- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #69540 üzenetére
Na megjártam én is a hazataxit, már persze nem volt semmi a városban, rendőrt sem láttam viszont...
Ellenben végigmentem a Thökölyn, hát... szerintem elcseszték... persze a buszsávot megint belülre kell vinni, aztán a legvégén kell egy torkot csinálni ahol fonás-szerűen szépen helyet cserél az autó meg a buszsáv...
De legalább megspóroltunk egy taxifuvart...
-
Klemens
őstag
válasz
Melack #69216 üzenetére
Jó persze, ez csak úgy feltűnt.
A Vento van most. Legrosszabb esetben 110K-ért elviszik tőlem a biztosítón keresztül. Próbálom azért többért eladni, hátha sikerül.Qru: Akkor kérlek az első képet nézd meg alaposabban.
Vladi: A lakatos munka, fényezés nélkül 100K, erre jön még a fényezés ami kerekítve 50K, mert ugye sárvédő, csomagtérajtó és hátsó lökös. Meg durván számolva 150K összesen.
Nekem nem is ezzel a javítással van a bajom, mert bőven kifizeti a biztosító, hanem a többivel ami nem igazán üzem képes az autón vagy már cserére szorul. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #69251 üzenetére
nem a baja vagy nem baja a lényeg, hanem az adómentesség
szerintem ezt ne feszegessük, mert ez simán számviteli-adózási kérdés, és nem szeretemkérdés vagy jólennekérdés
adószakértő én sem vagyok, de szerintem ti sem, tippelgetni, meg homlokmozizni, hogy mi volna jó, meg felesleges, csak hergeljük magunkat vele
9 Ft, ennyi adómentes, ennyit ad, viszlát. ez nem igazságossági kérdés.
ha 50 Ft-ot lehetne elszámolni, akkor minden munkavállaló kocsival járna be - papíron, aztán meg a cég szépen leírja az 50 Ft/km/nap/schwechat-záhony táv kétszer költséget - és mindenki jár ugyanúgy busszal.
Megvan annak az oka, hogy miért ennyi, és ez történetesen nem feltétlenül népnyúzás.
Csak még egy nagyon OFF gondolat, de vitázni erről nem fogok, nem akarok:
Voltak itt sokkal liberálisabb adójogszabályok is a '90-es években, amikor még azt hitték az akkori törvényalkotók, hogy Európa nincs messze, csak aztán hirtelen kiderült, hogy a furfangos hazai vállalkozó nem szeret adót fizetni, nem fizet hát lóf.t se... akkor se ha keveset kell, akkor meg főleg nem, ha nem veri ki belőle az adóhivatal a sz*rt is... na így lett nekünk fordított áfánk, meg 9 Ft/km-ünk, meg gúzsba kötött cafeteriánk, meg 27%-os áfánk... de ez csak mellékes
-
válasz
Melack #69180 üzenetére
Hali!
Természetesen lehet benne ennyi, sőt, több is lehetne. 100-110K km-nek jobban örülnék.
(#69181) aero.: magányszemély, ha vissza is van tekerve, akkor szerintem az a kereskedő tekerte vissza, akitől vette.
(#69182) MunezXBK: felhívtam telefonon. A többi infó is innen van.
(#69183) Mágus2: tudom, hogy nem mérvadó, állapotot kell nézni. Csak most kell rá téligumi+felni, nyáron nyárigumi. Ha jól tudom, ilyenkor szoktak előjönni a dízel betegségek, 150K km után (bár ezt lehet rosszul tudom).
Milyen költségekkel kell kalkuláljak, ha belenyúlnék valami szarba? Márkaszervizes állapotfelmérés mennyire lehet pontos egy ilyen dízelnél? Tehát meg-e tudják nekem mondani, hogy turbó stb milyen állapotban van? Meg azon is gondolkozok, hogy ha én teszek bele 60-80K km-t, akkor mennyire lenne még eladható 4-5 év múlva? Német piacon ennél drágábbak vannak. Viszont ez az a felszereltség, amire vágyom nagyon. AFL világítás, ami nagyon-nagyon kéne.
-
baluka6
aktív tag
válasz
Melack #68986 üzenetére
Hát olyan 220 lenne kb a plafon.
!Overdose!: Olvastam róla Én is, de elvileg korrekt használat és szervizelés mellett ez megelőzhető lehet. Persze az előéletét nem ismerve ez necces dolog... A másik alternatíva az f astra, bár azok elég sokat futottak, de majd azért körbeszimatolom. Régebben jártam egy 1.4 16 szelepes Eco-Tec motorossal, az tetszetős volt.
Suzuki Swift nem kell, annyi erővel beugorhatok a Dunába is, nagyobb eséllyel élem túl, mint a Suzuki-va egy utat.
-
szőröscica
addikt
válasz
Melack #68989 üzenetére
Vannak itt papíros verdák is szép számmal, ha nem akar a műszakival vesződni.
[link]
-pont 2 kilóért egy igazi francia tespedős autó, v6-os duruzsoló motorral. Ezt még Te is bevállalnád simán![link]
-vagy baráti áron egy igazi olasz csúcsragadozó
-klíma, légzsák, minden ami kell
-tulajjal visszaíratod, műszakival együtt kéred[link]
-hát ő talán nem olyan jó választás, az eleje mintha sérült volna, lehet parkoláskor lekoccoltak vele valamit
-viszont nagyon jól felszerelt! - digitklíma, stb. ezzel csak nevetni fog azokon, akik az 1.0-s swifttel küzdenek felfele nyáron az emelkedőn izzadva. Nagy gáz, a V6 a duplakipufogón trombitál, bent pedig kellemes 22 fokot varázsol az automata klíma! -
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #68551 üzenetére
Fogadjunk Octaviás volt... az is szar.
Amúgy szerintem ez nem ennyire egyértelmű, van jó meg rossz autó, sőt, vannak márkajellegzetességek is (amiket azért időben és modellszinten is erősen feltételesen kell kezelni), de az ilyen 3F szabály meg társai így is úgy is blődségek.
-
boogie84
veterán
válasz
Melack #63742 üzenetére
Na most, ugyan későn, de egyik kollégám ilyennel foglalkozott anno. Azt mondta h a legmegbízhatóbb márka az INA volt, amiket ő eladott, és a legkevesebb panasz volt rá. Semmi haszna nincs azon h ezt mondta, rég abbahagyta az üzletet, uh én hiszek neki.
Annyit mondott h ugyan az a termék, csak a nevek mások a dobozokon. INA, UNIX, RUVILLE, egykutya.Ruville-re mondta h nem olyan jó. Amit csomagolnak. Bár nem is rétem. Én legközelebb 5 6 év múlva 60ekm után INA-t veszek! Ez tuti.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #67539 üzenetére
Van amúgy vagy három-négy off-abb topic, de valahogy egyik sem pörög. Személy szerint el tudnám képzelni, hogy összevonásra kerüljenek ide, úgy sem nagyon látszik mostanában igény külön autóvásárlásra fenntartani egy topicot. Lehet a válság, vagy nem tudom, de talán ha 6-10 autó lett megkérdezve fél év alatt, mióta ide járok? Ebből megvéve kb. 4-5.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Melack #67020 üzenetére
89. oldal.
A biztosítékot kizárnám, 1 darab van a 3 féklámpára. Ha a 3. megy, akkor az jó. -Ugyanígy a féklámpa kapcsolót is kizárnám. A kábelozáson meg kell keresni azt a pontot, ahol elágazik a 3 féklámpa + vezetéke. Ott lesz a bibi. Ez valami csatlakozó szokott lenni a bal oldalon a csomagtérben esetleg az ülések alatt-mellett.
-
-
-
válasz
Melack #67003 üzenetére
Na tessék. Én most voltam Gazsival szerelőnél mert a bal 1 parkradar vacakolt. Csati takarítás után most olyan mintha menne.
Féklámpád ügye. Nekem passatban volt olyan h a madzag nem forrasztva csak gyorscsatizva volt a foglalatba gyárilag. Néha kontaktolt. Oszt égysző bérágtam és be lett forrasztva...
-
-
!Overdose!
őstag
-
válasz
Melack #66112 üzenetére
Ugyan írd már be az enyémet : 2003 és 132kw. Utána szörnyűldözz
Qru: ez nem mentség arra ami örtént. Már arra is ki tudodk akadni ha ellopják az ember két kezének-vérének az eredményét. De hogy azzal a szegény kisgyerekkel is kib@sztak így...hidd el ha a kezem közé kapnám most a parasztot, akkor azt kívánná, hogy bár csak megölném
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Melack #66112 üzenetére
Egy vicc jutott eszembe mikor Pistike a farkánál fogva pörgeti a macskát. Mit csinálsz kérdi a fater, örömet szerzek a macskának. De így? Persze tudod, hogy fog örülni ha elengedem?!
Na pont ezt éreztem én is, mikor megkaptam a határozatot, hogy 116k helyett csak 86k lesz az éves teljesítményadóm.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Melack #64543 üzenetére
Tényleg... fail.
Amúgy meg akik az elektromos dodgemeket erőltetik, nem gondoltak még bele, milyen elektroszmog lenne (nem tudják úgyse leszigetelni úgy), és az áramot is atomerőművekkel állítanák elő = szemét és szennyezés, senki se jöjjön nekem azzal, hogy ha elterjednek, akkor majd szélerőművel hozzák létre az áramot, mert akkor be kellene az egész földet azzal telepíteni, ami megint fa kivágáshoz vezet = védjük a környezetet?
Fúziós energiával se gyertek. Van? Nincs. Erről ennyit. Elektromos autó zsákutca egyenlőre.
Én azon csodálkozom, hogy bombát annyiféle anyagból tudnak csinálni (folyadékalapút is), akkor miért nem próbálnak valamit ki belsőégésű motorban is? Valamelyik csak jó lenne... ja várjá'.. olajlobbi.
-
-
válasz
Melack #64028 üzenetére
Sajnos repülővel jöttem
Viszont legközelebb kicsival lesz s kiruci.
Be fogsz rosálni. Városban átlag 14 liter. Kívül meg most döntöttem vele rekordot a bc szerint tempomat 90-nél 7,5 litert evett míg átkeltünk 2 hídon. Igaz a tulaj meg akart ölni s tetvészkedésem miatt de itt 110 a max a pályán ha jól láttam a táblákat. -
batai15
félisten
válasz
Melack #63943 üzenetére
300-450-500kb.400 kb már egy 2001es évjáratú. Mondjuk konkrétan azért kérdezem, mert egy ismerős venni akar egy dacia dustert, és megválna tőle. Láttam ha baja volt egyből szerelőhöz vitte. Az 99-es.
azért nem tudom az árát, mert igazából ad hozzá téli lemezfelni szettet 1éves gumival, nyárra meg elég pofás felniket is,azon is jó a gumi. + első tuning lámpát is,amihez asszem van igazi mű bizonylat. Na már most olyan lámpának 40ezer kb 1 pár.. Így nem rég 450-500at beszélt , de nem tudom meg éri e ,mikor 2001is hasonló árba van.viszont amiket ad nem 2 forint , tehát jó is lenne. Vagy mennyi lenne a reális ára így?szomszéd szerelőt kérdeztem ő csinálta ha gond volt, szerinte is rendbe van a kocsi. Alternatívának suzuki swift lenne, de az nem igazán jön be, meg kicsi is nekem, és azért szeretnék egy kicsit karakteresebb autót. Barátnőmnek mindegy csak ne lada legyen xD
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest