- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Házakat nézegetek az alábbi konfigurációhoz.
alaplap: Asrock H81M-DGS R2.0
CPU: Intel i7-4785T
CPU hűtő: ID-COOLING IS-55
VGA: Point of View GT 520
RAM: 2x8 GB DDR3 1600 MHz
SSD: Silicon Power Ace A55 128 GB
táp: Corsair RM650
Az alaplap szélessége megegyezik a mITX szabvánnyal, csak kicsit hosszabb annál. Jelenleg egy Jonsbo C3-ban van benne a gép, de jó lenne ezt valami kisebbre cserélni. Tudtok valami kompaktabbat ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Ðávid
aktív tag
válasz
hegegabi80 #46793 üzenetére
Köszi, utánanézek mindegyiknek.
#46795 hegegabi80
Nemcsak játékra kell a gép. Szoktam virtuális gépeket futtatni, fényképeket és scannelt fotónegatívokat szerkesztek Lihgtroomban és van amikor videót kódolok.
Amúgy a GTX 1060 kiszolgálja az igényeimet jelenleg. A játékaim szépen futnak rajta és a monitorom is „csak” full HD felbontású. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #46789 üzenetére
Szia!
Igen, ezekkel tisztában vagyok és azt is tudom, hogy a 9900K bizonyos esetekben jelentősen túllépheti a 95 wattos TDP-t. Van egy olyan érzésem, hogy ez nemcsak tuning esetén fordul elő.
#46791 HookR
Megnéztem a Black Ridge adatlapját és ott maximum 95 wattos TDP-ig ajánlják. Viszont találtam a Prolimatechtől a Samuel 17-et, amit korábban linkelt is mpierre. Ennek a hűtőnek az oldalán viszont nem adnak meg TDP-t, de gondolom ezt befolyásolja a rászerelt ventilátor típusa is.Köszönöm, rendes vagy, hogy szántál időt erre a Photoshopban.
Hétvégén lesz csak lemérni, hogy a mostani RAM-ok milyen magasak.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
A meglévő mITX gépemet tervezem módosítani és lenne pár kérdésem.
A tervezett processzor egy 9900K (rosszabb esetben egy 9700K). A gép a már meglévő Silverstone ML08 házba kerülne. A gyártói oldalon azt írják, hogy a maximum hűtő magasság 58 mm. Milyen topflow hűtést tudtok ajánlani?Ebbe a házba SFX tápegység kell. Milyet lenne érdemes?
A gép többi része, amik már megvannak:
Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac
Zotac GTX 1060 Mini
2x8 GB RAMElőre is köszönöm a segítséget!
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Némi kihagyás után újra összeállítok egy ITX-gépet. Több alkatrész már eleve megvolt itthon, így nem kell mindent most megvennem. Limitált a keretem, ezért tényleg csak a legszükségesebb dolgokat veszem meg és azokat is használtan. Minden egyéb a már itthon fellelhető alkatrészek közül kerül ki. Ebből nyilván sejthető, hogy nem a legújabb generációból válogatok.
Ami már megvan:
RAM: Corsair 2x8 GB DDR4 2133 MHz, XMP-vel 2400 MHz
táp: FSP Raider 550 W
ház: Bitfenix Prodigy -> Üdítő változatosság a sok Metis után. Engem nem zavar, hogy nagyobb a mérete, elfér.
SSD: Intel X25-V 40 GB -> Arra jó, hogy elfusson róla az operációs rendszer.
HDD: 250 GB 3,5", 7200 RPM -> Erre mennek a játékok.
egér + egérpad: Steelseries Rival 100 + QcK mini
hangfal: Creative 2.1-es -> Most nem tudom megnézni a pontos típust.Ami még nincs meg:
alaplap: Asrock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac -> Várhatóan holnap adja postára az eladó.
CPU: Intel Core i5-8500
VGA: Nvidia GTX 1060 6 GB (lehetőleg ITX méretű, majd meglátom, hogy mit találok az apróhirdetések között)
monitor: 23-24"-es full HD
billentyűzet: mechanikusat tervezek kicsit később, természetesen használtan, addig is Logitech K310 (ez van itthon)Az esetlegesen felmerülő kérdésre, hogy miért nem K utótagú processzort veszek, annyi lenne a válaszom, hogy azok drágábbak, nem érdekel a tuning és egyelőre elégnek tartok egy szorzózáras példányt is (nem játszom multiplayert). Az alaplap viszont jó árban van és jól felszerelt.
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Elegendő lehet-e egy Noctua NH-L9i ehhez a processzorhoz? Esetleg egy Arctic Alpine Rev. 2? Ezek már szintén megvannak, ennyivel kevesebbet kellene költenem. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#25954560 #42096 üzenetére
Esetleg ennek a készletnek az előlapi panelje nem lenne jó?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Chaser #38138 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én ezt megcsináltam a Metis-emmel. Oldalablakosat vettem belőle.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #37187 üzenetére
Elsőre úgy tűnt ezt komolyan mondod, de akkor így már értem. Köszi.
Persze, kinek mik az igényei. Nekem van olyan eset amikor jól jön a 6mag/12 szál: több virtuális gép futtatása, full HD videók tömörítése (nagyon ritkán vágása), Windows frissítések integrálása a telepítőbe. Néha-néha egy-egy újabb játék kipróbálása. Legutóbb például a Battlefield 1 került sorra.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Csokilama #37178 üzenetére
Nem is tudom ki lehet az!
Így van, nem ebbe fogok atomerőművet építeni. Az már amúgy is van és bár vannak kerekei, inkább mégsem viszem sehová.
A Metis-be épített géppel csak kisebb igényű játékok lesznek (pl.: Gwent), vagy régebbiek (pl.: Max Payne 1-2), úgyhogy nem lesz olyan eszeveszett terhelés. Amúgy meg csak a szokásos használat: film, zene, Internet, Office.
Egyébként nekem is meg kellett fúrnom, mert az alaptálca felfogatásához nem voltak meg a csavarhelyek az előlap másik oldalán. Mivel ilyesmit még nem nagyon csináltam kissé tartottam a dologtól, hogy milyen lesz a végeredmény, de végül minden gond nélkül ment a két lyuk kifúrása. De ettől még nem hiszem, hogy komolyabb ház átalakításra vállalkoznék a későbbiekben.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#25954560 #37174 üzenetére
Az a Noctua hűtő még régebbről maradt meg, így azt felhasználtam. Nem megy más oda. Komolyabb processzor sincs nagyon kilátásban. Esetleg valamikor később egy G4560. Ez csak egy másodlagos gép, amit több helyre is vinni fogok.
#37175 AxBattler
Miért lenne „szörnyszülött”? Itt egy csomóan vannak, akik ilyen-olyan módon akár még nagyobb mérvű változtatásokat is eszközöltek a gépházaikon, de valahogy egyikük se kapott ilyen jelzőt. Még az a fórumtárs se, aki ementálivá fúrta-faragta a Metis-ét.
Pusztán megfordítottam az elrendezést, mert én azt szeretem. Mielőtt megkérdezed, hogy akkor miért nem olyan házat választottam ami eleve olyan, megmondom. Azért, mert amúgy meg tetszik a Metis, egész pofás kis ház és a könnyen hordozható, ami egy fő szempont volt a választásnál. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Csokilama #36705 üzenetére
Értem, köszi a választ!
#36706 gerleimarci
Köszi az ötletet, de azt hiszem inkább maradok annál, hogy a kártyát visszaküldöm a 14 napos elállási lehetőséggel élve és veszek egy olyat, ami mindenféle módosítás nélkül, alapból képes a ventilátort leállítani. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Egy Metis házba mennyire lenne életképes megoldás olyan videokártya, ami alapjáraton leállítja a ventilátort? Konkrétan GTX 1050-ről, esetleg 1050 Ti-ről lenne szó. Nemrég megvettem a Metis-t és egy MSI GTX 1050-et, de annak folyamatosan jár a ventilátora és az Afterburnerrel sem sikerült sokkal alacsonyabbra vennem a fordulatszámot. Ezért gondolkodom az elálláson. -
Ðávid
aktív tag
Tegnap nekem is meghozta a futár a Metis-t és a GTX 1050-et, a szerelést is elkezdtem, de este már nem fejeztem be. Ma remélhetőleg sikerül.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #36461 üzenetére
A helyzet az, hogy igen. Az egyik helyen (otthon) csak úgy megoldható a gép elhelyezése, hogy tőlem jobbra enyhén hátrafelé van és elsősorban a hátsó részét látom.
#36460 alcsa
Aki járatos a barkácsolásban és megvannak hozzá az eszközei, az szerintem is át tudja alakítani a házat, hogy a tápegység teljesen bent legyen. Sajnos nekem se tehetségem, se eszközeim nincsenek ilyesmihez.#36462 Dißnäëß
Így van, itt nem várható olyan nagy hőtermelés. Egy Noctua NH-L9i-t fogok használni. -
Ðávid
aktív tag
Régebben nézegettem már ezeket a házakat, de nem igazán nyerték el a tetszésemet. Meg már amúgy is rendeltem egy Metis-t. Kíváncsi vagyok mit sikerül kihoznom belőle.
#36458 AxBattler
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy egyszerűbb, ha nincsenek ilyen kitüremkedések. Valószínűleg egy táskába fogom beletenni amikor cipelni kell és ott praktikusabb ha nincs ilyen dudor.
Ezen kívül elég csúnya is ez a megoldás. Ahogy már mondtam korábban, meg lehetett volna oldani a táp elhelyezését és rögzítését úgy is, hogy nem lóg ki. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Archttila #36455 üzenetére
Először is gratulálok neked!
Igen, nekem is fura volt a hátul kilógó táp. Simán lehetett volna úgy is tervezni azt a házat (meg az utód 130-at is), hogy az egész tápegység bent legyen.
Végül rendeltem egy Metis-t, nem az új változatot, hanem az eredetiből egy ablakosat és egy MSI GTX1050-et. Ha meglesznek és összeraktam a gépet, akkor teszek fel szívesen képeket.#36453 AxBattler
Nem a földre fog kerülni a gép, szóval ez számomra annyira nem szempont. Ami fontosabb, hogy viszonylag könnyen szállítható legyen és a gép hátulján kilógó táp csak akadály lenne. -
Ðávid
aktív tag
Szimpatikusnak tűnik ez a ház a méretei miatt, de ezt a fordított belső elrendezést nem kedvelem. Viszont ahogy elnéztem, meg lehet fordítani a belső keretet amire az alaplap kerül felfogatásra. Találtam egy oldalt, ahol ezt mutatja be valaki, de neki kellett fúrnia két csavarhelyet az előlapon. Jó lenne fúrás nélkül megúszni a dolgot.
Videokártyából akkor lehet valami teljes magasságú, de mITX alaplap szélességével megegyező hosszúságút keresek.
#36450 Dißnäëß
Nem atomerőművet tennék bele, azt azért remélhetőleg le tudom hűteni majd.
Pentium G4400
Asrock H110M-ITX/ac
2x8 GB DDR4
GTX 750/750Ti vagy GTX 1050/1050Ti
Noctua NH-L9i#36451 mpierre
Köszönöm szépen az infót!Régebben volt Elite 120-am, és ahogy láttam az Elite 110 teljesen ugyanazt a hátsó elrendezést kapta. Annak idején az Elite 120-ban is ez volt az, ami a leginkább nem tetszett.
-
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a fáradozásodat!
Tegnap este még gondolkodtam rajta egy darabig. Azt hiszem veszek inkább egy Cooler Master Elite 110A-t. Ez olcsóbb, ráadásul ATX tápegység is belefér, ami meg van nekem itthon. Legalább arra nem kell költenem. Egy dolog nem tetszik benne így elsőre, hogy a tápegység kilóg hátul. Amúgy jónak tűnik.
Van esetleg valami ami miatt nem lenne érdemes ezt a házat választanom?Videokártyát is nézegettem Hardveraprón. Aztán olvasgattam az itteni korábbi hozzászólásokat és valaki linkelte az MSI félmagas GTX 1050-esét. Nem tudom, hogy érdemes-e egy ilyen félmagas kártyát vennem, ha a kinézett házba a normál magasságúak is beférnek. Annyi előnye mindenképpen lenne, hogy ha később egy kompaktabb házba teszem át a konfigurációt, akkor oda is befér.
Mi a jobb, ha két kisebb ventilátora van, vagy ha egy nagyobb? -
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszodat!
Tegnap és ma elég sokat gondolkodtam a dolgon. Végül én is eljutottam az általad ajánlott Chieftechez. Elolvastam flashpointer fórumtárs Logout-cikkét is, ami viszont kissé elbizonytalanított ezzel a házzal kapcsolatban. További barkácsolással lett olyan a ház, amilyet akart. Nekem sajnos nincs nagyon érzékem a barkácsoláshoz, se eszközeim az ilyen átalakítások kivitelezéséhez.
Az is szép lassan kezdett összeállni előttem, hogy olyan kártyát találni, ami csak egy kártyahely vastagságú, ráadásul még félmagas is, gyakorlatilag lehetetlen. Még ha valamelyik gyártó elő is állt ilyennel, az tipikusan az a kategória, amit itt Magyarországon megkapni nem lehet és csak külföldről lehetne megrendelni igencsak borsos áron. Annyit meg nem ér meg ez az egész.
Így végül nem nagyon maradt más, mint a GTX 750Ti vagy 1050/1050Ti. Utóbbi páros valószínű, hogy kiesik, mert ennyit nem akarok költeni erre a gépre.Tetszik az InWin BM643, de ahogy néztem itthon nem igazán lehet kapni sajnos.
#36421 t72killer
Játszottam már ezt a játékot két különböző Ivy Bridge laptopon HD4000 IGP-vel és a Pentium G4400 HD510-sével is. Mindenhol nagyjából 10-18 FPS-t kaptam átlagban játék közben. Nem vagyok olyan háklis az FPS-ekre, meg azt is tudom, hogy ez nem egy belső nézetes lövöldözős játék, de ez még nekem is zavaró.
Szóval nem tudom mennyivel lennék előbbre a Kaby Lake HD630-ával.
Egyébként itt olvasható a játék gépigénye. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Ebben tudna esetleg valaki segíteni?
Előre is köszönöm! -
Ðávid
aktív tag
Szia!
Én is egy ilyen alaplapot használok G4400-zal (karácsonykor kicsit változott az összeállítás a korábbiakhoz képest. Az aktuális konfigurációt az adatlapomon találod.). Eddig semmi gondom nem volt vele, teszi a dolgát. Annak idején én is főleg azért választottam, mert az LGA1151-es olcsó ITX lapok közül ez kínált WiFi-t. Ráadásul kapott egy kisebb VRM hűtőt is, ami mégis több, mint a semmi. Ráadásul az integrált hálózati kártya Intel, ami szintén pozitívum.
Mondjuk azóta módosult a felhasználási igény és a WiFi már nem létszükséglet. Jelenleg lehet választanék inkább olyan ITX-es alaplapot amin van SSD-nek való M.2-es foglalat, de ezért nem fogom lecserélni.Az Asrock régebben valóban nem volt a legjobb minőség, de ez ma már nem így van. Az LGA1151-es alaplap felhozataluk kimondottan jól sikerült, ahogy azt a Milyen alaplapot vegyek? téma alapján meg tudtam állapítani.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Grave_444 #34955 üzenetére
Köszi.
Előtted levő hozzászólásomban írtam le mi van a gépben.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
cinemazealot #34951 üzenetére
Köszi szépen!
A pontos konfiguráció:
Celeron G3900
Asrock H110M-ITX/ac
Adata 2x4 GB DDR4
Kingston V300 120 GB (még Toshiba cellás, nem nagyon volt más kéznél)
160 wattos pico PSU és mellé egy 120 wattos adapter
Chieftec IX-01B#34953 AxBattler
Köszi szépen neked is!
Ez a porszűrő jónak tűnik, lehet beszerzek belőle. Már a többi gépemnél is gondolkodtam ilyesmin, mert sajnos nálunk nagyon porosodik minden az egész lakásban.Őszintén szólva nem hallok semmit belőle (jó egy méterre van tőlem). Leszabályoztam a BIOS-ban 25%-ra és így 860-as fordulat körül van. Egyelőre még nem volt időm különösebben tesztelni a gépet, mert csak éppen az előbb fejeztem be a szerelést és közben más dolgom is akadt. Most üresjáraton megy kb. félórája és a processzor 39, az SSD meg 38 fokos.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
cinemazealot #34941 üzenetére
Köszi szépen!
Majd teszek fel képet a kész gépről is.
-
Ðávid
aktív tag
Eredetileg mITX házat terveztem, ezért is írtam ide. Aztán alaposabban utánanéztem az ajánlatként kapott házaknak és gondolkoztam még rajta egy sort, míg végül arra jutottam, hogy nekem inkább a mATX méretű C3 vagy U3 lenne inkább megfelelő. A C3 nyert, valahogy a szögletesebb, határozottabb vonalai jobban tetszenek. Nem akartam annyira kicsi helyre bezsúfolni a gépet. Így is kényelmesen elfér ott, ahová szántam.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #34668 üzenetére
Rendben.
Itt van néhány kép. Nem vagyok egy nagy mágus kábelrejtésben. Még fehér fényű LED-szalagot fogok venni, hogy jobban lehessen látni a gép belsejét.
-
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek az ajánlásokat!
Utánanézek mindegyiknek.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #34278 üzenetére
és HookR
Megnéztem pár üzlet kínálatát és a fentebb említetteket találtam szimpatikusnak. Ami még tetszene, ha lenne olyan kialakítású ház, mint a Prodigy ITX változata, hogy az alaplap fekszik és alatta van a tápegység, de előre nem olyan hosszú a ház (és természetesen a megfizethető). Ilyet viszont mATX kockaházaknál láttam (pl.: AeroCool Dead Silence).
Olyan házat viszont nem szeretnék még egyszer, ahol a tápegység a processzorhűtő fölött/előtt van. Volt ilyenem, egy Sharkoon CA-M és nem tetszett. Hamar el is adtam.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Házat keresek egy Asrock H110M-HDS alaplaphoz. Ugyan nem mITX szabvány, de annál csak minimálisan nagyobb, ezért gondoltam, hogy első körben itt érdeklődöm. Egy SSD és egy 3,5-es merevlemez menne bele. Külön videokártya nem lesz, de a későbbiekben elképzelhető. Jelenleg egy BeQuiet System Power 300 wattos tápegység hajtja, ezt nem szeretném lecserélni. Nem feltétlenül szeretném az elképzelhető legkisebb helyre benyomorítani a gépet, csak egy kellemesen kompakt házat néznék neki.
Eddig a Cooltek C és U sorozatában találtam szimpatikusat. Van még esetleg valamilyen ház ami szóba jöhet és hazai üzletben megvásárolható?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #31314 üzenetére
Már a Haswell alaplapok között is voltak ilyenek.
Asrock H91M-XT (nem elírás a 91)
GA-H81M-S2
GA-H81M-S2V
Asus H81M-PDe ahogy láthatod, amiket találtam mind H81-es chipkészletűek. Így igazán örömteli látni, hogy B150-es chipkészlettel is készül ilyen méretkategóriájú alaplap. De igazándiból nem találtam elsőre semmi különbséget az általad linkelt két alaplap között. Megnéztem az adatlapjukat, nagyobb méretben összehasonlítottam a képeiket is, de csak a felírt típusjelzésben volt eltérés.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
>Deego.. #30540 üzenetére
Akkor az egy jó vétel volt, magasabb órajel, nagyobb cache. Viszont ahogy nézem a gyári oldalon az összehasonlítást, a Pentiumban nincs benne a Clear Video HD Technology. De szerintem nem fogod megérezni a hiányát. Az G1820 se tudja, mégis rendben tette a dolgát.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #29718 üzenetére
Kicsit utánanéztem és azt találtam, hogy a Dell PA-3E jó lehet, illetve még közben néztem Mercutio_ hirdetését a Hardveraprón, ahol egy H77-es thin ITX konfigurációt árul. Ő egy Dell PA-10-es adaptert használ benne. Aprón találtam is olyat külön eladót egész barátságos áron. Azt hiszem a thin ITX alaplappal és hozzá egy ilyen adapterrel olcsóbban jövök ki.
Az lenne a lényeg, hogy a ház minél kisebb legyen, mert három hely között hurcolnám (otthon 1, otthon 2, munkahely).
Egyébként volt már ilyen kocka házam, ugyan eggyel nagyobb méretkategóriában (Sharkoon CA-M), de annyira nem volt az esetem. Azóta el is adtam, jött a helyére egy Prodigy, amivel együtt ITX-re váltottam abban a gépemben.(#29719) vis.p
Nézegettem a korábbi Impactokat és azok tetszettek, de a VIII-as nem lett szerintem se olyan jó (legalábbis külsőre). Kevés csatlakozó, csak egy HDMI?(#29723) Duracellm...
Igen, inkább ilyesmi aggályaim voltak a fával kapcsolatban. Most viszont, hogy felmértem mennyibe kerülne nekem a paneltáp/pico PSU + külső adapter kettőse, úgy döntöttem, hogy thin ITX alaplap lesz külső adapterrel. A ház a már korábban is említett Chieftec IX-01B/ÍIX-03B lesz. Ennek kellően perforáltak az oldalai és az alaplap fölötti (CPU hűtő felőli) része is. -
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #29698 üzenetére
Így van, én is számolgattam egy sort, úgyhogy azt hiszem visszatérek az eredeti elképzelésemhez és egy thin ITX alaplapot veszek, amihez már csak a külső adapter kell. A Dell PA-3E megfelelhet?
(#29699) Mercutio_ és (#29701) imibogyo
Nem is gondoltam erre, hanem csak valahogy furcsa belegondolni, hogy fából legyen a gépház, amibe hőt termelő alkatrészek kerülnek. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #29693 üzenetére
Nem igazán tudok barkácsolni, ezért nézegetem a kész megoldásokat. Nem lehet gond abból, hogy fából készült házba teszek melegedő alkatrészeket?
Lehet keresnem kéne valakit aki esetleg vállalja ilyen gépház készítését.(#29694) patomi
Mondjuk elég húzós ára van a pico PSU-nak és a hozzávaló adapternek együtt... Ráadásul ott most csak 150 W-ost látok, elég az is a fentebb általad linkelt pico PSU-hoz? -
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #29689 üzenetére
Értem. Esetleg tudsz olyat is ami itthoni boltban beszerezhető?
Szerk.: Közben találtam egy ilyen üzletet. Amit itt árulnak szintén jó lehet?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #29682 üzenetére
és (#29683) Mercutio_
Eredetileg egy thin ITX alaplapot képzeltem el, amihez egy külső notebook adapter kellene. Bele egy Pentium processzort. Nos, ez azóta annyit változott, hogy valószínűleg sima mITX alaplap lesz belőle, amihez valamilyen pico vagy paneltápos megoldás kell, ha továbbra is azt szeretném, hogy könnyű maradjon a gép és csak egy adaptert kelljen vele cipelni.
Alaplap: ? (talán Gigabyte GA-B85N Phoenix)
Processzor: Pentium G3XXX
Hűtő: Noctua NH-L9i
Ház: ?
SSD
RAM: 4 vagy 8 GBLáttam, hogy van táppal és anélkül árusított változata is a Chieftec háznak. Ezért is kérdeztem, hogy elegendő lehet-e a gyárilag vele adott paneltáp és adnak-e hozzá adaptert is.
Ezek szerint az EPC3-at maximum táp nélkül lenne érdemes megvennem, ha azt választanám. -
Ðávid
aktív tag
Az EPC3 és a Chieftec IX-03B gyári paneltápja mennyire vállalható? Érdemes ilyen készre szerelt megoldást választani? Vagy ha nem jók, akkor milyen más alternatívák vannak?
A Chieftec házhoz néztem egy kicsomagolós videót és az alapján úgy tűnt, hogy jár hozzá adapter is. Ez tényleg így van?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #29585 üzenetére
Ez jó hír, akkor azért marad némi tartalék a tápegységben.
Ezen most nem fogok virtuális gépeket futtatni.
Teljesen alapszintű felhasználás a cél: netezés, zene, film, Office, hurcolás otthon 1, otthon 2 és munkahely között.
Egyelőre még csak tervezési fázisban van a dolog. Ezekből raknám össze:
Alaplap: Asus H81T. A szóbajöhető alaplapok közül ez a legolcsóbb, de az is bőven elég erre a feladatra. Sajnos Hardveraprón ritkán futni bele thin ITX-es hirdetésekbe. A bolti árát kissé sokallom, de ha úgy adódik, akkor kénytelen leszek ott megvenni.
Processzor: Pentium G3XXX
Hűtő: Noctua NH-L9i
Ház: Chieftec IX-01B
Adapter: Dell PA-3E
SSD: Kingston mS200 60 GB
RAM: 8 GB DDR3L egy modulban -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Lehet tenni még biztonsággal 53 W-os TDP-jű 2 magos processzort egy thin ITX rendszerbe, amihez egy 90 W-os adapter adná az energiát? Vagy mindenképpen célszerű lenne egy T jelzésű 35 W-ost választani? Kezdésként egy RAM modul, egy mSATA SSD lenne benne, valamint időnként 1-2 darab 2,5"-ös merevlemez menne róla USB-n keresztül.
-
Ðávid
aktív tag
Sajnos nem.
Az ilyen speciális alkatrészekkel az a baj, hogy itthon nem vagy csak alig beszerezhetőek és akkor is horribilis áron, amennyit számomra már nem ér meg. Akkor sem járnék feltétlenül jobban, ha külföldi oldalról rendelném meg.Alaplapot nem szeretnék cserélni egyelőre.
Tegnap estére végül döntöttem: "Nap közben gondolkodtam a dolgon és arra jutottam, hogy maradok az egyszerűbb megoldásnál: IGP lesz memóriabővítéssel és RAID kártyával." Ehhez majd valamikor jön még egy erősebb processzor is, de első körben a RAID kártya. Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. Már most is használok egyet ebben az alaplapban, de az csak két SATA csatlakozós. Ezt váltaná egy komolyabb darab.
-
Ðávid
aktív tag
8 db SATA csatlakozó lenne az ideális.
"A lejjebb levőnél már természetesen nem lenne ilyen gond."
Azt akartam mondani, hogy ha a risert beteszem az alaplapi PCI-E foglalatba, akkor vele egy vonalban már csak low profile magasságú kártyát tudok (elvileg) becsavarozni a gépházba.
Itt a képen látszik mire gondolok (remélem), ugyan csak x1-es a sín:Nem rossz az alaplap elrendezése, de nem szívesen cserélném le a mostanit (potom pénzért sikerült megvennem az Iponban). Egyébként szerinted még beszerelhető lenne egy Bitfenix Prodigy-be?
Nap közben gondolkodtam a dolgon és arra jutottam, hogy maradok az egyszerűbb megoldásnál: IGP lesz memóriabővítéssel és RAID kártyával.
-
Ðávid
aktív tag
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #29108 üzenetére
Inkább csak a tudat.
De ettől függetlenül úgy vagyok a gépeimmel általában, hogy lassan, de fejlesztem őket. Például a Socket 1155-ös gépemet is kezdtem egy i3-3220-szal, aztán jött egy i5-2390T majd végül egy i7-3770 (direkt nem K-s). Mellette az alaplap is változott (Asrock B75M-ITX, aztán Asus P8B75-V, végül Maximus V Gene) és a RAM is 8 helyett 16 GB lett.
Így vagyok a mITX-es gépemmel is. Kerüljön bele több memória, jobb processzor apránként. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #29101 üzenetére
Igazándiból még csak gondolkozom az egész koncepción. A mITX-es gépemben elvagyok az IGP-vel is, de kicsit zavar, hogy a RAM-ból vesz el memóriát. Ezért merült fel a külön VGA gondolata bennem. Ezzel kapcsolatban csak annyi lenne az elvárás, hogy egy slot legyen a magassága és normálisan menjen vele a Full HD videonézés.
A legegyszerűbb kártyáknak gondolom nem lehet valami nagy a TDP-je.Gyorsan meg is néztem egyet. Például a GT 720-nak a specifikáció 19 W-ot ad meg. A PCI-E csatlakozó maximum 75 W-ot tud leadni, így ez alapján marad elvileg 56 W a RAID kártyának. Ezek TDP értékével nem vagyok még nagyon képben, de talán elég lenne neki. Konkrét kártyát még nem néztem, de Hardveraprón szoktam látni 15 ezer Ft körüli összegért olyat, ami nekem jó lenne.Persze lehet teljesen feleslegesen agyalok az egészen és jobban járnék azzal, ha a 8 GB RAM-ot bővíteném 16 GB-ra, mellé vennék egy RAID kártyát és kész.
-
Ðávid
aktív tag
Valami ilyesmin gondolkoztam mostanában én is. Csak nem két videokártya miatt.
Az lenne a célom, hogy a mITX-es gépem x16-os PCI-E sínjét el tudjam osztani kétfelé, mondjuk 2x8 sávra. Szeretnék egy egy slot magasságú videokártyát és mellé egy RAID kártyát tenni, mert nem elég az alaplapi SATA csatlakozó. Persze az gondot jelentene, hogy ez az elosztó a PCI-E foglalatba helyezve már kifoglalna némi helyet, így low profile kártya jöhet csak szóba mellé. A lejjebb levőnél már természetesen nem lenne ilyen gond. A ház egy Bitfenix Prodigy lenne.
Nem tudod véletlenül, hogy hazai üzletekben kapható-e ilyen elosztó és ha igen, milyen néven és hol keressem?Szerk.: Közben az általad linkelt HardForum találtam egy linket ehhez. Szerinted erre lenne szükségem az elképzelésemhez?
-
-
Ðávid
aktív tag
Értem, köszi szépen a részletes kifejtést!
Egyébként mekkora TDP-ig használható a True Spirit 120i? Néztem a gyártói oldalt, de nem találtam erre vonatkozó információt. Ez egy későbbi processzor bővítés lehetősége miatt érdekelne. Jó hír viszont, hogy a kompatibilitási listában szerepel az alaplapom.
Egy darabig kénytelen leszek meglenni a jelenlegi hűtővel, mert mostanában sok volt a különféle alkatrész beszerzés. De amint lesz rá lehetőségem beszerzek egy 120i-t. Köszi még egyszer, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
A hátsó szívó ventilátor helyére meg lehet beteszem a Prodigy-hez kapott egyik gyárit.
-
Ðávid
aktív tag
Nekem milyen hűtőt tudnál ajánlani? Itt találsz képet a jelenlegi felállásról.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Mercutio_ #28297 üzenetére
Alpenföhn Panorama-t használok az egyik gépemben (adatlapomon). Felmegy az 1155/1150-es processzorokra is. Képek itt még normál RAM modulokkal. Felszerelni elég nehézkes volt a számomra, mert a borda alá benyúlva kell becsavarni a lefogatókat. Nem nagy a kezem, az ujjaim se vastagok, de még így is jó pár percbe telt és voltak pillanatok amikor a falhoz vágtam volna.
Azóta cseréltem a memóriát és magas hűtőbordás Corsair Vengeance-t sikerült szereznem. Illetve a Sharkoon CA-M házamat helyére egy Bitfenix Prodigy jött. Ilyen volt, ilyen lett:A Sharkoon nekem túl kicsi volt, annak ellenére, hogy mATX méretű. A Prodigy-vel viszont meg vagyok elégedve, mert nem annyival nagyobb, de mégis könnyebben szerelhető és rendkívül rugalmas a belső elrendezést illetően.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
gianni85 #28006 üzenetére
Én is megcsíptem akciósan az MSI Z87I AC-t. Nekem normál mérető moduljaim vannak és a processzorhoz közelebb levő elég szűkösen fér el. Képek itt.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #27855 üzenetére
Az Intel Flex Memory-ra gondolsz? Olvastam már erről. A kisebbik memória modul méretéig a mellette levő nagyobbat együtt tudja használni kétcsatornás üzemmódban.
Ez megnyugtató ha így van. -
Ðávid
aktív tag
válasz
>Deego.. #27852 üzenetére
és (#27853) Mercutio_
Köszi szépen a válaszokat!
A gépet teljesen átlagos dolgokra használom (net, filmnézés, file megosztás a hálózaton) és attól tartottam, hogy esetleg jobban befolyásolná a teljesítményt az egycsatornás üzemmód. A memóriafejlesztést csak két lépcsőben tudom megoldani, ezért lenne egy ideig két eltérő modul a gépben.
-
Ðávid
aktív tag
Bővíteni szeretném a RAM-ot a mITX gépemben. Jelenleg 2x2 GB van benne kétcsatornás üzemmódban. Azt tervezem, hogy az egyik 2 GB-os modult cserélném csak le valami nagyobbra. Lenne bármi hátrányom a dual channel hiánya miatt?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
canniball #27766 üzenetére
és (#27768) Hege1234
Köszi mindkettőtöknek, megnézem amiket mondtatok!(#27768) Hege1234
Közben eszembe jutott, hogy az Asus a ROG sorozatba tartozó mITX alaplapjainál valóban másképp oldotta meg az mSATA/M.2 elhelyezést. Ott az alaplap felső oldalán egy egyedi csatlakozású keretbe lehet tenni őket.Abban igazad van, hogy jelenleg az mSATA olcsóbb megoldás.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
canniball #27746 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
(#27750) Hege1234
M.2-es SSD-hez H/Z97-es alaplap kell mivel azok a chipkészletek támogatják csak. ITX lapokon azonban csak a drágábbakon helyeztek el a gyártók ilyen foglalatot. Mivel a hely szűkös ebben a méretkategóriában, így az M.2 az alaplap hátuljára került, ezért azt sem árt figyelembe venni a ház megválasztásakor. -
Ðávid
aktív tag
Amit negatívumként tudok felróni ennek az MSI Z87I AC-nek, hogy csak egy ventilátor csatlakozó van még pluszban rajta a CPU-én kívül és a vezérlése nem valami jó. A CPU hűtőt szépen le lehet szabályozni, hogy alapesetben ne menjen nagy fordulaton, de a másikkal nem lehet 50% alá venni házhűtőt. Be kell szereznem egy szabályozót...
Ezt leírtam a Milyen alaplapot vegyek? témában is, de gondoltam legyen meg itt is.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Mercutio_ #27726 üzenetére
Én is ebben a sorrendben haladtam, sőt nekem még VGA sincs benne, de a házon belül a kábeleket elrendezni volt idegőrlő. Ettől még engem ez nem állít meg abban, hogy ne variáljak újra és újra valamit rajta.
Ami a legjobb, hogy szinte alig volt meg a ház és máris tönkrement a tetőt fedő lap egyik csavarjának a menete és maga a csavar is. Úgyhogy az csak dísznek van bent a helyén.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Mercutio_ #27723 üzenetére
Pedig nem összerakni vétek!
Én nem bírnám ki, hogy csak nézegessem az alkatrészeket, de ne szereljek egyet. Ez maga lenne a kínzás!
Te a Sharkoonból gondolom a mITX-es verziót használod. Könnyen ment az összerakása a gépnek? Nekem a mATX-es van, de abba egy kínszenvedés volt beszerelni az alkatrészeket (nekem). Szép és jó, hogy mATX-es, de szerintem abba is inkább csak mITX alaplap való.
(#27724) KraX
Köszönöm szépen! Neked mi lesz a konfigurációdban? -
Ðávid
aktív tag
Az Iponból azt hiszem én rendeltem meg az utolsót, mert nem sokkal később már 30 ezer fölé ment újra az ára. Kiszállítással Pick Pack Pontra megvolt 23 ezerből. Pénteken meg is jött.
A hűtőborda mellett/alatt éppen kényelmesen elfér a memóriamodul. A beljebb levő behelyezése nem volt valami könnyű a borda miatt.
Előbb berakni a RAM-ot, meg nem lett volna célszerű, mert akkor meg a hűtő felszerelése lett volna nehezebb. Így is elég macerásan ment...
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Mercutio_ #26213 üzenetére
Ez lenne az a ház. Az élére állítanám, így kis alapterületet foglal el.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #26211 üzenetére
Az alaplap, CPU, RAM és SSD már megvan. Eddig egy normál ATX házban voltak, de változott a koncepció és csak a jelenleg is az adatlapomon látható házat tudom megtartani, a másik konfigurációnak minél kisebb házba kell mennie. Az általam kinézett ház kellően kicsi, ugyanakkor a kisebb méretű mATX alaplapok is belemennek. Ilyen az Asus B85M-G is.
(#26210) shteer
Úgy érted, hogy a felsorolt háromból egyszerre csak kettő megy együtt? -
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #26202 üzenetére
és (#26204) patomi
Van is hozzá hűtőm (dobozos verzió), csak a magassága túl nagy. Az előbb mértem le, kb. 5,8 cm. A kinézett ház teljes magassága pedig 6 cm. Ha belevesszük azt, hogy az alaplapot valamennyire megemelik a távtartók, akkor már nem valószínű, hogy be fog férni a gyári hűtő.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #26200 üzenetére
HookR listájából esetleg melyik hűtőt lenne érdemes beszereznem?
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Ebbe a házba tervezek gépet építeni és érdekelne, hogy milyen hűtőt ajánlotok. Fontos lenne, hogy lehetőleg minél alacsonyabb fordulatszámon és halkan is kellően alacsony hőmérsékleten tartsa a processzort.
A konfiguráció a következő lenne:
Asus B85M-G
Celeron G1820
2x2 GB RAM
1 db SSDKözelebbi terv, hogy a memóriát bővíteném, valamivel távolabbi pedig az, hogy a Celeront lecserélném esetleg egy i5-re. Tudom, hogy az alaplap nem mITX, de a ház amibe tenném alapvetően ilyen méretű alaplapokhoz van.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Honkydoo #21507 üzenetére
Igen, csak ezen nem x16-os a PCI-E sín. Igazándiból arra gondoltam, hogy esetleg Magyarországon beszerezhető-e valahol. Bár az e-bay-es árát elnézve itthon ez még több lenne...
A hűtésre van valami ötleted, hogy az miként mehet? Kell rá szerezni egy laptop hűtőbordát?radi8tor1: De ebbe laptop processzor megy, azokon meg nincs fém kupak, mint az asztaliakon. Ráadásul a kép alapján nem ott vannak a hűtőt lefogató helyek, mint egy sima asztali alaplapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged