- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 4 fok alatt nagyon hangos a kültéri kompresszor, fölötte viszont szinte semmi hangja nincs, ez mitől lehet? Nem jeges!
-
Chaser
legenda
válasz tboy72 #19594 üzenetére
gyárilag nincs, de van hozzájuk gyári modul, nem az ebayes 1-2k-s történet amit itthon 10-ért adnak és bármelyikhez jó
tálcafűtés igen, elméletileg anélkül is kell működniük, gyakorlatban vagy sikerül vagy nem, az biztos ajánlott - az meg rád van bízva magad megoldod vagy kéred telepítéskor -tibibi annyira mondtad az a legstabilabb wifis, segített is dönteni ( :
szerencsére eddig nem használtam, nincs jelenleg modem benn, supportnak nem írt közületek senki?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tboy72
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz tboy72 #19585 üzenetére
lehet nem pont ezt néztem, de amit én néztem hangosnak mondták, yt-n érdemes rájuk keresni, vannak tesztek, de érdekesebbek a hozzászólások
a fentebb említett daikin ftx35kmv-t ajánlani tudom, érzékeny vagyok a hangra, nyilván nem 0dB, de nem zavaró, komforton alig hallani - azt csak próbára néztem, normál üzemben megy -
kültéri hangosabb, de valószínűleg a fűtés miatt van
elvileg a daikinnak a legjobb a wifis kezelése, nemrég sokaknál nem működött - valószínűleg sercerrel ügyködnek valamit -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
-
windy
tag
válasz BullZeye #19584 üzenetére
Az FTX...KM sorozatból nem jön új. Ezek a gépek nem Európába történő értékesítésre készültek. A 2016-os szezon nagymértékű európai hiánya miatt kb. ötvenezer KM-es gépet csoportosított át a Daikin a japán piacról Európába. Ezek kb. 2016 augusztusában érkeztek be, amikor már gyakorlatilag szükségtelen volt, így a 2017-es szezonban lettek értékesítve. Viszont mostanra kifogyott a készlet, új nem érkezik belőle, már csak itt-ott lehet kapni azoknál a viszonteladóknál, akik raktároztak belőle. 2018-ban FTXB sorozat jön, R32-es gázzal.
-
tboy72
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Olvasgattam a fórumot, találtam is egy-két véleményt, de hajt a kiváncsiság.
1 db Gree GWH12YC Amber Inverteres Split klímát a nappali konyha étkezőbe tennék (40nm) és a két hálóba (12-12nm) 2 db Gree GWH09YC Amber Inverteres Split klímát.Ahogy néztem ár-értékben ezeket találtam a legjobbnak. A H-tarifához is jók.
Akinek van ilyen klímája írna pár sort, hogy milyenek. Zaj, fűtés, felhasználóbarátság stb.
Köszönettel!
-
windy
tag
Én lennék a legboldogabb, ha letudhatnám végre ezt a saramat, de decemberben sem érkeztek meg a Mitsutól ezek a szellőztetők. Sajnálom, és ciki, hogy nem tudom teljesíteni, amit ígértem, de most nem tudok mit kezdeni a fennálló helyzettel. Hétfőn újra rákérdezek, hogy mi a helyzet.
-
BullZeye
veterán
Daikin FTX35KM / RX35KM-hez képest várható újabb, jobb még így tavasz előtt, vagy ha jön is valami akkor messze nem 170k lesz ebben az árkategóriában?
Van értelme várni áprilisig, vagy akkor már telítettek a klímás céget a felszerelések miatt?
szerk.:
FTX35KM és FTX35KMV között mi a különbség? Az egyikre pár találat van googlebe a másikra több ezer.[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
HÁZIGAZDA
szia windy!
tökre jó lenne, ha tudnál nekem időt szorítani valamikor, és beraknátok azt a mitsu szellőztetőt, amit megbeszéltünk... régen. (itt ülök a nappaliban és nyelem a szomszéd remek fatüzelésű csodáját végtermékét, eszembe is jutott )
köszi, üdv!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
salander
tag
Beszélgettem a felújításom intéző vállalkozó klímásával, aki elsőre Gree/Nord (jó ár/érték arány, saját jó tapasztalat a meghibásodások tekintetében) és a japánok közül a Hitachit (10 év garancia, ha van éves szervíz) ajánlotta.
Ti ki tudnátok okosítani kicsit?
Alapvetően hűtésre szeretném a klímát (van cirkó a lakásban), de érdekelne hogy:
Van-e olyan gyártó, ami semmilyen szinten nem ajánlott?
Nem készülök filléreskedni, de van olyan gyártó amit kerülni kell, mert már "túl drága" a hozzáadott értékhez képest?
Okostelefonról szabályozható klímát szeretnék (két külön szobába 1-1-et), melyik gyártónak van a legnormálisabb, működőbb szoftvere? -
Male
nagyúr
válasz baloghgabor #19574 üzenetére
Ez csak egy reklám cikk, hogy menj és vedd meg a tesztet...
-
DeFranco
nagyúr
válasz baloghgabor #19574 üzenetére
nem írhattak le semmit, mert minden konkrétum fizetős kategória a forrásban, ezt természetesen ők sem tehetik közzé. nekem a kiválasztott klímák listája is informatív.
-
Zirowe
nagyúr
Kiadnál 250ezret egy közepesen jó légkondiért?
Provokatív cím..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Chaser
legenda
Nem szeretnem ha harmadszor is ki kellene jonniuk ( : majd csak lesznek minuszok aztan teszt is, bejarati ajto mellett van, nem kell kulon kiteeot tenni hozza
Szerk: Agostino eloszor felmeres, aztan vasarlas, nekem se remlenek 0. thmes minosegi klimak
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
elfelejtette
veterán
válasz Agostino #19565 üzenetére
Én itt Debrecenben helyi céggel szereltettem. Inkább kifizettem én is kp-ban, de komplett szolgáltatást kaptam: a főnök jött ki felmérni, én elmondtam, mit és hogy szeretnék, ő elmondta, ebből mit és hogyan lehet megvalósítani. Következő hétfőn jöttek az emberei, 2 óra múlva már be volt kapcsolva. Ők is javítják, szervízelik ha esetleg baj lesz.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Zeki
nagyúr
válasz Agostino #19567 üzenetére
Nem láttam még olyan webáruházat, ahol 0%THM-re adtak volna Daikin/Mitsubishi/Fujitsu/Panasonic/Toshiba klímát.
Ez azért lehet, mert nagy forgalmú áruházak kaphatnak ilyen promo keretet, ám azok nem japán klímákban utaznak, ha van is náluk klíma.Windy a topik klímása, a Pannonklímát viszi. Honlapjukon listaárak vannak, de egy személyes felmérésnél igen jó árat tud mondani. Na meg 5 év garancia a telepítésre. Sokfele szerelnek az országban.
-
Agostino
addikt
válasz DeFranco #19566 üzenetére
na igen, sejtettem, hogy leraktam egy teljesen korrekt kis elméletet, csak aztán a valóság más. volt egy ilyen sanda gyanúm, hogy válasszak egy opciót: vagy 0% thm, vagy 0% elszabás. azért kösz, hogy megerősítetted : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
DeFranco
nagyúr
válasz Agostino #19563 üzenetére
az elmélet jó de nem tudom van-e metszete a minőségi klímának, a felszerelést elvállaló megbízható szakembernek és a 0THM-nek
értsd: klímát attól érdemes venni aki fel is szereli, értelemszerűen ez mondjuk az "extra klímatechnika kft" kijön, felmér, árajánlatot ad, megbízod, felszereli, számlát ad. ez neked azért jó, mert a telepítés kényes kérdés, ha valami elszaródik akkor egyéb esetekben a bolt ahol vetted és a telepítő akinél telepítetted egymásra mutogathat, plusz a jó hírű komoly klímásoknak nem tudom van-e egyáltalán kapacitás "csak szerelni" (tényleg nem tudom, lehet van, de sejtésem szerint nincs).
ezek a cégek viszont nem fognak és tudnak neked megfinanszírozni egy 0THM-et mert ők nem egy praktiker vagy egy auchan.
szóval szerintem ez egy üres halmaz, de ha találsz akkor hajrá. mindenesetre szerintem a megbízható szerelést és a minőségi klímát preferáld, és csak legutoljára az "ingyenhitelt"
-
Agostino
addikt
válasz elfelejtette #19564 üzenetére
dehogy praktikeres, isten ments. tisztességes márkák közül akarok választani, szemetet ide nekem nem hozhat senki sem. néha mm, euro kínálatában rábukkanok pár korrekt darabra, itt csatlakozik be a 0 thm. azt viszont nem akarom, hogy megveszem, kijön a tag, sz.rik a farmra, előadja, hogy semmit sem lehet ahogyan akarok és csak az a megoldás jó, ami mit ad isten éppen a legrövidebb idő alatt van készen. én pedig adott helyre szeretném a kültéri egységet, adott helyre a beltérit és tisztességes kábelezést / bekötést várok el
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
elfelejtette
veterán
válasz Agostino #19563 üzenetére
Remélem nem Praktikeres klímát akarsz venni...
A legjobb olyan céget keresni, akik eladják, szerelik és szervízelik is egyben. Csak ugyebár az ilyen cégek nem adnak el hitelre."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Agostino
addikt
sziasztok
eddig kemény voltam és ellenálltam a klíma szerelésnek, de a mostani nyár már nekem is sok volt. átfutottam a nyitó leírást, rákerestem arra is, hogy thm de félek ez nem ilyen egyszerű, vagy túlgondolom. szeretném 0 thm-el elvinni a klímát, nem mintha nem tudnám kifizetni egyben, de ha már van ilyen opció ugye... viszont a szerelés részt nem látom át. azt tudom, hogy ide már papírok, engedélyek, igazolások kellenek, amiket 0 thm esetén legjobb tudomásom szerint intéz az eladó cég. ilyenkor viszont ad 1.: hogyan történik az állapotfelmérés? ad 2: honnan tudhatom, hogy melyik klímás cég kinek szerel? nyilván értelmes és ügyes brigádnak szeretnék fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Nzothan #19552 üzenetére
én 1 v 2-es helyre raknám, így emlékből 1m alatt vana beltérim, nálam is az a daikin van amit néztél, nekem tetszik, de manualból minden méretet megtalálsz, talán első helynél megy be a legtöbb meleg szobákba is nyitott ajtónál
és a jó hírem, ez a klíma benne van az elmű adatbázisában, egyből elfogadták - miután megbizonyosodott róla a drága ügyintéző kisasszony a beltéri és kültéri típus száma után ami kevés volt neki, hogy a talán fantázianév, vagy fogalmam nincs mi is egyezik amiről életemben sem hallottam és ami a dobozon sincs rajta a cimkéén biztos ( : ugyanakkor melelttem állt egy emberke, harmadszor ment vissza és harmadszorra sem kapott visszajelzést a klímájára, mert nincs a rendszerben és csesznek utána nézni hetek óta, vicc az egészpjen ez azért nem feltétlen igaz
első próbálkozás ugyan erősen mellé ment, mint kiderült a fűtőszál leginkább pluszokban ment, akkor is ha a klíma ki volt kapcsolva fordítva kötötték be, windyéktől újra kijöttek, úgy láttam ezúttal tényleg hozzáértők, eddig csak pluszokban tudtam tesztelni, nem megy a fűtőszál, remélem minuszokban fog (((( :
egyébként ha lenne energiám magam megcsináltam volna "kutyaólos" fűtőszállal, ott nem kell feltétlen a klímába nyúlni, de ha ez majd tönkremegy következő már lehet fűtésre optimalizált lesz, csak a magas árcédula mellé ne 1-2 év garanciát adjanak és scop 6-ot legalább, akkor megfizetem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zeki
nagyúr
válasz Nzothan #19552 üzenetére
Utsó kettőt húzd ki, marad a Daikin.
Hogy melyik fér oda, keress valami manualt, ahol a méretek is vannak. -
Nzothan
tag
Sziasztok.
tanácsot.ill véleményeket várnék az alábbiakban:
szeretnénk egy olyan klímát amit H-tarifára köthetnénk.nem elsődleges a fűtés ,de ha már lesz akkor úgy is menne.
a legtöbb időt a nappaliban töltjük.szobák szinte csak alvásra használva.
hová lenne a legjobb elhelyezni?
1,2,3 ?
-a kettesnél a kis-faltól ~91cm-re van az ablak.(elfér a beltéri?)
-a hármasnál a saroktól ~94cm-re ablak illetve a mennyezet alatt ~22cm -re fűtéscső van.
kinézett klímák:
-Daikin FTX35KM / RX35KM
-Gree GWH12QB Lomo Plus
-Syen City SOH12LO-E10DB2D
ezek jók ide? -
baloghgabor
aktív tag
Kb. 150 m3, kis rásegítéssel (szabadnapokon néha sparhelt, fürdőben naponta fürdőhenger, főként melegvíz készítése, plusz rásegítés fűtésre kicsit).
Külterületi, vastag vályogfal. Tavaly januárban viszont volt -20°C alatt is, azt LECA nem nagyon szerette, akkor ment pár napig fatüzelés is.bégé
-
veterán
válasz baloghgabor #19549 üzenetére
mekkora légtér?
-
Bacusuz
addikt
helló
van köztetek olyan aki 2 klímával fűti házát?
KB hány kw egy átlag téli szezon fűtése ?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
adnoctum18
senior tag
Oda terveztünk külön törölközőszárítós elektromos radiátort. Ez elég bíztató amit mondasz, ezek szerint érdemes ebbe a légkondi projektbe belevágni. 2.5kw gondolom elég.
Teaway:
Hülye az alaprajz, csak nem javítottam ki, Szoba II. és III. között van ajtó.
[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
pjen
félisten
válasz adnoctum18 #19535 üzenetére
Szerintem a fűrdőbe még kéne valami,főleg fürdésnél.Két 2,5 Kw-s kondi mellett egy normál sütő plúsz világítás Tv elmegy 20A röl.
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Gázcirkó kiváltására merült fel a légkondi, fontos szempont lenne a fűtési teljesítmény. A meleg vizet külön készülék biztosítja.
A lakás 57 nm-es, 1 és 2 fél szobás társasházi lakás az épület legfelső, 3. emeletén, B30-as téglaépítésű, erkéllyel. Két légkondiban gondolkoznánk, az egyik a kb. 20nm-es nappaliban lenne (Szoba I.), a másik a 9 nm-es félszobában (Szoba II.), amiből a másik ugyanekkora félszoba nyílik (Szoba III.). Az előteret és a fürdőt-WCt gondolom a szobákból kiáramló meleg kellően be tudná fűteni. Jelenleg nappal 20.5-21 fok körül tartottuk a termosztátot, éjjel 18 fokra levéve. A kérdésem az lenne, hogy ilyen igények mellé vajon milyen légkondi lenne az ajánlott? Fontos még megjegyezni, hogy a lakásban 20A áramerősség áll rendelkezésre, ennek további bővítésére nincs lehetőség. Ezzel vajon téli időszakban mennyire lehet boldogulni? A légkondik mellett mehet egy vízforraló vagy sütő vagy hasonló eszköz?
Csatolom a lakás alaprajzát.
[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
erikke17
őstag
válasz tibibi #19532 üzenetére
Nálam péntek éjjel aztán össze szedte magát akkor ment. De most megint kakukk van neki. Az tuti hogy hiba nem nálunk van.
Ugyan azt csinálta nem mutatta a hőmérsékletet csak kötőjel volt helyén.
Ez náluk lesz kitudja mit csinálnak az okosok
Playstoreban is többen panaszkodnak kommentek alapján.
Szerk: most meg be engedett simán.
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
fincek
újonc
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Két 15 m2-es hálóba szeretnék gépet, ide az alábbiakat néztem:
daikin ftx25J3/RX25
Mitsubishi dm25És egy 43 m2-es amerikai konyhás nappali
Mitsubishi DM35VM
Daikin ftx35J3 vagy ftx35KM
Fujitsu ASYG14LMCA vagy ASYG12LMCAA lakás 6. emeleti lapos tetős és 60 centi szigetelt tégla falazata van.
Melyiket javasoljátok?
Köszönöm a segítséget.
-
n@p@lm
őstag
Valami gixer van a Daikin appal mert távolról (azaz nem a saját lanomról) nem tudok bejelentkezni a klímákba.
-
baloghgabor
aktív tag
Mondjuk családi háznak nevezhető ahol élek, csak hát a világ végén. Nem hiszem hogy értelmes lenne a gázt is idehozni 4km-ről. Próbáltam tartályos gázt is, de mivel erdő vesz körül, így a legkisebb is 1 millió felett lett volna. Na és akkor még sehol a belső szerelés. Szóval nem tudom hány milliónál álltunk volna meg?! Így lett egy kisszobába FUJITSI LECA klíma, majd a nagyszobába FUJITSU LTCA kb össz. félmillióból. Fogyasztását nem tudom a gázhoz hasonlítani, mivel soha nem volt és nem is lesz. Az elmúlt szezonban a fogyasztása kevesebb mint 60ezer Ft volt, némi fa rásegítéssel (sparhelt néha, és fürdőhenger). Elvileg az LTCA még -7°C külsőnél is gyári értéket produkál. Igaz -20°C alatt már mintha nem olyan lett volna, mint a pluszokban. De nekem ez jó így.
bégé
-
DeFranco
nagyúr
nem mindenki lakik családiban a netes árak meg nem mérvadóak. meg lehet csinálni de van neki egy súlyos bekerülési költsége ezt kell mérlegelni.
meglefő dolgokra ráakasztani egy-egy új elemet az persze hogy nem vészes, de a gázban jelenleg nem is ez a legnagyobb szívás, hanem az ahogy csuklóztatják a társasházakat. csináltass meg egy gyűjtőkéményt kazánnal úgy hogy át is vegyék, millió alatt nem lesz lakásonként.
-
veterán
egy háznál így a napelem különbség van vagy 20-30.000 ft ha jól számoltam...
hőszivattyú ára 1.2-1,5 millió forint... egy gázkazán 450e ft (víztárolós) fűtés vele kb ugyanannyi (nekünk az éves gáz fogyasztásunk 130e ft körül van meleg vízzel) -5 fok alatt nem gazdaságos a hőszivattyú (értsd többe kerül a fűtés mint gázzal, idén ez nem gond tavaly 1 hónap alatt lehet többe is jött volna ki vele a fűtés mint gázzal éves szinten). Napelem a hőszivattyúhoz még kb plusz 700e-1m lehet ami megtermeli a szükséges áramot.
Nálunk van kandalló 12-24 órát tudunk fűteni áram nélkül szünet menessel.
Van egy kondenzációs gázkazán
És most lesz klíma ami cirka ugyanazt tudja mint egy hőszivattyú (csak melegvizet nem tudunk vele előállítani )Amúgy egy gázterv - most neten megnézve - 60.000 ft, kémény nálunk szintén 60.000 ft volt - kéményes kazán szerelő kért vagy 100.000-et összesen, kazánt már írtam nem olyan vészes cirka 1 millióval olcsóbb mint egy hőszivattyú
-
Chaser
legenda
válasz elfelejtette #19524 üzenetére
azt erősen bele kell kallkulálni, h létezik a "megdöglik faktor" nála annyi, nálunk másik lakásban a 100l-esből anyum meg én 4 napig elpancsolt egyszeri feltöltéssel
nem mindegy hány ember pancsizik, milyen szokásokkal, 100l-es velist 60 körül vettem pár éve, egy hőszivattyús kb 7x annyiba kerül, ha adnának rá 7 év gart mint a velisekre akkor is soknak tartanámelektromos víz melegítő, 4,4kw-tól, pl itt, rágugliztam, van elég sok fajta pénztárcától függően, sztem jobb egy értelmesebb bojler
-
elfelejtette
veterán
válasz Chaser #19521 üzenetére
10-15 év? Lehet még annyi se. Nézd meg a #19476-ban tibibi 120L-es bojlerének fogyasztását! Átlag 200kWh, ami normál áron kb. 90.000Ft évente. Egy Hajdu HB200 ára 425.000Ft, ami kevesebb, mint az ötszöröse.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Chaser
legenda
válasz Morris #19514 üzenetére
Van ezeknel sokkal kisebb teljesitmenyu is, mar gyerek koromban is voltak, amikor max 16a volt egy lakasban vagy annyi se, egyebkent bojlerbol is van hoszivattyus, csak iszonyat draga meg, jelenlegi arat tekintve 10-15 ev alatt terulne meg - persze ha el is hozza annyit ( : -
-
Zeki
nagyúr
Most hogy már kevésbé sarcolja az állam a napelemeket, új házat már csak napelem + valamilyen hőszivattyús hűtés/fűtéssel tudok elképzelni. A gáztervet el kell felejteni.
Ahol már van gázkazán, és jól is működik a fűtés. már nem olyan egyszerű, túl sokat kell befektetni a leváltásához. -
veterán
válasz DeFranco #19503 üzenetére
nekünk egy Bosch 5000WT víztárolós kondenzációs gázkazánunk van. 450e Ft volt plusz kémény nálunk 3 méter talán (kétszintes házban az emeleten van a kazán) nem drágább mint a lakásban klíma felszerelése és azzal fűteni és hűteni...
viszont van napelem így most lesz 3 szoba klimatizálva (aztán a többit meglátjuk...) fűtésre / hűtésre...
-
csemberlen
őstag
válasz baloghgabor #19516 üzenetére
Ezeket jellemzően nem magyarországra találták ki.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Morris
veterán
válasz baloghgabor #19513 üzenetére
https://www.webkazan.hu/atfolyos-villanybojler/641-kospel-ppe2-lcd-electronic-27-kw-400v-atfolyos-villanybojler
3X40A
27kw teljesítményű. Olyan mint gázos átfolyós vízmelegítő, csak árammal megy.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Morris #19501 üzenetére
Az nyilvan csak nyarra igaz
Van atfolyos elektromos viz melegito is, aki hableany annak elonyos lehet ez persze dragabb mint a gaz, en pancsolasi szokasaimmal 80les bojler vizevel napokig elvagyok, velisek jol tartjak a hot, zuhanyzaskor par liter viz, aztan szappan/tusfurdo, megint par liter viz es kesz vagyok ( : furdes elvetve, mosogatni majd ott lesz a gep, persze van aki tobbet pancsol, annak igy dragabb_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DeFranco
nagyúr
válasz Morris #19501 üzenetére
teljesen más lenne a helyzet a gázos üzemekkel, ha az adminisztratív környezet nem lenne ennyire lehetetlen mint amennyire az. kezdve azzal, hogy kéménybélelés, folytatva azzal, hogy utána is kanossza van folyamatosan miatta, kötekedés a kéményseprőktől és überszigorú előírások a felszerelhető készülékekre.
ha megvan egy régi fég kazán ami örök mint a nyomorúság és adja a meleg vizet plusz a katvéd sem köt bele a kéménybe akkor a legjobb (legrentábilisebb) az átfolyós, de ha létesíteni engedélyeztetni kell ma engedélyezett eszközökkel annak olyan brutális ára van (és oly annyira bizonytalan hogy 4 év múlva is békén hagynak, illetve tartós eszközt sikerül venni és nem kell 5 év múlva súlyos százezrekért cserélni, engedélyeztetni stb.) ami nem tudom milyen időtávban térül meg.
nálunk a meleg víz kruciál, mert lehet át kell állni bojlerre a katasztrófavédelem miatt, baromi zabos is vagyok miatta és parázok a fogyasztástól de nem nagyon térülne meg egy bélelés plusz korszerű eszköz beszerzés. még a lakás árában sem.
-
feco19
csendes tag
Sziasztok... Ma sikerült kicseréltetni az EON -al, H tarifás mérő órát. Nehezen ment de sikerült. Szekszárd körzetében sok vár cserére. Olyan óra volt ami mérné a H tarifát, de erre alkalmatlan.. méri a föld szívatyus fűtést és a Napkollektort. kinek ilyen órája van figyelje mert a nyári mérő nem kapcsol át , és így méri a fogyasztást téli nyári egyben ,, és így alkalmatlan,,,
-
Morris
veterán
válasz dobolan #19499 üzenetére
Télen hiába párátlanítasz.
Csak hűti a levegőt és diszkomfortot okoz.
Szóval a klíma igazából két dologra jó. Hűt és fűt.Nem mondom, hogy rossz dolog. De... Ha már melegvíz is kell, akkor bojler vagy gáz kazán.
Ha bojler, akkor a melegvíz ellátás drága és véges. Könnyen kifürödhető a tárolt meleg víz. A hőtárolás nem gazdaságos. Folyamatos szintentartást igényel. Még vezérelt árammal is drága.A gázkazáz bekerülési ktsge nagy. Ellenben ha van gáz és víz, akkor addig használja a melegvizet ameddig akarja. Plusz ha már kombi kazán, akkor a fűtést is intézi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...