Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ecaddsell
üzenetére
Hát nem tudom, eddig komolyan gondoltam hogy jön egy új gép de ezután a poszt után amit azon a rumor oldalon kitettek, egy kicsit kiakadt nálam a bullshit-o-meter
Gőzmozdonyfelismerés, valós piaci igény, meg egyszerre kétféle szenzor van benne. Szerintem ez egy poén poszt, legalábbis én nem tudom komolyan venni. Kiváncsi vagyok jövő héten mi lesz. Szerintem vagy az, hogy bemutatnak egy revolúció helyett evolúciót, de semmi nagy dobás csak egy “meh” fejlesztés, vagy konkrétan nem jön ki semmi. Sajnos már ezt is el tudom képzelni. Kíváncsian és szkeptikusan várom 15-ét. (Gőzmozdonyfelismerés… filózok ezen hogy mihez kell gőzmozdonyfelismerés, ami AI nélkül nem menne…)
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
lugosi
üzenetére
A gőzmozdony fotózásnak elég nagy kultusza van, kül. gyerekek meg gyermeklelkű felnőtteknél, azaz ez még belefér (ez csak AI mód).
Persze amikor ezt a két sort látja közvetlen egymás után akkor azért elgondolkodik az ember, hogy vajon a forrás nem hiteles vagy aki leírta minimum fáradságot sem invesztált bele:
"Non-stacked back-illuminated 24MP CMOS sensor
Stacked 20-megapixel sensor (IMX472)"
Ha azt vesszük, hogy a szűkülő fotós piac miatt szabvány elemekből építkeznek akkor a szenor is hihető meg a 5.76M OLED EVF (ami számtalan más gépben ott van már).
Az a gyors kiolvasású szenzor is pont jó, lesz HDR mód, normális követő AF-es gyors sorozat esetén is stb. AF-et nagyon sok pont támogatja (AI AF-hez kell is). Lesz gyors fps-es videó is H.265 kodekkel is stb.
Mindkét kártya UHS II lesz (bár ha valaki vett már UHS-II kártyát azért normális kapacitásban annak is van ára...).
A kihajtható LCD is jobb lesz.Persze itt is van amit nem értek (bár már korábban is ez volt, de most még nagyobb a szakadék):
"AF working range Lowest luminance (-6.0 EV) / Highest luminance (19 EV)"
"Metering range Lowest luminance (-2 EV) / Highest luminance (20 EV)"
Sokkal kevesebb fényben képes fókuszálni mint fényt mérni?Alapvetően valami ilyesmire számítok, minden korábbi lényeges panaszt javítottak és kapott egy új jobb szenzort is.
-
trlala
aktív tag
Full wow specs:
[link] -
t.imi
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Tökéletes lesz egyelőre. Pro nem is érdekel, soha sincs jó vége.

Váz megérkezett, doboz, minden tartozékával, papírokkal.
Akkora az akku, simán bírná a bikázást is. Kezelését nagyon szokni kell, remélem, jó barátok leszünk
A gradációra nincsenek előre beállított görbék?
Érdemes követni [link] ezen beállításokat? -
Lassú Víz
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Fél év teljeskörű gari van egy átalánydíjas javítás után.
"Szervizünk fizetős javítást átalánydíjas szolgáltatás keretében vállal, ami hibától függetlenül kizárólag a készülék típusától függ. A javítási díj fedezi a teljes szerviz szolgáltatást, ami tartalmaz egy teljes átvizsgálást, a hibák kijavítását, külső-belső tisztítást és fél év teljes körű garanciát is biztosít, amit kiadási bizonylat és a számla együttes bemutatása mellett vehet igénybe."
Nem kell a kollégára ráhozni a frászt, de azt saját tapasztalat alapján tudom javasolni, hogy a javított cucc ne a táska mélyén pihenjen sokáig, hanem használni, használni, használni.
-
Throme
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Még a GF7 idejében vettem pana 45-150 obit, mert kellett a beépített stabi.
Aztán vettem egy oly EM10-et de a pana maradt, mert nagyon elégedett vagyok a képminőségével.
Olyból a 75-300-zat húztam be. EM10 mellett nincs gond a stabi mentességével, de ugye el tudnám képzelni, ha menne dual OS-ben...
ez a lencse igényelné. F6.7 a vége, rosszabb a pana 100-300-nál.
DE nem zavar, a 75mm induló fókusztávnak jobban örülök. -
philoxenia
MODERÁTOR
Volt valakinek mind a kettő? Nekem a Pana van, az most tán valamivel olcsóbb is.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
ecaddsell
üzenetére
Aha, akkor ez kis elírás lehet. Ezzel együtt az sem elhanyagolható, hogy kevesebbet kell utómunkázni, főleg az árnyékos részek tudnak parásak lenni, csak egy picit húzol rajtuk és már zajos lesz. Ha így nézzük, akkor emiatt lehetnek zaj mentesebbek a végső képek. Ezzel együtt ha még hoz 1FE javulást a jel-zaj terén, akkor nagy előrelépés lesz.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Valaki itt nagyon félreértett valamit (a quad bayer kapcsán ami a szenzor PDF-ben is ott van). A 2Fé az nem a low light (magas ISOs, kevés fényes) teljesítmény lehet, hanem HDR mód azaz dinamikatartomány elég fényben. Két expo egyben, egy az árnyékos részekért és egy ami túl sok fényes részt menti a kiégéstől...
Ettől kevés fényben nem lesz kevésbé zajos a szenzor. -
MrChris
nagyúr
válasz
yle_greg
üzenetére
Mikor új volt nekem a G9 kipróbáltam pár képpel a HighRes módot, jól nézett ki, de valahogy nem győzött meg, nem használtam. Mivel itt ennyiszer előkerült csináltam itthon tesztképet, Laowa 7.5, f5.6-on. Itt egy részlet, bal oldali az eredetiből belenagyítva, hogy össze lehessen vetni. Most meggyőzött, ha lesz alkalom mégis használom, pixelkukkoláshoz kiváló!
-
pazirezz
tag
Köszönöm az infókat, tanácsokat mindenkinek
Elmolyolok rajta.. Valami mindenképp lesz, mert kiváncsi vagyok a m4/3 rendszerre
-
aginor
veterán
válasz
yle_greg
üzenetére
Nem, ezek alkalmankénti javítási összegek. Ha nagyon peches vagy, akkor egymás után többször is kifizetheted bár nem hiszem, hogy ez nagyon jellemző lenne.
A Pana pedig szerintem nem "szerencse", ismerve a hazai szervizt és a gyártó hozzáállását a szaraihoz (már bocsánat
). t.imi: annyit igazából simán megér a lencse, mert a képe nem olyan rossz. Ami hátránya az a fényerő, ami csak átlagos és az építési minőség, ami nekem nem tetszett, de amúgy kategóriájában viszonylag rendben van. Persze az egészet el tudod rontani azzal, hogy megtapogatsz egy PRO-t.
-
jaanoo89
aktív tag
Volt szó az esetleges teljesítmény növekedésről. 1FE-t alsóhangon tippeltem, azt pletykálják, hogy lesz ez 2 is.
-
t.imi
addikt
válasz
yle_greg
üzenetére
Aginor az lesz. 34-44 között vannak az oly lencsék, ideig talán nem kap el a gépszíj. Esetleg pana 175-200.
Az E-M1 II hi-res módja talán tucat pro üveggel működik. Emiatt kerestem "olcsóbb" megoldást. Általános átfogás és többihez képest kedvező ár.
Kedves fórum tag küldött néhány saját gyártású képet, finom a képminősége is a 12-45-nek. -
yle_greg
aktív tag
Tökéletes cucc szerintem nincs, csak, valószínűségekről beszélhet az ember a meghibásodások terén, plusz a már jó ideje kint lévő termékek szériahibái amik biztosak.
Ilyen jól ismert szériahiba például a Pana GX7 esetében a kijelző egyik csavarja mellett megrepedt keret. Ott olyan kevés az anyag, hogy normál használat után egyszerűen megreped a műanyag, szerencsére baj nincs belőle, csak csúnya.
Az Oly 9-18 szalagkábele is híres, de én úgy tudom, hogy ez megelőzhető azzal, hogy az ember nem csukja vissza mindenáron utazóállásba, csak ha valóban szükséges a hely spórolás. Nekem volt 9-18 -am, használtan vettem és adtam tovább, nagyon szerettem. Az eladó korrekt volt, ő figyelmeztetett rá, hogy kíméljem, én is ezzel a tanáccsal adtam tovább.
Egy olyan tanácsot hallottam még amit jónak tartok, hogy a nagy zoomos obikat (14-140, 100-300) ha az ember nem használja, akkor legalább néhány havonta üresen tekerje ki és be, hogy ne gyógyuljon össze benne a műanyag, és érdemes gépre is tenni, hogy a fókusz motor is mozogjon egy kicsit.
-
yle_greg
aktív tag
válasz
aginor
üzenetére
Köszönöm!
Így már kezdem kapizsgálni.
Ezek éves díjak? Vagy örökélet? Gondolom nem gari idő, hiszen arról pont a gari szól.Szerencsére/sajnos engem ezek szerint nem érint, mert Pana minden cuccom, azzal meg nem foglalkoznak, ha jól látom. Az oldalukon nem is találtam meg ezt a PDF -et a menüben, elég fura. :-)
-
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Az általánynak pont az lenne a lényege, hogy a sokaságot vizsgálva rentábilis legyen a szervizszolgáltatás. Ha belegondolsz, ebbe beleférhet alkalmanként az is, hogy egy-egy javítás többe jön ki, mint az általány, mert sok olyan is lesz, ami viszont csak a töredéke. De sem én sem te nem ismered a rendszert belülről, csak találgatunk. Ha fontos a dolog, akkor meg kell kérdezni a mintabolttól, akkor okosabbak leszünk.
t.imi: Ha nem fontos, akkor jó lehet a kicsi 40-150-is, ha a fényerő sem kritérium, cselébe még most is meg lehet venni 40k körül.
pazirezz: az olcsóbb cuccok jellemzően mindenhol valamivel alacsonyabb minőséget képviselnek. Én évekig használtam M10-bők az mk1 és mk2-öt is és igazából mindkettővel volt baj. Az mk1-et ügy vettem a mintaboltból, hogy szenzorcserés volt, majd garidő alatt letörött a hüvelyk új támasztó. Az mk2-őt használtan vettem és azért volt rá még gari, mert még az eredeti jótállás lejárta előtt zárcserés lett a gép. Amúgy a használat évei alatt a hüvelyk új támaszt leszámítva semmi gondom nem volt velük, és elégedetten használtam őket. Ha biztosra akarsz menni, akkor vagy újat kell venni, vagy M5mk2-őt, azokkal talán kevesebb a baj.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
pazirezz
üzenetére
A szalagkábelre jól ráéreztél egyébként, M10II és a 9-18 érintett ezekben, de azért az se igaz, hogy törvényszerűen gyorsan el kell romolnia ezeknek.
Illetve lehet kicsit vigyázni is, pl. az M10II kijelzőjét nem koppanásig nyitod ki, hanem egy picivel előbb megállsz, ugyanúgy használható és kevésbé terheled a szalagot.Fujinál én olyat hallottam, hogy a csúcs vázukkal fotóztak órákat, látszólag élesnek tűntek a képek, aztán hazafele menet jött rá az illető, hogy kicsit félre ment a fókusz mindenhol, de még egyértelműnek tűnő dolgoknál is. Volt olyan eset is, aki azt mondta, szabályosan leállt a fókuszrendszer, újraindítás segít... csak ugye a pillanat már el is szállt. Ezek talán súlyosabb hibák is, minthogy egy szalagkábel elszakadhat az évek során egy belépő kategóriás gépnél.
De jellemzően hiba mindenhol van, egy-egy adott terméket kell ilyenkor vizsgálni és nem komplett márkára rásütni ezt-azt.
Ha biztosabbra szeretnél menni, akkor hagyd ki az M10II-t és a 9-18-at is, mondom ezt úgy, hogy anyunak M10II-je van, nekem meg 9-18.

-
pazirezz
tag
válasz
Throme
üzenetére
Igaziból még gondolkodom, h melyiket "merjem" megvenni..
Elég vegyesek az infók.. itt többen írták, h semmi gond nincs az mk2-vel.. de Te is írod, h volt vele problémád (igaz gari időben).. illetve jelenleg is van fenn Marketplacen 2db hibás gép..
Na most, ha 80-90E környékén vennék egy használt vázat, majd rövidesen 65E kellene költenem szervízdíjra, mert tönkrement.. tuti felakasztanám magamat.. Furcsa, mert pár éve már fotózok, volt Sony-m, Fuji-m.. soha semilyen formában nem futottam bele semmiféle hibába (pedig elég használt gépek voltak) illetve soha nem is hallottam meghibásodott gépről, egyik márkánál sem.. erre Olympus témában meg már vásárlás előtt többe is..
Most nyilván általánosítok.. de a nagyszámok törvénye alapján tuti belefutnék egy hibásba
Egységdíj fura.. pl. szallagkábelt nem egy nagy tétel cserélni.. és az is 65E?! hmm.. még rágódom, de azért köszi
-
t.imi
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Annyira nem fontos a makró, csak a lehetőség, hogy van rá mód.
Bár, kicsit magamba szállva, lehet a 12-45/4 lesz az első, ha lesz keret, jön a nagy ágyú. Az a plusz 150-180k most fájna.Throme #99870
Vagy 12-32, vagy a 12-45. Semmi értelme a kettőnek együtt. Fentebb írtam, anyagi megfontolásból most a kisebbel kezdek egy mezei 40-150 kíséretében.
Ekv 300... 600 is kevés. Mondjuk más rendszeren nem megy el az eszem, csak a m43-on....
-
Throme
veterán
válasz
aginor
üzenetére
Gariztatás során nekem ki is tisztították a vázat, ami tényleg pozitív. FW-t nem tudom nézték-e, de azt már én megnéztem vásárlást követően.
" de lehet úgy is, hogy megmondod neked mi a fontos és azokat kéred"
Ez rendben is lenne és lehet a szerviz tud flexibilis lenni, de a fix árazású általánydíj ezt az igényt, hogy mit kérek, nem tudja kielégíteni.
Azt se fogják mondani, hogy oké srác, ami belefér a 68 k huf-ba,... mert nekik a fix díj már a hasznot is tartalmazz a gauss görbe alapján.#99864t.imi
Szerintem a 12-32 és a 12-45 együttes meglétre felesleges. Korábbi vásárlásból van 12-32, viszont a 12-45 érkezésével nem igazán emlékszem, hogy használtam, vagy vittem volna magammal...
40-150 mindenre is elég. Raynox-szal még makrózni is!
Persze fény kell neki. Gyerkőc síelését is fotóztam 45-150 pana "sötét" obival (nekem ez van, nem az oly) és teljesen jó képek lettek, alacsony iso-n. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Nekem nem jött be ez az átalánydíjas javítás mert egy (gyártói szinten) nevetséges gombpótlásról volt szó (nem tudom hogyan kiesett, és el is veszett az E-M1 egyik gombja, itt írtam) amit gyakorlatilag gazdasági totálkár így javítani (egyébként semmi baja a gépnek).
Ezzel a felállással a jövőben is inkább kockáztatok használt cuccokkal, minthogy az elég komoly áresését az újnak bevállaljam. Olyan új árak és áresés van ami minden más megoldást megkérdőjelez számomra (aki annyira nem használja ki a cuccait).
Egyébként meg szomorú, hogy prémiumnak hirdetett cuccok messze nem képviselik a prémium minőséget nagyon régóta. A szalagkábel pont jó példa, off piros csíkos obiknál rendszeres a törés, érdemes "Error 01 repair"-re keresni és nézni milyen videókat hoz fel (a 24-105 még olcsó de a 24-70 2.8 II már nem annyira stb).
yle_greg
Megelőztek... -
yle_greg
aktív tag
Vessetek a mókusok elé, de nem jövök rá, hogy milyen általánydíjas szervízről beszéltek. Volt valami link? Egyszerűen nem látom. :-)
-
nozs23
addikt
-
t.imi
addikt
Elvileg ma du érkezik az 1 II.
A 12-45-ön agyalok. Az lenne e jobb, egy sima 40-150-el egyelőre, vagy toljam bele a 12-45 dupláját
és legyen a 40-150 pro egy 12-32, 12-45-el?
Közeli virág képek, portré, esetleg gyorsabb mozgásra elég az alap 40-150? -
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Hát, ha abból indulunk ki, hogy bízunk a szervizben, akkor átnézik, és ami indokolt mert már mutatja az elhasználódás jeleit, akkor azokat cserélik, de lehet úgy is, hogy megmondod neked mi a fontos és azokat kéred. Pl: szigetelés + fókuszmotor + blende motor. Az már más kérdés, hogy ilyet lehet-e, illetve mi az a határ, amikor már nem vállalják, mert nem éri meg. Ezeket nem tudom, meg kell kérdezni a szerviztől, de ha jól emlékszem, akkor átvizsgálás, takarítás, fw frissítés alapból benne van az árban.
-
Throme
veterán
válasz
aginor
üzenetére
Ki dönti el, hogy mit kell felújítani? Oké szigetelés... ezen kívül?
Szerviz is üzleti alapokon működik. Minél több alkatrészt épít be, annál jobban csökken a profit. Legtöbb alkatrészre rá fogják mondani, hogy nem indokolt a cseréje.Az egész afelé tendál, hogy vegyen mindenki használt cuccot, mert kap vissza pénzt, ha eladja, vagy kisebbet bukik, ha elromlik. Használt vásárlásból a gyártónak már nem esik le semmi zsé.
A fix ár meg nyilván Gauss görbe alapján van meghatározva.
Ilyen szempontból olyan rendszer szimpatikusabb, ahol annyit fizetek, amennyit javítanak. -
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nem kötelező elvállalniuk a javítást, ha szándékosságot lát, visszautasíthatja. Ilyenkor elvileg kérhet bevizsgálási díjat, de mivel az nincs nekik csak az általány, nem tudom, hogy mit számláznának (talán semmit).
Én inkább atekintetben gondolkodtam el ezen, hogy ha valamiért javítani kell egy nem garos cuccot, akkor kérem mellé a felújítást és szigetelések cseréjét is, és akkor -amennyiben korrektül megcsinálják- még simán meg is érheti az általány.
-
Throme
veterán
válasz
pazirezz
üzenetére
Azt vedd - szvsz - amihez több a bizodalmad.
Nekem MK2 van és táphibával megjárta a szervizt. Szerencsére gariidőn belül.
A gariztatás simán ment. minden rendben van a géppel... eddigEzen az általánydíjas javításról meg elgondolkodtam a minap.
Ha tényleg hibától független az ár, ami fix, akkor egy szalagkábelnél, vagy egyéb kisebb hibánál mi van ha további hibákat, immár szándékosan ejtek a vázon, és pl tönkrevágom a szenzort, a kijelzőt, talán még a panelt is és akkor 68k forintból (asszem ez az általánydíjas javítás) lesz egy kvázi új fényképezőm...Szándékos károkozás gariidőn kívül-belül, ígyis-úgyis zsebbenyúlós történet
Ha már lúd legyen kövér.... -
aginor
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Az mk2-nél a hi-res mód csak állványról működik, bár állítólag a DPReview szerkesztője ki tudja tartani kézből is, nekem sajna eddig nem sikerült ilyen bravúr.

ISO64 viszont jól működik, de csak ritkán használom, viszont arra készülni kell, hogy veszítesz dinamikát, bár szerintem nem katasztrófális a helyzet, bár való igaz, hogy teszteket nem csináltam a témában, csak érzésre nyilatkozom.
-
topikk
senior tag
-
MrChris
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Valamit félreértesz, nem a Sony a kattintásvadász, ezt a szenzor specifikációt már május óta mikor a Sony publikálta csámcsogják fotós, videós berkekben, hogy ez lehet a következő új szenzora a m4/3-nak, a rumor is már párszor betette. Most újra kitették. Az odaírt feltételezett képességeket is akkoriban már kiötlötték. Talán az astro trackinget nem.
Valószínűleg ez a szenzor dolgozik a DJI Mavic 3 Cine drone-ban. -
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Azért ezt a táblázatot a Sony tette ki. Kötve hiszem, hogy a kattintásokért csinálta volna, az meg egyértelmű, hogy fel kell bukkannia valamelyik mFT eszközben, annyira nem nézhették be a piacot, hogy kifejlesztenek egy szenzort ami senkinek sem kell. Én biztos boldogabb vagyok a jobb képminőségtől mint a +4 megapixeltől.
-
MrChris
nagyúr
válasz
trlala
üzenetére
Ez a szenzor spec. már tavaly május óta kint van ebben a táblázatban, újra és újra előkerül egy-egy clickbait jósolós cikk kedvéért az új OMD és GH6 szenzoraként.
-
trlala
aktív tag
wow spec.:
20mp(yes,IMX472)
120fps 12-bit RAW DCI
4K60P 10-bit 4:2:2
Improved AF tracking
astro tracking
[link] -
-
pazirezz
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata EM10 mk3 vázzal?
m4/3 vázban gondolkodom, és szembejött egy ilyen..
Korábban szemeztem az EM10 mk2-vel is.. de meglepően sok hibás darab van belőle ( kijelző flex kábel, zárhiba, szoruló vezérlő tárcsa, stb..) így olyanra nem merek beruházni.. kérdés, ilyen vagy hasonló hiba az mk3 -nál is jellemzően előfordul?
köszönet
-
Throme
veterán
Szerintem attól függ hogyan vette az obit. Ha kitben volt, akkor lehet könnyen odaadja, ha vette és nem mostanában, akkor lehet elgondolkodik. 230k körül volt, mostanában meg 150k körül...
Ha az utóbbit nézzük új árnak, akkor a 230k-hoz képest jelentősen olcsóbb a használt....de ez csak okoskodás
kiderül ha teszel ajánlatot.
Szerintem is érdemes beruházni erre a lencsére. -
aginor
veterán
válasz
trlala
üzenetére
Nem. A saját tapasztalatom szerint olyan a rajzolata F4-en, mint a 12-40-nek 2.8-on. F4 en nézve mindkettőt a 12-40 magától értődő módon jobban karcol. Nincs rajta programozható gomb, sem tologatós fókuszgyűrű. Ellenben a 12-45 kisebb, könnyebb, és akcióban nagyon jó az ára is. Ha nem kell a 2.8-as fényerő, akkor a 12-45 egy nagyon jó választás (pl.: természetjárásra).
-
Lassú Víz
addikt
válasz
trlala
üzenetére
Akkor megint a Panával borultak össze és figyelhetjük a kék csatorna zajosságát... Csak kicsit furcsa lesz, ha az alápozícionált vázak a Sony 20-as szenzorát kapják, és többet fog érni a vásárlóknak a vélhetően jobb teljesítmény sötétben és/vagy zárt térben mint a +4 Mpixel. Remélem a régi 20-as szenzorok már nem kerülnek elő a raktár mélyéről, bár a chip hiány bármit előhozhat.
-
trlala
aktív tag
24 MP BSI szenzor?
[link] -
jaanoo89
aktív tag
válasz
nozs23
üzenetére
HUF-ban nézve valahol 800 és 999 ezer között lesz, szerintem. De az Olympus jól szokott akciózni, 1 év múlva biztosan lesznek akciók, csak adnák már ki, mert nagyon kíváncsi vagyok, mit fog tudni az új szenzor. Egyébként ha erős processzort raknak bele, utólag csomó feature-t fejleszthetnek, ha azokra esetleg most kevés idejük volt. A szenzor a fontos, vajon mit tudott a Sony gyártani ebben a méretben, 2021-ben.
-
válasz
trlala
üzenetére
Amúgy nem biztos hogy vészes ez az ár. Ez egy csúcs váz lesz, én feltételezem hogy minimum onnan indul ahol a mostani csúcs vázak vannak márkán belül (pl. szemfókusz, hi-res mód, ilyenekre gondolok), és ismerve a korábbi vázak firmware-frissítéseit egész jó dolgok kerültek bele később is. Tehát ha innen indul (sőt ki tudja még milyen pluszok jelennek meg benne), akkor esetleg egy év múlva új funkciókkal, de az újdonság beárazása elmúltával olcsóbban nagyon jó lehet. Addig meg megveszi kb az összes pro fotós akik nem hagyták el a formátumot, mert eddig nem volt mire fejleszteniük. Abból kiindulva, hogy az új 20-asból nem tudnak annyit gyártani, hogy 3 hónap alatt leszállítsák, van még piacuk. Én most optimista vagyok ezzel kapcsolatban.
-
B-Clone
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
nem gondolom, hogy különösebben változnának a régebbi modellek árai. Azért az ilyen kaliberű gyártók egész jól fel tudják mérni, hogy mennyit "kell" gyártani egy egy modellből és nem az van már rég, hogy hegyekben áll a cucc a raktárban. Esetleg a kiskereknél beragadt néhány darabot majd valami minimális kedvezménnyel el lehet majd csípni valami last minute akcióban.
-
Lassú Víz
addikt
És kellett minden szarba chipet tenni.
Kérdés, hogy mi lesz a gyakorlat. Eddig visszavonták a korábbi modelleket. Aztán lehet, hogy az új cég a Sony stratégiáját követi és bezúzás helyett kint hagyja a piacon a régieket. Persze, ha az új jóval drágább lesz mint egy Mk III vagy X, akkor azok ára marad ahol van.
-
trlala
aktív tag
2000 $
[link] -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
- Megmutatja, hogy gyártói oldalról nem halott a rendszer?
Sokkal inkább egy irányjelzést fog adni, hogy mit szeretnének merre haladjon a rendszer.
Ezt úgyis az üzleti eredmények fogják eldönteni.- Olcsóbbak lehetnek a meglévő vázak és azokra pályáztok?
- WOW kamerát fogtok venni?Ez elsősorban árazás kérdése, de tartok tőle nem lesz annyira baráti, azaz remélem kiszórnak némi "régi" cuccot jó áron, hogy legyen helye az újnak
. Persze, ha valami nagyot dobnának és az ár sem szállna el még azt sem zárnám ki, hogy várok az új cuccra, valami kit szétbontós vagy kevés expós megoldással (az E-M1-em is így lett, előző tulaj megvette a fényerőtlen 12-50-el és kb. 100 expó sem volt benne amikor továbbadta csalódással; én már csak a 12-50-et adtam tovább...).Aminek nagyon nem örülnék az a beépített markolat lenne. Ahogy nagy szenzor, ugyanúgy kis váz fétisem sincs, de ez az ami személy szerint csak zavarna és csak felesleges ár/súly/méret növelő tényező lenne nálam.
-
t.imi
addikt
válasz
jaanoo89
üzenetére
Jó ideje nem követem nyomon mit várhatunk. Láttam az R5, R6, A7IV vicces árát, ott be is sokalltam. Anno a kis szenzor, rossz iso tűrés, 24Mp-től ekkora szenzoron mit várhatunk volt aktuális.
Fujihoz hasonló iso képesség jót tenne a rendszer hírnevének.
Tény, G9-en (is) általad említett 100-300-al iso3200-vel lehetett hozni a 320/400 záridőt félárnyékban is. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Canon R6 (ami nem rossz, de nem WOW az állításuk szerint) 1 misi. Ez csak a váz, az objektívek meg elég drágák. Mindenki árat emelt, attól, hogy ez egy kisebb szenzorú rendszer, nem kellene magával hoznia azt is, hogy olcsón rakjanak bele minden új szolgáltatást. Csak annyival kellene olcsóbbnak lennie, amennyivel a kisebb szenzort olcsóbban adja a Sony. Ha 1 misiért adnák az új kamerát, de az R6 szolgáltatásain túlmutatva, akkor szerintem jól áraznának. Nyilván ugyanaz a szenzor bele kerülhet egy E-M5-be is, mondjuk féláron, de attól még azt ugyanúgy ugyanolyan áron ki kell fizetni a Sonynak. Valahonnan pénzt kell szerezniük a további fejlesztésekhez és az nem az E-M10 lesz...
Amióta új a tulaj, azt érzem kezdi helyre rakni ezt a rendszert. Folyamatosan túrázós képekkel promóz (pl. 20/1.4 marketing) és nagyon helyesen. Akinek nem számít a méret, rossz helyen van itt, ott a FF MILC. Mindenki más meg majd eldönti mit szeretne, de bagóért ne várjon senki teljesen új fejlesztést meg szolgáltatás bővítést.
-
Throme
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Nálam inkább a kettes opció, vagyis olcsóbbak lehetnek a jelenlegi vázak.
Én tartok attól, hogy az árcédula nagyon vastag,izmos számokat mutat majd.
Nagyok ez elvárások és egy valóban szuper kamerát (ma már magasan van a léc a szuper kategóriához) el is kell tudni adni.
Sokan fogják - szerintem - mondani, hogy jó jó, de nem FF.Sikertől függően fognak szerintem megjelenni a wow dolgok (bármik is lesznek azok) EM 10, 5, 1 vonalakon.
#99807nozs23
azt lehet tudni kik ezek, mert csak kitesznek egy olyan posztot, amivel jelzik, hogy valami készülőben van a wow kamerával kapcsolatban.... -
trlala
aktív tag
wow:
[link] -
MrChris
nagyúr
válasz
nozs23
üzenetére
GX8-ban ahogy írtam Pana szenzor van amit (tudtommal) csak ebben a vázban használtak. Az Olympusnak sem kellett, egyik legbénább kékcsatorna kezelése van. Szerintem ki is lehet venni a képletből, GX80 a tovább reszelt 16MP-es (aszem Pana) szenzorával szebb képet produkált.
Ide teszek egyet én is, nálam a maximális, értelmesen használható ISO a 3200 és ha nagyon kell akkor a 6400, ezt lehet persze vitatni... Szerintem marha pici zajkülönbségek vannak még a GX80 is ott van a szeren. Ha nagyon kukacos akarok lenni akkor tágabb nézetben ezeken a képeken jobban zavar, hogy a GH5II szürkéje elcsúszik vörösbe (bal GH5II jobb GX80), pedig a WB helyes. -
jaanoo89
aktív tag
Ide vannak jó objektíveim, amiket annó olcsón vettem. Egy drágább váz beleférhet, főleg, ha eladom a regit.
-
Throme
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gőzmozdonyfelismerés, valós piaci igény, meg egyszerre kétféle szenzor van benne. Szerintem ez egy poén poszt, legalábbis én nem tudom komolyan venni. Kiváncsi vagyok jövő héten mi lesz. Szerintem vagy az, hogy bemutatnak egy revolúció helyett evolúciót, de semmi nagy dobás csak egy “meh” fejlesztés, vagy konkrétan nem jön ki semmi. Sajnos már ezt is el tudom képzelni. Kíváncsian és szkeptikusan várom 15-ét.

ez a lencse igényelné. F6.7 a vége, rosszabb a pana 100-300-nál.
és legyen a 40-150 pro egy 12-32, 12-45-el?
"NOTE: These images are from best quality JPEGs straight out of the camera"
. Persze, ha valami nagyot dobnának és az ár sem szállna el még azt sem zárnám ki, hogy várok az új cuccra, valami kit szétbontós vagy kevés expós megoldással (az E-M1-em is így lett, előző tulaj megvette a fényerőtlen 12-50-el és kb. 100 expó sem volt benne amikor továbbadta csalódással; én már csak a 12-50-et adtam tovább...).