Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • valakky

    aktív tag

    válasz TeeJay #55216 üzenetére

    a benne lévő mennyiség azért nem mindegy, mennyi marad vissza. negyedóra azért általában elég szokott lenni, hogy legközelebbi bekapcsoláskor ne tolja magából azt a jellegzetes, kicsit poshadt szagot.
    heti több napos rendszerességgel használva, havonta kicsit átspricnizve ezekkel a kikapcsolás utáni fél órás járatásokkal én még nem láttam penészesedést. igaz bontani nem szoktam, csak leddel világítgatom meg a mókuskereket meg a belső részeket. talán jópár éve, 5-6 olyan év után, amikor már nem kellett szakemberes karbantartás, kellett bontani az egyik régi on/off, csak hűtőt, mert a mókuskerék nyekergett, egy csapágycsere volt, nulla penész meg koszfolt volt benne.
    idény végén egy jó nagy spricnis öblítés (dettol vagy hasonlók), úgy hogy ázzon a mókuskerék (általában benyúlok egy pálcikával és forgatom szakaszosan, hogy mindenhol ússzon). várok 20-30 percet, kap egy jó adag dm-es desztillált vizes öblítést megint spricnivel, megy 1-2 órát a venti, aztán tolok neki egy fullra járatott fűtést fél órára alacsonyabb ventin, de azt csak a másikra, mert azon van. annak a belsejét se látta már szerelő szerintem vagy 7 éve.
    persze lehet, meglepődnék ha szétszedné valaki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák