- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
martongunar #115301 üzenetére
Nem, továbbra is bridge módban van.
Egyébként próbáltam mindegyik network mode-ot, 4G, 5G/4G, 5G SA, 5G NSA - mindnél ugyanaz a jelenség. Mintha egyszer csak belassulna és utána nem tudok vele mit csinálni.
-
Lacpac
őstag
válasz
martongunar #115277 üzenetére
Már voltam mindkettőnél...
Elsőnél kértem a publikus ip-t, lecseszett a tulaj hogy mit képzelek magamról... És ezt nem átvitt értelemben írom.
Ha valakinek van problémája a szolgáltatással, akkor az a válasz, hogy ne telefonálgasson, menjen máshova. Szóval ügyfélkezelés.... nullának nem írnám, mert ez alatta van.
Márpedig sokaknak van gondja a mai napig.
Napokig nincs tv, nincs net....
2. nap után vitte a modemet, szerződést bontuttunk.A második mikrós, nyitott portokat, minden jó volt, egy-két hétig.
Majd jöttek a gondok, este 4 után a sebesség 3/0,5-re esett. 3-5000-es ping mellett.
Már ha ment. Hónapokig nem tudta megoldani.
Majd covid, otthontanulás, net hasított, semmi gond.
Mikor vége lett, vége lett a jó világnak is. Pár hét múlva arra jutottak, hogy biztos kinőtt egy fa. A fa csak 16-23 között volt kinőve, előtte és utána nem.
Csak azt nem értem, covid alatt miért volt jó, szóval a tudás megvolt a probléma megoldásához. Csak az akarat hiányzott valamiért.
Szerződést bontottunk.
Még az eszköze is a tetőn, azért sem jött. Ennek már két éve.Jött a telenor, mint megmentő (10/30-as nettel csúcsidőben azt hittem megfogtam az isten lábát). Fejlesztések lementek, terhelt időszakban 80 alá nem ment, majd innen is javult. Szóval király lett. De most ez...
Menj felhőbe, azt mondják...
-
Lacpac
őstag
válasz
martongunar #115275 üzenetére
Ha nincs publikus ip, és nem lehet kérni, attól még rá lehet próbálni a fix (publikus) ip-re.
Miért akarná bárki a natolt ip-t fixálni? Nekem elképzelésem sincs erről.
A fix ip-ért fizetnék, nekem megérne +4k-t, de nem adják.
Igen, a háztartás összes eszközének a címe fixálva van, és (valóban) nem a szolgáltató állította be. Mint a sambát se, ftp-t se.Remélem a biztonságot már senki nem keveri ide....
Mert nem a privát ip tesz biztonságossá egy otthoni hálózatot.. A privát ip a szolgáltató érdeke, amivel egy 1000 db-os ip csomagot el tud adni 8-10k embernek.
Amit eddig is haszonnal adtak, de most jól meglökik ezzel a bevételt.Sajna othonnet és egyéb helyhez kötött nem játszik.
800m-re vagyok a toronytól, terhelt időszakban 20mbit 2-300 ping mellet.
Szomszéd falu, több mint 5km, terhelt időszakban is 100 fölött 25-ös pingel. Arra a toronyra van rákényszerítve a router.
Sajna itt két szolgáltató van.Telekom is, de csak rézzel, az utcánkba még azzal sem köthető net. Gondolom "megfelelő állapotban" van az infrastuktúra.
Google értékelés szerint egyik 2,5, másik 3,1.
Amin nagyon meglepődtem hogy milyen magasak.... -
Cravaly
tag
válasz
martongunar #115269 üzenetére
Légyszi ne keverjétek a fix és a publikus ip-t, mert bezavarjátok a laikusokat. Az én OtthonNetem még publikuson van, meglátjuk meddig.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
martongunar #115235 üzenetére
Sajnos az NX510v nem tudja a bridge módot, külföldi fórumokon meg is erősítették ezt.
Akkor marad a router csere, hátha...Mondjuk amikor ezt kaptam, akkor azzal kellett kezdenem, hogy a külsején meg az alján, a szellőzők közé ragadt ragadós mocskot le kellett vakarnom. Nem tudom, ki és hol használta azelőtt, de nem tiszta környezetben dolgozott a készülék. Mivel csak bérli az ember a routert, ezért nyilván azokat osztják ki, amiket mások visszahoznak, így esélytelen, hogy vadi új készüléket hozzak el, amibe még senki sem hányt bele
-
zzola
titán
válasz
martongunar #115149 üzenetére
Eszközök maguktól nem küldenek SMS-t (hacsak nincsen valami app, ami generál forgalmat). Apple használ SMS-t aktiváláshoz (facetime, imessage), talán a Xiaomi, de a kínaiakkal nem vagyok tisztában. Utólag meg tudják nézni, milyen számra ment az SMS. De le lehet tiltatni az SMS küldést, én adatkártyánál meg is tenném.
-
zzola
titán
válasz
martongunar #115147 üzenetére
Értem.
-
zzola
titán
válasz
martongunar #115145 üzenetére
Most a Yettel vagy a One SIM küldött SMS-t? Elég zagyva a fogalmazás.
Adatkártya tud SMS-t küldeni.
-
PedroPascal
őstag
válasz
martongunar #115111 üzenetére
Nekem néha csinál ilyet a Telekom, de csak a munkahelyi wifin ami agyon van korlátozva. Ilyenkor repülő mód be/ki segít.
-
PedroPascal
őstag
válasz
martongunar #115107 üzenetére
Nekem a Yepp-el nem ment soha de gondolom azért mert nincsen hozzá hang csomag.
-
Landsmann
addikt
válasz
Androidon is megy.
-
zzola
titán
válasz
Működik iPhone-on.
-
4Grider
félisten
válasz
martongunar #114751 üzenetére
Egy fejér megyei zsákfaluban is megjelent az 5G dss, de ahogy rá akarok mérni, elég hamar visszavált 4G-re. Remélem inkább az N1-et fogják tolni és nem az N28-at...
-
4Grider
félisten
válasz
martongunar #114751 üzenetére
Ennél a szolgáltatónál nem jellemző a dss. Persze nem kizárt, hogy vidéken elkezdik, de az ugye olyan is lesz, szóval nem érdemes ráizgulni.
-
Landsmann
addikt
válasz
martongunar #114743 üzenetére
Nem tudom. Náklam 4G-t ír, de még mindig pusztulat a hálózat. Hol működik, hol nem. A telefon látja a 4G-t, de csak ritkán tud felcsatlakozni. A másik telefon inkább VWiFi-re megy, nem kér a Telekom B20 sávjából. Nem tudom miért nem kell neki. Tényleg ritkán szokott azon lenni.
Más. A szlovák O2-re sautomatikusan felcsatlakozott a telefon. 5G-n volt. Ment az adatforgalom is. Román hálózaton még nem sikerült egyetlen bájtot sem forgalmazni. Nem tudom, hogy annak mi a trükkje. A szlovákon egyből ment.
-
martongunar
tag
válasz
martongunar #114745 üzenetére
Másik app ilyet mutat. -
tomp
félisten
válasz
martongunar #114743 üzenetére
CellMapperrel nézz rá az MNC véletlenül nem 30?
Amúgy én nyertem nekem ilyen
-
MadMancs
veterán
válasz
martongunar #114431 üzenetére
Ha néha beszédeleg az azt jelenti teljesen cellahatáron vagy szóval ne várj tőle értelmes sebességet.
Amúgy igen van pár DSS cella, de szerencsére elenyésző.
-
4Grider
félisten
válasz
martongunar #114431 üzenetére
Nálunk is sokáig nem volt beltéri 5G lefedettség, majd egyszer csak anélkül, hogy feltettek volna egy újabb aau-t a 400 méterre lévő toronyházra, megjelent beltéren is az N78. Szóval valamit lehet optimalizálni az N78-on is...
-
Zsombe
senior tag
válasz
martongunar #112711 üzenetére
Gondolkodtam rajta én is, csak nincs "kedvem" most kiadni egy jobb minőségű AX-es routerért 40-50 ezer forintot.
Esetleg ha DHCP kiosztást kikapcsolom a ZTE-n és RaspberryPi-n állítom be + AdGuard Home?
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
martongunar #112698 üzenetére
Személy szerint én sem értem a problémád.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
martongunar #112696 üzenetére
A küldés nyíl zöld ha nem iosre megy és kél ha iosre. Ne agyald már túl. Jelölve van, látszik mit csinálsz…
Kérj már kölcsön egy iPhonet és próbáld ki. Teljesen érthető és logikus.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
martongunar #112693 üzenetére
Ha beteszek képet nem írja hogy sms-t küldök. Nem téveszt meg. Azt addig írja, amíg el nem kezdek üzenetet írni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
martongunar #112691 üzenetére
Ha szöveget küldesz sms, ha média tartalmat akkor mms.
Az imessage/sms kiírás csak azt mutatja ios vagy nem a címzett. Ennyi. Ne gondold túl, szerintem eléggé egyértelmű mikor mit veszel igénybe. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
martongunar #112688 üzenetére
Mikor fizetősen küldesz valamit zöld a küldés nyíl, ha ingyenes akkor kék. Plusz a szöveg amivel írja hogy imessage vagy sms. Több módon jelölve van, hogy akinek küldöd az iPhonet használ vagy sem.
-
MadMancs
veterán
válasz
martongunar #112671 üzenetére
A régi Red (2-3 év jöttek az újak) csomagokban tényleg ingyen volt a belföldi hívás, EU1 es hívás, SMS és MMS. Legnagyobb csomagban adat is korlátlan volt.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
martongunar #112684 üzenetére
Ezzel csak azt jelöli, hogy ingyenes imessageként vagy fizetős üzenetként küldöd az üzenetet. Nincs megtévesztés.
-
SztiviVander
addikt
válasz
martongunar #112663 üzenetére
Az apple talan ugy gondolja -es szerintem valahol logikusan- hogy akinek van fel millioja egy telefonra az nem kap agyverzest egy 134Ft-os sms-tol es folosleges azzal zaklatni hogy szoljon ilyen pitianer dologert. De az apple ezek szerint meg mindig nem ismeri a felmilliot buszken nevetve, de 100Ft-ot forumokat napokig telesirva kifizeto magyarokat
Es igen, 23 sms is lehetne meg 23ezer is, de nem annyi.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
martongunar #112671 üzenetére
Az üzenetküldő alkalmazásban, ahova írni tudod az üzenetet írják az almás telefonok, ha másik almásnak akarsz üzenetet küldeni, hogy imessage, ha pedig másnak írsz azt írja: Szöveges üzenet - sms
tehát ha valaki nem olvas, csak ír, az magának köszönheti a plusz költséget. -
bucihost
senior tag
válasz
Érdekes nekem az iPhone sipákol, hogy ezért meg azért a szolgáltató többletköltséget számíthat fel...
-
zoli62
addikt
válasz
Kössz. Végre valaki megértette a lényeget, de azért a Yettelt is hibáztatom, nem csak az Apple-t, mert ilyen szempontból egy csóró szolgáltató a többiekhez képest, hogy ilyenekért pénzt kér, mint amire példákat is hoztam a korábbi hozzászólásaimban.
-
Landsmann
addikt
válasz
szeptemberben vettem új Xiaomit, nem küldött SMS-t-t sehova. Valaminek a beállításakor írt olyat, hogy a műávelet költségekkel járhat, de nem küldött semmit sehova. De annak idején a Redmi 6 az küldött valóban.
-
zzola
titán
válasz
martongunar #112547 üzenetére
Csak a Vodánál van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged