Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zgospel

őstag

válasz Csandi #155625 üzenetére

Ha vizes. havas, akármilyen úton tapadást veszítesz és elesel, akkor nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél, jogos a bünti.

Itt gondolom az hiányzik, hogy nincs tanú vagy valamilyen egyértelmű bizonyíték, hogy már egyértelműen megkezdte a motoros az autó előzését amikor az szintén előzni kezdett.
    A pontos szabálynak nem fogok utánanézni, de anno az oktató ezekre az esetekre külön kitért a tanteremben: ha az előttem haladó indexel, akkor tilos előzésbe kezdenem, de ha a mögöttem haladó indexel, akkor az még nem jelenti önmagában az előzés megkezdését, tehát előzésbe kezdhetek.

Nem voltam ott, nem tudom mi történt, nem áldozathibáztatok, csak úgy általánosságban írom: általában előre látni az autó mozgásából, hogy kb mit akar csinálni. Várható előzéseknél szintén. Biztos van kivétel, de szinte mindig ilyenkor már behúzódik, nézelődik, rajta van a legelöl haladó autón a másik, tehát számítanom kell rá. Nekem pedig úgy megkezdeni az előzést, hogy hagyok időt az előttem menőnek hogy észrevegyen engem, és biztos is vagyok benne, hogy észrevett.

#155619 bardi sajnálom, és jobbulást! A "bal térd tropa" mit takar? Zúzódás, vagy a szalagok is sérültek? :(

Új hozzászólás Aktív témák