- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Morris #80434 üzenetére
Pedig annak kéne lejjebb mennie, legalábbis, ha automata ventilátor módban van hűtésben, akkor biztos.
Éjszakaiban nem biztos, hogy fog lejjebb menni, mert nem tudná lefújni a hideget.Állítsd automata fokozatra, hűtés módban és vedd lejjebb a hőfokot, majd mérj rá egy 5-10 perc múlva. Tuti, hogy kell lejjebb mennie.
-
Nagya21
addikt
válasz
Morris #80427 üzenetére
Hali!
Saját tapasztalat:
A kinai klímák alacsonyabb hőmérsékleten dolgoznak, jellemzően 5-6°c, a japán klímák magasabb hőfokon dolgoznak 9-11°c.
A kinai ezért jobban kiszedi a párát is a levegőből (többet pisil a vízcsöve, mint a japánnak.)
Üdv Nagya
UI: szigetelt panel 9.em, 52m2, és két klíma működik benne.....(olyan hőfokon amilyenen kérem....) -
arcitec
addikt
válasz
Morris #80420 üzenetére
Alap követelmény, hogy elvileg majd minden, a nagyobb helyiségekbe mindenképp külön-külön klíma kellene. Ezt nem mondta a telepítő? Ott ahol van a beltéri ott mérd a hőmérsékletet, vegyél hómérőt, nehogy már egy távoli szobában mérjed.
Ahhoz képest amúgy mint írták is, nem is rossz. Szóval ott ahol a beltéri fel van szerelve, nincs kissé hideg? -
turho
addikt
válasz
Morris #80420 üzenetére
Szerintem egy 3.5 kW klímát szoktak 45-55 m2-re alkalmasnak mondani, akkor lehet reális, hogy ez a vége. Nagy térben egyenletes elosztást sem kapsz tökéletesen. Az se mindegy, kint mennyi van, mennyi hő jön be tetőn, falon, besüt-e a nap az ablakon, stb.
Szóval lehet, hogy ennyi, egyébként 90 m2-en nem hangzik ez rosszul.... szerintem. -
marcusa
addikt
válasz
Morris #70389 üzenetére
Nekem van mindkettő, az alsó a lefolyó vizet fogja meg, a felső a fröccsenőt is valamilyen szinten. Viszont a felsőből sztem érdemes olyat venni, aminek van oldalmerevítéste. Ezt használjuk belőle: https://www.ceklima.hu/klima-mosozsak-szett-tecnosystemi-scc600019hcc200015-csotisztitofedlap-25kw-35kw-50kw?utm_source=shoprenter_ads&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=Cj0KCQjwrfymBhCTARIsADXTabkeYJav-MLcHvwXVd1L-Fy1q0EFr9Z1d6zL7RuoxWVtYwtl8bXblDYaAkhFEALw_wcB
-
marcusa
addikt
válasz
Morris #70203 üzenetére
Ez is 100bar-os, és én nem látok rajta állítási lehetőséget, túl erős. Egyébként otthonra ha csak a saját klímád akarod mosni akkor simán jó egy ilyen aminek áram és vízcsatlakozás is kell, ha már hordani akarod máshová is mosni akkor mindenképp tartályos akksis gép a jobb.
-
-
sepsi0
őstag
válasz
Morris #70155 üzenetére
Szia!
Idén Lidl sátorban kemény 7500ft-ért vettem a Parkside akksis mosót. Nyár elején a feleségem mosta vele a merev falú medence fóliáját, arra pl tökéletes. Folyamatosan használta kb 1 órát, jól teljesített.
Arra, hogy évente 2-3x kimosd a klímát a Parkside is tökéletes szerintem. Én is emiatt vettem, majd ősszel tesztelem.
De neked kell tudni.Bocs 7999ft volt
-
marcusa
addikt
-
dobolan
senior tag
válasz
Morris #27460 üzenetére
Hát, amit leírtál, az sokkal költségesebb dolog. Amúgy nekem Immergas Victrix TT kazánom van. Kötöttem már rá megfelelő karakterisztikájú ntc-t próbaképpen (gyári érzékelő nagyon drága), és nem csak 6-7 jelleggörbe van, hanem rengeteg, mivel tizedes pontossággal lehetett állítani 1.0-9.0 között úgy emlékszem. Ez helyből 100, valamint át tudod írni szervízbeállításokban az előremenő minimumát és maximumát, illetve eltolást is tudsz állítani. De ez már itt megint nagyon off, úgyhogy be is fejeztem.
Az 50 fokos előremenő pedig kőbe van vésve? Én 29-et állítottam minimumnak, azért nem kevesebbet, mert ott már nem tudja leadni a hőmennyiséget megfelelően a fűtőfelület a házban, és a kazán kapcsolgat, nem tud lentebb modulálni már a lánggal.
-
Daikinfan
újonc
válasz
Morris #27402 üzenetére
Ha már Daikinod van, és elégedett is vagy vele, sztem ne válts. Az olcsóbb klimák hangosabbak vagy kevésbé tartósak, kicsit kellene még hozzátenned. és: Amit én ajánlok az a Daikin FTXB20C / RXB20C Inverteres Split klíma bőven lenne, a mérteket illetően ideális választás.
-
Remekelek28
őstag
válasz
Morris #24824 üzenetére
Hamarosan költözik el és ezt a hónapot már épp nem fizeti,de azt tudjuk jól,hogy egy 3,5 es klima folyamatos működéssel havi 15 ezret is lezabálhat. Egyszerűen annyit csinálnék,h szétszedem ,a szűrőket kiszedem,mintha elromlott volna,de közben azért le kellene máshol is kapcsolni,nehogy letesztelje,h valóban igazat mondtam e.
-
Chaser
legenda
válasz
Morris #19613 üzenetére
Neztem egy greet, elegge panaszkodnak ra hang es wifi teren, specekben jo, designban jo
Egy jo klima minel hallkabb, minel nagyobb hatasfokon tud huteni es futeni, ha van wifije akkor stabil, es meghibasodaai rataja kicsi
Nyilvan mindent lehet fokozni, nem veletlen vannak gyaeton belul is 2/3* annyiba kerulo modellek, ami nem feltetlen jelenti h megerik az arukat, de egy minimum szint van ami ala nem erdemes menniSzerk: az enyem pl nem recseg, ropog, olyan meg nincs h tul kozel vagy hozza, mivel altalaban plafon kozeleben van
-
Chaser
legenda
válasz
Morris #19514 üzenetére
Van ezeknel sokkal kisebb teljesitmenyu is, mar gyerek koromban is voltak, amikor max 16a volt egy lakasban
vagy annyi se, egyebkent bojlerbol is van hoszivattyus, csak iszonyat draga meg, jelenlegi arat tekintve 10-15 ev alatt terulne meg - persze ha el is hozza annyit ( : -
-
Chaser
legenda
válasz
Morris #19501 üzenetére
Az nyilvan csak nyarra igaz
Van atfolyos elektromos viz melegito is, aki hableany annak elonyos lehetez persze dragabb mint a gaz, en pancsolasi szokasaimmal 80les bojler vizevel napokig elvagyok, velisek jol tartjak a hot, zuhanyzaskor par liter viz, aztan szappan/tusfurdo, megint par liter viz es kesz vagyok ( : furdes elvetve, mosogatni majd ott lesz a gep, persze van aki tobbet pancsol, annak igy dragabb
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Morris #19501 üzenetére
teljesen más lenne a helyzet a gázos üzemekkel, ha az adminisztratív környezet nem lenne ennyire lehetetlen mint amennyire az. kezdve azzal, hogy kéménybélelés, folytatva azzal, hogy utána is kanossza van folyamatosan miatta, kötekedés a kéményseprőktől és überszigorú előírások a felszerelhető készülékekre.
ha megvan egy régi fég kazán ami örök mint a nyomorúság és adja a meleg vizet plusz a katvéd sem köt bele a kéménybe akkor a legjobb (legrentábilisebb) az átfolyós, de ha létesíteni engedélyeztetni kell ma engedélyezett eszközökkel annak olyan brutális ára van (és oly annyira bizonytalan hogy 4 év múlva is békén hagynak, illetve tartós eszközt sikerül venni és nem kell 5 év múlva súlyos százezrekért cserélni, engedélyeztetni stb.) ami nem tudom milyen időtávban térül meg.
nálunk a meleg víz kruciál, mert lehet át kell állni bojlerre a katasztrófavédelem miatt, baromi zabos is vagyok miatta és parázok a fogyasztástól de nem nagyon térülne meg egy bélelés plusz korszerű eszköz beszerzés. még a lakás árában sem.
-
nesa
veterán
válasz
Morris #18067 üzenetére
Jó hát nem sok családi ház épült betonból,baris felénk ez nem volt divat, nem is láttam még, divat 60 as évekig nagyon ment a vályog kis és nagyméretű tégla 60 as évekbe kezdett teret hódítani a hírhedt szar B30, amit még lehetett rontani rajta az ha valaki házhoz futóra rakta 80 as évekbe terjedt el a porotherm 90 után meg az ytong, de mégis a porotherm reinkarnációi a jó anyagok.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Morris #17468 üzenetére
Igazából az már jó lakás ám Morris, ahol 1 hetes kánikula után a napi középhőmérséklet környékén tudja tartani valaki a lakását!
Hidd el ebben az iszonytató melegben nálad is felkúszott volna 28 fölé, pláne ha élsz is a lakásban, persze esetedben pontosan arra jó a klíma, hogy az aktív időszakkal termelt hőt (főzés, emberek, hűtő...stb) elszívja. Megjegyzem ez nyilván az áramszámládban is jelentkezik, mert valójában nem a kinti hőséget küzdi ki a klíma a falakból, hanem az általatok termelt hőt.
Én azt mondom, hogy ilyen iszonytató melegben, még a napi 500-1000 Ft-ba kerülő villany fölött is szemet tudok hunyni a komfort és élhetőség érdekében.
Nyilván a te esetben ez a költség talán az egy hétre vonatkozik
-
head-
csendes tag
válasz
Morris #14547 üzenetére
(#14534) koxx
(#14548) CineDOG1Rákérdeztem hogy forgalmaz-e japán klímákat, hát eléggé megrendítő választ kaptam.
Hitachi és Toshiba volt a válasz, előbbi akár 10 éve garival 240.000-ért, utóbbi 3 év garival 250.000-ért.
Csak szerintem van túlárazva?
Ennyit tuti nem adnék ki egy klímáért... :\ -
fulton
addikt
válasz
Morris #14280 üzenetére
Arról nem beszélve hogy reggelre lehült a szoba nagyon.
Ez nekünk megfizethetetlen , mármint ez a két klímás fűtés. Kellemes meleg van a szobában, szabályozhatom sensor kutyafüle...meg vagyok elégedve. Így H-s an meg ugye mégjobb.igen gondolkodtam hogy lehet csak egy 2 cm xps kerül (fagyhatár miatt). Majd még számolgatok. Komfortnak tegyen jót és csá.
Ráadásul a hátsó szoba már komfortosabb mert laminált padló alatta némi szigetelés, mennyezet nikecel borítás és érződik hogy egyenletesebb a levegő, igaz ott a klíma is csak 1m magasra van szerelve a padlótól. -
fulton
addikt
válasz
Morris #14280 üzenetére
nem sajnos. Nem költünk most 1,5 millát a ház szigetelésére, mikor eddig is elvoltunk hogy két szoba van csak fútve. Alapjaiban nincs bajunk a 10 fokos nappali konyháéval. Fürdő szintén fűtött mikor kell.
És így megvan a havi fűtés számla 12e durva időben. - pár fokban még kevesebb...Durán 20 év múlva lennénk 0-án úgy ha addig abszolút nem használnánk a klímákat sőt semilyen fűtést. Fűteni pedig akkor is kellene.... Szóval legyen 25-30 év, csarébe 15 fok lenne a nappaliban a mostani nagy hidegbeli 7-8 helyett. De tegnap lement 5 fokig. Viszont ilyenkor begyujtunk kicsit és át vannak vészelve a nehéz napok.
korábban gázra költöttünk (nagy ház) 60e reket is. havonta.
Ha meg fával az megint vagy 220e jött ki egy szezon ÚGY hogy csak este 17-18h körül volt begyujtva (ráadásul ha senki nem volt otthon még akkor sem, és csak este 23h ig tettünk rá. Az sem jó, akkor meg hideg volt napközben minden szobában. -
nesa
veterán
válasz
Morris #13705 üzenetére
Nekem szerencsétlen szerencse hogy a fürdő 2 szoba közt helyezkedik el így nem hűl ki ha csukva van az ajtó akkor sem, nyilván ez csak nyitott ajtóknál működik de ha csak kicsit résnyire van nyitva már nincs gond.
De készülni fog nekem egy olyan ami az egyik szobánál csukott ajtónál is működni fog egy másik helységből hangszigetelt légcsatornán keresztül fogom megoldani...
A központi fűtésnél nálam is minden helységbe van radiátor +3 helységbe padlófűtés is, csak a fürdőben levő padlófűtés hiányzik nagyon, gondoltam már hogy felpattintom a padlót és rakok be elektromost ....
-
BBéci
legenda
válasz
Morris #13218 üzenetére
Az utolsó mondatodra az a reagálásom, hogy egy bizonyos embertípus alapvető tulajdonsága, hogy mindenből a legolcsóbbat keresi. Finoman fogtechnikusnak, durvábban sz@rrágónak vagy fillérb@szónak szokták őket nevezni. Pedig futná a legszuperebbre is.
Teljesen más a helyzet, amikor nincs pénz a drágább, jobb minőségre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó KTM női bicaj!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest