- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
A C2-be is befér ami kisebb mint a C3.
Ill. még Sharkoon CA-I/Coolcube V3 régebbi házak voltak hasonlóak amibe befértek a lefelé pár cm-rel (ill. oldalra is minimálisan) hosszabb mATX lapok, H81M-HDS nekem is volt benne anno. Bár ezek már nem kaphatóak de gondolom ma is gyárt valaki ilyet, anno is eléggé egy kaptafára készültek több gyártónál ezek a házak. -
BiP
nagyúr
Nekem is Cooler Master Elite 110 van anyóséknál, ott is a mITX-nél 1 slottal több hely van, abba is egy kisebb mATX lapot raktam, szóval csak meg tudom erősíteni.
Elite 110 már nincs, az utódját a 120ast használtan még talán el lehet csípni, de a 130at elvileg még forgalmazzák. [link]
Kolink Satellite és Silverstone SG13 hasonló kialakítású, de azokról nem tudok pontos méretet meg nincs tapasztalatom. -
hegegabi80
addikt
A Samuel 17 ventitől is függ. De ha pl abból indulunk ki, hogy az IS-50 a slim 120-as ventivel és 5 hőcsővel vagy az IS-60 6 hőcsővel 130W-ig jó, akkor a samu is tudja ezt egy slim 120-as ventivel.
Én egyedül az árával nem vagyok kibékülve. 11K a borda venti nélkül.Esetleg még a Raijintek Pallas 120 vagy 140-es van még, ami talán jó lehet.
-
HookR
addikt
A Black Ridge-nek mindenképp olvass kicsit utána, mert nem mindegy a memóriák magassága (max. 33mm az alaplap nyákjától mérve) és a CPU-foglalat PCI-E síntől való távolsága sem. Hirtelen nem találtam róla beméretezett rajzot, ezért játszadoztam kicsit Photoshoppal és úgy néz ki, hogy az ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac-n a hőcső vége már-már éppen nyaldosná a PCI-E sínbe helyezett kártya nyákját. Persze ez nem feltétlenül gond, mert az ML08-ban ott fix riser kártya nyákja van, ami viszonylag alacsony. Le kellene mérni, hogy ez az alaplap nyákjától mégis milyen magas?! Ha nem magasabb 33mm-nél (tehát kb. a memóriafoglalatba helyezett sima 30mm-es memóriánál kép - kb. ott van a hőcső alja), akkor jó. Ha magasabb, akkor lehetnek gondok.
(#46787) Mercutio_: Esetleg ott van még az Alpenföhn Silvretta is. Hogy mennyire zajosak a ventilátoraik, azt nem tudom, mindenesetre akkor már a 4 hőcsöves ID-Cooling IS-40X szimpatikusabb. Végső esetre pedig ventilátornak ez a kis drágaság: Noctua NF-A9X14 ...amivel megduplázhatod a CPU-hűtő értékét.
-
törölt tag
Arra akart utalni HookR, hogy elég sok maggal és magas turbó órajelekkel rendelkezik az a modell, ebből kifolyólag mindent meg fog tenni, hogy a rendelkezésre álló teljesítményből minél többet felhasználjon.
Z-s lapban ráadásul alapértelmezetten ki van kapcsolva a TDP limit, szóval ha arra alkalmas terhelés éri a CPU-t, akkor - bármiféle tuning nélkül - ontani fogja a meleget.(#46787) Mercutio_: Ha elméletileg a hőcsöveken tudódnál "kicsit" hajlítani akkor sem férne be?
-
No offense, csak viceltem.
Jó az a mod, igényesen megcsináltad, csak nem sok értelmét látom.Egyébként a G4560+GTX1050Ti kombó nemhogy alkalmi gépnek, de main rig-nek is megteszi, legalábbis én simán elfogadnám.
Az én Metis-emről meg most nem lesz kép, mivel 1, VGA érkezőben 2, örülök, ha lesz időm egyáltalán beköltözni, nemhogy fotózni...
(#37185) Pete55555
Szerintem hiába fúrogatod a hátsó rácsokat, érdemi eredményt nem sokat fog hozni - inkább a tetőre vágnék egy 120mm-es ventihelyet, és oda pakolnám a második SWIF2-120P-t.
Tápból meg a Chiefttek, Zalman SFX hangtalan, nincs vele szenvedés...(#37177) &rew
Jó ez a Cooltek LP53, kár, hogy nálunk nem kapható! -
Csokilama
tag
Nem tudom kire gondolsz aki ementálivá vagdosta a metiszét
Nincs ezzel baj amíg nem raksz bele valami komolyabb vasat.
Alapból a Metis hulladék design, 0 szellőzéssel.
Viszont aki nem fér hozzányúlni annak jó szolgálatot tesz.
Nálam is jön a 40" 4k és 1080 vagy 1080TI, főleg ha kijön 1080 áron, ahogy egyes források sugallják.
Viszont azok is ellesznek 70 fok körül minimum ventikkel. -
alcsa
senior tag
Nekem van egy CM Elite 130. Szerintem siman vallalhato az a kidudorodas, eleinte nekem se tetszett, de felrakva az asztalra a monitor melle mar nem is vettem eszre.
Nezegettem esetleg, hogy befele forditsam, egy kis ganyolassal siman meglehet csinalni, szoval ha annyira zavar van ra megoldas. Vagy egy uj lemezt vagni tap tartonak.
-
Archttila
veterán
Annak idején az Elite 120-ban is ez volt az, ami a leginkább nem tetszett
uuu Elite 120 Ez volt az első ITX házam és bizony így visszagondolva elég vegyesek az érzéseim azzal a konstrukcióval kapcsolatban. Én leginkább a kilógó tápot nem tudtam megszokni, és valahogy olyan nagynak hatott az egész, fene tudja mindenesetre én gyorsan túladtam rajta!
Srácok ha már SFF engedjétek meg nekem, hogy bejelentsek egy kis apróságot
most jöttünk az orvostól: kisfiam lesz!
...hihetetlen érzés
-
Pedig szerintem nem butaság a hátra lógó tápegység: az alaplapból hátrafelé mutató kábelek miatt amúgy sem lehet a falig tolni a házat (kedvencem a helyhiány miatt a kasztni hátrafelé rugdosó júzer), így legalább védi a hátsó csatikat valami. Tápkábelből meg kell venni egy derékszögű változatot öccázér'.
-
mpierre
veterán
Nálam a sima a cm elite 110-ben lakik a xpenology nas, matx táppal, passzív bordás j1900-s deszkával, stb. Igen, a táp kilóg hátul, plusz még add hozzá a 230V-s dugaszt is. Így kb 10-15cm-re kerül a faltól a gépház. Vagyis ezzel számolj.
Az első venti rögzítése elég vicces azzal a merev műanyag áttolós pöcökkel, de ezt lehet, hogy az új változatban orvosolták. -
-
HookR
addikt
Akkor már inkább a Raijintek Metis Plus és abba később erősebb konfigot is beépíthetsz.
"Nem tudom, hogy érdemes-e egy ilyen félmagas kártyát vennem, ha a kinézett házba a normál magasságúak is beférnek."
Nem, úgy nem érdemes. -
HookR
addikt
- Lian Li PC-Q19 Elrettentő példa
- Lian Li PC-Q04 Nem szoktam olyan házat ajánlani, ahol a táp a procihűtő fölött van, de esetedben kis hőtermelésű prociról van szó, úgyhogy ezt is érdemes megfontolni. Ha adapterrel SFX tápot teszel bele, akkor még több hely marad a hűtő számára.Egzotikumok:
- Firewolfy's MI-6 Mostanában lehet előrendelni. Ez sem éppen olcsó, cserébe komolyabb konfigot is bele lehet építeni.
- Segotep / Colorful Desert Eagle
- Segotep / Colorful Desert Eagle 2
- DAN A4-SFX Azt írják, hogy 2017-ben újra kapható lesz. Ha jól emlékszem, még drágább is volt, mint a fentebbi PC-Q19, cserébe sokkal combosabb konfigot is fogad, mint szeretnél.(#36428) t72killer: LP kártyáknak más a célközönsége, megítélése. Évekkel később is keresettek a használtpiacon.
-
Korrekt, 10FPS minimumnak már röcögős, és egy generáció nem hiszem hogy világmegváltást hozna. A 1050 vs 750 viszonylatban meg át kell gondolni, mit ér meg a ~20eFt körüli felár. Az tuti, hogy a 1050 lényegesen jobb eséllyel lesz eladható/használható 2-3év múlva, a 750 meg kis szerencsével annyira olcsó, h tökmind1, hogy 0-ra amortizálódik.
-
-
HookR
addikt
Ahogy látom alacsony profilú dVGA-ból GTX750 Ti-t lenne érdemes megcélozni, de azok 2 foglalat szélesek. Ahhoz meg amúgy is alig akad értelmes gyári ház (Silverstone ML06-E és ML09), nemhogy olcsó is legyen. Most, ahogy nézem, talán egy Realan E-Mini E-K5i-be is bele lehetne paszírozni, de nem tudni, hogy:
- mennyire hangos a gyári tápja.
- a 12V-os terhelhetősége is erősen határeset.
- Nem nagyon van kép a ház belsejének azon részéről, ahova a dVGA hátlapi része megy.Vagy ott van még az In Win BM széria és változatai, de annál is a táp a szűk keresztmetszet.
Valószínűleg olcsóbban kijössz egy teljes magas, 2 slotos, tápcsatlakozót nem igénylő GTX750 Ti-vel, ahhoz meg háznak például lesd meg ezt: Chieftec BT-04B
(Ebben a házban nem nagyon van hely a dVGA-ba 'felülről', a kártya éle felől bedugható tápcsatinak, de ha erősebb kell, akár már most is tehetsz bele GTX1050 Ti-t, úgyhogy lesz hova fejleszteni később is.) -
Értem, de Ultrasharp kategóriás monitora az emberek elég kis hányadának lehet, a HDMI meg már alap szinte mindenhol, gondolj csak a TV-kre. Ha raknak az egyikből egy alaplapra, akkor ide a bökőt, hogy az nem DP lesz, hanem HDMI.
Szerk.: most nézem az iPon kínálatát, és elég sok monitornak van DP csatija, jóval többnek, mint amire én gondoltam. Érdekes.
-
>Deego..
senior tag
Én is erre a következtetésre jutottam, hogy megfelelne.Mindenképp új cpu-ban gondolkoztam így a G1840 vagy 3250 közt vaciláltan.
De....
aprón érkezett egy remek felajánlás G3460 személyében 3 év garival, 14500 Ft-ért amire nem tudtam nemet mondani.Így bezsákoltam.
Még várok a Crucial Ballistix Sport BLS4G3N169ES4CEU notebook memóriára és rakhatom össze a Shuttle HX81V-t.
-
törölt tag
Ha az a tény zavar, hogy a fa rosszul vezeti a hőt, és a doboz falán így kevesebb hőt ad le maga a doboz, akkor annyit mondok, hogy a légmozgás nagyságrendekkel több hőt szállít el, mint amit egy fém doboz fala eközben le tud adni a környezetnek. (ha jó a szellőzés a doboz sem tud felmelegedni/nem reked meg a meleg/így hőt sem tud átadni a környezetnek)
Tehát használat közben nem lesz számottevő különbség fa/fém között.Ha a cpu-hűtő fölé kerül perforáció és a két oldalra is, akkor elegendő szellőzést csinál maga a cpu-hűtő, nem füllednek be az alkatrészek.
-
patomi
őstag
-
imibogyo
veterán
Nem olyan bonyolult fából sem készíteni házat. Az árnyékolással sem lehet baj. Sok-sok éve használok már fából készült házakat (a képek között láthatsz ITX kuckókat is).
-
patomi
őstag
Igen mindenképpen jó. Én ezt javaslom:PicoPSU-160XT ha belefér a keretbe. Azt hiszem HookR kolléga is ilyet használ és elégedett vele. Plusz a 12Voltos ágon 8Ampert tud. Akár egy 65Wattos i5-höz is elég (később, ha váltasz)
-
patomi
őstag
Igen én is táp nélkülit vennék... Nekem egy z3-atx-200 viszi a gépem. Semmi gond nincs vele.
-
HookR
addikt
"A lejjebb levőnél már természetesen nem lenne ilyen gond."
Ez az a rész, ami nem tiszta, mert ha a LP kártyát rögzíted a teljes magas helyre csavarral, hogy alatta elférjen a flexibilis PCIe splitter, akkor ahhoz hogy mellé teljes magas kártyát csavarozhass (ekkor a kártyák teteje van egy magasságban), a splitter mindhárom csatlakozója között flexibilis kábelrésznek kellene lennie, hogy a kártyák különböző magasságban lévő csatlakozóira rádughasd. Olyasmi módon, mint az IDE szalagkábelek esetében. Vagy máshogy gondoltad? -
HookR
addikt
"...nem elég az alaplapi SATA csatlakozó."
Hányra van szükséged?"A lejjebb levőnél már természetesen nem lenne ilyen gond."
Ezt a részt nem értem.RAID kártyának nem kell x8-as sáv, sőt x4 se. Nem lenne egyszerűbb olyan lapot venni, amin eleve van 2db PCIe sín? Egy x16-os a dVGA-nak és egy x1-es a RAID kártyának. Például: ASRock H91M-XT Plus
-
törölt tag
Mechanikailag OK, low profil kártyákkal, ahogy leírtad, de ezen nincs külön 12/5/3,3V táp csatlakozó kialakítva.
Meg kellene nézni a két kártya doksiját, hogy honnan mekkora áramot vesznek fel, és összevetni összegüket a PCI-express szabvánnyal, és a riser leírásával, nehogy túlterheld a szalagkábelt/alaplap csatlakozóját. -
HookR
addikt
Nem találtam rá vonatkozó adatot, de itt találsz teszteket a 120M-ről, ami majdnem teljesen ugyanaz.
-
HookR
addikt
Úgy értem, hogy bár nem akkora batár, mint egy HR-22, vagy HR-02 és közvetlen, erős légáram nélkül nem szellőzik át olyan könnyen, mint egy Zalman FX70, de egy 35W-os proci számára így is bőséges tartalékkal rendelkezik. Nem feltétlenül gond, ha nincs rajta külön ventilátor, ha már úgy is ott van egy a ház hátuljában tőle néhány cm-re. Amúgy ez esetben azt a helyedben lecserélném valami normálisabb 25mm vastagra, mert a Scythe Slip Stream Slim 120-nak nem valami acélos a légszállítása. Például arra, amit kapnál a True Spirit 120i-hez.
-
HookR
addikt
Nálad a magasság nem akadály, úgyhogy szerintem ezzel az aszimmetrikus toronyhűtővel nem járnál rosszul - Thermalright True Spirit 120i (Fontos, hogy az 'i'-re végződő változat legyen!)
És a 4130T-hez valószínűleg bőven elegendő csak 1db, a hátlapra szerelt 120/140mm-es ventit járatni. -
Hege1234
addikt
msata-ra hittem azt hogy m.2 sry
de végülis nekem az msata ugyan olyan jó választás és fele árban vannak a lapok isSpeedfan
Configure > Advanced > Chip > legördülő > itt általában az 1. nél tudod variálni a szabályozástezt kell keresni PWM 1-3 ig (végig kell próbálgatnod hogy melyik tudja szabályozni)
1.Speed
2.Temperature
3.Manual
4.Manualvalamikor még a 4. is tudja szabályozni játszani kell vele
ha a Configure > fans-nál a sample résznél látod hogy mennyivel pörög a venti akkor van esélyed beállítani
ha nem akkor felejtős(vga hűtését eddig mindig látta)
-
törölt tag
Ha nem lehet a csúszkát 50%-alá vinni, akkor nézni kell egy olyan ventit, ami még fél fordulaton sem olyan hangos.
Sejtésem szerint a gyártó a lap érdekében tette 50%-ra az alsó limitet. Ugye nem lehet tudni milyen környezetbe rakja a user és milyen mértékű terhelés éri majd a VRM-et "tuning" alatt.
-
KraX
őstag
Meg vacilalok, de most hogy bongeszem egy kicsit a teszteket lehet, hogy egy i3 4360 lesz a befuto. Az i5-okert nagy felarat kell fizetni es nem valoszinu, hogy teljes mertekben ki is hasznalnam a tudasat. Jatekra meg 2x ev utan eloszor, vettem egy konzolt. Ez inkabb egy keves munkara es netre, filmre kellene kvazi mindenes gepnek.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
-
-
Honkydoo
őstag
Talán pont ebben a fórum témában volt róla szó, hogy milyen hűtők mennek az olyan lapokra mint ez. Már nem emlékszem, de hátha más igen..
Szerk.: Beugrott, hogy már én is nézegettem hasonló alaplapokat.. Talán itt tudsz rendelni, de kis mennyiségben biztos nem lesz olcsó..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- DDR4 RAM modulok
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged