- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
profi
aktív tag
válasz
BennyRay #46299 üzenetére
Kicsit késve, de azért válaszolok 😀
Teljesen jó lesz,nekem is ilyen van. Használtam 2400g-vel is, csak én valszeg kifogtam egy gyengébb darabot, mert nagyon melegedett. Le is cseréltem egy 2200g-re,bár lehet elég lett volna egy toronyhűtő is (amit végül még is vettem a 2200g-re). Szóval vedd meg nyugodtan, jól jársz vele. -
creation
senior tag
válasz
BennyRay #46356 üzenetére
Bár én egy kicsit nagyobb házban gazdálkodok a hővel (Zalman M1), de a CPU (G5400) egy Thermalright Macho 120-ra van bízva passzívan. Mivel hátra az IO falra már nem fért el a hűtőtől venti, így felül van 2db 14-es ami elszív (mindent IS). Elől egy 12-es furathelyes 14-es van szívón.
Ennek tükrében, nézz körül szerintem, hogy találsz e olyan bordát, amit felfelé forgatva rá tudsz bízni a táp elszívására. Ha megfelelő a befúvás (Ami ennél a háznál elég viccesen kivitelezett, én tennék vagy nyomtatnék valami kintről szívást segítőt a ventihez), akkor kap elég friss levegőt a biztos üzemhez és az alaplapi komponensek se fognak őrjöngeni melegükben.
A táp mivel már nem garis én kicsit megbolondítanám, lehet tákolásnak tűnik, de keresnék egy nagy szállítási teljesítményű Noctua ventit (tudom nem olcsó, de jó) és a régit kidobnám a tápból, s helyére ezt szerelném be, de nem a tápba kötve, hanem alaplapra dugva a CPU csatihoz.
Ha a configod igpu-s akkor a táp leadott teljesítménye összefüggésben marad a CPU igényével és csak akkor szívna durvábban, ha szükséges is (természetesen ez tapasztalati úton meghatározandó, táp és CPU hő tekintetében).
-
cinemazealot
addikt
válasz
BennyRay #46299 üzenetére
Az optika valós idejű többcsatornás hang továbbítására kell (pl. játékok)? Ha igen, akkor előbb néz utána, hogy az alaplapi hang tudja-e a Dolby Digital Live vagy DTS Connect kódolást (többcsatornás hang valós idejű kódolása), ugyanis anélkül csak előre kódolt többcsatornás hangod lesz (pl. filmeké) vagy sztereó downmix-ed.
-
anarchic
tag
válasz
BennyRay #35289 üzenetére
Nekem RM650i m van, meg se mozdulna a venti magátol mert nincs akkora W felvétel.
De programon keresztül 1000rpm en megy állandóan mivel szinte 0-24ben megy a gép es semmi hangja nincsen. Ha feljebb állítom a sebességet akkor se tapasztaltam zajt belőle.
Bitfenix Prodigy házban fekszik.
A gépezetrol fel éve nem toltam fel képeket napokban megteszem ill a NAS is csatlakozik hozza -
-
HookR
addikt
válasz
BennyRay #34249 üzenetére
"A Cooltek U1 tetszene a legjobban, csak ahhoz egyelőre nem találtam magyar forrást..."
[link]"Alaplap nem tűnik problémásnak, mert alap igényeim vannak, ahogy néztem kb mindegyik teljesíti"
A CPU-foglalat elhelyezkedése behatárolja a lehetséges hűtőket. Esetedben a dVGA (többnyire ez szokott útban lenni) nem gond. Viszont az se jó, ha felfelé van nagyon közel a nyák széléhez (szerencsére ritka)."Bár eléggé fáj, hogy a jól bevált Thermalright HR02-őmtől el kell búcsúznom."
Cooltek/Jonsbo U2-vel maradhat a HR-02 is. [link]
Persze cserébe nagyobb. ATX tápot fogad és később akár rövidebb dVGA-t is tehetsz bele. -
Goose-T
veterán
válasz
BennyRay #34249 üzenetére
Az a keresztmerevítő simán kicsavarozható belőle, nekem is van egy BT-02-m, és kivettem belőle.
-
HookR
addikt
válasz
BennyRay #34239 üzenetére
Mondjuk ML05 / ML06-nál 3.5"-es meghajtót gyárilag csak a CPU-hűtő rovására tudsz rögzíteni, így az nem a legjobb választás a szempontjaid alapján. Viszont 2,5"-esből 4-et is fogad.
Jók lehetnek még ezek is, bár a megjelenésük nem vetekszik az U1-ével:
- Chieftec BT-02
- Spire Powercube 502Ha megvan a ház és az alaplap is, akkor majd még hozzájuk való hűtőt is kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged