Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz
max004 #68872 üzenetére
Ezt a nagy parasztvakítást ...
4K TV -t a népnek de az nem számít hogy felhősödik, DSE stb. hibák vannak a LED technológiával, én pont lesz*rom a 4K TV -et tartalom híján még kb. pont semmi értelme nincs, én sokkal jobban szeretném hogy a FHD OLED TV -k terjedjenek el és legyenek olcsóbbak
-
w333
félisten
válasz
max004 #64357 üzenetére
Köszi ... egyelőre kikapcsoltam (de még tesztelem)
(#64358) Beni2360
Hmmm, ez nagyon érdekes TV csatornákon pl. most az RTL Klub -n megy egy rajzfilm és valósághű mozi bekapcsolásával sokkal jobb lett a mozgás, persze a TrueMotion -t kikapcsoltam, létezik hogy a TV csatornákra is érvényes a Valósághű mozi (24p) vagy valami segít a mozgáson ? mert ha kikapcsolom akkor láthatóan darabosabb a kép
Szerk.
TruMotion kikapcsolásával csak 50Hz a kép, vagy normális 100Hz ?
Szerk.2
De még tesztelni sem tudom normálisan, nálam most a HD csatornák szétesnek-kockásodnak (tegnap este óta) fel kéne hívni a hibabejelentőt
-
prisz
senior tag
válasz
max004 #62498 üzenetére
"Az új hivatalos frissítéssel memória hibákat dob néha:-( Vissza kell térnem a régire. Lb650v"
Ezt bővebben leírnád?
Mert az ősöméknek most frissíteném, de ha gáz a dolog akkor nem teszem. Jelenleg "offline" a tv, a telekomtól egy DVB-c-s HD boxot használnak HDMI-vel. Azért kérdezem, mert olvastam, hogy ott is gond lehet. Akkor inkább nem frissítek semmit... -
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
max004 #56405 üzenetére
Némely modell tényleg kicsit konzervatívabb lett, de nekem pl tetszenek. Persze ez erősen szubjektív, meg egy TV esetében a design amúgy is másodlagos, persze fontos dolog, de a képminőségnek kellene az első helyen lennie.
Engem inkább az ívelt kialakítás erőltetése bosszant az összes gyártó részéről (kivéve talán a japánok). Inkább ölnék az energiát pl a képminőség javításába vagy a beépített média lejátszó fejlesztésébe, mondjuk, hogy mindegyik támogassa alapból a 24Hz lejátszást vagy kezelje az ISO-kat is, vagy ne csak DLNA-n keresztül játszák le a tartalmakat, hanem támogassák az SMB-t is meg hasonlók.
Persze azzal nem lehet behülyíteni úgy a mezei vásárlót mint azzal, hogy milyen menő már, hogy ívelt szóval csak magamban puffogok
Szerk: Az LG-nek meg aztán pláne nem a Samsung után kellene loholnia ebben a nagy ívelt kijelzős történetben, helyette inkább reszelgessék még tovább az OLED-eket.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
max004 #56229 üzenetére
A design nekem tetszik. Ami szembetűnő, hogy a WebOS 2 sebessége nagyon jónak tűnik (már amennyit látni belőle), de azért az elején a kártyák oldalra nyitásakor még itt is látszik némi röcögés, enyhe akadozás. A töltési sebessége viszont marha jónak tűnt.
Az új MR meg marha jó szerintem, de ezt tudtuk eddig is.
Kontraszton meg kár rugózni, amíg IPS panelt használ az LG addig a tesztekben is szerepelni fog mindig a kisebb kontraszt a kontra oldalon. A pro oldalon meg a betekintési szög és a jobb színhűség
-
TeeJay
félisten
válasz
max004 #55085 üzenetére
UF = ultraHD
LF = fullHD
engem csak utóbbi érdekel mivel az UHD drága lesz szerintem...na mármost 32-40-43-49LF630 és 632 már van meg valami 540 is de az nem is smart
és a 630 széria meg még gagyi 3D, tehát kellene még ide valami középkategória meg felső kategória fullHD-ban... a 630 és 632 még gyengusz lesz de legalább a 43" jobbnak tűnik -
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
max004 #53542 üzenetére
2011-ben nagyott virított az LG a "keskeny kerettel" a Cinema screen design, és az okos tv-vel.
Ezeken matt kijelző volt brutál jó képminőséggel, de gyenge smart-résszel.csak a felső kategória kapott sat tunert2012 ben rámentek a smartra, sokat fejlődött, és elkezdték az Edge ledes modelleket felsőbb kategóriába tolni.
Fényes kijelzőt kaptak, amit sokan nem szerettek, cserébe "széria" lett a sat tuner2013-ban megint a képminőségre mentek, ,de még mindig jellemző volt az EDGE led. a böngésző ekkor kapott Flash11-támogatást, ezzel lett teljes értékű. a kijelzőket is félmattra cserélték, és durván feljavították a menüt, és a magic remote-t
2014, direct ledre váltottak, és webOS-ra, a képminőség megint háttérbe szorult a smart miatt.
Ha ezt a logikát, és line uppot követik, akkor az idei modellekben a webos nem lesz látványosan más, ellenben a képminőségen sokat javítanak. (remélem)
-
huncutka1029
addikt
válasz
max004 #53541 üzenetére
Az LB-nél a 8 as sorozat, és az UHD-k voltak edge ledesek.
Lesz az ideiben edge, de a diffuzorokat cserélik quantum ledre, ami egyenletesebb, és nagyobb színhűségű képet ad.
2011-ben is a z edge volt az elterjedt, utána már csak a közép, illetve felső kategóriában használták.
Arra érdemes figyelni, hogy EDGE led esetében mindenképpen legyen micro pixel kontroll, a bevilágítás csillapítása miatt.Ha ez így lesz, akkor lehet, hogy egy Edge UHD-t veszek, és 2-3 év mulva serélem Oledre! :-)
-
Thunder78
őstag
válasz
max004 #41034 üzenetére
A linkelt videóból számomra nem látszik, hogy IPS-e vagy nem. A dobozán nem volt rajta, pedig elég fontos infó
Az viszont tény, hogy a 671-esnek egy hangyányit jobb képe van, és a mélynyomó miatt jobban is szól, illetve a magic remote-ot se hagyjuk ki a listáról. Én ezek miatt választottam.
-
törölt tag
válasz
max004 #22775 üzenetére
Elvileg a direct led kellene, hogy homogénebb világítást adjon, de a direct ledet inkább további olcsósításra használják: így megspórolható a lightguide lap, és egy filléres diffúzorral helyettesíthető. Tehát ez nagyon nem full array, de ezzel együtt is kevésbé hajlamos felhősödésre/flashlightra, mint az edge-lit. Paramétereiben leginkább a hidegkatódcsöves lcd-k utódainak felelnek meg, alacsonyabb fogyasztásban.
-
-
sznoopy1977
tag
válasz
max004 #14751 üzenetére
Szia,
Hát egy analóg TV-hez képest szar
A Samu jobb volt, mondjuk én 1 méterről nézem, az ágyból már jobb a képe, de a zajszűrése a kontúroknál a képminőség nagyon gáz, elolvastam sok beállítást, de csak nem az igazi. De a 660-asnál is pont ez van, semmi különbség. De nekem szigorú az elvárásom, az asszonynak tetszik
Semmi hibát nem lát rajta.
HD, FullHD filmeknél viszont nagyon pazar a képe, nem tudnék rá hibát mondani, de TV-zni 2 méterről kell legalább vele, hogy ne fakadj sírva
P
-
roti86
őstag
-
zrek
csendes tag
válasz
max004 #14224 üzenetére
Valóban, sajnos tükröződik, és a fényereje sem olyan nagy, hogy ezt elfeledtesse. Be kell húzni a sötétítőt (nem kell teljesen besötétíteni persze), ha komolyabban tévézel... De sötétben nagyon szép a képe, és netezni is jól lehet rajta, zökkenőmentesen megy közvetlenül az indavideos, youtubeos nagyobb felbontású tartalom.
Nyilván valahol meg kell húzni a határt, de én nem bántam meg, most jópár évig egy szép TV van a nappaliban, amit lehet használni is. (még a nem túl prociterhelő flashjátékok is mennek rajta) 15 év után egy 50 cm-es crt Philipset cseréltem le, az jobban tükröződött (bár a fényereje nagyobb volt). A 660-ast a falra akasztottam, és a kábeleket elrejtettem, esténként amikor a tvhez jutok, szuper! -
Azurooandrew
tag
válasz
max004 #14043 üzenetére
Nálam is kb. ez a helyzet, én 260-280 cm-ről nézem majd, de a differencia a 47-es esetében az én zsebemnek már kicsit sok.
A 42LM640 amúgy egyenlőre minimálisan (1000 Ft kb.) olcsóbb mint a 660S, ennyiért már érdemes olyat venni szerintem ami "remote-os"; azt gondolom amint lecseng a 640-es "új státusza" szépen besimul a 620S és 660S közé árban, nekem legalábbis ez lenne a jó
Talán nincs már messze, hogy 189-199 környékén juthassunk majd hozzá.
-
Azurooandrew
tag
válasz
max004 #14003 üzenetére
A 640S eddig nem nagyon tűnt fel a webshopok vagy a "nagyok" kínálatában , ha jól gondolom egy kvázi magic remote nélküli 660S-ről van szó minimális arculati változtatással (a káva alsó része világosabb, de az oldalai nem ezüstszínűek), de Hz és sok minden más tekintetében úgy tűnik ugyan azt tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest