- Apple Watch
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Qualcomm lapkával és nagyobb teleppel várható a CMF Phone 3 Pro
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti870
csendes tag
Gyári állapotú tuning mentes Yamaha bws 50ccm robogóm 80km/h tudott új gyári utángyártott kipufogóval, 1997-es kiadású. 15 évig használtam, egyszer sem állt meg alattam, csak tankolni kellett meg néha szíj csere ami 4eft, görgők 2eft.
De volt 125ccm Suzuki marauder-em is. 3litert evett mindkettő mindegy milyen helyzetben. A Suzukiba 1liter olaj kellett ami 2eft, gépjármű adó 1350ft, kötelező 4eft, a robeszba 800ml 2t olaj. A rollerek sajnos az összes vissza gyártásuk miatt eléggé tűzveszélyesek sajnos. Az Aprilia sr50 ditech megy 80-90km/h val is, cserébe keveset is eszik. Egy lerugott Yamaha aerox is megy 70 et
. Az a jó ezekbe a minarelli blokkos robeszokba, hogy simán kibírnak 40-50ekm-t motor bontás nélkül.
Vezettem jó pár 50es robogót, egy szakadt Honda dió is ment 60 at.
Nem vészes egy rendszámos motorkerékpár fenntartása, cserébe nem tudod felvenni a pincébe. -
Elk_hound
tag
Egy ideje dezsavüm van ezekkel a nagyon erős rollerekkel kapcsolatban, aztán most leesett mitől;
Egy Mézga-család epizódban kísértetiesen hasonló következményei voltak a modern technológia használatának arra alkalmatlan járműben;
[link] -
8th
addikt
válasz
Elementgamer
üzenetére
A vázuk sokszor gyenge egyiknél másiknál menet közben érezni ahogy csavarodik ami nagyon gáz. A futóművük és fékük egyaránt gyenge és apró kerekeken gurulnak ami szintén "jót tesz" az egyenesfutásnak és menetstabilitásnak. A mai forgalom akkorát gyorsult az utóbbi 15évben, hogy ma valóságos istenkísértés egy ilyen lélekvesztővel motorozgatni a városban. Kispestről Újpestre ingáztam egy ötvenessel. Halálfélelem, többet néztem a tükröt mint előre. Hungárián kerülgetnek centizgetnek ledudálnak letolnak a franca mert nem mész, lassú vagy, útban vagy, nem tudod vele tartani a forgalom ritmusát. És az még sík terep. Mutass egy 50-est amelyik az Istenhegyi úton felfelé tartani tudja legalább a 40km/h sebességet. Az 53 kilós barátnőm alig bít vele felvergődni a munkahelyére. Az ötvenes kategória pont arra való amire a nyolcvanas években a baretta volt hivatott. Sík terepen nyugisan elzümmögni vele a boltba meg a kocsmába aztán cső. Faluba libakergető az, nem motor.125ccm alatt nem is engednék kétkerekűt árusítani. Az, hogy te imádtad ez egy dolog. Én is imádtam de attól még gyenge és lassú mindegyik.
-
Elk_hound
tag
Egy rendszámos robogó birtoklásának költsége évente, 0 km futás esetén ;
7k biztosítás
7k gépjárműadó
10k műszaki vizsga (20k/2 év)
10k olajcsere (3l)
50-80k értékcsökkenés (~ 5-8%)Nagyon durván számolva is közel 100k, egymilliós jármű esetén. Ha drágább/nullkilométeres a vas, az amortizációs költség még csúnyább tétel. (regadó, átírás, forgalmi, rendszám költségei évre leosztva...)
Az elektromos rollereink (Xiaomi M365) éves állandó költsége 10k. (Csak értékcsökkenés, új/használtpiaci ár különbözetével számolva, %-osan is hasonló érték jönne ki)
De ez nagyon alma-körte, egyszerűen nem ugyanarra való a két
járműdolog. Át lehet úszni Fonyódról Badacsonyba öregapám horgászladikjával meg katamaránnal is.
-
dontdoit
tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Panelban lakom (lakópark) a robogó és a sportmotor is a ház előtt áll. Nem hiszem, hogy a család örülne, ha beállnék a nappaliba vele. A másik, hogy fentartásról beszélni szerintem kb. azonos nagyságrend. A 300-as robogóra fizetek évi 7k-t a biztosításra, benzinen kívül évi egy olajcsere, 25 ezrenként szíj és görgő. Azt ha ugyan erre használom 2-3 ilyen rollert megeszik 25k alatt az élet.
-
Elk_hound
tag
Ha ezeknek az izomrollereknek a motoros megfelelőit keresed, azok a hobbi terepmotorok között lesznek. Mehetsz velük (az 50-essel) a városban, csak nem célszerű. Zajos, büdös, kényelmetlen, hovategyem-sisak, sokat eszik, protektoros ruha...
Egy rendszámos 125-ös fenntartásának adó/biztosítás/műszaki vonzata kis futásteljesítménynél látható összeg a benzinköltség mellett.Az "épeszű" rollerkategória viszont;
- befér a csomagtartóba, akár kettő is
- felviszed a lakásba
- felviszed a vonatra
- elviszed külföldre
- nem lesz streetfight, ha ésszel mész vele járdán
- Balatonon gatyában is krúzolhatsz...
- ahol az asztal mellett parkolsz a kerthelységben
- ... hazafelé asörözőbőllángosdából (no "finn módszert" a bicikliúton)
- a "kötelező" nem kötelezőA gyalogos ~2-3 km sugarú akció-rádiuszodat kompromisszumok nélkül terjeszti ki ~10-15 km re, ami jelentős különbség. Képzeld el ezt autós léptékben. Leugrani a Balatonra vs az Adriára azonos idő alatt, többletköltség nélkül.
-
dontdoit
tag
250 ezer forintért már veszel egy PIAGGIO LIBERTY 50-es robogót, aztán 2 literes átlaggal normálisan a forgalmat nem zavarva közlekedsz vele éjjel-nappal. Nekem ezért fura ez az egész elektromos rolleres téma, mert árban lassan tényleg ott vannak ahol már akár egy akár 125 ccm-es robogó is játszik és a plusz kiegészítő jogosítvány a B kategóriára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- 27% - Samsung Essential S3 S27D366GAU Ívelt VA Monitor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Az a jó ezekbe a minarelli blokkos robeszokba, hogy simán kibírnak 40-50ekm-t motor bontás nélkül.
Az, hogy nincs normálisan karbantartva, az meg hungarikum