- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47696 üzenetére
Nekem van egy fogom, amit ha gondolod szivesen elkuldok neked!
shteer
Az elozo build (ebben a hazban) egyedi kabeleket kapott... es bar merfoldekkel jobb volt mint a platinum psu harisnyazott kabelei, valahogy megsem tetszett igazan. (Alis rendeles)
Ezek az Etsyn kaphato unsleeved kabelek viszont piszok rugalmasnak tunnek, sztem teszek veluk egy probat. (mondjuk egy hete olcsobb volt mint most)
Vagy Zolika keszit nekem egy settet
(árat privibe irhatnal)
-
zolika15
tag
válasz
Archttila #47689 üzenetére
Ipari méreteket nem öltött még most sem a kabelkészitésem, nem is csinálom nagy üzemben és valóban régen nagyon sokat beszéletünk erről emlékszem rá, most egy fogót kell néznem mert ez az ebayes csoda megadta magát pont, hogy kész lettek ezeke a kabelek.
Alin már egész korrekt áron lehet harisnyás kábeleket vételezni bár nem tudom azok milyen minőségűek lehetnek.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #47687 üzenetére
Igen az is jol nez ki.
Ismeros volt ez Zolika... Rakerestem es hat azt latom bizony mi anno sokat leveleztunk a temabanmondjuk ugy, hogy akkor kezdte a kabelvagdosos ipart
Kisza25
Asus utan most en is egy giga lapot rendeltem. Ugy tervezem, hogy atmeneti megoldaskent marad b550-ig, de meg az is lehet, hogy elengedem a dolgot es marad vegleg.
(Uj amd socketig)
Elegem van mar a draga lapokbol. -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47683 üzenetére
Na beraktam az m.2-t gond nélkül felismerte.
Gigabyte Aourus B450I PRO Wifi alaplap és CRUCIAL 500GB P1 M.2 PCIe M.2 2280
A win 10 telepítés vicces volt, a másolás egyből 100%-ra ugrott, aztán volt vagy 5perc az egész.
A win 10 kb 10s alatt indul el.
Hőmérsékletet még nem néztem terhelve, terhletlenül 28 fok volt mikor még nem azon bolt a Windows -
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #47681 üzenetére
Jó kis ramok, nekem is az van. Majd kíváncsi leszek az m.2 ssd-re, várjuk a tapasztalatot.
Közben én is szépen haladok a metis szellőztetésén:
Annyi fejlemény, hogy már a másik ventinél járok. Nem a legtökéletesebb, kicsit elméreteztem magam a lyukakkal, mert egy mérettel kisebbek nem merek már nagyobbat fúrni. Max kifelé haladva a két-három sort nagyobbra. Ráadásul 1-2 helyen el is ment a fúró, hiába volt kipontozva.
Amúgy élőben jól néz ki, max közelről randa egy kicsit. Úgy lenne az igazi, ha még szépen át lenne csiszolva és újrafestve az egész.shteer: kíváncsiságból engem is érdekelne a kábel infó. Igaz neke ma chieftec-hez szép szalagkábelek vannak, egyedül a 24 pines színes kábel és harisnyás. Max lehet azt lecserélem.
-
Archttila
veterán
-
törölt tag
Sosem láttam hasonló arányú, minden irányban szellőző ipari házat, gyanús hogy kisipari vagy az előlap utólagosan került rá.
Ha netán mégis sorozatben készült, akkor a front panel PCB-jén lesz márkajelzés, abból el lehet indulni.Belsejéről, hátáról is dobhatnál még képet.
-
törölt tag
Két út van ennek a megoldására:
Levágod egy üzemképtelen tápról/elfekvő lecsatolható kábelről a sata korbácsot, megelégszel a méreteivel, elosztásával.
Vagy.
Lebontod róla/veszel kézzel szerelhető sata csatlakozókat, hozzá megfelelő külső/belső átmérőjű kábelt és a méretre, a ház adottságaihoz igazítod.
Nekem külső tápos AM1-es alaplapon volt hozzá szerencsém.
-
MeroM
senior tag
[kép]
Sziasztok valaki tud esetleg infot errol a hazrol:
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47673 üzenetére
Jonsbo 12 liter, innen megyek 7.5 literre egyelőre. Aztán majd még lejjebb
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47669 üzenetére
Csak kisebb lesz, felfelé már nem lépek...
Majd rakok ki képet ha kész a build
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #47665 üzenetére
Azaz és hamarosan majd eladó lesz coolerrel együtt...
-
hegegabi80
addikt
-
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47658 üzenetére
A metis plus volt terben, de szeretem a változatosságot, metis meg már volt.
A másik, hogy ott is volt baj a szellőzésel, meg az atx kábelei ott sem férnének el.
A hangos ventire még most is lehet kapni -
-
kisza25
félisten
válasz
Crabface #47655 üzenetére
Bf alatt maxon megy mind a kettő, az már 185W, de ez amúgy egy ryzen 2600 1600 bőrben.
70+ fokok repkednek egy matx házban, mini itx-ben meg csak több lesz
AxBattler: a h100- ba belemegy az atx tápom, amit linkeltél ahhoz tápot is cserélnem kell.
A h100- ba fentre szerintem bele tudok rakni egy ventit. Meg az a 40cm-es magasság sem túl vonzó, amúgy eredet árához képest jó áron van, ha sfx tápom lenne már venném is, de még azt is cseréljem le
Amúgy a h100- ba előre belemegy szerintem 2db 12-es, de ezt mindjárt megnézem -
Crabface
senior tag
Ennyire melegszik minden? 1600 az csak 65w és az 570 itx a maga 120 wattjával sem egy kazán...
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47652 üzenetére
Max 1db HDD van tervben, az alaplapon lesz az 500GB SSD és a meleg levegő java a tápon át távozik ez zavar, de ez megvan h100-nál is.
A kémény hatás 40-50 fokos levegőnél 21 fokos külső hőnél nem tudom mennyire érvényesül, gondolom minimálisan.
Az rx 570 legalább annyi hőt tol ki a belső végén, mint a házfelölin, ezért is van most levéve a ház oldala.
A 14 cm és 20 cm venti meg sokkal hangosabb, volt mindkettő a core v1-ben. A 12 cm az ideális méret, nem véletlenül az terjedt el
ahol:
Δp = a statikus huzat, Pa (pascal)
C = 0,0342 – állandó, mely a füstgáz és a levegő fajtérfogatának függvénye
a = atmoszferikus nyomás, Pa
h = a kémény magassága, m
To = külső hőmérséklet, K
Ti = a füstgáz átlagos hőmérséklete a kéményben, K -
válasz
kisza25 #47651 üzenetére
1 db befele fújó venti intézi a hűtést.
Igaz, viszont a HDD-k az aljában, a melegedő komponensek pedig a tetejében, így hamar távozik a felfelé szálló hő, nem kering a házon belül, hanem gyorsan távozik.
Persze egy jófajta 140mm-es venti nem árt bele.Mastercase H100-nál, ha SFX tápot használsz, akkor a felső rács alá talán tudsz haxolni valami ventit...
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47649 üzenetére
Sfx tápos és az a bajom vele, mint amúgy a COOLERMASTER Mastercase H100-al is, hogy 1 db befele fújó venti intézi a hűtést.
A core v1-nél volt hátul is venti, de így se tudtam hangtalanul rendesen lehűteni.
SilverStone FT03 1 db venti alul, fent meg a táp, ami kapja a teljes hőt és a meleg levegő nagy része rajta megy ki.
Az rx 570 itx tud meleget csinálni, meg az 1600@2600 is.
A jelenlegi ideiglenes háznak is le kellett vennem az oldalát.
A COOLERMASTER Mastercase H100-nál nem is értem, hogy felülre miért kellett az a nyomorult fogantyú, helyette inkább raktak volna bele ventihelyet felülre, amúgy felül rácsos, de nem találtam olyan képet amin látni lehetne, hogy mi van ott -
Seep
senior tag
Kellene meg egy d15
-
kisza25
félisten
válasz
Steve1207 #47644 üzenetére
core v1 volt már, most ez izgatja a fantáziám
70 mm magas a hűtőm arctic alpine 64 plus -
Steve1207
veterán
válasz
kisza25 #47642 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de nézegettem ezt a házat, aztán Core V1 lett, mert több mindent enged hasonló méretben, plusz nem 8 cm a hűtő limit. CM ITX Elite-ből volt 110 és 120-am, nem a leghalkabb a gyári venti egyikben sem, de javarészt fél fordulaton járattam őket, igaz ott 120 mm-es ventiről volt szó. Sztem teljesen átlagosak ezek a házakba szerelt ventik.
-
kisza25
félisten
Van valakinek tapasztalata a COOLERMASTER Mastercase H100 házikóval?
A táp elhelyezkedése aggaszt egy kicsit, hogy mit kezdek a kábelekkel, meg a CPU hűtő és táp távolsága, meg hogy az első 200 mm hűtő mennyire hangos és, hogy átszellőzteti-e a házat -
Pista0001
addikt
válasz
shteer #47638 üzenetére
Pedig azon nincs mit faragni, bármi is belefér
&rew: Azért használnám a 160-as radimat (2×80), mert ha az SFX tápot kitolom az oldallap felé, akkor be lehet ereszteni az alaplap és a táp közé talán
Persze ehhez kellene méricskélni egy kicsit, de jó esetben befér. Az 5,25-ös hellyel az a baj, hogy nem lehet szépen megszűntetni. "Rendes" dupla radi szerintem nem férne bele, az alapla számára kb 20 centi hely van, kb 4,5 centi az 5,25-ös hely, ez meg csak a 2×120-at adja ki, a radi egyik oldala majd' 1 centi, a másik több, mint 2, ha jól rémlik. A 160-assal bent maradhat az 5,25-ös tartó, az előlapon minimálisat kell faragni.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #47637 üzenetére
hmm... koszi.
az elejebe tan egy duplaradi is elferne allitva, az jo otlet, talan nem lehetne kozepen az alaplap miatt, bar ez a vastagsagatol is fugg.
igeeeeen, 5.25 a helyde nincs ra szuksegem, tipikusan eleg egyetlen kicsi meghajto, ha nincs m.2 hely.
videokartya nem kell, de halokartya az igen (neha ketto is) viszont ok altalaban egyszlotos alacsony profilu kartyak, konnyu oket eldugni. legujabb kedvencem raadasul rovid is (supermicro aoc-stgn-i2s rev2). a sugo05-ben pl a slim cdrom helyere pont belehetne faragni konnyen pcie toldoval :) -
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #47632 üzenetére
Nézegettem már sokat én is a Q07-et, van nekem is egy elfekvőben. Nem egyszerű értelmes gépet kihozni belőle, talán úgy csinálnám, hogy vagy rövid ATX vagy SFX táppal az elejébe faragnék 120-as vagy 140-es vizet, nem a tetejébe (illetve ha saját készletből állnék neki, akkor 160-ast használnék
). Ha akarsz bele VGA-t is, akkor megtartanám az 5,25-ös
helyen a 4×2,5-es rack-et (nekem sima 1×3,5 volt ott), a aljára meg mehet perforáció.
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Egy Dan a4 Sfx v4 annyival jobb is egy Kolink Rocket-nél mint amennyivel drágább? Vagy azért nincs akkora különbség közöttük?
-
-
törölt tag
otletelgessunk
adva van egy lian li pc-q07 haziko. nem a legjobban megtervezett darab, ma mar sok hianyossagat latom, de amikor megvettem meg nagyon szerettem (a 3.5"-os helyre tett 4x2.5"-os fiokkal teljesen hasznalhato volt). egyik legnagyobb hatranya az egyszlotos kartya tamogatasa mellett h rettenetes a szellozese, egy 65W-os cpu is kepes befuteni.tegyunk bele egy 120W-osat
szoval csupan elmelet szintjen a terv a kovetkezo:
- a tetejet kivagnam es felulre mehetne egy 120-as AIO (vagy elmeletileg egy 140-es is beferhet, bar nem akarmelyik)
- az aljat kivagnam es mehetne oda egy 120-as venti (vagy 140-es, csak hogy szep szimmetrikus legyen a tetovel)
- labakat lecserelnem h tudjon alulrol rendesen szivni, ne csak az a 2mm legyenmire kene meg gondolni? az haz anyaga eleg vicces, de ennyi modositas nem tul sok plusz tomeg, szoval nem hiszem h problemat okoz. bar az alja a labakkal teherbiro elem, elegge a szelen vannak a labak.
sajnos az alaplapok amivel eddig terveztem, keskeny foglalatos socket-et hasznalnak (narrow ilm 2011 v 3647), pedig ki lehetne hagyni a vizet, ha pl a haz kozepet egy fuggolegesbe forgatott nagyobb leghuto torony foglalna el, mert akkor alul-felul megtamogatva egy-egy ventivel mar jol lehetne huteni. ekkor viszont az sfx tap korlatozza jelentosen a berakhato leghutes meretet, de azt pl egy paneltap-ra le tudnank cserelni es akkor akar egy rettenetes meretu huto is beferhetne. bar akkor meg helyet kene keresni a tapkockanak mert ekkora hazat kivulrol meghajtani eleg ciki
esetleg egy flexATX-et eldugni benne, alul oldalt lehet helye.
megintcsak masik megoldas lehetne a haz ket oldalan csinalni kereszthuzatot es megtartani az alaplapra valo leghutest. illetve lehetne egy oriasi top flow huto is (dark rock tf pl?)
nem azt mondom h ezt igy meg is fogom csinalni, csak jatszom az otlettel es bizom benne h nektek is lesz valami szuper hozzafuznivalotok, amitol aztan mar muszaj lesz megepiteni
-
Ispy
nagyúr
Szétkaptam a metist egy takarításra, mert fél éve a dobozában pihent, azt hiszem most bántam meg, hogy itx-es gépem van.
Viszont az mx4 elég jó állapotban van, ahhoz képest, hogy 1.5 éve kentem fel.
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47625 üzenetére
Metisbe szeretnék, csak nem megy egyszerre minden.
A vga lecserélve rx 570 itx
A CPU 65W-os r5 1600@2600 (bemákolt) is most lett beszerezve
Az alaplap is most került hozzám, közben ugye a régi dolgokat el is kellett adni.
A 3db SSD és 1db hdd helyett lesz egy db m2 ssd 500GB ez most érkezik és ha már bemakoltam a procit kap egy gyorsabb RAM-ot.
Na most ezek megjönnek, eladom az ssd-ket, régi házat, RAM-ot, akkor jön a kuckó vásárlása és készen is leszek
Még jó, hogy úgy kezdtem neki, hogy a lapot lecserélem és megy a motyó itx-be
hegegabi80: mivel csak ideiglenes nem bajlódtam vele, ma ki is került 2db SSD, csak még a kábelei nem, meg még a héten RAM csere, m.w bele megy és akkorár csak egy harisnyázott kábel marad a hdd-nek
Tulajdonképpen a táp és HDD-t leszámítva mindent lecserélek újra és az egész művelet a metis árába fog kerülni, na jó kicsit több ~25eFt
(B)sati(/B): a tied milyen ház, gyárilag külső tápos? Hány W a táp? -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #47622 üzenetére
Ez nagyon jó, nekem tetszik. Linket tudnál róla dobni esetleg? Érdekelne a többi része is.
(#47624) kisza25: Kicsit kusza a kábelrengeteg benne.
Én is lekezdtem végre a metis tetejét perforálni. Remélem most már hamarosan átpakolhatok. Igaz nem a legjobb lesz, mert sajnos hiába pontoztam ki, elment a fúró, de nem annyira vészes. De majd a kövi ház jobb lesz.
-
Steve1207
veterán
NZXT H200i talán? Bár nem ismerem annyira azokat.
-
törölt tag
válasz
shteer #47615 üzenetére
en 450 platinumot vettem jakciosan, az sg05-be felfele forditva tettem be es amig csak desktop uzemmod megy, addig meg sem nyikkan a 1070 mini (ami ilyenkor szinten passziv) es ryzen 1700 mellett, de par perc forditas alatt sem indul be. nagyon elegedett vagyok vele en is. eleinte sajnaltam h ilyen nagy hazba kell koltoznom, de jo lett
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
80 plus Platunim, 7 ev gar. Remelem jol szolgal majd, legalabb annyira jol mint a kisebb gold elodje.
-
-
törölt tag
válasz
Archttila #47601 üzenetére
Röviden: A felesleges órajel fel-le váltásokat tudom elkerülni.
Hosszabban:
Azzal a pasztával, mint minden hagyományos pasztával, GPU hőmérsékletében hirtelen ugrásokat képes produkálni, mert abban a közegben alacsonyabb a hő terjedési sebessége mint a gpu-ban vagy a hűtőben, folyékony fém esetén GPU-ban történő a változásnak a sebessége jóval korlátozottabb, csillapítottabb, elnyújtottabb tud lenni.
GPU hőmérséklet a GPU órajel-el van szoros kapcsolatban, ráadásul a rendszer képes gyakori órajel váltással lereagálni azt. De minden ilyen alkalommal leáll pár órajel ciklusra a GPU majd az egységek összeszinkronizálódása után elindul, ami a kép előállításban kicsi késést fog okozni. Illetve szinte ugyan az a jelenet (300FPS-nél eléggé hasonló n. és n-1 vagy n és n+1. kocka) egy másik órajelen számolva kicsit eltérő feldolgozási időt, frame time-ot ad.Az, hogy mit okoz az, ha kicsit, ugrál a kép azt a fantáziádra bízom.
(#47603) Steve1207: Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy megfelelő feladathoz a megfelelő pasztát kell megtalálni.
NT-H1 -ha jól emlékezem az állagára- nem alkalmas arra, hogy filmszerűen-vékony összefüggő rétegben felvihető legyen, illetve a fém pórusaival nem alkot szoros kapcsolatot nem tapad bele, kézzel maszatolás nélkül le lehet törölni/görgetni felkenés után.
Az a paszta lehet hogy nem alkalmas arra, hogy két teljesen sík felületettet, tartósan összeszorító erő jelenlétében hézag nélkül kitöltsön.
Ha emlékeim nem csalnak, a noctua hűtők talpa érdes kialakítású, lehet pont azért, hogy a hozzá ajánlott paszta bele tudjon tapadni, mindig maradjon annyi paszta a hézagokban ami folyamatosan nedvesen tartja a felületet, megtartva a paszta jó működéséhez szükséges min. vastagságot.Ha lesz hosszabb távú tapasztalatod azzal a pasztával, esetleg leírod hogy milyen tulajdonságai vannak, arra hajlandó vagyok kíváncsi lenni.
-
Steve1207
veterán
válasz
#16939776 #47599 üzenetére
Egy szóval se mondtam 15 fok különbséget, a kolléga eléggé félreolvasta a korábbiakban... Annyi a lényeg az egészben, hogy a PS-en bevált egy ideje és halkabb lett, VGA-nál is a 10 fokos levegőhőmérséklet ellenére megvan 4-5 fok különbség nem üvöltő ventivel, ami meglepő. Na meg, hogy ezáltal az agyondicsért NT-H1-nél jobbak a tapasztalatok.
-
Seep
senior tag
Thermalright AXP90CU mar megvolt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest