- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaniszlokar
aktív tag
Van egy Gree Comfort X klímám.
Működik rendesen, alapvetően nincs gondom. Ma egy keveset fűtöttem vele 26 fokra volt beállítva. Nem vettem észre semmi rendellenes dolgot. Kimentem a szobából, majd amikor visszajöttem feltűnt, hogy világít a kijelző, mindig ki van kapcsolva és az E8 hibakód volt kiírva. a gépkönyv szerint "Magas hőmérséklet és Túlterhelés védelem ".
Kikapcsoltam, bekapcsoltam és elindult a klíma minden gond nélkül.
Kell ezzel foglalkozni? Valami hibára utal vagy csak túlmelegedett?
Köszi! -
szaniszlokar
aktív tag
Van egy Gree Comfort X 3,5 KW klímánk, amit idén áprilisban szereltek fel.
Most, hogy huzamosabb ideje használjuk hűtésre, arra lettem figyelmes, hogy a kifújt levegőnek olyan érdekes szaga van, olyan hűtőszag. Nem tudom másképpen megfogalmazni. Olyan, mint, amikor az autóban kikapcsolom a klímát a cél előtt, hogy legyen ideje kiszáradni. Be van kapcsolva a fenyőfa ikon is, ami elviekben szagtalanít. Ha csak ventilátor üzemmódban megy, akkor nem érzem a szagot.
Úgy állítottam be, hogy még 2 percig szárítja magát a kikapcsolás után.
Normális, hogy ilyen szaga van? Vagy szóljak a klímás cégnek? Piszkos még nem lehet, hiszen új a készülék. A melóban egy régi Midea van, de ott nem érzem, hogy szaga lenne a kifújt levegőnek. -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
LanyUs #44851 üzenetére
Be van tömítve a furat teljesen, nem szelel.
Meglátjuk, hogy mit mond. Akkor lehet, hogy nem a kompresszor hang, hanem a rezgés hallatszik, amit a falon amit kültéri kelt. Amikor olyan traktoros hangja van, odakint nem hallok semmi zavarót. Na a szomszéd egyik Gree klímája fűtés közben odakint is nagyon kerepel. Most figyeltem fel rá, hogy célzottan figyelem. -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
DithenS #44848 üzenetére
Írtam e-mailt a telepítőnek, hogy cseréljük már ki a gyári gumi alátétet egy gumibakra. Találtam több, kültéri alá való antivibrációs gumibakot. Hátha segít rajta valamennyit.
-
szaniszlokar
aktív tag
-
szaniszlokar
aktív tag
2 hete feltelepítettek egy Gree Comfort X 3,6 KW-os klímát.
Telepítéskor direkt szóltam, hogy tegyék be a gumialátétet a kültéri alá.Be is tették.
Hűtéskor nincs semmi bajom a géppel, de fűtéskor kerregő hangot hallok odabent, kint nem annyira. Ha a kezemet odateszem a beltéri környékén a gipszkarton falra érzem a rezgést, hűtéskor nem.5 cm hungarocell+szilikát fal+gipszkarton odabent a falszerkezet. A 3 m csövet kint szépen feltekerték a kültéri mögött.
Olvastam itt is, hogy sokaknak kerreg a fűtés alatt. Lehet ezzel valamit csinálni? Beszéltem a telepítővel, azt mondta a kompresszor hang jön át.
A szomszéd családi házon van két Gree. Azok közül az egyik fűtéskor kint is nagyon hangosan kerreg.
Nem akarok én sokat fűteni a klímával, de a kompresszor hangja zavar. Hűtésre szereltettem be. -
szaniszlokar
aktív tag
Nézd, az Államkincstár oldalán találtam egy kalkulátort, hogy mennyit lehet visszaigényelni. A bal oldali menüben ott van a kalkulátor, ami egy excel tábla lesz.
Én ha beírtam az ajánlatomban szereplő anyag és munkadíjat, akkor azt írja, hogy az 50% visszaigényelhető.
Kalkulátor -
szaniszlokar
aktív tag
Én is az állami támogatást akarom igénybe venni. Ha jól olvastam, akkor, ha az anyag és munkadíj 50-50%-os megoszlású a számlán, akkor vissza lehet igényelni az anyag felét és a munkadíj felét. Ha valamelyik irányba eltolódik a számla, akkor a kisebb díj kétszeresét lehet igényelni. Még csak nagyolva olvastam, de biztosan van, aki meg tudja mondani pontosan.
-
szaniszlokar
aktív tag
Pénteken volt nálunk a klímás. Ma megkaptam az ajánlatot tőle.
270.000 Ft a keret, amit fel tudok használni a klímaszerelésre, az ajánlatban az alábbi 3 készülék fért bele, szereléssel együtt:
Gree Comfort X 2,6 kW és a Polar X 2,6 kW vagy Polar X 3,6 kW.
Egy déli szobát szeretnék hűteni nyáron, ami 16-20nm2, 5 cm hőszigetelés van a falon, 10 cm üveggyapot a padláson.
A Greet ismerem, de a Polart nem.
Ebből a háromból melyiket lenne érdemesebb választanom?
Köszönöm! -
szaniszlokar
aktív tag
Ma volt itt a klímás felmérni.
Megbeszéltük, hogy mit szeretnénk.
Hamarosan átküldi az árajánlatot. Azt mondta, hogy több féle készülékkel is ad ajánlatot. Említette a Polár, a Gree és egy harmadik típust is.
A Polár márkájút ismeritek? Sok infót még nem találtam róla. Pontos készülék típust majd csak az ajánlatban fogok látni. -
-
szaniszlokar
aktív tag
Bocsi a láma kérdésért. A klímát fixre szokták kötni vagy egyszerűen a konnektorba dugják?
-
szaniszlokar
aktív tag
Arra gondoltam,hogy vásárolni kellene egy klímát. Egy összegben nem szeretném kifizetni, jobb lenne havi részletekben. Tudtok ajánlani valami jó webshopot, ami megbízható és lehet áruvásárlási hitelre vásárolni?
Ha vásárolok egy klímát, akkor nekem kell helyben szerelőt keresni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Bluering Libra irodai forgószék
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest