Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakondvok
tag
És akkor most hivatalosan is büszke B125 tulaj vagyok vagy A1, kinek, hogy tetszik. Bár a vizsgabiztos az A-t karikázta be
a vizsgalapon -
vendingo
veterán
Nekem muszáj volt videókból felfrissíteni a memóriám.
10 évig robogóztam nagyobb kihagyásokkal, aztán letettem az "A" jogsit, majd egy év kihagyás után egyből rápattantam egy 80 lovas "sport" gépre. Amikor mentünk megvenni a motort, ki se mertem próbálni egy ismerősömet kértem meg rá, aztán apránként egyre hosszabb utakkal fejlesztettem a tudásom.shiNIN: Én szinte csak megálláshoz használok normál féket. Többnyire a motorfékre hagyatkozok (V2) és csak akkor húzok első féket ha muszáj, a hátsót meg szinte soha nem is használom.
-
shiNIN
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Az jó
Én hiába tudom, hogy mások 5-ször annyira bedöntik (bár nem látom, én mennyire. nyilván kb. semennyire), az engem így nem sarkall arra, hogy bátrabb legyek. Szerintem majd kialakul, csak mennem is kéne szerencsétlen motorral, egy év telt el a 25 ezres szervíz óta, s még mindig nincs itt a 30 ezres ideje. Tavaly ősszel már bele se jöttem, eddig tavalyelőtt novemberben voltam messze a legjobb. Idén valahogy jobbnak tűnik a helyzet, a saját ház jót tett lelkileg.
A legnagyobb döntéseim véletlenül történnek, illetve amikor már unom a fékezést az éles kanyarok előtt. Ilyenkor a sebességem max. 50, de a kanyar olyan szűk, hogy ez is impresszív. Ilyenkor picit meghűl bennem a vér, de azért jó.
A hypermiling engem bátrabbá tesz, főleg hegyről lefelé. Muszáj bevenni a kanyart az aktuális sebességemmel, amennyiben azt még biztonságosnak ítélem, a felesleges fékezés buta dolog és lelki vívódásokat okoz
-
shiNIN
tag
válasz
Integra
üzenetére
Nagyon vicces.
Majdnem nyelezés sima országúton (amiben semmi veszélyes nincs, de nem akarok 120-szal menni tartósan, de Cili túl jól gyorsul harmadikban) és valamelyest beláthatatlan kanyarban előzés inkább. Utóbbi kétszer volt, mindkét alkalommal jöttek. Mivel nem volt éles a kanyar, s mindig nagyon röviden vagyok a szembesávban, láttam annyit előre, hogy ne legyen baj. De én akkor szoktam előzni, ha 80 alatt mennek előttem és van egy km egyenes út, ahol senki nem jön szembe. Nagyon ritkán előzök, jobb az óvatosság. -
vendingo
veterán
Én sok mindent tanultam a videókból.
Pl amikor meglett a joggsim nagyon fostam bedönteni a kanyarokba a gépet.
Megnéztem pár videót, hogy hogy csinálják a profik aztán apránként egyre nagyobb sebességgel elkezdtem én is döntögetni. Már egész jól megy, de még gyakorolnom kell
-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem struccpolitika, egyszerűen ha valami valakit nem érdekel, s számára nem hasznos, miért áldozza rá az idejét és érezze magát kicsit rosszul?
Én se nézem meg. Elég borzalmat látok gugli képeken, amikor anatómiát tanulok.
Ami a meggondoltságot illeti, nekem egyenesen tilos efféléket nézni, nagyon túlságosan óvatos vagyok így is. Kivéve ugye, amikor elkap a hév, van olyan
Szerencsére a motorom épp akkora, hogy elég legyen, nem nagyobb 
-
F1DO
senior tag
Szerinted egy vezetéstechnikai tanfolyamon nem mutatnak video-t?
Már csak azért sem árt olyan 'crash galore' videokat (baleseti összeválogatásokat) néha néha megnézni hogy emlékeztesd magad milyen lehetetlen helyzetekkel lehet találkozni a közúton, a többi közlekedésben résztvevő által..
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Én is a műszaki hibától tartottam. Azt nehéz kivédeni.
Gondolom ő sem az az ember volt hogy nem cseréli le a láncot mert nincs rá pénze.
Vagy igazából már nem is tudom mit gondoljak, már hallottam ilyen eseteket hogy inkább benzinre költ mint lánccserére. Az ember esze ilyenkor megáll...
-
Prof01
veterán
Aha, értem.

-
yodamastah
őstag
Compressed suspension az annyit tesz hogy ossze van ulve a villa. Vagy valami okbol osszeut a fem resz, es akkor kiuti az eljeet, vagy csak tul sok suly van az elso kereken es becsuklik lapra dontve a kormany. De ennel a konyu csajnal nem iszem hogy ez tortent. MIndenesetre nagyon rosszul ul amotoron, tuldonti tok foloslegesen ebben az ulespozicioban. Valamint elegge billegve donti le a motort. Egyebkent nagyon rossz szogbol vannak ezek filmezve, nem latni jol azt se mennyire mennek lapon. Lehet egyenetlen az ut attol billegett, nem latni igazan jol, de meglehetosen osszevissza emelkednek es ki/be dolnek ezek a kanyarok.
-
Prof01
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
A target fixation az, amikor pont oda nézel, amit ki szeretnél kerülni, nem pedig, mellé, ahol ki kéne?

Meg van itt egy másik, leírásban az van, hogy "Compressed Suspension". Az első telóval történt valami? Mert a videóból én nem sokat tudtam kivenni, csak, hogy becsuklik a kormány és már csúszik is...

-
Prof01
veterán
Itt szerintetek mi történt? Miért nem döntötte le és vette be simán a kanyart?
[link] -
yodamastah
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ja meg annyit errol, hogy igaz oda lett a karja, de oriasi mazli hogy motorosoknak megcsinalt korlatnal esett el!. GYakorlatilag cafatok maradnak belole ha mondjuk magyarorszagon esik igy el autopalyan. A tempo mindegy ez mar 130-al is leves ha beszall a korlat ala.
-
yodamastah
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ez gyanusan muszaki hiba, ilyen szituban nem igazan lehet elesni, esetleg ha lefele valtasz felfele helyett es megall a hatso kerek amikor raengeded a kuplungot... vagy persze amit irt is.. motorolaj a hatso kerekre, vagy beall a blokk, esetleg elszakad a lanc es megfogja a hatso kereket, esetleg defekt... ilyenek...
-
doc
nagyúr
azert azt nem mondanam hogy 'konnyen csuszkalnak' bar teny hogy konnyen meg lehet csusztatni a gumit, de ez mind a vezetotol fugg. ha valaki esszel, megfontoltan megy, es kicsit ismeri a gepet akkor nincs gond
nekem is volt hogy beblokkolt a hatso egy visszavaltasnal (elso probaut, megvasarlas elott, meglepett a durva motorfek
) meg hogy kiporgott a hatso (tukorsima feher aszfalton elozesnel), de szerencsere nem volt gond, nem rangatom sem a gazt, sem a feket annyira hogy nagy baj legyen, a fenti esetek meg jok voltak arra hogy meg jobban figyeljekautonal is konnyen ki lehet porgetni a kereket vagy leblokkolni, a kulonbseg hogy az (tobbnyire) nem all fejre egy ilyen manovertol
-
yodamastah
őstag
válasz
KubanitoS
üzenetére
AZ a kanyar hiresen szar, ott sokan esnek el, van ezer video rola. Egyszeruen fos az aszfalt. Persze nem segit az sem hogy nem ul ki rendesen. Stabilgazon volt, ilyenkor nehezen terhelodik tul az eleje. Esetleg akkor ha a vaz geometria nem jol van, azaz vagy tul sok suly van az elejen vagy tul keves. Esetleg ha a terde lett volna lent nem a csizmaja, a akkor lehet vissza tudja tolni az elejet. Bar amikor igy becsuklik a kormany akkor mar sokat nem lehet tenni. Az latszik hogy akkor megy el az eleje amikor leer a csizmaja a foldre, azaz lehet kiemeli a motort ezzel. Bar a felhajlo labtarto nem kellene hogy ezt engedje.
Durva hogy osszetorik a gyari fos idom, ennel kisebbet pedig nem is nagyon lehet esni.
-
stifi
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
nem azt mondtam, hogy Ti csámcsogtok rajta!
azt, hogy az emberek általában csámcsognak. _általában_.
mert az emberek szarok. tapasztalatból beszélek, sajnos.most ez a videó mit tanítana? azt írja az arc, hogy a hátsó kerék beállt vagy megcsúszott valami olajon.. szerintem tök mindegy mi történt, a tény hogy elnyalt és elvesztette a karját.. mit lehet ebből tanulni?
szerintem max annyit, hogy műszakilag legyen mindig oké a motorunk, ha élni akarunk, én ezt kipipálhatom, erre odafigyelek.
de egy videóból nem lehet megtanulni motorozni szerintem... el kell menni tréningre, és óvatosan kell közlekedni, abból lehet tanulni!
-
KubanitoS
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
A második videón konkrétan mi lehetett a probléma?

-
Prof01
veterán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Újabb motorokon sok segítség van már a könnyű kezelhetőség érdekében. Ilyen pl. az antihopping kuplung, ami segít visszakapcsolásnál, hogy ne lépjen fel nagy motorfék, amitől megcsúszna a hátsó kerék. Idősebb motoroknál ezt, ugye a gázfröccsel lehet kiküszöbölni.
Engem is lepett már meg a mocim, amikor vizes úton kevés volt a gázfröccs. Elkezdett táncolni a hátulja kicsit.
Hideg gumitól is könnyen megcsúszhat. Poros úton, úthibától, rossz teleszkóptól. Teljesen más, mint egy autó. Nagyon ki kell ismerni a gépet. Amikor azt hiszed, hogy nagyon jól tudsz motorozni, az valószínűleg közel sincs úgy.
-
stifi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
na meg a szilikonnal lefújt szalongumi

istenem mennyit röhögtem ezen a hülyén, még a bőrruha meg a sisak, csizma, kesztyű is zsír új...
a Mulholland pedig egyszerűen csúszik, végtelen videó van fenn a kis taknyolásokról.. ez a hülye sem egy Rossi 2 kanyarral előtte olyan egyenesen veszi az íveket, hogy nem is értem hogy gondolta, hogy most elkezd mélyen motorozni, ahol mindig kamerázzák szerencsétleneket... -
Ferdzsoo
addikt
Egyáltalán nem érted a lényeget, szerintem az ilyen videókból CSAK tanulni lehet.
Ha úgy gondolod mi azért nézzük hogy csámcsoghassunk rajta, tévedsz!
Én tanulok belőlük, mert szinte mindegyikből kivétel nélkül lehet.runner: "beékelődik valahova távol az agyban, így esetlegesen meggondoltabb lesz a későbbiekben," - ez nálam is tökéletesen működik...
-
stifi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
lehet struccnak is hívni, biztos van benne valami. szerintem nem tudsz olyan undorító képet mutatni nekem amitől elhánynám magam, vagy olyan durva balesetet amitől felszisszennék.. (azért ne kezdjünk el linkelgetni a topikot, mert kiskorúak is láthatják
)
egyszerűen úgy gondolom én már láttam sok mindent, nem érdekel az hogy más szenved.
az okoskodás zavar, nem az ok keresése! nem vagyok rá kíváncsi és kész..ha valahol baleset van, az emberek előbb szállnak ki mobillal kamerázni és tunkolni, mint hogy segítséget nyújtanának.. igazából ezzel van bajom, a videók is azért kerülnek fel hogy mások csámcsoghassanak rajta. én nem szoktam csámcsogni, több balesetet is láttam már ahol én voltam az első (és az egyetlen) aki megállt.. mások csak bámultak és dudáltak, hogy mi a fasz van már, miközben én szedtem ki az embert az összetört autóból..
nem szeretem az embereket, és azt a fajta szokásukat, hogy szeretnek más kárán szórakozni, ezért én soha nem flesselek rá más bajára, legyen az videó, élőben baleset, hullazsák, agyvelő, betegség... ha nem tudok már segíteni, továbbállok, és nem nézem meg a felvételt sem..
-
runner 125
nagyúr
válasz
KubanitoS
üzenetére
Tessék; 01
..s, itt még hude nagy gázról sem volt szó, szimpla enyhe íves indulás, semmi több. Ennyit tesz a hideg gumi, kissé poros aszfalt.
Hasonló dolog történhetett itt is. Hideg gumi, poros aszfalt, szar technika.
Számtalan hasonló, kis tempós eséssel tele van a háló, ami 90%-ban user error.
mod.
Prof
Kilassítottam, franc tudja. Nem egyértelmű, mert szar minőségű. De, ha nem mondod fel sem tűnik. Passz, lehet, nem tudom.
-
Prof01
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
0:12-nél akkor az a piros vmi, nem a keze neki?

-
stifi
senior tag
válasz
KubanitoS
üzenetére
nem láttam a vidit, de a motorok könnyen csúszkálnak igen.
meséltek olyat, hogy valaki most szezon elején az egyik márkaszerviz előtt borult meg motorral, húzni akarta neki, váltás kettesbe és a hideg aszfalton egyszerűen elcsúszott a hátulja, motor nullára leamortizálódott, a gyereknek meg kiment a válla a helyéről..
ja igen, ha az útviszonyoknak megfelelően megy a bicajjal, ez nem fordul elő. ez egyébként minden szituációra igaz, ha nem 200-zal mész a főúton, kisebb eséllyel hajtanak ki eléd, ha nem lapon veszed a kanyart 150-nel, a felhordott homokon is kevésbé valószínű, hogy megcsúszol... a motorokhoz elsősorban ész kell, másodsorban tudás és rutin. nem mindenkinek jut belőle sajna... -
runner 125
nagyúr
Strucc-effektus.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
..szerintem meg nincs ezzel semmi baj. Ilyet is kell látni, sőt.
Az okkeresés meg miért ilyen borzasztó? Lehet azt normálisan, nem okoskodó, mindenkinél jobban tudom hozzáállással is. Ha más konklúziót nem tud levonni az ember, legalább a képi hatás beékelődik valahova távol az agyban, így esetlegesen meggondoltabb lesz a későbbiekben, legalábbis nálam ez működik.
Ezen a videón egyébként semmilyen morbid képkocka nincs, de még csak kitakarva sem. Egy jó nagy zakó látszik. -
KubanitoS
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Efféle dolog akkor megtörténhet akkor is, ha a vezető teljesen normálisan halad, nem "állatkodik"? Én nem láttam ezen a videón semmiféle olyan dolgot, ami arra utalna, hogy itt a vezető lett volna a hibás...
Tényleg ilyen könnyen csúszkálnak a motorok?
-
stifi
senior tag
én nem nézek ilyen videókat (ezt sem fogom megnézni), na nem mintha bármi meg tudna botránkoztatni, vagy babonás lennék, vagy undorodnék.. egyszerűen nem érdekel más hogy járt szarul, kielemezni meg nem fogom ahogy a sok troll, hogy ha "tud motorozni és rendesen ledönti a motort, beveszi a kanyart és még ma is él.."
vicces taknyolásokat szívesen nézek, hardcore balesetek ahol tényleg durván megsérülnek/meghalnak nem érdekel..néha a kollégáim szoktak ilyeneket nézegetni és huhogni hogy ki hogy hal meg autóban/motoron, meg hogy "ezt nézd meg de durva", de engem annyira nem érdekel és mindig elmondom nekik, hogy balesetek nem érdekelnek, se nyílt sípcsonttörések a focipályán, se vér.. ha ilyet akarok nézni majd keresek, találok eleget, de semennyire sem érdekel...
-
runner 125
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Megnéztem többször, az elejét másodpercenként. Nekem úgy tűnik, h először egy minimálisat a motor eleje indul el balra, majd azt követően - feltehetőleg teljes blokkra taposott hátsó fék hatására - szépen kicsúszik a hátulja...
Első defekt, szimpla elfékezés, vagy fax tudja. De az biztos, h ilyen mértékű bedöntést egy ilyen enyhe (kanyart nem is írok) fordulós, 2 sávos + leállósávos autópálya nem igényel.
Mindenesetre szép nagy volt a zakó.
mod.
Nah igen, még jó h az nincs rajta a vidin..
-
stifi
senior tag
na, újabb szomorú hír, ugyanakkor nem bírom felfogni ki az a kretén aki odaadja a kormányt olyannak, akinek nincs is a kategóriára jogsija, aztán FELÜL MÖGÉ bazzeg...
mi az anyámat hitt, hogy majd megtanítja nagymotoron közlekedni? 47 évesen olyan hülye valaki, hogy nem emlékszik az első körre, amit váltós motorral ment? hogy még egy simsonra is a kertben kell felülni először, és nem az országúton egy nagymotorral?
és ha más is megsérül? ha épp ott megyek az asszonnyal motorral szabályosan, ezek meg szembejönnek?
nem a papír kell a motorozáshoz, hanem az ész! sajnos ez sem jut elég mindenkinek... -
Ferdzsoo
addikt
Elég durva balesetes videó akit felborzol, ne nézze!
De iszonyatosan érdekel itt mi történhetett a hátsó kerekével...?
Totál motorblokk-nak néz ki szerintem. -
gerg0
aktív tag
Micsoda port kavartam itt azzal a kérdéssel.

Megkerestem a KRESZ cd-n.
231-es kérdés:
Melyik járművet előzheti gépjárművével közvetlenül a tábla után? (Előzni tilos tábla)
-A lassú járművet
-A mezőgazdasági vontatót
-A kétkerekű motorkerékpárt - Ennél ez a helyes válasz232-es kérdés:
Melyik járművet előzheti gépjárművével közvetlenül a tábla után? (Előzni tilos tábla)
-A motoros triciklit
-A lovaskocsit - Ennél meg ez a helyes válasz
-Az úttest szélén levő vágányon haladó villamostA vizsgán meg olyat kaptam, amelyiknél a válaszlehetőségek között szerepel a lovaskocsi meg a (segéd)motor. Ez a mindkét válasz jó, de az egyik mégse esete.

szerk.: konkrétan ezt a kérdést dobta a gép:
-A motoros triciklit
-A lovaskocsit - Ezt fogadta volna el...
-Segédmotort - Ezt jelöltem be -
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azért a magyar utakon amilyen szép szélesek, egy 50-es robit nem előzöl meg BIZTONSÁGOSAN anélkül hogy ne mennél át a szembesávba.
Autóval természetesen.
Motorral simán![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KubanitoS
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Igazad lehet, ezt most találtam:
"Előzni tilos" (32. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton előzni tilos; ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erővel vont járműnek és kézikocsinak gépjárművel való előzésére, továbbá az úttest közepén levő vágányon haladó villamos előzésére;
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
KubanitoS
üzenetére
Bazzz, akkor mégis jól emlékeztem.

-
KubanitoS
veterán
Előzni tilos táblánál, gépjárművel melyiket előzheted meg?
-Motoros triciklit
-Lovaskocsit
-Segédmotort
Segédmotort. Mivel azt meg tudod előzni anélkül, hogy sávot váltanál. Ami nem minősül előzésnek, így nem is vétesz a tábla ellen.
Szóval rosszul volt a gépben.Utánanéztem a pontos kérdésnek, amely a következő volt:
Előzni tilos táblánál, gépjárművel melyiket előzheted meg?
- Motoros triciklit
- Lovaskocsit
- Az út mellett különálló sávban haladó villamostA helyes válasz a lovaskocsi volt, mivel az nem minősül gépjárműnek.
Ennél fogva feltehetőleg segédmotor kerékpárt is lehet előzni, mivel az sem minősül gépjárműnek.
A sávelhagyás nélküli előzés is előzés, csak akkor kikerülés, ha a másik jármű áll.
-
Prof01
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem se éri meg. Ezeknek a szemét, féreg törvényhozóknak köszönhetően! De még MO-n belül se, lassan ott tartunk!
Idén annyira megemelték a vagyonszerzési illetéket, ha veszek egy öreg, sz@r, 20 éves 1000es motort, arra is ki kell fizetnem 60k feletti vagyonszerzési illetéket (mert ez aztán k**va nagy vagyon!!! ugye?
)+ a szokásos törzskönyv, forgalmi, eredetvizsga (= ez is csak egy semmitérő adó...), és a végén 100k-nál járok egy 300ezer-ért vásárolt motornál! Nagyszerű!

Arról nem is beszélek, hogy mennyi egy fiatal 1000-es átírása, inkább belinkelek egy táblázatot, ha valakit érdekel....: [link]Ezek után nem is csodálom, ha sokan ledobják a rendszámot és úgy hajtanak!

-
stifi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
nekem egyszer lesz egy fehér VFR-em fehér felnikkel!
-
doc
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
mikor motorvasarlas elott alltam, en is sokat nezegettem a mobile.de-t (mivel sokat jarok ki melo miatt), de arban ugyanott voltak mint az itthoniak, es a sok macera meg pluszkoltseg (regado, forgalomba helyezes, stb) miatt egyaltalan nem erte volna meg
-
runner 125
nagyúr

Gyanítottam, h nem Romániából akarsz betalicskázni valamit. De, továbbra is kitartok amellett, h nem éri meg kimenni rutintalanul motort venni.
Kíváncsiságból ránéztem a mobile.de-n egy 2005-ös 10-20.000km futású VFR-re. Nagyjából 5.000 eurótól lehet kapni olyat, az majd 1,5m. Plusz; oda-vissza út költsége, és az itthoni forg. helyezés, ami bőven + 100k.
01 VS. 02 -
F1DO
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
(Sorry, csak rákattintottam a legutolsó hsz-re és kész.. )
Én ilyen videók láttán már-már azon csodálkozom, hogyhogy még nincs autopilóta a modern személygépkocsikban.. (már az is létezik ugye a google jóvoltából, valami több ezer mérföldet tettek meg balesetmentesen vele)
vagy valami balesetelkerüléshez beavatkozó automatika. (pl elkerüli a vezető figyelmét mikor túlzott sebességgel közelít az előtte lévőhöz, egy GPS alapján ismert szűk kanyarhoz, megspékelve időjárás figyeléssel - vagy valami ilyesmi)
ilyen rendszert szerintem már bőven tudnának csinálni.. -
Varoz
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, így gondoltam én is.

runner 125..néztem már én is, de némelyik típus külföldi piaci ára drágább, mint az itthoniaknak, plusz még rájön a forgalombahelyzés, és a reg.adó költsége is.
Persze, de én most egy árban lévőkre gondoltam vagy esetleg olcsóbban.Az itthon árult külföldi motorok 90%-a sérült volt - noh azokat viszont hugyért adják oda az erre szakosodott neppereknek, akik helyrepofozva - ahogy Integra is írta - gondos, nem dohányzó, első női orvos tulaj körítéssel árulják max 15.000km-rel.
A külföldit, külföldinek is gondoltam. Tehát mobile.de és társai.Igen, Anglia kiesett. Nekem nem kell jobb kormányos járgány.

-
F1DO
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ez is Honda..
-
runner 125
nagyúr
Szerintem nem.
..néztem már én is, de némelyik típus külföldi piaci ára drágább, mint az itthoniaknak, plusz még rájön a forgalombahelyzés, és a reg.adó költsége is.
Az itthon árult külföldi motorok 90%-a sérült volt - noh azokat viszont hugyért adják oda az erre szakosodott neppereknek, akik helyrepofozva - ahogy Integra is írta - gondos, nem dohányzó, első női orvos tulaj körítéssel árulják max 15.000km-rel.
Talán Angliából érheti meg, csak ugye a jobbkormány..
-
Integra
titán
-
Varoz
addikt
Napot!
Érdemes lehet külföldről behozni motort?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
sztem kerüld a belpiacos 400-asokat ha csak teheted
-
stifi
senior tag
arra gondol, hogy a szerv elengedi a postás kollégákat baszogatás nélkül..
ahogy más köztisztviselőket is, tűzoltókat, vámosokat, börtönőröket, elég ha felmutatják a jelvényt és máris nincs "tudja miért állítottam meg" és "közúti ellenőrzés" rizsa, csak "további jó utat"...vagy nem ebben az országban élsz?

a lámpás sztorihoz pedig: csípőből kell az ilyenre rávágni, hogy induláskor még világított, a KRESZ is annyit mond ki, hogy ellenőrizni kell induláskor ezt-azt, de ha közben romlik el arról igazán nem tehetsz..
én is azt fogom mondani a rendőröknek, hogy reggel még fenn volt a rendszámom, de épp 10 perce esett le, épp csak annyi időm volt hogy bedobjam a csomagtartóba, megsérült a keret és nem tudtam visszaszerelni még, de épp a kútra megyek gyorskötözőért...(fél évig jártam első rendszám nélkül autóval, mert valami paraszt a parkolóban nekem jött és eltört a keret, majdnem elhagytam úgy ahogy van... egyszer állítottak meg civil ruhás rendőrök mert rájuk dudáltam az egyirányú utcában, egyszerűen megálltak és elállták az utat..
- kiszálltak, leálltak emberkedni, hogy indokolatlan duda használat, első rendszám hol van? meg egyébként is nem voltam bekötve.. aztán csak látták hogy nem vagyok egy paraszt, meg nekik sem hiányzott a papírmunka, mindenki ment a dolgára..)
én még bízom abban, hogy ők is emberek valahol, és ha személyesen kell magamért kiállni, akkor sosem jutunk tovább a "legközelebb ne forduljon elő" figyelmeztetésnél.. a sebességmérőkre meg a kamerákra nincs gyógymódom, de ha a megfelelő hangon tudsz dumálni a kékekkel, ők sem lehetnek akkora paréjok, hogy szétszedjenek... -
Varoz
addikt
2. bekezdésre: Engem nem kell félteni. Nekem egyszer nem égett a lámpám éjszaka a bringámon. Egyszerű oka volt. Befagyott, ugyanis tél volt és az enyémen dinamós van.
Addig ugattam a rendőrnek, hogy mégis mi a fenét csináljak vele ha egyszer befagyott, hgoy elengedett.
Persze először magyarázta, hogy miért nem csináltam meg. De nagy nehezen megértette, hogy otthon a melegből kitolva még jó volt. Napközben meg nem kellett és amíg havernál voltam szépen összefagyott.1. részre meg: Hát ez az.

-
stifi
senior tag
válasz
ricsi99
üzenetére
én leszek az első postás 600-as CBR-rel

(#6518) Varoz:
ez a megfelelő képzést kaptak akkor duma, hogy behugyozok a nevetéstől...
a gyakorlatban ez így fog kinézni: megállítanak, fenyegetőznek, szerencsétlen autóst megfélemlítik, mire ő aláírja a bírságot, amivel el is ismeri a szabálysértést és onnantól semmilyen bizonyítási kényszere nincs a rendőrnekremélem Ti, kedves fórumozók ha ilyenért akarnak felelősségre vonni, nem szartok be, és nem írtok alá semmit. a rendőr szava _semmivel_ sem erősebb, mint a civilé. előadják a show-t majd, hogy ez nem így van és írd alá a papírt, de ez csak duma! nem írunk alá semmit! a sárgánál való megállást csak TE tudod eldönteni, hogy kivitelezhető-e, és MINDEN körülményt figyelembe kell venni, műszaki állapot, mögötted nem megfelelő követési távolságot tartó másik autó, utasok lelki állapota és sorolhatnám!
akit ilyenért elő tudnak venni, az valamit nem jól csinál!megj: a pirosat már nem lehet kidumálni...
-
Varoz
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Azt mondja: "Ugyancsak 100 ezer forint bírság jár azért, ha a sárgán!!! megy át az autós."
Elmennek a....Jó van egy ilyen is utána. "Azt persze nem mindig lehet egyértelműen megállapítani, hogy az autós ilyen helyzetben meg tudott volna-e állni, de Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint a rendőrök ehhez megfelelő szakmai iránymutatást kapnak."
Na de a rendőr azt mond amit akar. Az én szavam az övé ellen. Akkor büntet meg amikor akar. -
ricsi99
addikt
Sziasztok
Pestiek figyelem
... valakit Motoros ruci nem érdekel? Sok büntit meg lehet sporolni vele... -
stifi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
na ezt mindjárt elolvasom, de nagyon érik a rendszámkoszolás művészete így pár sor után..
2 év alatt 3x törtek be hozzám, gyakorlatilag le se szarták az egészet.. "majd a biztosító fizet" elven adtak igazolást hogy jártak nálam, és ennyi, kár hogy a 3 esetből csak kettőre voltam biztosítva, és mondanom sem kell hogy nem jöttem ki nullára sem egyik esetben sem..vicc ez az egész, próbálok higgadt maradni, baromi türelmes ember vagyok.
de már nagyon a határokat cibálják nálam is... -
Varoz
addikt
az árakat hasból mondtam, bőven van bennük plusz minusz 50%, motor típusától függően, de arra elég hogy rávilágítson:
Igen, nekem pont ez kellett. Köszöntem szépen.
Azért írtam a Hornetet, mert olyat akarok majd venni.
na várjatok, akkor most a kérdésre az idézett jogszabályok alapján segédmotort ÉS lovaskocsit is szabad előzni?
nekem úgy jön le ezt hoztátok most ki az idézett passzusokból, akkor viszont a kérdés hibás, hiszen két jó válasz van benne..
Igen ez így elég érdekes.
-
stifi
senior tag
na várjatok, akkor most a kérdésre az idézett jogszabályok alapján segédmotort ÉS lovaskocsit is szabad előzni?
nekem úgy jön le ezt hoztátok most ki az idézett passzusokból, akkor viszont a kérdés hibás, hiszen két jó válasz van benne..Varoz, a Te kérdésedre pedig a válasz 5 év nagymotoros tapasztalattal és kétféle motor használatával:
mivel a Hornetet emítetted, maradjunk akkor ebben a 600+-os sávban.
- egy ilyen motornak 15-25k kilóméterenként elkopik a lánca, egy minőségi láncszett kb 25k
- a légszűrő kb 12k kilóméterenként cserés, szereléssel kb 10k
- a fékbetétek mondjuk 10k kilóméterenként cserések, dupla tárcsánál 4db kell ugye belőle, ennek darabja kb 4k = 16k
- az olaj 6ezrenként cserés, kb 12k a költsége
- a gumi teljesen változó. egy nem túl sportos de azért a motorra való gumi 12-15k-t is el tud menni, egy puha keverék meg 4-6k után is csereérett lehet, vezető habitusától függően. így van az árakkal is, 20-60ezerig bármit találsz hátulra (az első gumi kb kétszer annyit bír, és feleannyiba kerül)
- a biztosítás nagyon olcsó, én 3k körüli összeget fizetek negyedévre
- a hondáknál 24k kilóméterenként van általában nagyszerviz (gyertyacsere, szelephézag ellenőrzés), ezek munkaórában elég költségesek, ha pont akkor cserélsz légszűrőt, láncot, fékbetétet akkor könnyen meglepődhetsz a számla végösszegén...
- ha nyitva tartod a szemed, nagyon sok alkatrészt tudsz szerezni olcsón akár itthon is, fórumokon találni ügyes beszerzőket!az árakat hasból mondtam, bőven van bennük plusz minusz 50%, motor típusától függően, de arra elég hogy rávilágítson: nem olcsó sajnos, és akkor a 450-es benzinár melletti 5-7 literes fogyasztásról még nem is beszéltünk... ha lehet ne is beszéljünk róla...

-
doc
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
nekem is egy szazas volt tavaly ilyenkor, azert is lepodtem meg a 70-en (vagy ebben meg nincs benne a vizsgadij, az az atveres)
ELOZNI TILOS tema, akkor ontsunk tiszta vizet a poharba
reszlet a hivatalos KRESZbol (a jogtar.hu-rol):
f) „Előzni tilos” (32. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton előzni tilos; ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erővel vont járműnek és kézikocsinak gépjárművel való előzésére, továbbá az úttest közepén levő vágányon haladó villamos előzésére;
tehat segedmotoros kerekpart ES lovaskocsit IS szabad eloznivalamint tilos elozni:
c) be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható; -
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
FZR 250R-emre szeretnék gumikat venni.
Gyárilag előírt: előre 100/80-R17 52H, hátulra 130/70-R17 62HTaláltam jó áron Pirelli Sport Demon-t, ami megegyezik a leírtakkal, annyi különbséggel, hogy nem "H"-s, hanem "S"-es, ami tudtommal a sebességindexe a guminak. Tehát 210km/h helyett, csak 180km/h-t bír. A mocimnak pont ennyi a végsebessége, tehát elviekben jó lenne. Szerintetek felrakhatom rá, vagy lehet valami más hátránya?
Köszönöm előre is a választ!

-
Varoz
addikt
Én így emlékszek.
De most megzavarodtam.
De a kérdésben biztos, hogy a segédmotor a válasz.„Előzni tilos” (32. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton előzni tilos; ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erővel vont járműnek és kézikocsinak gépjárművel való előzésére, továbbá az úttest közepén levő vágányon haladó villamos előzésére;
A kikerülésre mindenütt azt találtam, hogy csak álló járműnél. Lehet erre emlékszek, csak az álló már kikopott.

Na de kanyarodjunk vissza a fő célomhoz.

Kíváncsian érdeklődnék, hogy egy nagy motornak milyen költségei vannak?
Meg például egy Hornet gumija milyen időközönként lesz cserés? -
-
Djuree
félisten
voltunk 7végén répáshután, pénteken még jó idő volt, sok motorost láttunk a bükkben, megszakadt a szívem hogy kocsival kellett mennem

-
Varoz
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Estét!
Az-az-, előzést hajtasz végre, csak nem sávátlépéssel.
Ez üti egymást. Ha nem léped át a sávot akkor az nem előzés, csak kikerülés.Más, amiért jöttem.

Kíváncsian érdeklődnék, hogy egy nagy motornak milyen költségei vannak?
Meg például egy Hornet gumija milyen időközönként lesz cserés?
gerg0Előzni tilos táblánál, gépjárművel melyiket előzheted meg?
-Motoros triciklit
-Lovaskocsit
-SegédmotortSegédmotort. Mivel azt meg tudod előzni anélkül, hogy sávot váltanál. Ami nem minősül előzésnek, így nem is vétesz a tábla ellen.
Szóval rosszul volt a gépben.
-
doc
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
hat ha 70-bol tenyleg minden megvan, az nagyon korrekt ar! (csak nehogy ez is olyan iskola legyen, ahol baromi alacsony arakat mondanak, aztan haromszor megbuktatnak hogy meglegyen a bevetel...)
-
-
stifi
senior tag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
nem sokkal több pénzért, viszont sokkal "jobb" képzésért sokkal több időráfordítással lerakhatod az A korátlan jogsit.
hidd el akik lebeszélni akarnak, azok nem hülyék és főleg nem beszariak egy kis szabálysértéstől, de ha így akarod vezetni a vasat akkor is te leszel egy balesetért a felelős, ha nem te okoztad. ha nincs érvényes jogsid érvényes papírokkal, azonnal hárít a biztosítő, a rendőrség megfelezi a felelősséget legjobb esetben is. és pereskedhetsz évekig, milliókért
jó a gondolat, hogy veled ez nem fordulhat elő, de ha már megtörtént a baj, a legrosszabbul fogsz kijönni a sztoriból!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a vizsgalapon

Idén annyira megemelték a vagyonszerzési illetéket, ha veszek egy öreg, sz@r, 20 éves 1000es motort, arra is ki kell fizetnem 60k feletti vagyonszerzési illetéket (mert ez aztán k**va nagy vagyon!!! ugye? 

... valakit