- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
-
rmihaly
tag
-
rmihaly
tag
Szia!
Fújd tele kematox-al/raidel (lamellán keresztül, vagy óvatosan a burkolat alá is nyomhatod - pl wd 40 csövével/fejével) majd mosd le a lamellát klimatisztítóval.
Egy nagy szellőztetés kell utána.
Ha már nem zümmög, a burkolat levehető.
Nem lett letömítve a falátvezetés. Ott elég nagy lik szokott maradni akár kisebb madár is be tud költözni.
Ha a cseppvízelvezető csövön jött be azt is érdemes átmosni, és a végére minimum rovarhálót tenni. -
törölt tag
Rafinált lelkiviláguk van ezeknek a klímáknak, nem árt elolvasni a technikai paramétereket és a manuált. Az enyém például ha bemegyek a szobába, feljebb viszi a hőmérsékletet, ha le akar olvasztani, akkor még feljebb viszi, kb. annyival, hogy a leolvasztás után is a beállított érték maradjon. Persze a setupot is újra le kellett futtatnom, miután átolvastam a technikai manuált, mert az se mindegy az alapbeállításoknál, hogy melyik oldalon van mellette 50 cm-en belül valami. Az enyém ha úgy számolja, hogy a beállított hőmérséklethez kell, akkor kikap 1500 wattot a konnektorból és tolja a meleget ezerrel: amint érzékeli, hogy alakul, szép lassan visszavesz a tempóból.
-
törölt tag
Nekem van több, egyforma mérő, a beépíthető sütőn kívül mindent lemértem, az már lekapcsolta a mérőt, felfűtéskor. Mondjuk azt ritkán használom, 1 friss pizzára (0,3 kWh), 1 tepsi sütire (0,4 kWh), 1 tál grillelezett húsra (0,4 kWh) elég a Panasonic inverteres mikró. Nálam TV+műholdvevő+Firetv stick 0,55 kWh, boyler 1,54, laptop +printer és egyéb perifériák +telefontöltők+weather station 0,24, Daikin klíma 1,90 kWh a napi maximumok augusztusban.
-
embe
nagyúr
Igen, így lehet. Csak ugye ez a folyamatos típusmódosítás. Mire kezd valami kirajzolódni, kiderül hogy már az sem a régi. Így aki esetleg pozitív véleménnyel van egy modellről, nem biztos hogy ugyanarról beszél már, mint amit jelenleg is forgalmaznak.
AUX-ról vélemény? Ez elvileg -25°C fok fütésben.
-
Asike
csendes tag
Kínai mindkettő. Szerintem lutri kapsz-e hozzá alkatrészt. Mondjuk ez a midea teteje szóval talán nem a leg hitványabb alkatrészekből van össze rakva. Nekünk egy fisher van. Jól hűt. Fűtésre még nem volt használva eddig, de most a gáz ár miatt muszály lesz. Én mondjuk Fujitsut fogok felrakatni a midea blanc helyére vagy Daikint vagy Mitsut. Még nem dőlt el.
-
rmihaly
tag
Szia!
Én nyílt égésterű konvektorokat cseréltem klímára. Nagy spórolást nem értem el, a gáz éves költsége 110eFt volt a klímával fűtés szintén (20-21-es tél, 50m² nem szigetelt lakás, 2db 3,6kW-os konvektor+1db 2kW-os fali melegítő.)
Alapvetően a klima is kb annyi hőt tud biztosítani mint egy konvektor.
Lenullázni nem érdemes a gázos fűtést (legalábbis a mai állapotok szerint nem tenném).
Ha tudsz fűts vele mert a klímával fűtés sem olcsóbb mint a rezsivédett gázár.
Az alap villanydíj 36Ft, és csak 2523kWh van belőle, amiből nem tudod kifűteni a lakást.Nekem két klima kb 3000kWh-t fogyasztott 20-21-es idényben.
Ha elfogy a gázkeret akkor természetesen mehet a klíma, mert kb 1/3-áron tudsz vele ugyanannyi hőt biztosítani mintha a gáz túlfogyasztást fizetnéd.
Ha nem is kell brutál fűtés, úgy is beosztható, hogy klímával fűtesz, mondjuk novemberig (ezt szerintem bármelyik klíma gazdaságosan tudja) majd mikor jönnek a hidegek, megy a konvektor (dec-jan-feb) majd márciustól megint klimával fűtenek. -
PROTRON
addikt
Azért bízom benne hogy egy ennyire standard kérdést itt is megtudnak válaszolni általánosságban.
Tehát hogy
-ha a klíma betáp kábelt a fal másik oldalán hozom, hova kerüljön a klímához képest a falátfúrás és kábelátfűzés? Hogy szokták a klímások szerelni?
Átlagos panel lakásban, 2 méterre vagyunk az ablaktól.
Ez nem egyedi ízlés kérdése, azért jó általánosságban hasonlóan végzik a klíma telepítéseket adott kérdéskörben... -
-
-
marcusa
addikt
Van itt valaki, akinek tobb mint 3m a csovezes es aramlasi zajos a gepe ?
Szia!
Nekem 4db Sensira van, 2db 3,5kw és 2db 2,5kw és az egyik 2,5kw csobog, ennél pont 5m csövezés van, van olyan amelyiknél alig 2m és az nem csobog. Úgyhogy szerintem ez tényleg ilyen random jelenség... -
pjen
félisten
Szerintem semmit nem jelent. Tesómnál Windyék raktak egy HD kinai csodát szendvicsben, mindenféle cső tekergetés nélkül és nem csobog. Gondolom ide azok írnak akinél,csobog a döntő többségnél pedig nem csobog. Nálam az első kettőnél az eredeti terv szerint lett volna vagy 6-8 méter cső. A klímás azon aggódott, hogy sípólni fog a gáz.
-
kisbalazs83
aktív tag
Jozan paraxti esz ocsem...
Hát papa, pont Te írod két hsz-el feljjebb, hogy: Gepkonyv, muszaki doksi talan irja. De Te a tiédet lusta vagy kinyitni és csak mondogatod a hülyeségeket másnak. Sebaj, linkeltem is a szerelési könyvét, ha eltüzelted volna amit a Daikin adott a Daikin klímádhoz, de ott se nézted meg.-Daikin minimum csőhossz 1.5m. Írd fel magadnak.
-10m csőhossz után kell rátölteni plusz gázt a gépkönyv szerint
Van itt valaki, akinek tobb mint 3m a csovezes es aramlasi zajos a gepe ?
-4m a csövezés nálam és csobogott, szörcsögött az FTXF42C. Cserélték FTXF42D-re és nem csobog, semmi hangja nincs a ventin kívül. Ugyanz csinálta, ugyanúgy, ugyanoda. Szóval józan praxti ész papa, gyári hibás volt a klíma.
Mert eddig tobbnyire csak olyanok irtak, akiknel kiderult, hogy rovid a csovezes.
-Írtak olyanok is akiknél hosszabb és csobog, és írtak olyanok is akiknél rövidebb, és mégsem csobog a beltéri.
Azt is mondjak a forgalmazok, hogy az aramlasi zaj normalis jelenseg. Sot, emlekeim szerint ezt le is irjak.
-Igen, leírják a gyártók, én olvastam a gépkönyvet. A mértéke a nem mindegy ennek a zajnak... -
TeeJay
félisten
Daikin másfél métert ad meg de 3-ra szokták tenni a szerelők mert az benne van az alap szerelésben úgyis.
A csobogó hang meg a hűtőközeg folyadék állapotban szállításából keletkezhet.
FTXF35A-nak pl a kültériben van a csobogás bentre nem jut és nálam 6 méter cső vanmexel:
Ügyvéd havernak 2hete rakták az FTXF35D-t és köszöni szépen tökéletesen megy és halkan
3-4méter cső lehet neki és semmi csobogásról nem panaszkodott -
kisbalazs83
aktív tag
Nem sok mindent találtál el
A minimum cso hossz 3 meter!
-Helyes megfejtés:
Daikin-nál 1,5m a minimum csőhossz. Nyisd ki a magyar nyelvű telepítési könyvet amit kaptál a klímához.
Megengedett legnagyobb csőhossz pedig 20 m15meterig nem kell ratolteni.
-Helyes megfejtés:
≤10 m NE adjon hozzá további hűtőközeget.
>10 m R=(folyadékcsövek teljes hossza (m) –10 m)×0,020
R=további töltés (kg) (0,01 kg-os egységekre kerekítve)Ezek a csobogasos dolgok szerintem szinte 100%, hogy a nem megfelelo szereles hozadeka.
Nalam atom kusban van az FTXF35, de a csovezes is 6m!
-Szereltél már klímát és van tapasztalatod több százzal? Hogy jelenthetsz ki ilyen dolgot?
Azért, mert nálad amit felszereltek kussba van, attól még nulla tapasztalatod van a klímákkal kapcsolatban. Hidd el, hogy csoboghat gyári hibából is és ez nem ritka mostanában. Főleg az R32 óta.#56569 DroiDMester
Furcsáltam hogy nem töltöttek rá gázt a 8méter vezetékre, úgy tudom a gyári töltet 5méterig elegendő!
-Nem jól tudod, de szerintem Te is kaptál hozzá telepítési könyvet a távirányítóval együtt.De ez a csobogás csak a kültéri egységnél hallható szerencsére nem jön át a csobogó hang a beltérire!
-Semmi gond azzal, hogy a kültérinél csobog halkan a hűtőközeg. Gondolom pár méterről már nem hallható. Ha zörögne, traktor hangja lenne, akkor kellene foglalkozni vele. A beltérinél jelentkező csobogó, szörcsögő hang az teljesen más jelenség. Mivel a tiédnél ilyen nincs, így nem kell vele törődni. -
mexel
veterán
Így van. 80+-os szülőknek nem kell olyan extra ami csilivili. Nem fogank wifivel irányítani stb. Kikapcsolják-bekapcsoljálk a távirányítóval és beállítják a hőfokot. Kb ezt tudom elképzelni
Nem sokat lesz szerintem használva, csak igen nagy kánikulában, sima "melegben" nem. Plusz ha fűteni kell amikor nem érdemes a gázt bekapcsolni ( Ha lesz gáz. Ha nem lesz akkor gáz lesz...)
Az anyagi keret meg behatárolt, igazán ők nem is akartak klímát, csak pár fűtőpanelt a biztonság kedvéért. Én mondtam legyen akkor már valami klíma. A szerelés olcsó lenne, kb 50e -
mexel
veterán
Mindig azt írja mindenki hogy majdnem annyi... De nem majdnem. A Haier kb feleannyi.158 vs 3xx+ szerelés Vagy 200 vs 3xx. A 250 feletti készülékárak egyszerűen nem fognak beleférni nekik. A egyik 3,5-ös pedig előszobába lesz ahol van egy elég zajos hűtő is.
Az alkatrészhiány viszont zavar... Nincs igazság
-
Erdmis
tag
Szerelés után, még a telepítő cég "vakolta" be. Ez benne volt a vésés plusz költségében - ez a folyamat a végeredménnyel együtt is megérne egy misét
, de ez most lényegtelen . A lényeg, hogy én már "csak" gletteltem/festettem. Semmi toldás nincs a falban. Annyiból rosszul írtam, hogy az épületen belüli rész megy falban. Akkor fűtéssel volt tesztelve, lévén kint 5°C volt. Ugye így jóval zajosabb a kültéri, nekem és a szakiknak akkor nem volt feltűnő rendellenes működés.
-
-
torma1981
veterán
Saját magának nem akar plusz munkát a klímás tuti. Csak érdekes, hogy egyiknek nincs baja pl az LG-vel a másik meg nem ajánlja. Olyat nem fognak ajánlani ami miatt sokszor kell kijárniuk gariban. Pl az egyik az AUX-ra esküszik, a másik LG párti. De pl egyik sem Gree. Már nem értem na.
-
mexel
veterán
Azért ez a "japánok" kijelentés annyiból sántíthat, hogy ha jól tudom a daikin-t ami idejön esetleg a törököknél rakják össze. Ot lehet hogy papíron megvan a japán követelményrendszer, de azért ismerjük a kelet-európai és keletebbi morált...
Szóval az a japán klíma azért nem annyira japán klíma talán. Valószínűleg az alkatrészek sem japánból érkeznek, jó esetben kínában készülnek. Stb stb. Nekem volt lapotopom még , fujitsu, made in Japan. Az valóban minőségi volt.
ény hogy a tervezés, és a többi japán, és az sokat számít, de a mnőségi szórás szerintem sokkal nagyobb mintha japánból származna. -
rmihaly
tag
Szia!
Természetesen nem úgy értettem, hogy ő tehet a hibáról.
Arra céloztam, hogy a tulajdonosnak kellene annyira gondoslodnia a gép üzemeltetéséről, hogy az jól, és amennyire lehet a szomszédokat nem zavarva működjön (ha észleli a rendellenes működést, tegyen azért hogy ne így működjön éveken át.... intéze a garanciális javítást, vagy ha nincs garancia akkor egy karbantartást. Legtöbbször megoldható a zörgés/rezgés problémája és nem is 100ezrekbe kerül.)Nem vitát szeretnék indítani, hanem arra irányult a hozzászólásom, hogy lehet nem elsőre lesz tökéletes egy szerelés, és lehet nem árt kihívni mégegyszer a klímást, mert ha megjavítja első szezonban, aztán 5-10évig csendben üzemel akkor mindenki elégedett (használó és a szomszédai is...)
-
deadelon
aktív tag
A probléma egy esetleges garanciális javításnál fog jelentkezni.Bár a mai klímákra nem jellemző ,hogy egyhamar beadják a kulcsot,de ha mégis?Ki fogja intézni a garis javítást?Az emag akitől vásároltad kijönnek és elviszik javítani?Vagy a szerelő aki felrakta? Viszont ő csak a felrakásra vállal ez esetben garanciát.Tehát majd valaki kijön leszereli jó pénzért ,te beküldöd emag jópénzért.Visszajön jó esetben 1 hónap múlva és felszerelik ismét jó pénzért.
Az emag csak példa.
-
kisbalazs83
aktív tag
Jóáras Daikin
Valahol láttam 400€-s árat, ~160e. A legolcsóbb budget klímák minőségibb alternatívája lehet, ha tényleg ilyen körül lesz. A 130-160ezres Airfel, Whirlpool, Bosch, Polár, Midea, Samsung, Fisher... klímák sok bevételt visznek, mert van kereslet rájuk. Irodákba, termekbe, garázsba, vagy ahol mindegy mi, csak olcsó legyen. Ebbe a szegmensbe megállja a helyét a 24/25dB minimum zajszint. Teljesítményben egész jó értékeket írnak
FTQX25A hűtés 3kW fűtés 3.9kW
FTQX35A hűtés 3.8kW fűtés 4.8kW.windy lehet tudna már nézni ajánlott fogyasztói árat.
DroiDMester #56040
Ha még nincs aki felszerelje, akkor Windy-től kérj árajánlatot klímástól szereléssel, ahogy pjen is írta. -
Igen ezzel én is tisztába vagyok! Sajnos ez igaz hogy az alap kínai hangos ami meg már jó lenne hangban, az tényleg annyi mint a Sensira. Ezért nem született még döntés!
Az ajánlott Sensira FTXF25C + RXF25C a kedvezményes kuponnal(ha még él) nem is lenne rossz, meg is rendeltem volna.
Csak nem vagyok biztos benne hogy a ~77.Légköbméteres szobába elég e lesz a 2,5KW-os belőle, jövő7re ígérte 2csapat is hogy eljönnek felmérni mi hogy merre stb... azt még meg akarnám várni hogy ők is rábólintanak hogy elég a 2,5KW-os. Csak lehet akkor már nem fogom tudni kuponnal megvenni a Sensira-.t
Néztem még a Daikin FTXC25C / RXC25C nem tudom ez mivel lenne jobb vagy rosszabb mint a FTXF25C + RXF25C leírás alapján jobb, de mindha itt azt írtátok volna hogy ez gyengébb és szörcsög!
-
falabu88
aktív tag
Sajnos csipog minden változtatáskor. Illetve akkor is ha pl a hőmérsékleten elkezded húzni valamerre a csúszkát, de végül ugyanott engeded el ahol előtte állt. Lehet idegesítőnek tűnik, de a mindennapos használatban nem zavaró, mert szerintem max napi 1-2x állít valamit a felhasználó. Én legalábbis beállítom egy adott hőfokra, és kb egész szezonban úgy megy, max a gépet kapcsolom ki-be.
-
-
Vérboci
addikt
kicsit átírtalak, de így is igaz:
valami el lett nővéredéknék baxarintva, de a helyett h reklamalna, az öccse elhiszi, hogy minden ami nem daikin, az szar.
Nalam a Syen qrva csendes. Pénteken voltam a négykarikás gyárban es a daikin klimajuk kulterije a Syenhez kepest mint egy traktor. -
falabu88
aktív tag
Lehet több mobilról vezérelni, lényeg, hogy minden készüléken külön felhasználó legyen (otthonszervezésben hozzá kell adni a többit) , nem pedig ugyanazzal a felhasználónévvel bejelentkezni, mert akkor tényleg kidob. Ewpe Smart app stabilabb a Greehez és klónjaihoz, legalábbis nekem hibátlanul kommunikál az Arctic-al október óta.
-
mexel
veterán
A fisher-el így vagyok én is. Ha nem ezt a nevet alkotta volna meg az illető talán még hinnék is neki, de ha már egy átvágós dologgal indult akkor nálam ott elvágta magát. Ettől persze lehet jó aklíma, hiszen biztos sokan használják megelégedéssel, de én nem nagyon merném megvenni.
A szerelő egyébként még Samsungot ajánlott, szerinte az utóbbi pár évben nagyon jók lettek. ( nem is olvastam a samsung klímák után, nem izgatott a dolog valahogy)A samsungokkal mi a tapasztalat? Mert igen olcsónak tűnnek és arra is 20db-t írnak így hogy gyorsan rákerestem. Illetve már a gyári oldalt is néztem, ott már más zajszint van. A netes kereskedők igencsak szeretnek jobbakat írni úgy látszik. Ők 20db-t írnak, a gyári oldal 28db-t
Kis különbség.
-
Gubu0101
veterán
Arakat mar nem is szabad nezni,minden is az egekben
Ertem en,hogy japan stb.
Nyilvan a hibalehetoseg,akkor emelkedik,ha non stop megy,mert nincs olyan anyag vagy alkatresz ami nem “farad” el,ezeknek a beszerzese mar mas kerdes.Ezekben meg nem hiszek,hogy nem lesz alkatresz,mert bizonyitani meg senki nem tudja,hogy 5-10 ev mulva mi lesz,csak spekulacio.Arra hivatkozva,hogy evente ujabb es ujbab fejlesztesek,tipusok jonnek ki nem mervado.En nem vagyok egyik partjan se,sot,annyira nyomjak ezt a daikint,hogy a kovi esku az lesz,mar csak kivancsisagbol is -
TeeJay
félisten
FTXC irányítója bár több gombot tartalmaz, eléggé hasonlít a kínai márkás gép beállításaihoz
Én is úgy tudtam hogy FTXC nem Török vagy Csehországban készül hanem Malajziában és igazából ázsiai piacra lenne szórva csak küldik ide is mert szükség van gépre.Persze ha valaki vesz FTXC-t mutassa már meg hol készült és ha esetleg szét tudja szedni nézzünk rá a kompresszor-on ott van-e a Daikin logó vagy sem
-
TeeJay
félisten
Csak a legfontosabb különbség maradt ki
FTXF-A 3,5kW 0,7kg R32 28kg kültéri
FTXF-C 3,5kW 0,55kg R32 26kg kültéri
FTXF-D 3,5kW 0,55kg R32 24kg kültériA és C végűben azonos a prospektus alapján a kompresszor,
D végű már újat kapott és csak annyi látszik hogy az előd kompresszornak 375cm3 olaj kellett az újnak meg 400cm3 -
Gyurike
tag
Anno én is futottam kört hogy mi legyen, mert nekem is tetszettek ezek a vezetékes irányítók, innen jutottam a Madoka illetve a One+ kontrollerekhez is. De végül a wifi kontroller mellett tettem le a voksomat, mert végülis a vezetékes táv helyhez kötöttebb mint az infrás, és azt is el kellene kábelezni valahogy (ráadásul több beltéri esetében bonyolultabb a helyzet).
A Wifivel végülis nincs még a lakáshoz se kötve az ember, az app is egyelőre jónak tűnik, több infót is lehet így megkapni. Árban sem vészes, nekem 18k volt darabja.@Tamás9x: szerintem valami saját protokoll lehet, a wifimodul kábellel csatlakozik a beltéri főpaneljéhez, gondolom saját szabvány és csak az egyik mehet egyszerre.
A beltéri fedele alatt van egy kialakítás ahová be lehet tenni a dobozkát. Itt a fedél belső oldalán van is egy extra "anyag" felragasztva, hogy a wifi-modul ledje ne világítson át a műanyagon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest