- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dante3
addikt
Hát én ennek is örültem volna, ha legalább 8-10 évet elmenne hiba nélkül, tudom álmodik a nyomor! Az Oled-ek még igen borsos árban mennek, nem gondolom, hogy a közeljövőben 150-ért megkapom, mint ezt anno! Az én pénztárcám ennyit bír max, sajnos a mai tv-k is ennyit bírnak úgy néz ki!
-
törölt tag
22,4 az input lag a 668V-nél, de van olcsóbban a 43" UH661V is, de ez Local dimming és a Harman-Kardon hangzás nélküli.
A Local dimming ezekben a típusokban csak 55"-tól van benne, de pl. játéknál sztem nem is annyira lényeges.USA-ból tévét rendelni az ugye csak vicc volt?
Az nem is működne itt.
Kb. 174k-ért vette Dejavu. -
Sas7
tag
Ok. Köszi szépen!
Ui: Közben találtam egy összehasonlítást.
-
Sas7
tag
Ebay-en találtam Samu-t ami 400$ + 95$ posta + 27% áfa + valamennyi Vám kezelési költség, még mindig jóval 200K alatt van szerintem. Igaz az LG 43"-os, a Samu meg USA rendelés, és garancia beváltás esetén hajtépés, áhhh, nem tudom.
Ui: Input Lag-je az LG-nek mennyi, sehol nem látom.
-
.OM.
aktív tag
Szia w333,
Leírom a gondolataimat, kérlek ne vedd magadra a jelenségnek szól, nem Neked személy szerint. No offense!
..szerintem veszélyes így kijelenteni, hogy 300k alatt csak szar UHD-t árulnak.
Tudod sokaknak itt nem futja 300k-s TV-re, és nem kéne leszarozni azokat a készülékeket, amik olcsóbbak. Persze létezik, hogy a drágább TV-n egyes beállítások finomhangolhatóak, vagy 2 s gyorsabban reagálnak, de ez kompromisszum amit sokat vállalnak a pénzük megtakarítása mellett.
Sokaknak megfelelnek a mostani 160k - 250k körüli készülékek. A legtöbben CRT-ről, vagy fHD-ről váltanak. Legtöbben esténként 1-2 órára leülnek egy sorozatra vagy étkezés közben háttérnek használják. Nem fogják a fekete szín fényerejét mérni, sem az RGBs skála mellé kalibrálni a TV-t. Nem őrült spórolásból veszik annyiért a TV-t, hanem mert a rendelkezésre álló pénzükért a lehető legjobb megoldást szeretnék. Nem 40k-ért drágábban, nem egy év múlva és nem rossz szájízzel úgy érezve, hogy csak a szarra tellik nekik.
Az LG-nél a 6-os széria már a középkategória, a 7-es annak a teteje. Teljesen vállalható készülékek.
Szerintem sokkal építőbb volna a hozzászólásod, ha olyanokat írnál, mint pl.:
- a gyors mozgás lekövetése esetén gyengébben szerepel, pl sportközvetítések esetén
- kevés rajta a csatoló-felület, nincs SCART, HDMI, stb.
- akad a lejátszás bizonyos fájltípusok esetén pl.
- PC-ről a jel látványosan késik
- Pixeles a HD-UHD felkonvertálása
- Gyengék a betekintési szögek, csak szemből élvezhető a képe+1 érv: A TV-k ára most esett 40- 50k-t, tehát 250k körül már rendes 49" UHD-t árulnak..
Ilyen és ehhez hasonló érvekkel szerintem sokakat ténylegesen segítenél, és hálásak lennének érte.
Véleményem szerint akik itt kérdeznek, azok már átfutottak néhány prospektust és elvesztek a sok adat között. Bizalommal fordulnak ehhez a fórumhoz és megérdemlik, hogy a válaszok korrektek legyenek.
Igen, tanácsot adni felelősség.. Ez ilyen.Köszi, hogy ezt elolvastad,
.om. -
.OM.
aktív tag
Nem lett plusz garis, ha 2 éven belül nem jön ki, már nem fog kijönni a hiba később.
Amúgy van még a plusz 1 év, ha regisztrálom az LG-nél, nem?Végül is 150 volt az eredeti büdzsé, de aztán felment 200-ra a webos3 és a hdr miatt. Most a nagyobb és egyel komolyabb meg lejött 200 körülre, mert itt van local dimming is. Így kell eladni..
-
PioDVD
senior tag
Az a baj, hogy az eladó valószínűleg jutalékot kap és így "megígér" mindent. Pl. minket a szárítógépnél ismerős eladó beszélt rá, hogy tényleg teljes körű a garancia.
Aztán a Tékozló Homáron lehetett olvasni, hogy ahol van kopó-fogyó (forgó) alkatrész, ott elutasították a garanciális javítást, mert az kopik, fogy. Másik beírásnál meg a töréskáros biztosításról derült ki, hogy az eladó állításával szemben messze nem minden törésre vonatkozik, "elvárt gondosság" van, amibe (illetve hiányába) bármit bele lehet magyarázni. A biztosítók megy igyekeznek is. (Persze értem, magyar ember "találékony"...)
Ettől függetlenül én is venni akarok garancia-hosszabbítást, mert elég húzós a panelek, alaplapok ára, ha meg esetleg 4 év múlva nincs alkatrész (mert úgy 10 éve semmi előírás nincs, hogy kellene alkatrészt biztosítaniuk...), akkor nem én szoptam be, hanem ők. Remélhetőleg tv-nél nem tudnak mit kitalálni, hogy adott hibára miért nem érvényes a biztosítás.
-
Yenka
csendes tag
Nekem sehogy sem sikerül a firmware frissítés.
Letöltöttem (Software_File(Version_04.05.01).zip) rámásoltam penre, de semmi.
Kicsomagolt fáljt is külön (starfish-dvb-secured-m14tv-1.biscayne.m14tv-145-04.05.01-prodkey_usb_V3_SECURED.epk) rámásoltam penre, de semmi.
Mit csinálok rosszul? -
TRob1
veterán
-
PioDVD
senior tag
Lehet, hogy aki ért hozzá, nem vállalja annyiért. Egy kezdőnek meg idő kell, míg beletanul - amira vagy van igénye, vagy sem, de szvsz a vevők többségét sem érdeklik a részletek. Méret, fhd/uhd, (jó esetben) márka, ennyi. Sőt, ha beleássa magát, akkor jön, hogy "mert jutalékért hajt, azért ajánl drágábbat/más márkát". Nem egyszerű nekik sem. De a debreceni srác tényleg olyan volt, mintha engem dobnának az intimbetét osztályra.
-
-
Madwe
nagyúr
Én 2.5 méteren egy 80 colos projektorképet nézek mostmár lassan 3 éve, most teszteltem egy kölcsön 65"os tvvel (akciók miatt megfordult a fejemben h az is lehet beficcanna) de konkrétan "kicsinek" éreztem
Azért másodhegedűsnek lehet elmegy majd...
(80" fölött már valóban túl nagy a kép 2.5m-en azt aláírom)Anyámnál 49"-t nézünk kb 3 méterről, s ott már kifejezetten érzem a késztetést h sokkal közelebb kéne ülnünk...
-
Lehiñito
senior tag
-
KZP
őstag
Próbaképpen be tudtam lőni ugyanolyanra a képet Eredeti és Haladó beállításban is. Szerintem a fehéregyensúly van meleg értékre állítva nálad a Haladó menüben, azért sárgás a kép.
Tegnap frissült 04.05.00 verzióra a firmware (42LF652V), érezhetően gyorsabban reagál a menüben is, meg mindenhol a távirányító utasításaira, tehát valamit optimalizáltak benne. Más változást még nem tapasztaltam. -
Lehiñito
senior tag
Természetesen nem vagyunk egyformák.
Ha én is az 50lf652v mellett döntök kíváncsiságképp kipróbálom a beállításaidat és összehasonlítom a kalibrált samu plazmámmal.
Azt gondolom mindenki tudja, hogy egyforma tipusú tv közt sincs egyforma panel. Így egy kalibrált érték sem lesz ugyanolyan két tévén, csak hozzávetőlegesen.
Én csak a focimeccsek közvetítésénél tartok az lcd mozgásmegjelenítése miatt, meg hogy a gyors mozgásokat hogy tudja majd megjeleníteni. Hétvégén kiderül. Addig meg összeszedek pár demóanyagot, hogy meg tudjam nézni az üzletben#73940 toby_as: köszönöm a házi kalibrálós tippet. Mindenképp rápróbálok erre is ha aktuális lesz.
Van itt a fórumon egy topiktárs aki még ha jól tudom foglalkozik kalibrálással.
Régen 3an voltunk csongrád megyeiek így háromfele ment az utiköltsége.
Te merre laksz? -
toby_as
tag
Amit irsz tenyleg ugy volt az EH6030-as panelnal. Szerencsere az F6400-nel mar jelentosen javitottak az altalad emlitett hibakon, a H6400 szeria pedig meg jobban sikerult. Persze most Samsung vagy Auo panelrol beszelek, nem pedig a samsung lotto mas "nyerteseirol"
Nekem is bejon a szinvilaga miatt az IPS, nem veletlenul vettem a fiamnak is egy 42lf652-t (megjegyzem azon a tv-n meg szebbek a szinek akar meleg 2 beallitasnal is, szinten IPS panel).
A feketet pedig nemi hatterfeny/gamma/fenyerosseg jatekkal "nagyjabol jora" be lehet loni.
Az pedig hogy kinek mi tetszik jobban , a dinamikus kevesbe fatyolos de kevesbe reszletgazdagabb, vagy a fatyolosab de reszletgazdagabb (sotet jelenetekrol beszelek) , dontse el mindenki maganak.
Amugy minden panel mas , es ami nalam vagy nalad jo beallitas szinte biztos nem jo mindenkinek, esetleg kiindulo alapnak. Fenteb linkeltem egy oldalt amivel eleg jol be lehet loni a tv-t muszer nelkul, persze akinek bejon -
toby_as
tag
Tenyleg nem akarok vitazni veled de a "kontraszt" a „legfeketebb” fekete és a „legfeherebb” feher kozotti erteket jeloli, ami nagyon jol jon a fekete helyes es informaciogazdag megjeleniteseben , mig a "tulszataturalt" a szintelitetsegre vonatkozik.
Szinhelyesre mindket panelt be lehet loni , persze csak muszerrel , mindegy hogy VA vagy IPS hiszen az egy standard dolgot jelol , jol meghatarozott ertekekkel. Amirol mi beszelunk az ugynevezett "Out of the box" beallitas, ami az LG-nel a szinre vonatkozoan talan jobban eltalalt. Kontrasztban viszont nyomaba sem er egy VA panelnek (mindegy milyen gyarto, hiszen az fizikailag tudja a magasab kontrasztaranyt).
A "gepi" megjelenites pont azt takarja nalam, hogy mestersegesen probal csinalni kontrasztot es elveszodik (az IPS alacsony kontrasztaranya miatt amugy is gyenge) fekete reszletgazdagsaga.Amugy nekem is volt 40EH6030 az F6400 elott.
es itt nem arrol beszelgetunk hogy melyik a job panel
-
toby_as
tag
Halado 1-et hasznalom , de vegul is mindegy melyiket. A sargas szin nalam is van "meleg 2 " szinbeallitasnal , ezert levettem "meleg 1"-re. Probaltam a dinamikus kontrasztot sokszor, mindket tv-n. Sajnos ahogy fenteb irtam szamomra "gepi" kepet eredmenyez. Nem veletlenul irja minden komolyab tesztoldal ennek a funkcionak a hanyagolasat.
-
törölt tag
Vagy régóta nyúzott hibás darabok, de ha valaki eleve elkötelezett az egyik irányba, akkor csak azt fogja jónak találni. Mindegy, mindenki talál, mert van sokféle tv.
salieri. "2 év gar nekem elég,mert azalatt lenullázódik úgyis a tv.
Tehát 32"-ban azLF650V a legjobb vétel?" Nem nullázódik az 2 év alatt, az kéne még csak.
Valóban a 650V most a 32"-os tévékből a legjobb, és pár ezrest megér a nagyobb biztonság. Ha kívül a dobozra van ragasztva fóliában a magyar nyelvű garifüzet, akkor hivatalos a digitalko-tól vett tv is. -
ruti
Közösségépítő
köszi a gyors válaszokat,
1-2-3-4+8=váltsak vissza HD boxra?
5-6: 240 Mbps
7. biztos nem, mivel a megállítás és a manuális felvétel műxik, csak a programozott nem
ja, hogy a HD Box legyen felvevős is egyből?TV frissítve
értem én, de pontosan a box meg a plusz távirányító elkerülsée érdekében van MCard-om...
eddig ezeket a hibákat nem produkálta, nemrég jelentek meg, reméltem én is, hogy TV frissítéssel "elmúlik" -
Bile Demon
őstag
Ezeket a kommenteket, hogy kell érteni:
Petyka3: Neki egy sima monitor kell, ahogy írta HDMI-n hajtaná /sok sikert hozzá../
w333: De ez egy 50Hz -s TV ... monitornak nem biztos hogy elég !Mi a baj ezzel?
Miért lenne jobb, ha 100/120Hz TV-m lenne? A HDMI tudtommal nem is támogat 60Hz-nél magasabb frissítést.
A 100/120Hz a " mozgásjavításhoz" kell, amit eleve a többség kikapcsol?
Mivel rosszabb egy 50/60Hz TV monitorként használva, mint egy eleve 60Hz-s monitor? -
Petyka3
aktív tag
Neki egy sima monitor kell, ahogy írta HDMI-n hajtaná /sok sikert hozzá../ Nyilván az ilyen készüléknek is megvan a vásárló szegmense. Kijelző nem hiszem, hogy gagyibb lenne és szerintem, ha kimarad az oprendszer, az csak jótékony hatással lehet a készülék különböző funkciójának eléréséhez.
-
törölt tag
Ezeket a méret/távolság ajánlásokat a fejlődéssel együtt lassan el lehet felejteni. Képzeld el, mondjuk ha 10 év múlva csak 8k, 16k tévéket árulnak majd, akkor majd bele kell bújni a tévébe? Meg vannak már 4k-s mobilok is. Egy a lényeg, hogy már ugyanolyan tartalom és távolság esetén hasonló a képminőség.
bandi0000 Egy radiátor vízcsöve szerintem nem gond, de majd figyeld meg, nem hinném, hogy melegítené a tévét. Ha mégis, akkor lehet kapni rá ilyen félbevágott szigetelést, amit rárakhatsz.
-
bandi0000
nagyúr
én is tudom hogy lófaszt sem érek el a 4K-val
tehát mint mondtam is nem azért kell a 4K mert kell, hanem mert egyszerűen egy sima FullHD tv-t nem szerelnek fel annyi extrával
Nekem a garancia mindenem, ha lejár a gari nem merem megtartani a cuccost, elég szar gondolkodásmód
Emlékszek hogy néha néha vki lehet terjesztetni akció keretében 5 évre a tv-re a garit, lehet hgoy majd ha megcsípek egy ilyet akkor veszekNekem valamiért olyan fapados érzést ad ez a 652, igazából tök 8 mibe ölöm bele a pénzt, mármint 3D-s de úgy néz ki a jövőbe ez meg is szűnik, ergó így is kevés volt a 3D film ez után még kevesebb lesz
javítsatok ki ha tévedek, de az összes 4K tv-ben a panel ugyan azon az elven működik, vagyis ugyan az szinte, 1-2 kivételt számítva, valszeg itt a körítésen illetve a szoftveres cuccokon van a hangsúly, sok képjavító stb stb
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez erősen attól függ, hogy milyen tartalomra van igényed, illetve milyen mély a pénztárcád.
Egyre több az ingyenes álleejtő 4k, 8k tartalom a videomegosztókon. (jól jön a gyors netkapcsolat) Nem túl drágán van Netflix UHD...de lehet hogy ez minőségileg megkérdőjelezhető. Vehetsz saját 4k-s consumer vagy akció kamerát is...
Most is, mint a HD váltáskor a természetfilmek szerelmesei járnak a legjobban. Ők kapnak leghamarabb nézni valót és azok lesznek a legjobb minőségben.
Ha persze a pénz nem gond, vehetsz 4k-s BD lejátszót és rengeteg 4k-s film jön ki, akár HDR minőségben is.
E-mellé még komoly bónusz, ha PC-re köthető, mert kapsz egy szép nagy monitort.
-
bandi0000
nagyúr
Kezdek rájönni hogy nálam ez faszméregetés
Mikor megvettem a mostanit akkor egy sima 32 es tv ről váltottam és akkor sok új funkció volt benne, és most nincs szivem váltani egy olyan tv re ami ugyan ezt tudjaakkor már inkáb bevállalnám a 4k t persze most már 50" méretbe
De a végén lehet elgondolkozok a tieden
-
M3aN
senior tag
A bevezető pedig ezt írja:
Edge LED: a 2015-ös modellek zöme idén Edge LED háttérvilágítással érkezik, valószínűleg az LG döntéshozói is érezték, hogy a tavalyi Direct LED-es megoldásuk nem volt minden esetben problémamentes. Edge LED esetén a panel háttérvilágítása nem hatulról történik, hanem annak a széleiről. Ennek köszönhetően a 2014-e szériáknál tapasztalt DSE effektust nem fogunk tapasztalni az új modellek esetében, max felhősödést. Ennek látható mivoltára és mértékére majd csak az új modellek érkeztével derülhet fény, de a 2013-as modellekből kiindulva, amik szintén Edge LED-esek voltak (valamint a tavalyi UB szériából következtetve, ami szintén Edge LED-es volt, mondhatni csekély a negatív fórum tapasztalattal) arra következtethetünk, hogy ez a váltás komolyan befolyásolja majd a képminőséget pozitív irányban.Ebből én azt veszem le, hogy az Edge LED talán jobb. Akkor mégse?
-
dSERiES
senior tag
-
Romeo619
senior tag
Szia,
az az igazság, hogy ez egy közös gyermek lesz az asszonnyal. Ő pedig kifejezetten utálja a 3D-t. Megfájdul tőle a feje (így moziba is 3d-t nézünk...)
Továbbá 150.000l többe kerülne így, szvsz ez nekem nem ér annyit... film nézés meg Xbox One a fő szempont. Bár az Xbox nem tud UHD-t csak FHD, de már nem szeretnék FHD-t venni.
-
SkylineGTR76
tag
Az enyém IPS paneles. Nálam az 50 feletti fényerő már nagyon ködöl.
Nálam ez vált be:
Háttérfény : 100
Kontraszt : 100
Fényerő : 46
Élesség : 25
Szín mélység : 60
Gamma: 1.9 (ez visszaadja a fényerő levételét)
Energia megtak: közepes
Ez így elég nappal is, este még kicsit sok is. Dinamikus kontraszt nálam nagyon eltolja a képet, főleg filmeknél.
Színhőmérséklet a Darko féle. -
BenHans
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- PS Plus előfizetések
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest