Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Új, horkolásblokkoló funkcióval szerelt fülhallgató érkezik az Ankertől
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RetepNyaraB #9 üzenetére
Csak egyetérteni tudok. Az elmélyedés a muszáj.
-
Ez amúgy kicsit olyan, mint a hangszeren játszás. Megtanulsz gitározni, azt nem igazán felejted el, legfeljebb berozsdázol.
Megvan nekem is a kávés szettem minden fajtához, meg a tudás elkészíteni, mert kb fél évem erről szólt. Aztán azóta sem fogalkoztam különösebben a dologgal, de az itthon itt kávéim jobbak, mint sok specialty kávézóban. Nyilván amikor babot váltok, van két három főzés ami nem az igazi, de a folyamat is a rutin miatt gyorsan megy, és ihatatlant nem főzök gyakorlatilag soha.
Minden a megszokáson, a rutinon és a kialakított folyamatokon múlik, és akkor állandó örjöngő elvetemedés nélkül lehet tartani egy szintet
-
A kávézás amúgy is ízlés és megszokás dolga. Az egyik munkahelyemen teljesen automata kávékészítő gép dolgozott. A frissen őrölt kávéból, presszó vagy bariszta, gombnyomással lehetett kiválasztani mit készítsen a gép.
Két Magyarországgal szomszédos országból származó munkatárs saját kávét főzött. Az automatából sötétbarna lé jött ki. Nekik a kávé feketekávé. Feketére kell főzni a kávét. Pont.
Választékra sem volt szükségük. Mindig a legfinomabb kávét itták.Nem volt kedvem megkóstolni a kávéjukat.
-
Alusky
senior tag
válasz
RetepNyaraB #9 üzenetére
Mondjuk ez alól pont a kávé kivétel, mert az átlag a Szarvasiján lefőzi a mosogatólevet vagy a kapszulásat vagy az instant kávét, mert a 95% ezeket issza, mondjuk én ezt is megiszom egyáltalán nem rossz. Ehhez képet használtan 60-80 ezerből van egy felújított automata Saeco, Jura, Delonghi stb. és csak megvenni kell bele a normálisabb egész kávét, meg egyszer beállítani nagyjából valahova. Csak a pénzért, abból sem kifizethetetlent és majdnem nulla munkával jobb kávét inni, mint a 95% iszik.
Munka akkor kell bele, ha ennél feljebb megyünk. Bár abban lehet igazság, hogy az átlag embernek már eddig eljutni is fizikai szenvedés.Az, hogy csak egy daráló másfél milla home használatra, az meg 100% csak sznobizmus, az már nem növel semmit a kávézás élményén. Mármint persze akinek el van tájolva az agya annak igen, hiszen ezt csatolja vissza pozitívan, de objektíven semmiképp.
-
totron
addikt
válasz
RetepNyaraB #9 üzenetére
A fogyasztói proli nyelvén mindez nagyon egyszerűen összefoglalható: szőrszálhasogató vagy. Van egy átmenti csoport, akik nagy környezetvédők vagy épp tudatosak szerintük, habár semmivel sem emelkedik ki agyi tevékenységük az addigi sorból, hiszen csak trendként veszik át az aktuálist. A végére tényleg csak ilyen 5% marad, ahogy írod. Adódik is a kérdés, hogy érdemes így élni?
5%-osként? Hát az még gombócból is kevés! Ekkora hányaddal igazad sem lehet, ahogy valamirevaló önismereted sem, remélem ezekkel tisztában vagy!
Nem lesz jó magától.
Az oktatást megint elő lehetne venni, de ismerjük már ezeket a köröket betéve. Kedvenc, mikor emberek, főleg nők, teljesen őszinte elképzeléssel élve, egyben megregulázva beszélgetőtársukat kibocsájtják a keretrendszert, meghúzzák a határokat, vagyis hogy te 2 mondatban adj át bármilyen mélységű témakört, neki erre nincs ideje, te csak a lényeget mondd. Ekkora szakadékot nem érdemes megugrani, ha viszont ezt a következtetésed megszimatolja, hát te egyből fenn hordod az orrod. Még szerencse, hogy a felnőttlét túljuttat az óvodás szintű következtetéseken vagy nem.A belemerülős-kikutatós, hosszú távú szenvedélyekre is megvan a diagnózis: egészen biztosan magányosság vagy valamilyen mentális defekt áll a dolog hátterében, hiszen olyan nincs, hogy valaki önként alászálljon a felületesség gondtalanságából az álproblémák feleslegességeibe, az ilyen neki büntetés lenne, kiindulni meg csak magából képes, magyarul te kínzod magad és ezen sürgősen segíteni kell! Ez így nem maradhat!
Lelkesen el is pletykálja környezetének, hogy mekkora önsorsrontók vannak már a világban, bah, tartózkodni ildomos tőlük, a végén még átragad a rontás.
A másik csoport a lelkesek csoportja. Megérez valamit a szenvedély szeléből, belevág bár, de csak felemás eredmények és rengeteg kérdőjel várja, így inkább eszközöl egy hátraarcot. Nem szokott ő hozzá a tanuláshoz, a kiporciózott, leülepedésekkel vegyes experimentum több mint valószínű, hogy a gonosz műve. Ha meg nem eszközöl, akkor értés nélkül vásárolja a tematika brandjeivel felcímkézett, túlárazott eszközöket az előrejutás reményében. Rájuk épül a high-end piac egy szemmel jól látható szelete.
Ha valaki örömét leli saját elborultságában és nem tolja túl, vagyis nem keseredik meg benne a terület, akkor csak élvezni kell, meg előteremteni a gyakorlásához szükséges pénzt, na meg nagyon megválogatni kivel osztja meg.
-
Igazéból az egész arra ment ki szándékom szerint, hogy ha valamit szeretnél jobban csinálni, mint ahogy az emberek 95%-ának amúgy tökéletesen megfelel, akkor abba sajnos melót kell tenni, nem elég megvenni a bármit, amiről azt olvastad valahol, hogy az kell hozzá és akkor yo lesz neked. Nem lesz jó magától. Miért lenne? A világunk jelenleg arra épül (és omlik össze éppen), hogy vedd meg, pénzért örök élet, ingyen sör. Lefogysz, miközben azt eszel amit akarsz, mozogni véletlenül sem kell, megnő a farkad/melled, ettől persze instant boldog is leszel egyben, megtanulsz nyelveken szólni két hét alatt, nyilván álmodban tanulva - ésatöbbi.
De ez nem így működik és érdemes mihamarabb rájönni, hogy a befektetett tanulás maga az út (hogy elég demagóg legyek). -
-
Alusky
senior tag
[link]
Ha nem kerül 5 millába a szett amin elkészíted akkor nem nevezhető kávénak. -
Nem egyszerű a történet.
Napi összesen 2-3 kávéhoz nem veszek automatát. (Reggelente ennyi fogy a családban.)
Kotyogom volt, most van eredeti olasz 2 és 4 személyes kávéfőzőm.
Felénk az őrölt kávé a filteres kávéhoz készül. Nem jó a ezekhez a kis házi főzőkhöz.
Kávéból van eszpresszó és az összes többi felhasználásra szánt kávé fedőneve barista. (A kávé készítő mester foglalkozásának a neve.)A jó presszókávéhoz optimalizálni kell a kávé őrlemény szemcseméretét. Ha túl nagy, nem oldódik ki a megfelelő mennyiségű tartalom. Ha túl kicsi, akkor a nem kívánt ízek is kioldódnak. (A jó kávénak nem tartozéka a kesernyés íz. A cukor sem.)
A megfelelő szemcseméret mellé, meg kell találni a megfelelő szemcse tömörséget. A jó kávéhoz lágy víz szükséges.Erről jut eszembe. Megyek és csinálok magamnak egy neszkávét.
Nincs komplikáció. Már ránézésre tudom a kávépor, víz és tej arányát. -
Respect
"Minek veszel hibridet, ha alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában, bocs?"
És ez csak a jéghegy csúcsa, bármi mással még durvább dolgokba futsz bele.Én feladtam. óccó kávé+french press. Jobban nem lehet elrontani, nekem megfelel
(Talán még az ízesített van ennél lejjebb.) Nagyon nehezen lenne csak tényleg jó (és drágán).
Van kotyogósom is, de az macera. Ritkán van használva. De hogy nem kéne elmosni, ki az a hülye -
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
Teljesen igazad van. Ugráltak a fejemen az ivadékok és menekültem. De javítva
-
Krugszvele
senior tag
Csodálatos olvasni ezt a rajongást valamilyen téma iránt. És ha jól megfigyeljük a kávét lecserélhetjük itt bármire: tamagocsira, vw póló autóra, vagy nőkre.
Mindegy. Ez az a szint, ahol művészet lesz valamiből, amikor valaki tényleg ért majd valamihez.
Ezek a tudások, amik elvesztése tényleg veszteség, ha valaki elmúlik. -
Nagyon fontos megjegyzés.
A címet nagybetűvel kezdjük, a végére nem kell pont.(Bocs.
)
-
Tisztelem az ilyen "szent őrülteket", akik időt, pénzt nem sajnálva törekednek a tökéletességre, -jelentsen az bármit is-.
Nyilván nem én vagyok mérvadó jó kávé témában a kapszulás neszpresso gépemmel, de szeretem a kávét, és tetszik amit kiokád nekem.
Minden embernek minden területen más az ingerköszöbe. Aki minden területen perfekcionista az őrült és nem is él (ez szigorúan a személyes véleményem) de nyilván mind más és más területeken törekszünk a tökéletességre.
Vannak a kávé őrültek, az audiofiilek, az autóbuzik (bocsánat, nincs jobb szavam rájuk) stb. és ez így van jól. Hogy magamat ismételjem aki minden területen tökéletességre törekszik az sehol sem lehet az, de legalább egy agymenése kell, hogy legyen az embernek. Aki minden területen igénytelen az netto igénytelen.........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest