Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Prof01
üzenetére
ettől ez még bizony ergonómiai baki, ahol meg egy jelző van mindkét oldalra, még nagyobb
ahogy attól is, hogy téged nem zavar és jól tudod használni. hiba marad. ahogy az is tény, hogy oda tervezték az összes pilácsot, ezért nem tették át balra, mert drágább lett volna oda helyezni külön egy pilácsot az indexnek. -
stifi
senior tag
válasz
Prof01
üzenetére
szerintem a faceliftes tök szép, simán bevállalnám ha nem lenne olyan virsli ráülve, és nem lenne okádék a műszerfala (elnézést ha valakit megbántottam)
az utángyártott full idomos SV az egyik kedvencem például, de a műszerfal megbocsáthatatlan merénylet..bezzeg a kawa tudja hogy kell szép műszerfalat csinálni!
-
Prof01
veterán
válasz
Prof01
üzenetére
Milyen jó összehasonlító videót találtam a régi 4T 250-esekről (bár érteni nem sokat lehet belőle japán nyelvtudás hiányában
).: [link]
Jó is lenne, ha készítenének még ilyen erős 250eseket. Mai technikával 50le biztos meglenne, 120-125kg-val. Igazi kanyarvadász lenne.
Csak hát egy 600as sportgép árat senki se fizetné meg értük a mai világban...
-
Daywalker
addikt
válasz
Prof01
üzenetére
Csak annyit a nem bízom a márkaszervizben sztorihoz, hogy én általában oda viszem, ha olyan meló van vele. Sokan hülyének néznek, hogy egy 13 éves motort mi a fenének oda hordok, de amit ott megcsináltak, az mindig jó volt utána. Illetve full normálisak, végig ott lehetek a motor mellett, dumálunk is közbe a szerelőkkel stb. Prop-tech esetében ugyanez a tapasztalat. Ráadásul ott ismerik a motor előéletét is, mivel akitől vettem az oda hordta.
Szóval teljesen más a légkör, mint egy autószervizben, ahol futószalagon jönnek-mennek a verdák (mivel Kawa most a Volvo szervizzel egy közös telephelyen van, így látom, hogy ott teljesen másképp mennek a dolgok).
Olajat pl. idén a Kékholdban cseréltettem. A gumicsere alatt volt idő lefolynia az olajnak, és láttam, amint beletöltötték, amit vittem. Szerintem motor esetében nem kell túlaggódni ezt a dolgot ennyire, ha van egy jól bejáratott szervized.
-
stifi
senior tag
válasz
Prof01
üzenetére
erre van 1 jó módszer, én szépen le szoktam ülni a szervizben olyan helyre ahol rálátok a motorra (nem mászok a szerelő nyakába, nem tartom fel hülye kérdésekkel, de a jelenlétem biztosíték arra, hogy nem felejtenek el egy olajcserekor mondjuk olajat cserélni...)
azért a motorszerviz teljesen más mint az autószerviz, félig meddig haverok vagyunk, nem hiszem hogy átvernének...
-
tutis
addikt
válasz
Prof01
üzenetére
Én se viszem sose szervízbe cska a komoly dolgokért, lásd futóműolaj csere...
Ráadásul 2-3 ezrenként cserélem az olajat, azért úgy már drága mulatság lenne szervízbe járogatni..Pályázás előtt pl mindig kompletten átnézem, idomok le, aztán teljes átnézés, tisztítás következik, nekem ez nem fáradtság.. -
törölt tag
valaki mar vegigszivott egy fzr250 'felujitast' itt a topicban, keress vissza.
egyebkent nem volt hezag azt jelenti h lett?
(voltak a szakinak megfelelo meretu lapkai?) ha nem volt hezag az szuper, akkor sosem zartak a szelepek. nagyon gyengenek is kellett lennie a motornak. es rossz esetben a karbiba is visszafuj.
arra keszulj h a 20db szeleped felujitasa sem jarhato ut valszeg, mivel elegge vekonykak a tanyerok, nagyon kevesen vagnanak neki es meg kevesebben nem egetnek szet.
eljen a husszelepes tekknika. -
shiNIN
tag
Ah 20k... Nem kicsinyelem le persze, de eszembe jut Teresa benzinszintérzékelője.
Amivel gond volt, de mind kiderült, csak a kábellel. Ha az érzékelő lett volna a ludas, az biza úgy maradt volna. Nem szükséges a motor működéséhez és a zseniálisak a CS-re úgy oldották meg, hogy egybe van az AC pumpával s csak együtt lehet őket cserélni. 180 ezer forint
Megjegyzendő, hogy a CS tesójánál, a GS-nél ezek szétszedhetők, az érzékelő külön is megkapható, nyilván töredék áron... -
jelen gazdasági körülmények felszínes ismeretének tekintetében, én nem az eu-ban gondolkodnék. főleg nem angliában, ahol a 3 faluval arrébbról érkező angolok is outlanderek.
németek ugyan ez, csigazabálók remélem beborulnak az új elnökükkel, spanyolban tudjuk mi van, írek megint kuka, feljebb hideg van (oroszok lezárják a gázt, megfagynak), olaszország megint csak vergődik, görögöket meg hagyjuk szerintem... stb.ennyit az eu-ról.
ha jó helyet akarsz, akkor messzire kell menni.
Merkel mama is megmondta tavaly... tekintve, hogy itten hamarosan háború lesz, mielőbb lépni kell... -
Integra
titán
-
Integra
titán
ne érts félre, nem kötekedni akarok, de mindig csak beszéltek erről, lassan cselekedni is kéne.. a papír pedig jó álláshoz kell, hiába nem tetszik, sosem osztották ingyen és nem is fogják. és külföldön sincsen kolbászból a kerítés és ott is kell a képesítés, még komolyabb is mint mo-n. ha profi, szakképzett vagy, akkor van esélyed. ha nincsen, akkor úgyis kudarcként fogod megélni.. nem tányér mosogatókat keresnek, vagy vendéglátósokat alapvetően.. szóval ez a szerencse próbálás óriási közhely. sokan mondják, kevesen cselekszenek. és csak a cselekedet számít, semmi más.
azt már csöndesen jegyzem csak meg hogy hányotoknak megy tárgyalási szinten az angol és német nyelv.. mert ezek nélkül meg aztán pláne halott ügy.. na de nem offolok tovább.. -
-
Topiccsendőr
addikt
Nézd. Ha nulla rutinnal otthon el lehetne intézni, akkor elmondanám, hogy mit lehet vele csinálni, de most soroljam fel, hogy az alapjárati rendszer miből áll, mekkora az úszószint, el van e tömődve valamelyik alapjárati furat, és azt mind nézd végig? Ez nem olyan egyszerű dolog, és továbbra sem tudjuk mi baja, csak fórumon beböfögünk ezt-azt. Ez nem így működik. Szerelő kell, megmérni az úszószintet, mindegyikben ugyanakkora-e, megnézni az alapjárati rendszert, a membránt, a tolattyúkat, a fojtószelep tengelyt, az alapjáratkeverék állító csavar tömítőgyűrűjét, a tűszelepet, mindent. Ha valami rossz azt cserélni, nem kókányolni, meg nem foglalkozni vele. Költeni kell rá. Akkor jó lesz.
A tűnek semmi köze az alapjárathoz, az már részterhelés. Továbbra sem biztos, hogy sokat kap. -
emre
veterán
Hiába állítasz a tűn, ez attól biztos nem fog megjavulni.
Szerintem ne nyúlj hozzá, mert jobb nem lesz.Amit szerintem meg tudsz nézni, hogy a membránok nincsenek-e kirepedezve.
Itt vannak rajzok, hogy is néz ki a karbi belülről.A yakomotó-ról mióta az előző szerelő (aki kente-vágta az FZR-t) kiment Ausztriába dolgozni semmiféle információm nincs. Lehet aki most dolgozik ott az is jó, nem tudom.
-
emre
veterán
Igazából nem kéne gázt adni indításkor.
A vásártér környékén van egy szerviz.
A Pocok nevű szerelőjüknek FZ750-je van, ami elég hasonló technika.Jelen pillanatban Kaposváron nem tudok más szervizt javasolni, de róla sincs semmiféle tapasztalatom. Pécsen a Yakomoto-ban már nem az a srác szerel aki nekem csinálta a gépet. Szóval én azzal a céggel sem számolnék.
-
Topiccsendőr
addikt
baszki ilyenkor azért ki tudok állni a hajam alól. nagyobb fúvóka. az isten szerelmére. de sok okos ember van a világon. a pillangószelepet kinyitod a gázzal, ha nem bőg fel a motor akkor maximum a vákuum által mozgatott tolattyúkkal van baj, azaz azok meg sem mozdulnak. csakis ez csinál ilyen jelenséget, fúvókabajnál puffog durrog, vagy fullad egyből. semmi fúvóka nem kell ide. valszeg ki van kopva a karbiház és már úgy lötyög a tolattyú, hogy be tud akadni érdekes módon melegen. jobb esetben valami dzsuva van, vagy vákuumbaj, legrosszabb esetben karbisor csere. de távolból nem lehet megmondani, el kéne vinni egy normális szerelőhöz.
a fékes dologhoz hozzátenném, hogy emiatt a hozzáállás miatt nem vennék itthonról nem hogy japán belpiacos motort, de semmilyet.
rossz, nem tudom megoldani, úgy hagyom. egy életvédelmi felszerelést ráadásul, a féket.irridiumos gyertya nem biztos hogy kéne bele, mivel parazita szikrás motor, ezért néhol a testelektródáról ugrik a szikra középelektródára, néhol meg fordítva, nem lesz nagyobb futásteljesítménye a gyertyának, mivel a testelektródát ugyanúgy szétszedi, az nem iridiumos. szóval nem ilyen motorba való, hanem hengerenkénti trafóshoz.
-
Topiccsendőr
addikt
Ne viccelj már, ha a dugattyúátmérő más, akkor persze, hogy másképp fog működni. Ne a főfékhengert nézd meg szemre mekkora, hanem milyen szám van beleütve. Ez általában inch szokott lenni japánoknál, míg az európaiak mm ben adják meg. Mivel brembo sztm mm lesz. Annak nem kéne eltérnie, mert más lesz az "áttétele".
-
Topiccsendőr
addikt
az karmantyú baj. ereszt. ott fel tud levegősödni. ez az izzadásos dolog, amit korábban említettem.
le kéne szedni a dugattyúról a karmantyút és alóla lekaparni az oxidot, meg megnézni a furatot, hogy mi a helyzet vele.de valszeg karmantyút kéne újat venni bele. főfékhenger felújító szett, bár a brembo az egy rohadék, én is alig találok hozzá dolgokat.
-
Topiccsendőr
addikt
az aljából? mit jelent az, hogy az aljából? fékcsőnél? hol?
karmantyú alatt tuti van aluoxid. azt is ki kell kapargászni.
főfékhengert ugyanúgy darabokra, lehet hogy polírozni kell a belsejét az aludugattyú oxidos lesz akkor szétkarcolja a furatot és ereszt a karmantyú.
ha nem tudod feltölteni, az televan dzsuvával. igazi jó bontós darab.a régivel normálisan le kéne légteleníteni. értsd: kinyitod a légtelenítőcsavart, ráraksz egy csövet, (a sorrend fordított) azt egy edénybe, nem pumpálsz semmit az égvilágon, csak hagyod folyni. ha el akar fogyni a fékolajtartályból, akkor azonnal utánatöltöd, mert kezdheted elölről.
a hátsó fék egyébként sosem szokott bivaly lenni sportmotoron. direkt. -
Varoz
addikt
De a munkahenger odanyomja a betétet a tárcsára?
Rendesen lelégtelenítettem pedig,
Nem ott van a gond. Ha levegős akkor rugózik a pedál, de itt beesik, tehát az olaj folyik el vagy nincs is benne elegendő.
NEm tudom pontosan hogy néz ki belülről csak gondolom a felépítését. Lhet a gumigyűrű átereszt. Így hiába nyomod oda az olajat a munkahengert nem viszi magával. -
boogie84
veterán
Lehet tudni h mostanság mennyi lesz az F4esem műszaki vizsgadíja?
(#7448) Kasza08: Idd el magad!
-
alvaro
senior tag
Egyébként ezzel együtt se találom benne a logikát. Még mindig jobb lenne, ha 2 év után új jogsit kéne csináltatni az ocsmányirodában, mondjuk a mostani vizsgadíjak áráért, a bevétel ugyanúgy meglenne... így viszont teljesen értelmetlenül kifizettetnek nagyon sok órát és elrabolnak nagyon sok időt, aztán az egészet a kukába dobják, mert nekik attól egyáltalán nem lesz jobb, csak az embereknek rosszabb. Úgy rúgnám föl a döntéshozókat, ekkora primitív "majdénmegmutatom" rosszindulatot...
-
tomyoy
senior tag
Metzeler Me Z4 gumit kapott előr- hátra 16e Ft volt a kettő, az első pár Km-t futott még szőrös a futófelületen, a hátsóban van már Km, amennyit én használom arra tökéletes.
-
lujo10
aktív tag
A fene sem tudja, anno valami olyat okítottak, hogy a csomagolásnak sértetlennek kell lennie, de lehet, hogy ez a szabály már nem él. Másrészt mire a mostani csomagod szavideje lejár a fene sem nézi majd ezt, akkorra már más lesz a sláger pl. mini elakadásjelző háromszög, varródoboz + gombok, hurkatöltő, ...stb.
Tudja a babábf@sz@, de ebben azért rendkívül kreatívak tudnak lenni, sajnos. -
atom87
aktív tag
Én kb 2 hete vettem a Start Autónál, 1900Ft-ért. Egyből adták. Mondjuk ez vidék, Nagykanizsa.
Mondjuk az is igaz, hogy ez a második vagy harmadik bolt, volt amit kérdeztem, máshol csak rendelésre volt...Más: a lentebb látható képen egy 2005ös Yamaha XT660X található. Mennyire lehet természetes, az évjáratra jellemző a blokk festésének kopása?
-
yodamastah
őstag
Serules esely nyilvan sokkal nagyobb, a sok csere miatt, de amig csak esztetikai serulesek vannak addig nagyon nem aggodok
Sokkal jobban fosok amiatt hogy a fektarcsaimat ne tegye tonkre a gumis, az draga moka lehet.. Tobb felnit hasznalok egyebkent, van az egyik utni vagni a slick gumikkal, meg van amire vigyazok kicsit jobban. -
Daywalker
addikt
Nekem is le van ütve jó pár helyen. Viszont azt nem a kékholdasok csinálták, ők precíz munkát végeztek, hanem még a korábbi gumisok.
Azt viszont még nem tudom, hogy a régi súlyok helyét mivel takarítsam, ugyanis a súly lejött, de az az öntapadós vagy milyen cucc még mindig rajta van. -
yodamastah
őstag
Ha olcso es jo allapotu akkor megeri. Ne legyen tul oreg, ne legyen serult akkor mehet. Sajna leginkabb a mintas palyagumikat erdemes igazan csak hasznaltan megvenni. Mennek vele 50-60 kort, akkor mar hianyzik belole 0.5-1 sec, es ekkor ledobjak mert meg el lehet adni. Ezek a gumik kb 95%osnak mondhatok, hiszen utcan az elkopott oldalso resz alig van hasznalva, es az utcai terheles toredeke a palya hasznalatnak. A gumi kozepe meg szinte uj. Ezekkel meg palyan is lehet menni 40-60 kort eleg jo tempoban.
De pl egy tura gumit aki ledob az vagy defekt miatt van, esetleg oreg, vagy mert kockara van kopva. Szoval itt mar erosen valogatni kell hogy megerje...
Vettem en is turazni hasznalt gumit egyszer. Metzeler Z6 volt nagyon olcson (javitott). kb felere volt kopva a kozepe. De kellett mert sok ezer km-re mentunk, es nem birta volna ki hatso a Racetec a turat. Ugyhogy mentem elol racetec-el, hatul meg Z6-al. Tokelketes volt, terden lehetett fordulni vele, es siman vegig birta a 4-5e km turat.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elvitték előlem a motort, más korábban tudott érte menni.