- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
Szia!
Fogadj meg egy tanácsot,ne vegyél ips-es tv-t,mondjon bárki bármit is!
Én azt mondom,hogy ha szánsz rá 500e-t menj át a samsung vagy sony topikba és ott kérdezősködj.Itt nem jó helyen vagy.. ;-)Dvd: Mégegyszer köszi a beállításokat,de nekem ez sajnos "halott" képet ad.
Nincs benne élet.Eddig sem sok volt benne,de ezzel még sivárabb lett,de tényleg köszönöm!! :-)Most viszont én találtam egy megfelelő beállítást,de fontosnak tartom azt leírni előtte,hogy szerintem függ a tv kalibráltságától/milyen tv-hez és ezáltal képhez voltál szokva eddig/mennyire fáradt a szemed(?)/vmint kinek mi tetszik. :-)
+még egy kis javítás.Bocs ha 635-öt írtam volna vhol,az enyém is 634vSzóval LG 65UJ634v beállítás settings ps4 pro géphez:
Ps4--settings--sound and screen--video output settings:
resolution: 2160-rgb
Rgb range: limited
Hdr: automatic
Deep color output: automaticA tv:
Hdr hatás-közepes
Energiatakarékos üzemmód: ki
Kényelmes üzemmód a szemnek: kiHáttérfény: 84
Kontraszt: 94
Fényerő: 52
Élesség: 27
Szín mélység:56
Árnyalat: 0
Színhőmérséklet: C18Speciális beállítások:
Dinamikus kontraszt: ki
Dinamikus szín: magas képvezérlés
Preferált szín: 0-0-0
Színskála: bővített
Szuperfelbontás: ki
Gamma: közepes energia megtakarításTovábbi képbeállítások:
Zajcsökkentés: ki
Mpeg zajcsökkentés: ki
Fekete szint: alacsony képvezérlés
valósághű mozi: be
Szemkímélő funkció: ki
Trumotion: kiInput lag ha van is én nem vettem észre division-ben próbáltam,ha lett volna ott biztos kiderül...
Ez a beállítás szerintem jó bár még egy csipetnyi sport módot el tudnék képzelni benne,mert még így sem jön vissza a samsung életteli képe,de ez is szép és nagyon részletes.
Pedig már nézegettem vmi csere lehetőséget.Így viszont ez kimarad és marad a tv. -
tomyka74
senior tag
nekem is LM660S van jó pár éve, és imádom mondjuk az enyém 42 -es.
amíg nem találok jobbat és szebbet addig nem szeretném cserélni. ezek a maiak nem annyira tetszenek külsőre,mondjuk a képminőséget még nem nézegettem !tudom ,hogy nem a kérdésedre a válasz csak mikor megláttam a tipusát nem tudtam megállni,hogy ne reagáljak!!
-
törölt tag
Az LG 47LB630V-t javaslom [link] , Motion Clarity Index 500 Hz, vagyis valós 100 Hz-es smart tv. Tükröződésmentes kijelzőt nem tudok, mindegyikhez szükség lehet valamennyi sötétítésre.
BtommyX Van 100 Hz-es is: LG 42LB630V [link] Igen, az LG IPS panelt használ az LCD tévékben.
Shingen Valóban, használhatnád a Szerkesztés gombot, a hsz-eid halmozása helyett.
-
nextman
aktív tag
a vga szoftverben pedig beállítottam, hogy a kép teljesen kitöltse a tv kijelzőjét.
Lehet epp ezt nem kellene.
Esetleg hasznalj olyan lejatszot, amiben tudsz zoomolni. Ha valtoztatod a zoomolas merteket, lehet epp osszefesulodik.
Es a tv 3d beallitasai kozt is van ilyesmi, hogy 3d melyseg, ez is asz osszefesulodesen valtoztat szerintem.
-
StSanya
senior tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de a TV-n próbáltad a 3D beállításait változtatni?
Én DLNA-n nyomtam át half sbs és half ou filmeket, mindegyik gyönyörűen ment. Feliratot nem próbáltam, majd időm függvényében ránézek a The.Hobbit.An.Unexpected.Journey.2012.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-ra, amellé van felirat pakolva...
-
sz.z.csicsi
tag
Az enyém is olyan és ha jól emlékszem már irták itt hogy másé is. Inkább világos vagy fehér jeleneteknél látszik. Néznél 1 jégkorong meccset vagy pl. műkori versenyt.....és sztem valaki azt irta ez ilyen ....sajnos már nagyon sok dolog van ami ebbe a "ez ilyen" kategóriába tartozik.
A tru motionnal kapcsolatban: nekem be van kapcsolva és 5-6 körülire állítva,mivel sztem anélkül nézhetetlen a kép a darabos mozgás miatt,de ez is az előző kategóriába van.
-
Laca0
addikt
Szerintem hibás a készüléked! Vagy le kell törölni róla a virtuális koszt!
Próbáld ki, hogy állítsd játékgép-re a képüzemmódot. Ha nem javul meg, akkor vagy a tévészolgáltatásoddal van a baj, vagy hibás a készüléked. Nálam gyönyörű volt a futam UPC Direct-el és Mindigtv-vel is... -
-
Balinov
titán
Szia, csak egy kosza otlet, de nem azert lehet, mert a Google fokozatosan atvezeti a kepmegosztast a Picasarol a Google+-ra? Nekem is pl. 5-6ev galeriaja van a Picasa-n (fizetos acc), korabbi emailes galeriamegosztasnal kapott picasaweb.xxx.com-os linket megnyitva egybol a Google+ oldalam toltodik be (pc-n, tabon,telefonon, TV-n meg nem probaltam).
Ez talan megmagyarzana, miert szivtok vele mostanaban.
-
Bermi
aktív tag
Nagyon jó ötlet, napok óta bújom a netet, hogy hétvégén milyen led-es tv vegyek es ez a jó logout Samsung összehasonlítas sokat segít, de Lg- nél nem tudok eligazodni, pedig számomra szimpatikusabb a passzív 3D megoldás.
-
M1k133
tag
Köszönöm a válaszokat.
Engem nagyon zavarna egy családias TV nézés közben , ha mennek a hangulatvilágítások és nehezen lehetne nézni.
Tényleg nagyon szép az LM széria , de "használhatatlan" pl az Én eseteben.
Az LW659 -el nincs ilyen probléma gyönyörű kép, és fél matt kijelző, hibátlan képpel, felesleges lecserélni szerintem bármelyik hasonló kategóriájú LM szériára. -
OldMike
őstag
Nekem egy 60 W-os olvasólámpa van a tévével szemben, este általában világít, mert megszoktuk, hogy van valamennyi fény a szobában (a tévé mögött is van egy szórt fényű 40-es világítás). A szemközti lámpa fénye nem pontszerű, hanem valamilyen szinten szétszórt, elmosódott fény, mert a tévé üvege nem tükörfényes. Sötét jeleneteknél észrevehető, de engem nem igazán zavar. De ez abszolút egyénfüggő. Akit ez zavar, vegyen vastagabb keretes dizájnt, ott nincs üveglap. Bár az IPS panel üveg nélkül is jobban tükröz, mint a hagyományos TN+film. Saját tapasztalatom szerint (volt 37LM620S tévém is) a 620S félúton lehet a TN és az üveg között.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ez totál egyéni preferencia kérdése, itt nincs nagy általános okosság, főleg azért, mert azért ezek a mozgásinterpolációs megoldások messze nem tökéletesek(ezek azért még tévesztenek, erősebb vason jobb implementáció is használható, illetve az inputlag kárára lehet javítani).
Én mindenesetre a 24p-s anyagokra rátolom, mert a szaggatást gyűlölöm. Mindenestre tény, hogy nem egy kritikus feature ez a tévékben. -
opti06
aktív tag
legegyszerűbb ha leteszteled, sajátodon kapcsold ki/sima és nézd szerinted hogy jobb a kép, nekem kimondottan sokkal jobban tetszik ha be van kapcsolva ez a funkció (igaz idei modelleken gyengébb azért a trumotion, mint tavalyiakon)
végül is embere válogatja, nekem jobban bejön a folyamatos mozgás, mint a darabos 24p
ha nem kell akkor jó választás 615 is, na meg kérdés 620 mennyivel drágább -
opti06
aktív tag
100hz-nak 100hz maga a kép
viszont trumotion 100hz funkciót nem tudja!eleinte mikor megjelentek új modellek 620/660/670...
nem volt menüben trumotion állítás szoftver hiba miatt.
közben jött frissítés megjelent oké szép minden, viszont 615re azóta sem jött ki,
gyártótól annyi infó jött ,hogy a 200hz MCI nem arra való (mármint trumotion 100hz-ra)a trumotion maga annyit tesz, hogy kipótolja képek közt egy "valós- számolt" képpel vagyis folyamatosabb lesz a mozgás, na ez az ami nincs 615-ben!
saját tv-den is letesztelheted, rakj be valami szép képet - akár tv adás is jó
ahol van mozgás ami se nem túl lassú se nem extra gyors, mondjuk átlagos sebesség
és beállításokban kapcsold ki
kép beállít-s képernyő - trumotion sima/törlés/kézi/ki
tedd ki állapotra és látod mi a különbség a képen, de attól még 100hz a képfrissítés, ha nincs trumotion. -
gulyasa
őstag
Azért ne ebből indulj ki.
Sz@rból nem lehet várat építeni.
A 3D filmezés világában az SBS (meg a TAB és hasonlók) csak egy hiánypótló kódolási technológia, hogy a nem kifejezetten 3D képes lejátszókkal is lehessen butított 3D tartalmakat nézni.
Jó, persze, 3D bluray lejátszót tényleg csak akkor érdemes venni, ha az embernek van pénze bolti lemezekre vagy bluray íróra és írható lemezekre.
De léteznek "virágbolti" érintetlen BD50 ISO-k (vagy BD25 ISO-k is amelyekben a video stream szintén érintetlen, csak a fölösleges hangsávokat, extrákat, stb. szedték ki) - de ez már inkább a médialejátszók és HTPC-k világa. -
sz.zs.
senior tag
Én konkrétan kipróbáltam, direkt ezért vettem a 7végén egy blu-ray lejátszót ( amit már el is adtam ). Az Avatart néztem meg (half sbs .mkv), és az is lényegesen jobb minőség volt a blu-ray-ról nézve. a 3 D hatás minimálisan, a képminőség viszont sokkal szebb volt. De(!) csak úgy vettem észre a különbséget ha közvetlen egymás után néztem meg a két variációt.
-
LÁZ
addikt
ha upc, akkor a upc topikban lehet jobban tudnak segiteni
-
holodp
aktív tag
Elsőre valóban a Media Centert töltöttem le, de aztán rájöttem a bibire, és leszedtem a Servert. De így sem megy. Be is tettem egy mappát a Movies sectionbe, a tévén pedig elindítottam ezt a médiahivatkozást. Kiírta a gépem nevét az Eszközök kiválasztása pontnál, rákattintottam, pörög a karika, és azt írja, hogy nem található médiakiszolgáló.
Amúgy HDMI-vel össze van kötve a tv, de van, hogy egyszerűbb lenne ezzel a megosztással, ha már egyszer van ilyen lehetőség.Routertől meg elég messze van sajnos a tv, nincs rá lehetőségem, hogy lanon kössem össze.
-
tomyka74
senior tag
nem a szoba mérete a lényeg, hanem ,hogy milyen távolságról nézed a tv-t!
én kb 3 méterről nézem a tv-m ( 42LM660s ) és van olyan,hogy ugy gondolom elég ekkora van,hogy ugy érzem egyel lehetne nagyobb ilyen távolságról ez változó. de az biztos ha legközelebb tv-t veszek az 47" -es lesz!
SD adás sztem minnél nagyobb képátló annál jobban romlik a képminőség, bár nem vagyok szakértő! -
torma1981
veterán
Na most azért remélem olvastátok itt pár embernek az LG magyarországi garanciáját nem? Pl itt Pécsen. A srácot szinte le sem Sza.... Egy zug műhelyel csináltatták a dolgokat. Nem azt mondom hogy mindegyik ilyen de nem a az eredeti LG garancián fog mullni. Meg netán az Extrém Digitálos esetek. Pedig azok is eredeti garanciát adnak. Na ennyit arról hogy ki viszonteladó és ki nem az. A gariztatás sajna sehol sem könnyű este.
-
Tome08
tag
-
Roland76
tag
Nos leteszteltem, de megmondom őszintén én Serviio-val képtelen voltam feliratot varázsolni a filmek alá (avi fájl, divx+srt külső feliratfájl - Trónok harca, Elit alakulat ezekkel próbálkoztam) Furcsa, mert úgy rémlik régebben játszotta, de egy ideje szinte kizárólag csak Plex-en keresztül mozizok. Még frissítettem is a 0.9.6-os Serviio-mat 1.0-ás verzióra, de semmi.
Viszont visszatérve a Plexhez, ahogy említettem az gyönyörűen játssza a feliratot, automatikusan indul a filmmel, illetve nincs vele gond, ha a következő részre léptetek (egyetlen szépséghibája, hogy egy rész végénél leáll és nekem kell a következőt indítani)
Hát, ennyit tudtam tenni az ügy érdekében, de remélem segítettem! -
BlackJack80
csendes tag
Hello!
Én az euronicsben vettem a tv-t(LM660) és nem volt hozzá semmilyen cd!
De az Lg honlapján fent van a Nero Media Home 4!
Ha PC-ről akarsz filmet nézni akkor mindenképp érdemes összekötni lan kábellel a tv-t, mert akadozni fog wifin keresztül!
[link]
A DLNA -s link a Nero! -
blakey
titán
SD adásra nem való semmilyen HD tv, de azért egy jó sd adás még élvezhető bizonyos fokig. Minden képjavítót ki kell kapcsolni és akkor némiképp élvezhető. Ha a két méret között gondolkodsz, akkor inkább a 47"-ost válaszd, meg fogod bánni, hogy a kisebbet vetted. Nekem 47"-os van és kb. 2,7 méterről nézve még nézhető az sd adás, a hd viszont gyönyörű.
-
törölt tag
-
greenisland1
csendes tag
Helló!
Nekem 660s-em van!
Teljesen meg vagyok elégedve!
Azt kaptam amit vártam!
Főleg pc-vel összekötve használom, most is ezt használom monitorként!
A 3D, HD, adások kifogástalan rajta!
Egyedül az SD adások gyengék rajta, mondom ezt úgy van egy Philips 46pfl9705-ös tv-m.
A philips tv-n szebbek az sd adások!
A geeks.hu tesztje igaz erre a tv-re is, mert sok különbség nincs a kettő között!
A beállítások körülbelül hasonlóak, az eltérés a képfrissítés(800Hz/ 400 Hz.) és a dual-play szemüveg. -
lw5500
csendes tag
Szia Fang!
Ha nem életbevágó a 3D képesség, akkor a nagyobb képátlót részesíteném előnyben. Én 42LW5500-t használok. Kegyetlenül jó a képe, szépek a feketéi. Olvastam valahol, hogy a képjavító technológiátkat (dinamikus kontraszt, élkiemelés, zajcsökkentés) érdemes kikapcsolni, mert csak ront a minőségen). És valóban. Nálam is csak az élkiemelő van alacsony értéken, és így csak ódákat tudok zengeni a képminőségről.
Nem vok biztos benne, hogy az LW és LV kijelzői között csak a polárszűrő réteg a különbség, mert a specifikációkban 8, illetve 5 milliós dinamikus kontrasztarányt írnak. Az ősöknek LV4500 van, és tényleg van némi különbség az LW5500 javára.
Egyébként sajnáltam a pénzt a 47"-osra, így 42" lett a vége, de így utólag, picit bánom, hogy nem a 47LW5500-t vettem meg
Úgyhogy csak támogatni tudlak a nagyobb képátló tekintetében, és ha még a 3D-re is futja a pénzből, akkor lesz csak kánaán
-
pigster
senior tag
Szia!
Neked kell eldönteni, mennyire fontos a 3D.
Nekem 47LW5590 van. Most még csak néhány film van 3D-ben, de én nem néhány hónapra terveztem a TV-t, hanem néhány évre. A jövőben valószínű egyre több 3D-s tartalom várható.
A SMART tv rész egyébként semmit sem ér sztem (már többször írtam is). Lassú, idegesítő, semmi olyan tartalom nincs, amitől elájulnék, viszont már többször szívesen hozzávágtam volna a távirt... Érdemesebb venni (én is fogok) egy jobb médialejátszót Androidos támogatással.
A méret tekintetében: ha 42-est vettem volna, biztos megbántam volna. Egyszerűen sohasem lehet elég nagy egy képernyő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest