Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem bantja. Egy palyanap alatt el lehet gorbiteni a vekonyabb tarcsakat, de ott huzamosabb ideig kell 250 rol 80 ra fekezni. Az elgorbiti a legtobb utcai tarcsat, viszonylag hamar, de itt az egyenetlen tarcsakopas van a hatterben valszeg, mint mindig.
Se viz, se hideg ilyet nem csinal. Hirtelen fekezes sem. Hiszen erre van.
Dugattyuknak es fekfolyadeknak nincs beleszolasa a hullamzo fekhatasba. -
-
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Navi beszéd az azonnal off, már 17 éves korom óta mikor elkezdtem vezetni. Pont azért amit mondtál a zenéről, ha beszél a navi azt megtöri, na azt nem

Forgalom hangját meg sosem nyomta el a zene teljesen, dudát, előzőt, mentőt, villamost uganúgy észreveszek + szemem is van, látom ha történik valami. Megszoktam, mivel már kiskorom óta fülessel közlekedek séta és tömegközlekedés közben, bringázva, gördeszkázva stb., aztán ez a vonal lett folytatva autóban és motorn. Autóban nyilván nem fülessel, a sisakban a hangszóró meg nem szigetel úgy mint egy ANC-s füles v fejes (amit amúgy ha gyalog vagy tömeggel megyek vhova szintén használok).
És akkor mit szóltok ahhoz, hogy a Rizoma tükör amit vettem mindig csukott állapotban van mivel úgysem látni benne semmit
forgolódni szoktam de alapvetően mondhatni nincs tükröm. Autópályán ki szoktam nytni mert ott úgyis hasalok a motoron akkor pont olyan szögben van, hogy annyit látok, hogy sávot válthatok-e de amikor jobban felegyenesedve ülök rajta akkor úgy is használhatatlan. De városban amúgy így 1 év alatt még egyszer sem éreztem a tükör hiányát, úgyis vagy első vagyok a lámpánál és olyat lépek, hogy nem jön a közelemben senki, vagy épp a sorok között megyek ahova mindegy ha pedig olyan a szitu csak egy gyors hátrapillantás azt kész. -
macilaci78
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Vársoban motorral ha elvétek egy fordulást, nem gond, hamar kiigazítom. Országúton meg 500 méter múlva fordulj jobbra megint nem igényel folyamatos kijelzőnézést. Pláne ha kiírja, hogy a következő manőve 20 km múlva esedékes. Olyankor még a kijelzőt is kikapcsolom, majd a km-számláló szerint valamikor 15-18 km múlva vissza. Úgyis le-lepillantok a sebesség miatt, meg úgy általában a műszerek, visszajelző lámpák miatt. Olaj, vízhőfok, stb.
-
bacus
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Igen, kb 100 km 2x, autópálya díj, mázli, hogy nem péntek este, mert hétfőig a kutya nem nyit ki, motor akkut nem igen árulnak benzinkúton, itthon sem, pláne nem osztrákoknál vagy olaszoknál. (legalábbis én még nem láttam sehol) Akkor még szállás is kell, ha nem akarod ott hagyni a motorod az út szélén akkor tréler. Bukod a másik már lefoglalt, kifizetett szállásod árát x km-el odébb. A társak ugyan nem mondják, de azért mindenki anyázik magában, hogy ez a fax eljön egy bizonytalan akkuval túrázni...
Ehhez képest tavaly bruttó 14e forintért vettem az exide akkut a motoromba, de ha jó helyről veszed és ott munka (UPS) akkut is árulnak, akkor bizony el is számoltathatod a cégedbe. Tudom ez nem mindenkinek lehetőség, nem olyan a tulaj, de én (ugye magamból indulok ki) a saját cégemben el tudom, így kb 6e forintra jön ki az akku ára. (mármint ennyibe kerül kb nekem, az, hogy az akkura költött pénzt nem veszem fel osztalékként).
Ha mindez Olaszország közepén kell "hirtelen" akkut cserélni, az ott kb 60-80e forint és még szívességet is kellett kérnem, ott nincs számla, az saját zsebből megy. Szóval az a 10x szorzó az megvan bőven, nálam talán még a 15 is megállna.Topiccsendőr: "Ha te minden evben elmesz vilagkoruli turara"
Miért kell világ körüli útra gondolni, ha megdöglik az akku és ráadásul úgy, hogy be se lehet bikázni, akkor az még abban az országban is szar, ahol élsz. Nekem legalábbis.Mondjuk elmegyek ide Esztergomba, ez közel van hozzám, mindössze 60 km, megdöglik a Bazilikánál az akku, azaz jó helyen állok, tudok várakozni, be tudok ülni kajálni valahova, stb, akkor is szopás van, mert
1. bár nekem van motor szállító utánfutóm, de csak ugrasztani kell fiamat, aki ki tudja épp ráér e, nem ivott e egy sört, stb, hogy próbálja meg a szétszedett utánfutó minden alkatrészét bepakolni a kocsiba és eljönni értem..., optimális eset, hogy sikerül elsőre.
2. hívhatok más motorszállítót is, de sztem még a 60 km-re se jönnék ki 40e forint alatt.A telefonálás után jó esetben is kb 2h amíg erre a távolságra érted jön (a család), pedig akkor épp útra készen volt.
Én inkább kidobok 2 évente 6e forintot (de még akár 20e-t is), de ilyen ne legyen.A dl650-m akkuja döglött már meg alattam, az nem volt érzékeny motor, simán be lehetett bikázni, volt is zsebbikám, de ülés le, zsebbika dobozból, indít, zsebbika elrak. Na akkor megfogadtam, hogy nem fogom szopatni magam ennyi pénzért. Pláne, mikor állsz a lámpánál és várod a zöldet, majd a motor leáll v. lefullasztod. Na ott gyorsan ha még nincs zöld, akkor tologatod keresztbe az út szélére, veszed le az ülést, zsebbikázol.. Na ez nekem női munka.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem hinnem h mas is szivna, eleg jol leirta a hibat. Eloszor azt gondoltam h zarlatos az onindito- akkor csinal olyat, h akarmilyen jo az akku, leesik 3V ra a fesz, de ez csak inditasnal lenne, utana magahoz kellene ternie. Ez itt ninvlcs meg, tehat az akku hibas. Es mostanaban nagyon sok rossz akkuval talalkozok, szoval nem elkepzelhetetlen, h belefutsz 2-3 rossz akkuba mire jot talalsz.
-
parijani
tag
válasz
kelly416
üzenetére
Nem reménykedik, mert szóba sem került ez a lehetőség. Ő is a sebességindexet kérdezte, így maradt, hogy ezeket a gumikat ő nem javítja. Látni ugyan nem látta a hibát, mert nem akartam feleslegesen elmenni hozzá, de amúgy sem javította volna ezt. Egyébként mindent megold, amit lehet/szabad, szóval még csak nem is a lustaság miatt nem vállalta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Fogja az arcom, de ettől még nem esik jól a forgatónyomaték.
7 éves korom óta vagyok szemüveges, nem szeretem a légmozgást a szememnél, márpedig felhajtott állrésszel, plexivel jár a levegő. Városban nyáron is lent a plexi menet közben, lámpáknál, 30-as övezetben nyitom csak fel. -
-
csongi
veterán
válasz
kelly416
üzenetére
Ezeknek az oreg vasaknak a markanev fog ertket adni a tovabbi korosodassal.
A 2000 evekben keszult motorok a valtas korszak kezdete. Nem minden sikerult azert tul jol. Kb most erik be az irany. Van boven elektronika baki a 2000 korszakbol. A sor 3 blokk az elmult 20 ev es a moto2 ben szerzett tapasztalattal karoltve lett az ami jelenleg.
Majdnem bevallatam egy rs-t, de mivel a viz, es olaj egybe volt, elengedtem.
Elegendo a 955i projekt, es meg melle erkezett egy sukuli gs 500 oregsegi nyugdijas rehabilitacioja. Egyeblore telitve vagyok veluk.
-
Picco
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Mondjuk én majdnem eldobtam a motort, mert a zenét és a kicsöngést sem hallottam vagy nem oda figyeltem, csak megszólalt a haver a fejemben. De hamar kapcsoltam hogy még élek, ez csak egy telefonhívás.
ehhehehe, ilyen velem is volt, csak en NEM tudtam a 2 seces automatikus felvevesrol... -
Rush77
aktív tag
válasz
kelly416
üzenetére
Ápdéjt!
kicseréltem az izzót, meg méricskéltem meg amennyire tudtam pucoltam bár mivel az üveg egybe van a belsővel ezért annyira pucoltam ki amennyire tudtam.
Most világít rendesen sőt. Az ami benne volt philips olyan mintha egy mécses lenne.
Mértem is minden érintkezőt a csatlakozóban (egy helyen 11,7 volt a másikon 12,0)
NADE van anomália
Beindítottam a gépet és hát jött a fejvakarás mert nem világított. Gondoltam ennyire bal..sz nem lehetek mert azért mégsem érsebészet egy izzócsere.
Leállít, pilács szétszed, csatlakozók rendben. Visszatettem a helyére, beindít és megy. Azán megnéztem a refit. Rányomok a villantóra és megy. Átkapcsolom refire és kialszik a lámpa.

Leállít, beindít és megint megy.
Megpróbáltam megint a refit és ugyanaz.
Leállítottam. Szétkaptam megint. mindent leellenőriztem, összeraktam, beindít ééééés nem ég.
És itt jön az anomália amit nem tudok mire vélni.
véletlenül aztán hozzáértem az indítógombhoz egy picit ééééééééés lőn világosság.
Felkapcsolt a lámpa.
Ezt próbálgattam még egy párszor és az van, hogy az indítógomb ha visszaugrik a helyére teljesen akkor nem mindig ég a lámpa. (BTW az indítogomb egy picit akad amikor vissza kéne ugrania. WD40? )
Ha ilyenkor egy fél-egy milit "benyomom" akkor ismét jó. Erre van valakinek tippje? Ettől kiég az agyam, hogy mi a fakkom lehet ez.
Arra gondoltam, hogy a carplay kijelző csinálja ezt de ugye az meg egy fuse boxra van kötve ami a jelet meg a tompított kábeléről kapja. Lekötöttem magát a kijelzőt (nem a fuse boxot mert ahhoz le kéne bontani a fél motort) és úgy is megvan a jelenség.Aztán a fenti témához.
Az 500-as sor4 hHonda engem is érdekelne meg ez a Suzuki SV7-GX sem tűnik rossznak. Mondjuk nem fenyeget a veszély, hogy az elkövetkezendő 2-3 évben túladok a CBFen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Eddig 2x csereltem ilyen gumikat harley-ra, leizzadtam vele rendesen, szerintem ha nem lenne guminyomas bennuk, nem latszodna az sem, olyan eros oldalfaluk van. Uj korukban is.
Velemenyem szerint a suly akkora nagy hogy kb mindegy milyen regi, az tapadni fog, plane egyenesen.
En elhasznalnam igy. De ha ujat akarsz venni, az valamennyivel jobb lehet, de ha nincs szetrepedve a mintazatnal melyen, sztm felesleges. -
bacus
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Azért ezzel nem tudok teljesen egyet érteni, a használt autót az autópiac-ra viszed ki, a piacon pedig nem csak lehet, de szoktak, sőt talán kötelező is alkudni, bizonyos népeknél el sem adnak neked, ha nem alkudozol, mert ez egy népi játék
.Nem a gusztustalan alkudozásról beszélek, azt én se szeretem, mikor megpróbálnak nyomást gyakorolni, stb., de ha valaminek az ára 4,1 misi, akkor az sokszor nem véletlenül lett így hirdetve, mert ott szinte jelzés értékű, hogy az eladó azért nem 4 millióért teszi ki, vagy azért nem 3.990e -ért
, mert abban az az alku. -
bacus
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem nem az a bajom, hogy leszól valaki egy motort vagy épp felmagasztal, hanem honnan veszik a bátorságot, hogy ilyen önjelölt tesztelők legyenek. És mindehhez elkezd dobálózni olyan szavakkal, amiket innen onnan hallott, hogy mások mondanak.
Tipikus szöveg, mikor valaki elkezdte a "komfort zóna"-n kívül és variánsait. kiléptem a komfort zónából, stb, ráadásnak azért zavaró, mert nem lehet tudni, hogy mi a faxot akar mondani. Pl, néha a terepen ki kell lépni a komfort zónából és ezzel a motorral ez nagyon könnyű. Mit jelent ez?
1. könnyű kezelni a motort, amikor elhagyod az aszfaltot, akkor se fogsz pofára esni
2. a motor belevisz a bajba, mert ez aztán úgy megy, hogy hamar kikerülsz az eddigi biztonságos motorozási környezetből."A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."
Nekem sokszor még ez is egyértelműbb
A legszebb, mikor a motortesztelőt ismered valahonnan, pont tudod, hogy ez a 3. motor amin ül. Az első egy babetta volt, a második meg épp csak kicsit nagyobb.
Hisz mind tudjuk, hogy egy Hattori Hanzót nem lehet egy másik bármilyen karddal összevetni, csak egy másik Hattori Hanzóhoz lehet hasonlítani.
Ennek fényében pedig sem az általa kihangsúlyozott előnyök, se a hátrányok szart se érnek az én szememben, mert lehet pont fordítva van. Ilyen mikor vki szidja az ABS-t, egyéb komfort elektronikát, mert azt csak a szar motorosok használják, vagy a kulcs nélküli indítást, mert azzal csak a baj van, meg azt aztán tényleg csak a hülyék vették meg., stb
-
bigrob
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Állítólag a QJ gyártja az olcsóbb Harleykat is, motosportban is ott vannak, bár Dodor eléggé lehurrogta őket.

Megjártam pár szalont már, Wilker, Karasna, Ivanics és nem nagyon éreztem úgy, hogy el is akarnának adni, a Sandlanderben sokkal inkább úgy éreztem, hogy akarnak foglalkozni velem, illetve még a Red Baronban is többen odajöttek és tök jól eldumáltunk amikor konkrétan mondtuk haverommal, hogy perpillanat csak nyálat csorgatni jöttünk.

Én még kiscsikó vagyok hozzátok képest, ha esetleg valaki közületek kipróbálná és leírná a véleményét amit egy ilyen fikarcnyi 30 perces próba alatt lehet tapasztalni az is tök érdekes lehet.

-
bacus
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Azért a meleg idő és az anyagi háttér még kevés évi 40e km-hez. Meg nem tudom ki hogy van vele, de lehet igy jó pár év motorozás után nekem elég hullámzó a hangulatom, van, hogy rá se akarok gondolni a motorozásra, aztán eltelik pár nap van, hogy hét, és nagyon mehetnékem támad.
(a munkába járás, vagy épp egyéb közlekedés az nem számít, nyilván ha mennem kell valahova, a bkk és a motor között még nem választottam a bkk-t
) -
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Hú autópálya után a sima autóútra visszállni mentálban, hogy a 250-ből kicsit vissza kéne venni az embert próbáló
De aláírom sokkal jobb ott menni mint autópályán.Utas ugye a motor természetéből adódóan nem játszik, nagyon hamar mondtam barátnőmnek, hogy csinálja meg a jogsit és inkább menjünk 2 motorral mindenhova mert ilyen motoron ketten menni egyikünknek sem jó. Azóta már rég megcsinálta, nyomatja is rendesen
annyira, hogy mostmár mivel tudom, hogy nem kell végig fognom a kezét azért le szoktam hagyogatni néha és mondta is, hogy ő szívesen menne többet csak az SV-ben nincs annyi, úgyhogy már nézegeti mi legyen a kövi 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Azt a Mezőhegyes-Battonya távot azért csak észrevette.
Battonyai vagyok, ezen a szakaszon 70 tempomat, hiába az ország leghosszabb egyenes útszakasza, mégis járhatatlan. Emlékszem, annak idején az útvonal kiválasztásánál nem csak az utazási időt vettük figyelembe, hanem a futóműszerelés idejét is... -
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem a leghosszabb amit egybe mentem együltömbe az Szombathely oda-vissza (egy kis csomagot vittem le fordultam is azonnal, tankolni pedig az indulásnál levőt nem számítva 2x álltam meg), de az ugye végig autópálya, többnyire végsebességen, full tankon hasalva plexi mögött. Na az úgy kellően unalmas és fárasztó volt, de legalább hamar megjártam. Távra az is ugye majdnem 500.
Nyilván egy kellemesebb útón szivesebben nyomnám ennyit, de amúgy ezekkel a röpke 120-150 km-es odavisszákkal tényleg elvagyok, az alatt pont kiélem amit ki akarok motoron aztán már úgyis fáradok, hazamennék stb.
-
mattheus
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Köszönöm szépen az infót. Én ezt nem tudtam.
Kawasaki-t is néztem, viszont a tesztek alapján azt a modell-t ajánlották a legkevésbé a többi közül, meg ha jól tudom évek óta viszonylag kevés fejlesztést kapnak ezek a modellek, Versys meg nekem kimondottan nem tetszik, akárcsak a 750-es Hornet.
Ami viszont igen, az a Z650RS.
Hétvégén sokat lamentáltam, de ennyi pénzt (mint amibe egy GSX-8S kerül) nem szívesen hagynék ott a pénztárnál, ráadásul magamat ismerve nem merném az utcán hagyni még 10 percre sem........ Nagyon komolyan bennem van a félsz, köszönhetően, hogy korábban már lopták el tőlem kerékpárt, autót........
Van egy komolyabb ABUS riasztós záram, de ha valamit el akarnak vinni, azt elviszik..... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
A 6 os es 7 es kozott (tobbek kozt, mivel mas betukod is van a ket gyertyanal) a hoertek a legfontosabb.
Elso korben azt mondanam, biztos nem emiatt all le. A kormos gyertya egy, a gyarival megegyezo, vagy alcsonyabb hoerteku gyertya eseten valamilyen mas hibat feltetelez. Alacsonyabb hoerteku gyertyanak joval feherebbnek kellene lennie, mig egy magasabb (pl 9 es a 6 os helyett) kormosnak kellene lennie, mert nem melegszik fel elegge, nem tud tisztulni.
Ott vmilyen mas hiba van, alacsony hoerteku gyertya tulsagosan felizzik, es detonalhat tole, de nem leall. Vagy ha leall, azt a lyukas dugattyu miatt teszi, amit a detonalas okoz.
Ott vagy gyujtas idopont, vagy keverekkepzes korul neznek korul -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Eleg egyszeru a szabaly, mindig a gyari eloirtat kell bele venni, es bennehagyni az eloirt futasteljesitmenyig.
Nem lesz jobb masik gyertyaval. Pl a sima helyett irridiumost berakni nem erdemes, de vannak tipusok, pl az ős monster, supersport, ahol az eloirt markatol sem szabad elterni, mert rosszul lett a hőertek atvaltva ngkra, igy azzal mem fog mukodni. A regi japan motoroknal, ahol parazitagyujtas van, az irridiumos gyertya teljesen ertelmetlen, mert 2 gyertyanal a szikra iranya mas lesz, igy az anyaglevalas is az elektrodarol.
Egyszeruen amit a gyar kitalalt az jo. -
-
pietrrr
senior tag
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem a különálló napszemcsivel (a kényelmetlenségen túl) az a problémám, hogy ha beborul, nem tudom levenni megállás nélkül. Szóval nekem abszolút dealbreaker, hogy legyen a sisakban beépített napszemcsi, amit 1 mozdulattal tudok "le-felvenni". Persze nyilván ez a tömeg rovására megy, de nekem ennyi belefér.
Egyébként van általánosan olyan, hogy "halkabb sisak"? Vagy abszolút mindegyik a motor plexijétől függ, hogy hová dobja a menetszelet? Próba nélkül van erre ökölszabály?
-
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Fehéren az iridiumos plexik is jól néznek ki szerintem. De sima dark smoke is szép rajta, haveromnak is az van. Én full feketében nyomom, sisak, ruha, plexi, matt fekete motor

vlevi: sosem cserélek plexit, nem szoktam kivilágítatlan helyen járni este. (Ha mégis akkor így jártam) Napközben pedig fás árnyékos helyen is bőven jó a dark smoke. Fentről lenyíló napszemcsit azért sem szeretem mert idővel kilazul aztán lifeg, meg nem tölti ki az egész perifériám csak ilyen félig-forma. Nincs is olyan sisakunk amiben lenne, Scorpionban is inkább nyűg volt páromnak.
De a legjobb a photochromatic ami ugye napra sötétedik, de az 80 ezer. Kövi sisakomhoz tuti veszek.
-
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem vagyok szemüveges így a felnyitott plexi nem játszik, kb. 50-től kifújja a szemem a szél
nem zárt sisakot nem is akarnek, nem passzol sport motorhoz meg zajosabb is.Amúgy a szájnál meg a fejtetőn levő légbeömlőkkel szépen a jár a levegő, melegben érzem ahogy végigfut a fejtetőmön meg tarkómon.
-
válasz
kelly416
üzenetére
nalunk asszony eleg ugyes, van motoros jogsija is, szuper utas volt. azt leszamitva h neha kicsit kiterdel gyorsabb kanyarokban

nem faraszto vele menni, csak nap vegen, amikor mar o is faradt es tobb sulyt tesz ram. yzf1000r (volt) sajnos elegge gubbasztos neki. viszont akar farad, akar nem, orankent megallunk par percre, igy eleg hosszu tavokat is le tudtunk tolni.
amiota a z1000 van, az kenyelmesebb neki, de szegyenszemre ez is mar csak munkabajaros gep, amiota van gyerek asszony hozzaallasa a motorozashoz is megvaltozott. -
Zsírkrétamen
senior tag
-
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
kelly416
üzenetére
fogalmam sincs ez mennyit érhet. S. A. 60/3-as henger, Ducati Energia gyújtás. Típushibák kigyepálva, ahol kellett szakszerűen kilakatolva, fehér elemeket fényező fújta. Pirosakat még én évekkel ezelőtt.
Az a baj, hogy hiába vettem rá új króm kerekeket, új króm kipufogót konkrétan rozsdásodnak. Pedig nem Taiwani fosh.
2 éves kipu, nem ment vele a motor 400km-ert. Egy garázsban, ponyva alatt pihent
Lassan azért egy 10 éves autó ára benne van a motorban de az ember nem ér a végére. -
macilaci78
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Még az oktatáson volt egy sávváltásom az Egér úton. A külső sávban mentünk, jött az ukáz, hogy a Péterhegyi útra kell balra kanyarodni. Kirakom az indexet, húzok a sávom bal szélére, majd sávot váltok egy marha elé, aki tolakszik.
Az oktató csak annyit látott, hogy a marha fékez, rádión mondja is, hogy nem szabad fékezésre kényszerítsem... Mivel nem volt kétirányú a kommunikáció, így az óra végén mondtam, hogy a marha kivágott a külső sávba, kb 80-ig gyorsítva húzott el és a tükörből láttam, hogy korábban is minden résbe beszúrta a vasat...
Hát igen, a vizsgán ne így csináljam, az életben lehet máshogy...Másik megközelítés: balesetet szenvedek a vizsgán, teljesen vétlen vagyok, például nekem szabad jelzésen oldalról belém jön valaki. Megbukok, az tiszta sor, de miért? A baleset miatt, vagy mert nem tudom befejezni a vizsgát?

Autót, motort kb defenzíven vezetek, gyalogosként viszont offenzív vagyok. Cserébe a kijelölt gyalogátkelőhelyeken lépek csak le, ott viszont határozottan. Busz és teherautó a kivétel, mert ott a sofőr nem csak magáért felel és ha az a kérdés, hogy az utasok sérülnek-e a fékezés következtében, vagy engem csak el, akkor én leszek a kisebbik rossz.

-
bigrob
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
A kérdésem az, hogy ezért a vizsgán kapnék egy hibapontot vagy bukta?
Mert ha ezért meg akarna buktatni biztos beleállok, hogy tisztában vagyok a bizalmi elv-vel, de én előrébb voltam, én láttam, hogy a biciklis mellett jön még egy alak aki szemrebbenés nélkül ment tovább, el kellett volna ütnöm?
Ha ad egy hibapontot erre azt pont leszarom, ez legyen a legnagyobb bűnöm, hogy ott is inkább elengedem ahol nem kéne, a való életben is inkább óvatosan közelítem meg az ilyen szitukat még azokon a helyeken is ahol napi szinten közlekedek, nem hogy olyan helyen ahol életemben először járok..
-
válasz
kelly416
üzenetére
Hasznalati targy. Hasznalni szeretnem, es fogom is turazashoz.
Ugy erzem, hogy talan mar osszegyujtottem annyi rutint, hogy kozlekedesben nem fogom osszegyurni.
A terep az mar mas teszta
De szeretnem ha alattam fordulna at 100ezerbe az ora.
Ettol 14ezernyire van.
Koszi sracok, orulok ha nem csak nekem tetszenek ezek a regi szarok
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem ugyanezt adja a füldugó is. Még pihenőnél sem kell kivenni, nem kényelmetlen és a beszédhangot sem tompítja annyira.
Des1gnR: Főleg városban járok, 20-40 perces utak, elvileg max 70 km/h, néha M0, agglomeráció. Ilyen rövid távra nem gond a menetzaj, nem nyomja el a figyelmem. Hosszabb úton a monoton zaj viszont fáraszt, ha beismerem, ha nem. Oda már teszem a füldugót.
Rush77: Próbálj ki egy pár füldugót. Teszt erejéig jó lesz egy pár munkavédelmi boltos, vagy gyógyszertári párszá forintos 3M is. Ez válogatás nélkül szűr minden zajt! Forgalomban nem javaslom a tartós használatát, de egy próbakör alatt kiderül, hogy viselve milyen, hogy bírja a hallójáratod, mennyire idegesít, befér a sisak alá, stb.
Ha beválik, akkor jöhet a motoros változat drágáért, ami már csak a megfelelő frekvenciákat szűri. Szélzaj, motorzaj... -
vendingo
veterán
válasz
kelly416
üzenetére
Van folytás, bent van a végében a szűkítő, illetve bevan téve a db killer is.
25ló, 25Nm a moci, nem szívesen veszítenék belőle. Ma volt az első hosszabb utam, elég szeles időben és nem tudtam eldönteni, hogy a motor ereje ment el egy kicsit, vagy a szél fogott vissza ennyire. -
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Hát megveszed a motort, biztosítás rá, ha új akkor rendszám, tankolod, nyilván új, úgyhogy sokat akarsz vele menni akkor többet tankolod, de ha többet mész akkor olaj, fék, gumi hamarabb kell, azt ha nem magadnak csinálod (vagy garis még és akkor muszáj márkaszervizbe vinni) akkor szervizköltség, illetve bármi extra hóbort, kiegészítők rá, pályanap stb. Gyűlik az szépen.
-
zgospel
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
"Fel sem mernék menni pályára, mert csak forgalmi akadály lennék"
Ezen ne rágódj, pályán mindig a hátuljövő feladata hogy biztonságosan megelőzzön, akármilyen lassan is mész. A te feladatod annyi, hogy csak előre figyelj, és kiszámíthatóan motorozz, ne próbálj meg udvariaskodni, hátrafelé nézegetni, elengedni, stb.
Menj a saját íveden a saját tempódban ahogy tudsz, és ahol azt várja mindenki hogy húzod a gázt, ott húzd is a gázt! Például egy kigyorsításon kezdj is el gyorsítani, és az egyenesben is húzzad neki, akkor nem lesz baj.Pályán lehet a leghamarabb megtanulni biztonságosan motorozni, mert:
- nincs szembeforgalom
- jó minőségű az aszfalt
- nincsenek váratlan homok, sóder vagy olajfoltok, falevelek, egyéb szennyeződések
- beláthatóak a kanyarok
- ugyanazokat a kanyarokat és féktávokat ismételgeted, egyre magabiztosabban
- csak magadra és magad elé figyelsz, nem kell a tükröt meg 50 egyéb dolgot nézni
és még sorolhatnám.A kisebb pályák, mint az Euroring vagy Kakucsring jók kezdésnek, mert nincs akkora tempó.
Vannak kezdőknek való képzések, ha nagyon bizonytalan vagy akkor érdemes egy olyannal indítani.
Általában hétköznapokon kevesebben is vannak, megéri rááldozni egy szabadnapot. -
Khaosz55
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Úgy gondolod, hogy BMW szervízben olcsóbb lenne a szevíz mintha a csomagot veszi meg valaki? Kérdés mennyi a szevízintervallul km-ben.
Most olvastam utána hogy 10 000km a szevíz intervallum. Tehát 166K az első olajcsere...
Persze mi van ha 6000km-ként kell akarod cseréltetni... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a füldugó ezt megoldja.

Battonyai vagyok, ezen a szakaszon 70 tempomat, hiába az ország leghosszabb egyenes útszakasza, mégis járhatatlan. Emlékszem, annak idején az útvonal kiválasztásánál nem csak az utazási időt vettük figyelembe, hanem a futóműszerelés idejét is...
, ehhez motorozni már nem is kell.
Szerencsére már nem hivatalos ktm szervizesek....