jó vételnek tűnik.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
Josi
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki mennyi a kb. súlya egy 14" ET36 Megane I felninek?
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
rob210
Topikgazda
válasz Doki16 #34131 üzenetére
Akkor a legegyszerűbb ha teszel egy kapcsolót az egyik ágára a szivargyújtónak.
Vagy a gyújtáskapcsolón felcseréled a szálat és ráteszed, hogy csak a kulcs elforgatása után kapjon szuflát.
Nem bonyolult ha már csináltál ilyesmit vagy láttál már gyújtás kapcsolót.Renault power
-
Doki16
addikt
válasz rob210 #34130 üzenetére
Azt hittem, hogy van ra valami gyari kapcsolo, vagyis inkabb remenykedtem benne. Igy most alhatok neki kapcsolasi rajzot turni (ha egyaltalan lehet meg talalni ezekhez a kocsikhoz) és relevel megbutykolni Nincs mar ra garancia, pont 4 eves mult.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Doki16
addikt
Meglehet az valahogy oldani a Megane 3-nál, hogy csak akkor legyen áram a szivargyújtóban amikor gyújtás van?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
rob210
Topikgazda
-
Tosee
őstag
Üdv!
Most lehet nagy hülyeséget fogok kérdezni! Valaki magyarázza el nekem, hogy mi a különbség a megane 2 PH1 és PH2 között? Tehát miből tudom, hogy nekem melyik van éppen? Valahogy nem jövök rá sorry...
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
feco6512
tag
-
giigz
veterán
Lehet bot egyszerű, de a pékek nem értenek hozzá, lásd én példám
Nekem 98-as 8V, de a gép szépen mutatta a lamba értékeket, hőmérsékleteket, szívócsőnyomást, alapjárati szabályozást, meg még 1-2 dolgot Mondjuk ez egy "maszek" gép volt, érdekes módon a gyári Renault CLIP a Renault márkaszervizben nem akarta az igazságot.
[ Szerkesztve ]
-
-
giigz
veterán
válasz AthlonXP #34110 üzenetére
Abszolút nem egyenlő, semmi közük egymáshoz, max. annyi, hogy a Ruville kötött egy megállapodást a Gates-szel, hogy a szettjében Gates cuccokat áruljon. Nagyjából ennyi, és itt ki is merül a közös kapcsolat. Ha pl. veszel egy XY márkájú szettet, lehet abban is Gates lesz.
-
mycso
Topikgazda
Srácok, akinek 2-es lagunája van, főleg diesel lenne jó, írja már meg, hogy gyújtáskor hány piktogram gyullad ki?
Néztünk mostanában 2-t, az elsőnél vagy 1-2 jel, a másodiknál konkrétan emlékszem: a kézifék visszajelző, a légzsák és asszem az üzemenyag min jelző villant fel, meg a compi kiírta, hogy oil OK. Picit kevésnek tartom, az enyém gyújtáson úgy néz ki, mint a karácsonyfa.
-
feco6512
tag
Sziaztok azt szeeretném kérdezni clio 1es 1.2 motor 1996os évjárat motor szám E7FG750C és az alapjárat állandoan 1100 1200 hol kezdjem a hiba keresést?
-
-
AthlonXP
őstag
Köszönöm a segítséget!
A Ruville-ról mi a véleményetek ( 57k az Unixnál )?
Az Unixtól vagy a Bárditól lenne véve a cucc szerencsére cégen keresztül van kedvezmény mindkettőnél, de csak ezeknél, ezért venném innen.
2001 12. havi Megane 1 1.4 16V ... Ehhez lesz véve.
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
ÁÁÁ ÁÁÁÁ
Maximális bocsánat késő volt már kár volt írnom Összekevertem a Vikával
Sorry Urak az előző HSZ-em tekintsétek nem létezőnek.
Az INA valóban jó, de azért még drága
Renault power
-
rob210
Topikgazda
-
törölt tag
Sikeresen túl vagyok a lengőkar szilentek cseréjén. Megérte, 2600 forint volt a kettő darab, a munkát én csináltam, az eredmény a tökéletes kormányzás és a dübbenés mentesség
-
kisninja
őstag
Megjött a gumi fenn is a kocsin nagyon fasza. (nokian) 55k a gumi és 3k ért felkerült a kocsira.