Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
jobbulást!
hát igen, ettől fosok én is, hogy ha rápillantok egyszer a gps-re és utána felnézve ez fogad. rohadtul veszélyes tudom, próbálok csak akkor ránézni ha sehol senki.shiNIN: nem kell ahhoz hosszan nézni. 1 tizedmp alatt baj lehet és az nem hosszú idő.
-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Huhh, még egész megúsztad. Amikor én estem, szerencsére sosem volt a képben más jármű... Ennek tudtam örülni.
De mit néztél a műszerfalon olyan hosszan, hogy közben megváltoztak előtted a dolgok? Én csak rá szoktam pillantani, főleg, ha nincs elég nagy követési távolság a forgalom miatt... Nekem speciel a fejemet sem kell elmozdítani hozzá, azt a tükrökhöz kell, legközelebb rövidebb szárút veszek.A beöltözés fontos, én mindig be voltam, Alvaro tudta összehasonlítani a mostani és a legelső esését, igen hasonlóak voltak, most volt rajta rendes ruha s két karc érte, akkor bőrkabát és farmer volt rajta és eltört a kulcscsontja. Persze két esés sosem teljesen egyforma...
-
boogie84
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Jobbulást!!

Mindenki fogadja meg amit leírt az utolsó pár sorba!!

-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
jobbulást.
a pozitív oldalát nézd: olcsón megúsztad és megkaptad a leckét egy életre.
itt a topicban meg a többi okostóni aki nem öltözik be.. majd befog, csak nekik is oda kell egyszer kozmálni.. 
-
runner 125
nagyúr
Hi
Na, ma zakóztam egyet én is.

-
shiNIN
tag
Nem akarok Babettát. Nem tetszik.
Choinorival direkt kihívás az emelkedő, az benne a szép
Szerencsére nincs sok erős emelkedő... Bár a boltból haza lenne egy mindenképp, de ott is van alternatíva, de a Choinorit ott is hagyhatom kicsit arrébb, hogy gyalog intézzem a kis távolságon eloszló nagyobbacska szintkülönbséget.
Jó lenne az. -
shiNIN
tag
Én sem. De a szolidabb részt biztos bírná. Én pedig a meredeket. Cilinél anno segítettek azon a részen, a többit megoldottam egyedül, ha több, mint 2 óra alatt is. Choinorival nem lenne gond. Ha zavarná egy fűcsomó, akár meg is emelhetném

De van alternatív útvonal (kavicsos és kavicsos széteső aszfalt), úgyhogy ha nagyon nem bírná, akkor sem kéne túl sokat tolni. -
shiNIN
tag
Amennyibe kerül, egy próbát megérne

Én kicsit 20 fölött tudok menni bicajjal (síkon vagy igen enyhe emelkedőn), de ha kánikula van, akkor túlmelegszem és meg kell állnom többször
S akkor félóráig tart, míg hazaérek.
Plusz ha kimelegedve érek be kóruspróbára, akkor végig nem kapok elég levegőt, ami az éneklésnek nem tesz jót. Gyalog 2 óra odavissza és szintén meleg. Motorral nem megyek 4-5 km távolságra. Jelenleg párszor haza tudott hozni Alvaro, mert épp arra járt, de már gondolkodtam azon, hogy motorral megyek, csak megyek egy nagyobb kört is hozzá.
Egyes emelkedőkön pedig nem is tudok felmenni a 3 sebességes bicajommal. Nem tudom, a Choinori mit csinálna
Az nem baj, ha belassul, de max tolom pár méteren.
Szerintem nem lenne rossz. -
shiNIN
tag
Engem is, nagyon aranyosan néz ki, s én még tudnám is használni. Extrémsportolásként tepernék lefelé ezen a minimum szolid terepet jelentő földúton. Idén nagyon nyomvályús, s hozzá még meredek is, s van pár kavicsos szakasza.
A faluba bejárni pont jó lenne
Kibírom biciklivel is, de melegben brutális és egy kis plusz gyorsaság amúgy sem árt.A hirdetések is humorosak néha, igen. Egyszer valaki elcserélte volna akár egy kis autóra

Van máshogy kinéző is belőle, az annyira nem jön be, csak ez a kukacba oltott pofázmányú
Egyesek kosarat raknak az elejére, ami szerintem megbocsáthatatlan. Kosarat lehet rakni hátra is. -
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kb.

-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szerintem nem vicces, hanem kb. ez a logikusan varhato

-
shiNIN
tag
A Choinorival van bajod? De az egy fogalom

Egyébként Hyosung GV250, bordó-fekete metál, Ciliegia, röviden Cili.
BMW F650 CS, ezüst - Teresa
Nem várom el, hogy megjegyezd, vagy akár elolvasd rendesen, de leírtam
Mi mindig kompletten beöltözünk, de protektoros kesztyűje Alvarónak se volt soha. Nekem a 48 órás óta van. Az ujjak hiányának csak előnyét éreztem, de igen nagyon, kedveltem azt a kesztyűt. Abban estem a nagyot is, sőt jégesőben is abban mentem, mert az volt az egyetlen kényelmes kesztyűm. De amióta protektoros van, csak kánikulában veszem fel.
-
boogie84
veterán
Valakinek útba esik?? Tüzi, van kedved jönni holnap?

-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
nyilván, csak arra írtam hogy erről is lehet nagyot zakózni. ha meg gyorsabban megy nem biztos hogy csak a csuklója törik el.
-
doc
nagyúr
ahhoz hogy a vevo a sajat nevere irassa, kell az eredetvizsga
az meg hogy ezt ki csinaltatja meg (a vevo vagy az elado) megegyezes kerdese
eddig autonal es motornal is nekem mint vevonek kellett
(mivel 30 nap utan ervenyesseget veszti, az elado nem szokta megcsinalni, hiszen nem biztos hogy 30 nap alatt elviszik, akkor meg csinaltathat ujat) -
doc
nagyúr
nanecsinajjad

az egy dolog hogy sosem tudom ezeket a fantazianeveket hova tenni, de megtanultam nagy nehezen hogy Neked 250-es Hyosungod van, alvaronak 650-es BMW (fogalmam sincs melyiket hogy hivjatok), erre bedobsz egy harmadik fantazianevet, ezen kesz vagyok
ujjatlan kesztyu motorra meg az en szememben tomeny horror

en meg robogora sem ulnek fel normalis motoros kesztyu nelkulTayRol:
adasvetelit tudsz venni papirboltban is, nekem is onnan van
az eredetvizsgas kerdesedet szerintem nem ertem...
anelkul nem iratjak at a nevedre hogy megcsinalnad, vagy arra gondolsz, hogy rendszam es forgalomba helyezes nelkul venned a motort, pl. palyazni? -
Djuree
félisten
valaki felhagy a pályázással:
[link]
én elfogadnám a pakkját, csak most egy komplett bankrablás kellene hozzá
-
Ismerősöm szólt, hogy ha van valami fórum, ahol leledzenek hornetes népek, oda irjam be ezt:
Van egy eladó sportkéménye, csővel, ülés alá felhúzott verzió, olyan mint a vfr-emen.
Akit érdekel, dobjon egy pm-et.
köszi. -
törölt tag
valaki mar vegigszivott egy fzr250 'felujitast' itt a topicban, keress vissza.
egyebkent nem volt hezag azt jelenti h lett?
(voltak a szakinak megfelelo meretu lapkai?) ha nem volt hezag az szuper, akkor sosem zartak a szelepek. nagyon gyengenek is kellett lennie a motornak. es rossz esetben a karbiba is visszafuj.
arra keszulj h a 20db szeleped felujitasa sem jarhato ut valszeg, mivel elegge vekonykak a tanyerok, nagyon kevesen vagnanak neki es meg kevesebben nem egetnek szet.
eljen a husszelepes tekknika. -
TayRol
nagyúr
tud valaki linkelni nekem egy mostani adás-vételit? az 1. hsz-ben nem találtam.
ill. eladás/vétel esetén kell eredetvizsgát csinálni? -
KubanitoS
veterán
válasz
NINJA_V
üzenetére
Csak nehogy felkerüljenek használtautóra. Családi okok miatt eladóvá vált szeretett és megkímélt motorom. Szalonállapotú, valós kétezer kilométerrel, esőt elvétve látott, csak városban használtam. A motor ugyan lejárt külföldi okmányokkal rendelkezik, de a műszaki vizsga nem jelenthet gondot. Ha a héten jelentkezel ajándékba adok hozzá egy másik blokkot.

-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Holnap megyek érte, akkor lesz pontosabb infóm a dolgokról. A benzincsapot el szoktam zárni, meg gondolom a benzinpumpa miatt nem is engedné át, nem?
shiNIN: Ja, ha 4-5 db kell, akkor jobban járnék egy komplett blokkal valószínűleg.

runner 125: Igen, belpiacos.
Djuree: Jaja, csak ne ennyiért.

-
tutis
addikt
félreértesz, nálam a motoros beöltözés bőrdzseki, gerincvédő, csizma, kesztyű, térdvédő, hosszú nadrág. (munkába menet) Amúgy meg egyrészes bőrruhám van, ha nem munkába megyek akkor fullra beöltözök.. Na ezt robogóra nem kellene mindet felvennem, elég lenne egy gerincvédő, térdvédő, kesztyű kombó..
-
shiNIN
tag
Ah 20k... Nem kicsinyelem le persze, de eszembe jut Teresa benzinszintérzékelője.
Amivel gond volt, de mind kiderült, csak a kábellel. Ha az érzékelő lett volna a ludas, az biza úgy maradt volna. Nem szükséges a motor működéséhez és a zseniálisak a CS-re úgy oldották meg, hogy egybe van az AC pumpával s csak együtt lehet őket cserélni. 180 ezer forint
Megjegyzendő, hogy a CS tesójánál, a GS-nél ezek szétszedhetők, az érzékelő külön is megkapható, nyilván töredék áron... -
shiNIN
tag
Én biztonsági játékos vagyok, csak Choinorira nem öltöznék be
Annyival se megy, mint a bicikli a környékbeli jobb lejtőkön
Persze, lehet vele esni, de azért húzzunk már meg valami határt
Nyáron veszélyesebb is lenne belesülni a ruhába a menetszél szinte teljes hiánya miatt 
A tenyeremet egyébként soha semmi baj nem érte eséskor... Fene tudja, miért. Igaz, a nagy esésekkor nem voltam annyira magamnál, hogy lerakjam.
Úgyhogy (lehetett rajtam protektortalan bőrkesztyű, ujjatlan vagy legelső esetben egy sima kötött kesztyű) soha egy karcolás sem érte a kezem bőrét (csak a csontjaim törtek és repedtek néha, de azon valószínűleg a kesztyű sem tudott volna sokat segíteni).
Akkor ment le az egész tenyeremről a bőr, amikor gyalog estem el
-
shiNIN
tag
No igen, kissé döcögősen indult a motorozni tanulás
Az eséseim zöme egyébként nem megfelelő állapotban történt, erre már vigyázok, iszom, megállok, ha nem vagyok jól, az utakon pedig nem fogok szűken körözni sokáig, mint amikor tanultam
A jogsim óta kétszer estem, ebből az egyik az első telem utáni elejtés, elfeledtem, hogy a kavicsokon (rendes aszfalt, de a szélén kavicsszórással) nem első fékkel kéne fékezni, a másik a nagy balesetem volt. Alvaro ugyanennyiszer dobta el ez idő alatt, pedig az én motorom, ő ritkán jár vele. Sehol nincs a saját motorján tapasztalt magabiztossága, ha az enyémen ül. Nem is szeretem kölcsönadni neki, ő sem rajong a dologért, de néha muszáj. -
Daywalker
addikt
válasz
markymango
üzenetére
Épp mentem a héten bő fél-3/4 órát egy oldalkocsis MZ-vel
Must have! -
NINJA_V
tag
válasz
runner 125
üzenetére
-
markymango
tag
pedig az ETZ megint virágkorát éli

-
runner 125
nagyúr
válasz
markymango
üzenetére
Na ez zsír és szerintem még szép is, sőt meglepően szép 250-eshez képest.
S, végre nem a léghűtéses 1 hengeres erőlködés. -
KubanitoS
veterán
válasz
markymango
üzenetére
1.2 misi körül lesz szerintem minimum.
-
markymango
tag
Hmm, most néztem a honlapjukon, hogy új 250-est hoz be a Suzuki [link]. Nem egy extra gép úgy tűnik, bár ha az árát is ennek megfelelően állítják be, még érdekelne is..
-
doc
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
nem az eroben van zavar

valtozatlanul nem ertem, hogy miert eg szet a tenyerem attol hogy nincs rajtam motoros nadrag, de hagyjuk, biztos csak nem ertek hozza
tolem mindenki ugy oltozik ahogy akar, en mindenesetre robogora nem oltoznek/oltozok be full protektoros cuccba/egyberuhaba, hogy aztan "celba erve" a honom ala csapjam a farmert, es elvonuljak atoltozni...
nyilvan a kabattal ilyen gond nincs, azt leveszem 2mp alatt aztan kesz -
Integra
titán
nekem semennyire, mert én felöltözöm. a te esetedben meg egyikre felöltözöl, a másikra nem, hiszen te magad írtad, hogy oda nem kell úgy felöltözni. vagy ezek szerint nagymotorra sem öltözöl fel? zavart érzek az erőben

titko: farmerban így is, úgy is égni fog mindened ha zakó van

-
doc
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
a tenyer lerakasos csuszas mennyiben mas robogorol mint (akar nagyobb) valtos motorrol?

amugy meg nem azt mondtam hogy nem lehet nagyot esni. a tobbit meg mar leirtam lejjebb
alvaro
nagyon felreertettel, semmikeppen ne vedd biztatasnak, pusztan arrol van szo hogy robogonal siman vallalhatonak tartom ha valaki nem huz pl. motoros nadragot, mig nagymotornal ez nalam legfeljebb olyan esetekben fordulhat elo, ha BP-en kell egyik helyrol a masikra mennem -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ezt ugatom egy ideje már.

attól, hogy még megy, nem jelenti azt, hogy jó. -
-
runner 125
nagyúr
-
doc
nagyúr
azert azt ne felejtsd el hogy robogonal
1) nem eri kozvetlenul/annyira a terdedet a menetszel, ergo farmerban is vallalhato, mig egy hagyomanyos felepitesu valtos motornal kimondottan sz@r a terdnek a farmerban motorozas
2) ha eldolsz, akkor nem fog az egesz motor a 200+ kiloval a labszaradra dolni, hanem siman elfer a labad a fekvo motornal is
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
minőségre? tudásra vagy árra?
-
runner 125
nagyúr
Praktikusabb szimplán.
Kisebb, könnyebb, sorok között gyorsabb vele tekeregni, elférsz vele mindenhol, eleve más az üléspóz, átlátsz az autók fölött, kevesebbet eszik, az összfenntartási költsége is töredéke egy nagy motornak, lehet bele pakolni, stb. Sok előnye van. Nagyon sok robogón van már manapság 15-16"-os kerék, de már egy jó futóművel felszerelt 12"-os kerekűvel is vígan el lehet boldogulni.Ettől függetlenül valóban erre is illene beöltözni, de kevesen teszik meg, rövidebb távon én sem szoktam.

yoda
Van robis topik is, ha gondolod majd nézz be.
-
yodamastah
őstag
En is most vadaszok nagyrobogot. Egyelore csak probalgatom oket. Eleg horror a felhozatal.
-
runner 125
nagyúr
A "mindennapi" nálam most a hobbymotorozást is magába foglalta, gyanítom Prof01arra használja. A lényeg, h veterán korú motort én max. felújítani, kipofozni, nézegetni és max pár OT talira vennék magamnak.
Robi jó ötlet, 180-200ccm-es példányokkal városban már nagyon dinamikusan tudsz haladni.
-
tutis
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
mindennapi használatra egy nagyobb robesz kell..Én a gixxerrel sem szeretek munkába járni..Szar az út, be is kell öltözni valahogy, szóval csak kínszenvedés...Már vagy 3 éve én is kerülgetem a robogókat, de nem tettem még le róluk..
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom mennyire emlékeztek, kb. 1 hónapja írtam a kis FZR 250-em indítási és üzemanyag-ellátási gondjairól.
Most volt időm (és keret) rá, hogy elvigyem egy szerelőhöz, és azt az infót kaptam ma, hogy több szelepnél nem volt egyáltalán hézag, és 3. henger úszott a benzinben. Az is lehet, hogy beégett pár szelep, de mivel annak darabja 20k lenne, megpróbálok szerezni hozzá bontottat. (Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném!)Szóval öröm és bódottá!

-
KoVee84
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem voltam ott, nem tudom szóról szóra, hogy mi hangzott el ott és, hogy mi történt pontosan. Az viszont tény, hogy Panyo barátom direkt szólt, hogy gebasz van a motorral, ennek ellenére mégis bent hagyták a tesztelhető motorok között.
szerk: ha 180-at mégy egy szar motorral, amiről ráadásul tudod is, hogy szar, akkor ott vmi nincs rendben

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
nem akarok beleugatni keményen a sztoriba csak nekem is van élményem törött vassal.
Olyan dolgokra ráültem, hogy még ma is borsózik a hátam. Amit érzehet az ember az az hogy üt a felni, görbe a tárcsa, vagy leragadnak a telók, mert elgörbültek. ezek mind egyértelmű jelzések, és leszáll az ember róla, mert itt nem az lesz hogy csúszik, hanem hogy egyszer csak kiesik alólad. Sajnos volt részem görbe telós ZZR 600 hoz, megváltozott a geometriája, és szemmel látható volt, ettől függetlenül óra szerint 180al bevett kanyart. ezzel most nem az e-péniszemet akarom vérrel pumpálni, csak szemléltetném, hogy ezek nem molekulákon múló dolgok, meg nem sebészi pontosságú steril környezettel járó varázslatok. valami vagy működik, vagy nem. az ember tud alkalmazkodni a megváltozott dolgokhoz. olyan hogy működik, de csúszkál, olyan nincs. rossz futóműbeállítástól tudja tolni az elejét kanyarban. vagy túl nagy első terhelésnél+ezzel járó geometriával rázhatja az elejét, kevesebb súly megy a hátsó kerékre és attól csúszik, de ahhoz totál rossz előfeszítési értékeknek kell lenni. ráhuppan az ember a gépre még a menés előtt és bőven kiszúrja. otthon ugyanígy el tudja tekergetni, és ugyanígy elfikálhat bárki.
nem tudom, hogy szarul össze lehet-e rakni egy japán motort. görbeség miatti telóragadást megintcsak bőven kiszúrja az ember. görbe vázzal is lehet menni esés nélkül. nem tudom, hogy korrekt e a dolog vagy sem. de nem csak a kereskedőt hibáztatnám. meg ugye nem voltunk ott, hogy ez hogy is történt valójában
Rommá tört motort is össze lehet rakni tökéletesen. az igényesség kérdéses. egyértelmű. de ha annyira igénytelenül van összerakva, hogy jelzés nélkül kimegy alólad, az szemmel látható a motoron. -
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
hát lehet kitelik tőlük ez is. persze én nem hagynám annyiban, de lehet van aki rájuk hagyja.
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
hát, lehetséges h rosszul emlékszek, régen kérdeztem már. de úgyis benyúlják a pénzed sztem.
-
yodamastah
őstag
Szerintem ez baromsag ilyen nincsen. Inkabb azt tudom elkepzelni hogy 300k a kaucio, es a tores mertekenek megfeleloen kell fizetni.
En is sokat estem mar, de altalaban filelrekbol kijottek a javitasok. Foleg mert lefostam hogy valami karcos lett, hagytam ugy ahogy van, csak azt csereltem ki ami tenyleg megserult. Egy bukogombat tobbszor is fel lehet hasznalni. A jo deklivdok is sokat birnak
Kuplung/fekkarjaim mind az osszes le van mar gyalulva
Idomokon sincs 1 ep felulet, de kit erdekel? Vaz, fek futomu, blokk jo.. a tobbi ugyis csak disz 
-
stifi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

itt a topicban meg a többi okostóni aki nem öltözik be.. majd befog, csak nekik is oda kell egyszer kozmálni.. 

S akkor félóráig tart, míg hazaérek.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)