- One mobilszolgáltatások
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telenortól lehet rendelni, vagy előrendelni 13 PM-et?
-
-
AsusBoy
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
válasz
4Grider #83741 üzenetére
Itt a telefon beallitasai kozott sajnos nincs mód az ipv4-6 valtasat illetoen.
Bezzeg egy androidos telon ott nyúl bele az ember ahol szeretne.Na az Apple Support ugyan azt elmondta amit Te leírtál ide.
IPV6al mukodik jelenleg az ios 15+ rendszer ezert nem mukodik az adatkartyam ami ipv4es a "net" apn miatt.Felhívom a Telenort hátha tudnak valamit ..
de nagyon jo h tobb mint 1 honapja az embernek nincs mobilnete es telefonalhatok jobbra balra mint egy hulyegyerek es sehol nem tudnak segiteni
-
4Grider
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
-
törölt tag
Végre van 5G iPhone is. Lehet nézegetni merre is működik. Siófokon Aranyparton végig van jel, Székesfehérváron Gyümölcs utca és környéke (belváros) is van 5G. Most éppen erre van dolgom.
-
4Grider
nagyúr
válasz
szabonagyur #83729 üzenetére
Ha beteszi egy net apn-t használni képes telefonba akkor sem? Mert csak akkor nem telefon probléma...
-
szabonagyur
félisten
válasz
4Grider #83728 üzenetére
Nem, szerintem itt keveredés van 2 probléma között. A IP V6 dolog minden iOs 15 felhasználónak jelentkezik, ha netet akar tovább osztani, mivel csak V6 címet oszt a telefon tovább, mindegy hogy az hang vagy adat alapú kártya.
Meg van a kolléga gondja, hogy neki adat kártyán egyáltalán nincs netje.
-
PBA
aktív tag
Sajnos tény, hogy mostanra a Telenor a legproblémásabb roaming tekintetében - legalábbis az én tapasztalatom szerint. Amit mondjuk sajnálok, mert egyébként szeretem, Telenor flottásak vagyunk. Talán majd javul a helyzet, bár ez leginkább pénz kérdése sajnos, értem én, hogy igyekeznek a roaming kérdést a lehető legolcsóbban megúszni.
Ezeket a roaming helyzeteket Vodafone feltöltős SIM-ekkel szoktuk megoldani, ha valami meló miatt megyünk külföldre, mindig van nálunk Voda prepaid SIM, az kihúz a problémás helyzetből.
-
AsusBoy
senior tag
Telenor adatkártyám van.
Továbbra sem működik az internet...
IOS 15.1
Telenor HU 48.1Más Almásnak sem javult
-
mikk2000
őstag
Oké neked elég annyit tudni, hogy kezeli e az adott frekit. De az még nem azt jelenti, hogy frankón is fog menni vele a 4G. Ha nincs CA a telefonon akkor nem mindegy, hogy egy terhelt 1Mbites B20-on vagy, vagy egy üres 170-es B7-en.
Ha a CA arról szól, hogy összefog több csatornát, akkor tulajdonképpen ha a példádban szereplő B20 nem ad többet hiába fogja össze a B7-el. Amit te írsz az az, amire én hívtam fel a figyelmet, hogy inkább az a fontos, hogy a teló támogassa az adott (hazai) szolgáltató által használt frekiket. Azaz ismerje és kezelje a B7-et. Tehát ha nekem alapból a B7-ra csatlakozik (mert az van kevésbé leterhelve tehát ésszerű lenne azt választani) akkor mit érdekel engem hogy a B20-al összefogva kapnék pluszba egy csekély sebességet? Értem én, hogy ha tud csatornaösszefogást, akkor elvileg jobban járok, de igazság szerint az hogy elküldöm messengeren azt a 30 byte-os üzenetet hogy "ott leszek, rendben" ahhoz nem kellenek vezetékes szintű sebességek. Azt meg én nem értem hogy ennek a 30 byte-nak az elküldése miért több 10 kbyte sokszor... ha orrba-szájba van titkosítva akkor se jön ki ennyi.
A telóm a gyártó szerint a következő sávokat támogatja (ez csak a 4G):
TDD LTE Band 38/40/41
FDD LTE Band 1/3/5/7/8/20A cell mapper szerint egyébként most B3-on (Brand Number) vagyok, igaz most épp net nincs rajta (mivel flottán gondolkozok és feleslegesen nem hosszabbítottam meg), az most a digis kártyáról jön, ha épp nem wifin vagyok.
-
válasz
szabonagyur #83719 üzenetére
Szerencsére én Budai vagyok. Nálunk a nappaliba is van.
-
tomp
félisten
válasz
#72445440 #83711 üzenetére
A CA bant úgy kell érteni, hogy amíg át nem mentem a szomszéd bázisra ahol már eleve újra volt CA és vissza nem mentem az adott bázisra akkor ott helyben nem jött vissza. Még repülő mód után se. Kellett neki a másik bázisra való átlépés.
Letérdeltetni én pedig nem tudom a bázist! Ha lett volna a bázison jelentős forgalom akkor nem tudtam volna annyit mérni amennyit!
pl ma ezen a bázison délután már csak ennyit mértem mivel volt rajta kellő forgalom.
Csak olyan SIM kártyával tudnám letérdeltetni a bázist amelyen magas a prioritás mivel arra a kártyára több RB-t osztana ki a hálózat.mikk2000
Oké neked elég annyit tudni, hogy kezeli e az adott frekit. De az még nem azt jelenti, hogy frankón is fog menni vele a 4G. Ha nincs CA a telefonon akkor nem mindegy, hogy egy terhelt 1Mbites B20-on vagy, vagy egy üres 170-es B7-en. -
Schnorkel
tag
Van a telenornak az az oldala, ahol az 5G képes telefonokat listázza:
https://www.telenor.hu/mobiltelefon/5g-telefonok
Ha asztali gépről/laptopról nézed akkor 2 gyártó van: Xiaomi és Samsung... de mobilról hozza az Apple és Huawei-t is... bug or feature?
-
mikk2000
őstag
Érdemes tanulmányozni a 4G technikai leírását.
Nem fogok benne dolgozni előreláthatólag, és te is sokra mentél vele, hogy kibannoltakAmennyit érdemes tudni telefonvásárlákor az az, hogy támogatja-e a készülék a Magyarországon használatos sávokat, illetve a Magyarországon használt VoLTE-t.
-
martonl
senior tag
Nincs mit. Ez a roaming dolog egyre jobban visszafejlődik egyébként. Mivel volte roaming tudtommal a mai napig nincs, ezért pl. elképzelhető, hogy feljelentkezik a teló egy olyan hálózatra, ahol adatroaming 4G-n van, de esetleg adott helyen a 2G-3G lefedettség gyenge, vagy nincs. Ilyenkor persze netezni lehet, de telefonálni nem és a bejövő hívások sem fognak megérkezni. Érdekesség, hogy a tengerentúlon jelen állás szerint 1-2 éven belül, ha a 3G-t is lekapcsolják, akkor a beszédroaming teljesen meg fog szűnni. Hacsak addig el nem indul a volte roaming, de elég nagy a csend ezügyben. Mondjuk először itthon kéne rendesen mennie.
-
Telenornál mikor várható 13 pro/PM?
-
mikk2000
őstag
Amikor legutóbb megelítetted írtam, hogy ez a sebesség nem létezik hogy valós legyen, hiszen a 4G/LTE által valóságosan elérhető sebességek számszerűen olvashatóak hogy mennyi, és az közel sem ennyi. Erre írtad nekem, hogy "elméletileg" az LTE szabvány megengedi, hogy több csatornát összefogva hozni lehet ezt a sebességet. Viszont még így sem láttam értelmét hogy minek adná a telenor ~10 felhasználó sávszélességét egy felhasználónak? És akkor még ~50Mb/s /felh-val számoltam. A diginél meg a letöltés a 4G ellenére nem megy olyan 10Mb/s fölé... a vodáról meg főleg ne beszéljünk ami 3G fölé nem megy, így az is akörül tetőzik. De az, hogy van az ilyen "visszeélésekre" (indokolatlan hálózathasználat) ellenőrzés, és amiatt le is tiltottak, ezt hihetőnek találom, azaz hihető a történet.
-
No.01
addikt
Akkor ezzel nem vagyok egyedul. Ez mondjuk kisse vigasztal.
Ha viszont szeretnem valoban hasznalni akkor mikent tudom kideriteni, g orszagonkent melyek lennenek a preferalt halozatok? Van erre barmifele lista vagy tablazat, h ne kelljen probalgatassal vegig kuzdenem magam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Parfüm topik
- One mobilszolgáltatások
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Game Pass [2025] - A májusi lista
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Amazon
- További aktív témák...
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- ThinkPad E490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv gar
- ABIT IS7 Alaplap (Socket 478) + Hátlap
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest