-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
Nem, nem arra gondolok.
Olyan IPTV-re amit mindkét féle hálózaton ki tudsz próbálni pl sweet.tv, vagy akár Yettel TV, vagy ami tetszik.
Szóval ha a játék közbeni időszakos laggokat nem nézzük, mert nem játszol, akkor is ott van pl. a videó chat: random akadozások, hang kieséses, kép befagyások 1-1 apró másodpercre, a “mit mondtál” kérdések, mert pont nem értetted ez miatt, stb… aztán miután mindkét oldalon optika van, soha többé egy darab pillanatnyi akadás sincs a videó chatben, pedig van köztük 1000 km.Vagy amikor az amúgy 150+ mbit-et hozó (B3+B7) mobilneten IPTV-vel rendszeresek az apró (vagy akár nagyobb) akadozások, csatorna váltáskor 2-3 másodperces gondolkodások (a nagy adatforgalmad miatt hátrébb sorolnak) és aztán 300 mbites optikára váltasz és mindez megszűnik és úgy érzed mintha egy régóta tartó fejfájás múlt volna el, annyival gyorsabban és fürgébben és akadás mentesen működik utána ugyanaz az IPTV szolgáltatás.
Kb mintha lecserélnél egy régi lassú telefont egy új csúcs telefonra és csodálkoznál, hogy nem kell 3 másodperc mire megnyitja a hívás listát, hanem azonnal megtörténik.Lehet még folytatni a példákat. Apró kis időpillanatok, amik folyamatosan ott vannak és csak akkor veszed észre, ha egyik pillanatról a másikra megszűnnek.
A Yettel TV - Yettel mobilnettel lehet hogy priorizálva van, de őszintén hány felhasználóig működik ez?Aztán jön a szokásos “de nekem ez is elég” - jó akkor nincsen probléma, örüljél neki és használjad. Amíg bírja.
Csak akkor ne bizonygasd másnak, hogy ugyanolyan mintha optika lenne. Mert nagyon nem.És amúgy nyilván tök jó a mobilnet, ha nincs semmi vezetékes, vagy a vezetékes valami elavult DSL. De egy optikát leváltani mobilnetre… hát… azért előtte erősen érdemes felmérni a szokásokat és az igényeket, mert nem mindenkinek éri meg ezen spórolni.
-
kl122
tag
válasz
zelikocc #98348 üzenetére
Arra gondolsz különbségnél, hogy a Telekomnál dedikált streamet kap az iptv és nem a netedből veszi el a kapacitást, azaz nem befolyásolja a neted sebességét, pingjét, jitterét?
Mondjuk van aki nem játszik, pl én sem, így nem is érzek semmi hátrányt a mobilnet esetében a vezetékeshez képest
-
zelikocc
senior tag
válasz
csernak75 #98345 üzenetére
Nem a 30-as ping fogja elrontani, hanem a mások használatától függő labilis stabilitás és gyakran előforduló csomagveszteségek.
Plusz ha letöltesz egy darab mai játékot (100+ GB) már repül is rád a QoS és hátrébb leszel sorolva a forgalomban.De esetleg javaslom kipróbálni összehasonlításképpen az IPTV-t legalább 1-2 hónapig mobilneten és optikán is. Akkor rájöttök mi a különbség egy osztott korlátos kapacitás és egy dedikált kapacitás garantált sebességgel között.
De hajrá, dobjátok csak az optikát nyugodtan.
-
kl122
tag
válasz
zelikocc #98343 üzenetére
Várjál, ezek szerint nálad más az értelme a stabilitás szónak ha jössz a játékkonzollal. Nálam a stabilitás azt jelenti, hogy mikor szükségem van a szolgáltatásra, akkor működik, nincs (vállalhatatlan mennyiségű kimaradás), a net nem betárcsázós net sebességű, a tv stream nem akadozik, szakadozik, a box nem fagyogat, nem indulgat újra.
Azt pedig én nem mondtam, hogy a mobilnet és a mobilnet alapú iptv egyenrangú lenne a vezetékes nettel és tv-vel, amíg nincs sebességgarancia, vagy dedikált tv stream.
-
zelikocc
senior tag
válasz
trec12 #98342 üzenetére
"a stabilitással semmi probléma nincs"
Most még.
Illetve attól függ mire használod. Ha van egy konzolod, akkor már bukó a mobilnet a vezetékessel szemben.
Én megtartanám a Telekom vezetékes netet, főleg ha optika. Esetleg lehet nézni másik vezetékes szolgáltatót. Vagy ott a Netfone ahol ugyanúgy a Telekom hálózatán szolgáltatnak, csal sokkal olcsóbban.
-
trec12
addikt
Én elhiszem, hogy okés de pl. optikát 5G-re cserélni azért meggondolandó bár én sem vetettem el teljesen (még). Az a "baj", hogy jellemzően 5G is ott van ahol van 1000-es optika vagy más több száz megás vezetékes ajánlat. Mondjuk ebből következően nem biztos, hogy annyian átváltanának rá, hogy a hálózati kapacitás jelentősen csökkenne ettől. Ahol meg 4G-vel adják pl vidéken ahol én néztem ott jellemzően ugyan annyiért adják mint a helyi vezetékes konkurencia ajánlata.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #98338 üzenetére
Moto.
-
4Grider
nagyúr
válasz
gabikiraly2 #98337 üzenetére
A kábel a tuti, a mobilnet pedig nem, hiszen utóbbi a cellatársaidtól is nagyban függ. A szomszédjait pedig a többség nem tudja megválasztani, ahhoz magánszigetre kell költözni.
Persze simán elképzelhető, hogy adott helyen 1000/50 lesz a yeti mobilnet akár még egy-két év múlva is, de az is, hogy 100/10 és nem reklamálhatsz, hiszen tudod, hogy mennyi a garantált. Ha viszont a vezetékes net megy össze 1000/1000-ről 500/500-ra, ott már joggal szólhatsz a szolgáltatónak. -
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Yettel OtthoNet Pro+Tv csomagra készülök váltani. A szolgáltatás a honlap szerint elérhető a címemen.
Mennyire stabil a hozzá adott router, illetve az internet? Saját routert tudok használni majd? Yettel tv mennyire használható?
Jelenleg Telekom magenta csomagunk van, internet+tv+2 mobil előfizetés. Nincs semmi baj vele, de éves szinten több tízezer forintot tudnánk megtakarítani, ha a mobilokat áttesszük valamelyik KÜF csomagba, vagy a munkahelyem által biztosított flottába.
Előre is köszönöm. -
tomp
félisten
válasz
aprokaroka87 #98334 üzenetére
Van ipv6!
-
aprokaroka87
nagyúr
Yettel hogy áll az ipv6 támogatás terén?
-
törölt tag
válasz
sfdrakex #98332 üzenetére
Újratelepíteni. Nem törölte a fiókot. Nem szokta törölni. De minden kiléptetésnél, és az emitti új belépésnél kéri a számot. Normál esetben csak ki kell választani, és katt, de most ez nem volt elég. De ezt csak tegnap csinálta, meg ma reggel, most délben már megint elég kiválasztani. Azóta sem írta ki újra, ami a képen volt, pedig nem csináltam smit, csak vártam, h válaszol vki, hol tlaálom meg azt a számot. És ezt azóta se tudom, csak már nem kéri
És nem ez volt az egyetlen disznósága tegnap, csak ez volt a legdurvább. -
törölt tag
válasz
sfdrakex #98326 üzenetére
Vmi egészen furát csinált, de aztán meguntam, letöröltem, újraraktam, így egy része megoldódott, de akkor sem normális...
(Sofian: NEM! )
Megint kidobott ugye, de utána nem is engedett simán vissza, hanem amikor kérdi, h milyen számot akarok hozzáadni, ahol eddig simán továbbment, most megkérdezte, h az enyém-e, és tökmindegy, mit mondtam, nem jutottam előbbre. Ha azt mondtam, másé, akkor legalább küldött egy sms-t kóddal, de ha sajátomnak mondtam, akkor még azt se, oszt onnantól mind2 esetben megállt, csak már nem emlékszem, mit mondott pontosan, de vmi előző lépést ismételgetett, szal végtelen ciklusba került... Viszont maradt még ez, amit nem értek, mit akar, hol van nekem az olyanom?EA's hit: Kösz!
-
törölt tag
Apropo, ha a yetihez hordoz szamot vki, az mennyobe kerul? Uannyi, mint a normal uj sim? Az most mennyi? 490?
Online is lehet kerni, v mar megint csak szemelyesen? -
törölt tag
Hogy az a.... De szar ez az app, meg a weboldal=fiók... Most inkább nem is mondok smit. Majd holnap talán leírom, h más is okuljon, meg hátha van ötletetek a megoldásra... Mert nem, most nem nemcsak a folytonos kidobással van baj...
-
Zaji
őstag
válasz
donjohnson #98322 üzenetére
Az lesz. Köszönöm szépen.
-
Fifi
őstag
válasz
EA's hit #98318 üzenetére
Köszönöm ismét a gyors segítséget!
4. Így viszont nem értem, hogy miért szerepel ez a mondat az árlistában.
Nem esne jól ilyen értékű készüléknél, ha a szolgáltató betűről betűre betartatná a leírtakat.Alszok rá még, hogy biztos kell-e egy ilyen telefon és felkeresem a helyi üzletet akkor.
-
EA's hit
őstag
4. A dual simes telefonok, amiket a Yeti jelenleg értékesít, függetlenek. Az 1 simes telefonok lehetnek még függők.
5. Netes kártyához routert vagy tabletet tudsz venni (részletre is akár), de telefont nem, azt csak hangalapúhoz.
6. Flottás számhoz csak üzletben tudsz venni telefont. Ha lakosságihoz veszed, akkor telefonon is működhet.
-
Fifi
őstag
Felmerült bennem még pár plusz kérdés.
4. Az árlistában ezt látom: "A készülékek kizárólag Yettel SIM-kártyával használhatóak."
Tehát a telefonok nem kártya függetlenek és a dual SIM ellenére nem használhatom benne más szolgáltató kártyáját?5. Hűségvállalás lehet meglévő adatSIM-re is vagy a részletfizetéses készülékvásárlás csak hangelőfizetésre érvényesíthető?
6. A részletfizetéses vásárlást le tudom zongorázni a telefonos ügyfélszolgálattal is (van ügyfélszintű jelszavam) vagy csak üzletben lehetséges?
Bocs a sok kérdésért, de eddig még nem vettem szolgáltatóknál telefont.
-
-
EA's hit
őstag
Jövedelemigazolás és hasonló nem kell, csak a személyes okmányaid, plusz ha flottás számhoz veszed, akkor flottaengedély. A fizetőképesség-vizsgálat főleg arra vonatkozik, hogy kérhetnek be előleget a telefonra, de ha fél évnél régebbi az előfizetésed és nem voltál korlátozva, megszüntetve az elmúlt időszakban, akkor tőled szinte biztosan nem fognak. A készlet pedig üzletenként változhat, érdemes rákérdezni 1220-on, vagy a konkrét üzletnél. A 2-es kérdést meg Oldman2 megválaszolta
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Nem vettem még részletre készüléket, így ebben szeretnék némi fejtágítást kérni.
KÜF-nél vagyok néhány előfizetéssel már több mint fél évtizede és a kedvezményes dolgozói és flottás készülékárlista alapján gondolkodom, hogy egy Honor Magci5 Pro-ra benevezzek.
1. Írják, hogy fizetőképesség-vizsgálatot végeznek. Ez hogy működik, vinnem kell jövedelemigazolást, bankkivonatot?
2. 2 év hűség vállalása az előfizetésre akkor is él, ha előbb kifizetem a részleteket vagy a hátralévő részletek egyösszegű kifizetésekor ez a kötöttség megszűnik?
3. Az árlistában azt látom, hogy "Új limitált" a weboldalon meg "Utolsó darabok! Kérj visszahívást és rendeld meg most! ". Ezek szerint nincs is ilyen készülékük készleten?Előre is köszönöm!
-
rhunseeker
tag
válasz
Viktor0610 #98306 üzenetére
Köszi, megtaláltam
-
winbox
senior tag
A beállítások jók. A WAN beállításokban nézd meg, hogy a mobilinternet az elsődleges-e. Azt hiszem Kettős WAN menüpont a WAN-on belül, az ne legyen bekapcsolva és alatta az alapértelmezett a mobilinternet legyen. Asus routereknél a vezetékes szokott lenni az alap és akkor addig nem csatlakozik fel.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Vettem egy Asus 4G routert. Mindent sikerült beállítani, de még sincs internet elérhetőség se vezetéken se Wi-Fi-n. Már csak egy ötletem maradt, hogy a benne lévő adatkártyának nem jók a beállításai:
A fenti APN beállításokhoz kérem a segítségeteket.
Az automatikus beállításokban a betárcsázási szám is meg van adva: *99#. Ez kell?
Válaszokat előre köszönöm. -
válasz
rhunseeker #98305 üzenetére
Persze.
A Yettel fiókban vagy személyesen intézhető. -
rhunseeker
tag
Sziasztok!
Nem találtam erről sehol információt, hátha itt tud valaki választ adni.
Yettelnél van lehetőség részletre kihozott készülék fennmaradó árát egyben kifizetni?
Köszi a segítséget
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
bozont #98303 üzenetére
Akkor lehet a rendszerük kezeli rosszul. Üzletben is megpróbálnám, vagy telefonon.
Az mindegy, hogy a telefont hogyan fizeted. Normál esetben hűséggel jár tarifa kedvezmény, ha veszel hozzá készüléket, akkor a készülékre jár kedvezmény, tarifára nem. Ez a 30%-os kedvezmény speciális dolog, lehet nem kezeli jól az online shop rendszere.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A karcsúság ára
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest