- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
aram01 #100948 üzenetére
Ugyan nem LG hanem philips droid TV hez használom, de egy Kingston használok filmezésre, és ennek 64Gb os kistesóját PVR / TimeShift funkciókhoz. Hibatlanul teszi mindkettő a dolgát.
ggabor02: Nálam 43UM7050PLF ről van tapasztalat. Valóban nem egy sebességbajnok WebOS az általam megszokotthoz képest, de azért nem ennyire drasztikus a helyzet. 3-4mp a csatornaváltás.
-
asdf_
veterán
válasz
aram01 #98905 üzenetére
De ha egy androidos dobozt radugsz a tv-re HDMI-n, akkor miert akarnal a tv sajat lejatszojaval lejatszani rola barmit? Nem atvaltasz HDMI x-re a tv-n, azon elinditod az androidos lejatszoprogramot ami lejatssza onmagarol a tartalmat es kitolja hdmi-n es keszen vagyunk? Miert akarod a tv-ve;l lejatszani?
szerk: o, sejtem mar, a nem akarunk ket taviranyitoval baszakodni cimu problema lesz itt...
-
válasz
aram01 #98905 üzenetére
Ja hogy úgy!
Hát annyira nem vagyok otthon az androidos boxokban.
Valami dlna opciót kellene keresni a boxban és azt beállítani,vagy lehet hogy van rá külső app amivel ez megoldható (pl lehet hogy a Kodi is ilyen,de szerintem van egy halom app Play Storeban).Szerintem nem alapértelmezett ez a beállítás. -
-
huncutka1029
addikt
válasz
aram01 #81021 üzenetére
Hát ez fogós kérdés.
Most elolvastam a legfrssebb törvény ide vonatkozó részét, hát, már a cserekészülék sem kötelező elem, és csak ajánlás a 15 napos határidő.
Viszont már az első meghibásodáskor is kérheted a cserét, és az eladó csak akkor tagadhatja meg, ha ez indokolatlanul nagy hátrányt okoz neki.
Pl ,egy 10.000 Ftos trafót kell cserélni, akkor nem kapsz új tv-t, de ha kijelző, vagy alaplap hibás, amire ráadásul heteket is várhastsz, akkor máris jogosult vagy a cserét kérni.
Itt a törvény vonatkozó része:
"Javítás, csere, levásárlásNem szabály, csupán jótanács: jótállási időn belül mindig a vásárlás helyére vigyük vissza a meghibásodott terméket, ne a szervizbe. Tavaly nyáron, amint arról beszámoltunk, módosult a tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállását szabályozó 151/2003 (IX.22.) Korm.rendelet melléklete, és ez érinti a számítástechnikai eszközök jótállási szabályait is. E kormányrendelet szerint a 10 kg-nál súlyosabb, illetve rögzített bekötésű készülékek elszállítása, valamint le- és felszerelése a kereskedő feladata, ezt is vegyük tehát figyelembe a visszaszállításkor, illetve visszaszállíttatáskor.
A javításra vonatkozó törvényi előírások szintén fogyasztóbarátabbak lettek az elmúlt években. Régebben mindenképpen bele kellett nyugodnunk a termék javításába, jelenleg viszont már az első meghibásodáskor is kérhetjük annak cseréjét, vagyis az új szabályok szerint "a kicserélésnek mint fogyasztói igénynek már nem feltétele a javíthatatlanság". Ennek egy akadálya lehet, ha a Ptk. 306. §-a alapján a kereskedőnek aránytalan többletköltséget jelentene a csere (például minimális idő- és anyagszükségletű javítás esetén) – ilyenkor megtagadhatja a kicserélést.
Ha a csere amiatt kivitelezhetetlen, mert a kereskedőnek nincs hasonló terméke, úgy értékegyeztetéssel – amelynek alapja szigorúan az eredeti vételár, jótállási idő alatt nem lehet amortizációval számolni – felajánlhat más hasonló terméket. Ezt az ajánlatot akár indoklás nélkül is elutasíthatjuk, ilyen esetben jogilag elállunk a szerződéstől, a vételárat pedig visszakapjuk. Természetesen a jog nem ismeri a „levásárlás” intézményét, hiszen a szerződés felbontásával egyidejűleg visszaállítjuk az azt megelőző állapotot, és a kereskedő nem kötelezhet minket újabb vásárlásra.
Javítás és visszavásárlásJavíthatatlan törvényhozás
Ha a javítást választjuk, akkor erre tizenöt nap áll a szerviz rendelkezésére. Sajnos ezt a törvény úgy fogalmazza meg, hogy a kereskedőnek „törekednie kell” e határidő betartására – amit a kereskedők persze úgy fordítanak le, hogy gyakorlatilag megszűnt a javítási határidő. Megnyugtatásul: erről szó sincs. A törvényben ugyanis az is szerepel, hogy a javítást a vevőnek okozott indokolatlan kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A gyakorlatban ez – kiegészítve a „törekvéssel” – azt jelenti, hogy ha a szerviz ki is csúszik a határidőből, de erről értesíti a vevőt, és megfelelő indokkal alátámasztja a késedelmet, az még elfogadható teljesítés."
-
huncutka1029
addikt
válasz
aram01 #81005 üzenetére
azért a fogyasztóvédelmi törvény azt mondja, ha ugyanazon fődarab 2x hibásodik meg, 3 ik alkalommal az egészet kell cserélni.
Nálad 1x alaplapot, 1x kijelzőt cseréltek. Így jogosan akarja javítani, csere nélkül.
Cserélni akkor fogja, ha gazdaságosan nem javítható.LG szervíz azért ennél rugalmasabban kezeli. Aqua valszleg kiviszi szlovákiába ,vagy rormániába, és ottani szakszervízben javíttatja..
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
aram01 #81001 üzenetére
Magam sem értem, minek javítani...
Lassan annyi eszköz lett benne cserélve hogy ki jönne egy másik tv.
Nem ismerem az ide vonatkozó jogszabályokat, de nekem már elszállt volna a bizalmam abban a készülékben.
Biztos vagyok benne hogy az aqua azért erőlteti a szervizt mert ha új készüléket adna, az nekik nem érne meg.
Tuti nem a 'jogszerű' és /vagy korrekt garancia van az altaluk forgalmazott eszközökre.
De ez csal az en véleményem. No majd követem a topikrol, kivanxsi vagyok a végeredményre... -
tonerz
aktív tag
válasz
aram01 #81005 üzenetére
Ez a nem jött azóta válasz elég sokat elmond szvsz.
A csereengedélyt azonnal szerezd meg az LG-től és ezt lobogtatva kezd el masszírozni az aquat.
Ezek után ha még mindig baszakodnak, akkor kezdj el finoman bekeményíteni és a fogyvéd vonalat tolni.
Írj majd hogy mi a fejlemény. -
tonerz
aktív tag
válasz
aram01 #80996 üzenetére
Olvasva a kálváriád, most nagyon örülök hogy tavaly nem tőlük vettem a tvt.
Az LG-től nem kaptál csereengedélyt vagy jegyzőkönyvet?
Csak a garanciajegyen vannak feltüntetve a javítások?
Illetve azt se értem hogy ha az LG azt mondja a saját gyártású tvre hogy ennyi és csere, akkor az aqua ezt hogy merészeli felülbírálni és próbál baszakodni a javítással? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
aram01 #80998 üzenetére
Kíváncsi leszek a fejleményekre...
De nekem nagyon gyanús hogy egy sima szervizelessel nem fogod megúszni...
Nem akarok veszmadarkodniSzerk, hat igy pedig hogy az aqua papíron nincs bejegyzés, amit talán jogos is, mert hát az lg szak Szerviz abba miért is irna, akkor kezelhetik 'első' javitaskent.
Remélem jól jössz ki a dologból -
-
törölt tag
válasz
aram01 #80940 üzenetére
Szia! Az Aqua nem valószínű, de a Téma Összefoglalóban leírtak, és a gyakorlat alapján is az esetleges javítást a gyári szerviz végzi, és nem velük kell intézni. Előfordult már egyszer, hogy akadékoskodtak tv csere kapcsán. Ha csak nem adnak valami brutális kedvezményt, én máshol vennék tévét.
A hivatalos boltokat a termék honlapján láthatod+ Auchan, Metro, stb, ha ugye hivatalos garijegyet adnak. Ipon pl vegyesen árul gyári vagy bolti garist is.
A tegnapi téves link helyett:7507
balazska92 Kép beállításhoz: [link] -
tonerz
aktív tag
válasz
aram01 #80940 üzenetére
Én még tavaly nyáron akartam venni tőlük Lg tv-t. Felhívtam őket konkrétan rákérdeztem a garanciára és akkor azt mondta a supportos gyerek hogy ők intézik a javíttatást ha gond van a készülékkel.
Ez tavaly nyáron volt, elképzelhető hogy azóta változott a helyzet, de én a helyedben elengednék nekik egy telefont. -
törölt tag
válasz
aram01 #73689 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de...
Meddig mennek le, amikor most már 168k-ért vehető egy 50" 652V? A nagyobb boltokban, ahol most drága, ott akcióznak esetleg, de időnként emelnek az árakon is, hogy pár nap múlva nagyobb legyen az akciós x %.
Ok, vannak, voltak kivételek. Nem látunk a jövőbe. -
PioDVD
senior tag
válasz
aram01 #73599 üzenetére
Ahogy írták, attól, hogy magyar nyelven, ft-ért árulnak, még nem feltétlenül van magyar cégük.
Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy igaz ez a "felvásárolták a szart" történet. Amíg nem írják le, addig lehet simán az LG Mo aknamunkája hogy rajtuk keresztül futó tv-t vegyenek az emberek. Ráadásul, ha jól emlékszem, olyan a hiba, ami "benne van a pakliban", egyik db-on jobban, másikon kevésbé és a vevők is mások, van, aki a kevésbé gázost sem viseli el, más meg a sokkal rosszabbat is tökéletesnek látja.
Én vettem az emag-tól kormányt, kb. a rendes ár 2/3-áért, látszólag zsír új volt, de a lényeg, hogy tökéletes. Biztos, hogy nem selejtet vettek valahol. Szvsz a másnál 2 e ft-tal olcsóbban árult tv-t sem úgy vették. És ne felejtsük, az LG is tud geci lenni, ahogy itt valaki írta: cserealkatrésszel is hibás volt a tv, így leírták, hogy akkor ez nem bug, hanem feature, csá.
Ezzel együtt pár ezresen nem spórolnék, inkább valamelyik nagy. Bár ugye az ew is nagy, országos cég volt, mégis egy hétvége alatt szűnt meg. Illetve az euronics kérdéses, mert az franchise keretében működtet sok boltot, ha ott adott üzletben levásárolható kupont vagy mit kapsz*, nem tudom, mit lehet vele kezdeni, ha megszűnt időközben a cég.
*Mondjuk ezt nem értem, ott az LG-nél a hibás tv, cserélje, ha már nincs meg a cég.
-
Beni2360
félisten
válasz
aram01 #73599 üzenetére
leírnád a címüket, ahol személyesen lehet az árut átvenni?
Az, hogy egy Magyar weboldalt üzemeltetnek a többivel együtt még nem itt árulnak és nem magyar bíróságon vannak bejegyezve.
Eltudod képzelni, hogy érdekvédelmi szerv vagy hatóság Romániai céggel szemben tud intézkedni? -
Beni2360
félisten
válasz
aram01 #73516 üzenetére
Fentebb linkelt cikkből: Most attól szakadjunk el, hogy a csak SD csatornákra előfizetők számára a HD-s csatornákat lekonvertálják, amennyiben nincsen belőle SD feed - tehát nekem is mindkettő fogható de nincs benne a listámba, kitöröltem.
De az alap kérdés onnan indult, hogy minden HD adást jeleznek, pedig nem. -
pn4hvq
senior tag
válasz
aram01 #73419 üzenetére
Ha nincs magic távirányítóm, akkor miért a box az ajánlott a kártya helyett? Valószínűleg upcre váltok és én kártyában gondolkoztam a kevesebb távirányító és a box elhelyezése miatt (nem igazán van helye a tv körül).
Igazából csak tvnézésen van a hangsúly, sem felvenni, sem upc médiatár, sem egyéb extra nem érdekel. A hd kiegészítő csomag megrendelése még kérdéses. -
-
lowzor
veterán
válasz
aram01 #73199 üzenetére
Valami turpisságot biztos beleraknak a történetbe, hogy ezt ne tudjam megtenni. Pl a számlára/garipapírra ráírják, hogy miről cserélték, vagy hasonló. Ha más nem, a rendszerükben látják. A rendelés száma nem változik és abból kapásból látni. Még azt is látta belőle at ügyfélszolgálatos, hogy csereutalványt használtam fel.
-
lowzor
veterán
válasz
aram01 #73195 üzenetére
A gari legalább újraindul, aztmondták, meg állítólag biztos, hogy bontatlan lesz. Nem tudom, hogy megpróbáljam-e, mert ahhoz küldözgetni kell, meg ott kibontogatják, aztán a végén visszaküldik...
(#73197) Kácsa:
Videót is készítheszt, én is csak úgy tudtam megörökíteni az én hibámat. Bár a Youtube úgy lebutította, hogy videón is csak a nyers fájlon látszott.
-
lowzor
veterán
válasz
aram01 #73153 üzenetére
De, az utalványra kapok egy újat (ami remélem nem visszaküldött lesz, mondjuk SN alapján 2016.04.-es gyártmány). Viszont csináltak egy munkalapot, amiben azt jelölték be, hogy garanciális cserét kapok, tehát gondolom nem ilyan jogaim lesznek, mintha újat vennék.
De telefonon azért felhívom őket, hogy nem kapom-e inkább vissza a pénzem, vagy ha nem akkor lehet-e egy 42LF652V helyette. -
prandris
tag
válasz
aram01 #73152 üzenetére
Nálam utp kábelen keresztül is csak 30-33között ugrál. Wifin is. Ha az utp kábelt átdugom a laptopba akkor 120-al tudok tölteni pedig. De ha leterhelem a netet teljesen laptoppal, attól még a tv ugyanúgy 720p-vel próbálkozik 2-3 megabittel szóval vissza se akar venni a minőségből, olyan mintha be lenne ragadva. De hiába törlöm az alkalmazást nem ér semmit :/ esetleg gyári visszaállítás a tv-n? Ezt akarom hagyni utoljára
-
lowzor
veterán
válasz
aram01 #73052 üzenetére
Az LG-s azt mondta, hogy muszáj elfogadniuk, mert ha nem, akkor az már büntetőjogi kategória. Csak az hibádzik a dologban, hogy az utalványra írt sorozatszám, meg ami az emagos garipapíron van, az más, mert az emag úgy gondolta, hogy az az értelmetlen számsor készülék sorozatszáma, ami a vonalkód alá van írva, nem pedig ami a Serial Number felirat után.
Az LG viszont csak a TV valós sorozatszáma alapján tudta kiállítani az utalványt. És az Emag mindenkinek így állítja ki a garlevelet, tehát aki TV-t (vagy más elektronikai cuccot) vesz náluk, az át van dobva a palánkon. Még az a szerencsém, hogy ezt így elfogadta az LG, tehát korrektnek mondható a garanciális ügyintézésük.
Amúgy mindenkinek azt ajánlom, hogy megbízható, magyar helyről vegyen TV-t, lehetőleg a boltban személyesen. -
lowzor
veterán
válasz
aram01 #73020 üzenetére
De, az LG adja.
Viszont elvileg csak az emagnál vásárolhatom le. Megkötés elvileg nincs, hogy milyen márkára.
Nagy választék nincs, ahogy nézem. 42LF652V lenne még, de az 14k-val drágább, 3D nem kell nekem, meg kisebb is a kijelzője. Csak azt lenne jó tudni, hogy az tényleg 100hz-es-e, míg a 43LF630V csak 60, mert akkor lehet, hogy billenne a mérleg. Samuból csak a 43j5500 lehetne. -
lowzor
veterán
válasz
aram01 #72162 üzenetére
Neked melyik részén?
Amúgy bizonyos szögekből nem nagyon látszik, bizonyos szögekből meg nagyon. Sötétebb árnyalatú színeknél nem is nagyon veszem észre, csak világosabbaknál. Levettem picit a háttérvilágítást és akkor még jobban látszott. Ez is idegesít, hogy kicsit sötétebb azon a részen a kijelző, világos képernyőnél én már nagyon észreveszem. Nálad is ilyen természetű volt a dolog?
Amúgy lehet, hogy áthívom a szomszédot, hogy nézze meg, mert TV szerelő és ha azt mondja, hogy hibás, akkor megy gariba (bár szívem szerint már most küldeném, csak félek, hogy visszadobják hibátlan címszóval). -
direwolf
őstag
válasz
aram01 #71093 üzenetére
Én próbáltam. Gyakorlatilag nincs olyan játék amivel úgy működne ahogy az ember várná
A gond az, hogy a splitscreen (O/U) játékmódon kellene úgy módosítani, hogy az egyes félképek teljes képernyőre kinagyítva ne nyúljanak meg függőlegesen, de még nem találtam ilyent. Lehet vele így is bohóckodni, de nem nagy élvezet.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
aram01 #70961 üzenetére
Nálam is cseréltek kijelzőt, szerelő kijött a zsír új dobozolt kijelzővel és ott nálam kicserélte, nem volt vele semmi gond, tartott vagy 20 percig az egész. Most az eredeti lengyel kijelző helyett egy "eredeti" koreai van benne,
semmi különbséget nem látok.
#70967 aram01: LG szerviz ad egy készülékcserére jogosító papírt és állítólag a készülék árát le lehet vásárolni, de ezt csak hallottam.
-
törölt tag
válasz
aram01 #70964 üzenetére
Régóta nem kapható a típus. De még az is kérdéses, hogy idén lesz-e 3D-s FHD tévé az LG kínálatában. Állítólag a Sonynak már csak alsó kategóriás FHD-je lesz, a Samsung pedig teljesen befejezte a 3D-s tévék forgalmazását. Mindegyik a 4k-s tévéket nyomatja ezerrel.
grobi007 Nem valószínű, mert eddig még senki nem írta, hogy menne neki, csak a 2015-ös tévék tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest