- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Igen. És én csak 4 pineset találok. Az eredeti Lemon post nem írja, hogy milyen verzió, de a #6 kommentben is PWM van említve. Több 4pines venti darál fesz.alapú szabályozáskor, azért kérdem.
Vagy létezik/létezett belőle 3 pines? Most csak telefonról keresgéltem, majd este nekiugrok gépről.
-
dugo_
veterán
Köszi, ez jól néz ki. Nem voltak anomáliák a feszültségalapú vezérlés miatt? A PWM ventik elvileg nem nagyon szeretik azt.
Itt annak írja:
http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-blacksilent-pro-series/80x80x15mm.php?lang=ENMeg 3pin kulcsszóval nem is találok másféle változatot.
-
LazaCCC
tag
Köszi, én is a Chieftec IX-05B házat néztem ki magamnak ... bár nem éppen ideális, hogy pont a lap felett van a két vinyó helye, még mindig jobb, mint sok másik megoldás.
Ha nem lenne jóval drágább egy DC-s alaplap - főleg, hogy a J3160-ból van, de a J3455-ből nincs is ilyen - akkor vennék egy üres táp nélküli házat, és a táp helyére pakolnám a vinyókat - pl SilverStone ML05.
-
Csokilama
tag
"Alul" van egy 140-es venti ami kifele szívja a levegőt.
Elforgatva a táp hűtését javítaná, viszont a kártya meleglevegőjét nem szívná el.
A proci meg ígyse megy 70 fok fölé cpu burnerrel.Szerk: A táp venti fordítva van, alapállapotba ha beleküldi a procihűtő a meleget akkor embertelen hőmérsékletek uralkodnak
-
Csokilama
tag
-
Mercutio_
félisten
-
Frogged
aktív tag
Netes teszteken azt mondták ugyan olyan monitor mint a többi csak ez direkt arra van kitalálva hogy cipelje az ember.
Elméletben fel kell dobni a drivert és onantól plug and play a cuc.
900P nekem bőven elég 17colhoz 60fps se annyira fontos, csak a 10MS válasz idő ami játékra nem a legjobb. -
mpierre
veterán
Akkor inkább a Raijintek Styx. Itx lap mellett simán befér pl az Alphacool xt45-s radija + venti a tetőbe, ugyan alul mókolni kell, de oda is befér egy slim 2×120-as radi. Ami nem igazán gömbölyű benne, hogy alulról a táp melegét szívja vissza, ha az ember bebarkácsol oda egy dupla radit.
Szerk.: Most épp a Raijintek a méreteivel barátkozom, mert a Cougar qbx igen passzentos lenne vizezéshez, nem lehetetlen, de egy szerelési rémálom lenne.
-
VTom
veterán
A suppressor is front ventis, csak az előlap zárt, az oldalán vannak légzőnyílások, a core V1 előlapja viszont csak egy rács, így a front venti sokkal több friss levegőhöz jut.
A probléma igazából az, hogy mivel a VGA túlnyúlik a házon, egyenesen oda fújja a meleg egy részét, ahol az első venti van, az meg a zárt előlap miatt szépen befújja a házba, ahol a procihűtőn kereszül távozik. A Core V1-nél szerintem nem állna fenn ez a probléma, főleg, ha a front ventit elzárnám a VGA-tól, amit megpróbáltama suppressorban is, de nem segített szinte semmit.
-
Mercutio_
félisten
Kisebb és erősebb/halkabb
jim bcs: OK, csak azért írtam, hogy sb ismeri a rendszer lehetőségeit, csak az aktuális piaci felhozatalból nincs esetleg képben azért kérdezett. A linkelt topicban pedig rajtad kívül van aki képben van a konkrét kérdésben, de ezt a topicot nem követi?
GTX 1050 (Ti) LP kártyáról még továbbra sincs újabb konkrétum? (MSI ígérte 1-2 hónapon belül a megjelenést)
-
alcsa
senior tag
Köszi, igyekeztem
.
A hűtővel én is így gondoltam, marad még egy ideig. A dvga még a jövő zenéje, nem érzem szükséget.(#35344) tailor74: nekem a plexis van, és teljesen jó a szellőzés, és ha akarom, bármikor bekukkanthatok
. Amúgy a másik oldal perforált, szóval akár meg is cserélheted, ha akarod.
-
alcsa
senior tag
Szia!
Ma reggel el is készültem vele. Ahhoz képest, hogy féltem a szellőzéstől, még jobb is lett mint az Elite 130ban. Idle 35 a proci, 33 az alaplap, és stressz teszt alatt sem ment fel 75 fölé (a ventik sem pörögtek fullon).
Nagyon élveztem a költözést, már azért is megérte.
Annak ellenére, hogy nincs sok hely, szerintem elég jól elfért minden. Majd ha videokártya is kerül bele, akkor a tápot is cserélem SFX méretűre.
-
alcsa
senior tag
Nos, annyira megfogtál ezzel a házzal, hogy azt mondtam, kell nekem.
Már úton is van, holnap ha minden jól megy, át is veszem a futártól, es a hétvégére már meg is van a programom. Talán egy rövid bejegyzést is írok, ahogy átköltözöm a nagynak azért nem mondható Elite 130ból.
Ha esetleg nem érzi jól magát a konfig a házban, van elfekvőben egy AM1B-ITX és egy Athlon 5350, szerintem ők örülnének a legjobban ha őket raknám inkább bele.
-
zsoltee10
addikt
Ja ok, ha garis a táp, akkor tárgytalan.
Más:
Metis kuckóban használ valaki GTX 1060-at? A topicjában érdeklődtem, de csak a Gigabyte 1060WF2OC-t ajánlották, a honlapon nem írja a gyártó, hogy idle passzívan megy, 1 db hőcsővel van szerelve, nem tűnik túl masszívnak. ITX méretű vga nem jó, mert a legtöbbnek nem áll le a ventije és jelenleg mindössze 1db 12cm slim venti működik a gépben 400rpm-en, szóval gyakorlatilag éjszakai csöndben se hallani a hangját, ezt a csendet szeretném megőrizni legalább netezés közben.
Szóval 1060, ami 55-60 fokig nem pörgeti fel a ventilátort és befér a Metis házba, amiben nagyon max 26cm hely van?
-
zsoltee10
addikt
-
devil-k
nagyúr
Nem zavaró, abszolút rendben van. A jövőhéten lesz időm még inkább belemerülni a dologba, akkor majd osztok meg több infót.
radi8tor
Köszi!(#35226) eight
Szép-szép a LED, de számomra haszontalan.Régen, sok évvel ezelőtt szerettem az ilyesmit, de ilyen téren minimalistává váltam.
Köszönöm szépen.
Én is remélem, hogy teszi majd a dolgát a kis drága.
-
bads1
aktív tag
NSK-3480-ba milyen lapot ajánlotok? MSI H110I tetszik mennyire megbízható? Tudom matx alapból a ház de az itx jobban tetszik, vga sem lenne benne csak egy vinyó és ssd, lényeg a megbízhatóság.
Ja és tower hűtőt milyet raknátok i3 6100 alá? Eddig Hyper 212+-t használtam de szerintem elég rá valami kisebb és könnyebb is.köszi
-
törölt tag
W7 ultimate 64bit,
SP1emlékeim szerint min. egy idős a géppel a telepítés, ~4-éves, vagy egy korábbi gépből jött az ssd-n. Eddig 0db problémával.Napokban döntöttem úgy, hogy a következő 4 évre kapna +8GB ramot, "modern" sata3-as ssd-t, W10-et. Bónuszként levenném a CPU leszorító keretet erről az alaplapról is, ha ezt meg tudom oldani, a nexus LOW-7000 R2 hűtővel plusz 3rd.-patrty hátlapi merevítővel.
-
havenday
tag
Egy Thermaltake Core v1 - es ház, Alpenföhn Atlas hűtő, két darab Arctic Cooling 8cm - es venti jön majd. Addig is kedden egy ssd meghajtó, Plextor M7v M.2, ha már az alaplap tudja.....a videokártya még nagy kérdés, hátha jóárasítanak valami rendes Amd - s kártyát.
két nap kábelezés??? -
cinemazealot
addikt
Én a magam részéről büszke vagyok a topictársakra, mert a csönd alapján feltételezhetően mindenki kint élvezte/élvezi a napsütést.
Ettől függetlenül tennék én fel képet a gépemről, de szégyenszemre még mindig ugyanúgy hever az asztalon darabjaiban, mint nyáron. Azóta így dolgozom rajta.
-
Pöttön
őstag
Nincs azzal semmi gond, én egy különösen halk, és hűvös játszós gépet raktam benne össze, és teljesen elégedett vagyok a hő értékekkel is, meg mindennel.
Bár hozzá kell tennem, hogy a gyári kialakítása nem annyira nyűgözött le engem (hosszú VGA + 56mm magas léghűtés a procin, ez sok esetben hangos terhelés alatt a béna slim ventis proci hűtők miatt)
Én inkább át alakítottam, és rövid (max 17centis) vga + 1x12 centis kompakt víz+ plusz értelmes, minőségi 25mm vastag venti a procin, és az alaplapnál felállást választottam, amivel viszont teljesen elégedett vagyok. -
Ðávid
aktív tag
Eredetileg mITX házat terveztem, ezért is írtam ide. Aztán alaposabban utánanéztem az ajánlatként kapott házaknak és gondolkoztam még rajta egy sort, míg végül arra jutottam, hogy nekem inkább a mATX méretű C3 vagy U3 lenne inkább megfelelő. A C3 nyert, valahogy a szögletesebb, határozottabb vonalai jobban tetszenek. Nem akartam annyira kicsi helyre bezsúfolni a gépet. Így is kényelmesen elfér ott, ahová szántam.
-
-
HookR
addikt
Ilyesmi befoglalóméretben már elférnének az említett kártyák, de akkor 3,5"-es HDD-ből csak 1db lehetne és az is az előlap mögött. Táp kapcsán meg mindenképp valamilyen kompromisszumot kellene kötni.
- Jelenlegi méretben és arányokkal SFX táp csak a processzor fölött férne el. A hűtő rovására.
- SFX, vagy ATX tápot az alaplap és előlap közé lenne érdemes helyezni, ami a ház hosszának növekedését eredményezné (rendre +5, illetve +7cm).Igen, a burkolat alu lemez. A hátsó, függőleges palástot 2 réteg összeragasztása alkotná, ami bár jelenleg a modellen még 3+2 mm vastag, a végleges valószínűleg 2+2 mm lesz. És azon is töprengek, hogy megmaradjanak-e a dekor betétek felül és hátul. Natúr alu esetén egybeolvadna a környezetével és lényegében csak a sziluettje látszana, ahogy a képeken. A többi felület feketére eloxálása esetén ellenben kontrasztot képezhetne.
-
Archttila
veterán
Igen ez valóban örvendetes, viszont csúnya fekete pont az ASRock-nak a DC mode hiánya miatt.
Mivel mindenképpen használni szeretném a 200mm 3 PIM-es front FAN-t, így kénytelen vagyok beszerezni egy szabályzót amiben ezúton kérném a segítségeteket.Persze ettől független foglamam sincs mi értelme egy ekkora ventinek ha nem raknak rá PWM csatit. Gondolom a TT sem gondolta komolyan, hogy létezik olyan emberfia a földön aki ezt a csodát fix 800 RPM-en fogja duruzsoltatni.
-
HookR
addikt
Ha nem írod ki a nevét, később a keresővel nem fogunk rátalálni.
==========================================
Fractal Design Define Nano S hivatalos oldal - [link]
- 203 x 330 x 400 mm (26,8l) / Lábakkal, túlnyúlásokkal: 203 x 344 x 412 mm (28,77l)==========================================
(#31480) Grave444: Valóban
, javítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest