- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
atoszmester
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Pár napja vettem egy Hipernet Home L 100 GB-os csomagot Apple TV-vel és MyTV családi csomaggal, azaz teljesen kihasználom a 3500 Ft-os kedvezményt, de most nem is ez a lényeg.
Itt a fórumon olvastam az adatmegosztó SIM kártyáról és ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem.
Ha megveszem 641 Ft-ért és beteszem egy telefonba akkor csak simán bekapcsolom a telón a mobilnetet és azzal netezek akár 100 GB-ot (feltéve ha otthon semmit se használok) a törzskártya terhére? Azaz akkor nem kell cipelnem magammal a csomaghoz kapott hordozható Huawei routert, csak elég a telefon? Mert így akkor vonaton tudnám nézni a MyTV-t, meg böngészni sok-sok GB-ot.Vagy pedig mindenképpen egy MiFi-be (vagy USB stickbe) kell beletenni ezt az adatmegosztót és wifin keresztül tudom használni? Viszont így akkor cipelni kell magammal ezt a kütyüt is.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Prien
addikt
válasz
radio100jozs #45458 üzenetére
Akkor passzolok...
-
radio100jozs
őstag
Rosszul gondolod! A havidíj kedvezmény, már ha van az az igénybe vett hónapok alapján kell kifizetni, és nem a még igénybe nem vett (hátra lévő) hónapok alapján.
A havidíj kedvezmény meg akkor van, ha az ÁSZF-ben lévő díjszabásban szereplő árhoz képest fizetsz kevesebbet.
Pl. Homenet S-nél a 5.290 Ft/hó díjjal szerepel e-számla nélkül az ÁSZF-ben, Ha ennél kevesebbet fizetsz, akkor az a visszafizetendő. Jelenleg csak a 20% kedvezmény érvényes a Homenet csomagokra, így max ennek lehetne a visszatérítése, bár őszinte legyek erre vonatkozó utalást nem találtam. A Telekom az ÁSZF Akciók mellékletében egyértelműen jelzi, hogy a kedvezményeket milyen kötbér terheli, ha terheli, sajnos a Telenor ÁSZF kedvezményekben ilyen utalást nem találtam.
-
-
Maist
senior tag
Mi a gyakorlat mostanában a Telenor-nál, ha egy két év hűséges szerződést (pl. Hipernet home S tarifa) nem tartanád fenn tovább, akkor mi szokott lenni a kötbér összege? Csak a 0 Ft-ért elhozott készülék szerződéskötés napján aktuális listaára? Esetleg mást is kell fizetni, ha felmondod a szerződést? Igazából az a gondom, hogy nem tudom, hogy akarom-e két évig ezt a mobilnetet, és olyan készülékkel venném akkor meg, aminek alacsony a listaára, mint mondjuk a Dlink DWM-222 újszerű modem, aminek 16-17.000 Ft az ára most, így akkor csak annyit kellene fizetnem kötbért, ha felmondom idő előtt a szerződést. Jól gondolom?
-
DrDobos
őstag
Udvozlet!
Olyan kerdesem lenne, hogy a telenornal ha lejar az adatkeret, belassitva tovabbra is van net vagy kikapcsol? -
Scrym
tag
Történetem folytatodik a telenor nettel és a távoli hozzáféréssel...
A router más IP-t kap mint mondjuk a speedtest.net vagy a http://www.ipcim.info kiír, tehát akkor ez publikus IP-nek tekinthető?!?! A dolog másik érdekessége, hogy csak akkor érem el a kamerát távolról, azon a címen, ha telenoros hálózatról próbálok felcsatlakozni, ami önmagában nem is lenne probléma (telórol nézem), csak ne változna az IP!
Erre lenne jó megoldás a DDNS, de egyenlőre a No-ip-vel nem jutottam semmire, egyszerűen nem működik, azt se tudom hogy a DDNS-No-ip miatt vagy a publikus-NAT-olt történet miatt, kicsit zavaros ez a történet.
Jelenleg puritán megoldással működik a rendszer, bent van a hálózatba egy PC - teamviewerrel és ha nem megy a kamera, belépek, kiolvasom a routerből az új IP-t, beírom a telóba és voálá...Elég kényszer megoldás, de most nem tudok jobbat.
Tudom kezt OFF lenni, de ha valaki tud valami okosat, vagy hogy melyik topic irányába induljak meg, akkor azt is megköszönném... -
-
romet
tag
Home S mobilnetet próbálok windows 10-es mobilban életre kelteni (lumia 640). Nem megy. A kapott routerben jól működik, de az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy telefonban is kellene, hogy menjen (de ennél tovább nem jutottunk, azaz beállítani nem tudták). Mi lehet a megoldás?
-
törölt tag
Üdv!
Van 2 új feltöltős SIM-em. Az egyiken hónap a 8. a másikon 14. napja a forduló.
Ha megrendelem a klikk-et, akkor az tört hónap + 2 teljes hónapig fog működni 1390 Ft-ért? Vagy tört hónap + 2 hónap + a maradék tört hónapig? -
válasz
Viktor0610 #45437 üzenetére
Köszi, alapvetően ezt sejtettem, mert nagyon nem találtam.
-
-
kinder93
aktív tag
A Klikk 1GB akciót, mely szerint az első havidíj után a következő 3 ingyenes, igénybe veheti olyan, aki tavaly nyáron hasonló (ugyanez?!) akcióban vett részt?
-
Bferibörs
addikt
válasz
gyurkikrisz #45432 üzenetére
1220-as számon a legegyszerűbb,nekem ingyenes volt - vagy a MyTelenorban tudsz váltani.
más
lehet tudni valamit új díjcsomagok terén ? A telekom ma követte el, hááát............
-
gyurkikrisz
őstag
Mennyit kell fizetni hogy kártyás csomagot váltsak? Illetve hol tudom megtenni?
-
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Családtag nevén lévő előfizetést át tudom íratni a saját nevemre valamelyik üzletben egy kéttanús meghatalmazással? -
A hipernet home csomagok sim-only konstrukcióban elérhetők hűség nélkül? Esetleg hűséggel, de csak sim, eszköz nélkül?
-
Scrym
tag
válasz
4Grider #45424 üzenetére
Hello!
Értem. Elvileg még a délután megjön a routerem is, úgyhogy este összerakom a rendszert, akkor majd meglesem, hogy most akkor kapok publikusat vagy sem. Arról továbbra sem találtam leírást hogy mit aktiváltunk a mytelenoron a "fixip2" menüvel úgyhogy majd meglátom, elképzelhető lehet hogy kapok fix IP-t a Telenortól??? Hihetetlennek vélem.
És ha elárulod Ti milyen módon, illetve milyen előfizetéssel tudjátok távolról elérni a kamerarendszert?
Olvastam egy olyan megoldást, hogy olyan feltöltős SIM-et kell venni amivel telózni is lehet és mellé egy net csomagot, mert az "net" apn-ként csatlakozik fel és ugye az publikus, és kb. 2-3Ft/MB, a praktikummal asszem 7Ft, azért úgy már barátságosabb. Ha minden kötél szakad egy ilyet kell bevetnem, mert már túl sokat költöttem erre az egészre ahhoz, hogy ne tudjam összehozni.
Egyébként a feltöltős praktikum is "net" apn-t használ.Köszi, hogy ilyen sokat segítesz!!!
-
Beca1990
senior tag
aki van itt ügyintéző Nyíregyházáról az írjon már rám.
dolgozói flotta miatt... -
joelke HU
őstag
Feltöltőkártyásként szeretnék Deezert használni Telenoréknál. Ha jól értem, akkor ez úgy működik, hogy rendelnem kell egy alapnetet. Mondjuk a Plusz 100-at, 465 Ft-ért, mellé a Mymusic Deezert 2290-ért. Így korlátlan zenehallgatást kapok havi 2755 Ft-ért. Ugye? Amúgy hogyan aktiválódik? Kapok egy kódot a Telenortól, amit meg kell adnom a Deezerben?
-
4Grider
nagyúr
A NAT-olt hálózatoknak is van egy publikus ip címük, ahol az internet-felől látszódnak. Az általad írt oldal is csak a legutolsó publikus ip címet mutatja. Hogy ez csak a tied, vagy osztozol rajta másik 50-100-200 előfizetővel, azt ott látod, hogy a modemed/routered milyen ip címet kapott. Ha ugyanezt, csak akkor valóban publikus az ip címed.
-
Scrym
tag
Azt se értem hogy ha NAT-olt az online APN, akkor hogy-hogy van publikus címem. Legalábbis e szerint van: http://www.ipcim.info/
-
törölt tag
Ez a reklám olyan, mintha a kitalálója valamilyen szer hatása alatt lett volna, vagy a Jancsó Miklós filmek lennének a példaképei.
-
Scrym
tag
https://www.telenor.hu/uzleti-megoldas/mobil-adat/vpn
Ez nem az amire nekem szükségem lehet? Ráadásul a mytelenoron belül valami fixip2-t is aktiválni lehet díjmentesen.
-
krystman
őstag
Huawei P10 lehet előrendelni!
[link]
-
4Grider
nagyúr
Mi is figyelünk meg kamerarendszert hipergagyinet-en, de természetesen nem online apn-es adatmegosztó kártyát használunk. NAT-olt hálóba akkor látsz be kívülről, ha az ilyen hálózatban lévő eszközöddel kezdeményezed az átvitelt. Pl. vpn-t építesz fel onnan, vagy onnan felhőbe mentesz, stb...
-
-
Mappa
addikt
köszönöm
-
Mappa
addikt
Üdv.
Egy 2 év hűséges szerződés, telefon+előfizetés most szeptemberben járna le. Mennyi a kötbér ha fel akarom mondani? Maradna a szolgáltatón belül csak flottában. -
Scrym
tag
-
Scrym
tag
Sikerült!!!
Valóban csak azt kellett átírnom a modem profilbeállításaiban.
Most már csak azt kell összehozzam hogy működjön a Tenda routerrel.
Igazából vidéki házba szeretném egy db IP kamerának, nagyon remélem hogy tudok állítani DDNS-t vagy valahogy megtudom oldani a távoli elérést, gondolom fix IP nincs mobilnetre, annyira nem vágom a mobilnetes történeteket.
Köszönöm a segítségeteket, a ti hozzászólásaitok kellettek hozzá, hogy kipattanjon hogy lehet módosítani kell a profilbeállításokat.Egyébként igen, 640Ft a havidíj, rosszul emlékeztem!
-
seefried
tag
Sziasztok!
A mytv-hez tartozó felhasználónevet és jelszót honnan tudhatom meg?
Köszi -
H.Istvan25
senior tag
válasz
Viktor0610 #45401 üzenetére
Köszi. Néztem a netes mytelenort ott írják is. A mobilosban sajna nem
-
Scrym
tag
Lehet hogy az APN-t kéne csak átírnom ONLINE-ra mint a telóknál és jó lesz?! Este tudom csak kipróbálni.
-
Scrym
tag
Egyéni Üzleti csomagban vagyunk, most pontosan nem tudom megmondani, valami Start, de 4GB a keret az tuti! De ha nem működik ezzel a csomaggal akkor miért adták és miért vonják a havi 690-t? Lehet különbség van a feltöltős és az adatmegosztó modembeállításaiban, mert ugye feltöltőssel vettem a modemet és azzal működik. Apn: net hívószám: *99#, így van alapból.
-
Scrym
tag
Üdv!
Következő a helyzetem. Egy előfizu mellé kértem egy adatmegosztó sim-et. Vettem egy feltöltőkártyás sim-et 4G-s mobil stickel, hogy tudjam használni is. Nem volt olcsó (16e), de mondom nem érdekes egyszer kell megvenni. Viszont beleraktam az adatmegosztót és nem csatlakozik vele fel. 😡
Mi lehet a probléma, a feltöltős sim-el teljesen jól megy! Ötlet valakinek??? -
válasz
H.Istvan25 #45370 üzenetére
A vásárlás időpontjától függ. Amennyire emlékszem, három-négy cikluszárási dátum van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hobby rádiós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest