Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Throme
üzenetére
#104426-ban én nem látok semmi, csak az idézetet tőlem. Én is kb. ezt tudom amúgy elképzelni, hogy ebben a kategóriában az aktuális(vagy eggyel előtti) váz.
----------
Köszi a reakciókat a képekre.
Igazából csak a rendszert akartam "méltatni", hogy használható, xar lapos fényekkel a Nikon FX képe is xar volt, nyilván kicsit több rángatás bírt. Azért a M43 tényleg több odafigyelést igényel, ráadásul én sokat használom az ISO64-et, ami a tesztekkel ellentétben simán jobb képminőséget ad, mint az ISO200.
Színvilágra meg az Oly-k jobbak nekem, mint a GX9 volt, de ez máshol márkán belül is megvan. Pl. a Nikon Z5, vagy D7200 nekem sokkal jobban tetszett, mint a Nikon Z6/Z6II. -
válasz
gorgo
üzenetére
Én főként utazásra és hegyi túrázásra használom a szettet. Hosszú teléken kívül elbírnám a FF szettet is, de elég a M43. Ha egyszer cserélnem kell a em5mk3-at, bajban leszek.
Ahogy a telefonoknál a beépített SW, gépnél meg az utómunka dolgozza át teljesen a képeket.
A flikkerem, ha valakit érdekelne: [link]Az elégedett(len)ség oka nem a fényminőségben rejlik? Igen, szerintem van a fénynek is minősége. Pl. szoktuk mondani, hogy lapos fények vannak.
-
válasz
gorgo
üzenetére
A telefonoknál a kép úgy készülhet, hogy lefotózol valamit, az meg sw-esen újrarajzolja, kb. egy beépített Topazzal.
Egyébként én anno azért maradtam a M43-nál, mert nézegettem a képminőségeket, aztán arra jutottam, hogy ez a már elég kategória. Úgy lett ez, hogy eredetileg Sony FF-et akartam a N D600 után.

-
válasz
Throme
üzenetére
Érdemes ránézni a dpreview próbaképeire. Képminőség elemzésre nálam az egyik etalon (volt, amíg érdekelt ez mélyebben). A tesztábra mindent megmutat.
Konkrét típusokat kell összeugrasztani:
[link]
Tájékozódni jó így, ahogy van, lehet váltogatni a megvilágítást és a képméretet is jobb felül. A tuti, ha letöltöd a raw-okat, aztán meggyúrod őket, ahogy szoktad. Fontos, hogy az alapból ugyanolyan fényességű területeket kell összehasonlítani, ha van eltérés a képek alap fényerejében.
Aztán ennek a colorchecker része is jó, pl. amikor nézegettem ezt, volt olyan váz, amin egyszerűen szinte lehetetlen volt normális vöröset elérni. -
válasz
Jahno
üzenetére
A munka más tészta. Aki ebből akar megélni/kiegészíteni, ott más a preferencia, főleg, ha mozgó témákról, pl. események dokumentálásáról van szó.
Ott nem fér bele az, hogy pl. az ISO lent tartása miatt vagy-vagy záridőkkel lövöldözik az ember.+ van az, amikor valaki igazából csak próbálgatja a cuccokat, hobbiból cserélgeti.
-
válasz
Throme
üzenetére
"PH fotós találkozón a kb 25 emberből kb 2 rohangált valami felsőbb FF vázzal, többiek alsó és közép kategóriában mozogtak."
Azóta én pl. DX-ről mentem FX-re, majd "le" M4/3-ra. Sok ember megveszi a fúfrémet, aztán fogalma sincs róla, hogy mégis mire jó az, vagy a kisebbek mire jók
Ha most kéne valami, nem is tudom mi lenne az, egy biztos, nem valami behemót.

-
válasz
theporcupine
üzenetére
A decenteresség is valós probléma, sokan azt gondolják, hogy pl. az obi egyik oldala gyengébb, mint a másik, közben meg csak "ferde" az élességi tartomány. Nagy fényerőnél látható igazán, főleg MFT-n ilyen F8-on már elég tág, ha nem nagyteléről van szó.
-
válasz
Throme
üzenetére
Én csak utazások előtti este töltöm fel, amúgy meg hagyom feltöltetlenül, ha eléri legalább a 7,5V-ot. Ha nem, akkor rátöltök 8V-ig.
Nekem van egy speckó töltőm, még a GX9-hez készült. USB csatis.
Én építettem bele a fesz.mérőt, majd gyártottam hozzá adaptert az EM5 mk3 aksijához.
(Nem otthon baxtam el rá az időt
)Ezen látom hol tart a töltés, csak simán rádugva az aksit is látszik, hogy mennyi van benne 20-25mA áramfogyasztás esetén(ennyit fogyaszt a mérő). + az aksi állapotára is lehet következtetni, hogy mennyivel ugrik meg hirtelen a feszültsége, amikor ráengeded a töltőáramot.

-
Off persze, de akinek van fotós cucca, az szokta hurcolászni is, így láthat új szempontokat táska ügyében.
Jogos, amiket írsz, főleg annak fényében, ha az emberk megszokott valamit, abból nem akar engedni.
Egyébként túra ügyileg biztos nagy hiba, de én a derékpántot nem is használom, le van cserélve egy sima keskenyre, ha kényszerből kellene. -
Mi az ami miatt neked fapados? Nyilván nem többnapos túrára való, arra kicsi. Tele van kis rekeszekkel, kívül is egy halom rögzítési pont és esőhuzat. A hát hálózását írtam, de egyébként nagyon jól variálható.
Bár az újabb verziói nem tetszenek már annyira.
Az a biztos, ha szétnézel.
Ja, és most decemberben egy óriásit seggre ültem jégen. A gyári merevítések + a drón köré gyárott védőkeret miatt semmi sem sérült.#103913 ROBOTER:
Már nagyon jók a telefonok, főleg amiknek legalább 1/1,5"-os a szenzora. A DNG-k azért elég jól püfölhetők, nekem egy Moto telefonom van, de a gcam-ot használom, megtáltosodtak vele a rawok. -
Tizeniksz éve átmentem ezeken a dolgokon.
Sokan elfelejtik, hogy a túrázás nem egyenlő a kis dombidombi sétákkal.
Túrázásra egyszerűen minden hulladék volt, így maradt a Lowepro Flipside 400AW.
Ez a hát felőli oldalon nyitható,
Jó sokáig bírta is, aztán megcsíptem még egyet. Belül jól át van rendezve, hogy a ruhák mellett pl. a Krivánra 3,75l vizet is vittem benne.
A fotós cucc: E-M5 mk3, Pana 14-140, Laowa 7,5. + DJI Mini 3 Pro + távirányító.
Ha könnyebb a terep, előveszem a gépet, ha keményebb, akkor megy a táskába.
Ugyanilyen stílusú táskából van egy kisebb és egy nagyobb is, de szinte mindig ezt a 400-ast viszem magammal.
(Ha érdekel, Bp.-en meg is nézheted élőben is őket)
Egy dolog nincs: háttól eltartó hálós rész.+ infók, már korábban leírtam itt: [link]
-
válasz
jaanoo89
üzenetére
Ez a rendszer már rég nem az ár/érték arányról szól.
Majd kifelejtettem, egy bajom van a mk3-mal. Nem állnak ki eléggé a gombok a gép hátulján, mivel a ház kb. ugyanaz, ez gondolom az OM5-nél is így van. A 4 gombra gondolok, pl. a "menu". Engem nem a vintage érzés érdekel, de az 5-ös széria szimplán szép, mint tárgy. Az OM5-nél a vintage érzésen mondjuk rögtök léket üt az OM System felirat. Az A6xxx-es téglák nem tetszenek.
Hát igen, a szenzor már a mk3-ba kerüléskor sem új volt. -
válasz
jaanoo89
üzenetére
Az állványmeneten kívül, mi a baj a III-mal?
Erről a fémmániáról az őskövület Nikonosok jutnak az eszembe, akik szerint a D200 és D300 után már nem jött ki használható váz.
Aztán annyit ért a fémváz, hogy ismerős D700-a állvánnyal borult 1m-ről se, aztán behorpadt a Mg ház, valami horribilis javítási ajánlat lett belőle. -
válasz
Tin_Shield
üzenetére
+ (#103591) mpierre :
E-M5 mk3:
Én sem láttam eddig a műanyag hátrányát, mert azért tényleg nem gagyi érzés kézbe véve, ez a fontos!
DE! Az első olyan használatkor, amikor kövekre letettem a gépet, a kövek élei összekarcolták az alját.
Nem tellett valami erősebb lakkrétegre? -
válasz
aginor
üzenetére
Nekem erre a Flipside 400 bevált, már a 2. van belőle, de ha oldalsó nyílás kell, akkor ezeket nézném meg:
[link]Ezzel a megoldással bukó az egyik oldalsó hálós zseb. Nekem nem ér annyit, bár majdnem megvettem, amikor még sikerült elcsípnem még egy Flipside 400-ast, így újra ugyanazt vettem. A külön fotós/egyéb rész felesleges, úgy variálod a belsejét, ahogy neked jó.. Nekem a fotós részen van kialakítva egy nagy rész, ahová a 2l-es palackot teszem. Egy objektív fakkba megy a bicska + csoki, műzli, stb..
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ez egy 11-12mm-es obi, aminek megreszelték a zoom ütközőjét 10mm-re tekerhetőre, hogy jól mutasson a speckón a rekti 10mm.
Aztán a 10%-nyi hordóról ne is beszéljünk.Ezekkel, úgy 15-16mm alatt elég nehézkes bármi jót produkálni. Persze, szerettem én a 12-24-et Nikon FX-en, de most meg se furdult a fejemben, hogy a 7,5-es Laowát a 6-osra cseréljem.
-
válasz
Balinov
üzenetére
Az E-M5 mk3-nál egy nem tetsző dolgot találtam, hogy amíg ír a kártyára, addig nem enged szinte semmit sem csinálni. Lősz egy hosszú sorozatot, aztán pl. nem tudod az írás alatt visszanézni a képeket. Egyébként remek gép.
(#103341) ROBOTER : thx (pár madaras kép is lett a 100-300 Megával)
(#103340) jjeahh : 14-140 Power OIS, a korábbi szigeteletlen verzió.
Ez Laowa 7,5-es:
-
válasz
yle_greg
üzenetére
22 Ohm, de kell a 10W-os ellenállás méret, mert melegedni fog. Ez kb. 330mA átlagban.
Ha jó az aksi, nem egyik pillanatról a másikra fogja magát összefoschni, multiméter ráakaszt, aztán nézegetni netezés közben
Egyszer egy GF7 aksit amúgy elfelejtettem. Kb. 20-30 percet volt csont 0-ra merített állapotban. Tápegységgel visszahoztam az élők sorába. Ez volt kb. 4 éve, azóta is működik.Ezért írtam a mikrokontrollert, mert oda rakom a sw-ben lekapcsolást, ahová szeretném.

Ezért kell a biteket a miliAmperekkel együtt kezelni
De rég volt már a kezemben a kis saját gyártású fejlesztőboxom. -
válasz
yle_greg
üzenetére
Mivel akartad megmérni? Nem kell semmit vezérelni. Valamit rosszul kell mérned, mert a GX9 és a GF7 aksijai mind mérhetőek a két szélső érintkező között.
A sima ellenállással vigyázni kell, mert az 0-ra leszívja, ha nem figyelsz rá! 6V alá nem szabad engedni a pakkot.
Ha jobban érdekelne, egy mikrokontrollerrel összepattintanék egyet, de nem ér annyit
Mondjuk az újonnan vett aksikat manuálisan, de meg szoktam mérni(6,4V-ig sütöm ki), hogy ha lehet ne legyen pofára esés. Eddig egyik aksi sem tudta a ráírt értéket
-
válasz
yle_greg
üzenetére
Mert a 24-120 FF megfelelője. Mióta baxok én a pixel-peepelésre, meg a technózásra, ugye Nikon FF-ről átálltam M43-ra, azon belül is nekem 4 obi maradt: 7,5/2; 12-32; 14-140 Power; 100-300 Mega.
+
(#103105) MrChris
(#103106) HollyBoni :
Ahogy néztem, egy régi FF 28-200-zal mértem össze, de a 14-140 Power ekv. 28 helyett inkább 30-ról indul, amíg volt mellette a 12-60 is, sajnos nem néztem meg, hogy az mennyire ekv. 24mm. -
válasz
Lefty
üzenetére
A 14-140-em(Power OIS első verziója) alatt eddig négy gép volt/van.
Ez egy jó objektív, annyi, hogy szerintem inkább 15, mint 14mm az eleje.
GF7, E-M10iii, GX9, E-M5iii. A két Olyn is elégedett voltam/vagyok vele. Sőt, a GX9-en mintha többször lett volna nem éles kép, mint az E-M5iii-on.
Igazából a jó tudás ÉS a design miatt lett E-M5-öm, plusz ha jól emlékszem, a Sony 6-os szérián csak túltömörített raw van. Pedig Sony esetében is vannak jónak tűnő nem nagy általános obik, pl. 18-135, vagy 18-200LE.
Persze a M43 sem az olcsóságról szól, a jobb cuccok árai eléggé fent vannak. -
válasz
yle_greg
üzenetére
A QVGA szerintem rossz hasonlat, mert az kullogott a szem feloldóképessége után, ma meg már simán elértük azt a szintet, aminél a felbontás tovább növelése már nem ad extra "élvezetet" * . Egy pixel szinten kiváló FHD, de főleg 4k felbontás már nem korlátoz a rögzített, majd editált tartalom megtekintésében.
* kivéve, ha a kép nem egészében, hanem belenagyítással való nézése a cél.
-
Biztos én lettem egy igénytelen barom, de qrvára nem érzem azt, hogy a M43 komolyan hátráltatna képminőség terén. Aki egy korszerű M43 rendszer esetén abban keresi a képeinek a rosszaságát, szerintem tévúton jár. Korábban ezt nem így gondoltam, hiszen Nikon DX-ről FX-re váltottam.
Nikon FX után viszont az E-M5 mk3 már a 4. M43-as gépem. A GX9 mellett nézegettem a S A6/7 és Nikon Z vonalat, de inkább lett az E-M5-ös, amivel maradtam "itt". Tévedés ne essék, van jobb, de nem biztos, hogy kell nkünk a jobb...6+ év alatt ez a mondat elég jól öregedett!

"Csak az FX ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
[link] -
válasz
yle_greg
üzenetére
Mindkettő. Magasság is + emelkedés is van. Gyakorlatlan túrázóknak a Magas-Tátrát javasolni csak úgy érdemes, ha fokozatosan lépdel nehezebb utakra az ember. Elkezdeni a tavak felkeresése jó terv lehet. Maga a terep is olyan, hogy minden lépés odafigyelést igényel, mert kb. végig egyenetlen köveken kell közlekedni, ez még rátesz egy lapáttal a nehézségre. Némi felkészültséggel viszont megéri, mert az itthoni dimbi-dombi után olyan élményt nyújt, hogy már mennél is vissza. Amit Aginor írt, a Zöld-tó, az még egy egyszerű terepen elérhető cél, mert maga a tó "csak" 1500 méteren van, de kb. 800m-ről kell indulni. Emellett még ajánlott a Poprádi és a Felkai-tó is, mint könnyű célpontok. A Poprádi konkrétan aszfalton megközelíthető, a Felkaihoz érdemes a siklóval felmenni Tarajkára(Hrebienok), majd onnan a tóhoz túra. Tarajkára egyébként is érdemes elmenni, a közelben szép vízesések vannak. Ha a Poprádi, majd a Felkai után a Zöld-tó is ment, utána lehet érdemes megpróbálni a Nagy-Hincó-tavat esetleg. A csúcsok csak ezek után, mert azok 1200m+ szintemelkedéssel érhetőek el. Elsőnek pl. az Oszterva, ami csak 500m-rel van a Poprádi-tó felett.
Pár képem a Magas-Tátrából: [link]
-
válasz
Throme
üzenetére
Á, SW-esen kizárt, hogy az OM-5-höz közelebb hoznák.
ND-t én 1000-est hordok magammal (legutóbb itthon felejtettem, hú de mérges voltam magamra... Kösz, hogy megemlítetted, el is raktam a táskába. ), így az nem számít nekem sokat.
Én C módokat nem használok, kézzel állítom a gépet. Záridőt, rekeszt állítani, vagy az ISO-t átpattintani auto-ra nekem nem nagy ügy.
Az OM-10 nem léte tényleg fura nekem.
+ még mindig a név. Azon kívül, hogy nekem az Olympus jobban tetszik, az új márkanevet valahogy nem látom eléggé reklámozva. Tudatni kellene a kibicekkel, hogy ez az Olympus vérvonal folytatása. -
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Lényegében ami kompromisszum volt nekem a GX9 esetén, azt az M5 mk3 "kijavította".
A tégla formát elfogadtam, de nem szerettem annyira. Most újra szép is a gépem, nem csak jó, illetve ezen a felirat is a tradicionális Oly. Egyedül a kézi hi-res adhatna némi pluszt OM5 esetén. Egy dologba köthetnék bele, de mivel a váz megegyezik, így az nem változna, hogy a hátsó gombok egy kicsit jobban kiemelkedhetnének. -
válasz
HollyBoni
üzenetére
Régen volt ilyen, de már nem jellemző, hogy nem lehetett továbbtekerni, az volt a "Hard infinity focus stop".
Elvileg a hőingadozás miatt lehetséges, hogy nem mindig pont ugyanott van a legjobb hely, ezért jobb, ha továb lehet tekerni.Érdemes amúgy próbálgatni, hogy hol a legjobb, mert nem biztos, hogy a 8-as közepénél.

-
válasz
yle_greg
üzenetére
Sátorban mit? Beltérre, főleg emberekre én erősen korlátozottan ajánlom csak. Sok éven át használtam Sigma 12-24II-t full frame-n, jó, hogy nagyot lát, de ez egyben nehézzé is teszi a használatát. Ha megnézed, a legtöbb embernek csak ilyen szétnyújtott semmilyen lesz a végeredmény.
Pl. csoportot fotózni tök alkalmatlan, a szélső ember 2x akkor, mint a bentebbiek.Pl.:
-
válasz
yle_greg
üzenetére
Az olyan nyalánkság miatt gyanakodhat, hogy pl. expó sorozatnál lemegy 10 bitre a raw, ugrik a dinamika, a G90 esetében ez biztos, ha jól emlékszem, akkor GX9-nél is. Vagy a kis GF7 is e. zárral 10 bites lesz.
Jobb ezt kipróbálni az adott gépen, mert a gyártók ugye szeretnek sunnyogni...Itt van pár gép elvileg MS vs. ES-rel is tesztelve.
Pl. Canon R6 és R6 II, vagy pár Fuji gépnél elég szép bukó az ES.
[link] -
válasz
Throme
üzenetére
Hát nem tudod?
Fórumra csak akkor írunk, ha xar valami.
Egy negatívum eddig, hogy a külseje puha, ez esésnél jól jöhet, mert emiatt rugalmasabb, nem törik.
Viszont kb. 2-3x raktam le kövekre, már látok karcokat a gép alján. Lehet, ha fekete lenne, akkor észre sem vettem volna. A fókusz és stabi szerintem jobb, mint a GX9-é, a keresője is jobb, forgatható LCD is végül jobb, mint a simán fel-le nyitható.
A hi-res mód is jól működik, ha olyan a téma. -
válasz
HollyBoni
üzenetére
Melyik kitobi az? A 12-32 egy kis zsebrevágós, a 12-60/14-140 meg két igen jó cucc szerintem.
Tőlem nemrég 155-ért vitték el, de igazság szerint ha még alkudni akartak volna, akkor engedtem volna.
Tizenpárezer expóval.
A kihajtható kereső megmondom őszintén, szerintem nem sokat ért, sőt én inkább le is ragasztottam, mert állandóan kinyílt a táskából kivéve a gépet. Max. lesben feküdve látnám értelmét, ha a földről akarnék fotózni, de a hátsó kijelző talán akkor is kényelmesebb lenne.Más: Az E-M5 mk3-mal a GX9 után valahogy eltűntek az életlen, vagy bemozdult képek.
Ennyivel jobb lenne a fókusz/stabi? Vagy a GX9-emnek lett volna valami baja? Amikor kipróbáltam, mindig jó volt, de élesben használva meg nem. Arra is gondoltam, hogy a 14-140-nel nem komálták egymást Dual IS ügyében. Esetleg shutter shock? Arra meg azt írták, hogy a GX9-ben már faxa zár van. -
válasz
Throme
üzenetére
Én nem fogom rád erőltetni, de normál helyzetben a 7,5-es kb. annyi, hogy F5,6 és a fókuszgyűrűt "hiperfokálon" leragasztod.
- ez így nem igaz, mert érdemes kipróbálni, hogy milyen állásban a legjobb az adott példány.
Az AF e tekintetben csak a bajt hozza, mert nem mindig a legideálisabb helyre teszi a fókuszt.
Szerintem... -
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Sajnos nem, mert tesztoldalról letöltött RAW-on is sikerült elhozni...

-
válasz
hibavissza
üzenetére
Én pont M10 3-ról váltottam GX9-re. Alapjában véve mindkettő jó gép.
Az M10 3 egy parádés kis gép, egy hibáját ismertem fel, hogy a szenzor bizonyos záridő-tartományban utómunkára csíkozódik. 1/125-1/320-as tartományt én ezért kerültem.
Ezen kívül a két szenzorban nincs egetverő különbség.
A GX9 EVF képe kicsit gyengébb(de én azzal is simán elvagyok), cserébe felhajtható.
*mindkét géphez csináltam magamnak 3D nyomtatott "kiegészítést" a jobb fogásért.Én gondolkodtam Sony 6x00-ra váltáson, mert Sonyra is vannak elég jók kis méretű obik, viszont APS-C szenzorban a Nikon Z50 lenne nekem a megfelelőbb, ezért egyelőre marad a GX9.
-
válasz
gyapo11
üzenetére
A kép, főleg az optikai leképzések miatt nem a valóságot mutatja, a valóság, amit (jó esetben) a két szemeddel látsz. Főleg a háttér agymosott képek. A fotózás nem a valóságról szól.
Nekem a fotózás azt jelenti, hogy kiragadok részleteket, amiket nekem tetsző módon 2D-ben "digitalizálok". -
válasz
MrChris
üzenetére
A Mega könnyen kiesik pl. a stabi, a fényerő és a szűrőmenet miatt.
A Power verzióból tudtommal csak két féle van. Piros HD-s és a szürke a mark II.
Esetleg lehet, hogy a szigeteletlen Power verzióból van kétféle festéssel? Piros HD és szürke? Már ha valós, amit Vond írt.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
A Sigmákból is több verziók voltak.
A 105-ös EX DG D Sigmám 2,8-at írt végig.
2db 150-esem volt:
A régebbi 2,8-at írt végig, ez EX DG HSM D volt, az újabb kiadású D nélküli névvel rendelkezőnél viszont az effektív rekesz értékét írta ki a váz.50mm F2,8 EX DG-m is volt, az is új verzió, azon már nem is a hámlani képes borítás volt, annál is az effektív rekesz volt látható a vázon.
-
Az Oly hi-res képeit hogy lehet PS-ACR-ben feldolgozni? Gyakorlati tapasztalat érdekelne.
-
válasz
jaanoo89
üzenetére
Szerintem egyébként elfér itt, mert a M43-ról szól, és ennek mindig része lesz a FF-hez képesti kompromisszum. A rendszer jövője meg miért nem lehetne téma. Te igazából nem tanácsot kértél, hanem leírtad, hogy miért nem tartod magadnak versenyképtelennek a mai felhozatalt.
-
válasz
jaanoo89
üzenetére
A telefonokra jöhetne a cserélhető objektív. Nincs még? Sajómi konceptről már hallottam.
Alap kiszerelésben egy palacsinta van rajta, aki meg akar, az cserélgethet is.
Pl. 3 fixből álló sor. ekv. 17-30-60mm.
Egy fél colos szenzor is ma már egész tisztességes minőséget tud adni.
Csak nézd meg, hogy milyen pici a DJI Mini 3 Pro 1/1,3"-os szenzorral és 1,7-es objektívvel ekv. 24mm. -
válasz
Bobby G.
üzenetére
Ha mindig feltöltve teszed el, kb. mind fel fog púpozódni.
Kb. 70% felett nem érdemes tárolni Li aksikat, mert akkor degradálódnak.
Ezt megerősíti a DJI drón aksik is, Mini 3 Pro esetén, ha fullra töltve teszed el, már 24 óra után 96%-ra lemeríti önmagát. Egy hét múlva meg ~65%-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- LEGO klub
- Mini PC
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Igazából csak a rendszert akartam "méltatni", hogy használható, xar lapos fényekkel a Nikon FX képe is xar volt, nyilván kicsit több rángatás bírt. Azért a M43 tényleg több odafigyelést igényel, ráadásul én sokat használom az ISO64-et, ami a tesztekkel ellentétben simán jobb képminőséget ad, mint az ISO200.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/52992024005_92aebaa708_n.jpg)

![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/53661886492_f37b02fd8b_w.jpg)
![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/53656682654_e8221a2c7f_w.jpg)

![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/48717961186_d90fc2826a_n.jpg)
![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/48093547747_899a565b5a_n.jpg)
![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/52918059410_154de280e1_n.jpg)
![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/52920305651_808e9ae587_n.jpg)