Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
User_2
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
fékdugattyúk nem rohadnak szét ennyi idő alatt?
pittinges lesz az oldala, beakad a karmantyúba,
és elmelegíti a tárcsát
biztos jobban tudod, csak érdekel mi erről a véleményed. -
Topiccsendőr
addikt
Elkezdtem a legot, 18 evet allt a motor, de a tomitesek, es a szimmeringek epek. A villaszarszimmering sem ereszt. Elso korben lecsereltem a 22 eves gumikat. Az mar nekem is sok. kapott egy nagyonjo evjaratu rosso corsa 2 szettet.
a tankot elkuldtem egy cegnek, akik tanktisztitassal es passzivalassal foglalkoznak. A lenyeg, hogy nem gyantaval, vagy muannyaggal ontik ki a tankot, hanem a femet elektrolizissel bevonatojak, amit nem fog semmilyen uzemanyag oldani, es ellenallobba teszi a korrozioval szemben. kivancsi vagyok mit csinalnak ebbol a rakas szarbol, amit talaltam benne.
Szerencsere az uzemanyagpumpa megegyezik a turamotoromeval, igy van raktaron egy bontott jarmubol otthon.
Amugy a benzincsovek fekete zsirra valtoztak, amint hozzaertem, mintha pudingba nyultam volna. Remelem a benzinszintjelzot ultrahangos mosoban megmenthetem.
Szijat cserelek, olajat, fekolajat, benzinszivattyut, es mar roffenthetem is. -
Rush77
aktív tag
A WD40-es fújkálás segített.
megjárattam a gombot, picit kifújtam, áttörölgettem és próba.
Hibátlanul visszaugrik a gomb a helyére és megszűnt a fényszóró X-akták.
Az index kapcsolónál használtam már ezt (és szotam is amikor akadozik) de az indítógombosra nem gondoltam.Köszi mindenkinek.
-
Csandi
addikt
V3R promo video
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Bmw nek van elektromos kuplungja (automata váltója)
Ehhez már meg lehet venni....(nem gyors váltóról beszélek)Amúgy benéztem nem ASA-t adnak hanem ERC-t

-
válasz
bigrob
üzenetére
Hát kicsi az árkülönbség ... majd ha lesznek összehasonlító tesztek akkor többet tudunk....
Durca hogy mindent is lehet kérni hozzá elektromos váltót pl ebbe a kategóriába ugye amit írtam ,hogy gyári kanyar abs kemény... (többiek is kurvára össze kaphatnák magukat)
Én kötelezővé tenném 300cc felett!
-
-
kelly416
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Hát... Én az írások után (kosz, zsír...) kifújnám vastagon féktisztítóval, majd ha kész és kiszáradt, akkor kapna ésszel wd40-et vagy kontakt sprét.
És ha már a neveket is taglaljuk, tudtátok-e, miért is wd40 a wd40? -
Rush77
aktív tag
Köszi. Meglesem aztán jelentkezek. Valószínüleg majd keresek valakit aki szétkapja mert én nem fogom az tuti. A nagyon apró dolgokkal nem ápolok jó viszonyt

Először lehet kap WD40-et és megnézem úgy meddig bírja. -
bigrob
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Meg kell mutatni hogy új a gép, titkolni kell hogy a motor nem.

Ebben a pirosban azért kéne:
-
kovacss72
aktív tag
válasz
Rush77
üzenetére
A Honda kapcsolóknál ez egy gyakori, ismert jelenség. Rövid távon általában a WD40 is segít. Tartós megoldás a kapcsoló szétszedése és az érintkezők megtisztítása.
Nálam is ragadt a többéves nemhasználattól, de aztán bejáródott magától. Az indexkapcsolóm is nehezen mozgott, amin segített a WD40. -
Rush77
aktív tag
válasz
kelly416
üzenetére
Ápdéjt!
kicseréltem az izzót, meg méricskéltem meg amennyire tudtam pucoltam bár mivel az üveg egybe van a belsővel ezért annyira pucoltam ki amennyire tudtam.
Most világít rendesen sőt. Az ami benne volt philips olyan mintha egy mécses lenne.
Mértem is minden érintkezőt a csatlakozóban (egy helyen 11,7 volt a másikon 12,0)
NADE van anomália
Beindítottam a gépet és hát jött a fejvakarás mert nem világított. Gondoltam ennyire bal..sz nem lehetek mert azért mégsem érsebészet egy izzócsere.
Leállít, pilács szétszed, csatlakozók rendben. Visszatettem a helyére, beindít és megy. Azán megnéztem a refit. Rányomok a villantóra és megy. Átkapcsolom refire és kialszik a lámpa.

Leállít, beindít és megint megy.
Megpróbáltam megint a refit és ugyanaz.
Leállítottam. Szétkaptam megint. mindent leellenőriztem, összeraktam, beindít ééééés nem ég.
És itt jön az anomália amit nem tudok mire vélni.
véletlenül aztán hozzáértem az indítógombhoz egy picit ééééééééés lőn világosság.
Felkapcsolt a lámpa.
Ezt próbálgattam még egy párszor és az van, hogy az indítógomb ha visszaugrik a helyére teljesen akkor nem mindig ég a lámpa. (BTW az indítogomb egy picit akad amikor vissza kéne ugrania. WD40? )
Ha ilyenkor egy fél-egy milit "benyomom" akkor ismét jó. Erre van valakinek tippje? Ettől kiég az agyam, hogy mi a fakkom lehet ez.
Arra gondoltam, hogy a carplay kijelző csinálja ezt de ugye az meg egy fuse boxra van kötve ami a jelet meg a tompított kábeléről kapja. Lekötöttem magát a kijelzőt (nem a fuse boxot mert ahhoz le kéne bontani a fél motort) és úgy is megvan a jelenség.Aztán a fenti témához.
Az 500-as sor4 hHonda engem is érdekelne meg ez a Suzuki SV7-GX sem tűnik rossznak. Mondjuk nem fenyeget a veszély, hogy az elkövetkezendő 2-3 évben túladok a CBFen. -
válasz
vlevi
üzenetére
En egy ilyen sonyt hasznalok motorzashoz is. Tokeletesen mukodik, az aktiv zajszures nagyon jo. Nem tudom, a kobakban mit lehet kihozni, ha nincs meg a fizikai hatarolas a fuleid korul, de nem is fizetnek erte tul sok extrat, ha egyszer 30-ert kapok olyat, amit egyebkent is hasznalhatok. De legalabb ezzel is nehezebb lehet a kobak, fantasztikus
A mentot meg hasonlokat hallod vele ugyanugy
-
Engem ez is érdekelne kíváncsi vagyok milyen lehet:
-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, az lett a Suzuki sv-7gx

Még a 4 hengeres CB500-ra lennék kíváncsi, meg mik kapják meg tutira az e-clutchot Honda fronton.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Jah pedig mindenhonnan az az info jött ,hogy nem lesz már több v2.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Nekem van ANC-s fejhallgatóm.
Lehet, hogy nem a legjobb cucc, lehet, hogy jobban is meg lehet oldani, de az Edifier nem egy gagyi termék, mégis a zajcsökkentő funkcioját nem szívesen használom.
A működési elve az, hogy a beérkező hanggal ellentétes amplitudoju hangot bocsát ki. Működik a dolog, tényleg alig hallani valamit, de mégis olyan érzés, mintha valami nyomná folyamatosan a fejemet, fülemet. -
FOS china loool

Powered by a new 997cc V4 engine delivering over 210 hp, the V4 SR-RR achieves a weight-to-power ratio less then 1kg / hp, placing it among the best in its class. An advanced electronic platform ensures maximum control, while the active electronic suspension system represents another step forward in dynamic performance. A full-titanium Euro 5+ Akrapovič exhaust completes the setup, delivering a distinctive sound that perfectly blends mechanical refinement and aggression.Yamaha meg szenved hogy le fejleszen egy v4 et

-
bacus
őstag
válasz
crocy
üzenetére
Olyan nagyon nem távolodtál el a határtól
Ez még messze van a jótól, az a magas Tátra útjain van szerintem 
Én erre jártam szombaton, volt benne több lámpás útfelújítási szakasz, sőt visszafele (jobb oldali ág) egy helyen építkezés miatt mindkét oldalról behajtani tilos. Egy nagy kerülővel tudtam volna csak megoldani, ott nézegettem google fordítóval, hogy mi van pontosan kiirva, mikor jött két helyi autós és mint a huzat mentek, még csak nem is lassítottak a táblánál. Igy én is mentem utánuk, kicsit parázva, hogy magyarázom majd el szlovák rendőrnek, hogy a gps nem volt hajlandó másfelé tervezni
, de a kutyával nem találkoztam. Többnyire jó minőségű utak, de a széle már tele avarral, sárral, szóval néhol a 2 sávból kb 1 volt járható középen fél fél sáv.
-
Rush77
aktív tag
Köszi szépen. Kipróbálom az izzócserét (Night Breaker 220) meg rámérek még a fényszóróra is, aztán beszámolok.
Nyílván nem számítok eszeveszett javulásra de azért ha valamennyit javul a helyzet, már megérte. -
bovo
csendes tag
válasz
crocy
üzenetére
Ha Selmecbányára mész akkor a Párkány,Déménd, aztán Zsemberen keresztül az 524-esen mennék.
Vissza ugyanarra,vagy SzentAntalon keresztül az 51-esen de az elég rossz minőségű,viszont a táj szép Hontnémetiig.
Esetleg ha időbe belefér akkor Selmecbánya,Vyhnye,Zsarnóca,Garamszentkereszt de ez Zsarnócától tranzitút,nagyobb forgalommal de hétvégén szerintem nem vészes. -
crocy
tag
hetvegen kalandoztam kicsit szlovakiaban. megvan az uj hazam. kadar kockas miliö c-type falvakkal de a környezet pazar es az utak minösege többnyire kivalo. mar-mar azt ereztem mintha ausztriaban lennek. meg azt is megkockaztatom, hogy mintha kevesebb vadbarommal talalkoztam.
igazabol belegondolva jo hogy elcsatoltak ezeket a reszeket, mert ha hozzank tartozna, ott is szar utak lennenek.
szombaton menten egy [Bp-Balassagyarmat-Százd-Esztergom-Bp], vasarnap pedig [Bp-Esztergom-Léva-Hontnémeti-Esztergom-Bp] kört. 564-es ut nagyon tetszett Demend es Parkany között, ill. az 51-es ut Zsember es Hontnemeti között is fasza volt. gyors elnyujtott balos kanyarok a kedvenceim.
meg a heten el akarok ugrani Selmecbanyara es arrafele tekeregni. ilyen 14 fok napsütest mond.
ha tudtok jo szlovak utszakaszokat ne tartsatok magatokban.
-
Rush77
aktív tag
Ránézésre ép a foncsor meg a búra is (az még üveg) CBF500.
A beállítás ellenőrzése még hátravan.@csongi: H4
-
chubii
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
Nekem sokat nem segített a 150 vagy 200%-osnak reklámozott izzó, Night Breaker vagy mi a fantázia neve. De egy próbát megérhet, nem vészes az ára.
Foncsor ép, rendben van? Magasság is rendesen be van állítva?
Nálam a végső megoldás 2 külső LEDes lámpa lett. Még E jel is van benne azt hiszem, nem akadt fenn műszakin.
Ez a dizájn, de nem konkrétan ez az eladó (már nem él a régi link): [link] -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Technikai jellegű kérdésem lenne.
Most szombaton voltunk gurulni és többen megkérdezték, hogy csak helyzetjelzővel megyek e. Mondtam, hogy nem. Erre mondták, hogy olyan mintha teamécsessel világítanék. Megnéztem és tényleg nem valami acélos. Hazafelé nem volt annyira mókás sötétben. Ahol tudtam és nem zavartam senkit vele ott refiztem.
Kérdésem az lenne, hogy emelt fényű izzó segíthet valamennyit rajta?
A ledes izzót kizárnám mert nem akarom, hogy a szerv nyektessen érte.
Illetve a ledes helyzetjelzőért is gondolom szólnának. -
vlevi
nagyúr
válasz
Des1gnR
üzenetére
Háát, ja.
Elfelejtettem, hogy 5-6 év alatt minden bőven a dupljárára drágult
A te 6eFt-os olajad nekem 3500, a huszonezres óradíj pedig 8 ezer volt, 6 éve.
Most előkerestem a tavaszi számlát, nekem is 75e körüli összeg áll rajta, és a számok is hasonlóak, mint a tied.
Háát, sajnos. -
kelly416
veterán
válasz
crocy
üzenetére
Én a 400-as burgonyával taknyoltam hasonlóan városban, csak épp egy gyalogos lépett le balról az útra én meg el voltam gondolkodva az élet nagy dolgain. (Középen járdasziget, simán átmehettem volna szabályosan, ha nem vagyok ilyen ökör.)
Rámartam az első fékre és már ment is a levesbe a tapadás. (Ugye a nemrég emített f@sza fehér aszfalt jó simára kopva mindenhol.)
30-ról, max 40-ről borulhattam, még én is csúsztam, de az ingemen lett egy kisebb kopás meg a bal vállamat ütöttem meg jobban. Máshol nyoma sem maradt, olyan síma az aszfalt.
Szóval igen, ha beblokkol az első kerék, altalában kimegy oldalra. Vagy ha nagyon jól egyensúlyozol, akár át is repülhetsz a motor felett, de ahhoz tempó is kell meg tapadás is.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
crocy
üzenetére
Pedig semmi extra, ha blokkol a kerék, akkor megszűnik az oldalvezető erő, és sokkal valószínűbb hogy elmegy valamelyik oldalra, minthogy egyenesen csússzon, ahhoz túl instabil egy motorkerékpár egy ilyen szituációban.
Én pont ugyanígy estem el 2002-ben egy ZZR-1100-al, sík úton, egyenesben, száraz útviszonyok között. Túl nagyot fékeztem, blokkolt az első kerék, és abban a pillanatban már ki is csúszott oldalra.Ja és engem is megbüntetett akkor rendőr, mondjuk én bele is csúsztam akkor hátulról egy autóba.
-
bardi
senior tag
válasz
crocy
üzenetére
Valamennyire biztos döntve volt a motor, mert oldalra csúszott ki az eleje. Így a sérülések alapján jobbra mehetett el az orra, a bal térdem ért le először, majd a két kezem.
Szerintem ha hirtelen húzol rá a fékre, nem fog első kerékre állni, mert túl gyorsan változik a tapadás, nincs ideje a guminak deformálódni. ABS nélküli autón is ha rárúgsz a fékre, szinte semmi lassulással fog csúszni a kerék, ha viszont egy picit megterheled, nem olyan hirtelen fékezel, akkor tapad rendesen. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása is megelőzés. A ne ejtsd le a poharat szabály is teljesen él, pl szállodában, nem vihetsz le üveg poharat a medencéhez. Mi ez, ha nem megelőzés? Pedig lehet minden 10000.dik ember ejtené csak el a poharát.
A medence lépcsőjére került üvegszilánk pedig akkor is szar, ha csak annak a lábát vágja el aki elejtette a poharat.De végül mindegy, mert ez a szabály és kész.
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Amiket írsz azok olyan szabályok, amik megelőzik, hogy történjen valami. Pl. ittas vezetés -> baleset.
Az, hogy ne csináj valami olyat véletlen amit te sem akartál csinálni és végül csak neked lett belőle bajod ez értelmetlen. Mintha azt mondanák, hogy soha ne ejts le többet egy poharat sem vagy bármi ilyesmi. Nyilván nem akartad összetörni a poharat, hogy utána takaríthass de senkinek nem lett baja belőle és figyeltél, hogy ne ejtsd le, de néha megtörténik.
A végén amit írsz jó, hogy a rendőrnek nincs mérlegelési szabálya. Hát akkor legyen, ezzel meg is lenne oldva.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ne a károkozásból indul ki, van az életben egy csomó dolog amivel nem okozol kárt, mégis tilos, büntetés jár érte. Az egy más dolog, hogy elkapnak e.
Ilyen az ittas vezetés is. Iszol két sört, hazavezetsz, nem okoztál kárt, nem ütöttél el senkit, de tilos, megszeged a szabályt, ha elkapnak fizetsz.
Ez egy kicsit hasonlít arra, mikor a családban aki káromkodik az bedob egy százast a perselybe. Nem okozol kárt, de mégis csak fizetsz.Szerinted hülyeség, szerintem is hülyeség bizonyos feltételek mellett, de a kiérkező rendőrnek a balesetnél nincs mérlegelési szabálya, hogy ja csak magadnak okoztál kárt.
-
bacus
őstag
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
A KRESZ szabályok megsértése miatt fizetsz. Az alapkiindulás, hogy minden szabályozott, ha mindenki betartja, akkor NEM lehetnek balesetek.
Ebből következik, ha van baleset, akkor valaki vétett. Ha elesel és nem hibás senki más, akkor CSAK te a motorvezető lehet a hibás --- azaz nem a látási vagy útviszonyoknak megfelelően vezettél. Ez egy jó gumiszabály, ami mindenre ráhúzható.
-
bacus
őstag
válasz
pietrrr
üzenetére
Hullunk mint a legyek
Tegnap volt egy kis Selmecbányai kör egy baráttal, nézelődős tempó végig beszélgettünk. Több motoros úgy ment el mellettünk, mintha mi állnánk, pedig az út széle már sok helyen volt taknyos, már csak fél sáv volt normális.Az egyik ilyen vagány előző egyébként egy jobbos kanyarban mellettem jött végig, arra kényszerítve, hogy én menjek a szarosabb részen. Persze ha, én elcsúszom, akkor elkaszálom őt is. Nem is értettem, hogy miért nem előzött meg, talán mert mégsem tudott rendesen motorozni. (Én ha előzök, akkor van sebesség különbség, nem maradok az előzött mellett)
Aztán pár km után utolértük a csapatot, mert valami elágazásnál a túravezető "lezárta" a forgalmat, próbálta bevárni az elhagyott embereket. Mi meg pont elmentünk még mellette, mintha mi is a csapathoz tartoznánk.

Ezt a lezárást, keresztbe állást teljesen indokolatlannak tartom egy 6-8 fős motoros csapatnál, ha 8 motor nem tud egy bolyban motorozni, akkor nem kell nekik együtt motorozni. Egy körforgalomnál, kikanyarodásnál ugyan bejöhet közéjük autó, de mégis meddig tart ezeket a lemaradottaknak leelőzni?
Bardi: jobbulást. Ha jól értem, akkor te voltál hátul, előtted ment két autó amiket előztél volna, abból a hátsó (azaz az előtted lévő) is kiment előzni, mikor te már a szembejövő sávban megkezdted az előzést?
-
Madball
csendes tag
válasz
Csandi
üzenetére
A nem szándékosság önmagában még nem mentség. Pl. egyértelmű, hogy senki nem akar átcsúszni a szembejövő sávba, de ha mégis csak megsérül valaki vétlen, azt nem lehet elintézni azzal, nem volt szándékos (a gondatlanságból elkövetett emberölés is emberölés..).
Ha egy motoros elesik és senki más nem sérül, az még nem jelenti, hogy nem hibázott, csak azt, hogy másnak nem okozott kárt/sérülést. -
mattheus
őstag
@Bardi
Jobbulást kívánok! Az erősebb hirtelen első fékezésért szerintem ne hibáztasd magad túlságosan. Nem tudom mennyi ideje motorozol, mennyi tapasztalat és tréning van mögötted, de szerintem egy ilyen szituációban nagyon nehéz higgadtan, nem ösztönből rántani a féket. Persze az ABS sokat segítethetett volna, de akkor is, egy ilyen szituációban szerintem marha nehéz jól csinálni mindent.
Pont egy hete történt velem, hogy Yamaha próbavezetésnél még a kezelőszervekkel voltam elfoglalva (hol van ez meg az), mikor is csurogtam a forgalomban és váratlanul befékeztek elém és az ABS beavatkozott, pedig teljesen ártatlan szituáció volt és mégis jobban megrántottam a pillanat hevében az a fránya kart......... szerencse, hogy nem kanyarban voltam, nem volt nagy a sebesség meg az ABS is
@Des1gnR
Ez milyen motorhoz tartozó számla?
@Rush77
Nekem van Decathlonos és KLIM téli aláöltözőm is. Az utóbbi esetében sokkal jobb a komfortérzetem, de annyival nem, ami magyarázná azt az árkülönbséget, de ettől függetlenül érzetre jobb, nem is kicsit. -
Rush77
aktív tag
válasz
chubii
üzenetére
Aláöltöző nélkül nem szoktam motorozni.
utálom ha hozzáragad a bőröm a dzseki újjához, vagy a sima pólóban szarrá izzadok.
Meg tényleg, hogy elvezeti az izzadságot azt imádom benne. Nyárra van vékony aláöltözőm. Ami hivatalosan nem technikai aláöltöző hanem kicsit feszesebb mtb felső. Ugyanazt tudja érzetre mint a másik csak ez még jobban szellőzik.@yodamastah
Ezzel én is így vagyok, hogy nem értem a 2, 3, 4 szeres árakat a dedikált motorosnak nevezett aláöltözők esetében.
Nagyrészt én is decathlonost használok. (kipsta).
Sokan mondták, hogy majd megtudom ha veszek normálisat. Mondom akkor tudatlanul halok meg mert
(legalábbis szvsz az én szintemen) nem érzem, hogy 2x ezer forintot megérne nekem egy felső amikor a decás is bevállt. Biztos van az a szint ahol érezném (pl ha pályáznék börruhában 3x fokban) de ez a felhasználás nem fenyeget. Eddig soha semmi gondom nem volt ezekkel még nyáron 35 fokban sem. Tök jól elviszik az izzadságot. -
bardi
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Ha lett volna rajtam kamera, akkor talán van esélyem, már a szembe sávban voltam, amikor a néne a kormányt egyszerre tekerte az indexszel. Így jártam sajnos, az, hogy blokkolt az első kerék abszolút az én hibám sajnos. Mindezt sikerült valószínű 1 ujjas fékezéssel összehozni a szar fékes vfr-en
A térdem szerintem csak zúzódás, tegnap este oldalirányba "terhelve" eléggé fájt, ma már azért jobb sokkal, kevésbé van dagadva is.
-
zgospel
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Alapvetően a baleset mint kifejezés nem szándékos eseményre utal. Értem mit akarsz mondani, de a legelsők között van, hogy mindig az út- és látásviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.
Ha hideg van, vizes az út, havas az út, falevelek vannak, stb, ezekkel lehet kalkulálni, nem a semmiből történik, tehát a sofőr felelőssége ezeknek a figyelembevételével közlekedni.
Ha a Volánbuszból kifolyt gázolajfolton csúszol el, akkor valóban vétlen vagy, de némi szerencse is kell megtalálni a felelőst.Egy cimborám néhány éve a Mátrában csúszott el hűtőfolyadékon, egy vadi új H2-vel. A lenti parkolóban megtalálták a "bűnöst", egy kisteherautónak folyt el a vize, amit végighúzott kanyarokon át. Szerencsére elismerte a felelősségét, így a biztosító gond nélkül fizette a 7 számjegyű összeget.
-
zgospel
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ha vizes. havas, akármilyen úton tapadást veszítesz és elesel, akkor nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél, jogos a bünti.
Itt gondolom az hiányzik, hogy nincs tanú vagy valamilyen egyértelmű bizonyíték, hogy már egyértelműen megkezdte a motoros az autó előzését amikor az szintén előzni kezdett.
A pontos szabálynak nem fogok utánanézni, de anno az oktató ezekre az esetekre külön kitért a tanteremben: ha az előttem haladó indexel, akkor tilos előzésbe kezdenem, de ha a mögöttem haladó indexel, akkor az még nem jelenti önmagában az előzés megkezdését, tehát előzésbe kezdhetek.Nem voltam ott, nem tudom mi történt, nem áldozathibáztatok, csak úgy általánosságban írom: általában előre látni az autó mozgásából, hogy kb mit akar csinálni. Várható előzéseknél szintén. Biztos van kivétel, de szinte mindig ilyenkor már behúzódik, nézelődik, rajta van a legelöl haladó autón a másik, tehát számítanom kell rá. Nekem pedig úgy megkezdeni az előzést, hogy hagyok időt az előttem menőnek hogy észrevegyen engem, és biztos is vagyok benne, hogy észrevett.
#155619 bardi sajnálom, és jobbulást! A "bal térd tropa" mit takar? Zúzódás, vagy a szalagok is sérültek?
-
Csandi
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Csak a szándékos kihágást büntetném, gondolom nem direkt esett el, erre mit büntetgetünk akárhol? Nevetséges.
Vizes úton valaki elveszti a tapadást a jármű és megcsúszik azt is büntetik? Főleg ha valakit először ér ilyen helyzet. Tudom van vezetéstechnikai tréning amivel felkészítenek rá, remélem akkor azt az állam állja

Feljebb írja “mivel kijött valakinek büntit is kell adnia” na pont ezzel van a bajom. Az lenne a normális ha értünk vannak nem ellenünk.
-
A Zéé
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
ha bármilyen balesetnél rendőri intézkedés van, ott kell hibásnak is lenni,mivel ha mindenki betart mindent, nincs baleset sem. És mivel ha valaki hibás, akkor vétséget követett el, aminek a következménye, hogy a vétkest meg is kell büntetni. Ez nagyjából mindig is így volt, és szerintem ez nem csak hungarikum.
szerk:
bardi, jobbulást! Szerencsére nem lett nagyobb baj. -
bardi
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Szerintem az elöl lévő autós hívta, mentőt is, végülis normális a részükről, én is úgy voltam vele, hogy legalább lesz mit mutatni a biztosítónak, de hát nem.
Amúgy érdekes volt, mert pár perccel az esés után valami baszott nagy bmw elkezdett szirénázni, de tovább ment, mert hívtak már mindent, annál nem láttam, higy rendőr vagy mentő, utána viszont egy másik szintén fekete autó állt meg, az mentős volt, de addigra kiért a rendes mentő, szóval rá se volt szükség.
Mivel kijött, gondolom ez a procedúra, hogy valakinek büntit is kell adni, igazából az esés az a saját balfaszságom volt, persze a miértje már nem. Örülhetek neki, hogy ennyivel megúsztam, meg hogy nem volt szalagkorlát. -
Csandi
addikt
-
-
bardi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Köszönöm, inkább a fizikai kell, de már mára jobb lett minden.
Csandi: jött ki rendőr is, abszolút jó fej volt amúgy, a minimumot adta.
Amikor mondtam, hogy nem ütközünk, húzta a szemöldökét, hogy ebből sehogy se tudok jól kijönni.
Elvileg ha az autó első harmadát találod el, a másik a hibás, a hátsó két harmadnál meg te. Meglehetősen ostoba szabály. Gyakorlatilag azt védi, aki hibázik, és tükörbe nézés nélkül kezd előzni. -
bardi
senior tag
A motorral nem esős karrierem tegnapig tartott. Két autót előttem volna olyan 70-ről, amikor a hátul lévő is elkezdett előzni. Sajnos balfasz mód túl nagyot húztam az első féken, ABS meg nincsen, így elment az orra a motornak, és szépen eltűnt a bal oldala. Legalábbis minden sérült rajta. Én egész jól megúsztam, bal térdem tropa, egy ideig biciklizni sem fogok, a jobb tenyerem letapadt, és egy kurva nagyot ütött a csuklómon, a bal tenyéren keg szétszakadt a kesztyű, ott egy kis bőr tűnt el, de legalább nem tört el semmim. Kabát, motoros farmer, csizma jól vizsgázott.
Mivel bem ütköztem au előttem lévővel, még kaptam egy 13 ezres büntit is, plusz a tréler, drága téli tárolás lett a vége
Az biztos, hogy a következő motor ABS-es lesz, illetve kell egy rendes kesztyű, amin van a tenyéren műanyag, hogy csússzon esésnél.
-
chubii
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
+ bardi:
Akkor biztos úgy van, elhiszem. A lényeg nekem is igazából, amit Cleinor írt. Az izzadtságot nagyon jól élvezeti. Nagyritkán felveszek sima pólót is motorozni, na olyankor érzem, hogy minden forintot megért az aláöltöző
A Decás nekem is Kipsta, de ugyanazt a típust nem találom már a honlapon. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
en inkabb markaszervizbe vinnem, mert fuggetlen szerviz nem hiszem hogy rendelkezik a megfelelo szoftverrel.
Fuggetlenbe akkor vinnem, ha a megfelelo szoftvert kifizette, ami evente olyan 1000€ kornyeke a texa-nal (amit en ismerek)Melyik fuggetlen szerviz fektet be egyetlen kiolvasoba ennyi penzt? Es hogy lesz fuggetlen, ha csak egyetlen markanak a szoftvere kerul ennyibe, es akkor a tobbihez is kellene vasarolni ilyesmit.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez mar 20 eve is igy volt egyes auto gyartoknal.
Ez mekkora ertket kevisel kishazankba nem tudom.
Szamlaval is igazolhato az elvegzett javitas.Csandi.
Az eros lenne. -
kelly416
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem. Első olajcsere gyári összeszerelés után, ami a sorját és minden egyéb szutykot kiszűri. 30.000-es ciklusa lenne, én 10.000-es ciklusra álltam be ezek után.
-
kelly416
veterán
válasz
vlevi
üzenetére
Nem tudom, hogy én vagyok-e eltévedve, de 5,5 éve vettünk egy Lodgy-t, az első 3000-es olajcserét úgy kellett kikönyörögjem (minek az nekem, ezek járatott mozorok... 1.3TCe) és 110e pénzembe fájt így is. Tisztán olaj és olajszűrő csere, semmi más. És csak egy olcsó Dacia-ról beszélünk.
Ezek után az ilyen 70e környéki motor szervizek engem picit sem lepnek meg
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Cleinor
üzenetére
Nekem egy kábé 2 éve vett lidl-ös crivit aláöltözőm van, de ezt nem érzem túl melegnek.
Ezt a skálát hol kellene rajta keresnem?
Akkor hűvös időre lehet érdemes lenne most vennem egyet, mert ez melegebb lehet, mint az enyém (ami nem tűnik télinek az eddigi használat alapján)? -
bardi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi a tippet, ránézek.
Ma reggel bringán felvettem a felsőt, kb olyan meleg, mint a decathlonos téli bringás aláöltöző. Hűvösebb időben az motoron magában már kevés a bőrkabát alatt, szóval lehet ez is jó lesz. -
yodamastah
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Melegben Underarmor heatgear jött be eddig a legjobban. Nagyon vékony, szinte átlátni rajda, mégis egész jól bírja a strapát.
Hidegben kipsta alsóruhá(ka)t hordok, különféle vastagságban. Kifejezetten motoros alsóruhákat nem veszek már, mert dupla/tripla ára van csak mert motoros tehcnikai aláöltözet
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a tankot elkuldtem egy cegnek, akik tanktisztitassal es passzivalassal foglalkoznak. A lenyeg, hogy nem gyantaval, vagy muannyaggal ontik ki a tankot, hanem a femet elektrolizissel bevonatojak, amit nem fog semmilyen uzemanyag oldani, es ellenallobba teszi a korrozioval szemben. kivancsi vagyok mit csinalnak ebbol a rakas szarbol, amit talaltam benne.

esvéhétgéiksz...

Tegnap volt egy kis Selmecbányai kör egy baráttal, nézelődős tempó végig beszélgettünk. Több motoros úgy ment el mellettünk, mintha mi állnánk, pedig az út széle már sok helyen volt taknyos, már csak fél sáv volt normális.

hibája volt. (én se tudtam ,de ez normális
... út viszonyoknak és helyzetnek megfelelően kell vezetned )