- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LazaCCC
tag
válasz
Nirvanus #36791 üzenetére
Az a CM ház iszonyat nagy
Azon én is filóztam, hogy esetleg bemehetne a vinyó egy USB3-as külső tokba, csak nem tudom, hogy egy 0-24 futásra tervezett, NAS funkciókat is ellátó gépnél ez mennyire tesz jót a vinyónak.
Nekem ahány tokba szerelt HDD-m volt, mindnek annyiféle gondja baja akadt. Nem igazán bízom én ebben a megoldásban.
-
LazaCCC
tag
Köszi, én is a Chieftec IX-05B házat néztem ki magamnak ... bár nem éppen ideális, hogy pont a lap felett van a két vinyó helye, még mindig jobb, mint sok másik megoldás.
Ha nem lenne jóval drágább egy DC-s alaplap - főleg, hogy a J3160-ból van, de a J3455-ből nincs is ilyen - akkor vennék egy üres táp nélküli házat, és a táp helyére pakolnám a vinyókat - pl SilverStone ML05.
-
LazaCCC
tag
válasz
#16939776 #36783 üzenetére
Ahogy mondod, elég lesz a vinyó keltette hangot elviselni, nem kell, hogy más is szóljon
Amúgy szükség esetén valamilyen csillapítást implementálok majd a rendszerbe.
Legrosszabb esetben, ha hangos, megy a kamrába, ahol az egyéb kütyük és a hálózat is van, aztán onnan viszem majd ki a jelet HDMI>Cat5 átalakítóval (ill. USB>Cat5). Korábban szereztem már ilyen eszközöket, a házba is úgy húztam be a közel 160m Cat5-t, hogy minden szükséges pontra 2-4 szál megy ... pedig csak 74nm a lakás
De ez egyelőre a C terv -
LazaCCC
tag
Sziasztok!
Javaslatra most ide költöztetem a kérdésem
A TV alá csinálnék egy házi okosságot mini ITX alapokon. A szerepe: házi miniszerver, NAS, pár IP kamera, Médiaközpont ... 0/24 futás és hangtalan működés.
Ehhez keresnék olyan ITX.
Eddig nagyjából úgy állna össze a dolog, hogy lenne egy Asrock J3160DC-ITX vagy egy Asrock J3455-ITX lapka, utóbbi esetében a ház lenne kialakítva úgy, hogy fogadja a külső tápot.
Menne bele kezdésképpen 2x2GB RAM (v 2x4), egy 120GB-os SSD, és egy 2-3TB-os 3,5" vinyó.
A dolog a nappali bútorba menne, ahol van 50 szélesség x 40 mélység x 15 magasság.
Ide keresnék olyan minél kisebb, de még jól kinéző házat, ami:
- belefér a fenti cucc, azaz a 3,5 vinyó is
- lehetőség szerint gyárilag van benne DC/DC konverter
- nem túl nagy, batárLáttam ilyet a neten, ebbe simán belemenne a 3,5"-es vinyó is, de sehol sem lehet már kapni
EPC2 miniITXAmiket még néztem:
Silverstone SST-ML06B ... bár ez ahhoz képest drága, hogy se táp, se DC/DC konverter
Fractal Design Node 202 szintén ua táp nélkülValamit ajánljatok plz, nem tudom mibe pakoljam össze.
Összeghatár: jó lenne, ha 30 körül megállna táppal
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged