- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #63285 üzenetére
A tyretest.com-ra számos országból a felhasználók küldik be a tapasztalatokat (ha jól tudom
), főleg németek.
A Sava vs. Barum így néz ki (219 és 108 adat alapján)
Száraz tapadás: 2,2 vs. 1,9
Száraz fékezés: 2,2 vs. 2,0
Nedves tapadás: 2,3 vs. 2,1
Nedves fékezés: 2,4 vs. 2,1
Havas tapadás: 2,0 vs. 1,9A kényelem, zaj, kopás engem nem érdekel.
Lehet, hogy ez az egész semmit nem jelent, de azért (talán) csak nem lehet véletlen, hogy a Barumot jobban pontozták a használók.
Viszont az ADAC teszt meg nem ezt mutatja, bár nem tudom mennyire lehet az reális, elvégre sokan nézik az ADAC teszteket, és ha jól szerepel az adott gumi, az elég nagy hasznára válhat a gyártónak...
Ó b+, rohadtul nem tudom eldönteni, melyik legyen
Szerk: Lehet a végén a Toyo lesz, igaz az egy icipicit drágább a Sava és Barumnál, tapadásra meg kb. azonos, de azért mégis nagy márka, és akkor legalább nem kell dönteni a Sava és Barum között
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #63277 üzenetére
Én is hasonló dilemmában vagyok, te kb. mikor veszed?
Most a saját méretemre vonatkozó árakat írom, van a Debica és Sava, hajszál különbség van köztük, 10 és 11k-ért, utána jön a Barum, ez már jóval nagyobb tapadást ad, és csak 11,2k, tehát ez idáig egyértelműen a Barum győzelme, tényleg az áráért fölényesen a legjobb. Amit te említettél Nokian, az ennél is jobb egy kicsivel, viszont az én méretemben 15k körül láttam, annyit viszont már nem ér. Legalábbis nekem nem.
Én egyébként most úgy vagyok vele, hogy a Barum lesz nálam a befutó, de addig még változhat persze...
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #63266 üzenetére
Jól teszed!
2012.09.14 - 2013.09.14.
26.035 km
6.43 l/100 km
698.336 FtAzaz 1 év alatt csak üzemanyagra többet költöttem, mint az autó vételára!
Mod: És az autó röhögve képes lenne 5.5 l/100 km alatt fogyasztani, ha én is partner lennék benne. Hanyagolni kéne az autópályás 140-150-es tempót.
-
adorjant
őstag
válasz
Kornel #63118 üzenetére
Az 1.4 twinport baromi jól fogyaszt,országúton nem is nagyon kell odafigyelni,hogy 6 liter alatt maradjon,simán lehet 90-100 tempót autózni. Városban a klíma érezhetően megdobja,de a sima ecotec motoroknál 1-1,5 literrel kevesebbet fogyaszt (nekem volt egyidőben sima 1.4 és 1.4 twinport G is)
Nem nyűgös autó a G,nyilván nem ilyen autóba leszel szerelmes,de amit tud,azt sokáig tudja.
Vezérműtengely-csavarokat érdemes ellenőriztetni,ha nem volt visszahívás keretében,láncfeszítő,amit szoktak idő előtt cserélni,amúgy semmi extra.
Komfortban kicsit kevesebb,mint a Classic előtt G Astrák,Lengyelországban már egy kissé könnyített kivitel készül,mert pár zajcsillapító elem,és 1-2 apróság (pl nincs a kesztyűtartóban polc,mint korábban,nincs hátul könyöklő,motorháztető zajszigetelés) hiányzik,de pont olyan mértékben,de ne érezd gagyinak.
Nem zajos,nem nyekereg,egy jó AUTÓ.Én nagyon ajánlom,ha tényleg jó állapotút tudnál venni.
-
Bati0501
őstag
válasz
Kornel #63107 üzenetére
Nekünk ilyen van,csak már vagy 11-12 éves...1.4-es,5 ajtós,méregzöld szín.Ha jól tudom 3 éves kora óta a miénk.
Nekünk nem fogyaszt jól,igaz 99%-ban csak városban megyünk,de a fogyi 8-9 liter kb,de mi nem szoktuk dl pontosan számolgatni,csak úgy kb.Nem tudjuk,h mitől ehet ennyit,de mióta megvan azóta eszik ennyit.
Vannak hibái már,rángat,helyesebben rázkódik egyesben,amikor el akarunk vele indulni,nem tudjuk,h miért csinálja,volt már kb minden átnézve,cserélve,h hátha...de nem.Meg pár napja előjött egy furcsa dolog,ha belemegyünk egy kátyúba olyan hang jön a szélvédő felől,de valszeg a kis computer kis kijelzőjéből,mintha egy szemüvegkeretet vki megroppant,nagyon szar hang.Megyek is Opel topicba...majdnem elfelejtettem.
Pályára sztem nem igazán való.130-nál már azért érezni rajta,h nem biztos,h erre találták ki,legalábbis én így érzem utasként...ezért+traffik miatt-jó,nem 131-ra van beállítva,de volt olyan,h siettünk Pestre ezért folyamatos min. 130 volt,persze,h készült is a fotó-nem is szoktunk annyival menni,inkább 110-120.Szóval jó kis autó azért,de vannak hibái,de szerethető.
-
e=mc²
őstag
válasz
Kornel #62937 üzenetére
Kerlek szepen ezt az eredmenyt pontosan ketto het alatt (kb 2000km) sikerult elerni.
Egy esos marcius vegi este, a 8-as uton ereztem, hogy a szokasosnal jobban uszik a vizen, mint szokott. Akkor megneztem, es rettegve vartam a masnapot, hogy hazajussak (200km).
Pont le is akartam mar cserelni nyarira, igy volt idopontom harmadnap a gumisnal, igy el is vittem oda, akkor keszult a kep.A kopast, illetve a futomu elallasat egy nagyobb katyu okoz(hat)ta, amibe (akkor meg) tisztan emlekeztem, hogy belementem. A futomuves is megallapitotta, hogy attol lehetett. Az elallas -11,4(!) volt.
-
peugeotmate
őstag
válasz
Kornel #62599 üzenetére
Peugeot 206-ost váltanánk le, amely a korából (normális kopásból) fakadó és vezetői figyelmetlenségekből adódó hibáktól eltekintve rendben tette a dolgát az elmúlt évek alatt. Igaz nincs is benne sok minden, ami elromolhatna. De legalább a mai napig állati jól néz ki és motorikusan is hibátlan. Pedig 14 éves a járgány...
aero.
Most találtam több Toyota Yarist is 100 000-es futásteljesítmény alatt, igaz ezek 2008-as évjáratúak:[link],[link],[link]
Csak a 69 lóerő nem tudom mennyire megfelelő nem nyugdíjas vezetési stílus mellett. -
válasz
Kornel #62590 üzenetére
Engem az bosszant, hogy 85 éves, síket, féllábú, béna és minden egyéb fogyatékos vezethet (mindegyiket ismerem-ismertem), de ha neked magas a vérnyomásod, akkor te nem vezethetsz.
Egy közel objektív vizsgálat tényleg kéne.
A felsoroltak közül a síket vitte a pálmát, minden héten volt valami hülyesége. Legtöbbször riasztót felejtette el kikapcsolni és úgy ment végig a városon, vagy nem nézett tükörbe a mentős meg mögötte őrjöngőt, stb.
Nem is folytatom.. -
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #62348 üzenetére
Azért ne vedd biztosra, hogy ez a hiba, de könnyen előfordulhat, főleg, hogy ha jól emlékszem elég sokat jártál betegeskedő kuplunggal.
Vagy újra szét kell szedni vagy megtanulsz vele együtt élni. Gondolom nem vigasztal, de apósom Grande Punto-ja új kora óta rángat 1-2-ben.
-
-
DeFranco
nagyúr
-
_NCT
addikt
válasz
Kornel #60919 üzenetére
Tény, hogy nem mindig a víz a hülye.... De akinek esze van, az nem vesz hitelre autót, még akkor sem, ha megteheti és könnyen kicsengeti a törlesztőt. Sajnos ezt érték el a csodálatos hiteltermékekkel a bankok. Ma beszéltem utazás közben egy kellemes kis hölggyel, Bécsben él és pedagógusi fizetésből röhögve megél. Itthon csináld ezt meg.....
-
-
-v-
addikt
válasz
Kornel #59946 üzenetére
Hát nemtom bazeg, ennyi erővel egy almát se ehetek meg, vagy ha iszom az is elvonja a figyelmemet, mert a pohártartóból kiveszem, ki kell tekerni a kupakját, és még sorolhatnám. Agybeteg ez az ország, minden túl van szabályozva.... mindenre van törvény meg rendelet, meg kb. az ellenkezőjére is néha...
(#59948) TaaT : te nem iszol?
(#59949) kornelka : jaja, pontosan...
-
válasz
Kornel #59946 üzenetére
A félmeztelen nős plakát is, meg a berepülő légy, meg a melletted menő kamion által elnyomott hírek is...soroljam még? Inni és enni pénzbírságos lesz? Netán ha viszket a seggem és a megvakaráshoz leveszem a kezem, akkor meg fejbe lőnek?
Áh hagyjuk , nem kérdeztem semmit, mert csak én vagyok itt a hülye, doszt.
Cakát. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #59655 üzenetére
némileg aggódnék, hogy a szünetmentes táp mikor gyújtja fel a telefon nem erre tervezett akksiját, ezzel az autót, meg amúgy az android nem a beavatkozásmentes 0/24 rendelkezésre állásról híres folyamatos üzemben napokig-hetekig... meg akkor már úgy kellene, hogy legalább a riasztóra szóljon is oda neked, hogy figyu akció van, ne fél nap után vedd észre, hogy elvitték a gépjárművet, a telefon meg a város másik végén a bokorban, dekár.
mondom, amúgy én is gondolkodom benne, persze tetszik is az ötlet, csak ezek az aggodalmaim, amikre még nem találtam választ.
-
diegho
nagyúr
válasz
Kornel #59278 üzenetére
Senki nem vitatja, hogy 1 évesen jó gumi a Sava és nem is ez a lényeg, hanem az a lényeg, hogy 3-4 évesen milyen, mert ha a Sava 3-4 évente cserélni kell, a kicsit drágábbat meg 5-6 évente, akkor nem kérdéses melyik a jobb. Mellesleg én használtam már elég sok télit, de a Dunlop annyival jobban tapadt a többinél, hogy arra jó szó nincs, pedig ABS sem volt abban az autóban. Ráadásul mint mondtam én olcsóbban vettem, mint a Barum, 200ft-al volt drágább darabja a Sava-nál. Persze nem azonnal vettem meg, hanem elkezdtem október elején nézni az akciókat és november elején vettem.
-
válasz
Kornel #59278 üzenetére
ADAC tesztnek már nem hiszek, sokszor jó gumikat be sem tesznek a tesztbe, a végén még nem a continental fog győzni
a Barum és a Semperit is csak a conti miatt kerül be a tesztbe.
Az Uniós jelölés többet ér mint az ADAC teszt.
Ez az én magánvéleményem. Nem kell tiszteletben tartani.
-
diegho
nagyúr
válasz
Kornel #59255 üzenetére
A gumikon rengeteget lehet spórolni. Én amikor a carina-ra kerestem 5 éve télit, mert bár a semperit-en volt még 6mm minta, már olyan kemény volt, hogy használni nem lehetett, akkor neten átnéztem az árusokat és 11500-ért kaptam Dunlop gumit, ugyanez gumisnál 18k lett volna, a gumisom el is kérte a bolt elérhetőségét, hogy honnan vettem, mert ő is rendel onnan párat.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Kornel #59118 üzenetére
Kérek konkrét árajánlatot több tréleres cégtől is (meg a becsületesneppertől is). Eddig úgy tudom, hogy 130 ft/km körül, ez Münchennel számolva 200 ezer ft (cserébe nem kell 80 ezer körüli összeget fizetni a rendszámért, biztosításért; meg hát a saját benzinem is pénzbe kerül). Plusz 100 ezer az autóra a regadó, meg még a műszaki.
Nem olcsó, persze. Viszont ami szóba jön most Magyarországon, azt kereskedő árulja, Németországból hozta be. Nyilván jóval több haszna lesz rajta az ügyeskedéssel együtt, mintha én hoznám be.
Árban jobban jönnék ki, ahogy számoltam.
phbiker: mert ez tetszik. (És fogyasztásban jó, biztonságilag jól felszerelt (ESP, függönylégzsák stb), értékvesztése viszont nagy)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest