- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BennyRay
tag
válasz
creation #46358 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Nézegetem a hűtőbordákat, előbb-utóbb találok valami oda illőt. (Nagyon sajnálom, hogy meg kell válnom a jó öreg eredeti Thermalright HR-02-ömtől, tökéletesen tette passzívan a dolgát sok éven át.)
A tápos tákolás tanácsot türelmetlenségből nem fogadtam meg, rendeltem egy egyszerűbb be quiet tápot, be kell valljam, részint kiváncsiságból -
BennyRay
tag
Üdv Urak,
csatlakoztam a Mini-ITX táborhoz egy ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac +2400G kombóval, amit egy Cooltek/Jonsbo U2 házba tettem.
A hűtés optimalizálásáról, hangtalanításáról szeretnék tanácsot kérni:
Jelenleg a házhoz adott 12 cm-es ventillátor fúj befelé, a procin a gyári hűtő van, amiről a felül elhelyezkedő ezeréves Chieftec (GPS-350EB) táp szívja ki a levegőt. Egyáltalán nem rossz a cucc hangja, de azért hallható. Kb a tápventi és a procihűtő hasonló hangerejű, de a procihűtő a fordulatszámváltozások miatt zavaróbb.1. verzió: Mennyire borítaná fel a szellőzést egy passzív/félpasszív táp? Felgyűlne a meleg a szívó ventillátor nélkül a házban, vagy a befújó venti általi minimális túlnyomás kitolná a ház résein? Tudom, próbálni kellene, csak a jelenlegi tápon nem kapcsolható ki a ventillátor.)
2. verzió: Ha a procihűtő helyett beraknék valami kilós aluminiumbordát, az elmehetne passzívan, ha a házventi és a tápventi menne állandóan? (Ez a rendszer nagyon szépen működött a Chieftec Dragon nagytorony házamban az előző 8-10 évben, de Mini-ITX méretnél vannak kétségeim
) Ehhez kapcsolódik: az alaplapi komponensek mennyire igénylik a topflow hűtő által generált légmozgást?
A fentiek jutottak eszembe, most hadd kérjek tanácsot olyan megoldásokra, amik tapasztalaton alapulva működnek is
Előre is köszönöm!
-
BennyRay
tag
válasz
cinemazealot #46303 üzenetére
Köszönöm, szerencsére semmi ilyesmire nincs szükségem, sztereó DAC-AMP-hoz kell az optika.
-
BennyRay
tag
Üdv Urak,
2400G köré szeretnék összerakni egy egyszerű mini-itx rendszert, egyelőre 2 db 2,5" tárolóval (később az egyiket M2-re váltva), diszkrét vga nélkül. Egyedüli extra, hogy legyen egy optikai kimenetem a lapon.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac alaplap jó választás lehet, vagy tudnátok egy jobbat ajánlani hasonló, max bruttó 40 eFt árkategóriában?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Beszereztem egy Cooltek U2 házat, mert nagyon kompatibilis a rendelkezésre álló hellyel. i5-7500, dVGA nélküli rendszert tervezek bele 1 db M2 SSD-vel és 1 3,5" HDD-vel.
Idáig evidensnek vettem, hogy belerakok egy alacsony ventilátorfordulatú ATX tápot, ami a klasszik torony elrendezéssel szépen kiszívja a meleget a házból és ha működik, nem is raknék más ventit a házba. Az állandó picoPSU ajánlások mellett elgondolkodtam, hogy ha az ATX táp helyett picoPSU-t használva az ATX táp "lyukával" a házon és a processzorhűtőre rakott ventillátorral vajon jobban, vagy rosszabbul járok hőmérséklet szempontjából?
(Nagyobb házban i5-2500K-val jól működik a passzív processzorhűtő és ventillátoros táp rendszer, de ilyen kis mérettel nincs tapasztalatom.)
THX!
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Hétvégén megálmodtam, hogy Cooltek U2 házat szeretnék magamnak (papírból vagdostam a különböző ház alapterületeket, és tologattam az asztalon, jól elvoltam
).
Mivel dVGA nélküli rendszerben gondolkodom ezért 100W alatt lesz a rendszer fogyasztása, viszont a ház ATX tápot fogad. Azt szeretném kérdezni, hogy van ehhez illő, jó minőségű, kis teljesítményű táp, vagy nincs mit tenni, mindenképp csak többszörös teljesítményű tápot lehet csak kapni?
THX!
-
BennyRay
tag
ML05/06 helyett szerintem a 08-at választanám a hűtő miatt, mert ugyan diszkrét VGA-nak van kialakítva, de legalább kényelmesen elfér ott a 3,5" HDD. (Emellett kb 38 cm széles helyem van egy fekvő ház számára, az pont passzolna. De a relatíve kicsi hűtőmagasság még ott sem tetszik.)
Ez a Chieftec elég barkácolósnak tűnik a hatalmas keresztmerevítőjével.
A Spire-t még nézem.
A Cooltek U1 tetszene a legjobban, csak ahhoz egyelőre nem találtam magyar forrást...
Alaplap nem tűnik problémásnak, mert alap igényeim vannak, ahogy néztem kb mindegyik teljesíti, de majd ha oda jutok, gátlástalanul fogok tanácsot kérni
Hűtőben szintúgy
(Bár eléggé fáj, hogy a jól bevált Thermalright HR02-őmtől el kell búcsúznom.)
Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot!
-
BennyRay
tag
válasz
energy4ever #34245 üzenetére
Köszönöm, Corsair Sf450 megjegyezve
-
BennyRay
tag
válasz
energy4ever #34233 üzenetére
Mondjuk 50 eFt fölé nem szeretnék menni, csak indokolt esetben. (Fontosabb lenne, hogy Mo-n beszerezhető legyen a ház, mert messzire ingázom melóba, ami baromira megnehezíti az ügyintézéseket.)
A 16 GB RAM lehet, hogy fölösleges, de megszoktam, hogy van annyi a gépemben
Viszont megjegyzem a tanácsodat, hogy érdemes gyorsabb verziót választani.
-
BennyRay
tag
Üdv Urak,
segítséget szeretnék kérni egy nulláról összerakott mini-ITX konfig kialakításában. Kérlek legyetek elnézőek velem, mert 5 éve nem néztem hardvereket és eddig nagytoronyban csücsülő ATX rendszert láttam csak, most viszont az új bútor kikényszeríti a méretcsökkentést.
Amit tudok:
- a gép elsődleges otthoni gép lesz, de Lightroom-on kívül más hardverigényes felhasználás nincs, nem játszom
- elsődleges szempont, hogy halk legyen
- i5-6500T procit szeretnék
- 2x8 GB RAM elég
- nem szeretnék diszkrét VGA-t
- 1x2,5" és 1x3,5" HDD helyet szeretnék (a 3,5" helyet inkább csak spórolás miatt tartanám meg, mert olyan vinyó akad otthon; SSD-ből inkább 2,5"-at szeretnék, valahogy taszít a gondolat, hogy rátolok egy M2 foglalatos pontszerű hőforrást a lapra, bár lehet, hogy ez csak fóbia - de emiatt zártam ki az intel NUC-okat)
- ODD-re nincs szükségem
- nem törekszem a legkisebb méretre, inkább legyen nagyobb térfogatú a doboz, de legyen legközelebb a némához. Vagy egy fekvő doboz, vagy egy álló, de relatíve keskeny dobozt tudnék könnyen elhelyezniAbban kérnék segítséget, hogy milyen ház és táp kombó jut a fentiekről eszetekbe.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest