Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
egyre jobb táblákat csinál a xiaomi
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
-
Kiskopika
senior tag
Ez a 4 év android + 2 év, mennyire official info? Megjelenéskor mindenhol 2 évet mondtak, és ha jól tudom a pad 6 ra is 2 fő verzió volt igérve amiből végül csak egyet kapott meg.
Nagyon venném de 2 évre nem fogom.
-
-
nightshadow
veterán
válasz
hegedus001 #51 üzenetére
+ Hadeska22
Mindkettőtök szempontjai érthető. Én viszont tényleg csak kirándulni szoktam magammal vinni, oda nekem meg elég a hot-spot.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
nightshadow #33 üzenetére
Már írták előttem is, de anno én is így gondoltam ahogy te. Aztán meguntam, hogy lassabb a telefonról megosztott netem, merül a mobilom mint az állat, stb.... Így amikor tudtam szereztem egy cellular iPad-et. Ég és föld, sokkal jobb így. Gyorsabb rajta a net, (mintha az antenna is bikább lenne mint a 13 miniben) nem kell megosztogatni és minden sokkal jobban bírja akksival.
A fentiek miatt is vártam, hogy telefonszolgáltatót váltsak és a korlátlan netes csomagomban végre legyen alapból Tablet/laptop fizikai sim opció.
-
válasz
Vannak olyan helyzetek ahol igen is szükség lehet rá. Persze, ha elviszed kirándulni az nem az a helyzet. Vannak olyan munkák vagy élethelyzetek ahol egyszerűbb egy olyan készülék amin van modem.Habár van lehetőség
1. hotspotot csinálni a telefonból
2. venni külső hotspotot (és megosztani a netet)hotspot telefonból sok energiát fogyaszt és ahogy már előttem irták, pontosan emiatt nem reális opció. A külön hotspot pedig macera, én nem szeretem. Amúgy nem kell előfizetés, elég egy feltöltőkártya 30-60gb adattal. Legalábbis én ezt csináltam.
Az a helyzet, hogy az 4G / 5G-s tabok általában vagy túl vannak árazva vagy nem is igen léteznek olyan mennyiségben (és minőségben) mint a "Wifi" modellek. Nekem volt Alldocube 50 mini pro-m viszont a kijelzője ocsmány volt (hiába "IPS") és ráadásuul extraként "OTA" frissités alatt kapott Malware, amire az Alldocube egy fórum bejegyzésben reagált és a mai napig nem is próbálták megoldani.
Ezen kivül a legtöbb 4-5Gs tab az Helio G99-t futtat ami tök jó, csak csak az nem elég sok mindenre. Ha erősebb tabot szeretnél akkor az elérhető modellek száma az nagyon minimális. Persze mehetsz a kinai Z kategória felé és egy másik Alldocube-t amire 0 support van és még malware-t is kapsz néha.
Vannak ugye a G99-es modellek, a Redmi Pad Pro 5G (7gen2), a Galaxy Tab Active 5 (exynos), majd Tab s9-10 FE és Tab S9-10 Android fronton. Ahogy látod az elérhető modellek száma eléggé kicsi, miközben "WIFI only" modellekből van kicsi, közepes, nagy, erős - Snapdragon 2-3-tól kezdve, etc.
Árban pedig (4G / 5G-s modellek):
G99 - 50.000-120.000
Redmi Pad Pro: 140.00-180.00
Tab Active 5: 180.000
S9-10 FE: 190.000-240.000
S9: 300.000+A kocsiban van egy 7"s kijelző, a problémája annyi, hogy
- túlságosan lent van. Vannak márkák ahol rájöttek, hogy normális helyen (minimális szemmozgást igénylő) kell lennie, az enyémnél nem.
- A kijelző olyan amit nem tudtak raktárból kisöpörni 2010 környékén, nehezen lehet látni napsütésben és nagyon rossz minőségű.
- Ha rákötöd a telefont és Carplay / Android auto megy akkor nem fogod tudni kontrollálni a kocsinak a funkcióit, pl. klima szóval ki kell húzni a telefon kábelét olyankor majd visszadugni. Felhasználóbarát. Ez szoftveres hiba, de eléggé idegesitő.
Éppen ezért szerettem volna magamnak egy olyan eszközt ami lényegében kiváltja teljes mértékig a beépitett rendszert és olyan helyre tudom tenni, ahol ténylegesen van is értelme egy kijelzőnek. Pár napja használok egy Redmi Pad Pro-t amin self-hosted Android Auto-t futtatok. Sokáig tartott mire minden Xiaomi / Redmi hókuszpókuszt kitakaritottam de igy már eléggé használható. Ez nagyon réteg felhasználás, viszont örülök, hogy van erre lehetőségem és nem kell saját hotspottal vagy külső hotspottal szenvedni. Személy szerint ezt az eszközt venném a redmi pad helyett, de nincs modemes verzió. És ez igaz a legtöbb tabra is. A Tab s9 pedig annyira drága (az én felhasználásomra), hogy szimplán nem éri meg több mint 2x áron. -
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Ebből igazából a a SIM hiánya amibe sokan beleakadhatnak, de a többi igaz az iPadekre is.
-
Sodomizer
csendes tag
Shizuku mint app a PlayStoreból elérhető. Ott könnyen végigvezet hogy kell elindítani (dióhéjban be kell lépni developer módba, és vezetéknélküli debuggingot összelőni)
Ha ez a service sikeresen fut, akkor én személy szerint ShizuToolsal szedtem le minden bloatwaret, meg egyéb szemetet a telefonról. Mindegyik színkódolva van (hogy pl egy PlayStoret ne törölj le, vagy ami a bluetooth kapcsolatokért felel) meg vannak kommentek azoktól akik a konkrét kódot visszafejtették mit csinál, nagyon érdekes egyébként. Pl hogy egy beépített alapból letörölhetetlen xiaomi féle memóriatisztító/cleaner app mennyi cuccot gyűjt a háttérben és milyen kínai szerverekre lövi ki fix időközönként.
https://github.com/legendsayantan/ShizuTools
-
Vártam már ezt a tesztet, nagyon elgondolkodtató a beszerzése.
-
Shyciii
veterán
válasz
fekete.puma #45 üzenetére
Valami nagyon elcsúsztál. Az egész onnan indult, hogy mi a képfrissítési ráta, de meg elmentél a PWM irányába, most meg valamit tetszikelsz. Totál másfele jársz, mint amiről az első posztom szólt.
-
Shyciii
veterán
válasz
fekete.puma #43 üzenetére
Attól hogy valami nem használ, sőt valamilyen szinten káros, az még nem jelenti azt, hogy megvakulsz tőle, vagy lebetegedsz, vagy fizikai deformitásod lesz tőle. Ez pusztán olcsó félelemkeltés. Tőkéletesen alkalmas ahhoz, hogy azon embereknek akiknek nem sok eszük van, azokat bevonzza, és terjessze "az igét".
A net tele van tipikus ilyen baromságokkal. Lásd a növények blokkolják a wifit, úgyhogy otthon a routered előtt nem lehet semmilyen növény, mert előrefele nem fog menni a jel... -
-
mhydas99
senior tag
Nem noveli a szemnyomast, de eszrevetlenul is farasztobb a szemnek az alacsonyabb mivolta. Sokkal jobban kell dolgozni a retinadnak, hogy kompenzalja a vibralo frekvenciat. Ez hosszu tavon szemszarazsaghoz, faradtsaghoz, rossz esetben fejfajashoz es migrenhez is vezethet.
Szoval hosszutavon az alacsony PWM-es kijelzok kart tesznek az egeszsegben, ez igaz.
Persze csak akkor, ha orakon at bamulja valaki... -
Shyciii
veterán
válasz
fekete.puma #39 üzenetére
Lécci mutass már egy átfogó kutatást, ami alátámasztja azt, hogy az alacsony PWM növeli a szemnyomást. Mert ezek a tik-tokos, youtube-os rémisztgetésekből Dunát lehetne rekeszteni.
-
fekete.puma
tag
Rendelkezik egy szabályozó móddal azt jelzi a 4320Hz de az nem az igazi azért futott a kép.
Tudom jól miről beszéltél, nekem az másodlagos...
Telefonon OLED esetén legalább 350Hz-től legyen PWM, táblagépen meg egyáltalán nem a kijelző méret miatt.
Valószínű, hogy növeli a szem nyomást, ami a zöld hályoghoz vezethet, ami meg majd a vaksághoz. Ez legyen csak legenda... [link] -
Shyciii
veterán
válasz
fekete.puma #37 üzenetére
Azon a linken ezt látom:
"The Honor MagicPad 2 sports an AMOLED display with 120Hz refresh rate, DC-like dimming above 25% brightness, and true 4320Hz PWM dimming below 25% brightness."
Itt nem ír 90Hz-ről (ami amúgy még mindig 50%-al több, mint a 60Hz)
De amúgy én nem a PWM-ről beszéltem. -
Shyciii
veterán
"jó hír az, hogy 200 ezer forintba belefér ma az OLED-del szerelt Honor MagicPad 2, sőt: egy klasszikus, de új kiadású iPad is."
Az az új kiadású klasszikus iPad 60Hz-es kijelzővel (ráadásul LCD) eléggé borzasztó látvány. És bár én nem vennék Honor-t, de az mégiscsak OLED ráadásul 144Hz. -
fekete.puma
tag
válasz
pl Valakinek csak mobilnete van, akkor a telefont nem meríti mellette, a megosztással hamarabb elhasználódik.
Nem biztos, hogy tudja napközben tölteni a telefont és az utazás mellett, a net megosztással már lehet nem bírná ki. -
mhydas99
senior tag
válasz
Annak kell sim Tabletbe, akinek a munkaeszkoze es terepmunkakat vegez, pl. ingatlanos, epitesz, mernok. Oda nagyon hasznos. Csak multimedia felhasznalasra viszont szerintem is felesleges a hotapot miatt. Bar teny, hogy ha routert csinalsz a telodbol, akkor ugy zuhan az akksi elete, mint a forintarfolyam mostanaban...
-
nightshadow
veterán
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
"nincs SIM"
Nekem is csak wi-fi only tabletem van. Mikor elviszem kirándulni, akkor az okostelóból csinálok egy hot-spotot, s máris "van SIM". Minek kellene külön SIM-kártya, meg előfizetés a tablethoz, ha megoldható okostelóval?
-
fekete.puma
tag
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Hardverileg és ár/érték arányban rendben van azért kapta meg.
APPLE iPad (A16) 128 GB-os változat 170k és abban sincs GPS és tárhely bővítés, csak SIM lehetőség és viszik mint a cukrot.
Az 512 GB WIFI+5G változat 400k abba már valósszínű, hogy GPS is belefért.
Xiaomi Pad 7 Pro 12GB/512GB-os változat 200k a sufni GSM üzletekben, amúgy 230k -
Draun01
tag
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Szerintem meg simán a felhasználók nagy részének ezekre nincs szüksége. A legtöbben leginkább otthon használják, vagy a kocsiban/nagyinál a gyerek. Erre nem kell SIM. Egy ekkora tabletet nem fognak navira használni. Ha használtad már akkor tudod hogy elég jó az IPS benne, sok ember meg sem fogja mondani hogy nem OLED.
Szerintem SIM vagy GPS speciális vagy üzleti felhasználásnál kellhet, de sok helyen a céges telefonról hotspotolnak.
A tárhely bővítés mire kell? -
Egyszerűen nem értem, hogy egy olyan tablet, amelyikben nincs GPS, nincs SIM, nincs semmilyen tárhely bővítés, és csak IPS panel van benne, az hogyan kaphat ajánlott minősítést
Elhiszem, hogy egyik-másik feature nem lényeges valakinek, de az biztos, hogy a felhasználók nagy többsége hiányol a fentiek közül egyet, vagy többet.
Szóval ez az ajánlott plecsni úgy igaz, hogy ajánlott, de csak azoknak, akik kizárólag este otthon az ágyban fekve félhomályban az otthoni wifi hálózaton akarnak filmet nézni
-
DrKapocs
őstag
válasz
fekete.puma #11 üzenetére
Pont így gondolkozok én is. Nekem pont a PWM mentes IPS kijelző a nagy érték, a DC-dimming; illetve az ujjlenyomatolvasó. Nagyon gondolkozok rajta, főleg a 12 GB RAM-mal egy időtálló készülék lenne. Addig kellene venni egy ilyen táblagépet, amíg bele nem tesznek a következő verzióba valami OLED panelt, ami 120 Hz-en szétvillogja a szemem.
-
janeszgol
félisten
Igen. Az a Honor tablet különösen ajánlott nálam. Erős, jó. Én ugyan iPadet fogok venni, mert baromira jó ajánlatok lettek megint iPad fronton, de a Honor MagicPad 2 az iPadeknél is jobb vétel szvsz.
Xiaomi Pad 7, iPad 11th 2025, iPad Mini 7 2024 az ajánlott. Az iPad Air/Pro 2024 és 2025, illetve az említett Honor pedig különösen ajánlott. Az Air és Pro vonal az SoC miatt, és a Pro a kijelzője miatt is, a Honor pedig az SoC és a kijelzője miatt.
Fogok venni egyet abból a Honor tabletből is majd. -
mhydas99
senior tag
Hasonlo aron van Honor tablet is OLED kinelzovel es jo eros hardverrel, szoval ha kijelzo a fontos (meg sok minden mas is) akkor az a jobb vetel.
De ezt a cikk is emliti. -
janeszgol
félisten
Szerintem is ajánlott cucc.
-
Sodomizer
csendes tag
Annyi hogy a mostani verziós HyperOS (2.0.1) kezdőképernyő tesztreszabhatósága kriminális és borzasztó helypazarló. Mikor jön rá a 2.1 nem tudom, de remélem javít ezen.
Úgyhogy én Nova Launcherezek de azon meg valamiért nem megy a bekarikázós keresés.
Valamint én Shizukuval leszedtem az összes bloatwaret meg Kínába adatokat küldözgető background servicet, így kb alig merül
-
G4RWIN
tag
Nem tudja valaki véletlenül, honnan lehet beszerezni hozzá a focus pent?
-
válasz
fekete.puma #14 üzenetére
Igen addig biztonságos, ez a része pipa. Csak a hébe-hóba érkező frissítések nem olyan rendszeresek mint a Samsungnál. Az Apple -t azért nem mondom, mert ők nincsenek annyira frissítési kényszerben mint az androidos gyártók, ahol a Google kiadja havonta a frissítéseket illetve a sérülékenységek CVE számát, aztán ha van valami súlyosabb akkor eléggé kellemetlen, ha az nincs javítva 3 hónapig. Bár a Xiaomi ígéretet tett, hogy havonta fog kiadni javításokat, eddig még nem sikerült tartaniuk. A másik, hogy amikor kiadja is, sokszor napokat kell várni, meg ÓTA-n megjelenik. Az egyik oka ez volt, hogy a POCO X6 PRÓ 5G 12/512GBos okostelefont eladtam.
-
-
Draun01
tag
Nekem volt Pad 6 Pro-m, oszinten sosem zavart hogy nem OLED, pedig a telefonjaim mindig OLEDek, de szerintem egy egészen jó IPS van benne.
-
HUNNIA1920
őstag
Senki sem mondta, hogy azonnal rohanni kell megvenni, pont az olyanok miatt kerül ennyibe, amennyibe. Amíg pl. lesz aki megveszi a megjelenés napján-hetében a 1,5 milliós videókàrtyàt, addig miért adnák olcsóbban.
Nem hiszem, hogy én lennék az oka az àrazásnak, mert nekem megfelel az IPS is. Mondjuk nekem jó lesz majd 100eFt-ért is, ha a Pad 5 egyszer beadná a kulcsot. -
Toni1510
újonc
válasz
HUNNIA1920 #8 üzenetére
Gondolom akkor te azonnal vennéd ennyiért
hálistennilyen vásárló is van
-
HUNNIA1920
őstag
Nem értem a hisztit az IPS miatt. Nekem semmilyen hiányérzetem nincs a Xiaomi Pad 5-el egy 12 bites, 2K-s OLED kijelzős telefon mellett.
Egy felhősödésre hajlamos, nem egyenlő bevilágítással rendelkező nagy monitonál még megértem, mert ott nagy különbség van az OLED javára. Már persze ha normális QD-OLED-ről van szó, mert az OLED-eknél is vannak gondok.
-
Toni1510
újonc
Ennyiért vicc ez az IPS kijelző, Samsung Apple marad a csúcson
-
Draun01
tag
Ami nekem elég idegesíto hogy ezekbol rendszeresen kihagyjak az ujjlenyomatolvasot. A legtobb konkurrensben nincsen, a sima Pad 7-ben sincsen.
-
Mc'
csendes tag
Akit érdekel egy példány belőle, én megválnék az enyémtől.
Xiaomi Pad 7 Pro 12/512 + billentyűzetes tokAbszolút egyetértek a tesztben leírtakkal, szuper masina.
-
ParmaBoy
tag
Ez korrekt, ha nagyon kötekedési pontot keresném, akkor lehetne a főverzió is 6 év, illetve mr. Jack...
-
kapal
tag
A képét ki lehet tenni külső megjelenítőre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Remekül árazott táblagéppel lopta be magát a Xiaomi a szívünkbe.
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest