Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Archer
üzenetére
Én nem feltételeztem, hogy otthon akarod összetákolni valami befőttes-gumiból

Van egy ilyen vákuumos cucc amit kompresszorra lehet kötni és azzal ki lehet szívni a fékfolyadékot a rendszerből. Ha esetleg van nagy kompresszorod egy olyant talán tudsz kölcsönkérni és kész. De szerintem a többiek tanácsa is működhet, persze ha jön belőle valami mikor kinyitod a légtelenítő csavart. Pumpálni a végén mindenképp kell, hogy ha maradt benne levegő kijöjjön a tartály tetejére.
-
Archer
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
Miért hol írtam, hogy én tákolom otthon össze a csövet? Előre gyártott típus specifikus cső direkt az adott motorhoz. Egy darab rövid cső a hátsó nyereghez, semmi elosztó meg semmi, szervizbe csak lábon tudnám vinni úgy meg lefagyok róla, tavasszal meg nem lesz rá időm szóval szeretném most megcsinálni. Azért kérdeztem, hogy van-e valami tuti módszer légtelenítésre fékcső csere esetén...
-
vendingo
veterán
Jó lenne találni egy 4x4-es munka quadot olcsóért.
Sajna 700-800 ezer alatt nem nagyon láttam, lesni kell majd a hirdetéseket, hátha felbukkan egy.
Lényeg, hogy pakolható legyen és legyen hely csörlőnek is.
Az is játszik, hogy kintről hozatok egy jimny-t/samurai-t/ vitarat. Ez lenne az egyik legolcsóbb megoldás, csak akkor erre is biztosítás, fenntartás, sok helyet foglal.
Quadot rendszámmal (már ha lehet rendszámoztatni) még mindig olcsóbb üzemben tartani, mint egy autót. -
vendingo
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Terepjárót szerettem volna tavaly venni, amikor voltak ezek a tökig havak.
Akkor valahogy nem jött össze, most összejött volna, helyette vettem egy mezei Golf4-et, de már bánom.
Most kéne valami ami olcsó könnyen fenntartható, átmegy árkon bokron és szóba kerültek a quadok is. -
vendingo
veterán
Jelenleg mizujság Quad fronton rendszámügyileg?
Lehet nem lehet, ha igen, akkor hogyan miként milyet?
Kéne egy terepjáró, vagy egy quad, csak úgy... butulni.....Ha nem lehet rendszámozni, akkor csak trailerezni lehet?
-
-
csongi
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az mar a topik tars baja
.
Elnezest, ezen kis apro resznel elsiklottam .
Fek folyadek cserere gondoltam.
Akkor pumpljad vazze pumpaljad
. Ha van fekelosztod akkor nem art egy vakum pumpa sem. Szeret beragadni ott a levego. Persze nem torvenyszeru hogy az osszes olajat le kell engedni, ha van egy is segitseg. -
Mizsala
tag
válasz
csongi
üzenetére
Én is így cseréltem folyadékot, szerintem bevált módszer. Egyetlen lényege van, hogy ne hagyd, hogy a tartályból kifogyjon a friss folyadék a pumpálás közben. Én mondjuk nem csak megvártam, hogy megjelenjen az új folyadék, hanem jól át is mostam a rendszert, azaz legalább 2-szer annyi folyadékot nyomtam át rajta mint amennyivel elsőre megjelent a friss. Ha már megvettem egy flakonnal, akkor el is használtam. 2 tartályba bőven elég volt az egy flakon folyadék.
-
Pocee
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
ha nem várod meg hogy a tartály kiürüljön hanem folyamatosan töltöd,nem jut levegő a rendszerbe...
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem akarom
ki kell probalni es kesz. -
válasz
canniball
üzenetére
Mióta ideköltözött az aktuális szomszéd azóta ez a kutya is folyton ugat. Egyik éjjel nyáron elegem lett, ablak kivág és ami kifért a torkomon. Kuss lett. Lehet hergelni aztán a nagy csendből elkezdek működni. Pamacsa a neve.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezért ne szólj meg.
Rengeteg a baj a kutyákkal itt felénk, főleg mert nem zárják őket be. Egyik reggel bnőm visszajött és felkeltette a házat, hogy valaki kísérje le mert morog rá a szomszéd kutya ugyanis ki lett zárva. De volt már h nyílt a kapujuk, kutya fel hozzánk egyenesen és Gömbit készült elkapni. Úgy szaladtunk, hogy előbb érjünk oda mint a kutya mert a macska nem látta h épp felé tart a kutya. 90m-re lakunk az utcától jelezném.
Előfordul h a gazdinak nincs türelme megvárni még visszajön a kutyuka és kizárja, láttuk.
Minap 2 idegen kutya jött el tőlünk késő este, de rengeteg történet van.
Kiskoromban megharapott egy utcabeli kutya (nem altatták el), az olyan trauma volt nekem, hogy ma már egy bizonyos méret alatt nekimegyek.
A motoron volt h nekem jött kutya. Miről beszélünk? Jó h hagyom élni őket! -
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Olyan fekem van hogy bexarsz
jatszi konnyeddseggel Fekezem sirosra az elso gumit. Pontosan olyan fizika ez is mint a tobbi
legmentesen le cserelodik a folyadek. -
csongi
veterán
Nem kell semmit pumpalni! El lesz baxva
.
Lazisd meg a legtalanito csavart, es lazan huzd vissza. Vedd le a tartaly fedelet szipantsd ki az olajat, ontsd fel ujjal nyisd ki a legtelenito csavart es figyeld a tartalyt ontsed utanna. A legtelenitore tegyel atlatszo pvc csovet, mokor megjelenik a friss olaj elzarod acsavart utanna ontod a megfeleo szintet es kesz. Kb 10 perc es nem kell kinlodnia pumpalassal.
Ki nyirom a szomszed kutyajat ket napja egyfojtaban ugat hogy rohadna el!!! -
Archer
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Fékrendszert próbálta valaki alulról, a légtelenítő csavartól feltölteni egy nagy fecskendővel? Működik ez a dolog?
-
Daywalker
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mi az, hogy kevés?
Kimotoroztad már valaha rendesen? Nem ezressel kell megtanulni pályázni (és ezt azok után mondom, hogy én 900-assal szopok, talán szerencsésebb lett volna kisebbel kezdeni). Hidd el, túragéppel is lehet nagyot csapatni és döntögetni
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Hringet azt gondoltam,hogy ott alap. Igaz ott sztem pöppet kevéske lenne 94Le,bár ki tudja.

Csongi:
Miért ne lehetne. Anno Kakucson voltunk Apriliával,Burgman 650-el a robogónapon.
Mellesleg a Yodamastah linkelt videón Gáspár Attila a fórumunk szerelője is versenyez (igaz azt hiszem akkor ép besült a dugattyúja.
) . 
Symbian:
Ehh
Jobb időt mennek az 50-70cm3 robeszek mint a 250cm3 MZ-ék,és pariban vannak a 125cm3 gépekkel. Érdemes néhány versenyt megnézni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Ezek ötvenesek, vagy 125-ösök "50-es papírral"?!
-
csongi
veterán
Azt hittem nagyobb ez Kecsó ring
De egyszer kipróbálom.! 
-
A sok bénát biztos kiröhögik a "nagyok".

&rew!

-
Daywalker
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Ha jól emlékszem, sportrobeszokkal simán szoktak
Figy, az én sógorom chopperral jött Hringre
) Szerintem ez nem verseny, ezek nyílt napok, mindenki azzal jön, amivel akar. De ha jól emlékszem, akkor ez le is van írva pl. a Hring nyílt napra vonatkozó szabályzatában is (mármint hogy nem verseny, hanem nyílt nap van és élménymotorozás folyik). -
Daywalker
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hringre mindenképpen. A kisebbekre zárt ruha + protektorok is megteszik általában.
-
-
Mizsala
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Valamikor ha jön a jó idő én is ki akarok menni pályára, ugye túramotorral. De csakis akkor, ha van ilyen utcai csoport, egyébként én sem fogok felmenni. (és igen, a dobozokat le fogom venni
)
Esetleg össze is szervezetnénk, ha ketten rinyálunk, akkor már csak indítanak ilyen csoportot is.
És nem feltétlenül hringre akarok menni, nem vonz a hosszú célegyenes és óriási tempó, inkább kicsi kanyargós pálya érdekelne, ahol ügyeskedve le tudom a lábtartót veretni
Vezetéstechnikai tréningen rohadtul élveztem a lassú-szűk bólyákat is, meg a szélesebbeket kicsivel nagyobb tempóval. Talán tavasszal egy ilyen tréningel kellene újra kezdeni mindenekelőtt...A BMW motorrad tréningen van olyan lehetőség, hogyha már voltál egyszer, akkor gyakorlóra el lehet menni akárhányszor valami 14-16ezerért(ha jól emlékszem), amiben ebéd és korlátlan italfogyasztás van. Gyakorlatilag ugyanazt csinálod, mint aki a tréningen van ott 40k körüli összegért, csak te már egyszer leszurkoltad a 40-et és másodjára elég a 16

-
vlevi
nagyúr
"Kivulrol kell elmenni"
Hát, a videót elnézve, mire ez eszébe jutott volna a hátul jövőnek, addigra már éppen visszapattant a palánkról
Kívülről nem tudott menni, mert ott volt a kamerás ember.
És harmadszor, még az is lehet, hogy ő nézte be a dolgot, ezt ebből a videóból nehéz megállapítani. -
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Persze az is hozzatartozik, hogy a pimpelt 1000-esek itt 300-zal is mehetnek akár. Onnan féktávot venni kell némi gyakorlás
Akit majdnem eltrafált, az utcai tempónak látszik, nem hiába van Hringen utcai csoport (2:15 köridő fölöttiek). -
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Az a baj, hogy erre sok helyen tesznek magasról. Illetve ott vannak az erős motorral rendelkező hülyegyerekek, akik egyenesben húzzák, de befordulni nem tudnak. Idén többször is szívtam az ilyenek miatt.
-
vendingo
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ezért nem merek kimenni pályázni, mert félek, hogy a bénázásaim miatt balesetet okozok.
-
DigitXT
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére

-
yodamastah
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Ha tempót mész akkor féktávon kb 100% fékezel, és ilyenkor minimális lehetőséged van módosítani az íveden. Szükíteni nem nagyon tudod, annyit tehetsz hogy felengeded a féket, és akkor mész ki a pályáról. Interlagos-on a cél végén nincs olyan messze a fal.... Szóval valóban felengedhette volna a féket, és kigurulhatott volna, de megértem hogy inkább próbált lassulni. Lehet közrejátszott target fixation is. A szívás az, hogy akibe majdnem belemegy bőven túlfékezi a kanyart, sokkal nagyobb tempóval is befordulhatott volna. Azaz szépen befordulhattak volna mindketten. A lényeg, ha lassúak is vannak a csoportban, óvatosan kell állatkodni

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Kivulrol kell elmenni
az amugy is megalazobb 
A szemuveghez meg annyit hogy olyan kozelre nem tudsz fokuszalni, lasd google szemuveg.
-
ALI_G
veterán
bukfenc [link], 10 pontos érkezés

-
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
DigitXT
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Hazai megoldás: papírlappal, és instant lebukással.

-
BoB
veterán
-
Azért az durva, hogy a biztosítós fazon teljesen eltűnt és nem hív, hogy jönne. Még azt sem. Ez aztán hozzáállás.
-
válasz
polimorf
üzenetére
A kormányvégsúly elsődleges funkciója a kormány rezgés és szitálás csillapítása. A forgástengelytől relatíve nagy távolságra elhelyezett súlyok tehetetlensége nagy, elég nagy ellenerőt tudnak kifejteni a kormány hirtelen mozgásával szemben. A hagyományos kormány lengéscsillapító hatását utánozzák egyszerűbben, olcsóbban, de azért kevésbé hatékonyan.
Ha elveszik vagy kisebbre cseréled, akkor nyilvánvaló, hogy a kormányzás érzékenyebb lesz, jobban rezeghet és akár erősödő, kis csillapítású rezgésbe, szitálásba is kezdhet. Ez akár együtt járhat zajjal is, de nem jellemző. Inkább két problémáról beszélünk, véleményem szerint.
A súlyt érdemes pótolni, mert jótékonyan hat, de el kell mondanom, hogy ha nincs súly, akkor sem szabadna erősödő szitálásba kezdenie a kormánynak, tehát itt valami más bajt vagy elállítódást is keresni kell. Az jellemző, hogy ha hátul jobban terheled a motort, akkor az eleje a kis terhelés miatt szitálásra hajlamosabb, azonban én megnézném, hogy a hátsó rugóstag eléggé elő van-e ilyenkor feszítve, illetve az első villa nem kezd-e jobban lógni a megengedettnél, valamint a kormánycsapágy játéka nem nőtt-e meg az utóbbi időkben. Ezek mind elősegítik a szitálást.
Tehát ha van gyárilag kormányvég súly, akkor az nem ok nélkül van, használni kell.
ForrásmegjelölésMikor levettem úgy éreztem mintha valami műanyag játékkerékpáron ülnék olyan érzékeny és szar lett a kormányzás... Tényleg a lélegzetvételre is érzékeny volt.
-
válasz
ujskodas
üzenetére
Hát kérlekszépen jól fel vagyok fújva ennyi cuccban. Nem is nagyon ugrálok. Jól érzem benne magam ,csak sokat kell öltözködni és ha bemegyek egy boltba van 10 percem még nincs melegem.
Mindezt 10 fokban csinálom. Közel 20 fok lesz mire leveszek egy réteget. A kabát az utolsó percig marad.TommyGun! Ha csak simán rálépek akkor egy pontig felmegy és kész.
Ugrálhatok is karon. Talátam egy vidit kimondottan GS500-hoz. Na úgy még nem próbáltam, de azt már látom nem fogom sokat így leállítani, marha macera. Az oldaltámasz k kényelmes. Elsősorban télire lenne jó a közép vagy ha a helyzet azt kívánja meg. -
TommyGun
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Nem is így kell középállványra tenni egy nehéz motort az is biztos...simán ránehezedsz a jobb lábaddal és felugrik az magától, jól rákell tehénkedni, nekem a 270-280 kilós burgit is simán sikerül így középállványxra tenni, nem kell ráncigálni meg emelgetni se, csak a középállvány mindkét oldala legyen stabilan a földön és szépen ránehezedsz és felugrik rá minden probléma nélkül.
-
.mf
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Várjál, Papus, megfogom a járókereted, amíg felülsz rá. Ma is átrotyogsz vele a Kék Osztriga bárba? Van ennek csomagtartója, be tudom tenni a vazelint, vagy mindegy?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem nem kéne (sőt, ránézni sem néznék rá, túlretrósított giccsparádé). De nyilván nem én vagyok a célcsoport.
-
Integra
titán
fú de baba

-
TommyGun
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Kössz az infót!

-
Grillo
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
Én múltkor jártam úgy, hogy farmer+esőnadrág+neoprénes térdvédőben mentem 1 órát, és pár napig fájtak a térdeim, megfázott még így is. Pedig akkor még a mostaninál pár fokkal jobb idő volt.
Most szerváltam egy Tucano-t, ebben faszaság van, csak a combomon érzem, hogy nincs takarásban, arra még keresem a megoldást. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
A láb / térd fázás sosem akkor fogod érezni mikor. Majd 15-20 év múlva mikor majd alig tudsz járni, mert szétfagyott a lábad. Míg fiatalok vagyunk, simán veszünk egy 30 perces forró fürdőt kádban és felmelegítjük a lábainkat. De ez nem kárpótolja a szervezetet... Ha előtte 6-8-10 órán keresztül megy rá a hideg levegő, ez nem lehet elegendő. Aztán majd 40 évesen fogunk bebugyolált térdekkel járni, mert tönkrementek

-
ujskodas
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Minimum 4 rétegben motorozol?
Hogy lehet úgy mozogni egyáltalán?
1 db. normális cordura dzseki teljes béléssel + 1 db decathlonos aláöltöző felülre. (mármint felső testre, nem a kabát fölé)
Alul: 1 db. cordura nadrág béléssel, "oszt cső" ! 10 fok környékén még melegem is volt. Hozzáteszem, nem vagyok "milliomoscsmete" , a felső Berik akciósan, az alsó Mugenrace akciósan. -
boogie84
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Privátban is jöhetne, jobban észreveszem. Köszönöm!!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van MO képviselet, de árak nincsenek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezt majd magyarázd el a sok hozzá értő motorszerelő mesternek meg az autószerelő fateromnak is.

Szeretek kanyarogni ezért is fogok majd pályára is menni és ott gyakorolni,hogy minél több ragadjon rám. Majd skubizlak bennetek mikor mentek.
) . 

) Szerintem ez nem verseny, ezek nyílt napok, mindenki azzal jön, amivel akar. De ha jól emlékszem, akkor ez le is van írva pl. a Hring nyílt napra vonatkozó szabályzatában is (mármint hogy nem verseny, hanem nyílt nap van és élménymotorozás folyik).