- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Mennyire normális az, hogy most 5 napos megállás nélküli használat után a mókuskerék tiszta penész lett. 5 nappal ezelőtt meg épp hogy volt rajta egy kevés.
Hogyan tud forgás közben megtelepedni ilyen szinten rajta?
A klíma egy Gree Lomo plus -
-
droti25
őstag
válasz Reggie0 #75834 üzenetére
Ott a pont. Automatikusan állítja be magát a klíma, szóval mindegy mit állítasz hőt nincs jelentősége.
16 fokra tettem hűtés üzemódban és 20 perc múlva hullott is a nyakamba a kondenzvíz a beltériből.
Csőből kint csepeg de sztem sokkal jobban kellene. Főleg hogy van a lakásban 66% páratartalom..
Nyíregyházán tudtok jó szervizest?[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Párátlanítás funkcionál hány fokra érdemes tenni a hőmérsékletet. Gree klímám van és ott engedi állítani.
Bár lehet automatán szabályozza csak látszatra engedi állítani.[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz TeeJay #75397 üzenetére
2 hétig szépen működött klíma(nem csepegett a beltériből a kondenzvíz).
Ma plusz 4 fővel(vendégek) többen voltunk a szobában ahol a klíma van és újra elkezdett csöpögni.
Gondolom a + 4 fő miatt több kondenz víz termelődött amit nem tudott elvezetni ismét a klíma így túlcsordult a csepp tálcán ami szépen kicsepegett a légterelő felett. A kinti csőből is csöpögött szépen pedig.
Mi lehet a baj és a megoldás? -
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Mi lehet a probléma?
Tegnap bekapcsoltam 5-6 órára a klímát és azt vettem észre hogy elég erőteljesen csöpög a kondenzvíz a beltéri egységből(elől ahol a légterelő lapát is van).
Eddig olyan volt(nagyom-nagyon ritkán) hogy amikor nagyon meleg volt és ment 0-24-ben a klíma akkor beltéri mögött a falon kicsit lefolyt.
Lehet a kondenzvíz elvezető cső mozdult ki vagy tömődött el.
Érdekes, hogy most tisztították(burkolat is lekerült) és azóta csinálja ezt.Köszönöm előre is segítséget!
-
droti25
őstag
Szakik véleményére lennék kíváncsi.
Hűtésnél, hogy jobb a hatásfok?
-Ventillátor fixen(mondjuk vízszintesre állítva)
-ventillátor függőlegesen mozgatva(swing, oszcillálás)[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Nyíregyházán tudtok ajánlani megbízható szervizest aki külső-belső takarítást is végez, elfogadható áron?
Köszi
-
droti25
őstag
Nálam egy Gree Lomo plus(3.2kw) tesz szolgálatot 5. éve hibátlanul, rendszeresen karban tartva minden évben.
Pár napja figyelem a fogyasztást, ami átlagban 6.5kwh/nap lett ebben a kánikulában 25 fokon tartva egy 3 emeleti 22nm-es szobát(többi helyiség 26.5 fok) ami 14 órától estig napsütötte. Beltéri fejem felett kb 2 méterre kültéri kb 3 méterre és tökéletesen alszok tőlük, halkak
Klíma nélkül bizony 29-30 fok is volt anno, ami már az elviselhetetlen kategória.
Csak infóként írtam le, hogy jó kis gépek ezek hűtésre. Fűtés tekintetében nincs tapasztalatom.Szép napot!
-
droti25
őstag
Erre valaki?
[link] -
droti25
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy a képen látható kültéri hőcserélőjét, mivel tudnám megtisztítani.
Sajnos sok a galamb és ezáltal bőven jut az ürülékükből is a klímára
A beltérit gyönyörűen ki tudom tisztítani gőz tisztítóval.
A kültérihez viszont sajnos nem férni hozzá(3 emelet magasban) csak azon a kis résen ami a kültéri és a fal között van.
A klíma jól működik de gondolom ha tiszta lenne a kültéri is még gazdaságosabb lenne.Köszönöm előre a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz Donki Hóte #45820 üzenetére
Ezért is kezdtem azzal, hogy aki használ fogyasztásmérőt.. :)
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Kíváncsi lennék, hogy aki fogyasztásmérőt használ a klímához, annak hány wattot mutat délután a legnagyobb melegben?
Nekem 25 fokra állítva(24.5 fokra hűtve a szobát) 330 watton ment.
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Egy fura jelenségre lettem figyelmes a napokban a klíma működését illetően.
Tegnap beállítottam egy 25 fokos célhőmérsékletet, és a klíma szépen 24.4re lehűtötte a szobát leszabályozva magát(150Watt-re) tartva ezt a hőt.Ma ugyanígy 25 fokra állítva a klímát végig 260watt-al tolta 23.3 fokig míg meguntam és kikapcsoltam.
Mi lehet ennek az oka hogy egyszer szépen tartja a beállított hőt máskor, ugyanazon beállítások és körülmények mellett meg jóval beállított hő alá hűti a szobát? Érthetetlen.Köszi előre is a tippeket.
-
droti25
őstag
Eddig tökéletesen lehűtötte 25 fokra (+-0.3fok) majd szépen leszabályzott a klíma kb 160-250w-ra és tartotta.
Most van hogy hajnalba már fázok mert 23.4 fok van. Nem hiszem hogy a klíma magassagaban 25 fok lenne. Eddig tökéletesen működött.
Ugyanazzal a hőmérővel és ugyanott mérem ahol eddig. -
droti25
őstag
Sziasztok
Egy pár napja azt vettem észre, hogy cél hőmérsékletnek 25 C fokra beállított klíma tovább hűti a szobát 25C alá.. nem szabályoz le rendesen ahogy eddig. Tegnap 23.5 fokra hűtött 25 fok helyett ami nyilván többlet fogyasztással járt.
Mi lehet a gond? -
droti25
őstag
Sziasztok
Egy pár napja azt vettem észre, hogy cél hőmérsékletnek 25 C fokra beállított klíma tovább hűti a szobát 25C alá.. nem szabályoz le, automata ventillátor nem játszik a fordulattal ahogy eddig.
Mi lehet a gond? -
droti25
őstag
Sziasztok
Nyíregyháza környékén tudtok korrekt ár/értékű klíma szervizest aki kitisztítaná a mókuskereket?
Köszi előre is. -
droti25
őstag
Sziasztok,
Aspico CA115 Klíma tisztítót használok.
A kérdésem az lenne hogy a mókuskerékre is fújhatok belőle? -
droti25
őstag
Sziasztok,
Gree klímánál a fenyőfa ikon (healty) funkció mit jelent és mikor érdemes bekapcsolni?
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Én is pont tegnap vettem egy szórófejes Sanytolt.
Hol érdemes befújni a klímát? Lamellák, mókuskerék..? -
droti25
őstag
válasz Csabroncka #32713 üzenetére
183.00ft volt + szerelés!!
Én csak egy saját ill. Ismerőseim tapasztalatát osztottam meg.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz BoneDragon #32688 üzenetére
Szia
Sztem veheted nyugodtan a kínai klímát(pl:Gree).
Én második éve használok egy Gree Lomo Plus klímát, ami tökéletesen teszi a dolgát...jó fogyasztás, csendes(bérház 3 emelet, kB 2.5 méterre van az ágyamtól és nem hallani a kültérit), esztétikus és szintén csendes beltéri, WiFi-s.
Nem vennék mást. -
droti25
őstag
Hogy jobb egy klíma hatásfoka? Ha fixen legfelső pozícióba van a légterelő lapát állítva vagy ha swing(fel-le) mozgásban van?
-
-
droti25
őstag
Adott egy Gree Lomo plusz GWH12QB klíma. A távirányítón található egy temp gomb amivel elvileg meg tudom nézni a benti ill. kinti hőmérsékletet.
Úgy vettem észre hogy a kintit nem vagy nem jól mutatja.
Van egyáltalán ennél a modellnél a kinti egységben érzékelő?[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok.
Milyen klíma tisztítót ajánlotok?
-
droti25
őstag
Szakik véleményére lennék kíváncsi.
Hűtésnél, hogy jobb a hatásfok?
-Ventillátor fixen(mondjuk vízszintesre állítva)-ventillátor mozgatva(swing, oszcillálás)
-
droti25
őstag
Hogy érdemes(milyen beállításokkal) a klímát ha egy 28-29 fokos lakást szeretnék 24-25 fokra hűteni?
Nyilván hűtésre kell tenni... De ezen belül 24 fokra vagy lejjebb , automata ventillátor fokozat vagy low, med, high, rögzített légterelő lapát vagy mozgó??Hogy érem el a legjobb és leggazdaságosabb hatásfokot eredményt?
-
droti25
őstag
Sziasztok
Tavaly beszereltettem egy Gree Lomo plusz klímát, ami tökéletesen teszi a dolgát. Csak hűtésre használom így most 8 hónapot pihent. Pár napja csináltattam egy tisztítást a hivatalos szakival, azonban ha ventillátor módban megy, enyhe poshadt szag jön ki a klímából.
Gondolom ez nem normális? Mitől lehet? -
droti25
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gree Lomo inverteres klíma.
Mit jelent pontosan az air és a healthy funkció? Érdemes e bekapcsolni? -
droti25
őstag
Sziasztok,
Adott egy Gree klíma. Ősszel szépen kitakarítottam a beltérit, mivel csak nyáron lesz újra használva.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor időközönként be kell e kapcsolni a klímát, vagy teljesen felesleges? -
droti25
őstag
Sikerült! 👍👍
Hálás köszönet nektek![ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Aki használja a Gree applikációt annak sikerült már hozzárendelni pl. családtagot, hogy hogy a jelszó újbóli beírása nélkül tudja használni egy másik személy is?
Enélkül sajna ha a párom elindítja az appot be kell írni a jelszót. Utána ha én szeretnék belépni akkor ismét jelszót kér. Van benne opció hogy családtag meghívása de hiába adom meg az email címet, telószámot.. nem történik semmi.[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Nyári szezon után amikor pihenni fog a klíma(7-8 hónap) , milyen karbantartási műveleteket igényel? Be kell e havi egyszer kapcsolni, szűrőt kell e takarítani, ha igen milyen időközönként, konnektorból érdemes e kihúzni.. Stb?
-
droti25
őstag
Nekem a hűtési problémámat egy alapos szűrő tisztítás oldottam meg. Azóta mint az álom úgy működik a klíma.
Nem gondoltam hogy 1 hónapja nem tisztított szűrő ennyit visszavesz a hatásfokból. -
droti25
őstag
Sziasztok.
Szűrők tisztítása aktív napi 18 óra használat mellett hány hetente szükséges úgy általában?
-
droti25
őstag
Köszönöm az infókat.
Tesztelgetem és megosztom majd a tapasztalatokat, hátha vki hasonló cipőben jár. -
droti25
őstag
válasz bakszazsolt #25164 üzenetére
43nm a lakás szóval kicsi. Egyébként függ a ki fújt levegő hőmérséklete attól hogy hány fokra van állítva a klíma?
-
droti25
őstag
válasz Mezga Aladár #25157 üzenetére
Kb semmit nem ér. Ezért írtam, hogy ha turbo módra teszem ami 16 fokot és max venti fordulatot jelent kb akkor vinné le 24 fok közelébe...
Vkinek esetleg még vmi ötlete.
Vagy ez teljesen szokványos? -
droti25
őstag
Sziasztok!
Vettem másfél hónapja egy Gree Lomo 3.5 kW inverteres klímát egy 43nm lakásba. A klíma a nappaliban van ami kb 20nm és a folyosóval szembeni falra van szerelve, hogy a kinti szoba és konyha is kapjon belőle.
A problémám, hogy ha 24fokra is állítom a klímát automata üzemben nem képes levinni a hőmérsékletet egy 27-28 fokos szobában csak kb 25.5re.
A kinti folyosó, konyha, kis szoba szinte semmit 0.5-0.7 fokot ha hűl.
Ha turbó üzemmódba kapcsolom akkor valószínű nagy nehezen levinné 24re, de addig kapnék sztem egy gyenge arcüreg gyulladást.
Mi lehet a baj? -
droti25
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gree Lomo inverteres klíma.
Mit jelent pontosan az air és a healthy funkció? Érdemes e bekapcsolni? -
droti25
őstag
válasz Core2duo6600 #24960 üzenetére
Köszi a választ!
-
droti25
őstag
Sziasztok!
1 hónapja vettem egy Gree GWH12QB 3500 w típusú klímát.
Érdekelne hogy maga a hűtési mechanizmus hogyan történik? Ugyanolyan hőmérsékletű levegőt fúj ki 16 fokra illetve 25 fokra állítva is és csak a ventilátor erőssége ami automatikusan gyengül ha eléri a kívánt hőfokot? -
droti25
őstag
válasz Klímamester #16762 üzenetére
Pedig az egyik váltig állította hogy a Polar gyengébb kategória..
-
droti25
őstag
Lehet dobni fogom ezt az Airfel-es dolgot.
Pár klímással beszélve, sokan ezt az RCOOL típusút szerelik ajánlják illetve a POLAR-t.
Egyik 3 év másik 5 év gari. Szereléssel együtt 165-170 ezer.
Melyikkel járok jobban? -
droti25
őstag
-
droti25
őstag
Sziasztok
Lenne esetleg jobb megoldás ennél az Airfel LRX/LTXN25UV1B klímánál. Praktiker árulja most a 2.6KW-ost 87 ezer ftért.
Főleg csak hűtésre használnám mikor nagyon meleg van kB egy 30m2 hűtésére.Állítólag elég noname kategória. Inkább rádobok vagy 15 ezret csak megbízható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
droti25
őstag
Sziasztok
100 ezer Ft körül keresek klímát egy 43nm panel lakás lehűtésére! Kb 50 éves a hálózati vezetékelés. Muszáj lenne cserélni azt is vajon, vagy elbírna egy 2.6KW-s légkondit?
-
droti25
őstag
Sziasztok
Milyen típusú és hány KW-os klímát ajánlottok egy 43nm panel lakás lehűtésére. Nappaliban lenne kb 16 nm, mellette közvetlen egy kis szoba kb 5nm.
Sajnos kevés pénzből kellene megoldani. Szereléssel együtt Max 120 ezer ftból meg lehetne e oldani?
És hol lenne érdemes megvenni(Nyíregyháza)?
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok
Milyen klímát ajánlotok max 100 ezer ft-ig egy 45 nm-es lakásba?
Válaszokat előre is köszönöm