Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
Lacpac #115379 üzenetére
Én személy szerint az nPerf-el gyűjtöm az adatokat. Itt a térkép Győrről. Ahol lila, ott a felmérő készüléke 5G-t rögzített.
-
4Grider
nagyúr
-
Lacpac
őstag
válasz
4Grider #115375 üzenetére
Yettel, ez talán igaz, de a ONE az hazugság. Megfordulok pár helyen, a lefedettségi térkép szerint izzania kellene az 5G-nek egy-két helyen... ehelyett van 4G B20-al. 10/3 sebességgel.
N28-at sehol sem lát a teló. Pl Győr... a munkahelyemen a térkép szerint 5G... de B20, öt másodpercenként ugrik B7-re, majd vissza. -
4Grider
nagyúr
válasz
leslien #115374 üzenetére
Az N78-as (3500 MHz) a bázisállomások környékén szabadtéren kb. 1-1.5 km-es sugarú körben lesz 5G ha nem kerül közétek magas épület, tereptárgy vagy erdő.
Az N28-al ez kb. 5 kilométerre nő és az a freki még a tereptárgyakra sem érzékeny.
Elég ha ránézel a yettel 5G térképre és a one 5G térképre, rögtön látod a különbséget. -
-
4Grider
nagyúr
válasz
leslien #115372 üzenetére
Nagyjából mindenki tisztában van vele, hogy 100 MHz-nyi 3500 MHz-es blokk használatával bőven 1 Gbps letöltési sebesség fölé lehet menni. A Yettel ezzel nyomul, mert nincs vezetékes üzletága. A Telekom/One viszont inkább a telefonodról hiányzó N28-as sávot (700 MHz) használja, ahol jóval nagyobb lefedettséget lehet elérni, cserébe meg jó, ha 150 Mbps letöltési sebesség elérhető rajta, mivel 10 MHz a blokkmérete.
-
leslien
nagyúr
ok, köszönöm a válaszokat...
-
leslien
nagyúr
Oppo Find X8 Ultra kinai piacra .. Product Details
sokkal jobb vétel van mint a S25U nak .. ott is van 5G ahol a S25U csak 4G látott.. -
leslien
nagyúr
üdv,
Yettel melyik sávokat használja B20 kivül?
4G LTE: ?
5G: ?
választ előre is köszönöm... -
Lacpac
őstag
válasz
4Grider #115360 üzenetére
Utánnanéztem, rejtett menünek, és próbáltam minden lehetőséget megnézni. B818-ra volt script, amiben *-al kellett jelölni, hogy melyik legyen a main band, de nem működött, és másoktól is ez a visszajelzés ment. A következő kiadásokból már ki is vették.
Amiket találtam lehetőséget a felsorolt routerekhez, ott egyikhez sem lehetett zárolni a sorrendet. Csak megadtad mikre szeretnéd kényszeríteni, és valahogy betette, teljesen random.
Amúgy hova írtam, hol céloztam rá, hogy nem néztem utánna rendesen?
Azért voltak ezek,mert utánnanéztem.
Azért volt mc801a, nem pedig mc801.... -
Lacpac
őstag
válasz
Krystal_s #115358 üzenetére
Hmmm, nekem egyik routeremen sem lehetett beállítani, hogy melyik band-et részesítse előnyben. Pedig volt egy pár. B515, B818, MC801 (csak próbára volt nálam) MC7010 (nem szerette a hálózatomat bridge módban) , MC889 (- ez viszont nagyon jó kütyü, band váltás 1s, közben nem dobja el a netet, amit az összes huawei csinált bridge módban)
Volt hogy elfogadta a sorrendet, de max 24 óra alatt váltott magától.
De inkább nem fogadta el... -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson #115357 üzenetére
Pedig ez a Router tudja. Tavaly szeptember óta használom így.
B3 egyedülB8 egyedül
B8+B3 CA látható, hogy szépen összeadja a fel- és letöltési sebességeket és a jelerősség és a zajszint értéknél is a B8 dominál.
B3+B8 CA le 120-130 / fel 5 Mbit/s lenne. Itt a B3 dominál sebességben. Korábban jelerősségben és zajszintben is így tette, de kb 1 hónapja a CA-s -100 dBm jelerősség 106 lesz és a zaj a 16-18 helyett kb 6 dB. (ez a minőség miatt már gyenge, sokszor érezhetően lassan töltődnek be a weboldalak is...)
Jelenleg nem tudom lefotózni, mert ilyenkor éjjel reggelig tartja az általam beállított sorrendet. (Automata többnyire "alszik") Mivel a B8 jelerőssége jobb, nem tudom magamtól megcserélni. A Router automatikusan is az általam preferáltra (8+3) csatlakozik, csak nappal nem érdekli a B8 jobb jelerőssége pár percen belül átállítja elsődlegesnek a B3-mat (3+8), majd a jelerősség és zajszint nagyon leromlik, de már nem a B3 értékeire, ahogy logikus volt, hanem sokkal rosszabbra.
-
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s #115356 üzenetére
valamit biztos változtattak, de a router sem tud minden frekvenciát összefogni mindennel.
például nézd meg a 8+3-at innen a táblázatból:
itt a router a 3-as sávot fogja feltöltésre használni, mert az van a jobb szélső UL (upload) oszlopban, szóval nem tudja a 8-ast feltöltésre használni ebben kombinációban.
3-8-20_n78 ha így állítod be, akkor sem használja a 20-ast feltöltésre? tudom, hogy nincs nálatok n78, de lehet, hogy így használná a router a 20-as sávot is, ha engedélyezve van ez a 4 sáv.
-
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson #115349 üzenetére
De szerinted ez normális és másoknál is csinálnak ilyet, hogy már nem csak azt korlátozzák CA-ban, hogy melyik sorrendben vonja össze a feltöltési sebességeket.
(Pl korábban 20+3-nál mindkettőt összeadta le- és feltöltést is, de amikor megcserélte (mindig magától megcserélte) a sorrendet 3+20-ra, akkor látszatra csatlakozott a B20-hoz is, de annak feltöltési sebességét egyáltalán nem adta hozzá a B3-hoz.
Azóta a B20 semmilyen módon nem tud együtt csatlakozni a B3-mal. Egyértelműen ők tiltották le egyik napról a másikra.Ráálltam a 8+3-ra, amit szintén áterőszakol 3+8 sorrendre és olyankor a B8 feltöltését nem adja hozzá a B3-hoz. Ebbe beletörődtem (nappal) és ha kell a feltöltés, akkor kézzel átállítom (azaz minden este :\). (szerintem ez megalázó, amit másfél éve kénytelen vagyok csinálni, hogy legyen netünk. De nekem szükségem van rá.)
Ez a jelrontás CA-ban az ő sorrendjüknél (miközben külön mindkettőnek jó a jelerőssége és nem az van, hogy a rosszabbikhoz igazodik) már túl sok és logikátlan.
Interferencia nem lehet, mert akkor a másik sorrendben is gond lenne.
Képesek lennének így spórolni?Vagy a Router antennáival lehet gond?
Másnál is van ilyen, aki hozzáértő és meg tudja nézni?
-
Victoryus94
őstag
válasz
donjohnson #115354 üzenetére
Köszi,
Egyelőre távfelügyeletre használom (még 1 hónap a költözésig).
Hétvégén kipróbálom. -
donjohnson
addikt
válasz
Victoryus94 #115352 üzenetére
tedd át a routert NR only módból NSA módba és akkor több lesz a feltöltésed.
-
Lacpac
őstag
válasz
Victoryus94 #115352 üzenetére
Nálam a B1+N78 hozza a legtöbbet.
-
Victoryus94
őstag
Erről mi a véleményetek?
A letöltéssel és a pinggel is kiegyeznék, de a feltöltés nekem alacsonynak tűnik:Autó beállításon van a ZTE router (Otthonnet).
n78 (647328)
Paraméter Érték
RSRP -96 dBm
RSRQ -11 dB
SINR 15.5 dB
RSSI -83.8 dBm
DL sávszélesség 100 MHz -
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s #115347 üzenetére
ezzel nem tudsz mit csinálni sajnos.
Lacpac ajánlott egy kültéri routert egész jó áron az egyik hozzászólásban: [link]
vegyél egy ilyen kültéri routert és akkor jobbak lesznek a jelszintjeid.
2-3 ps játék ára. ennyi befektetést szerintem megér, hogy jobb legyen a neted és ne idegeskedj rajta, hogy most hova kell fordítani a routert.szerk.: és mivel független, így másik sim-et is belerakhatsz majd, ha átmentek a telekom-hoz vagy a one-hoz a jövőben.
-
fabiant_05
csendes tag
Sziasztok!
Az imént kaptam egy sms-t, hogy hálózatfejlesztés miatt Szolnokon, 05.28 8:00-17:00-ig szolgáltatáskiesés várható. Felhívtam a 1220-at, hogy ez pontosan így mi, azaz, hogy egy tornyot érint, vagy egész nap kiesés lesz-e az egész városban, de a kis hölgy nagyon semmit sem tudott mondani, szerinte ez nem adótorony fejlesztés, hanem “másfajta”, de nem kellene éreznie az ügyfeleknek belőle semmit, és hogy 05.30-ig fog tartani. Érdekes...Nem tudja valaki, hogy ez mi pontosan, netán valami háttér gerinchálózati fejlesztés lenne, esetleg valami 5G-s munka?
-
Krystal_s
addikt
Újabb érdekesség, ami kb 1 hónapja kezdődött. 💣
Előzmények: A kezdeti B1, B3, B8, B20, B28 csatornákból végül/jelenleg tavaly szeptember óta (9 hónapja) már csak a B8+B3 ,de csak együtt azaz CA-ban maradt használható állapotban, oldalra fordított Routerrel (ZTE MC801A) 1-etlen ponton az egész házban az emeleten. (1 cm-re már ez sem menne, de ezen a helyen is kell a tilitoli pár hetente, mert ba..ik stabilan beállítva maradni)
Már tényleg annyira leadtam az igényekből, de nem bír ez a sz@r még így sem békén hagyni.
Szóval 1 hónapja egy újabb jelenség, amit előtte nem csinált:
Külön a B3 jelerőssége RSRP: -98, -100 dBm között, SINR: 16-20 dB.
külön a B8 jelerőssége: -89 és -93 dBm között, SNR: 19-20 dB.CA-ban ezek együtt még akkor is, ha csak a B3 az aktív és B8 pihen
a jelerősség -104 és -106 dBm-re romlik, a SINR is rossz lesz.
Abban a pillanatban, hogy letiltom az egyiket és csak B3 vagy B8 marad azonnal visszaállnak a jó értékek. (itt annak számít)
Természetesen ez csak a Yettel erőltetett B3+B8 sorrendjénél jön elő, mert én B8+B3-ra állítom, csak nem marad úgy. Pedig akkor nem romlik semmit a jelerősség csak simán összeadja őket.
Ez megint mi lehet? Helyi takarékoskodási korlátozási beállítás, vagy csak elcsesztek valamit?
Mintha a saját csatornáik interferenciába kerülnének egymással az általuk erőltetett sorrendben.
Nincs másik torony, 1 van, ahogy korábban is.ui: Jó lenne, ha a Telekom is már újítana valami saját antennát és nem a Yettel B20-án élősködne, mert így még azt is elveszik tőlünk... (kellene az 50 Mbit/s feltöltési sebessége, amit az tud itt pl a B3 0-8 közötti helyett.)
-
csacsi67
addikt
válasz
SztiviVander #115344 üzenetére
Nem szeretnék beleszolni minek veszel otthonnetet fentebb ottn van leirva mennyi a korlátlan adatkártya bármikor vissza adtható és veszel egy routert hozzá-
-
SztiviVander
addikt
válasz
4Grider #115338 üzenetére
Ez az aszf csak azert erdekes mert az ar valojaban a cimtol fuggoen valtozik 6 es 10e kozott + rputer berleti dij de az legalabb cimtol fuggetlenul ugyanannyi. De az ar ott is szet van bontva szolgaltatas+eszkozberletre, viszont nincs olyan rendelesi opcio hogy csak a szolgltatas. Lehet hogy uzeltben lehet, ezert is irtam hogy vajon vki vett e mar igy otthonnetet hogy nem kert eszkozt.
-
pbalu
aktív tag
Köszi a válaszokat, majd jövök az infóval bérleti díj - saját eszköz terén, mert nekem ez lenne a járható út.
-
zzola
titán
válasz
zzola #115339 üzenetére
Megnéztem most a szerződéseket, keresem a kapcsolódási pontot az olcsóbb havidíj és az eszközbérlet között, de nem találom. Az akciós mellékletben nem a havidíj az akciós, hanem a 30 nap ingyenesség.
Arra vonatkozólag sem találok semmit a szerződésben, hogy havidíjkedvezményt kaptam volna. Kedvezményt az eszköz bérleti szerződésében szerepeltetnek, ha jól értelmezem, akkor havi 1500- a kedvezmény. -
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #115337 üzenetére
Marha egyszerű, benne van az ÁSZF-ben:
Yettel OtthonNet hűség nélkül
Havi előfizetési díj e-Komfort csomaggal 9 550 Ft
Havi előfizetési díj e-Komfort csomag nélkül 10 550 FtSzerk.:
Nyilván több oka van, hogy a bérelt router konstrukció felé terelnek mindenkit. Könnyen kitalálható ezek közül legalább két ok: Könnyebb támogatni a saját routereket, mint az előfizetők szedett-vedett vackait és a hűség idejére nagyjából magukhoz kötik az előfizetőt. -
SztiviVander
addikt
válasz
4Grider #115332 üzenetére
Tudom hogy ez van kiirva, a hsz meg arrol szolt hogy van e olyan aki mar igy igenybe vette es ez valoban azt jelenti hogy nem kell routert berelni. Mert olyan ar nincs kiirva hogy router nelkul mennyi lenne a havidij, szoval nekem azert gyanus hogy nem ugy ertik e hogy berelsz routert, de ha nem akarod nem hasznalod hanem hasznalod a sajat 5g routered mert abban is mukodni fog a kartya. Vagy ugy hogy a yetteles eszkoz router funkciojat nem kotelezo hasznalni, ezzel arra celozva hogy tud bridge modot es csak mint modem hasznalod. Azert lassuk be nem 100% egyertelmuen van ez megfogalmazva.
-
4Grider
nagyúr
válasz
burgatshow #115334 üzenetére
"A tarifacsomag 2023.09.12-től értékesíthető, csak hűségvállalás nélküli konstrukcióban."
-
zzola
titán
válasz
burgatshow #115334 üzenetére
Az előfizetésre nincsen hűség, az eszközbérletre van csak. Szerintem simán le lehet mondani az eszközt és lehet sajátot is használni.
-
burgatshow
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #115331 üzenetére
Az ok egyébként egyszerű: Saját router esetén nincs hűségidő, így a havidíj kb. annyival lesz magasabb, mint a bérelt routerrel és hűségidővel együtti havidíj. Így nem érdemes saját 5G routerre beruházni ezzel az előfizetéssel.
-
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #115331 üzenetére
"Az otthoni internet szolgáltatásainkat lehetőséged van saját routerrel is használni, amennyiben az műszakilag megfelelő."
-
G-Bali
senior tag
Írtam hogy nem ,ezért kérdezek itt
Megprobálom a javasotak szerint
Köszönöm -
4Grider
nagyúr
válasz
G-Bali #115325 üzenetére
Marha egyszerű, ne kösd be a switch-be, annak egyenesen a routered WAN portjával kell összekötve lennie és annak kell átadnia azt az egyetlen ip címet, ami az internet kapcsolatod kijárata lesz.
Ha a nálam lévő - nem szolgáltatói - MC801A routerek bármelyikét híd módba teszem, akkor onnantól kezdve nincs rajtuk wlan. -
G-Bali
senior tag
Sziaztok
Nem jutok megoldásra (Nem értek hozzá,ezért is fordulok ide)
ZTE 801A kaptam Yettel-től .Mivel nekem már meg volt a saját kis kiépített hálozatom ,így Híd módba szerettem volna rakni ,Át is raktam ,De Wifi maradt ,ip cim 192...0.1 DHCP letilt.
Kábelen megy egy Tp 1016Pe Switch-be abból megy AX6000 Routerbe amin a Fő routerem,de a NAS is a Switchbe van és 192...0.116 kap ,de asusnak kéne osztani egy 192...50.xxx.
Nem értem mi a baja?!
Köszönöm -
Tigerclaw
nagyúr
A Yettel mobil app másnak sem működik? Számlabefizetés, adatforgalom egyenleg, stb.
-
pbalu
aktív tag
válasz
4Grider #115313 üzenetére
Bocs, nem LTE hanem ZTE a router....
Rezes digi van behúzva 100/10-et tud, de volt hogy napokig nem volt NET, és mobilnetet kellett megosztanom hogy dolgozni tudjak. Mikor szóvá tettem, kiszúrták a szemem 3e ft jóváírással, uhogy kicsit berágtam rájuk.
Szóval bosszantó, hogy ezen a rugalmatlanságon múlik a Yettel részéről a dolog.... -
tomp
félisten
válasz
burgatshow #115310 üzenetére
Igen.
Bár, hogy mikor fogják tömegesen engedélyezni az SA-t az jó kérdés. Nagy a csend e felől... -
4Grider
nagyúr
válasz
pbalu #115312 üzenetére
Most 5G vagy LTE? Mert ha előbbi, akkor 1.3 km-ről nem rossz teljesítmény ez beltéren elhelyezett routertől 3500 MHz-en...
Az aktív eszközöket felejtsd el, olyat csak szolgáltató használhat ezeken a frekvenciákon.
Ha van jobb vezetékes neted, akkor inkább használd azt, ha tényleg több mint 1 km-re van a bázisállomás. -
pbalu
aktív tag
Sziasztok!
Az egy hónapos próba időszakban vagyok. Ahhoz hogy tökéletes legyen a vétel, a routert ki kellene tenni a klíma kültéri egységének tetejére, vagy a felső, tetőtéri szinten a ferde tetőre. Bent jelenleg 300/10 a le és feltöltés 5G-n, de eléggé zavaró helyen van a rúter, sufni tuninggal, amíg tesztelek.Egy kültéri irányított antennára gondoltam, viszont azt nem lehet bekötni a legújabb LTE routerbe, amit kaptam. Kérdésemre, hogy tudják-e a régebbi LTE rúterre cserélni, azt válaszolták hogy nem, de annak amúgy is letiltották az antenna portját szoftveresen....
Mondtam, hogy kb. ezen múlik lesz-e új előfizetőjük vagy sem, de nem hatotta meg őket...
Létezik olyan megoldás, kültéri aktív vagy passzív eszköz, bármi, ami továbbtolja a yettel rúterem felé a toronytól kapott jelet? Ami amúgy 1.3 km-re van, és semmi nem takar be, ha a tetőtér magasságában lenne a vevő (vagy a rúter, de ez utóbbi nyilván nem megoldható, mivel beltéri az eszköz...)
Köszi! -
4Grider
nagyúr
válasz
burgatshow #115310 üzenetére
Leginkább a szolgáltatón fog múlni, hogy milyen előfizetéseket és legfőképpen milyen készülékeket enged fel SA-ra. Ezzel a tempóval egy darabig még nem lesz általános az SA...
-
4Grider
nagyúr
válasz
Csaba197412 #115303 üzenetére
A másik kettő még ennyire sem önti 5G fejlesztésbe a pénzt.
-
tomp
félisten
válasz
Csaba197412 #115303 üzenetére
Budapesten változott.
Miután nálam volt 1 hónapig az OtthonNet, már nem csak kültéri 5G-t mutat a térkép hanem beltérit is a címemre. -
Csaba197412
kezdő
Sziasztok. Lehet csak én vagyok türelmetlen, de figyelem az 5g térképét a Yettelnek, és hát egy ideje semmi nem változik. Ha igen egy egy település. Sajnos így egy évszászad is kevés lesz mire mindenkihez elér az 5g.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
martongunar #115301 üzenetére
Nem, továbbra is bridge módban van.
Egyébként próbáltam mindegyik network mode-ot, 4G, 5G/4G, 5G SA, 5G NSA - mindnél ugyanaz a jelenség. Mintha egyszer csak belassulna és utána nem tudok vele mit csinálni.
-
martongunar
tag
válasz
Koncipappa #115297 üzenetére
Nem állt vissza véletlenül router módba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Compaq 6305 Pro SFF PC, AMD A4 5300B CPU 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 6300 Pro SFF PC, i3.2120 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 8300 Pro SFF PC, i3-3220 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- Fujitsu Celsius W5010n
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Neo - Pantone Poinciana - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest