Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiNIN
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hogy jön ide a 2000? Még Teresa, akinél 7ezernél letilt az elektronika, sem megy gyakran annyival, az tuti. Fogalmam sincs, az hova tartozik, de nem országúti tempóhoz, az tuti. Alvaro pedig igyekszik terhelni, hiszen ott jó a fogyasztás (persze alacsonyabb fokozatba váltás nem játszik, mert az megint nem jó), persze Teresa túl erős hozzá országúti tempónál.
Én már gyakrabban kihasználom Cili max. nyomatékát, én se vettem észre semmit, hisz annyi tényező van. Errefelé főleg a szél. Gyakori dolog, így jár, aki a Móri-árokba költözik. Inkább hidegen érzem, hogy hol erősebb, hol gyöngébb, elég durva különbségek vannak s tuti nem a szivató van tökmás helyzetben s a hőmérséklet se nagyon más. Néha kivételesen harmatgyenge és nem megy 60 fölé semmiképp, ez mondjuk egyszer volt. Általában rosszul gyorsul az első percekben, de olyan is volt, hogy úgy ment, mintha nem is lenne hideg. Gondolom, ez is múlhat a benzinen. Alvaro már írta, neki az indítás könnyűségét befolyásolja. A rotax blokknál elég feltűnő, ha hidegen elsőre indul, nem szokása. Teresa főleg meleg időben nem szeret azonnal indulni, ezt mondjuk nem értem...
{Lehet, hogy kissé kaotikusan írtam, bocs, most erre vagyok képes. Nem vagyok reggeli típus.} -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hmm... jobban menni akkor fog ha tobb a kaloria benne nem?
"Utána kell állítani mindig a karbit minden környezeti tényezőhöz, de ezt egy injektoros blokk is megteszi." Ez alatt mit ertesz?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Mz- n is érezni 20 lóerőnél. Utána kell állítani mindig a karbit minden környezeti tényezőhöz, de ezt egy injektoros blokk is megteszi. Nekem meg ez a tapasztalatom, nem kell 200 lóerősnek lenni.
Repülőgép benzinnel is jobban megy, hiába olyan a kompresszióviszonya, hogy semmi szükség rá. -
shiNIN
tag
A listájában az 5-600 igenis kisebb volt
Az 50-125 pedig városi szaladgálós, országútra szerintem kevés. Ha valakinek van jogsija, egyetlen, nem csak városban használt motornak ésszerű nagyobbat venni, nem annyival drágább, mint amennyivel jobb s nem növi ki úgy az ember. Azzal egyetértek, hogy 5-600 köbcenti azért elég kell legyen kezdőmotornak
Bár nem török pálcát azok fölött, akik valamiért nem így gondolják. Különbözőek vagyunk. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ezzel tisztában vagyok, nekem is beállít mindent az alacsonyabb oktánszámhoz, de az életben nem érzed meg a különbséget a volán mögött ülve. egyszerűen annyira minimális, hogy érzésre nem kimutatható. valszeg műszerrel igen, de érzésre egészen biztosan nem. legalábbis nem 200 lóerőnél. ott ahol iszonyú nagy a peak power és minden ezred számít, ott lehet, pl dragsterek, negyedmérföldre épített autók. nálam sokkal többet számít, hogy a téli 195ös gumival megyek és az 5.5kg-os felnivel, vagy a nyári 215-ös gumival és a 7.7kg-os felnivel. ha negyed mérföldeznék, akkor folyhatna bele a 100-as, de minek? többet számít a jó start mint az hogy milyen a benya bele, startban meg ritka pocsék vagyok

-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Biztos valamiben van, mindenesetre én tök mindegy, mit töltöttem Teresába (rengeteg anyagot végigpróbáltam), jobb nem lett tőle. Nagy néha rosszabb, de eléggé random, hogy mitől, ugyanazokon a kutakon máskor normális volt az anyag. Mikor én magam higítottam etanollal próbaképp (kb. E33-ra), az nagyon érződött, minden baja volt tőle, szóval többet nem próbálkoztam.
Egyébként leszoktam a válogatásról, úgyis összevissza mindenfele járok, ha épp nem ingázok, használom, ami szembe jön, próbálok legalább jó árat találni, de ha nincs, hát nincs. Annyi érdekesség volt, hogy az érdi lukoil (ország legolcsóbb kútja) 95-össel töltve nyáron is elsőre indult, pedig olyat nem szokott

Az persze biztos, hogy nem hangolták prémium benzinre.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Egy kopogásszenzoros lambda szondás autó még az előgyújtásba is beleszól egy másik benzinnél, szóval te nem érzed.

Mindegy nem érdemes ennyit beszélni róla. Van különbség, ez biztos.
Előnye a jobb benzinnek, hogy nem kokszosodik annyira a dugattyútetőn. Az a lerakódás eléggé bele tud szólni terhelésen a teljesítménybe. -
yodamastah
őstag
Ha ez szempont....1000es gixxert kell venni. Azt nem novod ki soha

-
KubanitoS
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
A helyedben én is a száz lovas Hondát venném meg. Ha nem is használod ki a teljesítményét a mindennapokban teljes mértékben, akkor is jó a tudat, hogy egy erős, komoly motor van alattad. A plusz erőtartalék több esetben jó szolgálatot fog tenni, főleg, ha néha-néha mész egy kört vele városon kívül. Arról nem is beszélve, hogy ezt a 100 lóerőt lehet nem is fogod "kinőni" soha, magyarán hosszú távra is lehetne tervezni a géppel.
-
TayRol
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
én a sor4-re szavazok. nagyon fogod szeretni és tovább is tudod használni, később "növöd" ki.
-
HUNNIA1920
őstag
Akkor már csak az a kérdés, hogy melyik éri meg jobban: Suzuki GS 500 / Kawasaki ER-5 vagy inkább drágábban a Honda CB 600 Hornet? Előbbiek sor2 - esek kb. 50LE - vel, utóbbi sor4 - es 100LE - vel.
Idáig mindenki kivétel nélkül a Honda - t ajánlotta.
Kérdés, hogy van-e értelme a Honda +teljesítményének, ha mondjuk nem autópályán huzatom ki, hanem hétköznapi célokra használom. Felesleges 100 ezreket nem akarok kiadni.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem pedig még jövőre se

Zsolti is bejárta a fél világot, de legalábbis 2-3 év alatt 40-50k km-t az ER6N-nel, mégsem ekkorára, hanem csak ezresre váltott, s úgy emlékszem ott a kétszemélyes teljesítmény, kényelem, pakolhatóság voltak a fő érvek.
Kicsi eltájolódást látok. 5-600-at kisebbnek mondja, akkor nem tudom, hogy az 50-125 minek számítana? Vagy ő akar Beteg utódja lenni?
Tényleg, róla sem hallottam egy ideje, tavaly Kawa-napon megcsodáltam a ZX14R-t, de azóta nem nagyon írt. -
runner 125
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Jaja, egyetértek a többiekkel, szerintem is elsőnek 5-600ccm sor 2, sor 4 simán vállalható, de nagyobb, pláne ilyen nyomatékos tehenekkel ne kezdj, max jövőre.
-
.mf
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Az attól (is) függ, hogy egyedül túrázol-e.
Egyedül az ER5 is elég (vagy ER6, ha modernebbet szeretnél). Végsebességben már itt is inkább a menetszél fog korlátozni.Valamint első motornak én nem biztos, hogy 1300-1400-as dögökkel kezdenék

-
doc
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
elso motornak boven eleg az 5-600 kobci, a liter feletti szornyeket felejtsd el
az altalad irt "kicsi" motorokkal boven el tudsz motorozni sokaig, nem fogod oket egy szezon alatt kinoniazert en a 300-ba kerulo ER-5-oket eleg nagy ivben kerulnem
ki lehet persze fogni fonyeremeny gepeket, de erre kb annyi eselyed lesz mint a lotto otosre 
(ha visszakeresel a topicban, anno en is ilyen arban akartam motort venni, de a sracok lebeszeltek rola - ezuton is koszonom minden topictarsnak
duplaannyiert vettem mocit, de nem is bantam meg, ha belegondolok hogy miket sz0phatnek egy olcso, "csak vigye mar el valaki" motorral...
) -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Nem rég beadtam a derekamat és letettem a nagy motor jogsit (korlátlant) és szeretnék venni egy motort. Túra/naked ami szóba jöhet.Amire gondoltam:
Kisebbek: Kawasaki ER-5, Honda CB 600F (Hornet),
Nagyobbak: Suzuki Bandit 1200, Yamaha XJR 1300, Suzuki GSX 1400.Kérdésem az lenne, hogy ha kisebb mellett döntök, akkor mennyire szenvedek hátrányt a Kawa - val? Tudom, hogy a Hornet egy jóval nyomatékosabb gép, viszont árban elég nagy a különbség (Kawa 300 - nál indul, Hornet 500 - nál), legalábbis nekem ez már soknak számít.

A másik, hogy érdemes-e nagyobb gépet venni, ha esetleg rászánnám magam a nagyobb kiadásra, vagy a Hornet illetve Kawa ER 5 bőven elég mindenre?
Köszönöm! -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
minimális lehet, hogy van. ellenben a saját tapasztalatom alapján meg azt mondom, hogy kb értékelhetetlen, emberi mércével nem érzékelhető. nem eszik sem többet, sem kevesebbet, nem megy sem jobban, sem rosszabbul, a járása a motornak ugyanolyan tökéletes, a gyertyák is könnyedén bírják a gyári 40e km-es ciklust. és kint azért nem győztem önteni bele a 100-as benyát is, hogy megérezzem megtudjam mi a frankó.. pont semmit sem ér. legalábbis akármilyen hegyes az én motorm, ennél nem volt különbség, egy idő után nem láttam értelmét a jóval drágábbat tankolni. lehet, hogy egy hiper cucc porsche vagy ferrari vagy amg megérzi, de az enyém nem. 6e km után cserélek olajat az autóban is, tökéletes állapotban van most is, égésnek, kopásnak, kompresszió vesztésnek semmi nyoma.
azt éreztem meg fogyasztásban egyedül, mikor a termosztátom 13 év után megdölgött. de az azt nagyon
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
azért van különbség a 95 és 98 as között is. A gyertyán simán látni, egyébként kellene érezned, főleg egy ilyen pörgős autónál. nem mindegy mi történik 9000 környékén, amikor rendesen feltöltődik a henger. Ha elváltod nyugisan, akkor persze semmi különbség. De nem hiába 98 van előírva.
még egy olyan kompresszióviszonynál is látni különbséget, amelyik 87 es benzinnel elmegy.
-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Burkolt cruiser? Anyám. Gyönge, csúnya és valszeg még a szerelőm is csak nézne ki a fejéből, ha meglátná? Ennek nehéz ellenállni

Nekem inkább ez tetszik
Motorozni pedig egyelőre a sajátom. -
runner 125
nagyúr
Ki vállalná be?

-
Integra
titán
nem lesz sokáig olcsó, és nem hiszem, hogy 400 alá megyünk, mert ma éppen 2 dollárt erősödött az olaj és a ft is absz ingadozik a külső behatások miatt (görögök és spanyolok). tehát átmeneti az öröm, ez van, absz kiszolgáltatottak vagyunk.
alapvetően a benzin minősége amit (és ez a fontos!!!) beletankolsz az autódba vagy kannába, sok mindentől függ. ugyanis a finomítóban minden üzemanyag megfelel a normáknak, nagyon szigorú ellenőrzések vannak, nagyon megüthetik a bokájukat, ha ezeket nem tartják be. viszont a finomítótól elég hosszú az út az autód tankjáig. feltöltik a tartálykocsit, elmegy a kúthoz, csövön keresztül a tartályba kerül, majd a tartályból megint jó sok csövön az autódba. bármi bárhol lehet elöregedett, piszkos, a kutakon előszeretettel pancsolnak is néha, az adott adalékot nem öntik bele (ilyen is van), piszkos a tartálykocsi vagy a földbe ásott tank (ezeket előírásnak megfelelően időközönként takarítani kell) és még sorolhatnám. nagyon sok múlik az infrastruktúrán.
megmondom őszintén, hogy németeknél mindig tankolok 100-as benyákat, aral-t, shell-t etc.. és noha az intibe 98-as a gyári előírás, teljesen mindegy, hogy 98-as, 95-ös vagy 100-as ment, ugyanúgy gyorsult, nem éreztem szignifikáns fogyasztás változást, végsebességre is azonos volt az autó.
azt se feledd hogy ma már 5% etanol az előírás és európában már ugye piacon van az E10 is, tehát maga az üzemanyag minősége és összetétele is változik, mert újabb és újabb környezetvédelmi előírásokat szabnak az olajcégeknek, illetve az olajcégek is igyekeznek jobb minőségű üzemanyagot piacra dobni, amit a szabályok megengednek (pl most low-sulfur diesel üzemanyagok). -
.mf
veterán
Szerdától 8Ft-tal olcsóbb a benya
Lehet, hogy mégis lesz még 400 alatt a benya?Ha már benzin,
Inti, kíváncsi lennék a véleményedre, akinek a benzinkereskedelemhez több köze volt: mit tesznek mostanában a benyába, ami miatt kevésbé áll el? Tegnap beszéltem erről apámmal, s mesélte, hogy kb 10 éve néhány marmonkanna benzint kivitt a telekre, szükség esetére jeligével, mert ott elég nagy körben sehol nincs benzinkút. Az öreg Opellel ment, ami alacsony fordulaton kicsit kopog és néha rángat alacsony fordulaton, de hát öreg és sok km van benne. Kinn a telken töltött a régi benyából, s érdekes módon nem csak semmi gond nem volt vele, de a visszaúton nem is kopogott annyira, s nem is rángatott. Viszont, miután újra itt megtankolt, visszatért a kopogás és rángatás...
Szóval a fél év alatt tönkremenő maiakkal ellentétben a régi benzin még 10 éves korában is jó (jobb). Gondolom valami nem teljesen oldódó adalék az a maiakban, ami egy idő után kicsapódik. -
boogie84
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Olcsóbban is meg lehetne úszni... Egy ipad drágább mint a bünti... Sok büntinél már nyilván nem, de nem kell úgy menni. Ilyen egyszerű.

-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem mintha remlene hogy ahogy korosodik a motor ugy mas olajat ir elo a gyar. Nem sok hasznalt olajat lattam eddig.

-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
végre valami értelmes dologra is jó, meg erre is

-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
tetszik.

-
runner 125
nagyúr
Megoldás a trafi ellen?

-
yodamastah
őstag
"a segédvázat 2009-es modellről vették, " Ezt most latom. Az a segedvaz fix hogy nem 2009es modellrol van
Palyagepeken hasznalnak neha ilyen cso segevazat mert ez inkabb torzul nem torik el azonnal mint a gyari alu vaz. Ezzel elesel, visszahajlitgatod egyenesbe aztan mehet tovabb. A farokidom, az 2009es. -
Topiccsendőr
addikt
Nem értem a kérdést. Ha sötét az olaj, az csak azt jelenti, hogy tette a dolgát, nem azt, hogy szar valami. Hogyhogy még 40 es olaj kell bele? Vizes sornégybe mindig 40 es kell. Léghűtésesekbe kell általában 50-60.
Kipróbálásnál csak hatalmas bajokat szúrhatsz ki. Rá kéne rakni szívócsődiagnosztikára, olajnyomást mérni, stb. Addig hasraütés szagra mondani, mi a baja.
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Szerintem Békéscsabán-Szegeden nem találnék olyan embert aki csak futóművel foglalkozik
Hondában 24 ezernél cseréltem első teleszkópokban olajat. Az első szerelő akihez elvittem kb. lehülyézett, hogy minek akarom kicserélni, hiszen még nem folyik sehol
ráhagytam és elvittem a "bejáratott" szerelőmhöz.
Én feltételezném, hogy soha nem volt karbantartva
Ha valamelyik hétvégén mész pályázni, akkor lehet megtekinteném a paripát.
-
yodamastah
őstag
Ja amugy a villabol a tuning szelep kitet nem tudom kivenni, az marad benne

-
yodamastah
őstag
Attol fugg mennyit motorozol, es milyen szinten. Amator versenyzoknek ajanlott 1 szezononkent 1x a rugostagban, es 2x a villaban cserelni olajat. De ha csak ugy hobbi palyazgatsz akkor is erdemes evente 1x megejteni. Ha te kiszeded a villat es a rugostagot, akkor nem olyan draga a csere. Olajakat persze ki kell fizetni, meg lesz a munkadij is biztos egy 10es. Erdemes olyan embberel csinaltatni aki kifejezetten futomuvel foglalkozik.
Azt is csinalhatod hogy fosol bele es mesz amig nem erzed hogy mar nagyon szar a motor. Mentem en is olyan olajjal a vilaban hogy 20e km volt benne. Szar is volt. Hidegen mint a mez, bemelegedve meg mar nem csillapitott. Utcara teljesen ok volt, de palyan a terheles sokkal nagyobb, es ott sokkal fontosabb is hogy jol dolgozzon a futomu. Mindenesetre az igen valoszinu hogy a 39e km-es gixxerben a futomu az vagy soha nem volt karbantartva, vagy hogy jo regen

Persze a tuning cuccokkal irtam ezt az arat. Sajnos igen valoszinu hogy nem fogja senki megfizetni ezeket az extrakat, inkabb visszarakom a gyari cumokat, es kulon adom el ami megmarad. Van amire mar most van vevom
A motor amugy most van nagyszerviz alatt. Friss olaj megy mindenhova, futomube is 
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
az nem szék, az a protektor része

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Futómű karbantartás milyen időközönként kell, miket kell cserélni, kb. milyen költségekre számítsak?
Múltkor 1000 Ft / ccm árat mondtál
gondolom tuning cuccokkal értetted. -
yodamastah
őstag
Kormany utkozo az ami nekiutkozik a vaznak, hogy ne forogjon tovabb a kormany. Ha elesel altalaban meguti a vazat. Ha nagyot kap akkor a kormany utkozo letorik. A vazon mindenesetre nyomot hagy. Ha mely nyom van a vazon akkor jo nagyot kapott. En eloszor ezt szoktam megnezni, ha nincs ronda nyoma a vazon, akkor eselyes hogy oriasit nem estek vele, de legalabbis nem porgott osszevissza a motor... Persze ez sem 100%, minden eses mas.
Villaszoget ugy lehet ha lezerrel bemereted a vazat
Tengely tavolsagat is meg lehetne merni egy biztosan nem lezuzott motorrol. MOndjuk nem a hatso tengelyhez kepest hanem ffix ponthoz kepest a vazon.Ha palyazni akarsz vele akkor a futomuvet rendszeresen karban kell taratni. En azonnal ezzel kezdenem.
Kesobb eladhato az valoszinuleg rendszamos motor lesz amit kivonva tartasz forgalombol. A gond csak az hogy ehhez at kell irni a nevedre ami nem keves penz. Az enyem elado 650-ert a tuning cuccok nelkul (gyari futomu, gyari kipufogo rendszer)

-
ALI_G
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Nem tudom melyik képen látsz vízpumpát, én nem ismerném fel

persuader: ha kipróbálom, akkor azért a blokkról hamar kiderül, hogy mennyire szutyok. Persze nem minden. Váltóról ritkán hallottam bajt, sűrűn előfordul vele vmi baj? 10 éves, első olajcserénél sokat elmondana az olaj színe
Ebbe még 10w40 kell, ugye?yodamastah: a segédvázat 2009-es modellről vették, nyilván atomra törte a tulaj. Melyik a kormányütköző? Hol kellene nyomokat keresnem?
"A villaszög a helyén legyen" Ezt hogy lehetne ellenőrizni?
"A futomu olyan amilyen, elobb utobb azzal ugyis foglalkozni kell." Ez alatt mit értesz?
Ahogy az ábra mutatja, nem értek a motorokhoz
még!600-ig belefér, jó lenne ha később is eladható lenne, mert hiába kerül most 400-ba ha eladhatatlan 2 év múlva.
-
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Most nézem,hogy a Momo is viszonylag ilyesmiket gyárt,fel kellene majd próbálnom valahol,na mindegy azért kössz a segítséget...ha véletlen összefutunk behívlak egy fagyira

-
runner 125
nagyúr
Esküszöm poénból beakartam linkelni egy ilyen retrobilit is.
Egyébként én bringázom is hegyen, ilyet még oda sem vennék fel.

Babettára zsír, de másra szerintem nem.
Csodák meg nincsenek, a vékony héjszerkezet miatt védeni soha nem fog úgy, mint egy normális, vaskosabb darab.Persze, te tudod.
-
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
kössz a leírást de ezeknek nincs olyan ami megfelel az elképzeléseimnek,én nolan és arai párti vagyok,azokat ismerem beváltak de nem ilyen kell,vékony profil alatt azt értem,hogy ne legyen benne normális vastagságú szivacs,ne növelje meg túlzottan a fejem,a felnyithatók ki vannak zárva,elhiszem hogy nagyon praktikus de nekem soha nem tetszett.
Közben nézelődtem külföldi oldalakon,lehet nekem a jet sisakok közül kell választanom.
a példa kedvéért -
runner 125
nagyúr
100k-ért már megkapod a csúcs kategóriát, de mit szólnál egy felnyithatóhoz?
Nekem is olyan van, egy Nolan személyében, abszolút elégedett vagyok vele. Városi közlekedésre is alkalmas. Egy kézzel nagyon könnyen nyitható, ráadásul az új típusokban már van beépített napszemüveg is, így felnyitott állapotban is védve van a szemed.
Itt most akciós az N103, vagy drágábban az N104. Esetleg a nyitott és a felnyitható közötti átmenet? N43E
Ha, mindenképpen ragaszkodsz a teljesen nyitotthoz, akkor szerintem felesleges kiadni 100k-t, mert annyival nem jobb egy nyitott sem.
30-40-ért már bőven korrektet kapsz abból. (Airoh, Caberg, AGV, HJC, Lazer - pl.)De, ha el szeretnéd költeni a 100k-t, akkor Shoei, Suomy, Shark, AGV, Arai, Nolan, Schubert vonalon nézelődj.
-
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
most a pénz nem lényeges mert ha drága 100.000 felett akkor majd három négy hónap alatt összespórolom valahogy a hiányzó összeget de nem baj ha alatta marad 100nak.
1000-es nakedhez venném,tisztában vagyok vele miért szeretnél lebeszélni,megvan az összes védőfelszerelésem meg a létra is megvolt,szóval nem arra kell hogy közúton 100 felett menjek vele tudom hogy letépné a fejem a szél,arra kell hogy beszaladunk fagyizni a városba akkor csak felcsapom a fejemre és a rendőr sem szívózik és még jól is néz ki.szerk.:városi szaladgálásra kell mielött valaki azt hinné fagyizásra veszek 100 feletti sisakot,nem!
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy nyitott sisakot,annyira nem mélyedtem még bele gondoltam valaki hátha beírja majd a márkát,ami itthon mondjuk nem elterjedt.
Szóval amit találtam itthoni boltban talán shoei trial ami legjobban közel áll az elképzeléseimhez.
Szóval egy szemtelen pimasz sisakot szeretnék venni ami vékonyprofilú talán még plexi sincs rajta persze belefér ha jól néz ki,talán még a rally-s sisakok lehetnek ilyenek nem?
szóval az lenne a lényeg hogy ne ilyen "bumszli" grex legyen hanem kis finom vagány. -
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Erről nem is hallottam. Ha aktuális lesz, utána járok. Köszi!
-
yodamastah
őstag
A tortenet hiheto, miszerint utcan lezuztak, es palyaidommal raktak ossze olcson. A segedvaz valszeg ropira tort, meg gondolom az eleje is kaphatott, mert lampa az nincs. De az is lehet az mas motorba kerult
A kormany utkozon nem latni nagy serulest, bar a masikrol nincs kep, meg hat ki lehet a villahidat cserelni. A vazon viszont kitorolhetetlenul ott marad a kormany utkozo nyoma ha sokat porgott a motor.De ha 400k-ert keresel motort palyazni, akkor nem fogsz olyan motort talalni, ami hibatlan. Nagyjabol ilyesmi lesz mind. Esni minddel estek mar, es lesz benne km is rendesen. A lenyeg hogy ha lehet egyenesen menjen, a villaszog a helyen legyen, mukodjon a fek, es a blokk ne legyen latvanyosan megdogolve. A futomu olyan amilyen, elobb utobb azzal ugyis foglalkozni kell.
Szelepfedel az no comment
Jol nez ki. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Elég vicces, a szelepfedél tömítést csak a veztengely furatainál kell épphogycsak, ott is csak a sarkokban 3 mm hosszan. Ezzel hogy telebasszák, megy a blokkban is szanaszét, ilyenkor szokott az lenni, hogy olajzófuratokat tömít el ez a szar sziló. Igazi kókány így is a munka. A motor lehet jó, azt csak a helyszínen lehet kideríteni. Képekről nem nagyon.
-
Daywalker
addikt
Hengerfej tömítést nem kell pasztázni, és helyette sem lehet pasztát használni, tudtommal...ha mégis ilyen történt, akkor az nagyon kókány és jó messzire el kell kerülni. De a képen szelepfedél van...sokan szarnak kicserélni a szelepek állítása után a tömítést, csak bepasztázzák a régit és olyankor megfolyhat. Nem olyan vészes dolog, de itt tényleg nem spóroltak a cuccal:/
Az ott a képen vízpumpa? Amúgy mindegy, mert valami folyik, ez a kipuffon is látszik alatta.
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Megnéztem, az r6r nagyon fullos, makulátlan, vagy nem vettem észre semmit. 900-at kínáltak érte a szlovákok, szerintem el is vitték miután elmentem.
A gsx-r 600 jobb oldalt kapott, kipuff enyhén karcolt, itt-ott horpadt, tavaly ősz óta áll ott, akksi lemerült, nem tudtam beindítani (persze raktak volna bele akksit ha kell, de nem forszíroztam). A mese szerint utcán futotta a 39000 km-t, az esés után rakták fel ezt az idomot. Felni vagy padkázott vagy a festék lepattogzott, nem tudtam eldönteni. Lánc-lánckerék valószínűleg cserés.
Futóműn nem láttam semmit, első tárcsáknak nem volt válla, de a hátsónak igen, lehet elől cseréltek ezt-azt.
Lőttem pár képet, mindjárt felrakom, hátha ti láttok még valamit.
btw az mennyire kamu, hogy nem csináltak állapotfelmérő lapot?!
Közben írt ninja_v hogy van egy 2003-as r6 kecskeméten eladó, pályára átalakított.
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Mitől nem lehet forgalomba helyezni?
Elég nehéz értelmezni a hirdetés szövegét:
Eladó yamaha yzf r6r 2009-es yec elektronika vezetékköteg ezeken kívül minden gyári pályaidomos igazolt származás.Jól elküldeném őket, hogy még fogalmazni se tudnak.
mod: felhívtak őket, hogy mégis mikor vannak nyitva (nyilván ezt is minek feltüntetni) és az r6r-ért ma jönnek szlovákiából
Ne mintha tellene rá 
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Aha, na ezt jót tudni. Akkor jó eséllyel összecsukták közúton vagy egy pályanapon, majd átalakították pályára a jelenlegi formájára.
-
yodamastah
őstag
Azert 39e km nyelgazon nem keves. Teny hogy megfelelo karbantartassal a palya hasznalat siman elmegy, de 39e km az mar emberes. Egyebkent nem hiszem hogy mind palya lenne, rengeteget kellene ahhoz menni. Kb 5 szezon alatt ertem el enis csak a 10k-t. Persze ismerek olyat aki ennyi ido alatt 40ezret ment
De ez mar komoly penz, ott van zseton komolyabb motorra is... -
F1DO
senior tag
Én is ajánlok egy eseményt:
-
F1DO
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi az infót egyébként, holnap ki is gurulunk a Hringre megnézni mi a pálya!

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ja a farok az nem gyári, de ez nem ront rajta, ráadásul tetszik is (aminek pályán sok hasznát veszem
).
38k pályán azt hinném, hogy meg se kottyan.
Dunlop gumikat nem ismerem, de elég újnak néz ki, mintha eladás környékén cserélték volna.
Ár érték arányban ehhez képest? Egyik k3 másik k2.Szívem szerint ezt venném, r6r. Még olcsónak is tűnik, nem tudom mi lehet a baj vele.
Gondoltam, hogy csabáig nem jössz el
De ha Pesten nézek, lehet egyeztetnék, több szem többet lát. -
Ferdzsoo
addikt
Tegnap gurultam egy "lazát" a Kawa GTR 1400-al.
A motor kb.6k-s fordulatig kezelhető biztonsággal, afelett valami olyan ördög tör ki belőle amit nem biztos hogy minden körülmény között kordában lehetne tartani. 2személlyel 3-ban 100 körüli tempónál egy erősseb gázra (nem csutka) olyan szépen éreztem hogy kezdi emelni az elejét, és már nem folyamatos a kontaktom az első kerék és a föld között... Brutális.
Annak ellenére hogy mekkora dög, úgy lehet dobálni jobbra balra mint egy 250-est, egyszerűen nem akartam elhinni. Jobban fekszenek neki a nagytempós fordulók mint az enyémnek valaha fog.
Az üléspozíció kicsit sportosabb mint a naked gépeken, de csak egy lehelletnyit, szerintem rendben van. Az autómatán állítható plexi meg olyan védelmet nyújt hogy 120-ig még a plexit sem kellett csuknom a sisakon.
Az első lengéscsillapító sziszegése pedig iszonyatosan bejön.
Verdikt: Túrára kétszeméllyel verhetetlen, azonban nem vagyok benne biztos hogy sokszor csapatnék vele 7-10k fordulatok körül, ott katasztrófális erő lapul benne. Bár szerintem ez is megszokás kérdése... Illetve városban cirkáláshoz túl széles, nem gurulgatnék vele a kocsisorok között...
Mondjuk egy kontra: Mostmár étme/érzem hogy miért isteníti mindenki a Honda váltóját, a puhasága és könnyedsége miatt...
-
TayRol
nagyúr
Kössz mindenkinek!

-
Prof01
veterán
Én is gratulálok és sok boldogságot kívánok a házasodóknak!

Na és motoros esküvője melyikőtöknek lesz?
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hali Persu!
Ma szétszedtem a mocim karbiját, kitisztítottam.
A tolattyú és annak a háza/hüvelye műanyagból van, pici lekopott műanyag szemcsék voltak benne, nem volt annyira koszos. A gumi membránok is szépek voltak, semmi kirepedezés nem volt rajtuk.
A moci összerakás után ugyanolyan rossz volt...
Azt hiszem ezen már csak a szerviz fog segíteni... -
yodamastah
őstag
A farok resz ujra van epitve, a farokidom es a segedvaz nem gyari. De persze lehet eleve azert van ez a segedvaz rajta, mert ezt nehezebb eltorni, es konnyebb javitani. A farokidom az k6, vagy ilyesmi, de tokmindegy az csak a muanyag. A tobbit nem nagyon latni igy fotokrol, ezt meg kellene nezni. A vaz es a futomu allapota az erdekes. Az egyenesfutast konnyu kiprobalni, de hogy a tengelytav es a villaszogek rendben vannak e az nem derul ki 1 perc alatt. Bar ha romma volt legalabb 1x torve annak vannak nyomai. Ezt is eloben latni csak. Ha itt lenne BP-n elmennek veled megnezni, de Bekescsaba odebb van
Ha a 39e km mind palyan ment bele, akkor azert a blokk is kerdeses, bar lehet meg 39ezret kibir palyan
Lattam mar 10 eve palyan hasznalt motort. Ha jol latom Dunlop D207 van rajta, azt jo messzire el kell hajitani 
Egyebkent lehet hogy egy nagyobb zuzasbol csinaltak belole ujra motort, es palyaodomot dobtak ra mer az olcso. Merthogy a palyara epitesnek az idomon kivul nem latom nyomait. A plexi alacsony, a fekcsovek is gumik, a labtarto is gyari, tankboritas sincs... Itt vannak rola jobb kepek: [link]
-
ALI_G
veterán
pls egy gyors velemenyt kernek errol: www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_gsx-r_600-5626897 (bocs, a mobilos verzio nem tud linkelni).
Holnap lehet megnezem. -
F1DO
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ahh... megáll az ész.. Biztos zavarná őket a sok néző!
ez a Radical tényleg klassz lehetett.
Ha belegondolok hogy az adónkból felhúzták a pályát, hogy aztán jól ne használhassa senki aki szerintük nem oda való.
(Anno voltam pályabíró a Hringen. Mennyivel másabb a hangulat élőben, bármilyen motorsportról is legyen szó.)Ha jól emlékszem az oldalkocsis motorokban rendre mind Hayabusa blokk volt.
-
boogie84
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Na erre nem is gondoltam. Lehet h tényleg csak a betétekkel van gond. Azt hiszem elsö körben azokat csereltetem. Gyárira. Oszt meglátjuk, de ez is csak augusztus vegen lesz esedekes...

Aztán lehet h lesz... es addig is megyek ha jo idő van.
Akkor pedig muszaly lesz.
Köszi! -
lujo10
aktív tag
Daywalker és TayRol: gratulálok és sok boldogságot

-
.mf
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Trainspotting után szabadon:
Choose life! Choose a house, a car, a washing machine. Choose freedom!Életfogytig tartó szabadságvesztés. Fogadd őszinte részvétem

---
Hmm egy fele ilyen távú túrát azért kipróbálnék, de kezdetnek ezek erősek. Nem tudom, hogy viselném az egész napos közúti szerpentinezést, felmálházva, s úgy, hogy másoknál sem gyorsabban, sem lassabban nem lehet menni. Szerintem rosszul. Ezért se szoktam társas túrákra járni.
---
Hír a szervizből, és "d'oh! díj" nekem. Szerencsére csak a kuplungbowdenem ment szét, teljesen kirojtosodott, már csak két szál tartotta. Kuplung ezen kívül kiváló állapotban van. Szóval végtére még egész olcsón megúsztam (olcsóbb, mint a kuplung cseréje, vagy szétszakadt kuplungbowden miatt tanyálni egyet), de ha ezt is megnéztem és észrevettem volna, akkor még olcsóbban megúsztam volna, s a motorom se kellett volna leadni. Na mindegy, tanulópénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Apple Homepod Mini
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- iKing.Hu - Használt, karcmentes Google Pixel 9 Pro Fold Obsidian színben, 256 GB tárhellyel, 6 hónap
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

te szegény 
Az 50-125 pedig városi szaladgálós, országútra szerintem kevés. Ha valakinek van jogsija, egyetlen, nem csak városban használt motornak ésszerű nagyobbat venni, nem annyival drágább, mint amennyivel jobb s nem növi ki úgy az ember. Azzal egyetértek, hogy 5-600 köbcenti azért elég kell legyen kezdőmotornak

Tényleg, róla sem hallottam egy ideje, tavaly Kawa-napon megcsodáltam a ZX14R-t, de azóta nem nagyon írt.
ki lehet persze fogni fonyeremeny gepeket, de erre kb annyi eselyed lesz mint a lotto otosre
duplaannyiert vettem mocit, de nem is bantam meg, ha belegondolok hogy miket sz0phatnek egy olcso, "csak vigye mar el valaki" motorral...
)

Lehet, hogy mégis lesz még 400 alatt a benya?

Ne mintha tellene rá