Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
válasz Bacusuz #25876 üzenetére
Nem fogalmaztál hülyén én értettem, pjen nem értette amit írtam A beltéri nem szív levegőt kintről, (csak néhány nagyon drága modell, a benti levegőt keringeti és hűti vissza . HA a beltéri kondenzvize van bekötve a csatornába (wc cső) és nincs bűz elzáró akkor viszont lehet büdös miatta. A kültéri majd télen fűtésnél fog párásodni, ha nagyon hideg lesz akkor jegesedni, ezt a leolvasztott kondenzvizet vezetik el nálad a wc csőben.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz Bacusuz #25237 üzenetére
Azt nem árt tudnod, hogy az a 10 év csupán kiterjesztett kellékszavatosság.
Az Eladó (Importőrrel együttműködve) az oldalfali mono és multi split klímaberendezésekre 10 év időtartamra kiterjeszti a kellékszavatossági kötelezettségét.
https://www.fujitsuklima.hu/termektamogatas/kiterjesztett-garancia
A fogyasztóvédelem oldala szerint pedig a a kellékszavatosság a következőt jelenti:
Kellékszavatosság
A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy bármilyen termék eladásáról is legyen szó, a kötelezett (a termék eladója, a szolgáltatásnyújtást teljesítő fél) a termék hibájáért(pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Bacusuz #25223 üzenetére
Nem Budapestről van szó, hanem egy vidéki városról.
Az a fura, hogy annyit mondott a szomszéd, hogy szigetelni fogják a házat és hogy majd engedjük már be őket, hogy ezt az oldalt is tudják majd csinálni. Ja és lesz klímájuk is. Ennyi.Semmit nem mondott, kérdezett. Lehet nem is ide fogja rakni, nem tudom, csak gyanítom....
[ Szerkesztve ]
-
-
mh197
őstag
válasz Bacusuz #25150 üzenetére
Az árkülönbözet még rendben is lenne, de a klíma doboza már nincs meg. Kérhetem, hogy a hibás működést 15 napon belül javítsák ki? Ezt gondolom a Whirlpoolnál kell érvényesíteni, mivel a gari oda szól. Vagy kicserélik a gépet olyan típusazonosra amiben működik a wifi. Igazság szerint most arra jutottunk, hogy egy Daikin FTXB35C / RXB35C kombóra lecserélnénk. Akciósan ez a szett 169 most, és 49-ért adnak komplett szerelést 3 méter csővel meg anyagokkal. Nálunk a kiépítés, csövezés már megvan, csak a bel/kültéri le-felrakás lenne. Ha 200 körül megúsznánk ezt, meg is rendelném/ venném az említett gépet. A whirlpoollal meg majd kezdek vmit, eladom 100-ért, annak akit nem zavar a búgása, vagy olyan helyre viszi.
Szóval most már csak Törökbálint környékén olyan klímást kell találnom, aki a fenti daikin klímát be tudja szerezni, és cak-pakk 200-ból átcseréli a whirlpool helyére. -
-
Topolanek
csendes tag
válasz Bacusuz #25028 üzenetére
Szia!
Köszönöm az észrevételt.
Alapvetően két problémám van:
1/ Csendes módban ne zajongjon, mert akkor az már nem csendes és éjszaka nagyon zavaró.
22 dB-t adnak meg rá, de olyankor jóval magasabb (nem hiteles mérővel 27 dB csendes módban és felpörgéskor 38-42 dB), ergo nem felel meg a gyári adatlapnak a szupercsendességről. El lehet olvasni, hogyan reklámozzák az ECO (LLCE) sorozatot.2/ Ha csak néha csinálná, mint az elején (még csak random volt), az is elég idegesítő, de talán elmenne, de 3 percenként ne tegye ezt velem. Szerintem ez vagy gyári hiba vagy gyártói megtévesztés mind az angol, mind a magyar nyelvű anyagokban. Mindkét esetben károm származott, mert nem azt kaptam, amit ígértek.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz Bacusuz #24195 üzenetére
A hűtőközeget csak induláskor lehet minimálisan hót kusban hallani (mint amikor a hűtő leáll éppen és hallod, hogy még az áramló gáz párolog.
A műanyag pattogása pedig be és kikapcsoláskor fordul elő - ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni, talán a félmilliósokon nem "pattog" a műanyag.
Ezeket a hangokat sajnos az összes beltéri produkálja márkától függetlenül, de ott a service manualban a mikrofonos mérés!
"in medias res"
-
Male
nagyúr
válasz Bacusuz #24107 üzenetére
Konkrét típusra is figyelj majd akkor... pl Fuji LTCA-nak a teljes eleje felemelkedik bekapcsoláskor pár centit...
Majd szerelő megmondja a tutit, de szerintem kijjebb lehet hozni ilyesmivel, mivel a beltéri azért elég könnyű... bár a fém lapot meg amire felcsavarozzák, gondolom úgy tervezik, hogy fel kell feküdnie a falra, az adja a tartását igazából.
Esetleg valaki itt korábban rakott be képet olyanról, hogy egy gipszkarton lapra rakták... ha jól jön ki a vastagság, akkor egy megfelelőre szabott gipszkarton lap odavágható (gyak. egy ötszöget vágsz aminek az alsó része passzol a díszítő elemmel), és így a klíma alatti rész egy magasságba, vagy minimálisan kijjebb kerül, mint a díszítő elem... tehát a klíma tartó lapját a gipszkartonon keresztül csavarozzák fel a falra... ezzel a felfekvés is meg van oldva. Ha meg kicsit kissebbre vágod körbe, mint a légkondi + le van festve, akkor láthatatlan lesz szerintem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bacusuz #24107 üzenetére
5 cm elég ... de jobb ha kicsit több van (10-15cm, mert akkor könnyebb a tetejét is tisztán tartani illetve fel/le szerelni a burkolatot róla...
Nekem 2 szobában 15 cm van az egyik szobába a kondenz víz lejtés miatt fentebb rakták kb 5-7 cm van felette így azért nehéz leszedni a borítást róla de le lehet
-
Bacusuz
addikt
válasz Bacusuz #23704 üzenetére
a két beltéri közt a fordulatszabályzásban látok eltérést:
Air Flow Rate
(High/Middle/Low/Quiet)
LMCA:
Cooling 660 / 560 / 450 / 310 m³/h
Heating 660 / 560 / 470 / 330 m³/h
LUCA:
Cooling 660 / 600 / 530 / 330 m³/h
Heating 660 / 600 / 530 / 330 m³/hés hogyan kell kiszámolni?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Csabroncka
addikt
válasz Bacusuz #23701 üzenetére
Az inverter abban a tartományban szabályozza a hűtő/fűtő teljesítményt.
Ez nem egyenlő a tényleges fogyasztással, azt az EER és COP értéke adja ill. egyébként is megadják, hogy mennyit vesz fel ténylegesen min/max
De mond a típust és linkelem neked a részletes lapját.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
veterán
válasz Bacusuz #23116 üzenetére
tényleg kell a klímás, hogy a kiállások hol legyenek + mekkora klíma kell... valszeg nm alapján is meg lehet tippelni...
vezetéknek szerintem ajánlott a 2,5 feles iztos ami biztos... bár a 1,5-es is elbír 16A áramerősséget...
nálunk 2,5-es jön a dobozig... onnan meg 1,5-es a padlásra ahol 3 klíma van .... (bár csak 1-2 méter 1,5-esen), de gond nélkül mentek télen és most is 16-os amper van az egész ágon 3 FTXP20-as klíma
Télen a klímák max fogyasztása óránként 750W
-
válasz Bacusuz #21983 üzenetére
Szia, szakavatatlan vagyok, de...
Én a gyerekszoba es előszoba falára tennem az előszoba felőli falra, igy a gyerekszoba is kaphat hűvöst, és nem direktbe, és a konyha is.
Ha konyhaba közvetlen tennék fel klímát az az étel 'szagokat' is mozgatna szerintem.
A másikat az erkély felőli falra a nappaliban a hálószoba ajtóval szemben falra...
Az szerintem kellemesen be tudná hűteni a hálót is.
Ez csak tipp részemről[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
.DLL
veterán
válasz Bacusuz #16794 üzenetére
Ha a spricnizés után nem hagytad kiszáradni, és úgy tudtad be akkor lehet azért vágta le. Kérdés, hogy a kismegszakítót vagy a Fi relét? Fi relének tényleg elég egy kis nedvesség is, hogy kialakuljon a leoldó áram, és akkor a készüléknek talán nagyobb baja nincs.
Egyébként nagyon óvatosan bánj vele, régi, R22 gázos, ami lebontja az ózonréteget, ha a levegőbe kerül; ne sérüljön meg.
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest