- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- LG G4 - nehéz rajta fogást találni
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #50641 üzenetére
par nap utan este 10kor lett idom kibontani a karit es beleprobalni aztan szembesulni vele hogy valami nem passzol, ugyhogy amikor mar magadban egy hete letisztaztad hogy "na vegre ma este mehet a jatek" es egy ilyen problema jon szembe ott mar nincs leszoritas meg szepen csinalas
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #50609 üzenetére
Húú, megint csak ezer hála, ez is egy olyan tétel amit már majdnem berendeltem, aztán nézem volna mint borjú az új kapura.
De elvileg elég sok laptop gyártó is használja ezt a méretet, konkrétan a Gigabyte honlapja is ír egyéb példányokat.
Remélem HA-n találok valamilyen megbízhatóbbat. -
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #50596 üzenetére
Köszi hogy utánanéztél, pontosan hol találtál információt a pontos jack típusról? Csak mert általánosságban ahogy keresgéltem mindehol 7,4x5,1-es aljzatokat láttam, ezért is gondoltasm a dell vagy hp külső tápokra, mert több netes forumon is azt olvastam hogy azzal használnak mini-itx lapokat.
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #50593 üzenetére
Köszi az infókat.
Jaja a 135-ös táp még úgy is elég kell legyen hogy ha rárakom a 45w-ot igénylő d-vgat.
A tápegység terén főként az érdekel hogy az a DC dugó jó-e ezekhez az alaplapokhoz ami a HP vagy épp DELL notebook tápegységeken van.De azért furcsa kicsit a táblázat amit kiadtak, hisz azt írják hogy 90W-os tápegység tartozik ehhez a teljes pchez és elvileg lekéne hogy korlátozza a fogyasztást, hisz ezek a tápegységek is magas hatásfokúak, tehát nem sokkal többet kéne mérni a falnál mint amit kiad a pc felé.
Ezért érdekelne hogy ha a 7.th gen tényleg értelmes finomhangolásokat kapott akkor megérheti-e a felárat.
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #50464 üzenetére
Amúgy az a monitor talpazatba integrált házikó is nagyon érdekes téma, nővérem anyósának tervezek hasonlót, de azt kártyaPC alapon, mivel tényleg csak böngészésre meg ppt-re használja a gépét, így oda olcsóbb és jobban elrejthető változat kell a mostani asztali doboz leváltására. nemhogy egy normál ATX alaplap, de még a mini-itx beépített lehetőségeit sem éri el a felhasználói igény.
Köszi a tippeket, én is ezen gondolatok mentén haladok a tervezgetéssel, az idle 12W elég jó támpont, köszi. Az időhiány nálam is játszik, homeofficeból 1-2 forum bejegyzésre és ötletelésre még futja.
Ezért érdekelt a tényleges tapasztalat ezekkel a thin mini-itx alaplapokkal kapcsolatban, mert kizártnak tartom hogy tényleg elkérnek 90W-ot ha csak egy szimpla i3-6300T proci van benne 1 db SSD-vel és mondjuk meg is van járatva.
Továbbá érdekel hogy mik a tapasztalatok egyáltalán az alaplapok kezelhetőségével, mert nagyon érdekesnek találom hogy van rajtuk 10 db GPIO port akármilyen fejlesztő, vagy érzékelő eszközhöz, meg rs232, továbbá LvDS port érintőkijelző bekötéshez vezérléssel meg elvileg táp körrel együtt.
Illetve próbált-e valaki gyakorlatban is d-vga-t hozzájuk rakni akár a rendes PCIe x4-es alaplapokba (h170T, h310T), vagy a m.2, vagy épp miniPCIe slotokba(h110T-sek) riserekkel?
Mert amúgy van olyan x1 vagy épp x4 to x16 riser, ami az x16-os végén extra tápcsatlakozóval van ellátva hogy meglegyen egy ma már átlagos belépő asztali VGA által kívánt erő(pl 75W).Akksi témához:
Egy átlagosan rossz scenárió esetén abból indultam ki hogy:
-proci kicsit meghajtva(35w) + alaplap + kijelző + sata3 SSD együtt kérnek 65-öt, mellé a vga a hivatalos gyártói adatok [LINK] szerint 45-öt, tehát össz terhelésem 110W.
Ehhez 3000mAh-s 18650 egységeket tervezek, azok egyenként 3,6 V-ával számolok és elvileg 15A max terhelést elviselnek, mivel a tervezett 110 W terhelés, 12 V-on 10 A is elkérhet, szóval inkább a drágább aksik felé kell forduljak biztonsági alapon.
4 db-al 14,4 V-ot érek el sorosítva, ami 3000-el számolva 43,2 Wh, amivel cpu+gpu full burn esetén 20-30 percet bírhat ki. De Autocad pl nem járatja folyamat maxon se a procit se VGA-t, csak pillanatnyi extra kakót kér 1-1 folyamat pl nagy rajzok nagyítása, mozgatása során.
De ha párhuzamosítok 2-esével majd ezeket a csomagokat sorosítom, akkor már 86wh böszmét kapok, ráadásul néztem brand aksi szétszedést ahol alapvetően 2200-as egységekből szoktak 3x2-őt összerakni a 10,8 V-os, 4400mAh, tehát átlagos netezős notihoz 47,5 Wh aksihoz. Ilyesmi lehetett a kipurcant notimban, csak még nem bontottam szét az aksiját, de majd úgy is szét kell hogy próba összeállításhoz ne a drága végleges elemeket próbálgassam.
Szal annyira nem tervezem megváltani a világot, csak nem akarok 500-700 ezreket fizetni olyan kompromisszumokért amiket nem akarok felvállalni.
Meg egyébként már feltalálták helyettem a spanyolviaszt DIY kategóriában: [LINK]
Csak Ő még olcsóbbra csinálta(pl használt monitor, nem pontos ház, passzív hűtés), na ezt az ötletet kéne tovább fejlesztenem.Meg azért a 2,5 kg-os súly nagy része valszeg az alsó burkolat.
-
agent_k
őstag
válasz
#16939776 #50204 üzenetére
Átjött, értettem.
Szerintem amit most csinálok az alaplappal az a teteje lehet ennek a technikának. Nem erre tervezték nyilván, de ezt még kiszolgálja. És nem kompromisszumokkal főleg azért, mert az gyűlölöm. Ha I5 kellene alá vagy I7 akkor akkor az lenne. Van egy tesztelőm, a feleségem, aki nem tudja, hogy szeptember 3-tól miért a másik távoli asztalra kell kapcsolódnia. Ha lassulást vesz észre úgyis mondaná. De nem mondja. Viszont vannak karbantartási ablakok, mint a nagy cégeknél -
törölt tag
válasz
#16939776 #50114 üzenetére
a cpu bordazat igy most csendes.
a haz racsozata alul-felul ugyanolyan (szoval a kepen a tetejen latszik a mintazat) es a ventik kozvetlenul a racsra vannak csavarozva, szerintem attol hangos. ha felemelem a hazat es tobb levegot kap, akkor sem csokken a zaj. slim ventiket lehetne pl berakni, tavtartoval.vagy alul meghagyom az egyiket, amelyik a halokartyat huti es a masikat atrakom felulre, hatha 'tolouzemben' kisebb v mas a zaj. csak nem tudom az mennyire hatekony. azert is akartam alul tolni a friss levegot, hogy a procihutonek legyen, az a haz eleje felol tolja a levegot hatrafele (az i/o-panel iranyaba) es elol csak a slot-in optikai meghajto rese van, az nem eleg semmire
[ilyesmi a lap meg a huto]
a muanyag konzolra, ami a hutobordan a ventit fogja, szabvanyos helyen levo negy lukkal cuppan fel a venti. ahhoz, hogy a noctua ramenjen, csak a hutobordatol tavolabbi also ket szelet kellett lefaragni. -
törölt tag
válasz
#16939776 #50111 üzenetére
jogos
es meg benne voltak a vga es usb kabelek is, anelkul mar egeszen letisztult, rendesen elvezettem a tobbi mazzagot a rendezokben.
mivel viszonylag keves wattot kell elhuteni, egesz csendes is tudott maradni. ami a laborban tokmindegy, de otthon az iroasztalomon lakik es csak pici szelzaja van, nem zavaro. -
Ribi
nagyúr
válasz
#16939776 #50050 üzenetére
Most nem értem honnan jött neked ez.
Topikot olvastam, majd leszűrtem, hogy venti profilt kell beállítani, beállítottam 1 perc alatt és annyi. Nekem nincs semmi gondom. Nem kapcsoltam ki semmit, mert az "nem megoldás".
Persze ha kikapcsolom a gépet akkor még csöndesebb lesz, ez is "megoldás". -
Erdei88
veterán
-
Qkackca
őstag
válasz
#16939776 #49930 üzenetére
Igény lenne rá szerintem, csak ebben a topikban vagyunk legalább ketten
, csak gondolom a rgb-vízhűtés-üvegkalitka nagyobb biznisz
Pl nekem is van egy atx gép 6 hdd-vel, a régi lemezeket amiket kinőttem meg el akartam rakni backupnak egy 4 lemezes kisebb cuccba, kisebb procival, esetleg folyamatosabb üzemmel mint a mostani alkalmankénti használat, csak nem találtam normális házat, amiben lehetne normálisan hűteni a lemezeket. Egy 4 lemezes nas meg első ránézésre számottevő összeg, annyira meg nem létszükséglet, hogy kelljen. Bár ha az összes ráfordított időt-költséget utána számolnám, lehet előrébb lettem volna vele. Hp microservert is nézegettem, de a régi ntfs lemezek használatával egy pöttyet bonyolultabb a dolog mint gondoltam, nulláról kezdve az is egyszerűbb lenne.
Szóval a vége az hogy maradt a nagygép, amit akkor használok ha kell, inkább összeraktam egy itx-et játszósnak/napi használósnak. Csak hogy a témánál maradjunkhoffman_ : a Silverstone CS series-t nem is merem mondani, szép ára van azoknak is, igaz az sem fér be a 15 cm-be.
-
Steve1207
veterán
válasz
#16939776 #49899 üzenetére
Na igen, de attól még ötletes. Amúgy simán lehetne egy ide-oda billenő desk mount fej, hogy legalább pár fokos szögben lehessen billenteni erre arra. Plusz a magasság is gond, más most beállít tőle a nyakam
(arra meg valami teleszkópos mount szerűséggel). Szerintem lesz v2-es megoldása is ennek idővel.
-
A.Winston
tag
válasz
#16939776 #49877 üzenetére
IS47K-nek elég gyatra eredményei születtek amiket eddig láttam, amit nem elképzelhetetlen, hogy a szerencsétlen gyári felfogató mechanizmusnak köszönhetett. Volt aki noctua l9a adapterével is próbálta lényegesen jobb eredményekkel. Kíváncsi vagyok ezen is reszeltek-e.
-
válasz
#16939776 #49824 üzenetére
Ja. Az új XBOX (és csomó ITX ház) hűtésének kialakítását nézve biztos nem hülyeség a felül 1db venti, csak az ilyen negatív nyomású házaknál mindig a porszűrőket sikerül lespórolniuk a kritikus helyekről.
Egyébként úgy értettem, hogy felülre ÉS alulra is terveznék ventit, nem csak az egyik helyre.Egy félpasszív, ITX méretű VGA-nál is gond lehet az alsó venti?
Így összeakadhat a VGA és a ház hűtése?
Ennyire azért nem gondolnám túl a dolgot... -
törölt tag
válasz
#16939776 #49796 üzenetére
igen, ha nem arra hasznalod, amire igazabol valo, akkor az osszes elonynek bucsut inthetsz. sajnos megjelenesekor volt csak potens kis cucc, ma mar leginkabb kompromisszum minden teruleten. az enyem most cnc-t vezerel
bar a kesleltetesei egy rt linuxhoz nem tokeletesek
tooomas:
megprobalhatod a 750ti-t amit javasolt kollega, de korantsem biztos h minden gondodat megoldja. ha lehet szerezz valamit kolcson es nezd meg, mielott penzt adsz ki ra. -
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #49775 üzenetére
Amúgy azért gondolom, hogy szándékosan lett ebbe a 600 dollárnyi ventilátor, meg a légáramlással keresztbe fordítottan a CPU-GPU bodák elhelyezve, hogy kicsapja a biztosítékot, kommenteljenek, és minél többen nézzenek vissza mi történik a "cirkuszában".
én erre nem is gondoltam, pedig lehet benne valami
mondjuk nálam pont fordított volt a hatás, mikor megláttam azt a trógerséget, ott hagytam abba a videónézését, nekem ez komolytalan -
hoffman_
nagyúr
-
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49771 üzenetére
600 dodó? Ne hülyéskedj abból már egy két radis custom loopot is építhetett volna mindent bevizezve. Az asztal hátsó részben elfekteti a radikat vízszintesen, alá a ventiket réssel + porszűrővel felül meg ráhúz valami dizájnosabb elemet, mondjuk valami polcot amire lehet pakolni és csak hátul nyitott, ahol nem látszik, hogy mi van ott.
-
válasz
#16939776 #49761 üzenetére
Valamire mindig oda kell figyelni.
És igen, 7/24-es üzemre nem a kínálat legaljáról válogatnék, inkább amire van min. 3-5 év garancia, pl. egy ilyet.Egyébként ja, nem biztos hogy megéri a szenvedést, egy normális SFX táppal jobban járhat: Chieftec, FSP, beQuiet!, Kolink, stb.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#16939776 #49738 üzenetére
mindenképp kipróbálom, mielőtt pénzt vagy időt fektetnék valamelyik megoldásba. most azért játszom vele eleget, olyan vagyok, mint egy kisgyerek
több, mint egy évet vártam, hogy építhessek bele
ui.: a CPU hőtermelése nagyon aggasztott, főleg néhány reddit-es poszt nyomán, ahol többen simán rábíztak és ajánlottak Noctua L9-re egy 3800X-et én meg csak lestem, hogy hogyan... aztán benézek itt a Ryzen topicba és látom, hogy az én idle 48-55 fokos értékeim és Prime 73 fokom teljesen oké, sőt... rendben van az L12, egyedül ezek a random 60-65 fokos tüskék es venti megugrások zavarnak, de ez meg az architetktúra hülyesége.
a GPU-nak biztos sokat fog számítani, ha megfordítom a ventit, azt tegnap rosszul írtam, illetve az alulfesszel idle 45-48 közé be fog menni szerintem. ha terhelve megáll 75-78 között, akkor egy álom válik valóra
-
válasz
#16939776 #49720 üzenetére
A méretei alapján a CM új ITX házának lesz az ellenfele, vagy inkább az érem másik oldala ez a Sugo SST-SG14B:
- sok, és jól variálható meghajtó (akár külső);
- fekvő/álló elrendezés;
- több benne az anyag (8.48kg vs. 5.1kg);
- zsúfoltabb.Az NR200P ezzel szemben:
- kevesebb meghajtóhellyel bír;
- látványosabb a plexivel, gémereknek, RGB kedvelőknek jobban beválhat;
- VGA-t lehet variálni;
- szellősebb a belső elrendezése mATX lap is elférhet.Magam az utóbbit választanám (utólagos 3.5" meghajtókerettel bővítve), talán A550-es mATX lappal, de HTPC-nek a Sugo jobban beválhat.
-
Qkackca
őstag
válasz
#16939776 #49720 üzenetére
Miért nem tartod jónak a perforált oldalakat?
Gondolom azért olyan, hogy az elhelyezéstől függően (rövidebbik oldalra/hosszabb oldalra fektetve) tudjon szellőzni.
Így elsőre a Xigmatek Eris/Sharkoon C10-re emlékeztet kicsit tovább gondolva, de még nézegetem majd a részleteket -
válasz
#16939776 #49682 üzenetére
Arra gondolok leginkább, hogy nagyjából azonos áron kábé semmi se szól az A520-as mellett még HTPC esetén se. Mondjuk IDLE -1W fogyasztás, de a B450-en meg ott az ALC1220 előnye.
Vagyis vagy gyorsan beejtik az A520-as árát, vagy elveszik például a B450-estől a 4xxxG-k támogatását. Mivel az ASRock rendes szokott lenni -illetve alkalmazkodniuk kell a többiekhez- inkább tippelnék arra, hogy csak kezdetben lesz ilyen magas az A520-asuk ára. A Giga lap például már közel is van az A520-akhoz "passzoló" árazáshoz; szerintem az ASRock se kérhetne többet a deszkájáért, esetleg max extra 2-3$-t, amit a jobb spec indokol. -
válasz
#16939776 #49678 üzenetére
Az ASRock magyar áfával kábé ott lesz, ahol az én Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC-m. A kérdés az, BIOS szinten melyik mit támogat majd? Remélem, nem akarnak kiszúrni a B450 tulajokkal, és az A520-akkal együtt jön majd támogatás a B450-es lapokra is az új APU-khoz (4xxxG)!
Nem szokott szemétkedni az ASRock, de miért vegye valaki azonos áron azt az A520-ast a Fatal1ty B450-nel szemben? BIOS-szal meg lehet éppen oldani okosba ezt a "problémát" sajnos. -
tthom
senior tag
válasz
#16939776 #49623 üzenetére
Persze, nem sürgős, agyaltam már rajta sokat. Nekem ez dolgozós gép, SSD a rendszernek + 3.5HDD az adatoknak, azoknál nem számít annyira a sebesség, viszont méret meg jó, ha van. NASom van, gigabites lan mindenhol, azzal nincs gond, de akkor is lassabb, mint ha direktben SATA kábellel van. Ezért forszírozom először a normál HDDt.
Felpörgés nem érdekes, reggel bekapcsolom, aztán pörög egész nap, utána meg ki. Ahogy elnéztem, slim 2.5"-ben még mindig a 2TB ami van, ahhoz nagyon szelektálni kellene a dolgaimat.. De lehet érdemes lenne, tény, hogy kisebb helyet foglal, meg ilyenek, csak a tartósságát nem tudom. Meg akkor értelmes új ház 20-30e + 2.5" hdd megint 20-30e.. Szóval ötletelés szintjén vagyok. -
duo
addikt
válasz
#16939776 #49603 üzenetére
ez attol van hogy, amennyire olvaslak, szerintem te az ésszerűség es a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve állsz hozzá az egész kérdéshez. A piac es a profit logikája, ezzel ellentétes irányba mutat... ez van.
más:
dugo_sítottam a rendszert.
noiseblockert felcsaptam az is40 bordára, gyorskotozovel, az egyik LEPA meg a videokartya alá került.jó
csend, rend.youtube alatt 37fokig ment fel.
27 fokos a szoba.
szerintem ennél jobban ezt, nem lehet. -
duo
addikt
válasz
#16939776 #49548 üzenetére
Én értelek, de terhelés nélkül annyi. az sejtem hogy azt elbírja, de amikor most irtam rá 25 GB adatot (nem nagy fájlok, zenék fotók) felment 81 re na az nekem soknak tűnt.
de ha azt mondjátok normális akkor oké.
(axbattler köszi nagyon jok az Alphák, imádom)
igen arról az msi ről van szó.
na igen. majd egy Trackmania-t megnézek 1080ban. (ha odajutok) -
-
Oliverda
félisten
válasz
#16939776 #49496 üzenetére
Nem volt alatta más, csak egy kevés por a lamellák között. Legutóbb novemberben takarítottam. A beteg zörgése alapján nem mondnám meg, hogy folyadékcsapágyas.
AxBattler: Nem gondolnám, hogy ebbe a környezetbe valami ipari ventilátor kellene. Passzív borda helyett pedig inkább passzív házban gondolkozom. A napokban meglebegtetett Akasa Maxwell Pro épp jó lehet, bár egy fotón kívül más infó még nincs róla.
Seep: Köszi, írok majd nekik.
-
duo
addikt
válasz
#16939776 #49467 üzenetére
ezt értem, meg is fontolom. későbbiekben, -> de láttad mekkora a dell micro? nem tudom a melegedést hogy élné meg. lehet h lenxyelem a békát. csak azt akarom hogy multimédia fogyasztásra jó legyen. (még heggesztem a linuxot.) (csak újabb problémába futottam de most a monitorral.)
-
duo
addikt
válasz
#16939776 #49422 üzenetére
igen. ez a komplett htpc/all rounder konfogom, tovabba a fő zenehallgató láncom. most még ezzel a 24" monitorral. de a közeljövőben vagy egy 32-43 tv lesz rakotve, vagy egy 32monitor.
A megjelenítő kap még egy set top boxot(upc/voda) is. a fentiek fényében lehet hogy az is külön konnektorból. (csak arra nem kaptam meg valaszt a topikokban melyiket vegyem: tv vagy monitor) -
bigdaddy3
tag
válasz
#16939776 #49422 üzenetére
SZia!
Igen 15.40 nem felel meg neki, meg volt még pár, de azok már törölve.
Ami most éppen hibamentes pár órája 15.36.38.5xxx
Kicseréltem mert közben megjött a 4590T, de nem ez lehet a titok
Köszönöm szépen az eddigi segítséget.
Mivel így sem megy tökéletesen a HEVC 4K még bele fog kerülni
egy 1030 a hardveres kódolás miatt.
Féljek ? -
duo
addikt
válasz
#16939776 #49417 üzenetére
köszönöm szépen! találtam amugy helyben eredeti dell tápot. ezt rendesen be is lehet dugni, az akygának a csatlalozoja hosszabb volt, kilogott kicsit. jobb lett amikor ezzel a tappal ujra egy dugaljzatba dugtam. de volt cicergés. úgyhogy újra külön konnektorban vannak a cuccok. Egy sima konnektroban a dell(65w amugy. ez van hozzá gyárilag), es a masik 6-os elosztóban van a hangkartya (hegel hd12), a 2 db Focal Alpha65, meg a monitor. (valami Fujitsu)
az elosztoban fentről lefelé igy vannak bedugva: Focal Focal van egy szünet, Monitor, Hegel. -
bigdaddy3
tag
válasz
#16939776 #49416 üzenetére
IGEN miután felment az INF már nem sárga az SM BUS
Az intel HD grafikus illesztő vagy nem települ mert
nem felel meg a gép a minimumnak(G3220T), vagy
net és film közben is kifagy folyamatosan.
Üzi:IntelHDGrapics Driver for Win8??? nem válaszol, majd helyreállt
win7 fut, van jelentősége hogy win 8-at ír? -
válasz
#16939776 #49342 üzenetére
Hát itt van még mellettem a 2500k-m 4,2-n idle/netezés 30°C és játékban sem megy 60 fölé, és tök egyszerű Thermalright True Spirit 120M BW van rajta. Ezért furcsa nekem ez a hőfok, amit a jelenlegi produkál.
Múlt héten hozta be kollégám a gépét 9600K, az is alapon 30, és 55 terhelve.
-
valakky
aktív tag
válasz
akkor nagyon kifogtam a az enyém 2500k-t, mert alapfeszen megy a 4,2 ghz, max 65 fokkal intel burn test-el, léghűtésen. sőt, sokáig nem is használtam játékra, max x264-et kódoltam rajta, aztán egyszer fura volt egyszer, hogy nem hangosodik még mindig a hűtő, úgy volt 75 fokon, a venti meghalt és csak a házventi fújta a lamellákat. és kb. 5 éve nem volt akkor már újrapasztázva se.
-
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49351 üzenetére
Nem tudom mennyire volt jó az érintkezés a felületek közt, lehet azok a korongok nem voltak tizedmiliméter pontosak. A pasztának nem kéne pár nap alatt beszáradnia, vagy ha igen akkor IHS cooling alatt is ilyennek kéne lennie.
Illetve a GPU-k többségénél is direct die cooling van, mégse szárad be a paszta ennyi idő alatt. -
Mclovin
senior tag
válasz
#16939776 #49337 üzenetére
Köszönöm!
Olyan sokat és gyakran változott az aktuális gameboy pc, hogy elengedtem az adatlap update dolgot, de most nagyon elégedett vagyok.
Igen, Giga B450 itx lap van, szóval nem a hátlapon van az ssd. Elvileg amúgy 70 celsius az operating temp, szóval...
lehet megérné a ventiket mozgatni kicsit. Amire gondoltam még, hogy az tempered glass oldalra standoff-okat rakni, akkor jobb lehetne az airflow.
hszilard666
Én egy Silverstone RvZ03-ról váltottam és semmivel sem rosszabb a vga hűtés, pedig ott külön kamrában volt, alatta egy venti tolta a hideg levegőt. Egyik házban sem ment 70 celsius fölé a 5600 xt
Speed(R)
Igen, az Atlas lett végül, köszi az ajánlást! Felfér, úgy próbáltam először, de 8 celsiussal melegebb volt a cpu terhelés alatt mint a mostani verzióban.. Pedig akkor beraktam két 80as ventit, hogy kihúzza a meleg levegőt . Plusz a táp is hangosabb volt, szerintem egymás elől szívták el a levegőt... VRM sem vészes, nem éri el a 80 celsiust.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Nem tudom, én most váltottam 2600k-ról, nálam vízzel játék alatt 55-60 fok körül mozgott 4,2 Ghz-en. Small FFT-val 65 fokig tudtam felvinni. Volt több példány is kb mindegyik ugyanilyen, max a feszekben meg az órajelben voltak apróbb eltérések.
Most 8600-am van, ez már sokkal jobban melegszik 65-70 fok játék közben úgy, hogy kevesebbet fogyaszt, mint a 2600k. Egyszerűen szar az IHS. Gondolkodom egy direct die coolingon, de nem tudom megérné-e a +5-6k-t a hozzá szükséges foglalat keret, azért a hőfokok még elfogadhatóak ha vízhez képes még egy kicsit sok is.
Mclovin
Ha felülre be tudsz tenni egy ventit én én ennél a hűtőnél megpróbálkoznék a helyedben egy ilyen setuppal:
Két oldalról hideg levegő be, fentről meg a meleg ki. Lehet javulna pár fokot a CPU, és így lehetne csökkenteni a fordulatszámon. -
Crabface
senior tag
válasz
#16939776 #49337 üzenetére
Nyilván az is egy hétköznapi élet helyzet, hogy egész nap megy a torture és sír a tulaj, hogy 85 fok a rájzen...
Most már biztosan nem fogom megérteni, hogy miért van pánik ha egy 5 literes itx házban a 16 magos ryzen blender loopban nem tudja tartani a max orajelet egy 3cm vastag Hűtővel...
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #49300 üzenetére
A borda magassága nem változott (tegnap elrontottam a linket) [link]
Lehet abban valami amit írsz, talán tényleg csak arról van szó, hogy az új kialakításhoz ez a venti jobban passzol. (vagy csak tudják, hogy úgy is minden Ghost tulajnak van otthon egy slim venti a fiók mélyén)
Úgy látom eBay-en már elérhető [link]hirdethetem a fekete gerincet
szerk.:
Az új H2 pasztával érkezik:Although Loctua has higher TDP rating, better RAM compatibility, updated mounting bracket and the new thermal paste NT-H2
-
Ribi
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#16939776 #49233 üzenetére
lehet valamelyik dynatron TR4 hutovel tervezett, azoknak eleg kicsi a tulnyulasuk.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #49214 üzenetére
ezigen, koszonom
a marketing-szoveg szerint a csapagyazas olaja 250 fokot is kibir, csak nem tudom h az igaz-e, de irod is h nem az szamit.tobb problema is van a borda es a venti atfedesevel: egyreszt a venti nagyobb, mint a borda, ezert gyanithatoan pont a ventilapatok vegehez kozeli legjobb legaramlas 'karbaveszik'. masreszt pedig a csudalatos borda kozepen virit a szerelesi matrica, mert nem ilyen iranyu legaramlasra terveztek (sot, lehet keresztiranyu szelben a matrica meg jo is). ami nem is lenne igazan baj, ha a motor pont oda esne, de nem tud oda esni a jelenlegi elhelyezessel :/ szoval azt is leszedem, bar lehet kene elotte-utana merni a motor homersekletet, hatha ez pont csokkent 1-2 fokot.
lehet, hogy egyebkent is hatekonyabb lenne egy 80-as v 92-es venti ezen a bordan, csak orultem h igy a VRM es a chipset is kap valamennyi szellozest.
akkor megnezem rendesen, szerzek egy infras homerot es beszamolok az eredmenyekrol. -
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49204 üzenetére
Ez attól függ mennyire white-fülű az illető. Én pl mizofóniás vagyok, sokkal érzékenyebb vagyok a zajokra mint az átlag ember, bármilyen neszt meghallok, és az én szempontomból van különbség egy totál passzív és egy nagyon halk aktív venti közt. Szerencsém, hogy a konstans, fehérzaj szerű halk hangokat még elviselem, így a 10dbA alatti ventik még nem késztetnek arra, hogy kőtörő kalapáccsal verjem szét a gépházat
-
Oliverda
félisten
válasz
#16939776 #49108 üzenetére
AMD-nél tudtommal nem lehet leszabályozni a turbó fogyasztási keretét, csak az alap TDP-t, de nem is nyúlnék majd hozzá, ha a hűtés bírja. Az pedig nem akkora tragédia, hogy nehéz a külső táp. Nem fogom hetente magammal cipelni, illetve az a 800 gramm sem annyira vészes, hogy nagy ritkán ne lehessen elmozdítani.
Az &rew által javasolt belső AC-DC-t pedig inkább kerülném, hogy a táp disszipációjából minél kevesebb "ürüljön" a házba.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #48982 üzenetére
Köszi, akkor rosszul tippeltem. Azért is kérdeztem, mert lehet kapni varázslóéknál külön is, akkor nekem is mindenképp a hosszabb kell. Érdekes, hogy a Geeek A40 A50 kuckóhoz gyárilag 18cm-es van az oldalukon. Lehet ez csak a tiszta kábelnek a hossza.
(#48976) kzoltann: Köszi a linket. Egy 400-as pl tökéletes is lenne, bár hangra biztos durva lehet. Na az agyam eldobom, ilyen tápra FDD csati?!
Már a molex is fölösleges lassan, max led szalagnak okés.
-
vtomi2
őstag
válasz
#16939776 #48931 üzenetére
Fogantyúkat én se értem, szerintem eredetileg fejjel lefele tervezte. A csavarokat a fogantyúra értetted? Mert magán a vázon nem vészes szerintem a sok csavar.
Lehetne még rajta csiszolni, de nekem tetszik. Én pl beborítottam volna még valami erősen perforált lemezzel körbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Háztartási gépek
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest