- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
MYTV-vel kapcsolatban lenne kérdésem, appletv-n.Be lehet állítani Kedvencnek egy csatornát, viszont azt sehol nem lehet kiválasztani, hogy csak a kedvencek jelenjenek meg. Mire szolgál a kedvencek?
A csatornák sorrendjét lehet valahogy változtatni?
Köszi
-
MODERÁTOR
-
snooze
veterán
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
Vót'má 100GB/1000Ft-ért karácsonyra?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bociusz
aktív tag
válasz bzolika10 #84289 üzenetére
A B20 és B28 sáv átfedésben van. A B28 DL sávját 788 MHz-ig értékesítették, de 791 MHz-től már B20-ként lett kiosztva, a kettő közt egy apró 3 MHz-es blokk maradt már csak (az értékesítés 5 MHz-es blokkokban történt). Ezen kívül az említett 2*5 MHz maradt még üresen.
A tavaly decemberben kiadott NMHH 2021-2025 rádióspektrum stratégiában nem szerepel a maradék 700-as blokk értékesítésének terve. Ettől függetlenül érdemes megnézni a 10. oldalon lévő táblázatot:
- 1500 MHz (B32) és 2300 MHz (B40) várható értékesítése: csak 2023 után
- 32 GHz (ide kell előbb átterelni az operátorok mikrós pont-pont kapcsolatait, hogy a jelenleg használt 26 GHz felszabaduljon a mmWave 5G előtt): aukció: 2021, használatba vétel: 2022 (erről azóta nem érkezett hír).
- 26 GHz (mmWave 5G céljára): aukció 2022, használatba vétel: 2024TeeJay: valóban, 2022. április 9-től már csak 2*20 MHz B3-a lesz a Telenornak. Valószínűleg az 1800 MHz-es GSM cellák helyett onnantól már csak 900-asok lesznek. A nagy kérdés inkább az, hogy engedi-e az NMHH a sávátrendezést, vagyis, hogy a két részre szakadt spektrum (15+5) a Digi 5 MHz-es blokkjával megcserélve tud-e újra egységes lenni, mivel az intraband CA-t (B3+B3) nem minden eszköz támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
bzolika10
aktív tag
-
TeeJay
félisten
válasz bociusz #84287 üzenetére
Városban fogjuk is érezni 1-2-3-4-5 éven belül
Vidék viszont vicces a B20 only megoldással
Oda 5G sem fog kerülni ahol 2-3 falura jut egy torony de még ha megnézem Eger-t mint megyeszékhely ott sincs hú de nagy mobil hálózatHa ez az oldal igazat ír akkor
április 9-től B3 30MHz helyett már csak 15+5MHz lesz Telenornak
B8-on 11.8MHz helyett meg 15MHz
CA nélküli telefonok nem sok jóra számíthatnak úgy látom[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bociusz
aktív tag
válasz TeeJay #84286 üzenetére
Igen, a 2x2 MIMO 4G az általános jelenleg.
800-on és 900-on már nem lehet többet eladni, a szabványos Bandek egészét már korábban értékesítették (a Bandeken kívüli frekvenciákat nem tudnák az eszközök használni).
Band 8 = 925-960 MHz (downlink irányban). Az utolsó hertzig elárverezték.
Band 20 = 832-862 MHz szintén mind el lett adva.
Egyedül 700-on vannak még eladatlan blokkok, ill. tervben van, hogy az évtized második felében az EU a 600 MHz-es sávot is földfelszíni tévésugárzásról MFCN (mobilszolgáltatás) célra terelné át. (Korábban ugyanígy lett a 700-as és a 800-as sáv is felszabadítva.)A B1+B7 kapacitásbővítés zajlik, értelemszerűen először a sűrűbben lakott területeken. Hetente kb. két tucat helyszínen van fejlesztés.
-
TeeJay
félisten
válasz bociusz #84284 üzenetére
Szép ez az ábra de Telenor szinten most hol tartunk ezen?
4G 2x2 MIMO már megy legalább?
3G-t lenyomják jövőre. Zsír!!! Jön helyére annyi 4G band amivel duplázni lehet a kakaót rajta?
Tök jó az 5G de a 4G is hány év óta épül és még most is harmatos vidéken.
Szüleim Eger melletti faluban B20 van összesen semmi több CA nyista
Bár mivel ott Telekom tornyok vannak legalább B20-on 100-120megabitet el lehet érni700-800-900MHz frekvenciákban miért nem tudnak több MHz-et árverezni?
20Mhz helyett 2x20MHz vagy többet?
Vidéken hegyes völgyes helyen értem én hogy B20 lesz még évekig de azt nem lehet bővíteni jobban?Városban meg pont fordítva, 18. kerületben csak B3+B20 van, vajon belátható időn belül jön mellé B1 és B7 is hogy legalább 4band menjen és esély legyen nagyobb sebességre meg jobb terhelésosztásra?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
burgatshow
veterán
válasz bociusz #84284 üzenetére
“A magasabb frekvenciákon (pl. mmWave 5G 26 GHz-en) bár látványos gigabites sebességeket lehet elérni, ezeket már egy vékony fal is leárnyékolja.”
Mert minél rövidebb a hullámhossz (egyre magasabb a frekvencia), annál inkább viselkedik fényként a jel, ergo annál könyebb árnyékolni. -
bociusz
aktív tag
válasz Shinnokina #84276 üzenetére
Jobb a spektrális hatékonysága. Ez azt jelenti, hogy a véges frekvenciakészletből többet tud kisajtolni.
(forrás: Taszner István - Magyar Telekom)
Egyelőre még vannak értekesíthető frekvenciák, de az évente kb. 40%-kal emelkedő adatforgalom kiszolgálása idővel problematikus lesz. A nagyobb hatótávolságú frekvenciák (700/800/900 MHz) már most is zsúfoltak és ezeket is úgy kellett "elvenni" a földfelszíni tévésugárzástól. A magasabb frekvenciákon (pl. mmWave 5G 26 GHz-en) bár látványos gigabites sebességeket lehet elérni, ezeket már egy vékony fal is leárnyékolja. Ezért fontos, hogy a meglévő spektrumból minél többet kihozzanak az új technológiák. -
4Grider
nagyúr
válasz Viktor0610 #84280 üzenetére
Valószínűbb, hogy a fizető türelmetlen. Az elutasítást a bankok nem feltétlenül küldik tovább a kártyaelfogadó felé. 5 perc után menni fog a sikertelen fizetésről az értesítés.
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #84280 üzenetére
Köszi! Akkor várok. Nem sürgős, dec. 7. a határidő.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
Utazok egy autóban. Próbálom befizetni a számlát. Jóváhagyás kérés, Erste George értesítés megjelenik. Épp rá akarok bökni, amikor zöttyen egyet az autó, én meg ettől elhúzom az értesítést, ami eltűnik. Sakk, matt. A számlán az van, hogy fizetés folyamatban. Nem tudom újrakezdeni és nem tudom, hogyan tudnám folytatni. George -ban sem látom nyomát. Ilyenkor mi a teendő?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
veterán
válasz RedCactus #84277 üzenetére
Pedig lakossági 5G felhasználás esetén pont nem a sebesség a lényeg. Hanem az egyidejű több kapcsolat stabil kezelése. Azaz pl nem fektet meg egy cellat (mondok egy hasraütés szerűen ) 1000 ember mint 4G esetében.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
RedCactus
senior tag
válasz Shinnokina #84276 üzenetére
Gyorsabb...
-
tomp
félisten
válasz Diák66 #84274 üzenetére
Talán Android 12-vel meglesz.
OnePlus 9 Pro-nál is android 12-vel lett minden. Azaz hivatalos VoLTE és 5G.
Igaz az 5G-vel kapcsolatban megint készíteni kellett logot mert crashel a komplett modem. Azaz eldobja a SIM-et is.
(eltűnik a hálózat, majd a SIM kártya inaktív lesz aztán újra bekapcsolja a kártyát és visszamegy 5G-re és ezt ismétli elég sűrűn) -
Diák66
őstag
válasz Viktor0610 #84270 üzenetére
Csak tudnia kellene a telefonnak végre. Oneplus 8T szerintem még mai napig nem ismeri a telenor 5G hálózatot "okosítás" nélkül.
-
RedCactus
senior tag
-
RedCactus
senior tag
Köszi szépen, akkor rosszul tudtam...
-
MODERÁTOR
-
azbest
félisten
válasz Viktor0610 #84267 üzenetére
Nem ügyes
amúgy a másik ami feltünt apn kapcsán, hogy a kapott online-ban mintha az apn ipv6 only lett volna alapból. Lehet ezt vette komolyan az iphone múltkor, amire panaszkodtak, hogy nem megy a net (ios-re bejött ipv6 only mód támogatás és azzal együtt volt a telenorral gondja egyeseknek). A net profilt ipv6 only-ra állítva sincs internet, mert nem oszt ipv6 címet. A roaming ipv4 volt a konfigban.
Bár se vodával, se telenorral nem mutatnak ipv6 címet az appok.
#84269RedCactus
nekem a régi hipernet home 100GB csomag van, szólal igen. A fő kártyát használtam. Az adatmegosztót nem próbáltam vele.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
azbest
félisten
válasz szkaroly #84265 üzenetére
A végén írtam, hogy nem annyira lassú, mint xiaomival. Bár változhat különböző időpontokban is. Az irodánkban például még rosszabb szokott lenni, mint otthon. De samuval 50/3 vagy 70/5 is megvan most 4G korláttal is.
Ott most telenorral is 4g+ jelzést látok, ha épp nem 5g. Korábban a mi a2-őn csak a vodás kártyán láttam 4g+ logót. Bár sebességben nem látom samunál, hogy itt az irodánál számítana. Otthon látványosabb a 4g és 5g közti különbség, mert közelebb lehetek a toronyhoz.
De nehéz egzaktul következtetésre jutni, mert akár pillanatról pillanatra is sokat változhatnak a körülmények. Csak azért gondolom, hogy nem a telefon hibás, mert vodával nem volt ilyen szélsőséges, 0.0x upload mérés vele.
Otthon amúgy arra is gondoltam, hogy esetleg telekomos toronnyal osztozás az 5g. De itt az irodában a telekomos kolléga 400akat is mért akkor 5g-n, amikor most samuval telenornál meg 40 / 3 volt. Van másik simem is, ami most huawei b525 routerben van, lehet átteszem próbaképp a xiaomiba, hogy egy idő közelében is próbálgathassam.
Egyébként az vicces volt, hogy online profil beállítást küldött le a telefonra a telenor az első bekapcsoláskor simmel közben ehhez net kell.
Szóval nem tudom, hogy a mi a2 miért nem passzol a telenorral mostanában. De samuval teljesen jók ezek a sebességek (a sokszáz inkább csak jópofa, a lényeg, hogy pár megabit meglegyen mindig, megbízatóan és ne az legyen, mint múltkor, hogy telefonról nem tudok a szerverszobából képet küldeni távoli kollégának, hogy a piros vagy a zöld kábelt kell
elvágnikihúzni ).Plusz a samsung elcsalja az eu-s 5GHz mobil hotspot tiltás szabályt valahogyan. Míg a xiaomi betartja. Így azóta a mi a2-ről csak lassabb 2.4es hotspot módban lehet netet megosztani. Samuról meg 5GHz-en jóval nagyobb sebességűt is lehet indítani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
veterán
válasz Shinnokina #84256 üzenetére
A telenor nem tesztel semmit. Kiadják az ügyfélnek aztán majd ők tesztelik.
-
azbest
félisten
válasz azbest #84167 üzenetére
azt hiszem megfejtettem, hogy miért olyan botrányosan lassú a 4g telenorral itthonról.
Ez volt, amit nemrég xiaomi mi a4-vel mértem 4g-vel a hipernet home csomagommal.Nos, egyéb okokból is, de most váltok samsung a52s 5g-re és a simet betéve, beállítva nocsak.. 5g logó telenornál
nocsak... lehet azért gyászos a 4g, mert átállították 5g-re a közeli tornyot. Így 5g készülékkel már más a leányzó fekvése.
Bár most a samuban a 4g-re limitált sebesség is lényegesen jobb, mint a mi a2 volt. A samu sokkal többféle bandot kezel, bár nem tudom, hogy tényleg ezért van-e.[ Szerkesztve ]
-
Shinnokina
tag
válasz INGJOKE #84250 üzenetére
"tervei szerint" "várhatóan" - ez nekem nem egy ígéret, hanem egy lehetőség. Ígéret az, hogy "2021-ben be fogjuk vezetni", ezek meg tervről beszélnek. Vagyis vagy bevezetik, vagy nem. Tervezik, aztán akármi is lehet (pl. nem sikerül a teszt, bugook jönnek elő, akármi). Ezt elég kemény hazudozásnak nevezni azért.
Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Viktor0610 #84251 üzenetére
Magyarul ha azt mondja a telenor hogy tervei szerint jövőre ingyen adja az előfizetést mindenkinek, akkor az olyan mintha nem mondott volna semmit? Értem én hogy mindig véded ezt a csóró céget, de az a sz*rágás ami náluk van az a kabaré/botrány szint. A vezérigazgató nyilatkozta, mikor ebben is kiderült hogy utolsók lesznek. Kicsit hasonlítanak az Apple-re ők is később vezetik be a dologokat, mint a piac, csak a telenornál nem is működik. 2021-ben úgy tesztelnek egy új dolgot, hogy rá eresztik a felhasználóra aztán ha jó akkor jó, ha nem majd valamikor kijavítják. Botrány
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #84251 üzenetére
Az eSIM megint más téma. Az idén lesz
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Viktor0610 #84249 üzenetére
Mondjuk itt
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz burgatshow #84244 üzenetére
Nem, nem az volt hogy lehet. A negyedik negyedévre kész lesz azt mondták.
-
Gyuree91
tag
Kihúzzák ameddig lehet ezt a kutya esimet...?
Ha nem lenne elektromos áram, gyertyafénynél kellene tévéznünk... :)
-
-
bociusz
aktív tag
válasz sfdrakex #84237 üzenetére
A listán szerepelt korábban Kecskemét Bethlen is (2021.11.03), de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ott 5G is lett, valahol csak 4G kapacitást bővítenek.
Ezen a linken van archiválva április óta lista, ill. hogy hol milyen fejlesztés valósult meg (a színek jelentései: zöld=5G, citromsárga=4G bővítés, narancs=még nem lett ellenőrizve, piros=még nem lett fejlesztve).Van még felhasználói mérések alapján gyűjtött térkép, de ezen úgy tűnik, hogy még nem járt 5G-s telefonnal más Kecskeméten.
-
tomp
félisten
válasz sfdrakex #84235 üzenetére
Tervezett helyszínek
Kecskemét Árpád
2021.11.18
Kecskemét Kaffka Margit
2021.11.18Lehet a korábbi listákon voltak még más Kecskeméti helyszínek is.
-
sfdrakex
nagyúr
Kecskeméten találkozott már valaki 5Gvel? Mindszentin mentem az ötös felöl a felüljáró felé, ránéztem a telefonomra, és 5G-t mutatott, de nagyon hamar visszaváltott 4Gre. Nem álltam neki, arra körözni, de majd legközelebb figyelem.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
esbii22
őstag
válasz DrBubo77 #84233 üzenetére
Hány éve ?
btw ha ez így volt (nem emlékszem ilyenre, de hiszek neked), akkor is tudtál egy másik simet használni amin nem volt hálózati zár. De ha meg full kártyafuggetlent akar valaki akkor ne szolgáltatótól vegyen telefont.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
adam1400
tag
bocs viktor tudom van külön volte topik, de most nézem elkezdte a telenor árulni a xiaomi 9AT-t, ezek szerint akkor ez is volte képes? csak mert én nem náluk vettem és nem müködik.
-
esbii22
őstag
válasz burgatshow #84228 üzenetére
Ugyanezt írtam, az új iphone széria független csak. Olvasd csak el a hozzászólásom mégegyszer. A kolléga viszont egy xiaomi-ról érdeklődött ami dual simes, na azok tuti hogy sose voltak halozatfuggoek Bármilyen márkájú legyen is a telefon. Direkt kettészedtem a mondanivalómat.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz szabonagyur #84226 üzenetére
Nem vagyok bétán, akkor azért nincs. Köszi.
-
esbii22
őstag
válasz sfdrakex #84224 üzenetére
Az új iPhone széria valóban független, sokan írták ezt az iPhone topikban. Én egy éve vettem iPhone 11-et ez hálózatfüggő még.
bioengin:
Dual simes telók mind függetlenek. Szép is lenne ha nem…[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz szabonagyur #84222 üzenetére
Huawei P30 és P30 Pro, Galaxy A51, iPhone 13 Pro, függetlenek.
-
félisten
-
bioengin
tag
Sziasztok! Van arról vkinek infója. hogy a telenornál hűségre vásárolandó Xiaomi 11T Pro 256 GB Dual SIM mindkét simjén simlock van-e? Vagy olyan van, hogy csak az egyiken? Esetleg egyiken sem? Hogy megy ez mostanában? Köszönöm előre is!
-
Norbi27
aktív tag
válasz szabonagyur #84217 üzenetére
Igen. 49-re
-
félisten
-
Norbi27
aktív tag
válasz szabonagyur #84215 üzenetére
Igazad van, arra nem figyeltem. Azt hittem mindegyik frissítésbe belerakták az új szolgáltatói beállításokat. Ez nem olyan dolog amit egy beta verzióban tesztelni kell
-
félisten
-
8
senior tag
válasz Norbi27 #84212 üzenetére
öröm és bódottá, de hiszem ha látom
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Norbi27
aktív tag
válasz szabonagyur #84211 üzenetére
Dev betat használok! 15.2 dev beta 3 jött tegnap. Az előzővel még nem lehetett használni a Telenoros adatkártyát, de ezzel megy
-
Schnorkel
tag
Éjjel megérkezett a 15.1.1 iOS - bár azt írja a hívásmegszakadás problémát orvosolja, lehet érdemes a net / online APN hibát is ellenőrizni
Személyi edzőt keresel? tutitrener.hu
-
Diák66
őstag
válasz bociusz #84204 üzenetére
Győrben azért már jelentősen több 5G antenna van az egyetemi és városházánál szemben lévőnél. Győr látszólag fontos a telenornak, mert a pici 5G antennák sorra kerülnek fel, valamint a B28 rendesen megszaporodott. Pedig a 700 MHz nem volt jellemző a Telenorra. Igaz egyelőre a cellmapper alapján ez még mindig leginkább a dunántúlra korlátozódik Budapesten kívül, annak is a Balatontól északra fekvő területeire. Megyei jogú városokban itt-ott előfordul már máshol is.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Telenornál szokott lenni black friday akció?
Googleval keresve csak 2018 évi akciót láttam, az nem ma volt.
Illetve találtam a Svéd Telenor oldalán hogy ott lesz idén is akció. Csak sajnos az egy kicsit messze van.
Nálunk várható, vagy már nem szokása a Telenornak ilyet tartani?
(Tudom a black friday nem mindig valós leárazás, de azért rápillantanék ha lesz.) -
pdr755
tag
válasz osonte #84198 üzenetére
Nem kenyérre kell nekik, lollolo. A csalók okozta veszteséget te, én és a többi előfizető fizetjük meg áttételesen valamilyen módon (nem mindig pénzben - lásd itt)
Nem a szolgáltató gyakorlatát akarom védeni, de valahol logikus hogy nem tűrik mosolyogva a csalók és tolvajok “munkáját”.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz osonte #84192 üzenetére
Sajnos mindenhol kell legalabb 6 honap,hogy vasarolni tudj eloleg nelkul.Vodanak nekem is 170k kellett kifizetnem eloleget a telefonra,amit aztan elkezdtek jovairni havi 4000ftal Most a telekomal van 2 reszletfizetesem es ha vennek most egy 500ezres tv reszletre, akkor bekernenek 450ezer eloleget
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
félisten
-
osonte
őstag
válasz szabonagyur #84199 üzenetére
Igen, ott kell a bank. Gyorsan meg van az is és nem bonyolult, írtam már jó párat (másoknak). Végigvittem a Vodafone-nál is próbaként a vásárlást, ott 144 000 Ft-os készüléknél kért 90 000 Ft-ot előlegként. Direkt olyan készüléket néztem ami másik szolgáltatóknál is ennyibe kerül. Ez már korrektebb előleg a készülék árához viszonyítva, de onnan meg mindenki menekül, mert mostanában sok gond van (nem is elsőre sikerült végigvinnem a folyamatot a webes felületen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Home server / házi szerver építése
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest