- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
TeeJay #86449 üzenetére
Szia!
"...Így lehet amit kifogtál Gree, Midea, vagy újabban TCL gyártású gép amúgy..."
Vagy ezekből mindegyikből egy kevés. Ezt azért mondom, mert az emeleti szomszédnál tavaly juniusban tettek fel egy Polart, szívtak is a szerelők vele.
1: kültéri nem indult el (1 hét után meghozták az újat)
2: Miután feltették a beltéri valamiért nem "látta" a kültérit, nem vezérelte...
3: A benne lévő vezérlő panel (nem vagyok szakember csak írom amit a szomszéd mondott) hibás volt.
4: hoztak egy másik panelt, az meg nem volt oda való teljesen, máshol volt a csatlakozója (ekkor mondták a klímások, hogy több gyártó részegységeiből rakják össze a Polart, ami éppen van raktáron)
5: rendes volt a hazai support, mert végül hoztak egy komplett másik Polart, kültérit-beltéri, ez már működött.
Közben eltelt 4 hét... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
AURATSU klíma....
Napokban voltunk Balatonnál pár napig. Évek óta ugyan abban a szállodában szállunk meg ha oda megyünk. Nem nagy szálloda, 35 erkélyes szoba (20-22 nm) és 9 apartman jellegű, nagyobb alapterületűek picit mint a szobák (28-30 nm)
Sinclair klímák mennek sok éve már, és szerintem viszonylag halkan is, bár némelyiknél vagy a beltéri vagy kültéri kicsit hangosabb de elmegy még.
Most láttam, amikor oda értnk a szállodába, hogy az apartmanokban a Sinclair klímák le lettek cserélve Auratsu klímákra (3,5 kW). Mi is egy apartmanban voltunk most és nagyon bosszantott, hogy ez a japános nevű Midea cucc zavaróan hangos volt. (vagy én vagyok igényes és megszoktam az itthoni LG csendességét) Kültéri (mind a 9 apartmannál) ütemesen búgott, a becsukott ablakon át is hallhatóan, a beltéri meg olyan hangot adott ki mintha szúnyog lenne benne, de sokkal hangosabban zizegett.Éjjel nem is tudtuk használni, le kellett kapcsolni. Kint meg 35 fok volt.
Megkérdeztem a szomszéd apartmanban lakókat is, hogy náluk is ilyen hangos a klíma vagy csak én fogtam ki egy rosszat? Sajnos mindegyik ilyen volt. Jeleztük a Recepciónál, tudnak róla mert amióta ezek vannak ez a zajos hiba fennáll, klímás cég nem csinál semmit mert szerintük ezek ilyenek. Ilyenkor van az olcsó húsnak .... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szomszédom másfél szobás lakásában a klíma a téma.
A beltéritől a konyha ablakig csatornázva van a csövezése, de szinte végig a csatornában vizes csöpögést tapasztalok. Egyedül élő idősebb hölgy a szomszédom, és szeretnék segíteni. Nem a kondenzvíz szivárog, hanem a fehér szigetelt rézcsöveken végig vizes és már a kábelcsatornából is szivárog ki a víz néhány helyen, ahol összeillesztések vannak. Ma már be sem lett kapcsolva a klíma. Egy Fischer 3,5 kW-os klíma.
MI lehet a gond szerintetek? Klímások csak egy hét múlva tudnak jönni, már aki elvállalta végre. -
Jenne
őstag
válasz
feco70 #80097 üzenetére
Szia!
Az LG klímám is tud ilyen apró nüanszokat pedig ez nem az egyike a sok favorizált kínainak, csak egy koreai gyártmány
[kép]
Egyébként is nagyon halk a kültéri, az erkélyen kívülre van felszerelve és csak akkor hallom ha kimegyek az erkélyre és odaállok közvetlen mellé. Az erkély ajtóban állva, ilyenkor kb. 1,2 méterre van tőlem a kültéri, semmit nem hallani.
Meg ilyet is tud még, hogy : Energia szabályozó üzemmód[kép]
Ez annyit tesz, hogy gép névleges teljesítményéhez képest a felvett teljesítményt 20%-os lépésekben tudom csökkenteni. 80%-60%-40%-ra csökkenthetem. Kis túlzással már inkább így áramot termel mint felvesz... -
Jenne
őstag
válasz
rmihaly #80096 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, akkor tehát jó ez így.
A beszívott levegő az 26-27 fokos általában.Csak inkább azért kérdeztem rá, mert a közvetlen szomszédban a Fisher klíma vagy egy emelettel feljebb a Gree Pulse érezhetően jóval hidegebb levegőt fúj ki és gondoltam talán az LG erőlködik picit ebben a melegben. Ez a két említett kínai gép olyan hideg levegőt fúj ki, hogy az nekem már nem komfortos, inkább zavaróan hideg.
-
Jenne
őstag
Szisztok!
A klímás szakembereket kérdezném.
A klíma egy LG S12EG 3,5kW Silence Basic Oldalfali split klíma (R32)
Telepítve 10,8 méter csövezéssel lett és a gyárilag előtöltött gáz mennyiség van benne. A gyárilag benne lévő gázzal megy most is. Nem tudom, hogy a gyárban mennyi hűtőközeget töltenek előtöltésként a klímába, ezért lenne a kérdésem.
Ilyen hosszú csövezéshez elég a benne lévő hűtőközeg mennyiség, vagy kérjek egy rátöltést a telepítőtől? Gáz nem szivárog, de mértem a kifújt levegő hőmérsékletét, több alkalommal is és 11.2 foknál nem megy lejjebb. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nekünk LG Silence 3,5 kW-os klímánk van a lakásban. Rámértem a kifújt hideg levegőre, és 10-10,5 fok között van a hőmérséklete. Most mennek nagyon a klímák a társasházunkban, megkérdeztem azaz néhány szomszédnál megmértem az Ő klímájuknál is kijövő hideg levegőt. Hát mindegyik hidegebb volt. 7,0-7,3 fok volt mindegyiknél de ezek Gree Pulse (2 éves) , Syen (3 éves), Polar (1 éves) vagy Fischer (2 éves) klímák voltak, mindegyik 3,5 kW-osak. A mi LG klímánk az 2 éves most. Melyik a jó hőmérséklet?
-
Jenne
őstag
válasz
TeeJay #75266 üzenetére
Szia!
Gondolom ezt a 18dB-es zajszintet, azt akkor mérték, amikor a klíma ki volt kapcsolva, nem működött ...
Tapasztalatom, hogy kellően óvatosan kell kezelni a kínai papíron és katalógusokban leírt értékeket, mert hajlamosak csúsztatni ... Legyen az bármilyen kínai termék. Papír sok mindent elbír.
Csak egy példa, de tényleg csak példának.
Kínai zoknin az adatok, Ázsia Centerben vásárolt: 78% Pamut, 20% Poliamid, 2% Elasztán
Leteszteltük és elemeztük az összetételt (szerencsére lehetőségem van rá), a valós értékek enyhén szólva is nagyon eltérőek: 87% Poliamid, 1% Elasztán és 12% Pamut! Garantált a láb izzadása.
Na de nem offolok tovább. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nagyon általános a kérdésem, bocs érte. Garanciális split klíma éves karbantartási díja kb. milyen áron mozog. Persze ez városonként és klímásonként változik, de milyen ár sávban gondolkozzak? 8 ezer, 10 ezer vagy még több?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben volt már téma.
Segítsetek döntenem, hogy melyik Teflon (PTFE) tatalmú sprayt vegyem. Ha majd jönnek a klímások tavasszal az éves karbantartásra, ezzel is szeretném ha kezelnék a klíma mókuskerekénél a tengelyt és a csapágyazást.
Több találat is volt amikor rákerestem, de ott van az leírásban, hogy száraz kenőanyag és az is, hogy " olyan mozgó alkatrészek kenésére szolgál, melyek lassan mozognak és kis erőhatásnak vannak kitéve..." Viszont a klíma mókuskereke az nem az a lassú mozgás, ezért kérdezem hogy tudtok-e mondani konkrét márkából PTFE sprayt?
Köszi szépen előre is a segítséget. -
Jenne
őstag
Most akár 150 ezer forintot is adnak a régi klímakészülékekért ...
[link] -
Jenne
őstag
Pécs és a Tükebuszok oldalén a reklámok...
Válassza a leghalkabb klímát a lakásába Midea-Midea az Ön klímája
vagy a másik
A legcsendesebb klímát szeretné? AUX klíma a választás.
a harmadik reklám
A világ legnagyobb klíma gyártójától válassza a leghalkabb klímákat. GREE klímák az otthonába
Most akkor melyik az igaz...? -
Jenne
őstag
válasz
ecaddsell #70476 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Most reggel kapcsoltam be a klímát és így van/volt a lakásban ez a 26-27 fokos levegő hőmérséklet. iA módra van állítva és a második legalacsonyabb fordulaton. Amikor már megy egy ideje akkor szépen lehűti a benti levegőt ~23-24 fokra, nem kell ennél nekem hidegebb, mert van amikor már a feleségem mondja, hogy fázik.... Reggeli bekapcsolás után JET Mode 30 percig utána átáll az iA módra esti lekapcsolásig.
Szerk.: van a táviránytón egy Energy CTRL gomb, most néztem vele és a beltéri kijelzője 0,4 kW-ot jelez ki. Persze azt nem tudom, hogy mennyire pontos lehet, de támpontnak megfelel.#70475 Csöves
Köszi ...
Szomszédban van egy Polar, de az nagyon hideget fúj szerintem, bár 25 fokra van állítva de én fáztam a lakásban amikor át voltam. Valahogy azt nem lehet finoman állítani? Vagy a Polar az ilyen? Csak mint érdekességet írtam. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Megmértem digitális hőmérővel a levegő hőmérsékletét, amit a klímánk beltérije fúj. 9,6 és 10,8 celsius fok között van. Ez jó így vagy ennél hidegebb levegőt kell/kellene fújnia?
Lakásban jelenleg, most amikor mértem, 26-27 fok van és a klíma 22 fokra van állítva -
Jenne
őstag
válasz
Csöves #70333 üzenetére
Ők azok: [link]
A főoldalon a képen az ügyvezető igazgató látható, de Ő is kimegy dolgozni ha kell. Amikor anno egyeztettünk a felmérés időpontra, éppen valahol Szekszárd környékén voltak vállalati rendszert telepíteni. Nálunk hárman jöttek ki anno, de aztán az egyikük hamar elment egy másik címre így Ő maradt és egy munkása a telepítéskor. -
Jenne
őstag
Szia!
Nálunk a klímás cég, aki tavaly márciusban telepített, idén hívott március elején, hogy egyeztessünk időpontot az éves tisztításhoz.
De az előző 10 évig használt régi klímánk karbantartásánál is minden évben időben megkerestek, pedig nem Ők telepítették és nem is kötöttem velük karbantartási szerződést. Egyszer Őket hívtam kié s utána mindig Ők jöttek, mert meg voltam elégedve velük.
A társasházunkban Ők telepítettek több klímát is tavaly és tavaly előtt is, mindenkit megkerestek az esedékes éves karbantartás időpont egyeztetéssel.Valahogy ez így korrekt szerintem. 8000 Ft/év. Nem csak a szűrőket meg a hőcserélő bordázatát tisztították meg nálunk, (de gondolom a többi helyszínen is), hanem kivették a mókuskereket is és azt is lemosták a zuhany alatt, majd lefújták fertőtlenítő/tisztító spray-vel.
Amikor nálunk telepítettek, utána teljesen feltakarítottak mindent, sőt előtte a bútorokat is szinte csak Ők mozgatták el majd tették vissza a helyükre. A többi lakásban is így dolgoztak... -
Jenne
őstag
válasz
jani0625 #70299 üzenetére
Szia!
A gyári számából a klímának beazonosítható, hogy hazai forgalmazótól van-e vagy külföldi. De ha minden áron kintről akarsz klímát behozni, a Román emagot kerüld!!!
Én tavaly év elején több jó referenciával rendelkező klímás cégtől kértem ár ajánlatot (Pécsen) a tavasszal esedékes telepítésre, amikor kijöttek, volt még annyi idő beszélgetni, megkérdeztem Tőlük ezt a külföldről vásárolt, de hazai klímásokkal való telepítést. Többségük azonnal elzárkózott ettől, nem vállal ilyet, ha valaki mégis, akkor jóval drágább áron telepíti és csak a szerelésre vállal 1 év garanciát. Volt aki azt mondta, hogy ilyenekre ki sem jönnek hiába kéri az ügyfél...A valahol megvásárolt klímát nem fogja megjavítani a klímaszerelő, mert semmi köze az eladóhoz, ebben az esetben, csak a szerelésre vállal jótállást, a készülékhez semmi köze. Vagy mégis lenne ilyen, nagyon drágán tenné meg. Mivel garancia így nincs, ha kell alkatrész akkor azt saját zsebből állod plusz a szerelési/javítási/kiszállási költséget is persze. -
Jenne
őstag
válasz
arnyekxxx #70283 üzenetére
Köszi...
Ez nagyon ismerős, ez a marketinges szöveg. Mintha hallottam/olvastam volna már másik kínai gyártóktól is.
Más:
Na de mindegy is. Napokban voltam a pécsi Rotovill üzletben. Kint, az üzlet parkolójában ott állt kettő céges autó, jó nevű, elismert és patinás klímás cég logójával. Majdnem Ők telepítettek nálam, de nem tudtunk időpontot egyeztetni amikorra én szerettem volna, így más telepített. Amíg vártam a soromra, hallottam az egymás közötti beszélgetést az előttem álló szerelők között, majd a szerelők és a bolti eladók között is. Megrendelt garis csere alkatrészekért jöttek sorban és persze AUX volt a téma. (Rotovill az AUX hivatalos hazai forgalmazója) Mérgelődtek, hogy az utóbbi időben egyre több az AUX garanciális javítás. Nem azért voltak morcosak, mert alkatrészeket vagy részegységeket kellett cserélni, hanem a munkaidő egyre nagyobb része a garanciális javításokra megy már el. Régebben alig volt ezekkel baj, mostanában meg már többször is már a telepítéskor gondok vannak...Ahogy kivettem a beszélgetésből, elég nagyot esett a minőségük. Példának, ezt hallottam is: - a beltérinél amikor a klíma gáz csöveket csatlakoztatják, a menetek azok vagy nem voltak vagy csak menetnek néztek ki vagy mintha valaki összelapította volna. Rögtönözni kellett, levágni és forrasztani meg hasonlók...De soroltak még egymásnak más gyártási hibákat is.
Ez volt a Hisense TV-knél is. Bejöttek olcsón évekig, majd megdrágultak és romlott a minőség. Tesco és az Euronics forgalmazta sokáig, mára a Tesco már kivezette a választékból, mert egyre több gararis cserére hozták vissza a Hisense TV-ket. Gondolom a Hisense a klímáiknál is hasonló lehet .... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Voltunk pár napot egy kisebb magán szállodában és ott KOREL nevű klímák voltak mindenütt a szobákban, az étteremben ...
Ezek milyen termékek? Még sosem hallottam róluk. Mondjuk a beltérik viszonylag csendben mentek de a kültériket lehetett hallani. Viszonyításként egy Gree Pulse kültérihez képest hangosabban voltak, annyival, hogy nekem már nem jött volna be az erkélyre szerelve ez a hangosság. -
Jenne
őstag
Nagyon úgy néz ki, hogy eldőlt a dominó ....dominó hatás
Informátorom szerint itt Pécsett is készül a Főépítészeti Irodában a vizsgálati rendszer előkészítése. Jogszabály szerint az önkormányzat általi közhasználatú területre (füves részek is ide tartoznak) tilos a klíma kondenzvizét ereszteni. Klíma szereléskor gondoskodni kell a belső elvezetésről.
Tavaly az utcánkban voltak ellenőrizni egy feljelentés miatt az egyik társasházban, de ha már itt jártak végig nézték a többi épületet is (szinte mindegyik szabálytalan telepítés) és jöttek is a komoly büntetések. Jól jönnek majd ezek a pénzek az önkormányzati kasszába. Nem kevés egy-egy büntetés tétel, bőven hat számjegyesek .
Viszont azt nem értem, de lehet én vagyok értetlen, hogy ha jogszabály tiltja/írja elő, hogy a klíma telepítésnél mit nem lehet, mi a szabálytalan, akkor a klímások ezt miért nem veszik figyelembe? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Voltam a napokban néhány napig az alföldön, egy kis településen. Vert vályogfalú épület (60 cm falvastagság) és nádtetős/zsuptetős, tipikusan alföldi jellegű régi ház. Kábé 90 éves épület már. Na abba nem kellett klíma. Kint tűzött a nap, árnyékban a diófa alatt volt 32 fok, bent a házban meg ehhez képest már majdnem hideg is volt, 23 fokkal. Ez a hőmérséklet állandó volt, éjjel-nappal. Egy bajom volt csak, hogy a megszokotthoz képest alacsonyabbak voltak az ajtó keretek - abban az időben anno és arra felé az volt a szokásos építési forma - így rendszeresen lefejeltem az ajtó keretet. ...
A végére persze már megszoktam és figyeltem erre.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az LG Silence klímánál ez az opció : [kép] ez azt jelentené, hogy --A gép névleges teljesítményigényéhez képest a felvett teljesítmény 20-40-60 %-kal csökken ?--
Egyszerűbben fogalmazva, ha ezt bekapcsolom, akkor 20-40-60%-al kevesebbet fogyaszt?
Próbáltam már ezt bekapcsolva működtetni a klímát, mondjuk a hűtésben nem vettem észre visszalépést de a ventilátor fordulatszámban sem. Okos konnektorom az nincs, így nem tudom biztosra, hogy valóban kevesebbet fogyaszt-e, ezért kérdezem meg itt Tőletek. -
Jenne
őstag
válasz
feco70 #69886 üzenetére
Szia!
Amikor én az új klímánkat kerestem, hogy melyik gyártó legyen, jó néhány jó referenciákkal rendelkező és megbízható klímástól kértem ajánlatot (Pécsen). Mindegyiknél rákérdeztem az LG-re is és egyöntetű volt a válasz, miszerint megbízhatóak és jól működnek, valamint "működési kultúrájuk" sokkal közelebb van a japán gépekhez, mint bármelyik kínaihoz.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van egy új, szabadalmaztatott technológiával készült eszköz klímákhoz, a légminőség javítására. Az imént találtam rá a hírekben, Gree találmány. [link]
Rákerestem és nagyon "baráti áron", potom 99.900 Ft-ért már beszerezhető.... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a Polar klíma az milyen kotyvalék összerakás...? Emeletünkön a másfeles lakásban múlt hét előtti kedden szereltek egyet. Gond volt a beltérivel, elektronikánál valami panel szerelési hiba mert sérült/törött volt a panel. Original bontatlan csomagolásban érdekes, hogy hogyan sérülhetett meg. Szerintem már ahol összeszerelték ott trehánykodták el...Klíma szerelők megkérték a hazai forgalmazótól a pótlást, két nap után jött a válasz, sajnos nincs tartalék panel de rendelni sem lehet, ezért kivettek az egyik raktáron lévő beltériből (ami majd donornak vagy pótalkatrésznek jó lesz később) és küldik. Beszereléskor derült ki, hogy nem passzol oda a küldött panel, csatlakozó kiosztása és a mérete miatt. Végül küldtek egy komplett original beltérit, azzal el is indult a klíma, de iszonyat hangja volt a kültérinek. Kompresszor gond. Újabb telefonálgatás, sajnos nincs külön kültéri de kompresszor sincs , de elküldték az előzőleg csereként küldött beltéri egységhez tartozó kültérit. Közben lassan két hét telt el. Nos ezzel meg valamiért nem akar most összekapcsolódni a beltéri.
De inkább nem is folytatom...Én próbáltam a Polarról lebeszélni a kedves szomszédékat de azt mondták erre adta a legkedvezőbb árat az a klímás. Ha mondjuk Gree Pulse-t rakattott volna fel, akkor az alig 14 ezerrel került volna többe...és nincs ez a szívás és biztosan lenne egy viszonylag jó és megbízható klímájuk. -
Jenne
őstag
válasz
Midway #68945 üzenetére
Szia!
Olcsó kifogás az amivel lebeszéltek. Bármelyik kínain nagyobb a hasznuk, azért nyomják az ügyfelek felé. Ők az LG klíma szervize
Akik telepítették nálam, 17 év tapasztalattal, évenként több száz klíma telepítéssel, ebben magán és ipari klímák telepítése, karbantartással és javítással. Azt mondták, hogy az LG-hez minden alkatrész megrendelhető és napokon belül megjön, egyszer volt az, hogy egy ipari klíma rendszerhez egy hetet kellett várni mert a gyárból küldték meg az alkatrészt és késett a kamion. Azt is mondták, hogy szinte alig-alig kell hibára kimenni az LG klímákhoz, de ezt másik pécsi neves klímások is megerősítették. (telepítés előtt többnél is érdeklődtem)
3 év garancia és 10 év a kompresszorra. -
Jenne
őstag
válasz
BullZeye #68919 üzenetére
Szia!
Inkább úgy fogalmaznék, hogy szinte az összes klímás cég valami oknál fogva a kínai vonalat erőlteti. Tavaly márciusban telepítettek nálunk és előtte jó pár klímástól kértem ajánlatot. Csak a Gree csak Gree vagy AUX. Kérdésemre, hogy esetleg LG vagy japán? Jó az LG de azt csak külön kérésre vagy bármelyik japánt, ha az ügyfél azt kéri, de alapból a Gree az amit javasolnak. Részükről érthető is...
Fiam dolgozott 3 évet tőlünk nyugatabbra, de ott LG, Daikin, Mitsubishi volt főleg, kínai alig-alig. Nekünk LG Silence S12EG van. Én azt mondanám és a társasházunkban van már telepítve pár Gree meg Syen és Fisher is és így van hasonlítási alapom, hogy az LG működés kultúrában sokkal-sokkal közelebb áll a japánokhoz mint bármelyik kínai géphez. Persze ez csak a saját véleményem. -
Jenne
őstag
válasz
Zsolt802 #68759 üzenetére
Szia!
Nálunk a házban (dupla lépcsőházas 10 emeletes) senki nem kérdezte a másikat, hogy felszereltetheti-e a klímát? Én sem.
A mienk nagyon csendes kültéri. Ha kimegyek az erkélyre, nem is hallani csak ha odaállok közvetlen mellé. (LG EG12 klíma).
A két klímáról, amiről azt írtam, hogy át kellett helyezni a csepegtető csövet, az úgy volt, hogy a klímások egy alig talán 30 centis csövet vezettek ki. Na ezt kellett módosítani, mindkettőnél most 120 centis van és kicsit oldalra foldítva. Így nem csöpöghet még véletlenül sem az alatta lévő ablakára vagy a ház falára, rácsepegnek a lenti füves területre. Nem lesz ezzel gondod.
Nálam a csepegtető elvezetés a tetőről az alagsori elvezető gyűjtőbe lemenő 120-as csőbe van bekötve. Rejtetten, az előszoba szekrényen belül de hozzáférhetően és van közte beépítve egy ilyen A helyi Rotovill üzletben vettem 3990 Ft volt.
Amíg nem volt ez, ha esett az eső akkor a tetőről lefolyó víz hangja visszajött a klíma beltérbe, elég zavaró volt. Na meg amikor ment a klíma a mókuskerék vissza szívta kicsit ennek a lefolyócsőnek a szagát, érezni lehetett. Most minden csendes és tiszta a levegő. -
Jenne
őstag
válasz
Zsolt802 #68745 üzenetére
Szia!
Rákerestem és találtam hogy mit és hogyan lehet...
[link]---[link]---[link]
Ha erkélyes a lakásod, az erkély külső részére is felteheted a kültérit, ebbe nem szólnak bele, de előtte értesítsd a közös képviselőt, hogy tudjon róla! Fontos! A másfeles vagy olyan a lakás, hogy nincs erkély akkor (erre felé mindenütt) a konyha ablak előtt vannak a kültérik felrakva. Ilyenkor fontos, hogy a cseppvíz elvezetés megoldott legyen, ne az alatta lévő lakás ablakaira, vagy a járdára csöpögtessen a klíma vagy éppen a ház falára. Két lakásnál nálunk az volt, hogy mivel ezeknél a lakásoknál a konyha ablaka az a lépcsőház bejárati ajtóval van egy vonalban, ezeknél a konyha ablak elé lett kirakva a kültéri és oda csepegett a cseppvíz. Vita lett belőle és át kellett helyeztetni a kivezető csöveket. 7.-ik és 8.-ik emeleti lakások. Az első emeleti lakó meg egyszerűen az épület oldalfalára tetette a klímásokkal kültérit, oda ahol csak a sima fal van 10 emelet magasságig, semmi más. Klímások megfúrták és fel is sértették a ház külső, 12 cm vastag kőzetgyapotos szigetelését. Ebből a szabálytalan telepítésből fél elteltével feljelentés lett mert a kk felszólítása ellenére nem volt hajlandó változtatni a lakó, 100 forint büntetés lett a vége és át kellett helyeztetnie a kültérit. Ez a lakó ez miatt meg feljelentett a klímásokat, hogy azok tették rossz helyre....szóval volt itt "élet" egy ideig. -
Jenne
őstag
válasz
TeeJay #68742 üzenetére
Szia!
Ezeket a Polar klímák ezeket hogy szerelik össze? Annyi tudható ezekről, hogy egy illetőségű magyar cég megrendelésére állítják össze a kért paraméterek(?) alapján. Abból ami megmarad a gyártásból és összedobják, csak működjön? Érdekes esetet hallottam (unoka tesóm mondta a hétvégi látogatáson), csak hosszú lenne beírni ide és nem akarok ezzel offolni. Szívtak vele rendesen, tavalyi forró nyár klíma nélkül történet lehetne akár.
Lehet, hogy a kínaiak mégis csak tudnak valamit és azért elég az ~ 2 perc...? -
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #68729 üzenetére
Szia!
"...az én nagyon lenézett Gree Pulse klimámon is van fan mód...
Ez azért lehet, mert vélhetően kifogtál egy "selejtes" darabot
Más:
Beállítottam a fenti szomszédnál a Gree Pulse klímánál, hogy a kikapcsolást követően még automatikus menjen ventilátor módban, ezzel leszárítva a beltéri hőcserélő bordázatát.
Érdekes, hogy ez a funkció a Gree-nél csak 2 percig megy még utána, nagyon alacsony fordulaton a mókuskerékkel, aztán végleg leáll.
Nálam, az LG klímánál ez az automatikus szárítási idő ez 20 perc. Most vagy ez a 20 perc a sok vagy az a 2 perc a kevés... -
Jenne
őstag
válasz
Vismajor01 #68628 üzenetére
-
Jenne
őstag
válasz
oszi666 #68620 üzenetére
Szia!
Ezt írja elő a szabály:
A 253/1997. (XII. 20.) kormányrendelet alapján előírást szeg meg:
„70. § (8) Légaknában klímaberendezés, hőcserélő (hűtő, fűtő) berendezés és annak tartozéka, égéstermék-elvezető, továbbá zajt, rezgést, lecsapódást vagy más káros hatást keltő berendezés, szerelvény nem helyezhető el.”
„71. § (3) Légudvarba nem szellőztethető bűzös, gőzös üzemű helyiség, nem helyezhető el zavaró hatású, zajt, rezgést, lecsapódást okozó, vagy más káros hatást keltő berendezés vagy annak tartozéka.” -
Jenne
őstag
válasz
Rommel6600 #68600 üzenetére
Szia!
"... az 50dB és a 60bB között hatalmas a különbség..."
Egyet értek. Valahogy úgy van az íratlan aranyszabály, hogy megközelítőleg minden ~ 10 dB-es hangerő-növekedést nagyjából kétszer olyan hangosnak érzékelünk az előző értékhez képest. Ennek megfelelően a 60 dB-es hangerőt kétszer olyan hangosnak találjuk, mint az 50 dB-est.
A 100 dB nem kétszer olyan hangos, mint az 50 dB. -
Jenne
őstag
Köszönöm mindenkinek.
Kíváncsi leszek, hogy az én beltérim mikor kezd majd el besárgulni. Most egy évesen az eredeti matt/tört fehér színe még megvan.Nem az a fényes felület volt már gyárilag sem.
Láttam Sinclair klímákat néhányat mostanában egy kórházi osztályon, azok már gyárilag sem az a fényes fehér felület, inkább picit "sötétebb" tört fehérek. Nem tudom mennyi ideje vannak fent, de talán jobban ellenállóbbak lesznek a színhagyásra.
A lépcsőházban három emelettel lejjebb szintén már 3 éves Syen klíma beltéri is szépen kezd színt váltani a fényes fehérből a sárgás felé.
Lehet, hogy itt van valami anomália ami ráhat a fehér műanyagokra? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van ötlete valakinek a következőre?
A közvetlen szomszédom másfeles lakásában 3.5 kW-os Fisher Comfort Plus klíma van, 3 éves volt most májusban. Mostanra a beltéri szép fehér műanyaga besárgult, rettentően csúnya lett így esztétikailag. Az előszobában van a beltéri és a szerelők szerint azért sárgult be mert nem éri elég fény, plusz még újrahasznosított műanyagból is van. (egyre több kínai beltérinél tapasztalják ezt a sárgulásos elszíneződést-mondta a szervizes a karbantartáskor) Idős hölgy a szomszédom, tavaly szeptemberben amíg nem indult el a távhő fűtés, néhány napig fűtésre is használta a klímát. Akkor a beltéri szépen elkezdett pattogni, és amikor a légterelők le/fel mozognak akkor meg egyfolytában nyikorgó hangot is ad. Kellemes kombó így...Sajnos ezek a hibák megmaradtak mert most már hűtéskor is előjönnek. A májusi 3.-ik éves karbantartáskor a szerelők nem igazán tudtak ezekkel mit kezdeni, maradt így.
Van ötlete valakinek, hogy mit lehetne kezdeni ezzel?
Vagy vegyen egy másikat, egy új klímát...? : -
Jenne
őstag
válasz
TeeJay #68469 üzenetére
Szia!
Hát ez nem semmi...
"...Sok spriccelős szaki elmehet a bánatba..."
Nálunk az egy éves karbantartáskor a szerelők eléggé szétkapták a beltérit. Kivették a mókuskereket is, azt befújták ipari fertőtlenítővel, pumpával ellátott permetező sprayből, majd kis várakozás után a segéd a kádban lemosta zuhanyfejes vízzel. Egyébként nem volt koszos szerintem. De ez a karbantartás része.
Azt láttam, hogy ez a mókuskerék kicsit más mint az én előző Midea klímám mókuskereke volt. A 15 fokkal döntött, stabilizátorral ellátott ferde ventilátorra/mókuskerékre értem. (LG Silence S12EG klímánk van)
Ahogy én tapasztalom, az előző Midea-hoz képest vagy a két szomszédunk Gree Pulse klímáihoz hasonlítva, ez a döntött megoldás ez még egy kevesebb huzat hatást/érzetet csinál és talán ettől még halkabb is a levegő mozgás. Ha mondhatok ilyet.
38 percet dolgoztak, ez tiszta/nettó munkaidő volt. Plusz ehhez (az már bruttó eltöltött idő) a kipakolás az autóból, fel a hetedikre, majd a végén az összepakolás és a kávé elfogyasztása, mert megkínáltam Őket. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
2021 júliusban telepített klíma, de a tulaj eddig nem hívott klímást (azokat sem akik telepítették), hogy az éves karbantartásokat elvégeztesse. Most lenne majdnem 2 éves telepítésű, de nem volt karbantartás, garancia jegyben értelem szerűen nincs ilyen bejegyzés sem. A kérdésem az, hogy ez esetben, ha elmarad a kötelező éves karbantartás, az ténylegesen garancia veszést is von magával? Ha (és most csak példának) mondjuk az első 3 éven belül ami ugye az alap garancia idő lenne, de javítani vagy cserélni kellene valamit, azt sem lehet a 3 éves gariban? Az már csak fizetősre mehet hiába ha 3 éven belüli a meghibásodás?
-
Jenne
őstag
válasz
margithid #68227 üzenetére
Gree klíma kiterjesztett jótállási feltételek. [link]
A 7-es pontot olvasd figyelmesen.
Egyébként valóban évente 2x karbantartás kell a 10 évhez, felettünk lakónak is tavaly velünk egy időben telepítettek egy Gree Pulse klímát és nála is 2x kell évente. Szívta is a fogát, hogy így már mennyire sokba kerül (2x12500 Ft/év kedvezményesen) és ha ezt tudja...
Én mondtam ezt neki anno, mielőtt klímát választott, de ragaszkodott a Gree klímához, ...mert mindenkinek az van a munkatársai közül...
10 év alatt kifizet annyi pénzt karbantartásra, amiből már egy kis pótlással egy másik újat vehetne. -
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #68111 üzenetére
Szia!
Ügyes vagy, szép munka. Gratulálok.
Nálunk is voltak klímásék márciusban - Ők voltak a telepítők is - az 1 éves karbantartáson, a mókuskerék szinte teljesen tiszta volt, pedig ment rendesen tavaly a nyári időszakban a klíma és ősz végén is még. Ott voltam végig a karbantartásnál, láttam. Mondtam a szerelőknek, hogy én nem tisztítottam az elmúlt egy év alatt de miért ennyire tiszta mégis? Azt mondták, hogy ha jók az információik, az LG az utóbbi években gyártott klímáknál a mókuskerék anyagának az összetételén/gyártástechnológián változtatott és valami antisztatikus (portaszító) keveréket vagy bevonatot használ, ami miatt lényegesen kevesebb por rakódik le és tapad meg a mókuskeréken. Könnyebb karbantartani ezért.
Na de ez egy csak sz@r és lenézett koreai termék... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Bocs előre is az offért.
Amikor az olcsó lesz/lett a drága...
Négy emelettel alattam lévő szomszéd tavaly áprilisban vett egy Midea blanc klímát 3,6 KW. Romániából hozta be a román emagon 359 € volt, garancia nélkül vette. Dicsekedett is, hogy milyen olcsó volt és nem kell drága pénzért itthon venni amikor van olcsóbban is. Bontatlan csomag volt, nehezen de sok keresés után talált végül egy maszek klímást akik feltették. A nevesebb klímások nem vállalták...érthető módon. Itt Pécsen van jó pár klímás cég egyébként. Már az első percektől kezdve elég hangos volt a kültéri és erősen berezgett sokszor, hallani is lehetett 4 emelettel feljebb, de nem érdekelte. bennünket a többi lakót viszont zavart a kerregő hang. Most tavasszal jött el az a pillanat, hogy amikor bekapcsolta a hidegebb napokon fűteni egy kicsit, de eszementen hangossá volt a kültéri, nagyon rezonált és olyan hangja volt mint egy régi MI8-as helikopternek.Hol jobban fölpörgött hol alacsonyabb fordulaton, de nagyon kerregett végig. Próbált keresni szerelőt, és mivel ugye nem garanciálisan vette, így mindenütt visszautasították vagy aki kijött volna, az alapból 80 ezres kiszállással jött volna. Aki feltette tavaly az persze elérhetetlen. Végül talált klímást, akik olcsóban kijöttek (30 ezerért a kiszállás), Ők megállapították, hogy kompresszor cserés ami 94.000 Ft plusz a munkadíj. Ezeket összeadva itthon is vehetett volna már és az garanciális lett volna. A klíma most egyelőre kuka, nem működik, de szépen mutat a kültéri az erkélyen.
Erre mondtam fentebb, hogy az olcsóbb lett a drágább, mert egyelőre működésképtelen az a klíma. -
Jenne
őstag
Szia!
LG S12EG Silence klímánk van.
Én is gondoltam erre, amit javasolsz, de nem tudom hogyan lehetne bele önteni vizet, mert a cseppvíztálcán egy fekete műanyag borítás is van. Klímások amikor karbantartottak, akkor ezt is ki/levették a tisztításkor, ... de én nem próbálkozok ezzel. Nem értek hozzá, nem akarok bajt vagy elcseszni valamit. Tavaly nyáron működött a klíma, volt cseppvíz is bőven, most csak annyi lett a változás, hogy közé tettem azt a bűzzárót. Külön önmagában, a beépítése előtt ezt bűzzárót is lepróbáltam, fél liter vízzel legalább, bemenetnél beöntve a vizet megemelkedett az a kis kék golyó, engedte is a vizet majd amikor már nem kapott több vizet akkor visszazárt. Csak jó lett volna látni, hogy biztosan működik is üzemszerű működés közben. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ilyen időben, jelenleg plusz 17 fok a külső hőmérséklet, ha a klíma hűtésen megy lesz kondenzvíz is? Azért kérdezem, mert nálam a cseppvíz egy lefolyó 120 mm-es csőbe van beillesztve. Panel épület és a tetőről lefolyó vizet vezeti le az alagsori gyűjtő csövekbe ez a 120-as cső. A klíma cseppvíz gége cső és a 120-as cső közé most beszereltem egy ilyet. Már lassan egy órája megy a klíma, hogy ellenőrizhessem rendben működik-e ez a bűzzáró, de eddig egy csepp kondenzvíz sem jött. Sajnos elzárt/nehezen hozzá férhető helyen van ez a szerkezet és adig nem akarok visszapakolni semmit amíg nem látom, hogy jön-e az a víz és elfolyik rendesen abba a 120-as lemenő csőbe.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen Vecamco bűzzárót és hamarosan be is építeném. Viszont itthon, amikor kibontottam akkor szembesültem egy problémával. A kivezető csőcsonk végére nem tudom rátenni, még erőltetve sem menne rá a 16/18-as cseppvíz gégecső.
Kép erről a bűzzáróról gyári adatokkal és rajzzal: [kép] Piros nyilakkal jelzett probléma helye.
Kértem a klímásoktól egy 1méteres darabot ebből gégecsőből(16/18 mm). Hiába írja a leírás, hogy 16 mm vagy 18 mm a kivezető csőcsonk. Ez a mérete, de erre nem tudom rátuszkolni a szintén 16mm-es belső méretű gégecsövet.
Klímás szakember véleményét kérném az alábbi átalakítóról: >>[link] Van ebből 16 mm-es is:[link]
A kéknek végén a 20 mm érték a kék résznek a belső méretére vonatkozik?
Másik kérdésem ugyan ehhez az átalakítóhoz, hogy a klíma cseppvíz elvezető gégecső, ami belső méretre 16 mm, azt rá lehet húzni ennek az átalakítónak a másik végére? Nem erőltetetten értem vagy ráfeszítve, hanem viszonylag könnyen, teszek majd közé egy kis tömítőpasztát, de fixen és szivárgásmentesen zárjon a cső azon végén?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Jenne
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
A jövő héten elmegyek a Rotovill-be (pécsi lévén) és megnézem kézbe fogva is ezeket a klíma bűzzárókat, van mind a kettő típusból. -
Jenne
őstag
Köszi, ez már nekem is eszembe jutott, de nincs annyi plusz a csőhosszban, hogy tudjak egy U kanyart is csinálni. Ha ez akkor a telepítéskor eszembe jutott volna, megkértem volna a klímásokat, hogy így csinálják, de csak a munka kezdetén voltam én is ott. Ha ez a megoldás lesz/marad végül, akkor majd tavasz végén, amikor jönnek a klímások az 1 éves garis karbantartásra, majd akkor megkérem Őket, hogy cseréljék hosszabbra azt a csepegtető csövet és tegyenek bele egy U kanyart. Csak akkor van ez a szag vagy érezhető a lakásban egyébként, amikor elindul a klíma és a mókuskerék visszaszívja abból 120-as csőből azt a szagot.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Klímához bűzelzáró témában kérdeznék. Kettőt néztem ki, [link] vagy [link]
Anyóséknál nyár elején szereltek klímát, egy 10 emeletes társasházban. A tetőről az alagsorba, a szennyvízelvezető gyűjtő csövekbe levezető 120-as csőbe lett bevezetve a klíma csepegtető kifolyó csöve, egy kis 40x40 PVC cső könyök lett betéve abba megy bele a csepegtető cső.. Rejtetten van, nem látható, mert az előszoba beépített szekrényében fut le ez a 120-as cső minden lakásban az alagsorig. Csak egy gond vele, hogy kicsit behozza a ventilátor azt a "csatorna szagot". Nem túl erős, de érezni lehet már pár perc után, amikor bekapcsoljuk a klímát. Bőven van lejtése a beltériből kijövő csepegtető csőnek, így megoldható lenne egy ilyennel. A beépített előszoba szekrényen belülre szerintem fel tudnám tenni/rögzíteni ezt a bűzelzárót. Ezért szeretnék én egy ilyen bűzelzárót beiktatni, ha van értelme és hatékony is lesz/lenne majd, de előtte megkérdezlek benneteket tanácsért. -
Jenne
őstag
Azt azért tudni kell, hogy a Paks1 az a hazai áramigény ~40%-át tudja megtermelni. De inkább kicsit kevesebbet, mert ehhez közel 100%-on kellene működnie, ami csak nagyon rövid távon lehetséges. Autós példával élve, az autót sem lehet maximális motor fordulaton használni folyamatosan. A Paks1 erőmű folyamatos üzemmódban 82-85% terhelésen megy, ez így tartható.
A megtermelt hazai 40% mellé külföldről (Szlovákia, Csehország....stb) vesszük az áramot kemény - a hazainál többszörös - piaci áron! Ezt ugye nem kell mondani mennyiért. Mivel áramot nem lehet úgy eltárolni mint mondjuk a gázt vagy az olajat, így napi szinten ami bejön azt fel is használjuk. Viszont azt sem lehet megoldani, hogy a paksi olcsó áram máshová kerüljön mint a nagyon drága import áram.
A hazai olcsó áram és a drága külföldi import áram költsége összeadódik és ebből jön ki a magasabb áram díj. Meg még néhány másból is hozzá. -
Jenne
őstag
Szia!
eon oldaláról másolva, friss napra pontosan.
H tarifa
Ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa, amellyel a keringető szivattyúk, kompresszorok, hőszivattyúk üzemeltetése gazdaságosabb. Nem érhető el egész évben, csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe, de egész nap rendelkezésre áll. A H tarifa díja jelenleg 23,52 forint/kWh.H tarifa áramdíjak (Ft/kWh, nettó) 2,34
Rendszerhasználati díj (FT/kWh, nettó)16,18
ÁFA mértéke(Ft/kWh)5,00
Áramdíjak összesen (Ft/kWh, bruttó)** 23,52
A H tarifát kivették a rendelet hatálya alól, így a tarifa díja 2022 augusztus 1-től változatlan.
-
Jenne
őstag
válasz
athomi #58801 üzenetére
Szia!
Még kiegészíteném a saját tapasztalatommal. Nekem LG Silence EG van, kültéri az erkélyen kívülre van felrakva. Néha meg szoktam hallgatni, mert gyanúsan nagy a csend az előző Midea után
fél méternél közelebbre hajolva hallani csak, hogy megy kompresszor. Szomszéd ablaka előtt (2,2 méterre) Fisher, azt hallom működni pedig messzebb van. Felette még messzebb, 3,5 méterre, egy 3 hónapos telepítésű Gree Pulse, azt is hallom, talán azt jobban is mert mélyebben búg.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek. Okos konnektort szeretnék majd venni.
Nem okostelefonra csatlakoztatót, hanem olyat aminél a konnektoron van a kijelző is. Nézegettem, van ilyen több is, de van egy kérdésem ezzel kapcsolatban.
Nálunk a klíma 220 V-os villásdugója (panel lakás) a szoba egyik fali konnektorába van bedugva. Viszont az a 25A-es kismegszakító, amelyik ezt a fali konnektor aljzatot is védi, ehhez a kismegszakítóhoz több konnektor aljzat is tartozik a lakásban. Pontosabban 3 is. TV az egyiken, a másikon a számítógép, harmadikon meg a klíma. Hülye panel elrendezés sajnos.
Ha a mostani csak klíma aljzatba beleteszem ezt az okos konnektort, és abba dugom a klímát, akkor csak a klíma fogyasztását méri majd? Nem zavar bele a többi fogyasztó, amelyik ugyan erre a kismegszakítóra van kötve? Bocs a buta kérdésért, de nem igazán vagyok értője ennek a témának.
Ha ez így igaz és jó lenne, akkor tudnátok mondani olyan okos konnektort, amit érdemes megvennem?
Köszönöm előre is a segítséget mindenkitől. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Eddig nem nagyon nézegettem, de most az energia mizéria miatt többször is ránézek a klíma energia/teljesítmény felvételére.
Ezt írja kezelési könyve: Az energiafogyasztást megjelenítő üzemmód használata.
E funkció megjeleníti, hogy a beltéri készülék a működés közben mennyi áramot fogyaszt. A megjelenített érték mértékegysége kW.
A beltéri kijelzője nálam 0,2-0,5 között szokott mutatni, amikor lekérdezem. Ezt hogy kell értelmeznem? 0,2-05 kW óránként? És ez csak a beltéri vagy összesen ennyit fogyaszt az egész rendszer? Nincs okos konnektorom.
LG Silence a klíma. -
Jenne
őstag
válasz
zsoika #58507 üzenetére
Szia!
"...Olvastam itt a topikban hogy a Polar nagyon hangos...hááát, gyakorlatilag hangtalan..."
Már csak az a kérdés, hogy meddig? Közelben van egy kis vegyesbolt, oda (is) sokszor szoktam bemenni vásárolni. Második nyara a Polarnak, igaz több hónapos nyári (reggeltől estig) működéssel, de zavaró hangja lett. Zizeg és nyekereg ...és fújja a levegőt nagyon, szinte huzat érzet, a vevőket zavarja. Ha alacsonyabbra teszik a venti fordulatot, akkor meg alig hatékony a hűtésben. Rákérdeztem, mi történt? Megvan a kötelező karbantartás, maszek üzlet, de a szerelők azt mondták ez ilyen sajnos, egy idő után. Nem is szívesen tesznek fel mostanában, mert sok hasonló panasz jön be a Polarra. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Egy tanmese, de nagyon idevágó ezzel a háborúval, ha valaki érti...hogy kit jelképez ebben a történetben a medve.
A medve, a róka és a holló utaznak a repülőgépen.
Egyszer csak megszólal a róka:
- Medve koma hallod-e, hozzál nekem egy hideg sört!
A medve visz neki egy sört.
Két perc múlva megszólal a holló:
- Medve koma, fényesítsd ki a cipőmet!
A medve kifényesíti a holló cipőjét.
Megint megszólal a róka:
- Medve koma, fényesítsd ki az én cipőmet is!
A medve mérges lesz, és kidobja a rókát meg a hollót a repülőgépből.
Zuhannak lefele és zuhanás közben megkérdezi a holló a rókát:
- Róka, tudsz te repülni?
- Nem tudok - válaszol a róka.
- Akkor meg miért szemétkedtél a medvével? -
Jenne
őstag
válasz
torma1981 #57836 üzenetére
Szia!
Végre egy koreai klíma tulaj is van újra itt ...
Nálam is LG Silence S12EG van fent, márciusban telepítették. Az igazi megmérettetés csak most volt, amikor azok a nagy melegek voltak. Telepítő klímások mondták anno, hogy nagyon halk kívül-belül, és ezért szerintük inkább a japánokhoz közelebb mint bármelyik kínaihoz. Való igaz, így van és imádom. Egy emelettel feljebb egy Gree Pulse lett felrakva, alattunk kettővel van egy Syen.
Mindkettő tulaj ezek közül azt mondta, halk a klímájuk. Na én ebben a nagy melegben áthívtam mindkettőt, hogy legyen összehasonlítási alapjuk nekik is, ne csak én mondjak véleményt. Hát mindkettő megállapította, hogy az Ő klímájuk beltéri egységei hangosabbak, vagy talán inkább nagyobb huzatot csinálnak, és attól hallani hangosabbnak, még a legalacsonyabb fokozaton is. Az összehasonlításoknál az jött le, hogy az Ő klímájaik a legalacsonyabb venti fordulaton (nem éjszakai módban) kábé annyira hangosak, mint az én LG klímám az 5 fokozata közül a középsőn. Eddig azt hitték, az a csendes amilyen az övék, de most kicsit másképpen látják már, ráadásul nem volt egyik kínai sem olcsóbb a telepítéssel mint az én, itt többek által lenézett LG (koreai) klímám.
Az LG kültérit nem is hallani. Hallani akkor lehet, ha az erkélyre kimegyek és legalább fél méterre közel hajolok és meghallgatom. Ekkor hallani csak. Gree vagy a Syen kültéri az duruzsol rendesen.
Lett egy Polar is telepítve májusban, de arról inkább semmit nem mondok.Szerencsére jó távol van tőlünk, a dupla lépcsőházas társasházunk tőlünk (légvonalban) legtávolabbi lakása, így nem zavar. Bennünket.
Van a társasházunkban a szomszéd lépcsőházban 2 db LG, idén már a kilencedik nyarukat töltik munkával, évenként karbantartják, de hibátlanul és ami fő, csendben teszik a dolgukat. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kitört a klíma vita a házban. 10 emeletes dupla lépcsőházzal. Eddig kültéri felszerelve 8 db volt, erkélyen kívül konzolra vagy az erkéllyel nem rendelkező másfeles lakásoknál a konyha ablak előtti konzolra. Tavasszal újabb 8 klíma lett feltéve, holnap jönnek még kettőt telepíteni. Lesz szépen belőlük. Az a gond most itt, hogy mindegyik kültérit - legyen az erkélyen vagy a másfeles konyha ablaka előtt - csak egy-egy ~ 20 centis csepegtető csővel vezették ki. Ebben a nagy hőségben a klímák most mentek egész nap, csöpögött is a víz rendesen mindegyikből. Erkély korlátokra, közvetlenül a lépcsőház bejárati ajtó elé vagy a másfeles lakásoknál az alatta lévő ablakára is vagy éppen a szigetelt épületfalra is. Na ezekből szép vita lett az elmúlt napokban, és most ott tartunk, hogy a KK felszólított minden érdekeltet a kijavításra, klímások által, ellenkező esetben további lépések lesznek. -
Jenne
őstag
válasz
DroiDMester #57044 üzenetére
Szia!
...Nemrèg linkeltem 2,5KW.os SENSIRA hűtés módban belenyal a 1400W.ba ha Powerful.t nyomok...
10 perccel ezelőtt kapcsoltam be a klímát, panel épület, szigetelt kívülről, bent a lakásban a keleti fekvésű szobában 27,2 fok volt akkor.
Jet Cool (gyors hűtés mód) megy most éppen, 30 perc múlva ebből automatikusan leszabályoz majd egyébként, de nevezhetjük Turbo módnak is, és jelenleg ebben a módban 1140 W.
Olyan hideget fúj, hogy rövid nadrágban és pólóban nem lehet elé állni mert fázok. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Lg S12EG klímám van és van a beállításoknál olyan (is), hogy Az energiaszabályozó üzemmód használata.
Azt írja, hogy: Az egyes lépések kiválasztásához nyomja meg egymást követően többször az ENERGY CTRL gombot. 80%-60%-40% lehet.
Próbálgatom, 1. lépés: A gép névleges teljesítményigényéhez képest a felvett teljesítmény 20 %-kal csökken, kijelzőn 80% látható...stb...
Jelenleg és csak próba képpen 60%-on megy, de nem változik a beállított hőfok a kijelzőn (24 fokra van állítva), nem lassul le a ventilátor fordulat sem, marad az addig befújt levegő hőmérséklete is. Kültéri sem csendesebb, már annál talán nem is lehet csendesebb mint amilyen, mert kilépve az erkélyre fél méterről sem hallom, hogy működne.
Ez azt jelentené, hogy ebben a módban még kevesebbet fogyasztana? Kevesebb az áramfelvétele? -
Jenne
őstag
válasz
E.Kaufmann #56846 üzenetére
Szia!
Ezt nem tudom, nekem LG van. Csak emlékeztem rá, hogy a Hisensenek van ilyen is, mert amikor nézegettem melyik klíma legyen, a Hisense is képben volt egy rövid ideig. -
Jenne
őstag
válasz
ddsteel #56772 üzenetére
Nem is azért tettem be, csak mutatóba.
Ez opciós lehetőség, de a tenkesklíma sem az olcsóbb kategóriába tartozik itt mifelénk. Bár kifogástalan és nagyon profi munkát végeznek.
Ellentétben egy-két-három...kókler kis, két fős vállalkozással, akiknek még létrájuk sincs, úgy kell a szomszédtól kérni. -
Jenne
őstag
Srácok.
Az meg milyen mentalitás, hogy megbeszélnek egy Mitsu klímát, várnak rá két hónapot, majd jön a klímás és hoz egy Rcool klímát, mert Mitsu az nincs még mindig, most éppen ez van nekik de ez még olcsóbb is meg jobb is mert van benne wifi is.El lettek küldve a klímájukkal együtt oda ahonnan jöttek.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
52 nm-es panel lakás, K-Ny elrendezésű szobákkal, ma volt az első komolyabb munkája a tavasszal telepített klímának. Gondoltam ideje lenne kipróbálni. Reggel 8 órától megy, 24 fokra van állítva, és a lakás legtávolabbi pontjánál mérve a szobahőmérséklet ott most 24,4 fok. Reggel ez 28,2 fok volt, hajnal óta sütötte a napocska azt a szobát az erkély nagy ablakával. Kellemes bent tartózkodni.
Azon agyalok, és szidom magamat, lehet, hogy mégsem volt jó döntés részemről (az én határozott döntésem volt egyébként), hogy mégis ezt a sz@r és sokak által lenézett koreait vettem meg, mert nem fogom bírni pénzzel a magas fogyasztást...
[kép] -
Jenne
őstag
Szia!
Nem is annyira a Mideákkal van a gond, hanem azzal (szerintem) hogy ez az MDV egy sok évvel ezelőtt már kifutott Midea klíma újbóli gyártása, valahogy ahogy sikerülnek és lejön a régi és már nem igazán karbantartott/megkopott gyártó sorról, de még eladható más néven aki megveszi...Ez olyan mint például a Syen klíma ami a Gree régi több éve kifutott terméke újra eladásra más néven.
Annyit tudok erről az MDV-ről, hogy még véletlenül sem passzolt hozzá ami kellett volna alkatrész, mert próbálkoztak Midea cuccokkal...hátha szerencse. A régebbi Mideáké sem. -
Jenne
őstag
Szia!
Nekem erre a kérdésemre a telepítő klímások (ügyvezető ig. is itt volt és Ő mondta) ) azt válaszolták, hogy a hivatalos Mo.-i kereskedő/forgalmazó kötelessége törvényileg az alkatrész utánpótlás az előírt alap jótállási idő alatt, ez ingyenes a felhasználónak ha alkatrészt kell cserélni, akkor ha számlával igazolt éves 1 vagy 2 karbantartást elvégezteti.
2021. január elsejétől:
10.000 - 100.000 Ft között 1 év kötelező jótállás
100.000 - 250.000 Ft között 2 év kötelező jótállás
250.000 Ft felett 3 év kötelező jótállásAkkor is jár a kötelező jótállási idő alatt a forgalmazó általi ingyenes alkatrész ellátás, az adott éveken belül ha nem volt ilyen számlával igazolt karbantartás, de ekkor a javítási költséget minden vonzatával együtt a felhasználó fizeti annak a klímás cégnek aki a javítást elvégzi!
Kiterjesztett garancia csak akkor érvényesíthető, ha előtte megvolt ez a számlával is igazolt 1-2-3 éves karbantartás, különben bukta. -
Jenne
őstag
válasz
gabor9991 #56402 üzenetére
Szia!
MDV klíma alapgarancia az 1 év! [link]
Itt ennél a klímánál nem volt kérve a kiterjesztett extra garancia, de grátiszból a telepítő adott még hozzá egy évet mert - mint már írtam is - már rögtön az elején a telepítéskor szívás volt vele.
Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy néhány klímás cég (nem a legalja hanem jó referenciákkal rendelkezők és sok éves múltra visszatekintő) itt Pécs környékén ki sem jön ilyen klímákra. Többen még a Mideára sem, ha meghibásodik és javítani kellene. És nem büszkeségből vagy lenézik ezeket a "márkás" klímákat, hanem tapasztalatból, mert nulla az alkatrész utánpótlás, nincs semmi gyártói támogatás.. . Megkérdezik milyen klíma, mielőtt rákérdeznének a hibára, --- bocs de mi ezeket nem javítjuk. Bosch, C & H, Cascade, Daewoo, Orion, Vivax...
Azért merem ezt itt leírni, mert mielőtt nálunk telepítettek, 8 klímás céggel beszéltem és mindenütt szóba került ez is, amikor kérdeztem milyen klímákat javasolnak vagy mondtam hogy én egy koreai LG-t szeretnék, -
Jenne
őstag
Szia!
Régebben írtam már itt, hogy a lépcsőházunkban a 9.-ik emeleten van egy MDV klíma. Az Midea egyébként, egy évekkel ezelőtt kifutott Midea MDV néven újra eladva...
Ez az MDV most volt 2 éves, persze már éppen nem garanciális. Már rögtön az elején voltak gondok vele. Nem indult a kültéri, aztán valamit mókoltak a klímások, de utóbb kiderült, hogy sz@r a beltéri vezérlő panel és ezért hiba. Originál, bontatlan csomagolásban jött a klíma. Na gariban megkérték az alkatrészt, ami 1 hónap után meg is jött, de nem teljesen oda való volt. Mint kiderült, ahhoz már régebb óta nincs semmi a Mideanál tartalékban, és persze az a vezérlőpanel meg miért is lenne teljesen kompatibilis ehhez...?
Klímások szívtak, levélváltás telefon oda-vissza, végül 2 évet ment a klíma kisebb problémákkal. Most kapcsolta volna be a tulaj, de valami hibakódokkal el sem indult, szerelő kijött de tanácstalan meg egyébként is már nem garanciális és nincs hozzá semmi. -
Jenne
őstag
Szia!
Szívesen és örülök ha tudok segíteni.
Viszont az a 2 perc az szerintem nagyon kevés idő a kiszárításra.Érdemesebb ilyenkor - és ez csak az én gondolatatom vagy tippem - ha hűtés módban ment a klíma, kikapcsolásnál átváltani csak ventilátor módba és alacsony fordulaton járatni 20-30 percet. Ennyi idő alatt biztosan kiszárít.
-
Jenne
őstag
Én ózonos tisztításra viszem évente, tavasz elején az autómat. Ráadásul olyankor még kicsit akciósan kedvezményes is több helyen. Régi beltéri utastér szűrőt előtte szerviz kidob, 45 perc tisztítás utána még 20 perc szellőztetés, majd bele az új utastér szűrő (ezt én viszem), ez összesen 4990 Ft és kapok még egy ajándék kávét is hozzá.
-
Jenne
őstag
válasz
Gubu0101 #56332 üzenetére
A 8 ezer az túl szép lenne mifelénk.
Mondjuk ez a habos tisztítás ez szerintem nem az igazi. Vélhetően marad abból a habból a lamellák között, mikorra kiszárad/elpárolog az a hab. Ha marad akkor szépen ott marad, oda keményedik. Aztán jön a következő év habos tisztítása i tako dalje (és így tovább)...
Habot én is tudok venni akár a Praktikerben is pár ezresért és befújom, de nem akarok habot. -
Jenne
őstag
Ez a "Hőcserélő kiszárító funkció" hűtésnél most nyáron is kell?
Igen kell, főleg akkor ha Hűtés módban használod a klímát, lekapcsolás után ajánlott ezen funkció használata. Ilyenkor kiszárítja a hőcserélőn maradó párát. X-FAN=hűtés vagy párátlanítás üzemben tartsd hosszan lenyomva hosszan a FAN gombot. Ilyen kis propellerhez hasonló jelet kell majd látnod a táviránytón, ha aktív lesz és sikeresen bekapcsoltad ez a funkciót (is). [kép]
A fenyőfa be van állítva.
Az úgy teljesen jó, Cold Plazma ionizátoros levegő tisztítás.
Nem vagyok klímás szakember, de nekem magamtól kellett rájönnöm a beállításokra, mert a "szakik" semmit nem mondtak el. Telepítették, végén egy próba bekapcsolás néhány percig. Hűt? Hűt. Közben még ment az első pár perces próba üzem, már össze is pakoltak.
Mondjuk műszaki ember lévén nem okozott nagyobb gondot a kezelési füzet átolvasása és megértése, de nem gondolnám, hogy akkora megterhelő egy pár perces kezelési elmagyarázás az ügyfélnek. Főképpen az már idősebb és talán már nehezebben is ért meg műszaki dolgokat. (ezt kezelési könyvet is egy közeli nyomdába nyomtattam ki) -
Jenne
őstag
válasz
TeeJay #56328 üzenetére
Szia!
Ez így nagyon korrekt.
Sajnos nagyon kevesen csinálják így.
Hasonló tisztítást vállal néhány klímás cég mifelénk is, de igen csak megkérik az árát. A többsége nem foglalkozik az ilyen mosózsákos dolgokkal, többen azt válaszolták, nincs is ilyen nekik, pedig többen is jó referenciákkal rendelkező és évtizedes múltra visszatekintő cégek is itt Pécs és vonzáskörzetében.
30-45 ezer pénz egy-egy ilyen tisztítás, ha a tulaj ezt kéri még a garanciális készülékekre is.
Ha nem, akkor marad a 20 perces tisztítóhabos cucc... 15 ezerért.
Még annyi az előző #56326 beírásomhoz, hogy éppen a szomszéd idős néninél (70 éves) a második éves karbantartásnál láttam, hogy nincs beállítva a Hőcserélő kiszárító funkció és Cold Plazma ionizátor funkció. Két éve ezek nélkül ment a klíma. Rákérdeztem nála, azt mondta, hogy ezt nem mondták anno, csak azt mutatták meg, hogy hol kell bekacsolni és hogyan kell/lehet állítani a hőmérsékletet és melyik telefonszámon kell hívni az éves karbantartás bejelentését. Max ventilátor fokozaton ment eddig a 2 év alatt mindig a klímája, azt sem tudta szegény hogy hol kell állítani alacsonyabbra vagy egyáltalán létezik ilyen is? Mindent szépen elmondtam neki és leírtam mindent papírra is, amire szükség lehet, ha akar valamit állítani. Vagy ha mégsem sikerülne, átkopog és segítek ha kell.
Megjegyzés: azt a ~2 perc idejű szárítási időt azt kicsit kevésnek tartom a (kínai) klímáknál. Bár lehet, hogy olyan hatékonyak, hogy ilyen kis idő is bőven elég nekik a feladat tökéletes abszolválására. Gree, Fisher, Syen, ezeknél láttam.
Nálam ez 30 perc, bár nekem egy sz@r és lenézett koreai klímám van csak. -
Jenne
őstag
válasz
mjani1172 #56324 üzenetére
Szia!
Ez a karbantartás ez egy érdekes valami...
Tegnap előtt voltak a szomszéd lakásban a második éves klíma (Fisher Comfort Plus) karbantartást "elvégezni". 15 ezer pénz, kábé 20 percet volt itt a két emberke, az első szűrőket kádban kimosták (nem volt koszos egyébként) és habbal befújták a hőcserélő lemezeit. Kültérit meg sem akarták nézni először, csak azután, hogy én megkértem erre Őket. Dolguk végeztével elmentek, és mondták ne kapcsolja be a klímát a néni, csak majd 2-3 óra múlva, meg kell várni amíg kiszárad a habtól.
Ezeket azért tudom ilyen részletesen, mert még létrát sem hoztak fel (hetedik emelet és van lift) hozzám kopogott át és tőlem kérte el a szoba létránkat az idős szomszéd néni.
A lépcsőházban eddig már 3 lakásban segítettem a klímákat beállítani (idén tavaszi telepítésű Fisher, Gree Pulse és Syen), hogy az a Hőcserélő kiszárító funkció és Cold Plazma ionizátor is be legyen kapcsolva. Egyik klímánál sem voltak aktiválva/bekapcsolva ezek a funkciók. A kezelési könyvet is magunknak kellett intézni, letölteni, elmenteni elküldeni email-ben és kinyomtatni a közeli DekorSprint nyomda és kötészetben. A5-ös méretű kis könyvek lettek. 500 Ft volt nem pénz... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Srácok, ez most a trend, hogy telepítünk klímát aztán max csak annyit mutatnak meg az embernek, hogy hol a ki és bekapcsoló a távszabályzón meg hogy melyik gombbal lehet a hőmérsékletet állítani? Ha kérdése van akkor töltse le a netről a Kezelési könyvet? Kezelési könyv már nem is jár a klímákhoz újabban? Értem én, hogy spóroljunk a papírral meg a gázzal meg a vízzel, de ez így ....?
Mostanában több klímát is telepítettek a társasházunkban, minden lakót ismerek és beszélek is velük ha találkozunk. Kérdezgettem és egyiknek sem mondtak mást, csak azt a keveset mint amit fentebb leírtam.
Többüknek én magyaráztam el kicsit részletesebben is, hogy ha akarnak akkor még mit tudnak beállítani a klímán az alapokon kívül. Nem mindegyikük a fiatal éveiben járó, aki neten elboldogul. -
Jenne
őstag
válasz
OPiiPO #56185 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom, akkor annyi csak a különbség, vagy a többlet opció, hogy a Silence Plusban benne van a WiFi és tudja a vízszintesen motoros légterelést is nem csak a függőleges lapát mozgatást. Ennyivel tud többet... a többiben teljesen azonosak.Te döntsd el, hogy ez Neked megéri-e vagy sem a 66 ezres felárat.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekes ez a kínai klíma minőség...
Ez év április közepén szereltek fel egy Gree Pulset 3.5 kW egy emelettel feljebb és egy lakással jobbra tőlünk. A kültéri távolsága tőlünk kb.4-4,5 méter távolág. Most pár napig működött, de nem hallottam a hangját.
Melóba menet a buszmegálló felé, az egyik társasház földszinti ablakában szintén egy Gree Pulse 3.5 kW, az 2020 októberi telepítés. Ennek a kültérinek a hangját már méterekről hallani, mély búgó hang, pedig ehhez már közel van a műút, nagyobb forgalommal és háttérzajjal is.
Na mindegy is, nem kritika akart lenni, csak mint érdekességet írtam be.
Valaki érdeklődött itt a Fisher klímákról is. Közvetlen szomszédomnak ilyen van, Fisher Comfort Plus 3.5 kW. Kültéri csendes, 3 méterről már nem hallom, beltéri is csendes egyébként, mondjuk a Pulse szintje. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben szó volt itt a teflon spray használatáról a beltéri mókuskerék tengely és csapágy időnkénti kenéséhez. Nézegettem a neten, van jó sok választék ezekből. Melyik az ajánlott ezekből?
-
Jenne
őstag
válasz
Izland` #55040 üzenetére
Szia!
Egy sok Kínai klíma közül az AUX (is). [link]
Az 1986-ban alapított Aux Group évek óta Kína TOP 500 vállalata (35 millió kínai cég közül) közé tartozik. 2018 és 2020 között a légkondicionáló iparág harmadik legnagyobb szereplőjévé vált a Világon. Gyártókapacitása éves szinten meghaladja a 37 millió szettet.
Van a cégnél AUX klíma, négy összesen az irodákban, de nem vagyok eldőlve tőlük. Hozzák a kínai zajszintet és minőséget, semmi több. -
Jenne
őstag
Szia!
"... Az importőr - jelen esetben az M-Klíma Kft.- gyakorlatilag semmilyen jogviszonyban nem áll a vevővel, csak abban az esetben, ha közvetlenül tőle vásárolja meg a készüléket, amire viszonylag kicsi az esély, mert kiskerrel nem foglalkoznak..".
Lehet, hogy így van vagy talán mégsem...?
Én, amikor az év elején elkezdtem keresni, hogy melyik klíma legyen és kitől, az M-Klíma kft. is adott ajánlatot, mert tőlük is kértem. [kép] 2022 január 17.-én kaptam ezt az ajánlatot az M-Klímától.
Megadták, melyik helyi klímás céggel állnak partneri kapcsolatban, tőlük ennyiért kapom meg (akkor) a klímát, ha 10 napon belül megrendelem. Lehet, hogy ezt kellett volna választanom anno, mert most ez a klíma már 299.000 Ft áron van. -
Jenne
őstag
Szomszéd társasház (dupla 10 emeletes az is mint a mienk), két földszinti lakásban telepítettek klímát február-márciusban. Mindkettőt ugyan az a cég rakta fel. Jó barátom lakik ott, abban a házban és mondta, hogy a közös képviselő feljelentette Őket. Azon okból, hogy a sok- sok millióba került (6 évig fizették a lakók a szigetelés részleteit a bank felé) külső 12 cm-es kőzetgyapot szigetelést megfúrták és a külső falra tették fel, az ablak felső magasságához mindkét klíma kültérit. Nem a szoba vagy konyha ablak elé konzolosan. Ez így szabálytalan egyébként is így felszerelve. Megfúrni, megbontani a külső szigetelést! Klímásokat is és a két lakót is feljelentette, a lakóközösség egyöntetű kérésére, lakókat azért, mert nem kértek előzetesen engedélyt, hogy hova akarják a klíma kültériket, klímásokat meg a szabálytalan telepítés miatt és a szigetelés rongálása miatt.
Büntetés az biztosan lesz, mert hasonlók miatt a másik közeli társasházban is büntettek már és át kellett tenni másik helyre a kültéri egységet. Nem egy nagy összeg volt a büntetés, potom mindössze 150 ezer a klímásoknak és másik 150 ezer a lakónak. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Én csak hűtésre használom majd a klímát, ezért megkérdezem. Ha csak a hűtési idényben, nyári hónapokban van bedugva a hálózati 220V-ba a klíma betápja, egyébként a többi hónapok alatt (ősszel-télen-tavasszal) kihúzom a konnektorból a villásdugót, azt lehet? Nem okoz gondot a klímának? Vagy hagyjam bedugva végig?
Gondolom a készenléti üzemmódban nem sokat fogyaszthat egyébként sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- ASUS routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest