Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokxy
veterán
Sziasztok, hőszivattyús klímát kellene vennem 3 db 2.5kw-osat pár hónapon belül. (H-s óra miatt) Most midea-k vannak, ezeket váltanák le. Aki szerelte anno, ő a fisher summer sorozatot ajánlotta, de itt rákeresve olvastam pro-kontrát. Emlékeim szerint 170e/db áron kapnánk + szerelés.
Amire használnánk: nyáron, abban a pár hónapban tartsa a ház belső hőmérsékletét normál szinten.
Ahogy használnánk: menne napközben viszonylag többet, este kikapcs a gyerekek miatt.Vélemény a fenti gépekről?
Ill. ha ezek nem, akkor mit javasoltok? (Nekünk a midea kiválóan megfelelt eddig, kb 8 évesek már, de pl. wifi már jó lenne. )
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
MC Pite
veterán
Panáára nehezebb rátalálni, a többi a gyártó oldalán is fenn van (-25 ill -30-ig is, ha nemnleszbmeg kikeresem megint de majd gépről). Itt a finn (oldal tesztje) és eurovent kifejezésekre is kereshetsz (gree royal) - igen, rényleg annyi a royal(elfogyott idénre) és a u-crown kapacitása mint a diagrammon (több okból is).
Ez a Fujitsu régi/új diagrammja, de a fűtésre alkalmas és a fűtésre optimalizált karaktert jól mutatja egy diagrammon.
Rám f.a. nagy teljesítményű Mideát akartak melegíteni, de halkabb, kifinomultabb gépek a f.o. vasak, főleg a japánok (itteni tapasztalatok és mérések szerint).
[link][ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Ha jól értem, 7kw szinte belépő klímával akarsz fűteni, hogy hidegben is maradjon kraft? 4-500 között kapni elvileg az alábbiakat még (-25, -20ig ill -30⁰-ig fűtenek), és fűtési kapacitásban erősebbek.
Amber Grey 7kW -15⁰on tud kb 3,3kW-ot. Min 36dB beltéri,
60dB kültéri fűtésnél.
Panasonic NZ35VKE 3,5kW -15⁰on 4,2kW, min 21dB, és 50dB kültéri fűtésnél.
Fujitsu ASYG12LTCA 3,5kW -15⁰on kb 3,7kW min 21dB 49 dB kültéri fűtésnél.
Gree U-Crown 3,5kW -15⁰on 4kW min 33dB, kültéri 53dB fűtésnél
Plusz a hatékonyságot is érdemes nézned, itt már főleg, ill melyik tolja folyamatosan a tálcafűtést, stb.
Egy két szezon után az árkülönbözet visszajön szvsz.
Nálam egyébként a U-Crown a C terv (a Royalok elfogytak idénre), de 2,7-es (kb az felel megy egy 3,5-ösnek, a névleges 3,5-ös túl hangos nekünk, min 24dB a 2,7-es).
Leginkább a Panának örülnék(legalábbis amit idáig olvasgattam az alapján) ha lehet kapni(?!).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
lowzor
veterán
Nálam egy 7 kW-os Gree hűt/fűt egy 60nm-es teret. Szó szerint nagyon durvát fúj. Én nem bántam meg, mert nagyon hatékony, pillanatok alatt behűt/befűt a kívánt hőmérsékletre. A hangja engem egyáltalán nem zavar legkisebb fokozaton (de ez szubjektív), a TV is simán elnyomja. A kültérijét egyáltalán nem hallom bentről, de kívülről is halk szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Beszéltem ma környékbeli klímásokkal.
Az van hogy lehet mégsem 5kw gree lomo lenne, hanem 7kw gree amber az egyik azt mondja hülye vagyok minek 7kw meg neki azt fel kell mérnie, mondom semmilyen mérést nem szeretnék a mostani 3,5(4.0Kw) helyére menne, de lelkes emberünk csak mondja hogy azt neki kell megmondani hova lesz rakva, mondom én lakok itt majd én eldöntöm ugyan ott lesz mint az elöző de ne egy gépet rakjunk mert nem fűti be a házat, nem terül szét, mondom neki az elmúlt 7 évbe szétterült az egész házba télen nyáron, akkor megint jött minek 7kw, mondom azért mert extrém hidegbe nem tudja csak a klíma fűteni a házat 100+nm végén oda jutottunk hogy csak akkor rakja fel a 7kw os gépet ha ö hozza 450k ér+ szerelés mondom én most 350 ér is megtudom venni.....
Másik mester, mondom 7kw, jó rendben, neki minden mindegy de azt drágábban szereli mint a 3,5 es gépet, mondom az nem érdekel, gyere.
Most ott vagyok hogy jó lesz-e a 7kw gép vagy valóban nem lesz jó , most nézegettem légszállításokat a mostani 3,5kw(4kw) gépem turbó fokozatban pörget akkora légmenyiséget mint a 7kw os gépen az elméleti 1,5 fokozat , szóval energia hatékonyság szempontjából jobb ha kis gép maxon pörög, vagy nagy gép közel minimumon de hidegbe utána tud menni mert van még benne kraft.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz hary296 #43890 üzenetére
Pont ma láttam egy csárda panzióján 2 db Polár kültérit.
Ja meg megint pár Mideát, de még régi matricás kültérit is, aminek még nem kék volt a cégére.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
hary296
csendes újonc
Az első szarakodás után már minden olyan gépnél ahol kisebb hely van egyböl lejön a burkolat.
Egyébbként ez is érdekes dolog. A Daikin gépeknél 2 csavart kell kivenni, és kb 1 perc alatt lent van a burkolat.
Gree és társai mennyi is? 6? vagy több? azt nem számoltam még meg, de érdekes dolog ezA copvel kapcsolatban azért nem volt annyira drasztikus a helyzet. A 2 óra amit emlitettem abba beletartozik minden, kiszállástól a mérések, kérdezgetések, meg minden. Teljesen lefagyva nem hiszem hogy túl sokáig volt, de erre már nem emlékszem. Azt viszont tudom hogy ha jól számoltam akkor 2 felett volt a cop, de nem akarok hülyeséget se irni.
Nem isteniteni szerettem volna a Polárt, de amire kellett a megrendelőnek arra ennyi pénzért neki megfelelt. És ha már Klón akkor én személyesen ezt a márkát preferálom.
Nem mondtam hogy a Syen rosz, de a Bora nekem nem jött be, és nyilván én a szerelői oldalárol is minősitek egy gépet, nem csak végfelhasználói oldalról.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz hary296 #43873 üzenetére
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy a burkolat nem volt leszerelve
szerelés közben. Szereld le, és van hely minden klímánál. Még sok is.Ja és azt elfelejtettem hozzátenni hogy a kültéri egy jégtömb volt már
de akkor se akart kiállni, kb 2 óra alatt 1x állt ki olvasztani.Épp elég baj, ha jégbezárva kellett dolgoznia.
Volt vagy másfeles jósági tényezője. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz Vikooo #43878 üzenetére
Semmi baj a Xiaomikkal. Jó pár éve az van nekem is és páromnak is. Jelenleg Mi9. Van robot porszívónk is és sok más xiaomi cucc. Semmi gond nincs velük.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
hunaqua
addikt
válasz feco70 #43884 üzenetére
Ezt nagyon jó ,hogy leírod. Ez is egy személyes tapasztalat egy konkrét modellről.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz "Zoli" #43881 üzenetére
Nem bántásból írtam ! A klímákkal kapcsolatban is el kell fogadni,hogy az igény és az anyagi "kedv" behatárolt lehet. "patomi" leírta,hogy kínai klímát nem ajánlunk.Igaz Neki is az van,és meg van elégedve vele.Akkor miért nem lehet ajánlani?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
"Zoli"
csendes újonc
Sziasztok!
Nem azért van dácsiám mert ez lett volna a gyerekkori álmom, hanem mert ez fért bele a keretbe. Be is voltam ronyózva rendesen amíg be nem járttam. Amúgy meg micsu gépeim vannak a Windynek köszönhetően.
Egyelőre még az autó is meg a klímák is beváltak, jól szuperálnak! -
-
hunaqua
addikt
válasz Vikooo #43878 üzenetére
Már akkor is Xiaomi telefonom volt amikor az első fehér hátlapos kijött. Azután jött a "vörösrizs". Nem veszek más telefont csak Xiaomi-t.
-
Vikooo
addikt
válasz hunaqua #43875 üzenetére
Nagyon meglepődtem egy Tosot klímán (ez is Gree), potom pénz és nagyon halkan hűt-fűt, falra van szerelve, semmi rezgés. Nagyon csábító volt, hogy csomó pénz a zsebemen maradna ha én is ilyet vennék de valahogy nem vitt rá a józan ész és inkább gyűjtöttem még hozzá és lett a Daikin.
A Xiaomi telefonoknál szokott még elkapni a csábítás de szerencsére mindig ellenállok
Autónál szerintem erősebb az árérzékenység, ott mégis csak milliókról beszélünk és a karbantartás költsége sem mindegy. Japán autó nekem az autó de inkább vennék egy új Daciát mintsem egy használt japánt. Sajnos.
Klímánál jobban megengedhetjük a minőségibb, drágább modellt mint autónál -szerintem.
-
LanyUs
senior tag
válasz hunaqua #43875 üzenetére
"jobb ,szebb,halkabb " Nem ismerjük a műszaki tartalmat, tehát nem jelenthetjük ki, hogy jobb! Azt se, hogy szebb! Ez is relatív. A hang kérdéskörben pedig hitetlen vagyok már Egyéni tűréshatár és környezeti tényezők + szerelési alaposság. A többi stimmel
De olcsó és ugyanolyan gépem még mindig nincs! Most nyúlhatok zsebbe megint, ahelyett, hogy kiváltottam volna valamivel... -
hunaqua
addikt
válasz LanyUs #43872 üzenetére
Minden relatív. Amennyiben van 160.000huf.- áron jobb ,szebb,halkabb gép mint a Bora,akkor az is ajánlott. Pár napja írtam a Dacia hasonlatot. Én biztosan nem vennék,de az egy dolog. "Zoli" kolléga jelentkezett is,hogy Neki csak a Daikin a klíma, de a Dacia nagyon jó autó már jó ideje használj! Akkor.....? .
hary296
"Ha már csak 10-15 percet szivsz 1 géppel hogy minden jól álljon, és elférjen minden az már ad egy rossz szájízt a dolognak."
Értem,el is fogadom,de általában az ügyfeleket az nem nagyon szokta érdekelni,hogy a szerelő még dolgozik (szív) plusz 15 percet.
Általában a klón gépek ellen leggyakrabban a szerviz ,az alkatrész,a garancia szokott érv lenni. Itt a Syen cuccnál ez nem lehet érv,hiszen a Gree kezeli 100%-ban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát félre ne érts , nekem török a Daikin klímám,de nem igazán számít, mert a Sensirák között is van ennél hangosabb. Kifejezetten halkak a gépeim,mindegyik.
Ez kicsit lutri is sajnos még a japán gépeknél is, elég visszaolvasnod."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hary296
csendes újonc
válasz Vikooo #43828 üzenetére
Nekem már a Sensira kompresszor szigetelése annyival igényesebben meg volt oldva hogy ott csodálkoztam. Be volt bugyolálva rendesen.
Nehéz lenne elmagyarázni, de a lényeg az egészben hogy komolyabb és minőségibb alkatrészek vannak a Sensira-ban, de persze ahogy korábban is mondtam ez csak vélemény.#43850
Rengeteg Gree klón van a piacon, ki az aki megmondja melyik a legjobb?
Én mint szerelő nem szeretem a Borát, nem szeretem szerelni, nincs hely a gép alatt, ha nem egyböl viszed ki a falon hanem a gép alatt csövezel kb semmi helyed nincs... Ha már csak 10-15 percet szivsz 1 géppel hogy minden jól álljon, és elférjen minden az már ad egy rossz szájízt a dolognak. Ezért is mondtam hogy én sokkal inkább preferálom a Polárt.Polárral kapcsolatban megosztok egy tapasztalatot.
Magam sem tudom hogy lehetséges, de mivel magam mértem igy elhittem
Adott egy 50nm2 es szigeteletleg mindenféle anyagból összerakott kis épület.
2x25nm2.
A hálószobába raktunk egy SDX35-öt szembe az ajtóval.
-2C fok kint. A gép a legnagyobb ventifokozaton (nem turbó módban) 26 fok beszivott levegő hőmérséklet 52-53 kifuj hőmérséklet.
A hálóban 24 fok egységesen, a konyhában ami ugye megintcsak 25nm2 22 fok.
0 szigetelés melett 30cm es falnál 50nm2-t fűtött.
Meglepődtem hogy képes volt a konyhát is 22 fokon tartani, sok esetben ez nem működik, azonban itt működött.Nyilván nem szabad elfelejteni hogy maxon ment a gép és 1600w-ot kért cserébe.
A Tulajt nem zavarta a hangja a gépnek, sokkal inkább hogy neki 28fok kelett volna...
Ja és azt elfelejtettem hozzátenni hogy a kültéri egy jégtömb volt már de akkor se akart kiállni, kb 2 óra alatt 1x állt ki olvasztani.
-
LanyUs
senior tag
válasz hunaqua #43870 üzenetére
Ha van és létezik a lenti kettő gép alternatívájaként olcsóbb gép, ami ugyanolyan halk mind beltéren - mind kültéren és mindezek mellett szép is, akkor szívesem veszem a típusokat.
Daikin VXM35A +RXTP35N8
Daikin Stylish FTXA35BT/ RXA35A
Természetesen Nekem sem mindegy, hogy mennyit fizetek 2 gépért és ha az ajánlható gépek is hozzák a szintet, akkor szívesen spórolnék 1 milliót akár. Köszönöm! -
hunaqua
addikt
-
törölt tag
Elolvastam, amit írtál, tanulságos.
Nekem is csak fűtésnél van gondom a Daikin FTX35KMV1B-vel, 0 fok alatt. Ma hajnali 4-kor bekapcsoltam a hétvégi házban, távvezérlésssel, kinti hőfok +4.4 C, benti +7.4 volt, 8 órára, amikor felértem a hegyre, +15 fok volt a szobában, megmértem a kimenő levegő 30 fokos volt. Gondolom ez jó, nem kell vele tovább foglalkoznom? Legközelebb ha 0 fok alatti a kinti hőmérséklet, begyújtok a brutális Buderus kályhába, vagy bekapcsolom a szintén távirányítható 2 KW-os infrapanelt, ha már nem akar 0 fok alatt fűteni, mert évi ~10 nap használathoz a háromszorannyiba kerülő, fűtésre optimalizált klíma szerintem nem kifizetődő.
Jól sejtem, ha így fűt a klíma, akkor nem gázhiány miatt gyenge 0 fok alatt? -
rígel
őstag
válasz Vikooo #43863 üzenetére
Nyilván nem a működésre, sw-re gondolok, az ua.
De az alkatrészek, az összeszerelés minősége eltérhet.
Nem mindegy hogy két beszállított alkatrész közül az egyik épp hogy teljesíti az előírt x év élettartamot, míg a másik 2x. Mindkettő simán átmegy a minőségellenőrzésen, csak az egyik elbaszódik, ha lejár a gari, a másik meg téged is túlél. Nincs illúzióm hogy mik a trendek, és hogy mi az érdeke a gyártónak, de azért....[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Ugyan más termékben vagyok érdekelt,de évek óta török gyártást veszem magamnak az angol helyett. Látom globálisan a garanciális problémák statisztikáit a gyárak között. Összeszerelési minőségben sokkal jobb volt a gyár indítása óta folyamatosan a török. Ez már vagy 15 év. Bizonyos darabszámot még külön soron pluszban is ellenőriznek. Jelenleg az elmúlt egy évben előforduló hibák nagy része egy bizonyos alkatrész csoportra koncentrálódott ami amerikai (usa) gyártás volt. A még nagyobb gond,hogy ez a beszállító a covid miatt nagyon sokáig nem is termelt.
egyébként voltam a japán gyárban is....azért ennek a mostani generációnak már ott sem a munka a mindene.
[ Szerkesztve ]
-
Vikooo
addikt
Egyetértek azzal amit írsz és engem is irritál a különböző beszállítók miatti minosegkulonbseg ami szerintem informatikában és szórakoztató elektronikaban a leg szembetűnőbb (amit emlitettel TV -na itt szívtam, életem első LCD TV -je a Samsungtol, kiderült Chi-mei panellal volt szerelve és a Samsung panneloshoz képest egy gyenge utánzat volt a kepminosege de az LG G4 -em kijelző csere után tökéletesen látható digitizer az új panelon de autóból említhetjük a francia VS német befecskendezovel szereltek közti minosegkulonbseg) szóval igen, lehet különbség de klimanal a leolvasztas algoritmusa ennyire eltérhet, vagy ennyire laza a minőségbiztosítás? Azt "megértem" hogy van zorgobb meg csendesebb kültéri ahol pár csavar meghúzása, csövek igazgatása megoldja de, hogy a működési mechanizmus ennyire változó lenne?
-
windy
tag
Azt hiszem, hogy három éve váltott át néhány addig Daikinnál dolgozó vezető szakember a másik japán gyártóhoz. Egy partnertalálkozón beszélgettem vele a minőségről, amit a kb. tizenöt év alatt tapasztalt mérnökként. A belgiumi gyárat tartotta a legcsövesebbnek, ott volt a legalulképzettebb a munkaérő (nagyrészt az afro közösséghez tartozó migráns munkavállalók) A legjobb minőséget pedig a cseh gyárban tapasztalta, ahol a szériamunkások is elég kvalifikált, tanult rétegből érkeztek. Pedig a belga és a cseh fizetések között jelentős (dupla) eltérés volt, és nem a cseh munkások javára. Tehát az semmiképpen nem mérvadó, hogy mennyit keres a munkás az előállított minőség tekintetében.
-
rígel
őstag
válasz hunaqua #43858 üzenetére
Nem, arra a japán munkásra, akinek a munkája az élete.
Bármelyik céget megnézed, addig működik normálisan, míg a menedzsment az anyacégtől jön. Mihelyt helyiek kezdik átvenni a vezetést, esik a minőség. És akkor a helyi beszállítói láncról még nem beszéltem. Az elégséges és a kiváló között nagyon nagy a rés, mégis mindkettő "megfelelt" pecsétet kap.[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni két modell közül:
Daikin FTXF35A / RXF35A Sensira Inverteres Split klíma
Midea MB-12N8D6-SP Mission II. Inverteres Split klímaE kettő közül szeretnék választani, tovább nem keresgélek, mert csak belebonyolódok.
A Wi-fi-s elérhetőség számomra egyáltalán nem fontos, illetve a fűtés része sem izgalmas, egyszerűen csak egy jól működő kívűl-belül halk klímaegységet szeretnék egy végtelenül egyszerű szabályos téglatest helységbe.
Ami fontos, hogy a párátlanítás funkció is jól működhessen, nyilván ez főleg télen érdekes.
Ha csak e kettő modell közül kellene választani ki melyiket mondaná?
Előre is köszönöm a segítséget. -
hunaqua
addikt
válasz patomi #43851 üzenetére
"hűtünk fűtünk vele. Karbantartást megkapja többet is mint az előírt. Alatta alszunk, szóval a hangja sem zavaró"
Akkor miért is nem ajánlott? Ebben az árban nem jó? De,jó! Akkor miért nem ajánlott?
rígel
Ez így van, az színes angol munkás aki folyamatosan gyártja a sz@rt,viszont ha szólnak neki rohan a szakszervezethez? Vagy arra a törökre gondolsz akit úgy kib@asznak a második hiba után,hogy a lába sem éri a földet?
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Vikooo #43854 üzenetére
Ezeket nem, de az összeszerelés minőségét, a beszállítók által szállított alkatrészek minőségét igenis befolyásolja a gyártás helye.
Tisztában vagyok a minőségbiztosítással, folyamatszabályozással, de ha veszünk két alkatrészt, vagy végterméket (mindkettő átmegy minőség ellenőrzésen, mindkettő megfelel, de az egyik alulról karcolja a minimum követelményeket, a másik bőven túltejesíti.... Papíron ugyanaz a termék, ugyanolyan áron, melyiket vennéd?.... és ez jelen van az autóktól a TV-ken át minden műszaki cikk esetén. Pl. mikor ugyanabba a TV-be 3 különböző gyártó LCD paneljét teszik....OK, a leggyengébb is teljesíti a minőségi kritériumokat, de mikor mellé teszed a másikat, ég és föld.... Arról nem is beszélve a gyári munkás mentalitását a fizetése és az adott társadalom mentalitása határozza meg.... -
patomi
őstag
-
bajnokpityu
félisten
-
-
hunaqua
addikt
válasz patomi #43848 üzenetére
Tök jó! Alapvetően nem is értem,hogy akkor miért nem a Syen gép az első számú Gree klón ami itt ajánlott? Gyári importőr,gyári alkatrész,eredeti Gree garancia ,gyári szerviz !
-
feco70
senior tag
A KMCC nek jól eltalálták a leolvasztását, sokkal ritkábban olvaszt mint a Sensira. Jobban is tolja a meleget.
-
-
hunaqua
addikt
Egy kicsit nézegettem a Gree környező országokban lévő tevékenységét (román,olasz,német). Gyakorlatilag egyező palettával dolgoznak ,nagyon kedvező árakkal.Ez alól a Magyar forgalmazó a kivétel. Ők sokkal feljebb pozicionálták a terméket ,ezért más neveket is adtak. Legjobb példa erre a Comfort X ,ami mindenhol Fairy néven fut, nagyon kedvező áron(1900 lei = kb. 145.000 huf.- kisker. bruttó ) . Így a portfólió alá benyomták Syen néven a többi Gree terméket mint pl. Bora vagy Muse. Ezt sehol nem láttam más Gree importőrnél,de lehet létezik máshol is.Az sem véletlen,hogy a "jófogás" tele van a szezonban a hirdetésekkel. Egy 3.5 Gree Muse pl.1500-1600lei ,ezt most is hirdetik 130.000.-huf. áron.
Érdekes,hogy itt nem nagyon esik szó a Syen-ről, pedig ez végképp a Gree importőr átmatricázott Gree terméke.
Szerbiában lehet még az on-off Gree gépeket is forgalmazni,hiszen még nem EU-s. Az ár max. 90.000- 95.000 huf.-
Olyat sem találtam más országban ,hogy Gree Pulse. Ez is Magyarországon keresztelkedett, vagy csak simán nem vettem észre máshol.
-
mrmft
senior tag
válasz Vikooo #43828 üzenetére
Sok berendezest szetszednek es megmutatnak.
-
LanyUs
senior tag
Nekem a 2018.05.havi cseh gyártású Sensira a leghalkabb gépem . A 2019.02.havi már török és nem ugyanaz volt a hangja. Nemrég karbantartották az új Comfora gépem és a kültéri zörgött utána ( szétszedték ). Gyorsan szétkaptam én is és összeraktam újra. Nem volt semmi baja azon kívül, hogy picit tekeredett a ház, ami rezonanciát okozott. Ha pár mm-ert a csavar feszít, már az is lehet gond ( én úgy tapasztalom ). Most tök csendes lett. Úgy gondoltam nem túráztatom a telepítőt feleslegesen. Neki ez idő kiesés és felesleges anyagi ráfordítás lett volna...
-
windy
tag
Mivel sokakat érint, talán érdemes elolvasni! A Daikin Sensira ( és még sok más klíma) amit fűtésre is sokan használnak alapvetően nem fűtésre tervezett berendezés. Átmeneti időszakokban, alkalomszerűen.....kb. erre tervezték. Már egy hosszabb lélegzetvételű (#36202) hozzászólásomban kifejtettem, hogy mi a helyzet a komfortklímák fűtésre történő felhasználásával kapcsolatban. Fontos tudni, hogy működnek, akár hosszú éveken keresztül is, de vannak olykor olyan kompromisszumok, amiket meg kell kötni, tudván, hogy NEM kizárólagos fűtésre tervezték ezeket. Ilyen dolog a leolvasztás vezérlése is. Egy kimondottan fűtésre tervezett gépnél a leolvasztási metódus profibb, takarékosabb. Egy alap gépnél erre nem biztos, hogy tervezéskor különösebb súlyt helyeztek volna, így lehetséges, hogy bizonyos időközönként kiáll olvasztani akkor is, ha nincs fagyás a hőcserélőn.
-
F.N.
tag
válasz LanyUs #43837 üzenetére
Átolvastam amit linkeltél, +6 fokban még ez szerint sem kellene olvasztani.
3,5-ös Perfera, és 3,5-ös Comfora is van itthon, ők nem olvasztgatnak már.
Ez mellett még átlag 4-5 klíma általában van beüzemelve tesztelésre.
A Dakinok azok véglegesre vannak telepítve, de a Sensirának mennie kell.
2021.11. havi török gyártás, nem estem hasra tőle. -
LanyUs
senior tag
válasz Vikooo #43838 üzenetére
Igen! Én is megfigyeltem ezt, hogy 40 percenként kiáll olvasztani a Sesnira párás 0 körüli időben RXFA. Ennél kevesebbszer a Comfora RXPL és még ritkábban a Stylish RXA és az FCAG RXM9.
Veszek majd egy ténylegesen fűtésre optimalizált Perfera parapet gépet is. Na ott kíváncsi leszek, hogy ténylegesen mennyit olvaszt le és mit jelent pontosan az, hogy intelligens leolvasztás...
-
Vikooo
addikt
válasz Atomgeszi #43831 üzenetére
Szerintem ez a jellemzőbb minthogy Daikonokkal meg Mitsubishi esetleg Toshiba gépek tömkelege lógjon a panelek oldalán. Budapesten is elvétve van japán, talán Daikin, Toshiba, Mitsubishi a népszerűbbek ebben a sorrendben amerre én lakom.
Viszont Gree több van errefelé mint Midea, korábban nem ez volt a jellemző.
-
F.N.
tag
Na most bepöccentem a Daikin Sensirára ( FTXF)
+6 fok van az applikáció szerint, de valójában 7 fok körül van.
23 fokos lakáshőmérsékletnél, 23 fokos célhőmérséklet beállításnál,
mi a jó büdös keresztanyádért állsz ki leolvasztani, ha valójában nemhogy jég,
hanem még kondenzvíz sincs a száraz levegő miatt.
Kínai klímánál OK, náluk ez nem szokatlan,
de hogy a Daikin ennyire összecsapta volna a vezérlését, az már bosszantó.
Klímaszerelőként gyorsan rányomtam egy szervizcsaptelepet, +2 fokos hűtőközeg
elpárologtatásnál hogy gondolták odafent, hogy itt jég fog képződni ?[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz hary296 #43827 üzenetére
Tegnap voltam Baján. Panelek mellett mentem el, nagyjából tudtam nézelődni. Szinte kivétel nélkül csak Midea kültérit láttam. Egy pár LG. Egy két Mitsu, egy két Daikin, meg talán egy Fisher, meg egy C&H. Persze ezt csak amit az út mellett láttam ahogy mentünk a súgóra.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
-
hary296
csendes újonc
válasz hunaqua #43767 üzenetére
Lassan 1 éve vagyok Klímaszerelő. Nem sok, és nincs olyan nagy rálátásom mint sok más szerelőnek, azonban ha valaki azt állítja hogy az MDV egy jó gép, az vagy nem hozzáértő vagy nem komplett...
A mideával kapcsolatban én nem tudom régen milyen gépei voltak, azonban tavaly egy ismerős cég csak mideát adott, abból is Blancot. év végén azt mondta hogy az eladott gépek 1/3 ához ki kellett menniük annyira zörgött.
Én tavaly Blancot nem adtam, csak a Mission-t. Nem rosz gép, de azért a Gree versenytársa (ComfortX) véleményem szerint jobb gép, jobb áron.
Az év elején kértek 2 Blancot, nem javasoltuk, kérték.
Mind2 gép az idei évi gép volt amiben automatikus oldalso légterelés van.
Az elsőnél hiába kapott nagy gumibakot olyan szinten zörgött a gép hogy számomra a vállalhatatlan kategória volt. A vevőnek meg nem volt füle hozzá.
A 2. gépnél az oldalsó légterelés motorja nem volt bekötve, és a kültéri ugyanolyan hangos volt. Ezek után a kollégábbal megegyeztünk hogy több Mideát csak kérésre, Blancot arra se adunk.kb 200 gépet telepitettünk. Az én személyes véleményem, ha valaki nem akar sokat költeni, de normális klimát akar akkor Polár. Nagyon pozitiv tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, míg ennyi idő után Midea alp gépét, MDV-t, Rcoolt (1 gépet szereltem a Displayt) soha többet.
A gree gépek teljesen renbve vannak, nem a legjobb gépek, de közel sem rosszak.
Midea számomra nagyon lefelé megy minőségben.
Rcool anyaghasználata, átgondoltsága nekem 0.
Polár árához képest nagyon stabil gépek.
De nálam a befutó a Daikin. 2 bajom van csak vele. A sarokszelep kialakitása, illetve hogy az alapgép után a Comfora túl nagy ugrás árban.
Itt azért megjegyzem, a Sensira nem fullos gép, vannak hiányai, de minőségben, anyaghasználatban, sztem nagyon jó, egyedül az inteligens leolvasztást hiányolom belőle, de hát alap gép... jó lenne egy Árban nem sokkal drágább hasonló gép amiben egy két dolgot kiküszöbölnek, de hát erre lenne a Comfora, csak hát az ára...Nyilván nincs nagy múltam ebben, ezért kezeljétek ezt kellő hozzáállással, ezek az én tapasztalataim és véleményem.
+1:
Én amikor először láttam Daikin kültérit és egy gree nem alakategóriás gép kültériét szétszedve, meglepődtem... Számomra onantól kezdve nem egy kategória a "Japán" és a " Nem Japán" gépek. -
"Zoli"
csendes újonc
Beszéld meg a Windivel privátban, segítőkész a fickó!
-
alfaman512
tag
Nekem van Fisher. Én nagyot szívtam vele, zajos kültéri, rezonál, -5 fok alatt már nagyon romlik a hatásfoka, visszaszabályozni soha nem fog 550watt alá, tipikus esete a papír sok mindent elbír dolognak. Én soha nem mennék kínai irányba, de ez az én egyéni véleményem. Utólag villanyszámlán meg fogod fizetni az "olcsóság" árát.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
-
tsrt
csendes tag
Sziasztok!
A Fisher mint márka, hol helyezkedik el a "ranglétrán" a klímáknál? Fűtenék is ezzel egy kb 20m2-es hálószobát: Fisher FSAIF-NORD-91AE3 Nordic [link] Komolyabb japánokat sajnos nem tudom/akarom megfizetni... Esetleg 2-300eFt közötti best buy erre a célra? köszi -
MC Pite
veterán
Köszi! Nem találtam hivatalos oldalon adatot, de ha ez helyes, akkor valóban ez van hozzá közel. És valóban, ezeknek a Daikonoknak kicsit kevésbé tetszik a ... színe .
Panát nem láttam az oldalatokon, ami kb hasonlónak tűnt, az a Fujitsu ASYG 12 LTCA (nem tudom az R410A-nak van-e gyakorlatban valami hátránya) az öt centivel keskenyebb beltérivel rendelkezik; ha ez számít.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
alfaman512
tag
-
windy
tag
válasz james008bond #43809 üzenetére
www.klima.hu Ők az importőr, szerintem segítenek.
-
Vikooo
addikt
Sensiraban (FTFX) van olyan funkció ami a klíma kikapcsolasat követő X percen keresztül meg hajtja a mokuskereket, hogy kiszaradjon a hőcserélő?
Megkerülő megoldásként atvaltok ventilátor funkcióra és bekapcsolom a kikapcsolás idozitot.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Daikinnál mi felel meg a Panasonic Ehterea Nordicnak kb? Tudásban, illetve árban (3,5es).
-
james008bond
őstag
Sziasztok!
HITACHI SHIROKUMA Klímához keresek magyar nyelvű használati útmutatót, E sorozatúhoz .
Valamint esetleg segítséget a heti időprogram beállításához, hogyan működik az ECO szenzor és a tisztító funkciója.
Köszönöm.Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
hunaqua
addikt
Igen,árban a Lomo és a Comfort X közé került. Mondjuk "butább" is mint a Comfort X.
-
hunaqua
addikt
Találkozott már valaki evvel az új Gree PULSE géppel?
-
nesa
veterán
válasz szaniszlokar #43802 üzenetére
Köszi, nálam nem ezt dobja de majd holnap kapok ajánlatot.
-
szaniszlokar
aktív tag
Nézd, az Államkincstár oldalán találtam egy kalkulátort, hogy mennyit lehet visszaigényelni. A bal oldali menüben ott van a kalkulátor, ami egy excel tábla lesz.
Én ha beírtam az ajánlatomban szereplő anyag és munkadíjat, akkor azt írja, hogy az 50% visszaigényelhető.
KalkulátorMinden ellenállás hasztalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest