Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Kornel #129708 üzenetére
A 22 éves bónusz pedig mindent visz.
Na ezért verik at a magyar használtautó vásárlót
Mert saját maga akarja, hogy átvertek.
1.8 tfsi ha j tudom szinten nem a legmegbízhatóbb, talán itt tanácsolták, hogy inkább ne.
1.6 ecoboost annyira bugos, hogy inkább kukaztak, és már 1.5 van helyette, komplett motorokat cseréltek gariban.
Motor néztem, de kicsi. Ennyi pénzért nem fogom kompromisszumot kötni.
Pont.Amíg volt még valami?
Szóval még egyszer kihangsúlyozom, hogy megbízható autó kell, nem állhat havonta a szervizben ezért azért.
-
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #129689 üzenetére
hát, ha vennék egy új Lancert 4M-ért, felköpnék és aláállnék... mi vagy te, kicseszett kisnyugdíjas, akibe csak hálni jár a lélek? könyörgöm vegyél valami rendes* autót, ne csak az excel-tábla után menj...
*aminek kitaposhatod a szemét, szeretsz vele közlekedni és nem kell azt mantráznod állandóan, hogy dekurváramegérte, hogy ne hányd össze magad tőle.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Kornel #129532 üzenetére
Ja, mind vakok vagyunk.
A magam nevében, bár ezen a példán keresztül, de inkább általánosságban beszélek.
Amúgy az is kizárt, hogy a nepper ne tudna róla, hogy tekert.
(#129539) bitpork
Az itt lévők talán egy kicsit tudatosabbak, a valósággal inkább képben levők, persze senki sem tökéletes. De azért had várjuk már el, hogy nyíltan ne vágjanak át, mint sz@rt a palánkon.
Az, hogy mikor éri meg jobban egy igazolhatóan cserélt alkatrészekkel, de nagy futású példány, mindig az alkalom dönti el.(#129545) bitpork
Ha nem tudod elfogadni, hogy másnak a tiedtől eltérő a véleménye, legalább ne személyeskedj. -
-
válasz
Kornel #129421 üzenetére
Nem vagyok hajlandó hazudni
Megmarad. Bajom nincs vele, élvezem. Megcsináltatom amit kell, és majd megy fel megint csak akkor már a piaci átlagért ami 3 milla feletti
Polírt Munezzel megbótolom (előre félek mennyi lesz), szilikonozni nem fogom, mert hetekig súroltam mire kijött az a vödörnyi amit anno az eladó belekenyt
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #129404 üzenetére
Szerintem a Swift sem kulonb a Coltnal, kemeny kopogos minden, az ajto olyan hanggal csukodik, mint a Wartburge.
Nem tudom, hogy felszereltsegenkent mennyire valtozik az ilyesmi a Swift eseteben, de amiket en vezettem azok mind ilyenek voltak, GS felszereltseguek. Mentesegere viszont semmi sem zorgott, ellenben a korabeli Yarissal, ami ugyan ugy kong es kopog, de melle meg nyoszorog is. -
Integrale
veterán
válasz
Kornel #129283 üzenetére
Veszprem megyeben, kozel Papahoz van egy ilyen futomuves, gyakorlatilag erre szakosodott.
Ott hagyod a regit, o ala pakol egy felujitottat, ugy emlekszem, hogy az arban benne van a fel-le szereles, ami egy karos emelovel piti ido.
Nagyapam a 405-tel es a 306-tal is megjarta mar ezt az utat.
Tavaly neztem jofogason, 2-3 felujitott is volt 20e ft magassagaban, nem kell rettegni tole. -
-
-
válasz
Kornel #129108 üzenetére
Teljes mértékben egyet értek a szerelővel, egy ilyen motornak, ha kompresszió baja van, addigra már rég a turbo, injektor, magas nyomású megadja magát. Kompressziót amúgy is nagyon sokat futott motorokon szoktak mérni aminél már sejthető a nagy mértékű kopás ténye. Szal én nem erőltetném a dolgot.
-
w333
félisten
válasz
Kornel #129108 üzenetére
Szerintem nem éri meg a kockázatot ... helyette inkább egy teljes átvizsgálást csináltass rajta (ha valami hiba van az ECU úgyis megmondja)
De ha jól tudom akkor van már összehasonlítási alapod, vezetted Land kolléga autóját ... ha sokkal sz@rabbul megy az úgyis észre fogod venni
-
footy
addikt
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Kornel #129016 üzenetére
Eddig mindegyik dízelemet -5 fok alatt vettem. Elég jól meg lehet állapítani a motor és a befecskendezők állapotát a reggeli füstpamacsból. Ezért szeretek télen dízelt nézni. Ha meleg motorral várnak, az nem jó jel. A mostani octavia jégbe fagyva várt a telepen, előbb le kellett takarítani a 20 centis havat a verdáról.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Kornel #129001 üzenetére
Kell hozzá egy megfelelően skálázott manométer a hozzá való redukciókkal(direkt dízel motorhoz). Kiveszik az izzító gyertyákat és megtekerik üresen a motort, de az izzÍtó helyére betekernek egy nymomásmérőt. A mért kompresszió pontosan megmutatja a motor állapotát. Egy rendes dízel motor 30Bar hengerenkénti nyomással rendelkezik új korában és 18-20 bar az elhasználódási limit gyártótól függően. Ha a kettő között van és nincsenek nagy eltérések a hegerek között, akkor a motor állapota megfelelő.
Kb 50 euró egy ilyen mérés. Szerintem megéri.
-
w333
félisten
válasz
Kornel #128997 üzenetére
Én biztosan tovább keresgélnék más autót ... ezt olvasd át
Nincs az az olaj, amit 10 ezer után nem kell cserélni! Mindegy, ki mit ír, 10 ezer után nincs meg a viszkozitása, főleg egy turbódízel autónál.
Érdemes lenne egy teljesítményt mérni rajta, szinte biztos hogy kopott a motor !
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Kornel #128997 üzenetére
Legbiztosabb mód a kompresszió mérés, vagy megnézed mennyi kartergázt termel, persze ehhez tudni kéne értelmezni, amit láltsz és érzel a kezedet a nyitott olajbetöltő felé téve alapjáraton. Valamennyit fog és a dízel mindig többet tol, mint a benzin, kérdés, hogy mennyit.
Nézesd meg szakértővel.
w333 Még jó, hogy Te nem értesz hozzá és nem szólsz bele.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel #128862 üzenetére
Elhiszed hogy letojom/nám azt a +1,5-2 litert, de tényleg?! Most hadd ne írjam le mennyibe fájt Kormi 1 hónap leforgása alatt.
Pályán bedobta vészmódba magát a gép. Ok irány a szerviz. Első körben EGR pucolás de szart se ért (sztem nettó lehúzás volt de lapozzunk) mert 2 hét múlva megint vészmódba rakta magát a pályán, cserélni kellett az EGR-t. DPF-et szintén pucolni kellett és az is lassan csere érett lesz... és nincs benne 200k km sem (garantáltan).
Ja és a következő nagyobb költség a kettőstömegű is ott lebeg felettem mint Demoklész kardja. Sajnos a halálának előjelei már tettenérhetőek.
Városban nem járok el 10 liter alatt és akkor nem toltam ki a szemét csak normálisan közlekedtem, (2.0 TDi) tehát a sportmód kapcsolójára még csak nem is gondoltam nem hogy kapcsoljam. Ehhez képest még Bubi sem eszik érdemben többet (+1,5 liter városban 100km-erenként) cserébe nincs semmi költséges cucc ami befoshat benne.
Kellemes a dízelezés én már majdnem megszerettem így 3 év TDI terelgetés után de továbbra is úgy vagyok vele mint a zsiráffal az állatkertben. Szép-szép de otthonra azért nem kéne.
Ne érts félre, nem meggyőzni akarlak azt veszel amit akarsz csak jó ha tudod, hogy vannak benne időzített bombák akkor is ha szerető gazdától veszed mert ezek a bombák egyszerűen benne vannak a rendszerben ha szeretve volt ha nem. Kettőstömegű elkopik, az egr lekokszolódik, a dpf eltömődik, a cr rendszer megmakkan előbb-utóbb...
Persze van tartalék benne meg ideális körülmények között alig eszik (pályán nekem 140-nél elvan 6,8-ból ami parádé kb). De ingyen ebéd soha sincs ezt ne feledd el.
-
-
-
-
w333
félisten
-
w333
félisten
válasz
Kornel #128710 üzenetére
Úgyis egy hétköznapi unalmas egynyóc kuvik lesz, akkor nem mindegy ?
Szerk.
Egyre több Tesla Model S -t látok a városban ...
(#128712) Qru
Automata módban kapcsolgatja a klímát, de ugyan úgy lehet manuálisan is használni csak a hőfokot + ventilátor sebességét kell beállítani
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kornel #128619 üzenetére
Áh, idén nem fér bele a csere, talán jövőre.
SzlobiG
Nah igen, nem olcsó, de újonnan egy ilyen IS250 F-Sport szerintem legalább 2,5x ennyi.
Tsebacsi
Nekem is feltűnt, kár érte, de minden megoldható utólag. Ezen nem stresszelnék, de tényleg ennyi ami a hiányzik belőle. Szerencsére nem fabetétes verzió és fekete belső.
footy
Ugye.
Ebben a gyöngyházfehérben, F-Sport kivitelben elképesztően gyönyörű. A V6 szívó, hátsókerék, F-1 váltó csak hab a tortán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest