- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Nagyjából én is így vagyok vele. 2 éves a 13 Mini, sokat használom, gyakran töltöm, jelenleg 87%-os az akku. Előbb cseréltetek benne akkut , mint lecseréljem egy jóval nagyobb telefonra. Én nagyon sokáig androidos voltam, a 12 Mini csábított el az almás oldalra és nem bántam meg. Van a családban sima 11, 13 és 16, 15 Pro, 16 Pro Max, el is vagyok szörnyülködve a méretektől mikor próbaképpen a zsebembe tuszkolom. Bajban leszek, ha cserélni kell.
-
scdlsc
senior tag
Én továbbra sem értem, hogy miért problémáztok ezen a telefonon. Az Apple 4 telefonja közül 1 lesz ilyen. Akinek kevés ez az akku, az választhat a másik 3 közül. Akinek meg tetszeni fog ez a telefon, de néha nagyobb akku kellene neki, mert a hétköznapokban ugyan elég (a felhasználás 90%-ában), de mondjuk túrázás, vagy nyaralás, vagy fesztivál/koncert közben sokat fotózna/videózna (esetek 10%-a), akkor oda vehet egy akkus tokot, amit hétköznap berak a fiókba. Akinek meg mindennap kell a nagy akku, az ne vegyen ilyen telefont. Aztán lehet ez is kapható lesz 1-2 évig, mint a Mini, aztán megszűntetik a gyártását.
-
„10 évvel el vannak maradva, a kínaiak akkor már csináltak akkus tokokat.”
Ez a 10 év lemaradás hogyan jött ki neked? Idézet a cikkből, ami alá írtad a posztot:
Ergo a 2019 őszén debütált iPhone 11 az utolsó, amihez volt akkus gyári tok, tehát az ezt megelőző modellekhez is elérhető volt. Nem jön ki sehogy sem a mínusz 10 éved.(2025-10=2015)
-
-
Pacee87
aktív tag
Először a Jack-et hagyták, hogy vegyél átalakítót a fülhallgatódhoz, aztán buds-ot, jött a töltőadapter elhagyása, most már majd felárat fizethetsz pluszban azért is, ha nem csak a feleakkora akupakkal szeretnéd Egyént 10 évvel el vannak maradva, a kínaiak akkor már csináltak akkus tokokat.
Arra még mondjuk kíváncsi lennék, hogy az NFC és a vezetéknélküli töltés hogyan fog működni... Azokból meg majd lesz 1-1 az alap cuccban és az akkumulátorban?
-
Ádám16
addikt
válasz
janeszgol #38 üzenetére
Én attól tartok, hogy ha a mini telók piaci rését az Apple nem tudta betömni, más sem fogja tudni, és próbálkozni sem fog vele.
Bukásra ítélt telefont pedig ki akar gyártani? Mondjuk presztízsből lehetne 1-1 telója a Samsungnak és az Applenek, de pár éve tényleg egyetlen egy dolog számít már csak ezeknek a gigagyártóknak: a profit. Ahogy az autógyártásban is. Azért régen figyeltek a szűkebb igényekre a gyártók, ma már nagyon nem jellemző.Mindegy, a 13 mini még egy teljesen jó készülék, 2-3 évet még próbálom használni, aztán meglátjuk.
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon #36 üzenetére
Nem sok igényt hallottam a 7+ col telefonok irányába, sőt csak itt a fórumon (és én biztosan sosem vennék ilyet), de miért ne lehetnének ilyen telefonok? Pláne, hogy 10-11 col alatt alig van értelmes tablet. Legyen Mini, meg legyen 7+ colos is. Igény szerint vásárolhasson az ember.
-
-
válasz
janeszgol #31 üzenetére
„most jönnek a vékony telefonok, melyekhez majd powerbankos tok kell, mert anélkül félnapos telók lesznek. Legalábbis az S Edge ilyen lesz.”
Nem nagyon tudom, mi járt a Samsung fejlesztők fejében, amikor ezt jóvá hagyták. Mindenesetre az idő majd megmutatja, hogy bejön-e nekik (vagy az Apple-nek, ugye ők is erre mennek).
Inkább egy mini telefon érkezne újra. -
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #33 üzenetére
És akkor még mi szidtuk azokat, akik a MAC Pro alá megveszik a 100 ezres egy pár kereket. Ez nagyobb hülyeségnek tűnik így elsőre. Vékonyítják a telót, majd megveheted az akkus tokot.
-
LosBlancosRM
őstag
500k-s teló, 80k-s 2000mah-s külső aksi. Hülyének is megéri majd. Az Apple-nek legalábbis biztos.
-
Silenzio
addikt
"Miközben az
ázsiaikínai brandek őrületes mértékben növelik az akkumulátorkapacitást (és amúgy a töltésteljesítményt is), miközben a készülékek teljesen átlagos vastagságúak, egy másik trend is kibontakozni látszik." -
janeszgol
félisten
Jó oké, nagyképűség off. De mi értelme van ilyen telefonokkal vacakolni? Ott a Samsung Plus verziója. Sokáig semmi értelme nem volt, mert csak egy nagyobb kijelzős sima S volt. Az Ultrától távol volt. Ez meg is látszódott az eladásokban. Az iPhone Plus is komédia.
Aztán most jönnek a vékony telefonok, melyekhez majd powerbankos tok kell, mert anélkül félnapos telók lesznek. Legalábbis az S Edge ilyen lesz.
-
ddaydome
senior tag
Szerintem legyen az Iphone 22-ben is a jelenlegi akku technológia, mert olyan innovatív!😂
-
rsimon97
csendes tag
Nincsen semmi innováció, ezért generálnak egy problémát amire tudnak majd eladni kiegészítőt...
-
confuser
senior tag
Eddig azt hittem hogy ahogy a Samsung a Note 7 miatt fél a töltési teljesítmény növelésétől, az Apple meg az iPhone 6 miatt fél a vékonyítástól, de ezek szerint valamiért felbátorodtak. Sebaj, felkészül a készülékház az USB-C port alatti/feletti repedésre
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon #22 üzenetére
Gyorsan kitöltök egy lottót. Remélem olyan lesz, mint az i11-en a képen! Gyönyörű tok.
Elöl vastag és csúnya, hátul ormótlan. Vegye mindenki, az is, akinek nem Air-e lesz. -
-
paatrick
őstag
válasz
CptAdamica #20 üzenetére
Inkább már nincs hova fejlődni. A csúcstelefonok elérték a tökéletes szintet 2-3 éve és innen nincs értelmesen tovább ebben a szappantartó designban. A fizikát nem lehet megerőszakolni.
Így marad az AI, meg csilliós antutu, rámondott végtelen nites kijelzők, meg hasonló baromságok amikkel próbálják eladni az új ugyanolyan termékeket.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Mr President #18 üzenetére
Szintén, én is a 12 minit egy 16 Pro 128-asra cseréltem végül.
-
Mr President
senior tag
válasz
hegedus001 #15 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkoztam, annyi hogy 128-ast vettem és váltottam 200 gigás icloud előfizura. Havi 1200 forint, a kettő közti árkülönbségből bőven kijön.
-
yanna
addikt
válasz
CharlieDrop #16 üzenetére
Ez jó... Legközelebb meg banyatankon IFA akkumulátort találnak ki.
-
spect80
senior tag
válasz
CptAdamica #9 üzenetére
igen, és most lenne is értelme a kínai nagy sűrűségű akkumulátoros típusoknál, de az applenél és a samsungnál akik nem használnak ilyet pont nem.
-
"Miközben az ázsiai brandek őrületes mértékben növelik az akkumulátorkapacitást (és amúgy a töltésteljesítményt is), miközben a készülékek teljesen átlagos vastagságúak"
Magam részéről a fentebb említett „brandet” preferálom a legeslegjobban. -
Ádám16
addikt
Marad a 13 mini, ennek semmi értelmét látom. Annyira szívesen vennék már pedig egy új iPhone-t, de tényleg.
Remélem, legkésőbb az iPhone 20-ra meglépik, hogy kiadnak egy hajtogatós telót, vagy egy új minit. -
paatrick
őstag
12 mini
13 miniAz akkori cikkek szerint az Apple már a 12 mini buktája után beszántotta a mini szériát csak addigra a 13 mini már le volt fejlesztve így azt még kiadták.
Az is látszik ezekből a grafikonokból hogy a Pro Max szépen átvette a vezető helyet a sima modelltől. Szóval az igény a mindenből a legtöbb felé ment el, legnagyobb képernyő, legnagyobb akku, legjobb kamera. Pénz nem számít.
-
CptAdamica
veterán
Amúgy ezt a vékonyítási versenyt egyszer már megéltük, nem? Mindenki azon pörgött az új telefonoknál, hogy ATYAÚRISTEN EZ 0,1MM-el VASTAGABB, aztán elhagyták, most újra elkezdődik ez az értelmetlen trend...
-
janeszgol
félisten
Ó. Én is keresgéltem listát ehhez, de nem találtam. Tényleg ennyire gyéren fogyott?
Mert amit linkeltél, abban nincs Mini. Illetve legyünk korrektek, mindkét Mini nehezített pályán ment, mivel ott volt a SE 2020 és a SE 2022. Tehát a kis telefonra vágyók tábora kettéosztott volt, ráadásul a SE2020 igen olcsó volt, a SE2022 már drágábban nyitott a szokásos 180 ezernél, de a 220 ezres ára így is kevesebb volt, mint a mini 300+ ezres ára.A Plusnak pedig nincs ellenfele, mert a PM az teljesen más kategória. És innen nézve szégyenteljes a Plus eredménye.
-
paatrick
őstag
A baj ott van hogy a valóság és a számok ellent mondanak neked.
Az iphone 12 mini ~5%-os részesedéssel fogyott, a 13 mini már csak 3%. Nem csoda hogy kivezették, nincs rá igény, nincs belőle pénz.
Ehhez képest a "vacak, nem fogyó" iphone Plus simán hoz 8%-otszóval majdnem 3x annyira kelendő mint a mini volt.
-
scdlsc
senior tag
A jelenlegi telefonomat (iPhone 13 mini) kétnaponta töltöm. Nekem pont jó lesz ez a telefon akkus tok nélkül. Amúgy az első MacBook Air is egy "fos" volt, aztán milyen szépen kinőtte magát a típus. Akinek kicsi az akku ebben a telefonban, az ne ezt vegye.
-
raguza
csendes tag
Hidd el lesznek sokan akik megveszik, mert az lesz a "menő" milyen vékony. Én biztosan nem használnék egy olyan telefont amit napjában 2X3 tölteni kell rendszeres használat miatt.
-
adamklark
senior tag
Végülis megéri ha problémákat hoznak létre, házon belül lesz megoldás! Az értelmetlen vékonyítási versennyel sosem értettem egyet. Úgy látszik nem alaptalanul.
-
janeszgol
félisten
Aha. Tehát a Minit kivezették, mondván nem fogyott. Behozták a Plust, ami mégannyira sem fogyott, majd most jön az Air, ami meg túl vékony, és erre megoldásként akkus tokot raknak.
Mondom én, hogy totál hülyék a gyártók. Sokszor igazam van, most is.Legyen az almánál, a Samsungnál iPhone Mini méretű telefon, mert igény lenne rá. Ez a lényeg. Nem kell a vacak Plus, nem kell a bohóc Air akkus tokkal. Persze nem kötelező hozzá, de fognak rá venni, pláne ha nyomatja majd az Alma.
-
.Szaki.
addikt
Innentől kezdve viszont azonnal értelmét is veszti az egész vékonyítás, hiszen egy teljesen átlagos vastagságú telefon lesz belőle.
Azt pedig már nem is kell gondolom mondani, hogy a valós vastagság az az előlap és a hátlapi kamera közti szakasz, ami iszonyat igénytelen módon lóg ki és emellett biztosan mindenbe is bele fog akadni.
Ennek a telefonnak semmi létjogosultságát nem látom. Ettől függetlenül biztosan sokat fognak venni belőle, szóval a célt el fogja vele érni az Apple, de ez már csak a fogyasztói társadalom következménye, nem pedig a valós értékteremtés.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple-t már most aggasztja az iPhone 17 Air üzemideje. Nem alaptalanul.
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- BestBuy topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest